Slažem se, jedino je kod nas ljevica više naginje desno od desnice, a desnica pokušava da se nagne malo lijevo, kako bi bili "centar".....Bitte_Halt_ja_ja wrote:Ovo je najzalosnije u cijeloj drzavi, sto nam je lijeva strana premasila desnu kako u nacionalizmu(snsd) tako i u kriminalu (sdp/snsd)
FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
- Anes Tesanj
#51 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
- kamen spoticanja
#52 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
ja dajem marku da ce u koaliciju sbb i sda...ova garnitura sda iz zdk plus bakir izetbegovic...fahro ce poklopit ks,huso smajlovic zdk,krajina i tk idu sdp-u s tim da ce desno orijentirani iz ova dva kantona glasati za sbb jer je sda tu najvise ukakila...mostar mi je enigma ali tu je sve svakako enigma i tesko je ocekivati ikakvu pobjedu bilo koga...jer je lijan sebi iskopao mezar prodajom glasova hdz-u na lokalnim izborima u mostaru...
haris i co. bice dovoljni da se osigura rahat vecina u tripletu sbb-sda-sbih...ali me zanima na koji nacin ce tihica natjerati na abdikaciju
moglo bi biti masovnog prelaska zastupnika iz sda u druge dvije partije ili cak osnivanja trece nakon izbora od izabranih poslanika...oko bakira izetbegovica...
sdp mi nije nikako jasan...ovaj cirkus s nasom strankom avaz ce iskoristit i jos vise ublehat neaktivne glasace doktrinom "svi su isti"...dakle crveni dio populacije nece izaci na izbore uglavnom...plus zlatkove bombe kako nece koalirati ni s kim nisu zdrave pameti...pogotovo kad se zna da odlicno koaliraju na nivou upravnih odbora i direktorskih funkcija po javnim ustanovama
haman zlatko opet nema ambiciju da preuzme odgovornost...opet ce se bavit rejsom umjesto socijalnim programima i opet ce biti vjecita opozicija
dakle manje vise isto uz fahrine ljude ...koliko oni mogu biti osvjezenje vidjet cemo...
haris i co. bice dovoljni da se osigura rahat vecina u tripletu sbb-sda-sbih...ali me zanima na koji nacin ce tihica natjerati na abdikaciju
sdp mi nije nikako jasan...ovaj cirkus s nasom strankom avaz ce iskoristit i jos vise ublehat neaktivne glasace doktrinom "svi su isti"...dakle crveni dio populacije nece izaci na izbore uglavnom...plus zlatkove bombe kako nece koalirati ni s kim nisu zdrave pameti...pogotovo kad se zna da odlicno koaliraju na nivou upravnih odbora i direktorskih funkcija po javnim ustanovama
dakle manje vise isto uz fahrine ljude ...koliko oni mogu biti osvjezenje vidjet cemo...
- nosara
#53 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
Nista koalicija, samo SDP... 
- nuraH
#54 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
a sve i da je realna opet ne bi mogli imati parlamentarnu vecinu i opet bi bili u opozicijiStupskaBitanga wrote:nuraH
zasto je nerelana?
p.s. koalicija SDP-a sa bilo kojom ''hrvatskom'' strankom je nemoguća, sve dok je tu Željko Komšić,
kao trenutni hrvatski član predsjedništva, kao kandidat za hrvatskog člana predsjedništva i kao budući hrvatski član predsjedništva!
- Anes Tesanj
#55 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
U potpunosti se slažem, ali ne mislim da bi bakir mog'o kakvu stranku da napravi, on se drži onog što mu je babo ostavio u amanet.....kamen spoticanja wrote:ja dajem marku da ce u koaliciju sbb i sda...ova garnitura sda iz zdk plus bakir izetbegovic...fahro ce poklopit ks,huso smajlovic zdk,krajina i tk idu sdp-u s tim da ce desno orijentirani iz ova dva kantona glasati za sbb jer je sda tu najvise ukakila...mostar mi je enigma ali tu je sve svakako enigma i tesko je ocekivati ikakvu pobjedu bilo koga...jer je lijan sebi iskopao mezar prodajom glasova hdz-u na lokalnim izborima u mostaru...
haris i co. bice dovoljni da se osigura rahat vecina u tripletu sbb-sda-sbih...ali me zanima na koji nacin ce tihica natjerati na abdikacijumoglo bi biti masovnog prelaska zastupnika iz sda u druge dvije partije ili cak osnivanja trece nakon izbora od izabranih poslanika...oko bakira izetbegovica...
sdp mi nije nikako jasan...ovaj cirkus s nasom strankom avaz ce iskoristit i jos vise ublehat neaktivne glasace doktrinom "svi su isti"...dakle crveni dio populacije nece izaci na izbore uglavnom...plus zlatkove bombe kako nece koalirati ni s kim nisu zdrave pameti...pogotovo kad se zna da odlicno koaliraju na nivou upravnih odbora i direktorskih funkcija po javnim ustanovamahaman zlatko opet nema ambiciju da preuzme odgovornost...opet ce se bavit rejsom umjesto socijalnim programima i opet ce biti vjecita opozicija
![]()
- kamen spoticanja
#56 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
ma nece njega niko nista ni pitat...ako ga haris pomete a hoce u trci za predsjednika imat cemo neku B-SDA ili tako nestoAnes Tesanj wrote:U potpunosti se slažem, ali ne mislim da bi bakir mog'o kakvu stranku da napravi, on se drži onog što mu je babo ostavio u amanet.....kamen spoticanja wrote:ja dajem marku da ce u koaliciju sbb i sda...ova garnitura sda iz zdk plus bakir izetbegovic...fahro ce poklopit ks,huso smajlovic zdk,krajina i tk idu sdp-u s tim da ce desno orijentirani iz ova dva kantona glasati za sbb jer je sda tu najvise ukakila...mostar mi je enigma ali tu je sve svakako enigma i tesko je ocekivati ikakvu pobjedu bilo koga...jer je lijan sebi iskopao mezar prodajom glasova hdz-u na lokalnim izborima u mostaru...
haris i co. bice dovoljni da se osigura rahat vecina u tripletu sbb-sda-sbih...ali me zanima na koji nacin ce tihica natjerati na abdikacijumoglo bi biti masovnog prelaska zastupnika iz sda u druge dvije partije ili cak osnivanja trece nakon izbora od izabranih poslanika...oko bakira izetbegovica...
sdp mi nije nikako jasan...ovaj cirkus s nasom strankom avaz ce iskoristit i jos vise ublehat neaktivne glasace doktrinom "svi su isti"...dakle crveni dio populacije nece izaci na izbore uglavnom...plus zlatkove bombe kako nece koalirati ni s kim nisu zdrave pameti...pogotovo kad se zna da odlicno koaliraju na nivou upravnih odbora i direktorskih funkcija po javnim ustanovamahaman zlatko opet nema ambiciju da preuzme odgovornost...opet ce se bavit rejsom umjesto socijalnim programima i opet ce biti vjecita opozicija
![]()
-
dina_arajevo
#57 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
SDP-BPS-NS
Sad da li je (ne)realno vidjecemo
- kamen spoticanja
#58 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
ama kako je bojan bajic vreo u zadnje vrijeme glede sdp-a i ne cini se bas mogucim...mada je koncept dosta slican...no kod nas je koncept samo deklarativan...euri su faktdina_arajevo wrote:SDP-BPS-NS
-
ibizza
#59 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
SBiH-SDP
Premijer-SDP
Ministr za energetiku-SBiH
Ministar za promet i komunikacije-SBiH
Premijer-SDP
Ministr za energetiku-SBiH
Ministar za promet i komunikacije-SBiH
-
dina_arajevo
#60 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
ama kako je bojan bajic vreo u zadnje vrijeme glede sdp-a i ne cini se bas mogucim...mada je koncept dosta slican...no kod nas je koncept samo deklarativan...euri su faktkamen spoticanja wrote:dina_arajevo wrote:SDP-BPS-NS
E, pa i ja sam mislila zbog slicnog koncepta, ali buduci da to nije funkiconisalo ni na nivou grada Sarajeva, ova mi se koalicija cini sve manje realnom. A ko zna mozda oni imaju dolara
- Anes Tesanj
#61 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
Čisto sumnjam u ovu koaliciju, prvenstveno jer neće dobiti dovoljno glasova, narod još vjeruje nacionalistima...dina_arajevo wrote:ama kako je bojan bajic vreo u zadnje vrijeme glede sdp-a i ne cini se bas mogucim...mada je koncept dosta slican...no kod nas je koncept samo deklarativan...euri su faktkamen spoticanja wrote:dina_arajevo wrote:SDP-BPS-NS
Sad da li je (ne)realno vidjecemoa ns ne donosi eure nikome[/quote
E, pa i ja sam mislila zbog slicnog koncepta, ali buduci da to nije funkiconisalo ni na nivou grada Sarajeva, ova mi se koalicija cini sve manje realnom. A ko zna mozda oni imaju dolara
- vee-jay
- kamen spoticanja
#63 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
jes vala SDP + zeljko komsicvee-jay wrote:realna?
SDP
- Suti i trpi
#64 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
Zbog cega simpatizeri SDPa uvijek isticu Komsica, a NIKADA Lagumzdziju?kamen spoticanja wrote:jes vala SDP + zeljko komsicvee-jay wrote:realna?
SDP
![]()
Ispada da je Lagumdzija nebitan faktoru u SDPu...
- kamen spoticanja
#65 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
a bitan je nazalost...najbolje shvatis koliko je bitan kad vidis izborni rezultat...a onda cujes pricu narod je glup i nepismen zato SDP nije pozicija,nego je,eto,vazda opozicija...nego ovo ti dodje ko predizborna kampanja...pricaj o komsicu da zaborave na lagumdjiju...mozda bude staSuti i trpi wrote:
Zbog cega simpatizeri SDPa uvijek isticu Komsica, a NIKADA Lagumzdziju?
- Anes Tesanj
#66 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
Ako više spominjete Komšića nego Lagumdžiju onda nek on bude predsjednik SDP-a....kamen spoticanja wrote:a bitan je nazalost...najbolje shvatis koliko je bitan kad vidis izborni rezultat...a onda cujes pricu narod je glup i nepismen zato SDP nije pozicija,nego je,eto,vazda opozicija...nego ovo ti dodje ko predizborna kampanja...pricaj o komsicu da zaborave na lagumdjiju...mozda bude staSuti i trpi wrote:
- kamen spoticanja
#67 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
pa zelje su u tom smjeru...no nazalost ne pitaju nas bas plahoAnes Tesanj wrote:Ako više spominjete Komšića nego Lagumdžiju onda nek on bude predsjednik SDP-a....kamen spoticanja wrote:a bitan je nazalost...najbolje shvatis koliko je bitan kad vidis izborni rezultat...a onda cujes pricu narod je glup i nepismen zato SDP nije pozicija,nego je,eto,vazda opozicija...nego ovo ti dodje ko predizborna kampanja...pricaj o komsicu da zaborave na lagumdjiju...mozda bude staSuti i trpi wrote:
- vee-jay
#68 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
ili ti jednom rijecju: generalizacija. ako trazis black sheep, evo mene: ubjedljivo najbolji politicar na politickoj sceni BiH se zove Zlatko Lagumdzija. ubjedljivo..Suti i trpi wrote:Zbog cega simpatizeri SDPa uvijek isticu Komsica, a NIKADA Lagumzdziju?kamen spoticanja wrote:jes vala SDP + zeljko komsicvee-jay wrote:realna?
SDP
![]()
-
dina_arajevo
#69 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
Sad da li je (ne)realno vidjecemo[/quote][/quote]
ama kako je bojan bajic vreo u zadnje vrijeme glede sdp-a i ne cini se bas mogucim...mada je koncept dosta slican...no kod nas je koncept samo deklarativan...euri su fakt
a ns ne donosi eure nikome[/quote
[/quote]
Čisto sumnjam u ovu koaliciju, prvenstveno jer neće dobiti dovoljno glasova, narod još vjeruje nacionalistima...[/quote]
Nadam se da grijesis
ama kako je bojan bajic vreo u zadnje vrijeme glede sdp-a i ne cini se bas mogucim...mada je koncept dosta slican...no kod nas je koncept samo deklarativan...euri su fakt
Čisto sumnjam u ovu koaliciju, prvenstveno jer neće dobiti dovoljno glasova, narod još vjeruje nacionalistima...[/quote]
Nadam se da grijesis
- Suti i trpi
#70 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
Hajde, za promjenu je dobro da vidim i jednog postovaoca Zlatka Lagumdzijevee-jay wrote: ili ti jednom rijecju: generalizacija. ako trazis black sheep, evo mene: ubjedljivo najbolji politicar na politickoj sceni BiH se zove Zlatko Lagumdzija. ubjedljivo..
Do sada sam uglavnom cito komentare postovaoca Komsica, Silajdzica, Tihica, Radoncica,... Meni ne izgleda da je Zlatko gori od ove cetvorice.
- kamen spoticanja
#71 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
nije on gori...dapace...ali rezultati su mu gori...15 godina opozicije ovakvoj poziciji...Suti i trpi wrote:Hajde, za promjenu je dobro da vidim i jednog postovaoca Zlatka Lagumdzijevee-jay wrote: ili ti jednom rijecju: generalizacija. ako trazis black sheep, evo mene: ubjedljivo najbolji politicar na politickoj sceni BiH se zove Zlatko Lagumdzija. ubjedljivo..
.
Do sada sam uglavnom cito komentare postovaoca Komsica, Silajdzica, Tihica, Radoncica,... Meni ne izgleda da je Zlatko gori od ove cetvorice.
- nuraH
#72 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
šta znaci biti najbolji politicar???vee-jay wrote: ili ti jednom rijecju: generalizacija. ako trazis black sheep, evo mene: ubjedljivo najbolji politicar na politickoj sceni BiH se zove Zlatko Lagumdzija. ubjedljivo..
Zlatko mozda jeste najpametniji - doktor je nauka, strah je dobro informisan i razvaljuje ekonomiju - to mu se mora priznati - ali ove specifikacije mi i ne izgledaju dobro za nekoga ko je politicar - vise mozda neki ekspert iz polja ekonomije, finansija, investicija i sl.
Dobar politicar je onaj ko donosi 'dobre' odluke - znaci neko ko ima izvrsnu moc odlucivanja - prave odluke u pravom trenutku, a uz to da ima i moc ubjedjivanja te da i ljude sa druge strane (oni koji su mu politicki protivnici ili sljedbenici) ubijedi da su te njegove odluke prave i da ih treba podrzati.
Tako da - ne bih ja bas rekao da je Zlatko 'najbolji' politicar - mozda najpametniji - ali najbolji - NIPOSTO!!!
Navedi mi neke odluke koje je donio Zlatko - a da su za rezultat imale neki uspjeh...
Bio je najveci protivnik PDV-a... po njegovom, mi smo vec mrtvi od gladi... a eto ispade da nije bio upravu...
pa ni ta mu strana ekonomskog eksperta sad ne ide u prilog...
cijenim njegovu pamet i informisanost iz polja ekonomije - ali njegovim odlukama sam uvijek bio negativno iznenadjen - tako pametan covjek, a tako glupe odluke donosi... to se zove slab politicar!
- Josip
#73 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
Ne bih u vlasti želio vidjeti HDZ BiH i lijanoviće, a ni Silajđića.
U Švedskoj je ministrica službenom karticom kupovala pelene svom djetetu i još neke potrebštine za bebu. Na kraju mjeseca bi uvjek uplatila na taj državni račun iznos koji je potrošila. Kada su je otkrili njena politička karijera je završila za vjeke vjekova.
Kod nas jedan političar dadne svome sinu 3 miliona KM iz proračuna i kada ga upitaju zašto on odgovori: Pa bolje da mu dam da nešto radi nego da bude uličar i klošar. - parafrazirao sam.
Drugog, koji se stalno povlači po sudovima, sud ne proglasi nevinim nego ga oslobodi samo zato što je tužitelj na sud došao sa neovjerenom dokumentom kao dokazom. Mene zanima kako je to tužitelju uspjelo.
Ova dvojica potonjih još su u vlasti u državi za razliku od šveđanke. Premda se i šveđanka može vratiti politici ali neće jer zna da poslije onoga od naroda ne može dobiti niti jedan glas. A kod nas ovi su još na vlasti isključivo zbog naroda. Nisu naši političari pali sa marsa nego su i oni iz naroda, a kakav narod takva i vlast. Ovi imaju svoje pristaše koje izlaze na izbore, oni koji nisu njima zadovoljni samo prigovaraju od kuće a ne žele izaći na izbore ...
Izneneđenje ovih izbora na hrvatskoj sceni u BiH će biti HSP, definitivno. Iako je Hrvata najmanje, najmanju izlaznosta na izbore imaju Hsp je respektabilna stranka u hrvatskom korpusu. Ove izbore će postati parlamentarna stranka i na razini države. Od 2006. rastu i još ih samo nema u državnom parlamentu.
U Švedskoj je ministrica službenom karticom kupovala pelene svom djetetu i još neke potrebštine za bebu. Na kraju mjeseca bi uvjek uplatila na taj državni račun iznos koji je potrošila. Kada su je otkrili njena politička karijera je završila za vjeke vjekova.
Kod nas jedan političar dadne svome sinu 3 miliona KM iz proračuna i kada ga upitaju zašto on odgovori: Pa bolje da mu dam da nešto radi nego da bude uličar i klošar. - parafrazirao sam.
Drugog, koji se stalno povlači po sudovima, sud ne proglasi nevinim nego ga oslobodi samo zato što je tužitelj na sud došao sa neovjerenom dokumentom kao dokazom. Mene zanima kako je to tužitelju uspjelo.
Ova dvojica potonjih još su u vlasti u državi za razliku od šveđanke. Premda se i šveđanka može vratiti politici ali neće jer zna da poslije onoga od naroda ne može dobiti niti jedan glas. A kod nas ovi su još na vlasti isključivo zbog naroda. Nisu naši političari pali sa marsa nego su i oni iz naroda, a kakav narod takva i vlast. Ovi imaju svoje pristaše koje izlaze na izbore, oni koji nisu njima zadovoljni samo prigovaraju od kuće a ne žele izaći na izbore ...
Izneneđenje ovih izbora na hrvatskoj sceni u BiH će biti HSP, definitivno. Iako je Hrvata najmanje, najmanju izlaznosta na izbore imaju Hsp je respektabilna stranka u hrvatskom korpusu. Ove izbore će postati parlamentarna stranka i na razini države. Od 2006. rastu i još ih samo nema u državnom parlamentu.
- vee-jay
#74 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
pa dobro, jos uvijek si nov na forumu....Suti i trpi wrote:Hajde, za promjenu je dobro da vidim i jednog postovaoca Zlatka Lagumdzijevee-jay wrote: ili ti jednom rijecju: generalizacija. ako trazis black sheep, evo mene: ubjedljivo najbolji politicar na politickoj sceni BiH se zove Zlatko Lagumdzija. ubjedljivo..
.
-
mostarac
#75 Re: FBiH - realne koalicijske zelje forumasa :)
Na drzavnom nivou koalicijski partner je 99% SNSD i tu niko nece moci da bira, kao sto ni SNSD nece moci da bira ko ce da mu sjedi s druge strane.
Federacija je zanimljiva i vrlo lako moze da dodje u jednu delikatnu poziciju, a to je da SDP bude tas na vagi, tj. da se vlast ne moze formirati bez SDP-a, a da SDP ako hoce u vlast mora da ide u koaliciju sa SDA i HDZ.
Uglavnom SDP bi vrlo lako nakon izbora mogao kao izvjesni izborni pobjednik da dozivi nocnu moru, a to je da bude suocen sa izborom da mora u vlast sa SDA i HDZ ili da drzava bude blokirana. Ulazak sa SDA i HDZ u vlast bi istovremeno znacio i kraj SDP-a i na iducim izborima bi se pretvorili u stranku velicine BPS-a i ova drzava bi potonula za narednih 50 godina. Najgore po jedan narod je kad su mu politicka desavanja zanimljiva, a to ce se nama upravo desiti nakon izbora.
Plus mislim da veoma mnogo precjenjujete SBiH, jer to je stranka koja nakon ovih izbora ide na nivo 2-3 poslanika maksimalno u federalnom parlamentu. Mislim da su i oni svjesni svog kraja.
Kljuc za formiranje vlasti u FBiH drzace koalicija HDZ 1990 - HSP. Koliko oni povale HDZ tolika je mogucnost da odleti i SDA i HDZ s njima. Nazalost SDP ce morati u koaliciju sa crnima (HSP), jer to je jedini nacin formiranja vlasti, ako padnu SDA i HDZ, a sve su prilike da ce HDZ veoma pasti, a HSP biti boom ovih izbora.
Znaci SDP-u 4. oktobra tek slijede problemi ogromne prirode, a to je da ce biti suocen sa izborom izmedju pakla i dzehenema. Vidicemo sta ce bit.
@cyprus slazem se sa tobom da je fatalna greska SDP-a bila kandidovanje Zeljka Komsica za clana Predsjednistva BiH jer to je po meni bacen pod noge jedan ogromni biracki potencijal koji se mogao mnogo bolje iskoristiti, obzirom da funkcija clana Predsjednistva nema nikakvog stvarnog znacaja i uticaja, a da bi u federalnom parlamentu mogao o formiranju vlasti odluciti i jedan glas.
Sve ce zavisiti od toga koliko SDP bude u stanju da mobilise ljude da izadju na izbore, a predvidjam da ce biti u stanju da izvede jedan veliki broj, jer sve je manje i manje glasova koji govore da nece izaci na izbore i da su svi isti. Narodu je dosla voda do grla i svima je vise svega dosta. To je SDP-ova sansa. SDP ce sigurno pobjediti na izborima, ali za pravu pobjedu mu treba nesto vise, a to je da pobjedi rezultatom kakvom se ni sam SDP nije nadao. Zato ce u sljedeca dva mjeseca ljudi u SDP-u morati potegnuti toliko, koliko svi ostali zajedno.
Federacija je zanimljiva i vrlo lako moze da dodje u jednu delikatnu poziciju, a to je da SDP bude tas na vagi, tj. da se vlast ne moze formirati bez SDP-a, a da SDP ako hoce u vlast mora da ide u koaliciju sa SDA i HDZ.
Uglavnom SDP bi vrlo lako nakon izbora mogao kao izvjesni izborni pobjednik da dozivi nocnu moru, a to je da bude suocen sa izborom da mora u vlast sa SDA i HDZ ili da drzava bude blokirana. Ulazak sa SDA i HDZ u vlast bi istovremeno znacio i kraj SDP-a i na iducim izborima bi se pretvorili u stranku velicine BPS-a i ova drzava bi potonula za narednih 50 godina. Najgore po jedan narod je kad su mu politicka desavanja zanimljiva, a to ce se nama upravo desiti nakon izbora.
Plus mislim da veoma mnogo precjenjujete SBiH, jer to je stranka koja nakon ovih izbora ide na nivo 2-3 poslanika maksimalno u federalnom parlamentu. Mislim da su i oni svjesni svog kraja.
Kljuc za formiranje vlasti u FBiH drzace koalicija HDZ 1990 - HSP. Koliko oni povale HDZ tolika je mogucnost da odleti i SDA i HDZ s njima. Nazalost SDP ce morati u koaliciju sa crnima (HSP), jer to je jedini nacin formiranja vlasti, ako padnu SDA i HDZ, a sve su prilike da ce HDZ veoma pasti, a HSP biti boom ovih izbora.
Znaci SDP-u 4. oktobra tek slijede problemi ogromne prirode, a to je da ce biti suocen sa izborom izmedju pakla i dzehenema. Vidicemo sta ce bit.
@cyprus slazem se sa tobom da je fatalna greska SDP-a bila kandidovanje Zeljka Komsica za clana Predsjednistva BiH jer to je po meni bacen pod noge jedan ogromni biracki potencijal koji se mogao mnogo bolje iskoristiti, obzirom da funkcija clana Predsjednistva nema nikakvog stvarnog znacaja i uticaja, a da bi u federalnom parlamentu mogao o formiranju vlasti odluciti i jedan glas.
Sve ce zavisiti od toga koliko SDP bude u stanju da mobilise ljude da izadju na izbore, a predvidjam da ce biti u stanju da izvede jedan veliki broj, jer sve je manje i manje glasova koji govore da nece izaci na izbore i da su svi isti. Narodu je dosla voda do grla i svima je vise svega dosta. To je SDP-ova sansa. SDP ce sigurno pobjediti na izborima, ali za pravu pobjedu mu treba nesto vise, a to je da pobjedi rezultatom kakvom se ni sam SDP nije nadao. Zato ce u sljedeca dva mjeseca ljudi u SDP-u morati potegnuti toliko, koliko svi ostali zajedno.