FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Troll_Happens

#1 FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by Troll_Happens »

Dva muškarca povezana sa slučajem Najibullaha Zazija, okrivljenog za planiranje bombaškog napada u New Yorku, uhićena su u petak u New Yorku, priopćio je američki Federalni istražni biro (FBI).

Riječ je o Adisu Medunjaninu (25), porijeklom iz BiH, i Zareinu Ahmedzay (24), koji su sa Zazijem išli u srednju školu u New Yorku.

Do uhićenja je došlo kada je Medunjanin imao prometnu nesreću nakon koje je pokušao pješice pobjeći s lica mjesta.

Uhićen je nakon što je prebačen u bolnicu, javio je Reuters pozivajući se na priopćenje FBI-ja. Dvojica uhićenih su bili pod nadzorom policije u sklopu istrage o Zaziju koji je uhićen u rujnu.

Zazija (24), afganistanskog porijekla, velika savezna porota optužila je zbog planiranja uporabe oružja za masovno uništenje jer se sumnja da je pokušao napraviti bombu koju bi aktivirao u New Yorku na godišnjicu terorističkih napada počinjenih 11. 9. 2001. godine.

Dnevnik The New York Times naveo je da se sumnja da su Medunjanin i Ahmedzay putovali u pakistanski grad Peshawar, zajedno sa Zazijem, gdje je njega, kako misli tužitelj, Al-Qaida obučila praviti bombe.

Osim ove dvojice, u okviru istrage o slučaju Zazi uhićene su još dvije osobe – Zazijev otac i njujorški imam – zato što su lagali saveznim vlastima.

Po ovom smo poznati u svijetu.... bruka i sramota Harise ubi se odmah :-?
nije ni cudo sto je Izraelski ministar Ino poslova uputio kritike da smo leglo bijele alkaide i da imamo kampove i da regrutujemo teroriste...
Sa ovakvim politicarima bosna nece ni ove god dobiti bezvisni rezim dok se slicne osobe afroazijskog porijekla muvaju u naskoj okolici i smisljaju teroristicke napade u dobro poznatim selima gdje se kriju :run:
7cokanja

#2 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by 7cokanja »

gdje se kriju :run:
..jbt.e, jesi se prep'o.. :thumbup:
BaileyS

#3 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by BaileyS »

Jao katastrofe, prozvao nas Izraelski ministar vanjskih poslova

Najbolje da se ti ubijes :oops:
HiBreeD

#4 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by HiBreeD »

Daj bolan pusti se americko cionisticke propagande, pun mi ih je .urac s tim njihovim podmetanjima i omalazavanjem svega sto nosi prefiks islam...muka mi je i od njih i njihove kvazi demokratije, ljudskih prava, sloboda i ostalih sranja kojim se busaju u prsa...a ustvari oavakvim pricama samo hrane i ispiru mozgove "ovcama" koji im bezrezevno vjeruju...
vee-jay

#5 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by vee-jay »

Image

ovaj zivio dvije ulice od mene.... u po Hamburga :D
stari grad Visegrad

#6 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by stari grad Visegrad »

Tema me nije iznervirala a komentare nisam ni procitao. Provokatori postoje dok imaju koga da provociraju.

:zzzz:
Last edited by Anonymous on 08/01/2010 21:38, edited 1 time in total.
Reason: ako je to tacno, ne treba ti ni ogromni font ni boldiranje pa sam ga ukinuo da budesh vjerodosdtojan u nenerviranju. ;) zoom66
milenko

#7 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by milenko »

onog nigerijca sto se oblijepio eksplozivom, otac bio prijavio, al' mu nisu povjerovali...interesantno bi bilo cuti sta je sa njegovim roditeljima...
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#8 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by Dado dijasporitus »

:shock:

Familija Medunjanin u New Yorku drzi lanac Bosanskih restorana. Mozda i znam covjeka :D
Šeha

#9 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by Šeha »

Dado dijasporitus wrote::shock:

Familija Medunjanin u New Yorku drzi lanac Bosanskih restorana. Mozda i znam covjeka :D
Nisu to ti iz "Djerdana" :D ;)

Moze biti da su rod, doduse :P
primus-sa

#10 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by primus-sa »

Pa sad kako ih je Barack naruzio ko malu dijecu,valja nekoga i svezati......j
os ako ima bradicu..
A Izraelski ministar ce nekome pricati o spijunima i terorizmu,trebo ga je Alkalaj nazvati i poslati u tri lijepe p.m.
kiky

#11 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by kiky »

što su ih primali ...
nek ih sad sve vrate u bosnu ...
michio

#12 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by michio »

prije nego sto zarate sa Saudijskom Arabijom nema FBI sta da hapsi bilo koga. Izmisljeni rat vode.
primus-sa

#13 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by primus-sa »

prije ce zaratiti izmedju sebe nego sa s.arabijom
Šeha

#14 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by Šeha »

kiky wrote:što su ih primali ...

A ja da budem kolateralna steta... Malo sutra :) ;)
Bosanski_kralj

#15 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by Bosanski_kralj »

Jedan001 wrote: Po ovom smo poznati u svijetu.... bruka i sramota Harise ubi se odmah :-?
nije ni cudo sto je Izraelski ministar Ino poslova uputio kritike da smo leglo bijele alkaide i da imamo kampove i da regrutujemo teroriste...
Sa ovakvim politicarima bosna nece ni ove god dobiti bezvisni rezim dok se slicne osobe afroazijskog porijekla muvaju u naskoj okolici i smisljaju teroristicke napade u dobro poznatim selima gdje se kriju :run:
Samo što će ti takvi u Evropu i SAD bile nama ukinute vize ili ne. Kriminalcima to ne predstavlja problem, i sva priča o tome da zbog kriminalaca bilo koje vrste nam ne mogu ukinuti vize, ne pije vode
felipe kajetano

#16 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by felipe kajetano »

Bogami ce dosta ljudi na granicama jos uvijek gledati Rumune,Bugare a sad i Srbe kako se cerekaju iz buseva koji prolaze pokraj trake za luzere na granicnom prelazu....najveca ironija je sto se to desava zbog psihica koji uzivaju slobodno u svim tekovinama zapada pa im valjda udarilo u mozgice..treba to deportovat u G.Maocu il' su ipak ljepsa svjetla velegrada..al' vidim opet nekima dobro.. ne bune se..u pozadini se opet nazire neka urota protiv postenog Bosnje...e moj narode :-?
bingov buraz

#17 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by bingov buraz »

Sta ja da se crvenim sto neki debil hoce da raznese pola Menhetna.
Garant je sa 9 godina mogao biti obucavan u BiH.
FBI uhvatio Amerikanca bosanskog porijekla zbog sumnje u pripremu teroristickog djela bi bio mnogo korektniji naziv teme al hajd...
Cisto sumnjam da je imao BiH pasos.

Ne zavaravam se da nema kod nas onih koji bi i zeljeli uraditi nesto slicno ali u ovom konkretnom slucaju nema veze s vezom.
hik--meta

#18 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by hik--meta »

medunjanini su ako se ne varam sandze, odnosno plavogusinjani, tako da ovaj ima veze s bosnom samo ako se izjasnjava kao bosnjak...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by Truba »

pored stvarnih problema koga briga za ove gluposti
Tuzlachina

#21 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by Tuzlachina »

ameri su ovdje isprepadani ko macici ... a i uvijek su bili retardoze da mi svaki dan sve manje jasno kako to mozes ko malo dijete nagovorit' na svasta ....
:bih:
Troll_Happens

#22 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by Troll_Happens »

bingov buraz wrote:Sta ja da se crvenim sto neki debil hoce da raznese pola Menhetna.
FBI uhvatio Amerikanca bosanskog porijekla zbog sumnje u pripremu teroristickog djela bi bio mnogo korektniji naziv teme al hajd...

Ne zavaravam se da nema kod nas onih koji bi i zeljeli uraditi nesto slicno ali u ovom konkretnom slucaju nema veze s vezom.
jes uhvatio isto tog koji je njihov drzavljanin koji radi protiv svoje zemlje... jos sa bradurinom i nogavicama pravi vehabija...
ne znam kako ga prije nisu skontali ..
i on bruka bosnu tugoooo :x

takve odmah streljati i maljem u glavu za slucaj da prezivi :x
Kilroy

#23 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by Kilroy »

Jedan001 wrote:
bingov buraz wrote:Sta ja da se crvenim sto neki debil hoce da raznese pola Menhetna.

jes uhvatio isto tog koji je njihov drzavljanin koji radi protiv svoje zemlje... jos sa bradurinom i nogavicama pravi vehabija...

Izvini ali stvarno dramatiziras, kakva je to Bosna zemlja ako je jedan covjek tako lako moze obrukati, jos pri tom neko u kratkim nogavicama...
bingov buraz

#24 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by bingov buraz »

Jedan001 wrote:

On bruka samo sebe.
grany-smith

#25 Re: FBI uhitio Bosanca teroristu u NewYorku

Post by grany-smith »

kiky wrote:što su ih primali ...
Pa da mi na....bemo od njih. :lol:
Post Reply