Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Banksy

#751 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote: da gledamo sa društveno-političkog. Iza Hilme ostaju hiljade radnika koji su stvarali te firme i koji sad rade za crkavicu. Iza Fahre ostaju stotine hiljada ljudi "razvučene pameti" koji nas svake dvije godine guraju u novi krug beznađa i agonije.
Da pogledamo s društveno-političkog :D .
Kako sam kažeš, iza Hilme ostaju hiljade radnika koji su stvarali te firme i koji sad rade za crkavicu. To su još hiljade ljudi, članova njihovih porodica, koji jedva krpe kraj s krajem, zato što ih je tajkun, nakon što se na vrlo sumnjiv način dokopao imetka, ostavio bez posla ili osiromašio. Kod Fahre, bar tako ljudi govore, radnici dobijaju redovne, više nego dobre plate. S te strane ne možemo naći zamjerku.
Hilmo istina proizvodi više, zapošljava više ljudi od Fahre, ali Hilmo je dobio i neuporedivo veće kredite pod daleko povoljnijim uslovima, a obojica ih vraćaju redovno. Djelatnosti su im sasvim različite i neuporedive.
Dalje, oko izbora partnera ni jedan ni drugi nemaju skrupula. Prije nego je Fahro ugrabio Miškovića to isto je neuspješno pokušao Hilmo. Dakle, ni jedan ni drugi nemaju problem oko saradnje sa finansijerima zločina. (Ima tu još primjera, ali da ne razvlačimo).
Ideologija ... jedan, navodno, voli Tita, drugi voli džamiju. Iako iskreno sumnjam u ljubav i jednog i drugog, recimo da svako ima pravo da svoju privatnu novinu profilira u smjeru u kojem želi i da napravi izbor, ako želi. Cijeli svijet ima desne, lijeve, crvene, crne, žute novine, pa što ne bi i mi.

Što se tiče 'razvlačenja pameti' ... nije Fahro pao s neba, pa nam je počeo razvlačiti. On je samo nanjušio šta narod hoće, šta mu treba, na šta se pali i loži, i poturio mu to u velikim količinama. Nisu njegovi čitatelji postali nacionalisti zato što ih je on učinio takvim, već zato što su takvi bili i ranije, on se samo nakalemio, nazidao, gurnuo im pod nos ono što žele.
Prigovori oko novca koji mu je dao Alija za pokretanje su tačni, ali tako je Alija gurao baš sve medije u tim ratnim vremenima, samo je pitanje u šta je ko potrošio te novce i kako se koji medij profilirao, svako prema svojim željama.
Sandžačko porijeklo nije potrebno ni razmatrati (mada je na temi pregršt šovinističkih komentara), jer kad bi se dobro zarovili ne bi ovdje našli petoro kojima je bar djed rođeni Sarajlija.
Jedina zamjerka, koju mu realno možemo uputiti je to što tu moć, koju kao najčitaniji dnevni list ima, često koristi na krajnje nekorektan način, da ne nabrajam primjere primitivne difamacije političkih i ekonomskih suparnika. To zaista može biti problematično, e kad ne bi bilo svih ostalih medija koji koriste baš istu retoriku i iste metode.
Istinski problem, kad je Fahro u pitanju, je što povremeno taj prag podnošljivosti zaista bude pređen, kad dozvoli da mu se na stranicama pojavljuju i tipovi poput F. Alispahića koji svojim pisanjem i šizofrenom mržnjom na neki način onda i profiliraju novinu.
I tu se Fahro ne može zaklanjati 'nemiješanjem' u uređivačku politiku, jer novina, čiji je on vlasnik, u tim člancima (ma ko ih potpisao) nedvojbeno širi mržnju i posredno poziva i na nasilje.
E to je nepodnošljivo i nedopustivo, e to treba sankcionirati, i čini mi se, to je jedini pravi problem s Fahrom. Veliki problem.
U narednom postu postavim pisanje Dana u vezi F. Alispahića.

ultima_palabra wrote: U razvijenim zemljama postoje ljudi poput Hilme i oni završe na dugogodišnjoj robiji. Tamo Fahro ne bi ni dobio šansu da postoji :-D Ukratko, trebamo se prvo obračunati sa Fahrom da bi dobili državu koja se može obračunati sa Hilmom ;-)
U razvijenim zemljama vjerovatno postoje načini i putevi da jedan policajac postane najbogatiji čovjek u zemlji, kao i da jedan novinar postane vlasnik najtiražnije dnevne novine. Pitanje je samo koliko je i jedno i drugo zakonski čisto, što u razvijenim zemljama nije problem utvrditi. Kod nas jeste, ali to je opet neka druga tema.
Tako da je sasvim svejedno ko bi se s kim obračunao.
Banksy

#752 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

Evo ispod i članak iz novih Dana, vezano za pisanje Fatmira Alispahića

Dva lica fašizma

Nakon jednog od najkrvavijih ratnih masakara sarajevskih civila, ovdašnji i ondašnji Neovisni radio Hayat je započeo emitiranje grozomornih poruka koje su otvoreno pozivale na osvetu zbog još jednog zločina srpske vojske nad Sarajlijama. Da su slušali upute radija koji je uživao punu naklonost bošnjačkog političko-vjerskog vrha, svaki smjerni Bošnjak bi na prvom Srbinu, komšiji iz ulice ili haustora, "namirio" po ko zna koji put prolivenu krv na sarajevskim ulicama. No, ratno Sarajevo, uprkos Caci i cacama, jeste bilo veličanstveno i zbog toga što Sarajlije nisu poslušale spomenuti nalog sa radija, te nijedan Srbin toga dana nije nastradao kao žrtva jedinstvenog medijskog bezumlja.

Petnaestak godina nakon rata, Bošnjake više ne zasipa Mladićeva topovska, nego verbalna artiljerija Milorada Dodika. Mrtvih još nema, ali su rane raskopane. Odavno više nema Neovisnog radija Hayat, ali su tu Dnevni avaz i njegov kolumnista Fatmir Alispahić. Da, radi se o "autoru" upamćenom po rečenici iznesenoj prije četiri godine u mjesečniku SAFF: "Navodi se i da nigdje nije pronađena deponija pepela, a od šest miliona kremiranih Jevreja bi se stvorilo makar jedno brdo šljake." "Budući da Jevreji, preko medijske industrije holokausta, a poglavito filma, drže svijet u obmani o svome stradalništvu, kako bi abolirali cionistički imperijalizam i zločine, historički tekst se nameće kao temelj projekta", obrazlagao je Alispahić svoju tezu, zasnovanu na radovima transparentnih negacionista poput dr. Roberta Faurissona, Ernesta Zundela i Freda Leuchtera. Kada se osoba poput Alispahića uhvati problema negacionizma i zločinačkog revizionizma, dobija se bizarni odraz bošnjačke varijante srpskog fašizma s kojim se autor "obračunava". Pišući o balističkim prošlosedmičnim tvrdnjama Milorada Dodika prema kojima su zločinački napadi na sarajevsku tržnicu Markale i tuzlansku Kapiju inscenirani, Alispahić u bajramskom dvobroju Avaza klizi na teren kolektivne odgovornosti, koji dopušta da se njegov raskošni šovinizam razigra u punom svjetlu. "Tuzla je puna Srba na pozicijama, direktora, funkcionera, navodnih antifašista, ali se niko, izuzev starog penzionera Miše Božića, nije personalno oglasio i osudio Dodikov napad na Tuzlu. Kud nestade SDP-ov model zajedništva, po kome gradom s bošnjačkom većinom vladaju Mato&Guto iz Karađorđeva?", piše Avazov intelektualac, ilustrirajući sve to primjerom neimenovane, a samim tim i neprovjerljive, kolegice "Srpkinje", koja je sa njim, navodno, prekinula online komunikaciju "nakon njegovog prvog reagiranja na Dodika", i to rečenicom sa šarmantno naglašenom upotrebom ekavice: "Lepo, ali ja sam Srpkinja i ne volim kada neko napada Dodika. Nemoj mi se više javljati."

Na tako postavljene tekstualne temelje, ako zanemarimo zdrav razum i elementarnu logiku, moguće je nasaditi sve, a naročito generalne konfabulacije o Srbima, i to na osnovu jedne rečenice koju mu je, navodno, uputila kolegica. "Ona zna da je Dodik reprezent srpstva i da je odanost Dodiku odanost srpstvu. Ona je Srpkinja, što je obavezuje da prekine stručnu komunikaciju s muslimanom koji se usuđuje da napada Dodika. Za nju ništa ne znači što Dodik čini zločin negirajući zločin, jer ona zna da to nije Dodik, nego je to srpstvo, sistem, strategija, jedinstvo, disciplina. Teško je izbjeći poređenje s raskošnom šutnjom tuzlanskih Srba", zaključuje Alispahić, uz zastrašujuću poruku iz repertoara ratnih bošnjačkih ideologa, zagovornika "čiste nacije" i boraca protiv miješanih brakova: "Da li su svi oni prvo Srbi, pa tek onda ljudi?" Sve ono što važi za Milorada Dodika, koji tvrdi da "postoje analize" koje pokazuju da je bestijalni zločin na Kapiji "inscenirana situacija", važi i za histeričnog Alispahića, koji se ekstatično pita zašto se tuzlanski Srbi ("koji su na pozicijama, direktori, funkcioneri, navodni antifašisti"), "izuzev starog penzionera Miše Božića", nisu oglasili i osudili Dodikov napad na Tuzlu.

Krivični zakon Federacije BiH u članu 150 tretira jezik mržnje i propisuje kazne zatvora od jedne do pet godina za "izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti". Kako u jednom istraživanju MediaCentra navodi Mehmed Halilović, za ovo krivično djelo u Federaciji još niko nije procesuiran, te nije zgoreg predložiti sljedeći pasus kao urnek i školski primjer rasnog govora mržnje: "Da li su svi oni (Srbi, op.aut) prvo Dodikovi, pa onda naši? A kako mogu biti naši ako su i Dodikovi, a ako je Dodik Karadžićev? Nedavnom rehabilitacijom četništva srpstvo se bestidno udaljilo od humanosti, a primaklo genocidnosti. Teško je razdvojiti srpstvo od četništva jer se sami Srbi četništvom ponose..." Šta su Bošnjaci likovima poput Fatmira Alispahića skrivili? Čime su se Bogu ili bogzna kome zamjerili da zasluže ovakvo "razvlačenje pameti"? Odgovore treba tražiti na vrhovima tornjeva, kao stvorenih za redakciju novog radija Hayat, koji poput mitske "dvije kule" iz epskih Tolkienovih romana dominiraju sarajevskim pejzažom i sa čijih se gornjih spratova čini da je lako držati u šaci Kotlinu i sve ljude u njoj.

Dani
VjecitiStudent

#753 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote: da gledamo sa društveno-političkog. Iza Hilme ostaju hiljade radnika koji su stvarali te firme i koji sad rade za crkavicu. Iza Fahre ostaju stotine hiljada ljudi "razvučene pameti" koji nas svake dvije godine guraju u novi krug beznađa i agonije.
Da pogledamo s društveno-političkog :D .
:thumbup:
Savrseno!
amortizer

#754 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by amortizer »

Ko je sad ona? Brenina famElija? Ispravno je "za Fahra", a ne za Fahru, nije zensko! :mrgreen:

Salu na stranu, ali ocito je lik sposoban. Od kese do cifre od "nema pojma" miliona eura, nekoliko hiljada zaposlenih, bez pljackaskih afera itd.... (price rekla kazala ne brojim)
Po meni, taman da je i nas najrodjeniji Li-moon iz B.Potoka :wink: , treba nam ovakvih ljudi i samo takvi mogu donijeti neke promjene. Nas najveci problem je sto jos gledamo je li "nas", je li "rodjeni Sarajlija", koga livo i koga ne..... Te iste "doslje" su predsjednici Francuske i USA, a ima ih i u vrhu svake normalne i ekonomski jake drzave.

Prije nego sto me pucanstvo koje ce glasovati pocne kritikovati, da podvucem da nisam rekao da cu glasati za Fahr-u/a, ali ni da necu, jer treba dobro razmisliti.
:run: :sax:

P.S. Fahro ako citas ovo, a znam da jesi :-D , javi mi se na PP da se dogovorimo za preuzimanje naknade.
konfučije

#755 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by konfučije »

Mozes li u konkretne cifre prevesti Fahrin dosadasnji doprinos privredi BIH, kao npr.
- broj direktno zaposlenih,
- vrijednost investicija,
- broj indirektno zaposlenih i na koje vrijeme je to bilo ...
Hoćeš sada kazati da, ukoliko te cifre ne znam napamet, je njegov doprinos privredi katastrofalan? Koliko Mc Donalds ima zaposlenih?
Eto, ipak znam nešto iz prve ruke, i to da sigurno ima nekoliko stotina zaposlenih ( koji isključivo za avaz rade), da ne govorim o firmama koje su njegove objekta gradili, Hidrogradnj, Vranica, Butmir,.. sve sam to vidio u prolazu, iz tramvaja kada je svoj drugi objekat u Nedžarićima radio.
pa cemo to uporediti sa nekim drugim investicijama.
A sa kojim naprimjer?

Pa ako se na kraju pokaze da je Mitall npr. bolji od Fahre, za predsjednika cemo izabrati nekoga iz MItalla.
Posteno?
:mrgreen:
Pošteno, odmah bi sutra glasao za njega ukoliko bi makar 80% svog kapitala unio u BiH, ovdje živio i plaćao porez. Vlasnik Mittala je svakako sposobniji i imućniji čovjek od Fahre, i Fahri je sigurno drago da biva, makar i od svojih protivnika, uspoređivan sa takvim tajkunom.

Hej, usput, da te pitam, gdej bi radije radio u Zeničkom Mittalu ili Sarajvskom Avazu?
sasa_t

#756 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by sasa_t »

Ako nista bice interesantno pratiti odnos avazovih izdanja prema politickim protivnicima...
VjecitiStudent

#757 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

konfučije wrote:
Pošteno, odmah bi sutra glasao za njega ukoliko bi makar 80% svog kapitala unio u BiH, ovdje živio i plaćao porez. Vlasnik Mittala je svakako sposobniji i imućniji čovjek od Fahre, i Fahri je sigurno drago da biva, makar i od svojih protivnika, uspoređivan sa takvim tajkunom.

Hej, usput, da te pitam, gdej bi radije radio u Zeničkom Mittalu ili Sarajvskom Avazu?
Sam Mital ima nekoliko hiljada radnika, puno, puno vise nego Fahro i za njih valjda placa drzavi nekakve poreze. Ne moramo birati vlasnika, moze i neki lokalni direktor.

Iskreno, ne bi radio niti u jednoj, niti u drugoj predlozenoj firmi, u Mitalu zbog njihovog odnosa prema radnicima i ekologiji, u Avazu iz etickih razloga, zbog fasistickih tekstova poput Alispahicevog koji se tamo povremeno pojave i cije dijelove mozes citati u tekstu kojeg je gore prenijela Banksy.
1gorstak

#758 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

Ona zna da je Dodik reprezent srpstva i da je odanost Dodiku odanost srpstvu.
Fatmire budalo zvaljava. Kakav Dodik i reprezent srpstva ?
Neelix

#759 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by Neelix »

Patron of Formello wrote:
lolo_lolo wrote:
ubiti_kriminal wrote:Ja ne znam nikog tko bi glasao ili tko ce glasati za Fahrudina Radoncica.
vecina onih koji kupuju avaz,bar mi je to nekako logicno
a dnevni tiraz im je oko 30.000
Manji.Spali su na 19.000 prodatih primjeraka. :( :D
ma ne prodaju se nikako. a iz stamparije po 60.000 svaki dan, petkom dva puta toliko. baca fahro pare, sta ce kad ih ima :-)
Real Khan

#760 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

VjecitiStudent wrote: Za tri stranke (SBiH prije svega i onda nesto manje NS i SDP) mi je jasno, ko je cetvrti?
Ipak su dvije domace novine u pitanju, a ovo za Hrvatsku je malo pretjerano.
...SDA (pa nije Hilmo toliki levat da se pouzda u samo jednu vladajuću stranku)
Za Hrvatsku provjeri malo bolje (do duše, nisam siguran da li je i tebi dostupna vlasnička struktura najjačih printanih i elektronskih medija, kao i news agencija u HR od kojih ovi ostali preuzimaju informacije...
Neelix

#761 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by Neelix »

nesto smijesno? Znas ko se smije sam sebi... :-)
pOZz

#762 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by pOZz »

Izgleda da ni ovaj forum nije imun od Avazovih poslušnika, budućih birača, ulizica itd itd... Ne smijem ni zamisliti šta će biti sljedeće godine u ovo doba? :shock: :-?
samo malo

#763 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by samo malo »

Koja jaka argumentacija Scepinih fanova :D

Ali Fahro je ukr`o!... pa sta, krali su i drugi

Ali Fahro je lopov!... pa sta, Selimovic je jos veci
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#764 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by Halleluhwah »

Neko o nekoj karizmi govori? Čitava politička scena Bosne, kad sve sabereš, nema trideset grama karizme.
VjecitiStudent

#765 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

Real Khan wrote:
VjecitiStudent wrote: Za tri stranke (SBiH prije svega i onda nesto manje NS i SDP) mi je jasno, ko je cetvrti?
Ipak su dvije domace novine u pitanju, a ovo za Hrvatsku je malo pretjerano.
...SDA (pa nije Hilmo toliki levat da se pouzda u samo jednu vladajuću stranku)
Za Hrvatsku provjeri malo bolje (do duše, nisam siguran da li je i tebi dostupna vlasnička struktura najjačih printanih i elektronskih medija, kao i news agencija u HR od kojih ovi ostali preuzimaju informacije...
Mozda i SDA, ali SDA bez Tihica.
Tihic je npr. Oslobodjenju crn ko crni djavo i to prvenstveno zbog Orucevicevih energetskih projekata u koje su ocito upetljani i Selimovici.
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#766 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by Halleluhwah »

A gospodin u sredini ima najmanje dvadeset sedam grama karizme.

Image

Hoće li Radončić i dalje biti objektivan i napadati Radončića kroz Dnevni avaz? :roll:
Neelix

#767 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by Neelix »

pOZz wrote:Izgleda da ni ovaj forum nije imun od Avazovih poslušnika, budućih birača, ulizica itd itd... Ne smijem ni zamisliti šta će biti sljedeće godine u ovo doba? :shock: :-?
:lol: sha treba, zabranit registraciju svima koji ne citaju oslobodjenje i ne glasaju za staljina, da bi ti bio zadovoljan? :D
stochar

#768 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by stochar »

ja cu glasat' ako izbori budu u cetvrtak...
tokar

#769 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by tokar »

stochar wrote:ja cu glasat' ako izbori budu u cetvrtak...
A ja ako u ponedeljak počne pravna država!
Last edited by tokar on 25/09/2009 15:43, edited 1 time in total.
bihpatriot

#770 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by bihpatriot »

...rece Fahro "u Telekomu ima 25% viska radnika"...

...slijedeci dan frka na Sa-Xu... :lol:

BTW, ja kao predstavnik ove populacije koja apstinira hizbore, slijedece godine izlazim i glasam za Fahra! :thumbup:
bihpatriot

#771 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

samo malo wrote:Koja jaka argumentacija Scepinih fanova :D

Cuj Fahro ukro. Lijepo coek objasnio:

5000 brojeva hAvaza x 50000 prosjecni tiraz = 250 melejona

+

250 melejona od reklama

=

500 melejona

Sto ne mogu ovih namcora "ukro pa ukro" :-)
Neelix

#772 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Neelix »

bihpatriot wrote:
samo malo wrote:Koja jaka argumentacija Scepinih fanova :D

Cuj Fahro ukro. Lijepo coek objasnio:

5000 brojeva hAvaza x 50000 prosjecni tiraz = 250 melejona

+

250 melejona od reklama

=

500 melejona

Sto ne mogu ovih namcora "ukro pa ukro" :-)
da se nadovezem, jos mi niko nije objasnio kako je to fahro "ukr'o" :lol: u vlasti nije nikad bio, dakle - nije imao pristup budzetskim sredstvima. jel mozda uletio u banku sa pushkom pa odnio pare? dzepario po tramvaju? provalio u bazu kreditnih kartica? kako?
ultima_palabra

#773 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:Ideologija ... jedan, navodno, voli Tita, drugi voli džamiju. Iako iskreno sumnjam u ljubav i jednog i drugog, recimo da svako ima pravo da svoju privatnu novinu profilira u smjeru u kojem želi i da napravi izbor, ako želi. Cijeli svijet ima desne, lijeve, crvene, crne, žute novine, pa što ne bi i mi.
Ma meni je HS više nako bezbojan :D Ljudi ga svrstavaju tamo više zbog toga što mu je protivnik crn oliti zelen :D Vjerovatno će i nadživjeti FR jer je lukaviji.
Ima svijet te novine, samo rijetko gdje su najčitanije (možda jesu žute :-D ) i imaju takav utjecaj na ljude.
Banksy wrote:Što se tiče 'razvlačenja pameti' ... nije Fahro pao s neba, pa nam je počeo razvlačiti. On je samo nanjušio šta narod hoće, šta mu treba, na šta se pali i loži, i poturio mu to u velikim količinama. Nisu njegovi čitatelji postali nacionalisti zato što ih je on učinio takvim, već zato što su takvi bili i ranije, on se samo nakalemio, nazidao, gurnuo im pod nos ono što žele.
Slažem se, "tražili ste, evo vam ga" :lol:
Banksy wrote:U razvijenim zemljama vjerovatno postoje načini i putevi da jedan policajac postane najbogatiji čovjek u zemlji, kao i da jedan novinar postane vlasnik najtiražnije dnevne novine. Pitanje je samo koliko je i jedno i drugo zakonski čisto, što u razvijenim zemljama nije problem utvrditi. Kod nas jeste, ali to je opet neka druga tema.
Tako da je sasvim svejedno ko bi se s kim obračunao.
Teško da bi se u razvijenim zemljama mogle dati državne pare za pokretanje privatne novine skoro nepoznatog novinara, koje bi se onda dalje razvijale pomoću medijskog reketa i najcrnjeg šovinizma, čiji primjer navodiš.
bihpatriot

#774 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by bihpatriot »

Halleluhwah wrote:A gospodin u sredini ima najmanje dvadeset sedam grama karizme.

Image

Hoće li Radončić i dalje biti objektivan i napadati Radončića kroz Dnevni avaz? :roll:
Mogli ste stavit' i ovu:

Image

:lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#775 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Fahro je obican ratni profiter koji je zahvaljujuci ratu i bijedi uspio napraviti to sto je danas. Neki ce to nazvati sposobnoscu ali za mene je to obican ratni i poratni kriminal. Za Fahrinu politicku opciju ce glasati svi oni koji od Avazovog "Twist Tower-a" ne vide sumu. Na politickom planu to opet znaci da ce se bosnjacko politicko tijelo jos vise usitniti, raslojiti i razvuci. Izgleda da onaj vic gdje za stolom sjede tri bosnjaka i pet partija postaje nasa gorka stvarnost. :cry:
Post Reply