Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Alfa Kentaur

#276 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa Kentaur »

Kao i obicno, pametnjakovici ne ispustaju tastaturu iz ruku... :roll: :-)

Svakome treba dati sansu, i tek nakon odredjenog vremena se moze posteno suditi i presuditi.

Valjda je to ljudski i posteno..., sve ostalo je samo sabanija i mentalno masturbiranje....

Tipicno mi!
Alfons Kauders

#277 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfons Kauders »

mostarac wrote:
-LIBERO- wrote:
Neelix wrote:naprijed fahro, gazi ovu sdp stoku :D predvidjam ubjedljivu pobjedu na izborima :D

nigdje-nikog (u sdp-u :D ) bojim se da nisi dobar kladionicar :D
Rece mali uposlenik Avaza,kojem je pritom i jos jedan clan porodice na jednom od sefovskih mjesta u toj "novini"

Pobjedi li Dodik u RS-u,a fahro u F BiH,zvanicno obecavam da vadim iseljenicku vizu.

Sto se tice glasackog tijela koje bi moglo Fahru podrzati,pretezno desni centar,i ljudi koji imaju direktnog il' indirektnog hajra od samog Fahre i tog "projekta".

Kako god,sve da mu reis bude nosioc liste :D ,uvjeren sam da bosnjaci ,ipak,nisu tako glup narod. :thumbup:

ja sam nazalost itekako uvjeren da jesu :(

Sukob u SDA nakon kojeg je sve ostalo isto, Haretov povratak u politiku i nas povratak u proslost, Fahrina tzv. alternativa koja ce nas sa istim likovima kao povesti u bolju buducnost, a likovi i glavni igraci uvijek ostaju isti.
Ovo je nesto sto je bilo za ocekivati. Vrlo brzo ocekujem koketiranje Bakira Izetbegovica sa Fahrom i sve se radi po vec oprobanom receptu, a to je da se pred izbore vlast sama sebi ponasa kao opozicija nudeci narodu alternativu da ponovo izaberu njih, al u novom pakovanju, a jednako smrde.
Ovaj narod je tu pricu toliko puta do sada primio i nasjeo na nju da nema nikakvog razloga da to ne ucini opet. Pa nije im ovo prvi put. SBiH ovo radi svake izbore. U vlasti su i pola godine pred izbore pocnu da se ponasaju kao opozicija, da slucajno biracko tijelo ne bi ostalo kuci. Sad su se razdjelili na tri stranke kako bi pokupili glasove nezadovoljnih vlastitih glasaca i to tako dobro funkcionise i nemojte misliti da Fahro nece dobiti znacajan broj glasova. Hoce naravno i onda ce zajedno opet u vlast. Vec vidjena i veoma ocekivana prica i razvoj dogadjaja. Likovi na sceni su isti, a stranke se mnoze i svaki put se jedan od glavnih aktera pojavi kao opozicija samom sebi i svaki put narod pomisli da ce ga on koji je godinama u vlasti povesti u bolju buducnost i da je on ta alternativa.
SDP i cjelokupna opozicija vec mogu da upisu izborni poraz za godinu dana, ako nesto radikalno ne promjene, jer ovi su zaigrali na sigurnu kartu, koja je dobila vec nekoliko puta, a talovi, ministri i cijela galerija likova od saltera do kabineta u vijecu ministara stalno ostaju isti.
upravo tako, samo si zaboravio reisa udrobiti u cijelu pricu... :D ali to je to... :D
Alfons Kauders

#278 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfons Kauders »

Alfa Kentaur wrote:Kao i obicno, pametnjakovici ne ispustaju tastaturu iz ruku... :roll: :-)

Svakome treba dati sansu, i tek nakon odredjenog vremena se moze posteno suditi i presuditi.

Valjda je to ljudski i posteno..., sve ostalo je samo sabanija i mentalno masturbiranje....

Tipicno mi!
Slazem se s ovim dijelom da nekim ljudima treba suditi, :D a nekim i presuditi. :D
konfučije

#279 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by konfučije »

I oni ublehasi Sabanovici napravise Bosmal... Da im dignemo spomenik? :D
Ti i ovi poput tebe da milion života imate opet makar ni onakav jedan sprat nebiste bili u stanju dovršiti.
Alfa Kentaur

#280 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa Kentaur »

mostarac wrote: SDP i cjelokupna opozicija vec mogu da upisu izborni poraz za godinu dana
Zar opet?? :shock: :D

Nije li Zlatko prije neki dan rekao da se oni spremaju da uskoro "preuzmu vlast"?? Hoces reci da Zlaja laze?? :D
Alfons Kauders

#281 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfons Kauders »

konfučije wrote:
I oni ublehasi Sabanovici napravise Bosmal... Da im dignemo spomenik? :D
Ti i ovi poput tebe da milion života imate opet makar ni onakav jedan sprat nebiste bili u stanju dovršiti.
Dovrsio sam ja dovoljno spratova za svoj ceif, svojim znojem i svojom glavom, a jos je zivot preda mnom.

Samo sto ja ne izgubih obraz za komad betona...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#282 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

konfučije wrote:
Citat "...ja sam intelektualac..ja imam najvece tornjeve...." :D :D
da, ako već niste znali, za onakav biznis je itekako potreban intelekt, za razliku od vas gdje vam je najveći stepen intelektualnog dostignuća u ovim postiranim grimasama predstavljen.
.
Fahro,jesi l' to ti.

Potreban je intelekt ili samo spremnost da svakoga i sve prevari,da na sve moguce nacine pregazi sve i svakoga da dodje do svoga licnog profita :D
Dal' znas da je Fahro sa jednom kesom dosao u Sarajevo?
Dal'znas ko je napravio "Dnevni Avaz",svojim ulaganjem i forsiranjem (sigurno to nije bio Fahro)
Dal' znas kako je taj isti "intelektualac sa tornjevima" :D ,zabio noz u ledja svakome onome koji mu je na bilo koji nacn pomogao,"progledao kroz prste zakona",ili dao povoljan kredit :D

Dal' znas koliko je miliona Fahro,u roku od 5 dana od apliciranja,dobio na ruke od "Investiocione banke" :D (da da,Avaz investicija koja je klucna za razvoj Federacije BiH :-) :lol: )

Dal' znas koliko je novca uzeo od toga sto je pomogao miskovicevoj "Delti" da udje na trziste Sarajeva i federacije?

Dal' znas,da se fakticki stavio na stranu milorada Dpdika,u dneviniku FTV-a,pozivjuci da se bustavi montiranje procesa za premijera RS-a? :-)

Moralni i casni Fahro......nema sta :thumbup:
burek_in_space

#283 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by burek_in_space »

Dobro dosh'o preCjedniche. :oops:
ibizza

#284 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ibizza »

-LIBERO- wrote:
Neelix wrote:naprijed fahro, gazi ovu sdp stoku :D predvidjam ubjedljivu pobjedu na izborima :D

nigdje-nikog (u sdp-u :D ) bojim se da nisi dobar kladionicar :D
Rece mali uposlenik Avaza,kojem je pritom i jos jedan clan porodice na jednom od sefovskih mjesta u toj "novini"

Pobjedi li Dodik u RS-u,a fahro u F BiH,zvanicno obecavam da vadim iseljenicku vizu.

Sto se tice glasackog tijela koje bi moglo Fahru podrzati,pretezno desni centar,i ljudi koji imaju direktnog il' indirektnog hajra od samog Fahre i tog "projekta".

Kako god,sve da mu reis bude nosioc liste :D ,uvjeren sam da bosnjaci ,ipak,nisu tako glup narod. :thumbup:
Previse volis FKS da bi otisao iz BiH..... :D :thumbup:
staza

#285 ...

Post by staza »

MUNAFIK wrote:
konfučije wrote:
jedva cekam ponedjeljak da ga bakir par puta isfura...nadam se da ce i reis biti sredstvo isfuravanja, a i ove izjave :evil:
hebote, primjer jednog mentalnog sklopa koji redovno 60 min prati.

Pa 60 minuta je odavno postala samo to... Emisija koju narod ceka da vidi kako ti tamo novinari na raznorazne nacine prosipaju i isfuravaju pojedince iz politike i javnosti ( i one koje za koje im sef kaze da trebaju prosipat)

Zato je to sve jadno i ovi sto prosipaju a i vecina onih koje prosipaju... sve u svemu jedna velika suplja koju malo ko uzima za ozbiljno...
To generacija 60 + na sijelima prati, a mladi političari i budući nadobudni intelektualci, interno komentiraju.
Običan svijet već i prije odlično zna šta se dešava.
;-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#286 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

Alfa Kentaur wrote:Kao i obicno, pametnjakovici ne ispustaju tastaturu iz ruku... :roll: :-)

Tipicno mi!
:lol: :lol: :lol: o jebote koji sado-mazo :lol:
Alfons Kauders

#287 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:

Tipicno mi!
Zamisljam lolu sa sajkacom kako glasa za Slobu ili Radovana, kontajuci: "Jebaji ga, 'ajde nek proba mali..."
Alfa Kentaur

#288 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa Kentaur »

Alfons Kauders wrote:
Chmoljo wrote:

Tipicno mi!
Zamisljam lolu sa sajkacom kako glasa za Slobu ili Radovana, kontajuci: "Jebaji ga, 'ajde nek proba mali..."
E super da ste vi vec '90te znali da su Sloba, Raso... zlocinci.
Chmoljo

#289 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
Chmoljo wrote: :lol: :lol: :lol: o jebote koji sado-mazo :lol:
ili situaciju da ti kćerka dovede kući crnca biseksualnih sklonosti, i kažeš, ma neka, vidjećemo kakav je... nisu svi isti...
salter071

#290 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by salter071 »

Ja procitah "Fahretin", pa poceh traziti vijesti kad se to Brena uvalila u neku stranku.
A kakvo je vrijeme ne bi me ni to cudilo...honorar je honorar.
Samo koji bi program te stranke bio?
Bum Cile bum? :D
spokojan

#291 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

Fahrinom formalnom ulasku u politiku najvise se raduju:
1. Haris
2. Zlatko
3. Hilmo i Mujo
4. Safa

Ne znaju sta bi o tome mislili:
1. Sulejman
2. Bakir

Kao drago im ali ih u sustini boli djon:
1. Mile
2. Milo
LadyBear

#292 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by LadyBear »

Radoncic: "Pa znate ja sam u nekom smislu bez lazne skromnosti jako uspjesan covjek, imam sve - imam najaci novinski sistem u istoriji Bosnjaka, imam najvece tornjeve - imam sve" :lol: :lol:

Radoncic: " Ja se zaista nebojim Milorada Dodika, ja sam ga u nekom smislu pobjedio, on je drzavnim novcima napravio zgradu od 17 spratova, ja sam kompanijskim novcima napravio zgradu od 40 spratova. :-)

Give us mercy!ImageImage
Chmoljo

#293 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

salter071 wrote:Ja procitah "Fahretin", pa poceh traziti vijesti kad se to Brena uvalila u neku stranku.
ma jok. jedna za Fahrinog burazera: Ej Šeki, Šeki, tako ti Allaha... :D
viva_castro

#294 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by viva_castro »

dobro doŠo presjedniČe :D uuuu let's twist again... :D

Ima da nam se politika dooobroooo zavrti ;D

Neko reče da SDP upiše izborni gubitak... ne bih rekao, dijeli se tabor koji je glasao SDA-ZaBiH, ovdje samo vidim jačanje građanske opozicije na konto razuđenosti nacionalističke pozicije, a možda čak i prelazak građanske opcije u poziciju...

Što se SDP-a tiče, pitanje je sada da li će dozvoliti sebi luksuz da ne radi pa da ga pretekne neiskusna NS koja, ruku na srce, svojim stilom politike nije spremna na to, vjerujem da su to ljudi koji bi voljeli nešto promijeniti, al htjet i hebat nije isto, nikako.
Oni su u gradskoj vlasti pokazali da mješaju kruške i jabuke, da se ganjaju dok svi ostali igraju žmire. Ne može se ni pobijediti u igri ako je uopšte i ne igraš, a tek kad ubjedljivo najbolje od sve raje igraš žmire, tek ti tad može poći za rukom da ih prešaltaš da svi igraju ganje.

O tome da li će SDP ući u neku veeeeliiiikuuuuuu koaliciju tipa "Alijanse" odgovor je jasan, nema šanse! Opekli su se jednom i jasno je ko dan da ako uđeš u onakvu koaliciju dok bi se svima odužio i podržao svačijeg konja, ne bi ostalo ništa za građane. SDP je to naučio na težak način i ne vjerujem da će to sebi opet dopustiti.

Svakako, očekuje nas buran predizborni period i BUUUURRRNIII izbori, jedva čekam, postalo je mnogo zanimljivo :D
salter071

#295 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by salter071 »

Chmoljo wrote: ili situaciju da ti kćerka dovede kući crnca biseksualnih sklonosti, i kažeš, ma neka, vidjećemo kakav je... nisu svi isti...
To bar nije problem. Samo ugasi svjetlo...ionako se prica da su u mraku svi isti.

P.S.
Za kcerku je lako, a "sretni babo" neka ponese tepsiju u krevet... za svaki slucaj :D
salter071

#296 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by salter071 »

Chmoljo wrote:
salter071 wrote:Ja procitah "Fahretin", pa poceh traziti vijesti kad se to Brena uvalila u neku stranku.
ma jok. jedna za Fahrinog burazera: Ej Šeki, Šeki, tako ti Allaha... :D
dovesces nas Seki... znam ja tu! :-D
Last edited by salter071 on 24/09/2009 00:51, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#297 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfons Kauders »

Alfa Kentaur wrote: E super da ste vi vec '90te znali da su Sloba, Raso... zlocinci.
Ne. Za Slobu se to dalo naslutiti vec krajem osamdesetih.

Karadzic je ipak dosao malo kasnije, ali je svakako vec bio zlocinac, jer je s onim svojim obrvasem osudjivan za privredni kriminal, pravili nekakve vikendice po vukojebinama od narodnih para...
DaysleepeR

#298 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by DaysleepeR »

bermiin wrote: sta je sa Energoinvestom?? Jeli to drzavnma firma??
a ti se malo bolje informisi,nemoj puno citati Avaz??
a ja sam za razliku od tebe informisan direktno iz stranke...moj najbolji prijatelj je u SBiH...
Energoinvest je već 50 godina u Libiji gdje je radio milionske poslove i za vrijeme rata u BiH, za tvoj info, stoga im hare nikad nije ni trebao da bi tamo dobili posao...

BTW. tvoj "izvor" iz stranke nema nikakav kredibilitet već samo propagandu koja je jednako lažna kao i Haretova...
Alfa Kentaur

#299 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa Kentaur »

Mislim da je ovo profulani potez gospodina Fahre. On jeste sposoban biznismen i pametan coj'k, ali ipak nije za politike. To je posebno zato sto u rukama ima najjaci medij u BiH, i njegova politicka avantura ce ga kostati padom citanosti Avaza.

Ali, u situaciji kakvoj smo sad, valja sve probati...
Alfons Kauders

#300 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote:
Chmoljo wrote: :lol: :lol: :lol: o jebote koji sado-mazo :lol:
ili situaciju da ti kćerka dovede kući crnca biseksualnih sklonosti, i kažeš, ma neka, vidjećemo kakav je... nisu svi isti...
Sta ces, ako se vole - neka ih...

Nisam ja Kerum.

:D
Post Reply