Nisi skontao da ti ne treba program ni koji q-ac za izađeš na izbore u nas .....
Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
- GAU8
#10251 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Jesi se programa svez'o...
Nisi skontao da ti ne treba program ni koji q-ac za izađeš na izbore u nas .....

-
smjesko071
#10252 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
čitam neki dan u novinama "SBB ima moćan ekonomski program za izlazak BiH iz krize - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/134973/sbb-im ... mQZWI.dpuf"GAU8 wrote:Jesi se programa svez'o...
Nisi skontao da ti ne treba program ni koji q-ac za izađeš na izbore u nas .....![]()
![]()
pa da procitam i to..
- Corto Maltese
#10253 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ne znam na šta misliš. Da nije na ovo?Banksy wrote:Nešto mi ne otvara, pa da ne lutam, ima li gdje onog tvog obećanog članka u kojem Fahro ''dere'' Suljagića?Corto Maltese wrote:Je l' Fahro odustaje od izbora, ili šta?
Ovako pomnožiti s nulom jedan od najvećih gradova je suicidalno.
[url]http://www.***%20SPAM%20***.ba/novost/199401/Radoncic-optuzio-Zenicane-da-skandiraju-Markale-Markale[/url]
De postavi, da pročitamo.
Ili ono kada sam napisao da će Avaz krenuti na Suljagića desetak, petnaest dana pred izbore?Corto Maltese wrote: Upravo tako. Cerić, Kebo, i Suljagić, u istoj misiji: "Juriš na Poljine! Juriš za Fahra!"
S tim da se jedan od trojice koji su kandidovani u tu svrhu, oteo kontroli.
Nije da se unaprijed nije znalo, i da se nije na to računalo.
Tako da će druga dvojica imati dodatni zadatak, da, dok povaljuju Bakira, za Fahrin račun, i Emira malo ocipelare.
Fahro ne želi da bude direktno povezan sa prljavom kampanjom, pa će, izuzev ukoliko se pokaže potreba za direktnim i otvorenim napadom, ispod stola davati smjernice.
Biće super TV debate, najzabavnije do sada.
- Država
#10254 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Jeste li provalili kako ga slikaju za govornicom uvijek nekako odozdo da se ne vidi da je visok 162 cm...

-
weredsf
#10255 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
To su stari kompleksiDržava wrote:Jeste li provalili kako ga slikaju za govornicom uvijek nekako odozdo da se ne vidi da je visok 162 cm...
- Havatar
#10256 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Izabrao si pogresan primjer za dokazivanje tvoje tvrdnje posto su u Americi Native Americans u rezervatima a na vlasti su ljudi porijeklom iz Evrope, Afrike i Azije.weredsf wrote:U ozbiljnim zemljama ne mozes biti kandidat ako nisi rodjen u zemlji, Amerika je recimo takva zemlja..Rizvan wrote:SDA-aovci su se u predizbornoj kampanji na najgluplji način odlučili suprostaviti Radončiću. Od toliko argumenata zašto dotična štetočina ne bi trebala završiti u predsjedništvu, oni su se uhvatili njegovog porijekla, pa sad na svakom skupu ista priča, šta on ima tražiti ovdje, naturalizovani građanin i slično. I ta priča dolazi od stranke, čiji je predizborni slogan U jedinstvu je snaga, i koja se prodaje kao zaštitnica Bošnjaka, a zapravo sa ovakvim pričama o porijeklu sije razdor i podijele između Bošnjaka. Što je najgore, slušam i ove mlade pulene iz SDA, koji bi kao trebali biti nova svjetla budućnost, sa istom pričom. Pa tako Efendić, načelnik najmnogoljudnije opštine u BiH, kako on to voli reći, izjavi na jednom skupu da Radončić ako nije volio CG, ostao tamo i kandidirao se za predsjednika, kako može voljeti BiH, gdje nije rođen. Kakva je ovo poruka mladog načelnika Bošnjacima iz Sandžaka, da nisu dobrodošli u BiH? Osim toga, kada bi na zapadu neko od političara prozivao protukandidate na osnovu porijekla, bio bi od strane medija okarakterisan kao rasista ili ksenofob, a kod nas ovakve priče sasvim normalno prolaze.![]()
Daleko od toga da sam fan Radončića, niti sam rodom iz Sandžaka, ali pored toliko argumenata protiv dotičnog, prozivati ga na osnovu porijekla, i to stranka koja bi trebala biti kao bošnjačka desnica, i u kojoj su kao osvješteni Bošnjaci. Žalosno.
- Država
#10257 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Utorak, 23. Septembar 2014 u 21:50
IZETBEGOVIĆ UVJEREN U POBJEDU: "Možda je Radončić imao neke šanse, ali je sam sebe diskvalificirao"!
U opširnom razgovoru za banjalučke Nezavisne novine, SDA-ov kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je kako ne vidi ozbiljnog konkurenta među devet bošnjačkih kandidata za Predsjedništvo BiH i da je uvjeren kako će na oktobarskim izborima obnoviti mandat.

Izetbegović je rekao da je možda jedino Fahrudin Radončić imao izvjesne šanse "ali je sam sebe diskvalificirao".
"Moja prednost je gromno političko iskustvo, imam odlične veze u zemlji, regionu i svijetu. Iza mene stoji snažna politička stranka, a od oktobra, uvjeren sam, najjača stranka u BiH. Ne vidim ozbiljnu konkurenciju među devet kandidata koji su se ujedinili protiv mene. Radončić je možda mogao biti konkurent, ali je sam sebe diskvalifikovao jer nije pokazao dovoljno poštovanja prema ljudima, zakonima, prema vjeri i tradiciji naroda koji želi predstavljati. Napadi medija u njegovom vlasništvu na svakog iole vrijednog Bošnjaka su odavno prešli svaku mjeru. Radončić ne poštuje ljude, naročito u vlastitom narodu. Ne poštuje izgleda ni zakon, o čemu svjedoči optužba za organizirani kriminal potvrđena ovih dana u Prištini. Nije poštovao ni svoje dužnosti u funkciji ministra sigurnosti kada je prepustio vatri, a zatim i pravdao paljevinu zgrade Predsjedništva BiH, zbog čega je i smijenjen. Ne poštuje ni borbu i stradanje vlastitog naroda. Od uticajnih političara u BiH jedino Milorad Dodik i Fahrudin Radončić nikada nisu bili na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici. Radončić nikad nije bio ni na šehidskom mezarju Kovači, niti je ikada nogom kročio u džamiju, pa ni za Bajram", rekao je Izetbegović..
Šuknu ga junior 'utemeljitelju'...
IZETBEGOVIĆ UVJEREN U POBJEDU: "Možda je Radončić imao neke šanse, ali je sam sebe diskvalificirao"!
U opširnom razgovoru za banjalučke Nezavisne novine, SDA-ov kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je kako ne vidi ozbiljnog konkurenta među devet bošnjačkih kandidata za Predsjedništvo BiH i da je uvjeren kako će na oktobarskim izborima obnoviti mandat.

Izetbegović je rekao da je možda jedino Fahrudin Radončić imao izvjesne šanse "ali je sam sebe diskvalificirao".
"Moja prednost je gromno političko iskustvo, imam odlične veze u zemlji, regionu i svijetu. Iza mene stoji snažna politička stranka, a od oktobra, uvjeren sam, najjača stranka u BiH. Ne vidim ozbiljnu konkurenciju među devet kandidata koji su se ujedinili protiv mene. Radončić je možda mogao biti konkurent, ali je sam sebe diskvalifikovao jer nije pokazao dovoljno poštovanja prema ljudima, zakonima, prema vjeri i tradiciji naroda koji želi predstavljati. Napadi medija u njegovom vlasništvu na svakog iole vrijednog Bošnjaka su odavno prešli svaku mjeru. Radončić ne poštuje ljude, naročito u vlastitom narodu. Ne poštuje izgleda ni zakon, o čemu svjedoči optužba za organizirani kriminal potvrđena ovih dana u Prištini. Nije poštovao ni svoje dužnosti u funkciji ministra sigurnosti kada je prepustio vatri, a zatim i pravdao paljevinu zgrade Predsjedništva BiH, zbog čega je i smijenjen. Ne poštuje ni borbu i stradanje vlastitog naroda. Od uticajnih političara u BiH jedino Milorad Dodik i Fahrudin Radončić nikada nisu bili na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici. Radončić nikad nije bio ni na šehidskom mezarju Kovači, niti je ikada nogom kročio u džamiju, pa ni za Bajram", rekao je Izetbegović..
- MOSALJOZE
#10258 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Mislim da je to bilo sinoć.Kod Senada je gostovao profesor iz Mostara.Izmedju ostalog reče,da je Fahro sam sebe izbacio iz trke,jer mu je bio bitniji Bakir nego on.
-
Luca36
#10259 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ja Radončića nikada nisam vidio da šeta Ferhadijom, mislim da ga niko i nije vidio od rata da hoda normalno ulicom. Eto koliko je on sam siguran među rajom i kome je takav lik bio ministar bezbjednosti. Vazda je na nekakvim provjerenim skupovima sa obezbjeđenjem, pa i rock zvijezde se ponekad zakamufliraju pa odu do prodavnice ako se već fura da je rock zvijezda. Glasao sam za njega na prošlim izborima a sad me je papak počeo pravo nervirati.
-
Luca36
#10260 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Šta ba nikad nije ušao u đamiju?
Ozbiljno?
Ozbiljno?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#10261 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
ćuj glaso za TornjakaLuca36 wrote:Ja Radončića nikada nisam vidio da šeta Ferhadijom, mislim da ga niko i nije vidio od rata da hoda normalno ulicom. Eto koliko je on sam siguran među rajom i kome je takav lik bio ministar bezbjednosti. Vazda je na nekakvim provjerenim skupovima sa obezbjeđenjem, pa i rock zvijezde se ponekad zakamufliraju pa odu do prodavnice ako se već fura da je rock zvijezda. Glasao sam za njega na prošlim izborima a sad me je papak počeo pravo nervirati.
- _mufljuz_
#10262 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
dje ce KOSov jastreb u dzamiju
jedino da je za dozvolu pitao partijskog sefa Milu Dodika
bosnjaci nisu ni svjesni kakva kukavicja jaja i kakve izdajnike imaju u vlasti pocev od tog sljama, pa izetbegovica i ostalih...
ni pod noktom nismo svjesni... koja je to sorta hohstaplera.... to blage veze sa islamom, osjecajima i emocijama nema....
niko nas vise ratnih gubitaka nije kostao od te SDA zgadije....(i fahroni je bio jedno vrijeme dio tog zgadijskog tala)
bosnjaci nisu ni svjesni kakva kukavicja jaja i kakve izdajnike imaju u vlasti pocev od tog sljama, pa izetbegovica i ostalih...
ni pod noktom nismo svjesni... koja je to sorta hohstaplera.... to blage veze sa islamom, osjecajima i emocijama nema....
niko nas vise ratnih gubitaka nije kostao od te SDA zgadije....(i fahroni je bio jedno vrijeme dio tog zgadijskog tala)
- spreca
#10263 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Za Scepu nikad nebih dao glas....a mozda ni tad..........Bakir I. isto nece dobiti moj glas ......radije cu dati glas Suljagicu
-
sandokann
#10264 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
spreca wrote:Za Scepu nikad nebih dao glas....a mozda ni tad..........Bakir I. isto nece dobiti moj glas ......radije cu dati glas Suljagicu
Moja porodica glasa za Fahru. Ostalo je sve isprobano!
-
sandokann
#10265 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Fahro:Država wrote:Utorak, 23. Septembar 2014 u 21:50
Izetbegović je jučer izjavio da onaj ko nije bio u Srebrenici, ko nije išao na šehidsko mezarje Kovači i ko ne prelazi prag džamije, ne može biti bošnjački član Predsjendištva BiH. Nisam se u ovome prepoznao, jer sam bio u Srebrenici i tamo na licu mjesta čak dogovorio sa SDA zajedničkog bošnjačkog kandidata za načelnika općine prije dvije godine. Na mezarju Kovači ukopani su mnogi moji saborci, ali i rođaci koji su branili BiH. Što se džamije tiče, najmanje dvije nose ime po mom i prezimenu mojih predaka.
Uplatio sam najmanje milion – dva za vjerske institucije ili objekte. Ali, nikada mi nije palo na pamet da političke poene i glasove tražim u Islamskoj zajednici BiH, u vjerskim objektima, niti će to iko ikada iz SBB-a raditi.
Vjera je naša intimna stvar. Ko god je od vjere pravio politiku i državu, izgubio je državu!
-
Luca36
#10266 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
spreca wrote:Za Scepu nikad nebih dao glas....a mozda ni tad..........Bakir I. isto nece dobiti moj glas ......radije cu dati glas Suljagicu
Suljagić još uvijek smrdi na Lagumđijin šupak koliko mu se u isti uvlačio. Pa njegov magistarski rad je pola sastavljen od Lagumđijine biografije a pola intervju sa jedne od kafa sa istim, idiotluk samo takav. I sada drvlje i kamenje na njega a ogrebo se maksimalno što na račun Srebrenice što prljavom seljačko-uvlakačkom demagogijom. Ne volim takve ljude. A i inače je papak svojevremeno hodao Sarajevom u šorcu i japankama prljavih i nikad oribanih peta a lafo ministar. Bjaaaaži.
- Banksy
#10267 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Dobro pitanje. Zadnji je koji može propitivati bilo koga o Srebrenici.komarac57 wrote:
zasto ietbegovic nije bio u srebrenici kad su bili zivi , a ne sad kad su ispod zemlje.
-
mrAdil
#10268 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
komarac57 wrote:zasto ietbegovic nije bio u srebrenici kad su bili zivi , a ne sad kad su ispod zemlje.
Dobro piatnje!
Garant mu nije Babo dao da izadje iz Trezora, jer je unaprijed nesto dogovorio.
-
Luca36
#10269 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Islam je misionarska religija i način života te nam je kao muslimanima naređeno da širimo miris Islama među sve ljude, zato tu rečenicu kako je vjera intimna stvar fabrikovanu (Fahrin izraz) u SDP-ovoj kuhinji može izreči samo onaj koji ima hladan i nikakav odnos prema vjeri a tako ni vjera prema njemusandokann wrote:Fahro:Država wrote:Utorak, 23. Septembar 2014 u 21:50
Izetbegović je jučer izjavio da onaj ko nije bio u Srebrenici, ko nije išao na šehidsko mezarje Kovači i ko ne prelazi prag džamije, ne može biti bošnjački član Predsjendištva BiH. Nisam se u ovome prepoznao, jer sam bio u Srebrenici i tamo na licu mjesta čak dogovorio sa SDA zajedničkog bošnjačkog kandidata za načelnika općine prije dvije godine. Na mezarju Kovači ukopani su mnogi moji saborci, ali i rođaci koji su branili BiH. Što se džamije tiče, najmanje dvije nose ime po mom i prezimenu mojih predaka.
Uplatio sam najmanje milion – dva za vjerske institucije ili objekte. Ali, nikada mi nije palo na pamet da političke poene i glasove tražim u Islamskoj zajednici BiH, u vjerskim objektima, niti će to iko ikada iz SBB-a raditi.
Vjera je naša intimna stvar. Ko god je od vjere pravio politiku i državu, izgubio je državu!
I opet ostade ne odgovoreno, uđe li ili ne uđe u đamiju. To što je donirao, to zna cijeli svijet jer je na sva zvona razglasio koliko je dao i time sjebo svoje dobro dijelo.
- nikad_vise
#10270 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Nece da moze pasa.Bosnjaci nisu izricito muslimani,imam amidzu koji je okorjeli ateista a istovremeno Bosnjak.Luca36 wrote:
Islam je misionarska religija i način života te nam je kao muslimanima naređeno da širimo miris Islama među sve ljude, zato tu rečenicu kako je vjera intimna stvar fabrikovanu (Fahrin izraz) u SDP-ovoj kuhinji može izreči samo onaj koji ima hladan i nikakav odnos prema vjeri a tako ni vjera prema njemu![]()
I opet ostade ne odgovoreno, uđe li ili ne uđe u đamiju. To što je donirao, to zna cijeli svijet jer je na sva zvona razglasio koliko je dao i time sjebo svoje dobro dijelo.
Vjera jeste privatna stvar i takva i treba da ostane.Imas recimo u Hrvatskoj,ako se ne varam prije nego sto je pobjedio,Josipovic je na sva zvona optuzivan da je ateista i covjek uredno izabran u zemlji katolika. To sto je on dao,njemu neka se pise kako hoce ali mu je sigurno veci "sevap" nego oni sto i nisu dali a nisu nista ni rekli. Radoncic u nekim stvarima pretjeruje ali je sto posto u pravu kada kaze da BiH ne smije da bude nikakav privjesak recimo Turske pa ce oni sutra preko nas da trguju na globalnoj razini.
Bakir i SDA nemaju pravo da uzmu Islam i Muslimane u usta.Da ikakve veze imaju sa islamom,znali bi da dobri muslimani ne smiju da lazu,kradu,obmanjuju,i sa kakvim se sve kriminalom ne bave.Posebno bi stavio apostrof na ovih 20 godina SDA vladavine,kad su takvi bijedni i jadni hodali po dzamijama,glumili da znaju da klanjaju kako bi dobijali glasove.Pa to je vece licemjerje nego ovo Fahrino da nije nikad usao u dzamiju.Da bogdom nije ni jedan ostali politicar nikad krocio ako su krocili iz onih namjera koje su praktikovali sve ove godine.
Mislim da Bakir hoce da kaze na neki nacin da Radoncic ne zloupotrebljava vjeru za rad glasova.Bakir je taj koji potencira odlazak u Srebrenicu(na takvoj tragediji kupit poene),isto tako Bake je taj koji je poznat zajedno sa svojom strankom da 20 godina po dzamijama skupljaju glasace i u ime islama i tih istih muslimana u dzamiji dodju na vlast i dobro se nakradu.
Dobar je Fahro,ima aferima al kad te SDA pocne zbog neceg prozivati,znaci da si na dobrom putu
-
HM 2011
#10271 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Lol dobar je fahro ma dobar na ranu ga privit posebno po bilo koga osim njega samog.....nikad_vise wrote:Nece da moze pasa.Bosnjaci nisu izricito muslimani,imam amidzu koji je okorjeli ateista a istovremeno Bosnjak.Luca36 wrote:
Islam je misionarska religija i način života te nam je kao muslimanima naređeno da širimo miris Islama među sve ljude, zato tu rečenicu kako je vjera intimna stvar fabrikovanu (Fahrin izraz) u SDP-ovoj kuhinji može izreči samo onaj koji ima hladan i nikakav odnos prema vjeri a tako ni vjera prema njemu![]()
Vjera jeste privatna stvar i takva i treba da ostane.Imas recimo u Hrvatskoj,ako se ne varam prije nego sto je pobjedio,Josipovic je na sva zvona optuzivan da je ateista i covjek uredno izabran u zemlji katolika. To sto je on dao,njemu neka se pise kako hoce ali mu je sigurno veci "sevap" nego oni sto i nisu dali a nisu nista ni rekli. Radoncic u nekim stvarima pretjeruje ali je sto posto u pravu kada kaze da BiH ne smije da bude nikakav privjesak recimo Turske pa ce oni sutra preko nas da trguju na globalnoj razini.
Bakir i SDA nemaju pravo da uzmu Islam i Muslimane u usta.Da ikakve veze imaju sa islamom,znali bi da dobri muslimani ne smiju da lazu,kradu,obmanjuju,i sa kakvim se sve kriminalom ne bave.Posebno bi stavio apostrof na ovih 20 godina SDA vladavine,kad su takvi bijedni i jadni hodali po dzamijama,glumili da znaju da klanjaju kako bi dobijali glasove.Pa to je vece licemjerje nego ovo Fahrino da nije nikad usao u dzamiju.Da bogdom nije ni jedan ostali politicar nikad krocio ako su krocili iz onih namjera koje su praktikovali sve ove godine.
Mislim da Bakir hoce da kaze na neki nacin da Radoncic ne zloupotrebljava vjeru za rad glasova.Bakir je taj koji potencira odlazak u Srebrenicu(na takvoj tragediji kupit poene),isto tako Bake je taj koji je poznat zajedno sa svojom strankom da 20 godina po dzamijama skupljaju glasace i u ime islama i tih istih muslimana u dzamiji dodju na vlast i dobro se nakradu.
Dobar je Fahro,ima aferima al kad te SDA pocne zbog neceg prozivati,znaci da si na dobrom putu
Ubačeni element sa ciljem širenja razdora....
Sam sebe diskreditovao i deskreditovati će se i dalje svakog dana.....
KAd samo vidim kakve ideološke konstrukcije plasiraju - bude mi dovoljno da znam šta da očekujem od istih.....
SNAGA JE U JEDINSTVU LJUDI.... SAMO ZA SDA TREBA GLASATI - OD NJIH ĆETE SVI BAREM NEŠTO IMATI HAJROVATI...
Last edited by HM 2011 on 25/09/2014 17:21, edited 2 times in total.
-
weredsf
#10272 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Kako mu Senad udara na kompleks zbog visine

-
HM 2011
#10273 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Sad je jedino vrijeme kada se i moze vjerovati u to....komarac57 wrote:jedinstvo ljudi -sda, i nakom 20 god, jos uvijek vjerujes u to???
fukara nisu i nece se spustati na niske grane....
na ispravnom su putu i iz tog razloga glasati za SDA kao izgrađenu stranku .....
Snaga je u jedinstvu pod zastavom SDA....
Nasa snaga nije u razjedinjenosti kaznili smo i jih i sebe sa strankom za bihnemojmo se vise kaznjavti glasajmo samo za SDA...
-
weredsf
#10274 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Nije on Bosnjak, ali ovo je prosjecna visina Albanaca kao sto je i Radoncickomarac57 wrote:visina, hm , kolika je prosjecna visina bosnjaka??? jel ih zovu ''pende'
Sem toga stvar je da on ima kompleks od toga
-
weredsf
#10275 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
To znaci da ne moze biti predstavnik Bosnjaka, sto i nece biti...komarac57 wrote:ja vjerujem na ni jednom muskarcu nije drago ako je nizak, ali sta i ako je albanac, ne moze biti ''dobar' covjek, posten, spreman da pomogne, , to nema nikakve veze dali treba glasati za nj. partiju ili ne