Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
- Šunj
#1 Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Pomozite da se ova stranica zatvori:
https://www.facebook.com/pages/KAKO-JOS ... 2354343256
Na "Facebooku" je osvanula još jedna stranica vezana za BiH sa ekstremno fašističkim i uvredljivim sadržajem. Stranica pod nazivom "Kako još više razbiti Bosnu", u svom sadržaju "nudi" vjersku, nacionalnu mržnju i vrijeđanje, prije svih, bosanskih muslimana.
"Kažu nama muslimani: 'Ako mrzite BiH idite iz nje'. Za... su se, mi nismo u BiH, mi smo u Republici Srpskoj i Republici Herceg-Bosni koje volimo. A što oni nisu išli iz YU ako im nije bila po volji već su je razbili? E isto tako radimo i mi!", kaže se u poruci kojom se objašnjava sadržaj ove "Facebook" stranice.
Ovaj komentar je samo uvod monstruozne laži i prijenje koje objavljuju administratori stranice.
U nekoliko navrata najavljeno je paljenje svete knjige "Kur'ana", a objavljene su i uvrjedljive karikature poslanika Muhameda. Također, administratori se oduševljavaju filmom "Nevinost muslimana" čiji je trailer objavljen na stranici.
Zanimljivo je i to da se oni koji izriču otvorene prijetnje i šire mržnju kriju iza imena stranice, a imena administratora nisu vidljiva.
https://www.facebook.com/pages/KAKO-JOS ... 2354343256
Na "Facebooku" je osvanula još jedna stranica vezana za BiH sa ekstremno fašističkim i uvredljivim sadržajem. Stranica pod nazivom "Kako još više razbiti Bosnu", u svom sadržaju "nudi" vjersku, nacionalnu mržnju i vrijeđanje, prije svih, bosanskih muslimana.
"Kažu nama muslimani: 'Ako mrzite BiH idite iz nje'. Za... su se, mi nismo u BiH, mi smo u Republici Srpskoj i Republici Herceg-Bosni koje volimo. A što oni nisu išli iz YU ako im nije bila po volji već su je razbili? E isto tako radimo i mi!", kaže se u poruci kojom se objašnjava sadržaj ove "Facebook" stranice.
Ovaj komentar je samo uvod monstruozne laži i prijenje koje objavljuju administratori stranice.
U nekoliko navrata najavljeno je paljenje svete knjige "Kur'ana", a objavljene su i uvrjedljive karikature poslanika Muhameda. Također, administratori se oduševljavaju filmom "Nevinost muslimana" čiji je trailer objavljen na stranici.
Zanimljivo je i to da se oni koji izriču otvorene prijetnje i šire mržnju kriju iza imena stranice, a imena administratora nisu vidljiva.
- Šunj
#2 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Samo prijavljujte ovu fasisticku grupu Facebook-u, nadam se da ce uskoro biti zatvorena!

-
Function
#3 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Kao što Šunj reče, samo prijavite i to je to.
-
Tirkiz
#4 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
-
korisnik_ca
#5 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Kako da ih prijavijem? OVO JE NAJVEĆI PROBLEM ZA OPSTANAK BIH.
Ne mogu da vjerujem da je neko ovo dopustio. Facebook ruši bosnu, jel onaj zuckenberg kriv za ovo? sigurno je on napravio grupu.
Sad neću moći da spavam.
zar niste počeli neki bojkot facebooka, googla, youtube zbog onog filma? ruše bosnu na facebooku,
da je onaj naš rat barem bio na facebooku.
šunj, idi se bavi nečim korisnim.
Ne mogu da vjerujem da je neko ovo dopustio. Facebook ruši bosnu, jel onaj zuckenberg kriv za ovo? sigurno je on napravio grupu.
Sad neću moći da spavam.
zar niste počeli neki bojkot facebooka, googla, youtube zbog onog filma? ruše bosnu na facebooku,
da je onaj naš rat barem bio na facebooku.
šunj, idi se bavi nečim korisnim.
-
dječak sa šibicama
#6 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
To je ona balavurdija sa Herceg Srpske otvorila.
- cyprus
#7 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Prijavio...
-
hAZNADAR
#8 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Zasto zatvarati ovakve grupe - pa mnogi se imenom, prezimenom i slikom javljaju sa fasistickim komentarima.
Rijetka je privilegija znati sa kime imas posla i zapamtiti takve. I registrovati.
Ja bih da znam web dizajn jos napravio databazu tih likova sa imenom, slikom i kratkim izvodima komentara. nek se zna. Ne zatvarati ovakve grupe - vec zapamtiti face i imena, lokacije fasista.
Rijetka je privilegija znati sa kime imas posla i zapamtiti takve. I registrovati.
Ja bih da znam web dizajn jos napravio databazu tih likova sa imenom, slikom i kratkim izvodima komentara. nek se zna. Ne zatvarati ovakve grupe - vec zapamtiti face i imena, lokacije fasista.
-
CungaLunga
#9 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Ma imamo odmah da kapituliramo
Kakva JNA, hrvatske garde, vojska genocidne i herceg skutorske, a da ne zaboravimo autonomase
Facebook stranica ce da razbije Bosnu
E dokle su spali, grohotom se smijem
HERA u akciji, poslje plakata evo i fejsbuka
-
Ambrozija
#10 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Prijavila sam. Ovo je zalosno!
-
hAZNADAR
#11 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Sta je vama ljudi, zasto prijavljujete i sta mislite time postici.
Bolje je da to pozira i podsjeca sa kime imas posla - a jos bolje kada se ti imenom, slikom i lokacijom predstave.
Prekinite se ponasati kao uvrijedjene mlade i malo upoznajte realnost oko sebe.
Bolje je da to pozira i podsjeca sa kime imas posla - a jos bolje kada se ti imenom, slikom i lokacijom predstave.
-
ArthurSpooner
#12 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Hercegbosanci su i zvanicno najzajebaniji cyber ratnici na Balkanu.CungaLunga wrote:![]()
![]()
![]()
Ma imamo odmah da kapituliramo![]()
Kakva JNA, hrvatske garde, vojska genocidne i herceg skutorske, a da ne zaboravimo autonomase
Facebook stranica ce da razbije Bosnu![]()
E dokle su spali, grohotom se smijem![]()
![]()
![]()
HERA u akciji, poslje plakata evo i fejsbuka
-
Ambrozija
#13 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Nijedna osoba se nije predstavila imenom, koliko ja vidim (ukoliko ne racunamo ljude koji su odgovarali na provokacije). Imena administratora su sakrivena, a imena ljudi iz "RS" i "Herceg Bosne" nisu prava, tj. ili su lazni profili ili je recimo profil sa nazivom "Republika Srpska"...hAZNADAR wrote:Sta je vama ljudi, zasto prijavljujete i sta mislite time postici.
-
ArthurSpooner
#14 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Rekoh ja, junaciAmbrozija wrote: Nijedna osoba se nije predstavila imenom, koliko ja vidim (ukoliko ne racunamo ljude koji su odgovarali na provokacije). Imena administratora su sakrivena, a imena ljudi iz "RS" i "Herceg Bosne" nisu prava, tj. ili su lazni profili ili je recimo profil sa nazivom "Republika Srpska"...
-
CungaLunga
#15 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Ionako se nema sta drugo raditi po kamenjaru i sumama, zato provode dosta vremena pred racunarom.ArthurSpooner wrote: Hercegbosanci su i zvanicno najzajebaniji cyber ratnici na Balkanu.
U pravu je @hAZNADAR, treba znati da ima ovakvih misljenja, da smo znali ovo devedesetih, mozda bi bolje prosli.
- Tayyip
#16 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
hAZNADAR wrote:Zasto zatvarati ovakve grupe - pa mnogi se imenom, prezimenom i slikom javljaju sa fasistickim komentarima.
-
sgunited
#17 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
gluplji ste vi koji reagujete na ovakve gluposti, kako vi ljudi ne mozete shvatiti da danas svako ima pristup internetu i moze reci ili postaviti sta hoce, sto se vi vise bunite, prijavljujete vise ce toga biti, da se ja sad nerviram zbog par balavaca sa iq u minusu sa tendencijom opadanja ne pada mi napamet
-
ArthurSpooner
#18 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Ma fb stranicu nisam ni posjetio. Mislim da je jos jedan pokusaj hercegbosanaca (i oni koji ucestvuju na njihovom forumu) da ostvare kontakt sa forumasima sa-xa. Pokusali su to vise puta. Sjecam se da je bila neka frka sa njima prije nekoliko mjeseci, posjetio sam taj njihov forum i primijetio da su zaista bolesno opsjednuti sa-xom i clanovima ovdje. Svaki forumas tamo je znao bukvalno sve o svim temama i clanovima ovdje, veliki broj njih se registrirao ovdje vise puta, cak su otvorili temu ovdje (i na hb mislim) koja je trebala sluziti kao neki vid komunikacije izmedju njih i nas...a mi za njih smo tek znali da postojeCungaLunga wrote:Ionako se nema sta drugo raditi po kamenjaru i sumama, zato provode dosta vremena pred racunarom.ArthurSpooner wrote: Hercegbosanci su i zvanicno najzajebaniji cyber ratnici na Balkanu.
U pravu je @hAZNADAR, treba znati da ima ovakvih misljenja, da smo znali ovo devedesetih, mozda bi bolje prosli.
Treba ih samo kulirati, Hrvati su na kraju krajeva tako periferni u zivotu prosjecnog Bosnjaka da nema smisla trositi energiju na njih.
-
Bodkin
#19 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
eis? osim sto ucestvuju u vlasti i tako to. ne moze se bez njih ni jedna odluka donijeti i tako to. cuj periferni u drzavi gdje imaju 33% odlucivanjaArthurSpooner wrote:Ma fb stranicu nisam ni posjetio. Mislim da je jos jedan pokusaj hercegbosanaca (i oni koji ucestvuju na njihovom forumu) da ostvare kontakt sa forumasima sa-xa. Pokusali su to vise puta. Sjecam se da je bila neka frka sa njima prije nekoliko mjeseci, posjetio sam taj njihov forum i primijetio da su zaista bolesno opsjednuti sa-xom i clanovima ovdje. Svaki forumas tamo je znao bukvalno sve o svim temama i clanovima ovdje, veliki broj njih se registrirao ovdje vise puta, cak su otvorili temu ovdje (i na hb mislim) koja je trebala sluziti kao neki vid komunikacije izmedju njih i nas...a mi za njih smo tek znali da postojeCungaLunga wrote:Ionako se nema sta drugo raditi po kamenjaru i sumama, zato provode dosta vremena pred racunarom.ArthurSpooner wrote: Hercegbosanci su i zvanicno najzajebaniji cyber ratnici na Balkanu.
U pravu je @hAZNADAR, treba znati da ima ovakvih misljenja, da smo znali ovo devedesetih, mozda bi bolje prosli.![]()
Treba ih samo kulirati, Hrvati su na kraju krajeva tako periferni u zivotu prosjecnog Bosnjaka da nema smisla trositi energiju na njih.
-
stari grad Visegrad
#20 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Razbijace nokautirati a stranucu prijaviti.
Last edited by stari grad Visegrad on 25/09/2012 23:05, edited 1 time in total.
-
ArthurSpooner
#21 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Periferni u zivotu prosjecnog Bosnjaka. Citaj pazljivije padobranac.Bodkin wrote: eis? osim sto ucestvuju u vlasti i tako to. ne moze se bez njih ni jedna odluka donijeti i tako to. cuj periferni u drzavi gdje imaju 33% odlucivanja
- gidora
#22 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
Niti se pitaju Bošnjaci, niti Srbi, niti Hrvati a boga mi niti ostali.
Više ovaca na jednom a manjem prostoru mjestu nema na čitavom dunjaluku
Nastavite te dalje sa raspravom...
Više ovaca na jednom a manjem prostoru mjestu nema na čitavom dunjaluku
Nastavite te dalje sa raspravom...
- mO k3
#23 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
hAZNADAR wrote:Zasto zatvarati ovakve grupe - pa mnogi se imenom, prezimenom i slikom javljaju sa fasistickim komentarima.
-
Revolver
#24 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
pogledah ovu stranicu i moram priznati da me je stvarno razveselila.
pa koliko frustriran i napaćen moraš biti pa da se ozbiljno posvetiš pravljenju onakvih sranja?
a kada su toliko frustriran, to znači da te nešto stvarno muči. u ovom slučaju postojanje Bosne i Hercegovine i nemogućnost rušenja iste.
pa koliko frustriran i napaćen moraš biti pa da se ozbiljno posvetiš pravljenju onakvih sranja?
a kada su toliko frustriran, to znači da te nešto stvarno muči. u ovom slučaju postojanje Bosne i Hercegovine i nemogućnost rušenja iste.
- res publica
#25 Re: Facebook - KAKO JOS VISE RAZBITI BOSNU
hAZNADAR wrote:Sta je vama ljudi, zasto prijavljujete i sta mislite time postici.
Stranica je stvarno glupa, koliko sam vidio...
Ali vidio sam još nešto, što ide u prilog tvom komentaru. Pa tu se uglavnom javljaju ljudi sa bošnjačkim, muslimanskim imenima i komentiraju, pa tako ispada da su nasjeli na provokaciju.
I to reagiraju tako, kako ni sam provokator nije mogao pretpostaviti. Psuju majku, prijete konkretnim ljudima da će ih zapaliti, psuju mrtve (to mi je upalo u oči), neka djevojka čak psuje i Isusa, valjda misleći da Isa nema veze sa islamom i da je to pravi način da se odgovori na paljenje Kur'ana.
Uzimajući u obzir na šta ovako burno reagiraju, Bošnjaci se kompromitiraju kao glavni zagovarači građanske BiH:
Paljenje Kur'ana: to jeste izraz neukusa, kao što je i neukus paradirati go da bi pokazao neki protest - ALI TO JESTE GRAĐANSKI, tj. jeste građansko pravo, i ako neko odluči da ga koristi on ne čini ništa više od onoga što mu je država dozvolila. Čovjek ima u svom posjedu predmet, knjigu i ima pravo da radi s njom šta hoće, bez obzira šta neko drugi o tom predmetu misli. I potpuno je svejedno je ili knjiga Kur'an, Biblija, Tihi Don, slikovnica Pepeljuga i sl. S druge strane nije dozvoljno paljenje ljudi zbog toga što koriste to dozvoljeno pravo, na kraju krajeva, čak ni vrijeđanje na osobnom nivou.
Slično je i sa Nevinošću muslimana. Građansko pravo je govoriti na tako karikaturalan način o svim filozofijama religijskim i drugim životnim. Pisana riječ je podložna kritici, i na taj karikaturalan način. Podsmijeh je dozvoljen, sprdnja je dozvoljena sa djelima historijskih ličnosti, sa porukama raznih knjiga i sl. Ali nije dozvoljeno prijettiti onima koji to rade. U građanskom društvu, konkretan živi pojedinac i njegova prava i slobode su svetinja, i što god on uradi koristeći ih, njegov osobni integritet ne smije biti ugrožen. Njegovom ponašanju i idejama se može smijati, mogu se kritikovati, ali njegovo integritet ne smije.
I nije čudo što je Bosna šutila dok su drugi u svijetu protestirali. Možda se ulema u BiH i ne zalaže intimno za građansko društvo, ali je shvatila da nije pametno to pokazivati kroz neke proteste protiv nečega što je nastalo tako što je neki pojedinac koristio svoje državom zagarantovano građansko pravo. To je, po meni, ono što ti zoveš: svijest o realnosti.
Ti Bošnjaci koji su se javljali na taj profil su se izletjeli sa komentarima koji pokazuju odsustvo osjećanja za građansko društvo.
I sam poruka iz profila nije nešto što može da bude povod njenom zatvaranju. "Kako podijeliti Bosnu" -pa države se dijele, sastavljaju, razdružuju, udružuju, to i ne mora da bude fašizam, fašizam je više u postupku, u isključivosti u agresivnosti i sl.