Face TV raskrinkao Radončića

texel

#26 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by texel »

bimbokaposzta

#27 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by bimbokaposzta »

Comrad wrote: ...
Ja ti kazem jednu cinjenicu koju ne moze niko osporiti, Fahro je izuzetno sposoban biznismen, koji moze pomoci ovoj zemlji, ima covjek veze, i ima iskustvo i stav. Samo SDA-šima ne odgovara da se urusi ovo sto imaju, jer citava administracija koju su nakotili je njihovo maslo i to im je glasacko tijelo, zato i dobijaju izbore.
...
Joj, ovdje čovjek ne zna bil' se smij'o il' bi plak'o!?

Da se radi o čovjeku koji je došao pa makar i iz p. materine sa nebitno kako zarađenim kapitalom pa napravio imperiju kakvu sada ima, ja bih ga u šupak ljubio. Pomenuti nije TO. Pomenuti je samo još jedno kopile SDA koje se zbog ličnog i isključivo ličnog interesa otkinulo sa SDA lanca onog momenta kada mu više nije bio dovoljan profit koji je imao na konto partije koja mu je bukvalno dala sve.

Ne ulazeći u to da li je ili nije bio u pravu, godinama je na najprizemniji mogući način blatio i Lagumdžiju za kojeg se sada drži kao pijan plota i brani i ono za šta sam kaže da nije vidio i da ne zna o čemu se radi.

I lijepi Hare je često bio ličnost dana u onoj septičkoj jami od novine a znamo u kakvoj su ljubavi sada.

Najveći među najvećima su bili i otac i sin u Bošnjaka pa je jednog lijepog dana otkrio kako je sin u stvari vođa bošnjačke mafije, a on pravdoljubiv kakav jest morao je raspaliti po sinu iz svih raspoloživih sredstava.
Otac, iako odavno mrtav, još uvijek je tabu tema i ne smije se dirati.

Toliko o stavu i karakteru čovjeka koji Sarajevo ima na dlanu ali ne i u šaci.
muzicar_iz_parka

#28 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by muzicar_iz_parka »

Fahraon će dovesti ZOI u Sarajevo 2022, samo ne znam kome će dati par miliradi $$$$$ za organizaciju igara, dali bi naši zemljaci iz Sandžaka ali oni su sve pare potrošili na autoput Sarajevo-Novi Pazar, jedino da se obratimo Arapima. :lol:
luckylaka

#29 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by luckylaka »

bogostrah wrote:kokainski ovisnik senad hadžifejzović može samo da raskrinka samog sebe,Gospodin Radončić je za njega pojam PRISTOJNOSTI
Evo registrova se i Fahro sada ce i Senad.Inace za vecu i sposobniju lopinu od Fahre ne cu odavno.
udrch

#30 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by udrch »

imajući u vidu olimpijadu 2022. godine znači ipak ćemo dobiti onu cestu sa koliko ono traka do aerodroma..
StupskaBitanga

#31 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by StupskaBitanga »

Senad je njegov to svi znaju
udrch

#32 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by udrch »

senad je svačiji ko mu pomogne da plati ratu kredita..
muzicar_iz_parka

#33 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by muzicar_iz_parka »

udrch wrote:imajući u vidu olimpijadu 2022. godine znači ipak ćemo dobiti onu cestu sa koliko ono traka do aerodroma..
A vjerovatno i novi aerodrom sa kapacitetom 10 miliona putnika godišnje, koji će se napraviti negdje kod Visokog. :D
saibaba

#34 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by saibaba »

Comrad wrote:
dječak sa šibicama wrote:
bimbokaposzta wrote:Ja mislim da su za onoga ko hoće da vidi, obojica odavno raskrinkani.
Upravo tako.

A Radoncic, njega i dijete moze raskrinkati, samo nema priliku.

Dovoljno je pitati ga "odakle ti pare?".
Ali ovo mene nervira, svi se uzvrtili odakle Fahri pare, a slijepi kad su u pitanju Covic, Tihic, Izetbegovic itd. Likovi koji nemaju DANA rada u zivotu. Tihic dojucerasnji maticar, danas ima nekretnina na kojima bi mu pozavidili najveci biznismeni u BiH. Izetbegovic - babin sin, u kojim firmama je radio, sta je vodio, odkale lova? Sve na drzavnoj sisi i imaju milione na racunima. Kako to jbt. Nije li to malo cudno. Sto njih niko ne pita, odakle lova frajeri?

Niko nije zlatan, ali su nam potrebne promjene. Pa i ako treba na gore, ali samo da je promjena. Ovdje je problem sto je napadnuta SDA i sve se nadiglo, sto samo pokazuje koliko je jaka ova stranka i kakvo je to leglo mafije.
Pa sta sad po tebi jednu mafiju treba zamjeniti druga ?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#35 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by KatarinaKosaca »

udrch wrote:senad je svačiji ko mu pomogne da plati ratu kredita..
O đe si neovisni, nisam te prepoznala :-) Prije mi ti ličiš na Radončića sa tom spikom o "dragom gostu" koji, eto, plaća ratu...
Odgledah intervju.. Senad zna biti puno, puno bolji. Fahro kao i uvijek o svojim megalomanskim infrastrukturnim projektima, što super zvuči, samo što se sem veličine (mislim tih projekata) ne vidi način otplate niti rentabilnosti.. Iako, uvijek jako jesam za infrastrukturu. I da, ponaša se Fahro kao da je zadnjih godina bio na otoku tasmanija pored Australije, uzgajajući jabuke, pa se čudi i ibreti šta se ovdje dešava, a bio i ostao siva eminencija BIH političke scene u Bošnjaka.. Za Tihića sve što je rekao istina :thumbup: Skeniran, savršen opis...
Ipak i dalje me uvjerio da je najgora opcija za ovu državu, crna desnica nepoštivanja prava i pravde, suda i sudstva, od koje me jeza hvata...
ultima_palabra

#36 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by ultima_palabra »

Zaboravljate da SDA nije Radonu dala samo početni kapital, nego i tržište - oglašavanje i pretplate svih državnih firmi, ustanova i institucija. Ukratko, projekt bošnjačkog glasila koji im je bio potreban jer Oslobođenje nosi hipoteku socijalizma.

Na taj način su oni stvorili na desetke drugih milionera u raznim drugim sektorima privrede... ispumpaj lovu iz budžeta u lafo privatni džep, a on će tebi vratiti finansiranjem stranačke kampanje. Samo je ovaj iskoristio to što je u medijima i što kreira javno mijenje, i otrgao se s lanca.
bjelave

#37 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by bjelave »

hecimnadri wrote:Gostujući u emisiju Face TV kod Senada Hadžifejzovića,odgovarajući na pitanja Radončić(sa navodno visokim koefivijentom inteligencije)se izgubio.
Senad je od dotičnog napravio klasičnu budalu.Zamislite onda kolik je Senadov IQ.
Neznam ko može Odgovoriti na pitanje da nezna šta se nalazi iza tačaka sporazuma ali da ga podržava.
Šta je tačka sporazuma 2.2 kod koje je Radončić promjenio facu,ali i priču.
Počeo je kao advokat Lagumdžije da bi nakon što mu je Senad spomenuo Sporazum Srbije,entiteta RS i Crne Gore o gradnji Hidropotencijala na BH teritoriju promjenio je priču u to kako su SDP iSBB protivničke stranke.
SNSD-SDP-SBBBiH = lud -zbinjen -nenormalan
Nisam neki velik poklonik Hadzifejsa ali je ovaj intervju jucer bio jako poucan i intereantan. Naucili smo dvije vazne stvari o sporazumu.
1. Tacka sporazuma 2.2 u kojoj se govori o ratifikaciji medjunarodnih sporazuma. Prema Hadzifejsu u praksi to znaci da drzavni parlament treba sto prije da ratificira sporaum izmedju PC i Srbije o izgradnji hidrocentrale na Drini. Tom ratifikacijom bi se zapravo PC dao medjunarodni subjektivet jer bi ispalo da mogu zakljucivati medjunarodne ugovore. Nadalje Banjaluka bi profitirala i zaradjivala na hidropotencijalu Drine koji pripada svim u BiH.
Cinjenica da je Fahro nakon ovoga promjenio ton i poceo da se ogradjuje tvrdeci kako je moguce da u sporazumu ima nagaznih mina ali da ce eksperti SzBB detaljno prouciti itd..
2. Hadzifejs je izvukao kopiju sporazuma na engleskom (zasto na engleskom? Da li to znaci da su neki stranci mentori?) sa datumom od 23.08 sto znaci da Zlogumdzija i Dodik odavno rade na ovom dealu ali da se je cekalo da prodju lokalni izbori jer da je sporazum objavljen ranije SDP bi na lokalnim izborima prosao gore od partije koju podrzava Fikret Abdic.

Interesantno mi je da se dvije pomenute cinjenice do sada nisu pominjale niti komentirale ni u javnosti a ni na ovom forumu.
Ko zna kavih sve "nagaznih mina" kako je to Radoncic "naivno" prokomentirao jos ima u sporazmu. Sta li su sve jos dogovorili sto sada nije na papiru ali bi se trebalo realizirati?
Canton

#38 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by Canton »

hecimnadri wrote:Gostujući u emisiju Face TV kod Senada Hadžifejzovića,odgovarajući na pitanja Radončić(sa navodno visokim koefivijentom inteligencije)se izgubio.
Senad je od dotičnog napravio klasičnu budalu.Zamislite onda kolik je Senadov IQ.
Neznam ko može Odgovoriti na pitanje da nezna šta se nalazi iza tačaka sporazuma ali da ga podržava.
Počeo je kao advokat Lagumdžije da bi nakon što mu je Senad spomenuo Sporazum Srbije,entiteta RS i Crne Gore o gradnji Hidropotencijala na BH teritoriju promjenio je priču u to kako su SDP iSBB protivničke stranke.
Moze biti da i ti nisi shvatio tu tacku sporazuma.
Ratifikacija mora biti obavljena u roku od 30 dana. Ko ratificira sporazume? Parlamentarna skupstina BiH.
Moze li Parlamentarna skupstina odbiti ratifikaciju? Moze.
bjelave

#39 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by bjelave »

Canton wrote:
Moze biti da i ti nisi shvatio tu tacku sporazuma.
Ratifikacija mora biti obavljena u roku od 30 dana. Ko ratificira sporazume? Parlamentarna skupstina BiH.
Moze li Parlamentarna skupstina odbiti ratifikaciju? Moze.
Teoretski parlamentarna skupstina moze odbiti tu tacku ali sumnjam da bi to Lagumdija smio da uradi jer bi ga Dodo onada mogao smjeniti.
KatarinaKosaca

#40 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by KatarinaKosaca »

ultima_palabra wrote:Zaboravljate da SDA nije Radonžišteu dala samo početni kapital, nego i tržište - ožiglašavanje i pretplate svih državnih firmi, ustanova i institucija. Ukratko, projekt bošnjačkog glasila koji im je bio potreban jer Oslobođenje nosi hipoteku socijalizma.

Na taj način su oni stvorili na desetke drugih milionera u raznim drugim sektorima privrede... ispumpaj lovu iz budžeta u lafo privatni džep, a on će tebi vratiti finansiranjem stranačke kampanje. Samo je ovaj iskoristio to što je u medijima i što kreira javno mijenje, i otrgao se s lanca.
Samo djelimično tačno.. Da pođemo od drugog dijela.. sem ASA-e, ne znam kojeg drugog milionera. Osim toga , nije iz proračuna to stvarano, nego iz donacija, što nije manje zlo, jer su donacije bile za nas, ali netačno napisano sa tvoje strane.
Prvi dio... Oslobodjenje je samo sebe uništilo. To je još od 1995 sve lošija novina, sad je svedena na nivo wc papira.. A da se imala navika čitati Oslobođenje, jeste i te kako. I šta god o Fahri mislili , kakav god nam bio, tržišni uspjeh Avaza mu se ne može osporiti... Daću ja tebi pare... izađi na tržište.. pa da vidimo... lako je sa strane pametovati..
Canton

#41 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by Canton »

bjelave wrote: Teoretski parlamentarna skupstina moze odbiti tu tacku ali sumnjam da bi to Lagumdija smio da uradi jer bi ga Dodo onada mogao smjeniti.
To je proizvoljna ocjena koje nije utemeljena na cinjenicama. Tacnije.. to je podjebavanje.
ultima_palabra

#42 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote:
ultima_palabra wrote:Zaboravljate da SDA nije Radonžišteu dala samo početni kapital, nego i tržište - oglašavanje i pretplate svih državnih firmi, ustanova i institucija. Ukratko, projekt bošnjačkog glasila koji im je bio potreban jer Oslobođenje nosi hipoteku socijalizma.

Samo djelimično tačno.. Da pođemo od drugog dijela.. sem ASA-e, ne znam kojeg drugog milionera. Osim toga , nije iz proračuna to stvarano, nego iz donacija, što nije manje zlo, jer su donacije bile za nas, ali netačno napisano sa tvoje strane.
Prvi dio... Oslobodjenje je samo sebe uništilo. To je još od 1995 sve lošija novina, sad je svedena na nivo wc papira.. A da se imala navika čitati Oslobođenje, jeste i te kako. I šta god o Fahri mislili , kakav god nam bio, tržišni uspjeh Avaza mu se ne može osporiti... Daću ja tebi pare... izađi na tržište.. pa da vidimo... lako je sa strane pametovati..
Ne govorim o inicijalnim sredstvima iz budžeta, nego o poslovima iz njega... svaka smrtovnica, oglas, fin. izvještaj javnog sektora se 15 godina objavljivao u Avazu. Plus desetine hiljada pretplatnika iz telekoma, pošti, elektroprivreda, škola, domova zdravlja... na taj način kreiraš i dodatnu potražnju jer onaj koji hoće da provjeri konkurse u državnim firmama će kupiti Avaz.

Što se tiče milionera, pa pogledaj građevinski sektor ;-)

Za Oslobođenje se slažem, s tim da je Avaz dugo godina imao nepravednu prednost o kojoj sam maloprije govorio.
Last edited by ultima_palabra on 03/11/2012 17:00, edited 3 times in total.
Canton

#43 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by Canton »

Mene cudi da jedan novinar, kalibra Senada Hadzifejzovica sa toliko radnog iskustva, nasjedne na ovakav racunarski trik koji se odnosi na datum izrade dokumenta.
KatarinaKosaca

#44 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by KatarinaKosaca »

ultima_palabra wrote:Ne govorim o inicijalnim sredstvima iz budžeta, nego o poslovima iz njega... svaka smrtovnica, oglas, fin. izvještaj javnog sektora se 15 godina objavljivao u Avazu. Plus desetine hiljada pretplatnika iz telekoma, pošti, elektroprivreda, škola, domova zdravlja... na taj način kreiraš i dodatnu potražnju jer onaj koji hoće da provjeri konkurse u državnim firmama će kupiti Avaz.

Za Oslobođenje se slažem, s tim da je Avaz dugo godina imao nepravednu prednost o kojoj sam maloprije govorio.
Može se govoriti o pretplatama. Imalo ih je i Oslobođenje ;-) Osmrnite su uglavnom privatna stvar, ne zaradi se lova, ako se osmrtnica stavi koju daje firma ili ministarstvo... Tako da, što se tržišta tiče, to se traba potruditi u slučaju Avaza, pogođen je tržišni segment i napravljen proizvod prema njemu, a najveći uspjeh izgurati viedecenijski prisutno oslobođenje. To se ne može Fahri osporiti i to znači nipodaštavati poslovnu sposobnost ako se po tome pljuje. Ne bi ni Donald Trump..
ultima_palabra

#45 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote:
ultima_palabra wrote:Ne govorim o inicijalnim sredstvima iz budžeta, nego o poslovima iz njega... svaka smrtovnica, oglas, fin. izvještaj javnog sektora se 15 godina objavljivao u Avazu. Plus desetine hiljada pretplatnika iz telekoma, pošti, elektroprivreda, škola, domova zdravlja... na taj način kreiraš i dodatnu potražnju jer onaj koji hoće da provjeri konkurse u državnim firmama će kupiti Avaz.

Može se govoriti o pretplatama. Imalo ih je i Oslobođenje ;-) Osmrnite su uglavnom privatna stvar, ne zaradi se lova, ako se osmrtnica stavi koju daje firma ili ministarstvo... Tako da, što se tržišta tiče, to se traba potruditi u slučaju Avaza, pogođen je tržišni segment i napravljen proizvod prema njemu, a najveći uspjeh izgurati viedecenijski prisutno oslobođenje. To se ne može Fahri osporiti i to znači nipodaštavati poslovnu sposobnost ako se po tome pljuje. Ne bi ni Donald Trump..
Jeste pogođen tržišni segment, ali onda je jasno i da je tržišni segment Oslobođenja (bar onog originalnog, ne ove Hilmine splačine) prepolovljen ratom i ratnim/postratnim migracijama ;-)

Inače se ne divim većini naših postratnih milionera... iz jasnih razloga.
bjelave

#46 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by bjelave »

Canton wrote:
bjelave wrote: Teoretski parlamentarna skupstina moze odbiti tu tacku ali sumnjam da bi to Lagumdija smio da uradi jer bi ga Dodo onada mogao smjeniti.
To je proizvoljna ocjena koje nije utemeljena na cinjenicama. Tacnije.. to je podjebavanje.
Cuj podjebavanje! Koristi logiku. Zasto to bio dio sporazuma ako se ne misli u praksi realizirati. Da li mislis da nako svega treba da vjerujemo u Lagumdzijine dobre namjere. SDP je izbore 2010 dobio na patrotizmu i jacanju drzave a sada vara svoje glasace i radi potpuno kontra stvar. Ti to mozas pojasniti jer si mu ocito advokat.
bjelave

#47 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by bjelave »

Canton wrote:Mene cudi da jedan novinar, kalibra Senada Hadzifejzovica sa toliko radnog iskustva, nasjedne na ovakav racunarski trik koji se odnosi na datum izrade dokumenta.
Ma ja, sve je to zavjera protiv SDP i voljenog vodje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#48 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by Truba »

senad iz raške oblasti :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ne mogu vjerovati

moram redefinirati stav prema
žurnalizmu

:mrgreen:

inače ne znam otkud vam snage gledati te emisije :D ima zanimljivijih načina da se potroši vrijeme
Canton

#49 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by Canton »

bjelave wrote:
Canton wrote:Mene cudi da jedan novinar, kalibra Senada Hadzifejzovica sa toliko radnog iskustva, nasjedne na ovakav racunarski trik koji se odnosi na datum izrade dokumenta.
Probaj promijeniti sistemsko vrijeme na racunaru. Ako znas :)
Napravi neki dokument pa ces vidjeti.
Mislim da je ovo senadu neko poturio a on nasjeo.
bjelave

#50 Re: Face TV raskrinkao Radončića

Post by bjelave »

Canton wrote:
bjelave wrote:
Probaj promijeniti sistemsko vrijeme na racunaru. Ako znas :)
Napravi neki dokument pa ces vidjeti.
Mislim da je ovo senadu neko poturio a on nasjeo.
Sta mislis da ti takodjer nisi nasjeo? Zasto bi se to vjerovalo Lagumdziji i SDP a ne Hadzifejsu?
Uostalom, ni Radoncic nije tvrdio da je rijec o falsfikatu. Nije Fahro naivan. Zna da ce u narednim danima mnogi detalji isplivati.
Post Reply