EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

nemoguce vruce

#76 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by nemoguce vruce »

akcid wrote:
forest gump wrote:Feđa Štukan je dezertirao u ratu.

Sada po svaku cijenu pokušava sam sebi opravdati taj postupak.
Da, dezertirao sa '76. godištem, u najboljim godinama za rat :-)

Dok su "babini sinovi" legalno brojali novce po bankovnim podrumima, ili slani UNPROFOR-ovim avionima, maloljetni Feđa je trebao gaziti po bosanskim brdima :-)
Pa onda smo i mi koji smo gazili po bosanskim brdima, trebali razguliti Fedjinim stazama revolucije... :run:
madner

#77 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by madner »

Hos da prodjem kroz tebe se ne mora pridobiti. Ne mora se striktno gledano pridobiti nista vise ili manje od 50 glasaca za bilo kakvu promjenu.
forest gump

#78 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by forest gump »

akcid wrote:

Dok su "babini sinovi" legalno brojali novce po bankovnim podrumima, ili slani UNPROFOR-ovim avionima, maloljetni Feđa je trebao gaziti po bosanskim brdima :-)
Isto sam godište i gazio sam po bosanskim brdima.

Ali opet mu ne zamjeram to toliko koliko mu zamjeram ovaj nepotrebni egzibicionizam.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#79 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by Truba »

akcid wrote:

treba da prestane srati jer je javna ličnost i da se poklopi nego što kenja protiv ljudi koji ne misle kao on i nabija kondome na kipove

davno sam ja rekao da je amnestija 1996. najveće sranje ali me popljuvaše na forumu
insomnia78

#80 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

Black swan wrote:
akcid wrote:

treba da prestane srati jer je javna ličnost i da se poklopi nego što kenja protiv ljudi koji ne misle kao on i nabija kondome na kipove

davno sam ja rekao da je amnestija 1996. najveće sranje ali me popljuvaše na forumu
Jest ti se zamjerio sa tim kondomom.:mrgreen:
Pitam se dal bi bio toliko glasan da je u pitanju pravoslavna ili muslimanska "svetinja"

s' moje sokoćalo
HM 2011

#81 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by HM 2011 »

Sarajmen wrote:Petak je...najtopliji dan u sedmici ili hefti . Vijekovima je tako . Nevezano je li to što je taj dan dzuma ili najava vikenda. A u vezi tvog aludiranja'' Hos da prođem kroz tebe..'' , mislim da je i pitanju tvoje neznanje pa ti ne zamjeram. Naravno, ako ikada budeš smatrao da je ipak do tebe, javni se komotno, k'o nekom' svom. Niko nema pravo na monopol nad istinom. Izvini, pročitaj i odkuliraj...u ime zajedničkih vrijednosti. :wink:
Ja mislim da se obratio meni - vezano za jedan od mojih prijašnjih postova na ovu temu -

Ja bih volio da malo elaboriraš ovaj svoj odgovor - nije mi jasan - ako može malo preciznije....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A ja kao odgovor na argument da je dovoljno samo 50% + 1 glas imam da kažem sljedeće:

Najveći problem svakog društva koje želi da pokrene promjene je zanemarivanje mase.....

Masa mora biti upućena u postojanje problema, masi mora biti jasan problem, masi mora biti predočeno rješenje problema, od mase se mora tražiti podrška za rješavanje tog problema....

Ako se to ne izvrši - onda je svaka promjena kozmetičke prirode tj. semantičke prirode jer svi nisu upućeni u samu svrhu uvođenja promjene, i svi nemaju izgrađen stav o tome kako postupiti nakon uvođenja promjene....

Masa nije 50% + 1 nego je masa 95% svih.... a ovih 5% što preostaje i što se protive - su ljudi koji su se okoristili od problem pa im je žao što više neće moći da se okoriste.....

Možemo mi pričati kako želimo dobro, kako želimo da bude fino,

ali rezultati su ti koji govore ŠTA MI USTVARI ŽELIMO !

Koliko je ovaj narod morao ponuditi prilika ovima ili onima - da se ustvari pokaže njihovo pravo lice, i koliko ćemo još morati ponuditi prilika nekim novim licima - dok ne dobijemo nešto dobro i pozitivno za čitavo društvo ?

npr:
Salo se skida tamo gdje je najdeblje, prvo na vlastitom primjeru treba pokazati skidanje sala uz održavanje stavova, pa tek onda druge prisiljavati na vježbe,

Ako se ne krene od sebe - onda je to pravljenje budala od drugih - a pravljenje naroda majmunom i budalom ne proizvodi nikakav pozitivan efekt, čak i kada se "samo malo manje od naroda pravi budala u odnosu na one prije nas", jer kratak je korak do povratka na staro - i tih potpuno novih ljudi.....

Treba u početku nastupiti sa maksimalističkim zahtjevima u smislu pozitivnog i dobrog - a ako baš, baš mora - kompromis sa korupcijom (kvarenjem) u bilo kojem obliku je najlakše praviti u svako doba dana i noći - a vrhunac moći bi bio da se ukaže na postojanje pritiska za koruptivne aktivnosti - masama.....

Da bi to postigao treba ti između ostaloga i podrška čovjeka koji će za tebe bilo kome reći - "hoćeš li da prođem kroz tebe" - najviše ti treba njegova podrška i ljudi poput njega - jer faktički problemi ovog društva najviše pogađaju baš te i takve ljude......
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#82 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by Truba »

insomnia78 wrote: Pitam se dal bi bio toliko glasan da je u pitanju pravoslavna ili muslimanska "svetinja"

s' moje sokoćalo
sinkretizam me ne zanima

al bi mi bio hadžija da je u zapadnom mostaru okačio :oops:
black

#83 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by black »

ma simnkercici, che furka i tako to, idiotizam :mrgreen:
a fedja narkomancic pokusava da idiotlucima skrene malo paznje na sebe, ne znam jel neko upratio na fb kako ga svi isfurashe zbog onih zadnjih izjava :mrgreen:
isključivi

#84 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by isključivi »

znači
antifa sarajevo,grupa agresivnih lezbača,isfrustriranih peškobana,islamofoba,bosnofoba,šatroantifašisti a njihovi nalogodavci su sinovi i sljedbenici sanu projekta.Ako pripadnica njihovog tzv.pokreta baca zastavu s ljiljanima,pa sve je tu jasno,ko je fašista a ko antifašista :-D .Pravi antifašisti su heroji Armije Republike Bosne i Hercegovine koji položiše svoje živote,dadoše dijelova tijela i svoje zdravlje za BiH.TO JE ANTIFAŠIZAM.Fašizam,to su bradate spodobe koje su opsjedale ovaj grad 4 godine,sistematski i planski ubijali građane Sarajeva.Njihove vođe su u zatvorima širom svijeta.No nažalost fašizam nije pobijeđen.Prisutan je u Palestini,Palestinci najveći antifašisti a Izraelci Fašisti novog vremena.Američki fašizam,vrlo aktivan.SAD policijska država.Američka policija ima dozvolu za ubijanje bez ikakvih problema i sankcija.O globalizmu da ne govorim.Izrealski produkt.Antifa pokret-made in Izrael(sad će ovi,šatro antifašisti reći,aa teorije zavjere,nacista bla bla bla)
Fašizam prisutan u tvorevini rs.Fašizam u vidu spletki oko popisa(ostali ovo ono)Fašizam u vidu sataniziranja Islama i svega islamskog.Fašizam u određenim medijskim kućama u fbih/bih(znamo svi na koga se to odnosi) i njihovim gnusnim lažima i podvalama.No.izdržo je Mujo i gore.Mene brinu naivne Bošnje koje puše tu priču,i nije me strah vanjskih dušmana,sami sebi smo najveći dušmani...al hajd bil hair :bih:
isključivi

#85 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by isključivi »

black wrote:ma simnkercici, che furka i tako to, idiotizam :mrgreen:
a fedja narkomancic pokusava da idiotlucima skrene malo paznje na sebe, ne znam jel neko upratio na fb kako ga svi isfurashe zbog onih zadnjih izjava :mrgreen:
nešto ga prozivaju da udara ćerku,ne znam jelto istina all ako jest,toliko o njegovom antifašizmu
filter74

#86 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by filter74 »

...
Last edited by filter74 on 10/05/2013 20:52, edited 1 time in total.
miki.ba

#87 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by miki.ba »

Ko sve sebi uzima za pravo da govori o antifašizmu, ovo je sramota, sudija kljucaj temu. :oops:
EverlasTT

#88 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by EverlasTT »

Svi oni koji relativizuju i umanjuju komunisticke zlocine i zagovaraju takav sistem u kojem su moguci takvi zlocini pripadaju ekstremnoj ljevici i opasnost su za drustvo. Totalitariam je opasna ideologija. Fasizam ima vise lica.

Samo bih upitao Titoiste da li imaju hrabrosti stati pred majke Srebrenice, pred roditelje snajperima ubijene djece tokom opsade Sarajeva, i prezivjele sa lomace u Visegradu... i pricati im o bratstvu i jedinstvu?
Last edited by EverlasTT on 10/05/2013 20:53, edited 1 time in total.
isključivi

#89 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by isključivi »

filter74 wrote:Najlakše se mangupisati u Sarajevu, gdje je i dan danas maltene sramota što smo opstali, ostali i odbranili se. Te tzv. ekstremne ljevice nema u RS-u i kod Hrvata, jer bi tamo bili premlaćeni ili ubijeni, a najlakše je doći nekoj majci koja je ostala sirota ubijenog djeteta i trgati joj zastavu iz ruku.

Neka odu pa onima sa kokardom na šubari ili U na kapi otimaju zastave, neka poderu one šahovnice po Hercegovini iznad i pored puteva i obore table "Dobrodošli u RS" ako smiju...
Fašizam je kod kuće kod naših susjeda Srba i Hrvata, a činjenica da ta tzv. ekstremena ljevica ima pravo da postoji u Sarajevu, da i homoseksualci i miješani brakovi divljaju na sve strane, i imaju pravo da postoje, iako znamo da nemali broj ratnih zločinaca i mučitelja dolazi iz miješanih brakova, koji su se zločinom dokazivali kod Srba i Hrvata, dovoljno govori o našoj demokratiji i otvorenosti.

Da li su se Jevreji udavali i ženili sa nacistima nakon holokausta ?
ne bih tako oštro po miješanim brakovima,ljudi imaju pravo da se žene sa ženama koji oni žele i obratno
no nekakva prava davati pederima i lezbačama nije nikakav antifašizam,i biti protivnik pederluka i ostalih anomalija NIJE FAŠIZAM,TO SE ZOVE ZDRAV RAZUM

No činjenica je da smo mi Bošnjaci najpopustljiviji(merhametli)narod u u regiji,i to nas je kroz historiju skupo koštalo,više puta.Valjda smo naučili ovaj put?
i naravno kad govorim o Izraelcima pritom ne misli na sve jevreje,da me ko pogrešno ne shvati
filter74

#90 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by filter74 »

ne bih tako oštro po miješanim brakovima,ljudi imaju pravo da se žene sa ženama koji oni žele i obratno
no nekakva prava davati pederima i lezbačama nije nikakav antifašizam,i biti protivnik pederluka i ostalih anomalija NIJE FAŠIZAM,TO SE ZOVE ZDRAV RAZUM
No činjenica je da smo mi Bošnjaci najpopustljiviji(merhametli)narod u u regiji,i to nas je kroz historiju skupo koštalo,više puta.Valjda smo naučili ovaj put?
Imaju pravo, ali ne preko mojih leđa i preko preklanih vratova bošnjačke djece.
Last edited by filter74 on 10/05/2013 21:01, edited 1 time in total.
EverlasTT

#91 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by EverlasTT »

Mijesani brakovi su odlican nacin da se na fin i kulturan nacin razvodni bosnjacki narod i njihova kultura. Nepisano je pravilo da se u mijesanim brakovima bosnjaci priklanjaju onim drugim pa se npr. djeci daju srpsko-hrvatska imena ili u najboljem slucaju neko menjunarodno ime, ali ni slucajno muslimanko ime. I dok se tako bosnjaci razvodnjavaju i nestaju, Srbija i Hrvatska i dalje postoje i postojat ce sa svojom tradicijom i narodom.
insomnia78

#92 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

To je vec sad ne znam ni ja sta

s' moje sokoćalo
Ajatolah_

#93 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by Ajatolah_ »

filter74 wrote:Neka odu pa onima sa kokardom na šubari ili U na kapi otimaju zastave, neka poderu one šahovnice po Hercegovini iznad i pored puteva i obore table "Dobrodošli u RS" ako smiju...
Fašizam je kod kuće kod naših susjeda Srba i Hrvata, a činjenica da ta tzv. ekstremena ljevica ima pravo da postoji u Sarajevu, da i homoseksualci i miješani brakovi divljaju na sve strane, i imaju pravo da postoje, iako znamo da nemali broj ratnih zločinaca i mučitelja dolazi iz miješanih brakova, koji su se zločinom dokazivali kod Srba i Hrvata, dovoljno govori o našoj demokratiji i otvorenosti.

Da li su se Jevreji udavali i ženili sa nacistima nakon holokausta ?
Fuj. Jaka ti je ta tolerancija kad ti smeta tuđi odabir partnera. A i onda ovu glupost koju si na kraju kao zaključak tako ponosno izvalo i boldovao, a kojim si mnoge nas uvrijedio povlačeći paralelu Srbi/Hrvati = nacisti... svaka čast.
Last edited by Ajatolah_ on 10/05/2013 21:00, edited 1 time in total.
Banksy

#94 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by Banksy »

Kakva je ba ovo tema ... Jel vama dobro?

Prvo, ta Antifa ili kako se već zovu, je grupa balavaca, tinejdžera koji se furaju na revolucije, Čegevaru, komunizam, promijenićemo svijet, jaki smo ko beton, legalizirajmo marihuanu, i slične budalaštine na koje smo se furali svi u tim godinama, ne znaju gdje im je glava, gdje guzica, što je i logično jer su djeca, halo,

Drugo, kako su budalaši mogli znati da će preko puta u Velikom parku biti skup na kojem će se odavati počast poginuloj djeci Sarajeva, kad organizatori nisu obavijestili nikoga o tom skupu, pa se na njemu nisu pojavili ni gradonačelnik ni premijer nijedna zvanica, kako su oni mogli znati, kad niko u gradu nije znao, eno danas članak u novinama o tome,

Treće, kakve veze imaju smiješni tinejdžerski pokušaji da se bude ''revolucionar'', buntovan i zajeban, da se ''mijenja svijet'', blabla, s islamofobijom, ''bosnofobijom'', halo ...???

Četvrto, kakve su vam ovo kvalifikacije: agresivnih lezbača,isfrustriranih peškobana,islamofoba,bosnofoba,šatroantifašisti a njihovi nalogodavci su sinovi i sljedbenici sanu projekta, da li ste vi normalni, majku vam božju, šta je ovo??? Ovo je takav homofobni izljev mržnje da ne mogu da vjerujem šta čitam, dalje, šta, znači ako se nečije dijete fura na revolucije, Čegevaru, ako je blesav i vruć jer je TINEJDŽER, znači roditelji su mu sljedbenici SANU-a, a ono je zavedeno, šta li???

I jadan ne bio, kakve veze ima ''bosnofobija'' sa zahtjevima za legalizaciju marihuane, sa pravima homoseksualaca, s komunizmom, s FEMINIZMOM, heeej???

kudlak wrote: Image
Dugo, predugo pratim ovaj forum, al' debilniju temu od ove moje oči nisu vidjele, kunem vam se ...

Strašno.
miki.ba

#95 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by miki.ba »

Smijurija!
Banksy

#96 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by Banksy »

I prijavljujem temu moderaciji, ovo je sramota, neviđena.
insomnia78

#97 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

Banksy wrote:Kakva je ba ovo tema ... Jel vama dobro?

Prvo, ta Antifa ili kako se već zovu, je grupa balavaca, tinejdžera koji se furaju na revolucije, Čegevaru, komunizam, promijenićemo svijet, jaki smo ko beton, legalizirajmo marihuanu, i slične budalaštine na koje smo se furali svi u tim godinama, ne znaju gdje im je glava, gdje guzica, što je i logično jer su djeca, halo,

Drugo, kako su budalaši mogli znati da će preko puta u Velikom parku biti skup na kojem će se odavati počast poginuloj djeci Sarajeva, kad organizatori nisu obavijestili nikoga o tom skupu, pa se na njemu nisu pojavili ni gradonačelnik ni premijer nijedna zvanica, kako su oni mogli znati, kad niko u gradu nije znao, eno danas članak u novinama o tome,

Treće, kakve veze imaju smiješni tinejdžerski pokušaji da se bude ''revolucionar'', buntovan i zajeban, da se ''mijenja svijet'', blabla, s islamofobijom, ''bosnofobijom'', halo ...???

Četvrto, kakve su vam ovo kvalifikacije: agresivnih lezbača,isfrustriranih peškobana,islamofoba,bosnofoba,šatroantifašisti a njihovi nalogodavci su sinovi i sljedbenici sanu projekta, da li ste vi normalni, majku vam božju, šta je ovo??? Ovo je takav homofobni izljev mržnje da ne mogu da vjerujem šta čitam, dalje, šta, znači ako se nečije dijete fura na revolucije, Čegevaru, ako je blesav i vruć jer je TINEJDŽER, znači roditelji su mu sljedbenici SANU-a, a ono je zavedeno, šta li???

I jadan ne bio, kakve veze ima ''bosnofobija'' sa zahtjevima za legalizaciju marihuane, sa pravima homoseksualaca, s komunizmom, s FEMINIZMOM, heeej???

kudlak wrote: Image
Dugo, predugo pratim ovaj forum, al' debilniju temu od ove moje oči nisu vidjele, kunem vam se ...

Strašno.
Pa ako bacas zastavu sa ljiljanima...

s' moje sokoćalo
Ajatolah_

#98 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by Ajatolah_ »

Banksy wrote:I jadan ne bio, kakve veze ima ''bosnofobija'' sa zahtjevima za legalizaciju marihuane, sa pravima homoseksualaca, s komunizmom, s FEMINIZMOM, heeej???
E fakat... :lol: Smiješno.
filter74

#99 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by filter74 »

I prijavljujem temu moderaciji, ovo je sramota, neviđena.
OVO JE ISTINA,A ISTINA NIJE PRIJATNA.
Banksy

#100 Re: EXTREMNA LJEVICA U SARAJEVU

Post by Banksy »

EdoI wrote:
Banksy wrote:I jadan ne bio, kakve veze ima ''bosnofobija'' sa zahtjevima za legalizaciju marihuane, sa pravima homoseksualaca, s komunizmom, s FEMINIZMOM, heeej???
E fakat... :lol: Smiješno.
Nije smiješno, već žalosno da je neko ovu glavu ipak odgojio, da je prošao kroz naš obrazovni sistem, da je odrastao u okruženju u kojem je sve ovo iznad pobrojano jedno te isto. Strašno, prestrašno.
Locked