EUFOR je spreman intervenirati!!!!

samvan

#1 EUFOR je spreman intervenirati!!!!

Post by samvan »

Zapovjednik Eurospkih vojnih snaga u BiH (EUFOR) kontraadmiral Hans-Jochen Witthauer izjavio je kako su mirovne snage spremne intervenirati u sluèaju novog rata.

"Vidljiva je nestabilnost ne samo u BiH nego i na cijelom podruèju zapadnog Balkana te zbog toga ostavljamo minimum snaga radi moguæe intervencije te kako bismo bili sigurni da mo¾emo opet intervenirati u sluèaju ponovnog rata", izjavio je Witthauer u intervjuu mostarskom Dnevnom listu.

Witthauer dr¾i da na cijelom podruèju Balkana i dalje vladaju "sna¾ne etnièke napetosti" te da bi "meðunarodna zajednica trebala obratiti i obraæa punu pozornost na probleme u ovom podruèju".

Naiso na ovaj clanak na teletekstu HTV-a.Sta vi o tome mislite i dali je zaista moguce da dodje do novog rata?
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ma kaki oni sjeća li se iko europskih posmatrača još i oni su nas trebali spasiti belaja....
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ja ali njihova misija se završava tek sa istekom ove kalendarske godine... a falio im je samo jedan hrvat pa da bude pravo.....
muha_sa

Post by muha_sa »

jadna nam majka ako nas oni budu branili a Sadako Ogata,Jasusi Akasi i Merhamet hranili :D
krkacina

Post by krkacina »

Znajuci kako su nam pomogli 1992, uvodjenjem embarga i ostalih stvari ,treba se odmah poceti spremati 8-)

Ali ja cisto sumnjam da ce biti ikakvog rata...Neznam kome bi bio u interesu i sta bi se postiglo sa tim ratom..Nova razaranja i povratak u proslost,
Sumnjam da bi bio pobjednik na kraju...
Prozor

#6 Re: EUFOR je spreman intervenirati!!!!

Post by Prozor »

samvan wrote:Zapovjednik Eurospkih vojnih snaga u BiH (EUFOR) kontraadmiral Hans-Jochen Witthauer izjavio je kako su mirovne snage spremne intervenirati u slučaju novog rata.

"Vidljiva je nestabilnost ne samo u BiH nego i na cijelom području zapadnog Balkana te zbog toga ostavljamo minimum snaga radi moguće intervencije te kako bismo bili sigurni da možemo opet intervenirati u slučaju ponovnog rata", izjavio je Witthauer u intervjuu mostarskom Dnevnom listu.

Witthauer drži da na cijelom području Balkana i dalje vladaju "snažne etničke napetosti" te da bi "međunarodna zajednica trebala obratiti i obraća punu pozornost na probleme u ovom području".

Naiso na ovaj clanak na teletekstu HTV-a.Sta vi o tome mislite i dali je zaista moguce da dodje do novog rata?
Samo zastrasivanje, oni bi prvi zbrisali.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

Ma kakav crni rat. Vidjeli smo šta je bilo u posljednjih desetak dana.
Digli hajku, pa podvukoše rep ko najvece hinje.
Nos' ih djavo!
kijameta

#8 Re: EUFOR je spreman intervenirati!!!!

Post by kijameta »

samvan wrote:Zapovjednik Eurospkih vojnih snaga u BiH (EUFOR) kontraadmiral Hans-Jochen Witthauer izjavio je kako su mirovne snage spremne intervenirati u slučaju novog rata.

"Vidljiva je nestabilnost ne samo u BiH nego i na cijelom području zapadnog Balkana te zbog toga ostavljamo minimum snaga radi moguće intervencije te kako bismo bili sigurni da možemo opet intervenirati u slučaju ponovnog rata", izjavio je Witthauer u intervjuu mostarskom Dnevnom listu.

Witthauer drži da na cijelom području Balkana i dalje vladaju "snažne etničke napetosti" te da bi "međunarodna zajednica trebala obratiti i obraća punu pozornost na probleme u ovom području".

Nema od rata nista a to da ce onih par hiljada smrdljivaca koji glume manekene ovuda braniti nas ili bilo koga je :D :D :D :D :D .
A Hansu-Jochanu Witthaueru se moze samo poruciti;idi pa mamine guzove brani.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

spremni su oni moj .....
Hantraga

Post by Hantraga »

Ako bi rat sutra poceo, oni bi bili spremni tam negdje oko 2011...
jefferson

Post by jefferson »

Neboje s eoni EUFOR-a.
Ako rat izbije znaci papa ono "mukom" steceno bogatsvo. Sta mislite da c e radoncic, Slezak itd u rat tek tako, Dodik? Ma dajte nebudalite!
Oni se ustvari boje da se raja nedigne i krene u obracun i sa jednim i drugim i trecim!
obuca

Post by obuca »

ne znam da li bi moglo biti frke ali znam ako je bude da eufor sigurno nece intervenirat vec ce se zabarakadirat u bazi i skiljit napolje. ici na pregovaranja itd. ko vjeruje u njih totalna je budala. i jos nesto, ostalo ih je vrlo malo jer su povukli sve zivo i ljude i naoruzanje. bice prije krvite se ko vas jebe sto je i cesto razmisljanje jednog euforovca.
brdo

Post by brdo »

komi wrote:spremni su oni moj .....
da gledaju ili da bjeze :lol: :lol:
Truba

Post by Truba »

:D
u veličinu se gleda i divi :D:D:D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Ja sam drukcijeg razmisljanja, mozda sam budala. :-?

Ovisi na kakav se rat misli? Ne mislim da bi rat mogao poceti na nacin na koji je poceo 92-e. Moglo bi doci do puskaranja, policijskih progona i slicno, ali do pravog rata tesko. Za to je potrebna artiljerija, a kad bi bilo ko pokrenuo artiljeriju bez dozvole EUFORa vrlo brzo bi mogao dobiti po njusci iz zraka. Za to nije potrebna dugorocna priprema. Dovoljno je pokrenuti par avioncica iz Aviana i cao.
Naravno, tesko da bi oni mogli sprijeciti masovna dogadjanja naroda, gerilske akcije i slicno. Ali za to je bas potrebna debela volja i podrska lokalnog stanovnistva, a ja to ne vidim. Jednostavno, kako god da okrenem mogucnost pravog rata mi se cini paradoksalnom.

Ali ono, naucili smo se vec jednom da je uvijek SVE moguce.
obuca

Post by obuca »

jeza u ledja wrote:Ja sam drukcijeg razmisljanja, mozda sam budala. :-?

Ovisi na kakav se rat misli? Ne mislim da bi rat mogao poceti na nacin na koji je poceo 92-e. Moglo bi doci do puskaranja, policijskih progona i slicno, ali do pravog rata tesko. Za to je potrebna artiljerija, a kad bi bilo ko pokrenuo artiljeriju bez dozvole EUFORa vrlo brzo bi mogao dobiti po njusci iz zraka. Za to nije potrebna dugorocna priprema. Dovoljno je pokrenuti par avioncica iz Aviana i cao. Naravno, tesko da bi oni mogli sprijeciti masovna dogadjanja naroda, gerilske akcije i slicno. Ali za to je bas potrebna debela volja i podrska lokalnog stanovnistva, a ja to ne vidim. Jednostavno, kako god da okrenem mogucnost pravog rata mi se cini paradoksalnom.

znas li ti koliko njima treba vremena da se usaglase (a da ne pricam o tom da im se ne zuri. i onda je trebalo samo par avioncica iz aviana). njima bi trebala itekakva priprema jer su povukli sve a ostavili lotove koji nisu ni za sta. nema ovde vise nista cime bi oni reagovali. ovo sto witthauer prica je suplja
bosank_a

Post by bosank_a »

l ja mislim da bi u slucaju nekog novog rata svi dobili po nosu kao sto je to bio slucaj u lraku.
U tom slucaju zemlja bi postala stalna vojna baza amera i bratije.

Na kraju krajeva zemlja je u takvom stanju da joj jos jedan rat ne treba.

Ako smo poceli prvi svjetski rat nemoramo i treci :oops:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

obuca wrote:

Ovisi na kakav se rat misli? Ne mislim da bi rat mogao poceti na nacin na koji je poceo 92-e. Moglo bi doci do puskaranja, policijskih progona i slicno, ali do pravog rata tesko. Za to je potrebna artiljerija, a kad bi bilo ko pokrenuo artiljeriju bez dozvole EUFORa vrlo brzo bi mogao dobiti po njusci iz zraka. Za to nije potrebna dugorocna priprema. Dovoljno je pokrenuti par avioncica iz Aviana i cao. Naravno, tesko da bi oni mogli sprijeciti masovna dogadjanja naroda, gerilske akcije i slicno. Ali za to je bas potrebna debela volja i podrska lokalnog stanovnistva, a ja to ne vidim. Jednostavno, kako god da okrenem mogucnost pravog rata mi se cini paradoksalnom.

znas li ti koliko njima treba vremena da se usaglase (a da ne pricam o tom da im se ne zuri. i onda je trebalo samo par avioncica iz aviana). njima bi trebala itekakva priprema jer su povukli sve a ostavili lotove koji nisu ni za sta. nema ovde vise nista cime bi oni reagovali. ovo sto witthauer prica je suplja
ma znam :roll: ali ovaj puta ne treba se sastajati UN da bi dogovara sta i kako vec NATO, odnosno EUFOR ima mandat da mlatne kad i koga im se ceifne. Budi uvjeren da je MZ ulozio i previse napora i para da bi mir u BiH doveli u pitanje. I oni su kao i mi naucili iz svojih gresaka.

Ma mislim...malo mi je glupo braniti MZ jer mi je jasno do kojih je nemogucih situacija dolazilo tokom rata, ali i sa svim tim nekako ne cini mi se realno da bi samo sjedili i gledali kako se ovdje ponovo rasplamsava rat.
Na srecu, nismo vise pod UNovom sapom.
Frutek

Post by Frutek »

Kad bi se rat opet počeo kuhat, prodaji sve, pasoš u ruku i "ne okreći se sine" :-)

Dovoljno je bio 1 rat za 1 života, nećemo živit po 300 godina pa da se imamo kad natezat s ovim idiotima...nek im neke druge budale žrtvuju ruke i noge, pizda im materina mafijaška...nijedan rat se ne pokreće samo radi ideala, svudje lova igra svoje...

A sad na temu -- teško da bi sad mogao opet izbit rat, al ako se ovako nastavi; nezaposlenost, lanac oko države (vize - izolacija), siromaštvo, ne bi me čudilo da krene hajka kroz jedno 10 god. (možda i ranije) :x
tetakk

Post by tetakk »

jeza u ledja wrote: Naravno, tesko da bi oni mogli sprijeciti masovna dogadjanja naroda, gerilske akcije i slicno. Ali za to je bas potrebna debela volja i podrska lokalnog stanovnistva, a ja to ne vidim. Jednostavno, kako god da okrenem mogucnost pravog rata mi se cini paradoksalnom.

I sam sam mislio, slusajuci dedine price da su zadnji cetnici u mom kraju uhvaceni 1953, ali nisu :roll:
Nisu imali izgleda toliko se skrivati bez pomoci lokalnog stanovnistva, koje im je pomagalo, bez obzira sto su pripadnici KNOJ-a surovo kaznjavali sve jatake.
Truba

Post by Truba »

s druge strane

previše je para potrošeno a ništa urađeno nije
tako da bi novi rat anulirao taj minus :roll: :-)
obuca

Post by obuca »

jeza u ledja wrote:
obuca wrote:

ma znam :roll: ali ovaj puta ne treba se sastajati UN da bi dogovara sta i kako vec NATO, odnosno EUFOR ima mandat da mlatne kad i koga im se ceifne. Budi uvjeren da je MZ ulozio i previse napora i para da bi mir u BiH doveli u pitanje. I oni su kao i mi naucili iz svojih gresaka.

Ma mislim...malo mi je glupo braniti MZ jer mi je jasno do kojih je nemogucih situacija dolazilo tokom rata, ali i sa svim tim nekako ne cini mi se realno da bi samo sjedili i gledali kako se ovdje ponovo rasplamsava rat.
Na srecu, nismo vise pod UNovom sapom.
prije nego sto nekog mlatnes upozoravas ga. jel tako? e vidi oni bi prdnjavili i upozoravali pa bi malo malo zvali troglavu azdahu na razgovor itd.. a to sto su ulozili oni su i halalili samo da se "kulturno" povuku a to sada i rade. jedan visoki oficir iz ojfora jednom rece: MZ vidi da politicari nece i nama je vise dosta. razapeti smo na nekoliko strana a ovde napretka nema. eto tako ti misli vecina njih. e sad je druga prica sto ovce u bih spavaju san pa ce doci vuk i onda spektakl.
nexo

Post by nexo »

tetakk wrote:
jeza u ledja wrote: Naravno, tesko da bi oni mogli sprijeciti masovna dogadjanja naroda, gerilske akcije i slicno. Ali za to je bas potrebna debela volja i podrska lokalnog stanovnistva, a ja to ne vidim. Jednostavno, kako god da okrenem mogucnost pravog rata mi se cini paradoksalnom.

I sam sam mislio, slusajuci dedine price da su zadnji cetnici u mom kraju uhvaceni 1953, ali nisu :roll:
Nisu imali izgleda toliko se skrivati bez pomoci lokalnog stanovnistva, koje im je pomagalo, bez obzira sto su pripadnici KNOJ-a surovo kaznjavali sve jatake.
visocicaguy

Post by visocicaguy »

Si vis pacem, para bellum!
Mahalac

Post by Mahalac »

Ko god se uzda u neku pomoc EUFORA u odbrani u slucaju nekog novog rata, taj ili je lud ili je musliman '92 :(
Post Reply