Pa što onda Srbija nije već u EU, ako su sve ove stvari nebitne i ako je bitno samo to da su oni kršćani tj. hrišćani. Uostalom, ne zna se baš da li će Srbija uć u EU prije Turske, tako da ova priča baš i nema neke veze. Kad Srbija bude u EU, a Turska i dalje bude out, eh onda će ti ova usporedba bit donekle na mjestu. Također, zamisli da Srbija ne priznaje neku članicu EU-a, lupam eto Mađarsku i pritom još održava tamo samoproglašenu nelegalnu od nikoga priznatu paradržavu, da li misliš da bi oni bili išta bliže EU nego Turska?adore wrote:Odgovor: da, primjer Srbija. Neupitni genocid aprije 15 godina, katastrofalan odnos prema manjinama i jos puno, skoro nikakava saradnja sa Hagom sto je bio preduslov za EU pa bice primljeni bez ikakvih problema. Moje kontra pitanje: Zasto srbija a zasto ne Turska?
1. lapsuz
2. genocid - sistematsko, planirano iskorjenjivanje jedne nacije. Oni su se dobro poubijali tamo ali da je bio genocid ne vjerujem. U Turskoj ima jos jako puno Jermena, u samom Istanbulu su pravo jaki, ima ih i vojnom vrhu Turske vojske i znam dosta Jermena koji govore da genocida nije bilo
3. Kurda u Turskoj ima 15'tak miliona, terorista oko 6-7 hiljada, PKK je ulazio u Kurdska sela (koja im nisu davala podrsku) i ubijao sve sto hoda 80'tih godina. Turska i po meni pravi greske u odnosu prema Kurdima ali ne prema PKK.
Pozdrav
1. Predpostavio sam
2. A šta kaže prvi turski nobelovac o ovoj temi i zašto ne živi u svojoj državi? Meni stvarno nije jasno kako neki razmišljaju: Srbi su počinili gonocid, a Turci nisu jerbo kako ćemo reć za "braću" da su oni to uradili
3. Radikalne Kurde i teroriste ne podržavam kao što ne podržavam niti jedne separatiste na ovoj planeti. Ali ovo ne opravdava Turke da imaju i više nego katastrofalan, čak i dosta katastrofalniji nego Srbija, odnos prema manjinama. Eto, primjerice ja nigdje nisam čuo osim za Tursku, da tamo kad uzimaš njihovo državljanstvo moraš i promjenit u neko prihvatljiviuje za turske prilike.