srbin i hrvat se pise malim slovomjupitet30 wrote:Pa ti si sam rekao da si Srbin a ovaj Johnys je rekao da je Hrvat? Zar nemate vi hercegbosna forum i onaj serbian cafe?Bodkin wrote:Cuj vasim
Erdogan u Sarajevu
-
Bodkin
#51 Re: Erdogan u Sarajevu
-
jupitet30
#52 Re: Erdogan u Sarajevu
OkejBodkin wrote:srbin i hrvat se pise malim slovomjupitet30 wrote:Pa ti si sam rekao da si Srbin a ovaj Johnys je rekao da je Hrvat? Zar nemate vi hercegbosna forum i onaj serbian cafe?Bodkin wrote:Cuj vasim
Last edited by jupitet30 on 20/05/2015 18:35, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#53 Re: Erdogan u Sarajevu
Fudo387 wrote:Izabran po volji Duha Svetog?JohnnyS wrote:Fudo387 wrote:
Pa sta predlazes, kako da docekaju tu kudikamo bitniju osobu a da ne ispadnu beskicmenjaci?
Da ga gadjaju paradajzom ili pristojno ugoste?
Šta ti je? Pa ne može se usporediti Papa koji izabran po volji Duha Svetog s nekim tko je tu gdje jest jer je zaludio priprostu masu na izborima...
Sta, kad biraju papu, Isus im sapce na uho koga ce izabrati?
Isus je jedno, Duh Sveti drugo. Neka, objasnit će ti se za dva tjedna kad Papa dođe po ono što mu je ostavljeno u amanet.
-
jupitet30
#54 Re: Erdogan u Sarajevu
JohnnyS wrote:
Isus je jedno, Duh Sveti drugo. Neka, objasnit će ti se za dva tjedna kad Papa dođe po ono što mu je ostavljeno u amanet.
Hoceli ga docekati svih 8% Hrvata u BiH?
-
Fudo387
#55 Re: Erdogan u Sarajevu
Mal' ti ne rekoh sta mu je ostavljeno u amanet.JohnnyS wrote:Isus je jedno, Duh Sveti drugo. Neka, objasnit će ti se za dva tjedna kad Papa dođe po ono što mu je ostavljeno u amanet.
Cekaj matere ti, ti stvarno vjerujes da odluku o tome ko ce biti papa donese neki duh?
- O'zone
- Globalni moderator
#56 Re: Erdogan u Sarajevu
Kad je Redžep u Saraj’vu bio
vazda pravu raju zakitio
kad Saraj’vom huči tarapana
dočekajmo brata Erdoana
ide Brko i nosi hedije
leti Bakir, a Brko se smije
jer on tuši proizvode razne
da se turske sve napune hazne
ide Brko odijelo mu usko
neka opet bude pusto tursko
nek’ se vjera naša svuda širi
da vijore vezeni peškiri
da pomogne napaćenoj braći
ne da vrijeme po Stambolu traći.
Jer on tamo ima demonstrante
plaćenike, strane buzirante,
što mu hoće otet’ dijamante
a on voli zelenu travicu
i zatrati zapadnjačku klicu
pa Bošnjaku govori pravicu:
dvoje djece, e to ti je ništa
s petero, onda si ko pišta
nama treba stanovništvo mlađe
da nas kuga zapadna ne snađe
a i oni da su kakve moći
priznali bi ispale im oči
ko to prvi u nov svijet iskoči
Ameriku da vidje musliman
sa velike Kolumbove lađe
on munaru u Havani nađe
što nas lažu, što su tako mille
hoće žensku da podare sile,
pa da žensko ravnopravno bude,
eto naše klete sudbe hude
a lijepo sve stoji u knjizi
žensko teži materinskoj brizi,
ne dajte se, ne slutite bijede
feminizam sestre da zavede
po čaršiji da nose miniće
da naginju alkoholno piće,
nego braćo u saffove stojte
držite se i braće i svojte,
valja opet Tursku zemlju branit’
kad zatreba opet Beč sahranit,
nema ništa preče nego Bosnu hranit’
i, normalno, Twittere zabranit’.
Ahmed Burić, Radiosarajevo.ba
- JohnnyS
#57 Re: Erdogan u Sarajevu
Fudo387 wrote:Mal' ti ne rekoh sta mu je ostavljeno u amanet.JohnnyS wrote:Isus je jedno, Duh Sveti drugo. Neka, objasnit će ti se za dva tjedna kad Papa dođe po ono što mu je ostavljeno u amanet.
Cekaj matere ti, ti stvarno vjerujes da odluku o tome ko ce biti papa donese neki duh?
Jel ti stvarno vjeruješ da ova dupelizačka atmosfera nije beskičmenjaštvo?
-
Fudo387
#58 Re: Erdogan u Sarajevu
Stani sad, prvo da mi odgovoris za te duhove.JohnnyS wrote:Fudo387 wrote:Mal' ti ne rekoh sta mu je ostavljeno u amanet.JohnnyS wrote:Isus je jedno, Duh Sveti drugo. Neka, objasnit će ti se za dva tjedna kad Papa dođe po ono što mu je ostavljeno u amanet.
Jel ti stvarno vjeruješ da ova dupelizačka atmosfera nije beskičmenjaštvo?
Ozbiljno te pitam.
-
omar little
#59 Re: Erdogan u Sarajevu
aaa evo i sekane na ovaj mubarec dan. sto rece neko u komentarima, bezbeli izletila samo malo brzinski na pauzi s posla. 

- insomnia78
#60 Re: Erdogan u Sarajevu
Dje konkretno u Tuzli?jupitet30 wrote:U koje projekte je Turska ulozila u Srbiju. Nema nikakvih vecih investicija Turske u Srbiju.hrasno38 wrote:Dosao, promuvao se, rukovao se sa par gradjana koji su ga docekali od kojih su pola bili Turci koji studiraju u BiH, otisao sa guznim haverom i potrckom Bakirom da otvori tursko kupatilo i onda ce se vratiti u svoju zemlju i uloziti jos jednu milijardu u Srbiju!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=vIrR0_IAowY
To je scepina prica. Scepo je i objavio ove podatke centralne banke. Samo u Maglaj i Tuzlu je Turska investirala 300 miliona eura u industriju.
- JohnnyS
#61 Re: Erdogan u Sarajevu
Fudo387 wrote: Stani sad, prvo da mi odgovoris za te duhove.
Ozbiljno te pitam.
A što bih ti odgovorio? Mislim ti si prvi počeo sa suludim upisom gdje meni impliciraš Trumbićevu i onaj patetični pjesmuljak, zašto bih ja imao ikakvu ozbiljnu raspravu s tobom?
-
jupitet30
#62 Re: Erdogan u Sarajevu
Proizvodnja sode u Tuzli i investicija u Maglaj preko 180 miliona Eura :insomnia78 wrote:Dje konkretno u Tuzli?jupitet30 wrote:U koje projekte je Turska ulozila u Srbiju. Nema nikakvih vecih investicija Turske u Srbiju.hrasno38 wrote:Dosao, promuvao se, rukovao se sa par gradjana koji su ga docekali od kojih su pola bili Turci koji studiraju u BiH, otisao sa guznim haverom i potrckom Bakirom da otvori tursko kupatilo i onda ce se vratiti u svoju zemlju i uloziti jos jednu milijardu u Srbiju!!!!
To je scepina prica. Scepo je i objavio ove podatke centralne banke. Samo u Maglaj i Tuzlu je Turska investirala 300 miliona eura u industriju.
4:32 minuta. Znaci od prilike 330 miliona KM u te dvije fabrike.
Last edited by jupitet30 on 20/05/2015 18:46, edited 1 time in total.
- limeni
#63 Re: Erdogan u Sarajevu
Dobrodosao predsjecnice nase prijateljske i bratske zemlje!

-
Fudo387
#64 Re: Erdogan u Sarajevu
Istine radi, prvi si ti poceo sa impliciranjem pateticnih pjesmuljaka.JohnnyS wrote:Fudo387 wrote: Stani sad, prvo da mi odgovoris za te duhove.
Ozbiljno te pitam.
A što bih ti odgovorio? Mislim ti si prvi počeo sa suludim upisom gdje meni impliciraš Trumbićevu i onaj patetični pjesmuljak, zašto bih ja imao ikakvu ozbiljnu raspravu s tobom?
Dobro, ako neces odgovoriti, nema veze.
- JohnnyS
#65 Re: Erdogan u Sarajevu
Fudo387 wrote:Istine radi, prvi si ti poceo sa impliciranjem pateticnih pjesmuljaka.JohnnyS wrote:Fudo387 wrote: Stani sad, prvo da mi odgovoris za te duhove.
Ozbiljno te pitam.
Dobro, ako neces odgovoriti, nema veze.
Ti si direktno meni odgovorio, dakle ti si to meni uputio. To što si se prepoznao u Hajle Selasiju pa si imao potrebu odgovoriti, to je tvoja stvar
-
bjelave
#66 Re: Erdogan u Sarajevu
Pa objektivno, Bosnjaci i jesu mala nacija. Ne samo brojcano nego i po kapacitetu. I to je jednostavno tako.Surova realnost. Glupavo bi bilo sa ovim misicima glumiti da smo nesto sto nismo.Šveđanin wrote:Previse je ovdje trolova koji svrsavaju na tursku zastavu, turke i Erdogana pa cu biti kratak.
Investicije logicno podrzati, uvijek i svugdje. Meni nije jasno idolopoklonstvo prema ovom covjeku. NAS predsjednik, pokazace on NJIMA, Turci i Bosnjaci braca najrodjenija, lider naseg islamskog svijeta, nek je dosao nek rekne koju Dodiku..![]()
![]()
![]()
Upravo je ovo filter za male nacije. Situacija Srbi-Rusi je identicna. Mali narod, nebitan narod, marginalan narod u svjetskoj politici, pijun narod koji se identifikujuci sa vecim, proglasavajuci ih bracom, pokusava sebi dati na znacaju.
I ako se osvrnes po komsiluku vidjeces da je manje vise isto-Srba i Rusa 300 miliona. Putina docekuju ko cara. Hrvati su pjevali dok je trebalo Danke Dojcland ali su ih zbog vjere i pozije pripustili u EU tako da sada na prvi pogled imaju malo bolju poziciju.
I pitanje je jesmo li mogli uopce proci bolje i imati nekog jaceg pokrovitelja. Nazalost, mislim da nismo. Sta bi nam to donio Fahro? Vucica kao pokrovitelja. Vidjeli smo Zlatka i njegove socijaldemokratske spoznore, 0 bodova.
I ako je tacno da Turci ovoliko pomazu, vise kroz sadaku, a manje kroz investicje opet je zauhar.I ne vjerujem da imamo ikoga jaceg ko bi se za nas zauzeo.
Sjecam se rata i Demirela, koji je bio jedini predsjednik na Tudjmanovom sprovodu i cinjenica da je Turska tada bila vise puno vise se za Zg nego sa nama.
Tako da mislim, da nije ni lose imati ovakvog sponzora kad vec ne mozemo dobaciti do boljeg a objektivno ne cini mi se da nas iko relevantan primjecuje a jos manje hoce. A Turska je danas ozbiljna drzava sa tezinom.
E sad, jeste malo mucno gledati taj vazalski polozaj, to uvlacenje, i skandiranje Erdoganu kakvo u Sa nismo zapamtili od Tite.Cisto, je onako mucno.
Ali cini mi se da bolje nismi ni zasluzili a da smo u nekim drugim varijantama tipa Fahre i Zlatka mogli bogami proci i puno gore. A to mnogi zaboravljaju.
- insomnia78
#67 Re: Erdogan u Sarajevu
Hvalajupitet30 wrote:Proizvodnja sode u Tuzli i investicija u Maglaj preko 180 miliona Eura :
4:32 minuta. Znaci od prilike 330 miliona KM u te dvije fabrike.
-
Fudo387
#68 Re: Erdogan u Sarajevu
A kome si ti svoj pjesmuljak uputio?JohnnyS wrote:Ti si direktno meni odgovorio, dakle ti si to meni uputio. To što si se prepoznao u Hajle Selasiju pa si imao potrebu odgovoriti, to je tvoja stvar
Mozda, Dancima?
Ovo danas nije nikakvo beskicmenjastvo. Ne vidim nista neprirodno, nenormalno u tome da se predsjednik prijateljske drzave pristojno doceka.
Covjek se sastao sa drzavnim vrhom, postrojila se garda, svirale himne...protokol kao i za svakog stranog drzavnika, nista spektakularno.
Beskicmenjastva ima, ono se najvise moglo primjetiti prilikom posjete cetnickog smrada koji je do jucer pucao na taj grad i prijetio
ubistvima 100 za jednog, jos mu se i najlon prostr'o da ne skida cipele u Begovoj...e to je beskicmenjastvo i lizanje dupeta, moralni odron.
-
fantabox
-
jupitet30
#70 Re: Erdogan u Sarajevu
bjelave wrote:Pa objektivno, Bosnjaci i jesu mala nacija. Ne samo brojcano nego i po kapacitetu. I to je jednostavno tako.Surova realnost. Glupavo bi bilo sa ovim misicima glumiti da smo nesto sto nismo.Šveđanin wrote:Previse je ovdje trolova koji svrsavaju na tursku zastavu, turke i Erdogana pa cu biti kratak.
Investicije logicno podrzati, uvijek i svugdje. Meni nije jasno idolopoklonstvo prema ovom covjeku. NAS predsjednik, pokazace on NJIMA, Turci i Bosnjaci braca najrodjenija, lider naseg islamskog svijeta, nek je dosao nek rekne koju Dodiku..![]()
![]()
![]()
Upravo je ovo filter za male nacije. Situacija Srbi-Rusi je identicna. Mali narod, nebitan narod, marginalan narod u svjetskoj politici, pijun narod koji se identifikujuci sa vecim, proglasavajuci ih bracom, pokusava sebi dati na znacaju.
I ako se osvrnes po komsiluku vidjeces da je manje vise isto-Srba i Rusa 300 miliona. Putina docekuju ko cara. Hrvati su pjevali dok je trebalo Danke Dojcland ali su ih zbog vjere i pozije pripustili u EU tako da sada na prvi pogled imaju malo bolju poziciju.
I pitanje je jesmo li mogli uopce proci bolje i imati nekog jaceg pokrovitelja. Nazalost, mislim da nismo. Sta bi nam to donio Fahro? Vucica kao pokrovitelja. Vidjeli smo Zlatka i njegove socijaldemokratske spoznore, 0 bodova.
I ako je tacno da Turci ovoliko pomazu, vise kroz sadaku, a manje kroz investicje opet je zauhar.I ne vjerujem da imamo ikoga jaceg ko bi se za nas zauzeo.
Sjecam se rata i Demirela, koji je bio jedini predsjednik na Tudjmanovom sprovodu i cinjenica da je Turska tada bila vise puno vise se za Zg nego sa nama.
Tako da mislim, da nije ni lose imati ovakvog sponzora kad vec ne mozemo dobaciti do boljeg a objektivno ne cini mi se da nas iko relevantan primjecuje a jos manje hoce. A Turska je danas ozbiljna drzava sa tezinom.
E sad, jeste malo mucno gledati taj vazalski polozaj, to uvlacenje, i skandiranje Erdoganu kakvo u Sa nismo zapamtili od Tite.Cisto, je onako mucno.
Ali cini mi se da bolje nismi ni zasluzili a da smo u nekim drugim varijantama tipa Fahre i Zlatka mogli bogami proci i puno gore. A to mnogi zaboravljaju.
- Banksy
#71 Re: Erdogan u Sarajevu
Tako nekako. Posjeta je, prije svega, u funkciji davanja podrške Bakiru Izetbegoviću pred kongres SDA u srijedu. Ja tebi, ti meni.hrasno38 wrote:
Dosao, promuvao se, rukovao se sa par gradjana koji su ga docekali od kojih su pola bili Turci koji studiraju u BiH, otisao sa guznim haverom i potrckom Bakirom da otvori tursko kupatilo i onda ce se vratiti u svoju zemlju i uloziti jos jednu milijardu u Srbiju!!!!
Bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović, koji je i predsjednik državnoga vrha te zemlje, nazvao je predsjednika turske vlade Recepa Tayipa Erdogana tijekom izravnog uključenja video vezom u predizborni skup njegove stranke "našim vođom", dodajući da njegova pobjeda na predsjedničkim izborima u nedjelju u Turskoj predstavlja pobjedu svih muslimana na svijetu.
"On nosi našu zastavu, on nosi naš ponos, on nosi zastavu koju je nosio pokojni Alija Izetbegović u krvavom bosanskohercegovačkom ratu", rekao je Bakir Izetbegović u obraćanju.
"Tvoja pobjeda je naša pobjeda. U Kairu, u BiH, diljem islamskog svijeta milijarde ljudi se moli za tvoje zdravlje i tvoj uspjeh. Pobjedit ćeš sutra i doći do konačne pobjede", dodao je Izetbegović.
-
hAZNADAR
#72 Re: Erdogan u Sarajevu
Dosao covjek u posjetu a mi odmah o vazalima, sultanima, uvlacenjima u paksu, podanickim mentalitetima,... - rekao bi covjek da je u pitanju serbiancafe ili krstarica,..
Nek je dosao i dobrodosao,.. ne ocekujem nista od njega, ne ocekujem nikakvu pomoc od Turske, niti "odmoc" mrskim neprijateljima, ne ocekujem nista jer ni Turska ni Erdogan nisu duzni da pomognu Bosnjacima i Bosni.
Isto kao da je dosao predsjednik Bolivije,.. ako ima hajra - super, ako nema - nema veze.
Sta ste nadigli dreku na nekoliko tema i krenuli u filozofiranja, analize, mazohisticka nipodastavanja samog sebe,.. halo ba ljudi. Pa jesmo li poznati kao dobri domacini ili nismo?
Nek je dosao i dobrodosao,.. ne ocekujem nista od njega, ne ocekujem nikakvu pomoc od Turske, niti "odmoc" mrskim neprijateljima, ne ocekujem nista jer ni Turska ni Erdogan nisu duzni da pomognu Bosnjacima i Bosni.
Isto kao da je dosao predsjednik Bolivije,.. ako ima hajra - super, ako nema - nema veze.
Sta ste nadigli dreku na nekoliko tema i krenuli u filozofiranja, analize, mazohisticka nipodastavanja samog sebe,.. halo ba ljudi. Pa jesmo li poznati kao dobri domacini ili nismo?
-
bjelave
#73 Re: Erdogan u Sarajevu
Pa nisi bas u pravu jel ovdje lideri ozbiljnih drzava vise uopce ne svracaju. Eto, doce i Papa drugi put nakon rata i hvala mu na tome. Medjutim, ozbiljni drzavnici nas generalno zaobilaze kao sugu. Svrate ovi iz komsiluka koji nisu puno bolji i koji to rade po defaultu tako da ova posjeta ima tezinu.hAZNADAR wrote:Dosao covjek u posjetu a mi odmah o vazalima, sultanima, uvlacenjima u paksu, podanickim mentalitetima,... - rekao bi covjek da je u pitanju serbiancafe ili krstarica,..![]()
Last edited by bjelave on 20/05/2015 19:13, edited 1 time in total.
-
jupitet30
#75 Re: Erdogan u Sarajevu
Erdogan na dodjeljivanju kredita bh. firmama: Turski krediti su otvoreni za sve u BiH
Predstavnici ZiraatBank BH danas su u Sarajevu potpisali ugovore s prvih 50 korisnika sredstava iz kreditne linije koju je osigurala turska vlada, a u prisustvu predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.
Ukupan iznos kreditne linije je 50 miliona eura, a predstavnici 50 malih i srednjih bh. preduzeća koji su danas potpisali ugovore dobili su ukupno devet miliona eura, iz prve faze kreditne linije.
Sredstva iz kreditne linije, kako je ranije najavljeno, koristit će se za kreditiranje investicionih i poduzetničkih aktivnosti u Bosni i Hercegovini koje imaju za cilj jačanje i unapređenje ekonomije u BiH, povećanje zaposlenosti, finansiranje projekata iz oblasti proizvodnje, poljoprivrede, turizma, prerađivačke industrije i povezanih usluga.
Turski predsjednik Erdogan rekao je u svom obraćanju da je u BiH doveo stotinu biznismena iz Turske, s namjerom da pojača veze između dviju zemalja, te da je želja da u BiH bude mnogo više investicija iz Turske i da na taj način potaknu i bh. privrednike na ulaganja.
Dodao je da im je želja ojačati bh. ekonomiju i uvoziti bh. proizvode na veliko tursko tržište.
Erdogan je rekao da je BiH potrebno povećanje proizvodnje i zaposlenosti, slično onome kako je Turska 'iskusila' u posljednjih 12 godina, te da žele podijeliti svoja iskustva s BiH.
On je naglasio da su ove kreditne linije otvorene za predstavnike svih naroda u BiH.
Turski predsjednik je kazao da će BiH, također, nastaviti dobijati podršku od Turske, kada je u pitanju proces EU integracija.
Erdogan je kazao i da je sretan što u novom sazivu Predsjedništva BiH ima jedinstva i dijaloga i dodao da će se iz nove zgrade ZiraatBank, koja će uskoro biti otvorena u glavnom gradu BiH, voditi svi poslovi u BiH i na Balkanu, što dovoljno govori koliki se značaj pridaje BiH.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je, uime institucija BiH, da su veoma zahvalni što je ZiraatBank formirala fond za podršku malim i srednjim preduzećima u BiH te da se nada da ćemo tu podršku znati iskoristiti.
Potcrtao je da je važno što Banka jednako tretirala aplikante iz svih dijelova BiH i da to značajno doprinosi smirivanju političkih tenzija.
Ivanić je posebno zahvalio za podršku Turske trgovinskoj razmjeni dviju zemalja i pozvao predstavnike Turske da i dalje podržavaju BiH.