Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post Reply
lua

#851 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by lua »

opcija wrote:
Evo meni entitetskog državljanstva u LK.
A Isarajeva prije par godina rekoše da to nikad neće biti.
Je li ti donijelo išta, osim blage napaljenosti? Možda hljeb i pivu? Auto? Posao?
lua

#852 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by lua »

opcija wrote:
Jel tebi Bosna?
Dabome. Lijepa moja jedina domovina. Tačno mi se srce ugrije kad vidim kako lijepo živim, a da ne moram drkati na laži i zablude. :thumbup: :bih:
joint union

#853 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by joint union »

Corto Maltese wrote:
Molim da se uvaži moja molba, i da se prestanu praviti blesavim oni koji to nisu.
Halali, evo necu vise, samo ne mogu da vjerujem da te pogoni cisti altruizam.
Helem, ono oko iznenadne lakoce posla PR-ova SDA i SDP se slazem sa tobom. DF ako hoce da pravi nesto ozbiljno mora se vise posvetiti sebi, ove izjave za javnost "mi nesto napadamo" su im cisti "nabaci na volej" ovim ajkulama koje to jedva cekaju. Upravo zato sam i govorio da bih vise volio da su glupi nego da je ovo namjerno.
Banksy

#854 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Banksy »

joint union wrote:
Ti mu onda dodjes kao neki forumski Don Kihot
Prije kao drveni lutak forumskih SDAP trbuhozboraca.
Kroz njegova usta govore ono što žele, pa mu aplaudiraju i lože ga, a on, naivan i sporog paljenja, srlja i brlja gubeći i ono malo forumskog kredibiliteta ...
lua

#855 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by lua »

opcija wrote:I meni srce kod Rusija kad vidim natpis Dobrodosli u RS i srpsku trobojku. Tad znam da sam kući i sa svojim narodom. Nema tih para koje mogu platiti taj osjećaj.
Pa vidiš bolan da i ti voliš našu dragu domovinu, Bosnu i Hercegovinu. Da ti nije nje, klinac bi mogao dizati trobojke i folirati se militantnim glupostima. Tvoja sreća pa je naša draga domovina ovako tolerantna spram tuđih umnih isprdina. :thumbup: :bih:
and

#856 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by and »

opcija wrote:
lua wrote:
opcija wrote:
Jel tebi Bosna?
Dabome. Lijepa moja jedina domovina. Tačno mi se srce ugrije kad vidim kako lijepo živim, a da ne moram drkati na laži i zablude. :thumbup: :bih:
I meni srce kod Rusija kad vidim natpis Dobrodosli u RS i srpsku trobojku. Tad znam da sam kući i sa svojim narodom.
Nema tih para koje mogu platiti taj osjećaj.
samo je loše i netačno na engleski prevedeno
joint union

#857 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by joint union »

opcija wrote:
lua wrote:
opcija wrote:
Jel tebi Bosna?
I meni srce kod Rusija kad vidim natpis Dobrodosli u RS i srpsku trobojku. Tad znam da sam kući i sa svojim narodom.
Nema tih para koje mogu platiti taj osjećaj.
Pa fino kad ti je srce "kod Rusija", posalji ti i ostatak tijela za srcem. Doduse, Srbi su jedini narod koji je izmislio vantjelesne organe "Kosovo je srce Srbije" :D
lua

#858 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by lua »

opcija wrote:Nema Bosne gdje ja živim. Niti je ikad bilo niti ce je ikad biti.
Samo Srbija!
Nemoj bolan tako. Pa zar je ne vidiš? Eto ti je, drito pod pendžerom. Ljepota od zemlje. Jest' da su je debili nastanili, ali Bože moj. Vidi ljepote, gledaj tih rijeka, planina. Ma predivno. Kad sam posljednji put bila u Beogradu tako su me krasno dočekali kao Bosanku. Zašto odbijaš svoje svjetovno porijeklo? Zašto bježiš od istine, koja ti čak u svim dokumentima stoji? Nemoj da se bojiš, Bosna i Hercegovina je tvoja i moja domovina. :bih: :thumbup:
weredsf

#859 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

Banksy wrote:
joint union wrote:
Kroz njegova usta govore ono što žele, pa mu aplaudiraju i lože ga, a on, naivan i sporog paljenja, srlja i brlja gubeći i ono malo forumskog kredibiliteta ...
Banksy je napisao/la:
Nepravedno ste oštri i grubi.
Pošten i čestit čovjek s dobrim namjerama, ali pogrešnim procjenama i limitiranim kapacitetima.
mirsek

#860 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by mirsek »

opcija wrote:
joint union wrote:
opcija wrote:A pazi ovo, pazi ovo:
"BiH se neće raspasti!" :lol:
Ma jok, najbolja je pc ce biti drzava :bih:
Evo meni entitetskog državljanstva u LK.
A Isarajeva prije par godina rekoše da to nikad neće biti.
Pa entitetsko drzavljanstvo postoji od dejtona.
Samo sto ga do sada niko nije posebno naglasavao.
and

#861 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by and »

opcija wrote:
lua wrote:
opcija wrote:I meni srce kod Rusija kad vidim natpis Dobrodosli u RS i srpsku trobojku. Tad znam da sam kući i sa svojim narodom. Nema tih para koje mogu platiti taj osjećaj.
Pa vidiš bolan da i ti voliš našu dragu domovinu, Bosnu i Hercegovinu. Da ti nije nje, klinac bi mogao dizati trobojke i folirati se militantnim glupostima. Tvoja sreća pa je naša draga domovina ovako tolerantna spram tuđih umnih isprdina. :thumbup: :bih:
Nema Bosne gdje ja živim. Niti je ikad bilo niti ce je ikad biti.
Samo Srbija!

Image
ovo ispred one robne kuće srbka?
lua

#862 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by lua »

opcija wrote: Nikad bila drugarice Bosanko.
A primicemo mi tebe lijepo i u Banja Luci. Sto da ne, turizam je jedna od grana privrede.
Ma nemaš me šta primati ja sam u svojoj domovini slobodna poput ptice, ja ti svaki drugi vikend putujem diljem svoje lijepe zemlje. U prelijepu Banjaluku, zabavno Istočno Sarajevo i Lukavicu. Prekrasno Trebinje. Lijepa nam je država! Hajde svrati u Sarajevo, da vidiš da možeš kupiti novine na kiosku. Mi te čekamo raširenih ruku, brate Bosanac.
joint union

#863 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by joint union »

opcija wrote:
lua wrote:Bosna i Hercegovina je tvoja i moja domovina. :bih: :thumbup:
Nikad bila drugarice Bosanko.
A primicemo mi tebe lijepo i u Banja Luci. Sto da ne, turizam je jedna od grana privrede.
opcija wrote: Evo meni entitetskog državljanstva u LK.
Sa zadnje strane. Sta pise sa prednje? Oguli to, sram te bilo Bosanac! :D
Corto Maltese

#864 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

opcija wrote:
lua wrote:
Nema Bosne gdje ja živim. Niti je ikad bilo niti ce je ikad biti.
Samo Srbija!

Image

Vidim, krenula Emirova negativna kampanja iz RS-a.
Ovo loptice što se bacaju su već podobro istrošene, još iz vremena združene kampanje Silajdžić - Dodik.
Sumnjam da će nanovo donijet kakvog haira.
It_is_a_Leclerc

#865 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by It_is_a_Leclerc »

Srboliki je došao na klixov forum, uvjeravati nas kako neće dati Bošnjacima da se vrate tamo gdje su 1991. bili matematička većina. Toliko o bezbrižnosti koja vlada u najsiromašnijem dijelu Evrope :)

P.S. Ti imaš entitetsko državljanstvo (ali ispod državnog), a ja imam jedinstvenu vojsku, carinu, rtv sistem,poreze, vanjske poslove, pasoše, trgovinske komore, sportska takmičenja i saveze, državni parlament, ombudsmane, agencije, kancelarije i uprave, kojih u Dejtonu nema, a za koje je Krajišnik govorio da nikad neće biti mogući.

P.S.S. Vozdra vozdra vozdrica...
Corto Maltese wrote:Ne znam čiji posao je ovih dana lakši, onaj glasnogovornika SDA ili onaj SDP-a?
SDA wrote:"Ali, ništa više ne iznenađuje od čovjeka koji se u vrlo kratkom roku od apologeta svog bivšeg lidera pretvara u medijskog strvinara koji javno pljuje na sve ono što je prethodno napisao.

Osim toga, javno pitamo Suljagića: u čije ime i s kojim pravom on svojata Koaliciju "Domovina"?

Upravo je on brutalno i sebično zloupotrijebio ovu državotvornu i patriotsku ideju kao platformu za vlastitu političku promociju tajno pripremajući za kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva.

Ako ovaj lažni i samozvani povratnički lider, varalica sa sarajevskom adresom i komforom, misli da mu još neko vjeruje, grdno se vara", stoji u oštro intoniranom saopćenju iz SDA.

"Bošnjaci, a prije svih Podrinjci i povratnici, su prozreli njegovu licemjernu igru i nikakva galama, uvrede i laži na račun drugih neće mu pomoći", dodaju.
Kakva su vremena došla, bog te neće, pa SDA kao društvo profesionalnih kradljivaca, nekog naziva varalicama i lopovima. Uostalom, ta ista SDA je bila spremna potpisati Prudski sporazum u kome se Bošnjaci kao do 1991. većinski narod privremeno okupiranog dijela BiH, tzv. RS, sabijaju u neke četiri enklave, a da ne bi Emira, goli bi se penis oni sjetili "Prvog marta".
I na kraju, Emir nije vrijeđao SDA. Oni njega jesu. Klasična retorika džamijskih miševa, umne sirotinje, budžetskih štetočina.

Međutim, simpatično je da ih upravo @Corto Maltese ovdje citira. Onako, čisto da se ne zamajavmo.
Banksy

#866 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Banksy »

weredsf wrote:
Banksy wrote:
joint union wrote:
Banksy je napisao/la:
Nepravedno ste oštri i grubi.
Pošten i čestit čovjek s dobrim namjerama, ali pogrešnim procjenama i limitiranim kapacitetima.
Lijepo je vidjeti da SDA brine, ali znaće to Corto sam ...
joint union

#867 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by joint union »

opcija wrote:
lua wrote:
opcija wrote: Nikad bila drugarice Bosanko.
Ma nemaš me šta primati ja sam u svojoj domovini slobodna poput ptice, ja ti svaki drugi vikend putujem diljem svoje lijepe zemlje. U prelijepu Banjaluku, zabavno Istočno Sarajevo i Lukavicu. Prekrasno Trebinje. Lijepa nam je država! Hajde svrati u Sarajevo, da vidiš da možeš kupiti novine na kiosku. Mi te čekamo raširenih ruku, brate Bosanac.
Bio par puta kad se moralo po vizu.
Sad kao državljanin Srbije nemam potrebu da idem u Sarajevo i nadam se da nikad više tamo neću ići.
Sarajevo ti zahvaljuje!
Corto Maltese

#868 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

joint union wrote:
Corto Maltese wrote:
Molim da se uvaži moja molba, i da se prestanu praviti blesavim oni koji to nisu.
Halali, evo necu vise, samo ne mogu da vjerujem da te pogoni cisti altruizam.
Helem, ono oko iznenadne lakoce posla PR-ova SDA i SDP se slazem sa tobom. DF ako hoce da pravi nesto ozbiljno mora se vise posvetiti sebi, ove izjave za javnost "mi nesto napadamo" su im cisti "nabaci na volej" ovim ajkulama koje to jedva cekaju. Upravo zato sam i govorio da bih vise volio da su glupi nego da je ovo namjerno.
Jedan je glup, a drugi je opsjednut sobom. A stranka se mogla komotno registrovati kao društvo dva lica, tako da na ova dva profila priča završava. Zamisli da si nečiji PR, i da moraš komentarisati ovakvu izjavu:
"Ja mogu da ne pobijedim na sljedećim izborima, ali ova zemlja ne može ako ja ne pobijedim!"
Naročito ako ide iza: "... jedino je Bosna bogomdana!"
Kako logički spojiti te dvije rečenice? Prosječan novinar bi te poderao za dva minuta i kroz tri prostoproširena pitanja.
Last edited by Corto Maltese on 04/08/2014 15:33, edited 1 time in total.
lua

#869 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by lua »

opcija wrote:
Bio par puta kad se moralo po vizu.
Sad kao državljanin Srbije nemam potrebu da idem u Sarajevo i nadam se da nikad više tamo neću ići.

A Sarajevo tako lijepo. Tačno me čini duboko nesretnom kad moj brat Bosanac odbija ovaj divni grad, a danonoćnjo turisti uživaj u njegovoj ljepoti. Velika šteta za tebe, prijatelju.
weredsf

#870 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

Znas li jesi li posla ili si dosla :D
Nisi jedina koja je ostavila trag u arhivi ali je pitanje sta se promjenilo u medjuvremenu, coban nije rekao ovcama kako se osjeca ili...
Corto Maltese

#871 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

It_is_a_Leclerc wrote: Kakva su vremena došla, bog te neće, pa SDA kao društvo profesionalnih kradljivaca, nekog naziva varalicama i lopovima. Uostalom, ta ista SDA je bila spremna potpisati Prudski sporazum u kome se Bošnjaci kao do 1991. većinski narod privremeno okupiranog dijela BiH, tzv. RS, sabijaju u neke četiri enklave, a da ne bi Emira, goli bi se penis oni sjetili "Prvog marta".
I na kraju, Emir nije vrijeđao SDA. Oni njega jesu. Klasična retorika džamijskih miševa, umne sirotinje, budžetskih štetočina.

Međutim, simpatično je da ih upravo @Corto Maltese ovdje citira. Onako, čisto da se ne zamajavmo.
Iz čiste zavisti. Biti glasnogovornik SDP i SDA, na ovako nabačene lopte iz DF-a? Nema lakšeg posla u državi, sljedeća dva mjeseca. A radi ga neko drugi, i prima platu za to. :(
E, šta bi ibrahimović dao da ima ovakog playmakera?
U, navodno, protivničkom timu.
Last edited by Corto Maltese on 04/08/2014 15:27, edited 2 times in total.
reis1

#872 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by reis1 »

lua wrote:
opcija wrote:
Jel tebi Bosna?

:D
Banksy

#873 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Banksy »

weredsf wrote:
Znas li jesi li posla ili si dosla :D
Nisi jedina koja je ostavila trag u arhivi ali je pitanje sta se promjenilo u medjuvremenu, coban nije rekao ovcama kako se osjeca ili...
O Komšiću mislim isto što sam mislila uvijek. Iskopaj iz arhive sve moje stare postove, bez sjeckanja i selekcije, svi imaju kontinuitet i istu misao.
Sjećam se i jednog starog posta, nešto dužeg, gdje ga, u smislu omiljenosti, poštenja i ugleda u narodu, uspoređujem s Bogićem Bogićevićem. Ima li toga gdje?

Kako sad pišeš pod novim nickom, pretpostavljam da je besmisleno da krenem u arhivu da pretresemo tvoje?
lajkicaea

#874 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by lajkicaea »

Emir Suljagic mi nikad nije bio simpatican, u Demokratsku frontu sam malo i vjerovala, ali sva ova desavanja u posljednje vrijeme sa njima pokazuju da su isti kao i sve ostale stranke.

Ocigledne lazi, nekvalitetni kandidati itd...

joint union

#875 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by joint union »

lajkicaea wrote:Emir Suljagic mi nikad nije bio simpatican, u Demokratsku frontu sam malo i vjerovala, ali sva ova desavanja u posljednje vrijeme sa njima pokazuju da su isti kao i sve ostale stranke.

Ocigledne lazi, nekvalitetni kandidati itd...

Pa ako su isti, sta je problem? Da ne glasamo nikako?
Post Reply