Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Corto Maltese wrote:Ja se zovem Emir Suljagić, kandidat sam za člana Predsjedništva BiH i nemam nikakvih dilema o tome koja je moja zastava. Moja zastava je zastava Husein-kapetana Gradaščevića, ona s ljiljanima pod kojom su ginuli naši očevi i ona koja se danas viori na zgradi Predsjedništva BiH.“
Corto, vidi se da je Suljagic covjek političko - historijskog kontinutiteta, pa bar ti znas sta to znaci.
Ma shvatam ja to.
Ali ne kontam kako neki dan naruži jednog od predsjedničkih kandidata, prozvavši ga da stoji pod dvije zastave, a on sad maše sa čak tri!?
Usput, te tri zastave naziva jednom jedinom?
Malo mi je komplikovan taj koncept.
Možda bih ga lakše shvatio kada bih i sam bio pod utjecajem nekih supstanci, ali ovako trijezan i nenaduvan, moram priznati da sam sasvim zbunjen.
Corto... sjecas se one izjave cika Alberta?
Govorimo o zastavama kojih uslovno govoreci vise nema, a bilo ih je i znacile su jako puno... i zastavama koje su jos uvijek aktuelne...
Al osim cika pozdravlja te i ona metar iz guzice... cenat iz glave se pravo ljuti na tebe jer ga ne primas
Corto Maltese wrote:
Ma shvatam ja to.
Ali ne kontam kako neki dan naruži jednog od predsjedničkih kandidata, prozvavši ga da stoji pod dvije zastave, a on sad maše sa čak tri!?
Možda bih ga lakše shvatio kada bih i sam bio pod utjecajem nekih supstanci, ali ovako trijezan i nenaduvan, moram priznati da sam sasvim zbunjen.
Bez uvrede, ali u namjeri da budes duhovit, ne ispadas duhovit. Kada ja kazem da su moji pisci i Andrić i Tolstoj i Witmen, to znaci da sam istovremeno i Srbin/Hrvat i rus i amerikanac.
Ali ako bi rekao da je tvoj pisac Andrić Tolstoj-Witmen, to bi zvučalo malo blesavo.
Ova izjava, kao i većina Suljagićevih izjava, ima problem konteksta. Kada je prevedeš, ili vizualiziraš, ona glasi "ja imam samo jednu zastavu, a to su ove tri zastave!"
Last edited by Corto Maltese on 18/08/2014 15:29, edited 4 times in total.
Drinski wrote:
Bez uvrede, ali u namjeri da budes duhovit, ne ispadas duhovit. Kada ja kazem da su moji pisci i Andrić i Tolstoj i Witmen, to znaci da sam istovremeno i Srbin/Hrvat i rus i amerikanac.
nije to ta analogija
Pa dobro, mozda sam bio pregrub, ali recimo moja je istorija i ona predosmanska, i osmanska, i socijalisticka i ova sada, pa ne mogu ja sada to brisati.
Moras brisat...
Corto rekao samo jednu istoriju mozes prisvajati
Corto Maltese wrote:
Ma shvatam ja to.
Ali ako bi rekao da je tvoj pisac Andrić Tolstoj-Witmen, to bi zvučalo malo blesavo.
Ova izjava, kao i većinom Suljagićevih izjava, ima problem konteksta. Kada je prevedeš, ili vizualiziraš, ona glasi "ja imam samo jednu zastavu, a to su ove tri zastave!"
Jebi ga, čitam ga, a ne mogu izbaciti iz glave Đuru i "... Šišarke je brala sa grane, imala je tri kile... dvije kile je imala..."
Tebi se ne moze uzeti za zlo to sto ne kontas...
Powerd by cika Albert
Corto Maltese wrote:Osim toga, baš me zanima kako bi me dočekali, kada bih se na skupu DF pojavio umotan u ovu Gradaščevićevu, pardon, Emirovu zastavu?
Corto Maltese wrote:Osim toga, baš me zanima kako bi me dočekali, kada bih se na skupu DF pojavio umotan u ovu Gradaščevićevu, pardon, Emirovu zastavu?
Nakon lokalnih izbora u Srebrenici 2012. Zlatko Lagumdžija je krenuo dogovarati s Miloradom Dodikom sve što je potrebno da se spriječi da se isti scenarij ponovi i na izborima 2014. – od zakona o prebivalištu do izbornog zakona. Međutim, u tome neće uspjeti, jer do izbora 2014. godine 45.000 novih glasača bit će prijavljeno poštom kao rezultat onoga što je radio Prvi mart.
de balzac wrote:Smisao Prvog marta je bio da Suljagić čvakne šta para od dijaspore pošto je ostao bez bijelog hljeba i ikakvih primanja. Znači da ima od čega da živi. I kupi auto.
Pored toga smisao je bio da se kroz medije i udaranje po Dodikovim prstima predstavi narodu kao borac za protjerane i "one koji se nisu snašli".
I time je misija završena.
Do oktobra će udarati po Zlajinim i Bakirovim prstima i sanjati fotelju u predsjedništvu.
Sumnjam da će buđenje biti bolno.
Smisliće Emir već neku drugu ujdurmu. Makar je u tome majstor.
Pokupio je pare od SDA nacelnika, daleko najvece pare od kojih je kupio auto
Nakon lokalnih izbora u Srebrenici 2012. Zlatko Lagumdžija je krenuo dogovarati s Miloradom Dodikom sve što je potrebno da se spriječi da se isti scenarij ponovi i na izborima 2014. – od zakona o prebivalištu do izbornog zakona. Međutim, u tome neće uspjeti, jer do izbora 2014. godine 45.000 novih glasača bit će prijavljeno poštom kao rezultat onoga što je radio Prvi mart.
CIK objavio, 5 i po hiljada novih glasaca.
To je ta neumoljiva matematika, o kojoj Suljagić priča.
Pet i po hiljada, ili 5,5% od obećanih 100.000.
Ne treba zaboraviti da se sa tom cifrom krenulo u projekt. Trenutna laž o 45.000 novoprijavljenih, je "damage control", nakon što je CIK, prije 2 mjeseca izišao sa preliminarnim rezultatima.
Natjera me šejtan da malo odem na facebook, pogledam stranice od DF-a i SDP-a, simpatizeri su navodno napredni i akademski građani, a po komentarima i zaluđenosti djeluju gore nego ovce na livadi.
Zato ne treba iznenaditi ta slika od tog momka sa Suljagićom.
Malo podsjećanje šta je Avaz pisao o Suljagiću prije tri i po godine, čisto da se ne zaboravi koga je SBB mogao imati za koalicijskog partnera...
Novu Vladu Kantona Sarajevo, prvu koju su SDP i SDA formirali u Federaciji BiH, Mirjana Malic, predsjedavajuc a Skupštine KS, opisala je kao spoj ljudi s bogatim iskustvom i onih koji posjeduju veliko teoretsko znanje.
Poltronske zasluge
No, da takav opis nema nikakve dublje veze s istinskim referencama buducih ministara, jasno je ako se samo malo zagrebe ispod površine biografija koje su ponudene javnosti. Kako bi gradanima približ ili ko ce ih voditi u naredne cetiri godine, objavljujemo detalje njihovih životnih dostignuca koje su „zaboravili“ navesti u zvanic nom predstavljanju. Tako ce novi ministar obrazovanja i nauke biti Emir Suljagic iz SDP-a. Roden prije 35 godina u Ljuboviji u Srbiji, Suljagic je poceo karijeru kao novinar u propalim „Danima“. Suljagicevo „oštro pero“ ubrzo mu je priskrbilo naklonost SDP-a. U zvanicnoj biografiji naveo je da je „autor nekoliko publikacija“, od kojih ga je poznatim ucinila ona o partijskom šefu Zlatku Lagumdžiji. Te zasluge, naravno, nisu prošle nezapaž eno pa se poznati pisar okanio novinarstva i zamijenio ga mnogo unosnijim poslovima savjetnika. Nakon što je savjetovao predsjedavajuceg Vijeca ministara BiH, imenovan je za savjetnika gradonac elnika Grada Sarajeva Alije Behmena. Otkako mu je prije nekoliko mjeseci obecana pozicija ministra, nije se više ni pojavljivao u Gradskoj upravi. Na placu, naravno, nije zaboravio.
Ima i drugačijih slučajeva. Istina, rijetko. Zato su i oni jednako poučni. Emir Suljagić je bio pametno bosansko dijete, koje je preživjelo golgotu Srebrenice, vlastitim radom izdržavao sebe dok je studirao, nakon fakulteta magistrirao i doktorirao, dokazao se kao novinar pa čak i pisac knjige svjedočanstva o genocidu. Sa liderom SDP-a se razišao onoga časa kada je kao ministar obrazovanja Kantona Sarajevo morao da bira između odanosti bosanskoj djeci i predsjedničkoj porodici. Ostao je na strani djece i bez trunke straha za vlastitu budućnost (preživio je Mladića, zar da mu glave dođe Lagumdžija?) svoj aktivizam okrenuo u bitku za ravnopravniju Srebrenicu.
Nekako je izostavila knjigu posvecenu Zlatku...Izmedju bosanse djece i predsjednicke porodice????.....sta ova poltronka pise
Ima i drugačijih slučajeva. Istina, rijetko. Zato su i oni jednako poučni. Emir Suljagić je bio pametno bosansko dijete, koje je preživjelo golgotu Srebrenice, vlastitim radom izdržavao sebe dok je studirao, nakon fakulteta magistrirao i doktorirao, dokazao se kao novinar pa čak i pisac knjige svjedočanstva o genocidu. Sa liderom SDP-a se razišao onoga časa kada je kao ministar obrazovanja Kantona Sarajevo morao da bira između odanosti bosanskoj djeci i predsjedničkoj porodici. Ostao je na strani djece i bez trunke straha za vlastitu budućnost (preživio je Mladića, zar da mu glave dođe Lagumdžija?) svoj aktivizam okrenuo u bitku za ravnopravniju Srebrenicu.
Nekako je izostavila knjigu posvecenu Zlatku...Izmedju bosanse djece i predsjednicke porodice????.....sta ova poltronka pise
poltronka čija
bakir joj sina zaposlio u telekom, a ona tako nezahvalna. Sram je bilo!!!
„Behmenov savjetnik Emir Suljagic nije dozvolio postavljanje pitanja. Kada je Behmen poceo da odgovara na jedno pitanje, Suljagic ga je prekidao i pozivao da napusti salu. Na pitanje novinara „Nezavisnih“ ko je gradonacelnik Behmen ili Suljagic, savjetnik je porucio da tako provokativna pitanja postavljamo u Banjaluci Miloradu Dodiku.“ (N. Krsman, Nezavisne novine).
Emir Suljagić, borac za ljudska prava i novinarske slobode.
„Behmenov savjetnik Emir Suljagic nije dozvolio postavljanje pitanja. Kada je Behmen poceo da odgovara na jedno pitanje, Suljagic ga je prekidao i pozivao da napusti salu. Na pitanje novinara „Nezavisnih“ ko je gradonacelnik Behmen ili Suljagic, savjetnik je porucio da tako provokativna pitanja postavljamo u Banjaluci Miloradu Dodiku.“ (N. Krsman, Nezavisne novine).