Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post Reply
relativno84

#1176 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by relativno84 »

It_is_a_Leclerc wrote:
relativno84 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Cilj Emira Suljagića nije nadoknaditi mrtvog oca foteljom u Predsjedništvu. Gubitak najbližeg člana porodice je nenadoknadiv i ne može se sanirati sa dva-tri paušala. Barem kod čestitih ljudskih bića. Za SDA-ovce, ne bih znao.
Cilj Emira Suljagića i njegove kampanje je, koliko sam ja razumio, raditi u ime ubijenih, na ispravljanju nepravde koja je učinjena preživjelima.
Ok, a na koji nacin to misli raditi? Koliko znamo ustav je jasan, i nadleznosti koje bi imao izborom u Predsjedništvo ne pruzaju mu ama bas nikakvu mogucnost po tom pitanju, naravno osim price.

Mozda bi veci efekat bio da pocnu raditi u ime zivih a manje mrtvih, samo sto kad se pozivas na mrtve svako ko te ospori je los covjek.
Ja za Emira Suljagića glasam upravo zato što želim da se u ovoj zemlji prestanu, u ime Bošnjaka, raditi kompromisi u kojima samo Bošnjaci ispaštaju. To što su SDA i Lagumdžija dali RS-u nije uspio dobiti ni Momčilo Krajišnik 96. Ja želim da on govori, da bude oštar, principijelan i da govori ono što većina Bošnjaka misli.

Što se živih i mrtvih tiče, smatram da bismo, kad bi političari (SDA-ovci i SDP-ovci) malo mislili na one koji su poginuli da bi oni, umjesto radnika, rudara i prosvjetara, mogli zapošljavati profesionalne forumske šubidubidare, imali puno bolju zemlju za život.
Zelja ti se ostvarila, Emir samo to i radi, govori na sve strane, ali malo efekta ima od toga. Vrijeme je da se predje s rijeci na djela, ali on nije taj kapacitet koji to moze.

Ostar je, ako je vjerovati zlim jezicima zna i udariti, naravno zensko s muskarcima nije bas u tom elementu.

Principijelnost mu je srednje ime, do juce se kune u jednog slicnog njemu ublehasa, danas ga proklinje kao da ga je on protjerao iz Bratunca. Bori se za povratnike ali i sam je prijavljen u FBiH, ako nista da ima zdravstveno. I naravno mogucnost kandidature za ovo sto pokusava.

Sve je to lijepo, kao da je bio na kursu kod Mirnesa Ajanovica ali to ne daje hljeba narodu, pozicija za koju se tako grcevito bori jedino njemu donosi platu i putovanje po svijetu, obicni Bosnjak na terenu nece osjetiti licnu korist, osim one da je ponosan na lijepu pricu koja ne drzi vodu.
weredsf

#1177 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

Ja, za razliku od vas iz SDA, nisam stručnjak za prebiranje po kostima mrtvih ljudi, i procjenjivanje ko je, a ko nije vrijedan dovoljno da uđe u vaše poprilično poremećene aršine, tako da ćete mi oprostiti. Sve što ja znam i želim znati o Emirovom ocu saznao sam iz sjajne Emirove pripovjetke - "Ta sitna crvena kap", pa sam pretpostavio da je čovjek ubijen u Srebrenici.

Meni je, gospodine iz javnog preduzeća, iznimno degutantno razgovarati s nekim ko na jednoj političkoj temi iz masovne gronice izvlači nečije kosti i onako blatnjave ih baca u zrak i šutira nogama. Meni se povraća kad pomislim da postoji neko
kome su kosti roditelja argument za bilo šta. Ali, za bilo šta. Međutim, vama iz SDA očito nije. Vi ste spremni na sve da, kako vi kazaste prije par dana, "one koji nisu vrijedili", misleći pritom na stradalnike genocida, proglasite za idiote. Prema tome, izvucite svoje ruke iz tuđih mezara, i vratite ih tamo gdje ruke jednog SDA-ovca i pripadaju - u državni budžet :)

P.S. I poradite na odgoju. To "lažeš" i taj "ti" ton sačuvajte za sastanke kantonalnog odbora SDA, ili kako ih ja zovem, društvo liječenih kleptomana :)

Bojim se da si ti mene zamjeni sa Suljagicem, ja samo prenosim ono sto on prica a ako imas problem sa tim obrati se njemu. On na svoj sluzbeni page postavlja slike svog oca i majke a ne ja…Laz je laz decko, mozes provjeriti prije nego sto izneses neistinu, to stvarno nije tesko, primjetit ces da nije istina sve sto ti mislis ali ajde, kmecati se mora
Svi idemo putevima koje su za nas utrli naši očevi
A šta je zapravo problem s mojom kandidaturom? Je l' problem što mi je rahmetli otac bravar
Danas stojeći ovdje pred vama, ispunjavam san svog oca.
dustaban

#1178 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by dustaban »

A sto i mi bezveze razbijamo glavu, nase troclano predsjednistvo se upravo kompletiralo:
Nikolic-Josipovic-Erdogan
rajvosa1

#1179 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by rajvosa1 »

[quote="Corto Maltese"]
Cilj Emira Suljagića je zadovoljiti svoj bolesni ego, na bilo koji način: Pisanjem hvalospjeva o Zlaji u stilu Kim Il Jonga, na primjer.
dustaban

#1180 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by dustaban »

Ne znam sta bih vam rekao. Mene je ovaj Suljagic definitivno odbio od DF-a, a bio sam tolerantan ko nikad prije.

Medjutim, cestitacu cu licno Komsicu i DF-u ako izbore dobar rezultat. To sto meni i, koliko vidim, vecini forumasa odgovara neka "urbana politicka opcija" (olicena u Marjanovicu) to uopce ne znaci da je to recept za pobjedu.

Ako blentovina Suljagic bude jaca karta od gospodina Marjanovica... valja nam se pomiriti, pa ako treba i podrzati DF jer nazalost Lagumdzija se jedino tako moze skinuti.
A to bi trebao biti cilj svake iole normalne osobe.
johntra

#1181 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by johntra »

Nemojte ljudi ovoliko pisati, pobit će se Emir sa nekim... :D
Corto Maltese

#1182 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

dustaban wrote:Ne znam sta bih vam rekao. Mene je ovaj Suljagic definitivno odbio od DF-a, a bio sam tolerantan ko nikad prije.

Medjutim, cestitacu cu licno Komsicu i DF-u ako izbore dobar rezultat. To sto meni i, koliko vidim, vecini forumasa odgovara neka "urbana politicka opcija" (olicena u Marjanovicu) to uopce ne znaci da je to recept za pobjedu.

Ako blentovina Suljagic bude jaca karta od gospodina Marjanovica... valja nam se pomiriti, pa ako treba i podrzati DF jer nazalost Lagumdzija se jedino tako moze skinuti.
Meni taj koncept liči na liječenje kuge ebolom.
Nije da ne donosi rezultate.
Zaraženi ebolom neće umrijeti od kuge.
lua

#1183 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by lua »

Ma kontam nešto da se najveći državni idol kandiduje za poziciju člana Predsjedništva BiH, opet bi se našlo 6000 argumenata zašto ne glasati za njeg. Uzmimo, eto, Džeku. :lol:
johntra

#1184 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by johntra »

Meni Džeko nije idol.
lua

#1185 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by lua »

Eto, vidiš. Prvi hejter :P.

Umetni bilo čije ime, jbg.
rajvosa1

#1186 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by rajvosa1 »

dustaban wrote:Ne znam sta bih vam rekao. Mene je ovaj Suljagic definitivno odbio od DF-a, a bio sam tolerantan ko nikad prije.

Lagumdžija je nakon oktobra svakako prošlost, ne treba nam instaliranje jednog ludaka da nam to potvrdi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1187 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JoseMujica »

Suljagić slagao da se zbog zdravstvenog osiguranja morao prijaviti u Federaciju!

Objavljeno 11.08.2014 u 12:21

Prije nekoliko dana DF-ov kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Emir Suljagić u intervjuu za SOURCE.ba portal izjavio je kako se u Federaciju prijavio kako bi mogao ostvariti zdravstveno osiguranje.

Na pitanje novinarske kada se prijavio u Federaciju, Suljagić je odgovorio:
„Negdje krajem aprila kada sam otišao u Zavod zdravstvenog osiguranja da ovjerim zdravstvenu knjižicu gospođa me naružila. Imao sam poremećaj u radu hipofize i morao sam otići doktoru i nisam imao zdravstveno osiguranje.“
Da Suljagić nije trebao da se prijavljuje u Federaciju radi ostvarenje zdravstvenog osiguranja govori i činjenica da je Parlament FBiH u aprilu usvojio Zakon o pravima povratnika po kojem povratnici u Republiku Srpsku zadržavaju sva prava stečena u Federaciji BiH. Godinu dana ranije sličan zakon usvojen je u Skupštini Kantona Sarajevo, kantona u kojem je Suljagić prijavljen.

Dokument nazvao historijskim!

Odmah nakon usvajanja Zakona u Skupštini KS, tadašnji koordinator Koalicije "Prvi mart" Emir Suljagić kazao je novinarima da je to historijski dokument.

"Ovim dokumentom su obuhvaćena sva prava svih onih koje se vrate na svoje prijeratno prebivalište od prava na penziju do boračke pomoći, zdravstvene zaštite kao i prava studenata na stipendije što dosad nije bio slučaj", pojasnio je tada Suljagić.

Dodao je da se radi se o cijelom nizu prava po svakom osnovu što je obuhvaćeno ovim zakonom zbog čega je ovo historijski dokument te je ocijenio da ovaj dan može biti "početak zakonske integracije cijele BiH i stvaranje jedinstvenog pravnog zakonskog prostora u ovoj zemlji".

Sve to govori da je Suljagić i sa prijavom prebivališta u Bratuncu imao zdravstveno osiguranje.

Razlozi zbog kojih se Suljagić još u aprilu prijavio u Federaciju očito su političke, a ne zdravstvene prirode.
Emire, Emire :-) :-) :-) :roll: seoska varalice....Don Špirke je krenuo od šibice u vozu a ti ćeš na njoj završit
johntra

#1188 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by johntra »

Image
exhtc

#1189 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by exhtc »

johntra wrote:Image
hahahahahhaha Oda dr Emiru Suljagicu
It_is_a_Leclerc

#1190 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by It_is_a_Leclerc »

Pitam, po četvrti put, da li je protiv Emira Suljagića podignuta optužnica za porodično nasilje ?
Corto Maltese

#1191 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

It_is_a_Leclerc wrote:Pitam, po četvrti put, da li je protiv Emira Suljagića podignuta optužnica za porodično nasilje ?
Nije, mislim da ti je i prvi put odgovoreno. Optužnica za porodično nasilje ne postoji.
Postoje samo susjedi koji su čuli frku, prepali se i pozvali policiju.
Postoji i policijski zapisnik.
Postoji brakorazvodna parnica koja je uslijedila, i okončana nakon par mjeseci.
Nisam primjetio da je neko pisao da Suljagiću prijeti kakva optužba ili presuda, nego samo da ga prati reputaciju da hoće na žensko dić ruku.
A znaš kako je sa reputacijom.
K'o gušterov rep.
Možeš ga odsjeći, ali prokletnik ponovo izraste.
Last edited by Corto Maltese on 12/08/2014 15:35, edited 1 time in total.
rajvosa1

#1192 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by rajvosa1 »

It_is_a_Leclerc wrote:Pitam, po četvrti put, da li je protiv Emira Suljagića podignuta optužnica za porodično nasilje ?
A da li je neko u povijesti bh. politike napisao toliko ulizivačko "djelo" kao Suljagić o Zlatku?
privremeni

#1193 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by privremeni »

JoseMujica wrote:
Suljagić slagao da se zbog zdravstvenog osiguranja morao prijaviti u Federaciju!

Objavljeno 11.08.2014 u 12:21

Prije nekoliko dana DF-ov kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Emir Suljagić u intervjuu za --- NO LINKS --- portal izjavio je kako se u Federaciju prijavio kako bi mogao ostvariti zdravstveno osiguranje.

Na pitanje novinarske kada se prijavio u Federaciju, Suljagić je odgovorio:
„Negdje krajem aprila kada sam otišao u Zavod zdravstvenog osiguranja da ovjerim zdravstvenu knjižicu gospođa me naružila. Imao sam poremećaj u radu hipofize i morao sam otići doktoru i nisam imao zdravstveno osiguranje.“
Da Suljagić nije trebao da se prijavljuje u Federaciju radi ostvarenje zdravstvenog osiguranja govori i činjenica da je Parlament FBiH u aprilu usvojio Zakon o pravima povratnika po kojem povratnici u Republiku Srpsku zadržavaju sva prava stečena u Federaciji BiH. Godinu dana ranije sličan zakon usvojen je u Skupštini Kantona Sarajevo, kantona u kojem je Suljagić prijavljen.

Dokument nazvao historijskim!

Odmah nakon usvajanja Zakona u Skupštini KS, tadašnji koordinator Koalicije "Prvi mart" Emir Suljagić kazao je novinarima da je to historijski dokument.

"Ovim dokumentom su obuhvaćena sva prava svih onih koje se vrate na svoje prijeratno prebivalište od prava na penziju do boračke pomoći, zdravstvene zaštite kao i prava studenata na stipendije što dosad nije bio slučaj", pojasnio je tada Suljagić.

Dodao je da se radi se o cijelom nizu prava po svakom osnovu što je obuhvaćeno ovim zakonom zbog čega je ovo historijski dokument te je ocijenio da ovaj dan može biti "početak zakonske integracije cijele BiH i stvaranje jedinstvenog pravnog zakonskog prostora u ovoj zemlji".

Sve to govori da je Suljagić i sa prijavom prebivališta u Bratuncu imao zdravstveno osiguranje.

Razlozi zbog kojih se Suljagić još u aprilu prijavio u Federaciju očito su političke, a ne zdravstvene prirode.
Emire, Emire :-) :-) :-) :roll: seoska varalice....Don Špirke je krenuo od šibice u vozu a ti ćeš na njoj završit
Nasilan, lazovcina, svadjalica... pa opet istim ili obrnutim redom.... zaista nisu hvale lijepi atributi :oops:

A to je ista osoba koja je na ovom forumu slavljena do nebesa. Ista osoba, samo se je svadjala sa ljudima sa kojima neki od vas niti imaju prilike niti imaju petlje, lagala da je to bilo zalosno slusati, a neki od vas se trudili da to opravdate u ime "visih" ciljeva, varala koga je mogla izvarati.
I sad je nastao problem, ne mogu vjerovati. :o
Najsmjesnije od svega, od tih 10 kandidata za Predsjednistvo, ne znas ko je gori ili zalosniji, od zla oca i gore matere.
Ali onda se nadju 2 poletarca iz crveno-zelene koalicije, uz isto toliko besposlenih mudrijasa, da napadaju sve oko sebe sa nekoliko prezvakanih floskula, ali koje se ponavljaju svaki dan. :oops: zaista :zzzz:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1194 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JoseMujica »

pa i pored toga što je "Nasilan, lazovcina, svadjalica" bolji je od Don Neonka
Corto Maltese

#1195 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

Dr.j.l. Suljagić se još nije izborio za naklonost Avaza, ali je osvojio srca čitalaca jedne od najpopularnijih tema foruma Klix.ba: http://www.klix.ba/forum/vic-dana-2004- ... 21000.html
Stjui

#1197 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Stjui »

na stranu sve,al kako zamišlja bit predsjednik u bošnjaka neko ko ne zna ni zanijetit? šta hoče ovo islamofobče :?: :-D
Corto Maltese

#1198 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

Mislim da je pravilan prijevod:
Emir Suljagić, Dr.j.l. wrote:Biti je ili je ne biti, pitanje je sad?
exhtc

#1199 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by exhtc »

Corto Maltese wrote:Mislim da je pravilan prijevod:
Emir Suljagić, Dr.j.l. wrote:Biti je ili je ne biti, pitanje je sad?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Innovation

#1200 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Innovation »

JoseMujica wrote:pa i pored toga što je "Nasilan, lazovcina, svadjalica" bolji je od Don Neonka
Ovaj je isao u Zagreb, zbog operacije oka, a zasto Suljagic ide u Bec na pretrage /osim sto mu tamo zivi supruga/. Da li je nekome poznato? :?:
Post Reply