Bilo to istina ili ne, onima koji profesora Vlajkija poznaju iz predratne “sarajevske” faze to ne predstavlja posebno iznenađenje: Vlajkijevo zlostavljanje studentica ušlo je u “usmenu istoriju” Fakulteta političkih nauka na kojem je nekoliko decenija bio profesor.
(Slobodna Bosna)
Emil Vlajki
-
daddy-kool
#26 Re: Emil Vlajki
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#27 Re: Emil Vlajki
1:8:30 Emil Durakovićargenteus wrote:http://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=27137
- kupačica
#28 Re: Emil Vlajki
Gledala sam još sinoć emisiju i ne mogu da se otmem snažnom utisku da Vlajki ipak nije igrač RS-a. Evo zbog čega:
Prvo: Zalažući se za ogranizaciju teritorijalne odbrane u Podrinju, pa i širom RS-a, Vlajki kontrira Dodiku koji je za demilitarizaciju BiH. To nije kontra radi kontre, nego je korak ka izazivanju nove NATO intervencije na položaje RS-a.
Drugo: Na prijedlog jednog od gostiju da se RS prisajedini Srbiji, Vlajki se usprotivio, a njegov argument je bio da kao ne treba RS da se priključuje zemlji koja je u procesu rasturanja. Taj stav je bio u suprotnosti sa stavom druga dva gosta -Srbina. Zvuči zanimljivo?
Treće: Ne tako davno Mesić je rekao da ako se Srpska otcijepi da će preko distrikta presjeći koridor, te naveo niz drugih vojnih mjera sa ciljem da se zapadni dio Srpske izoluje. To je ukoliko bi se odstupilo od Dejtona.
Ako Srpska proglasi samostalnost ili se nazove konfederacijom, po Mesiću bi se uslovi za intervenciju ispunili.
Svo vrijeme Vlajki snažno zagovara da Srpska uradi nešto upravo u tom pravcu.
Moje skromno mišljenje.
Prvo: Zalažući se za ogranizaciju teritorijalne odbrane u Podrinju, pa i širom RS-a, Vlajki kontrira Dodiku koji je za demilitarizaciju BiH. To nije kontra radi kontre, nego je korak ka izazivanju nove NATO intervencije na položaje RS-a.
Drugo: Na prijedlog jednog od gostiju da se RS prisajedini Srbiji, Vlajki se usprotivio, a njegov argument je bio da kao ne treba RS da se priključuje zemlji koja je u procesu rasturanja. Taj stav je bio u suprotnosti sa stavom druga dva gosta -Srbina. Zvuči zanimljivo?
Treće: Ne tako davno Mesić je rekao da ako se Srpska otcijepi da će preko distrikta presjeći koridor, te naveo niz drugih vojnih mjera sa ciljem da se zapadni dio Srpske izoluje. To je ukoliko bi se odstupilo od Dejtona.
Ako Srpska proglasi samostalnost ili se nazove konfederacijom, po Mesiću bi se uslovi za intervenciju ispunili.
Moje skromno mišljenje.
-
hizo ramidovic
#29 Re: Emil Vlajki
oruzani sukob prekinut je '95. tako da polozaji rs-a ne ppostoje. ako bi ipak i doslo do oruzanih sukoba i formirali se neki novi vojni polozaji na medjuentitetskoj liniji, prema trenutnom odnosu snaga, intervencija nato-a ne bi bila ni potrebna.kupačica wrote:Gledala sam još sinoć emisiju i ne mogu da se otmem snažnom utisku da Vlajki ipak nije igrač RS-a. Evo zbog čega:
prisajedinjenja srbiji nema niti ce ga biti, ali ne zato sto to nece rs vec zato sto to zvanicna srbija ne smije ni pomisliti u trenutnoj postavci odnosa, s obzirom da je potpisnica i garant dejtonskog mirovnog sporazuma.kupačica wrote:Drugo: Na prijedlog jednog od gostiju da se RS prisajedini Srbiji, Vlajki se usprotivio, a njegov argument je bio da kao ne treba RS da se priključuje zemlji koja je u procesu rasturanja. Taj stav je bio u suprotnosti sa stavom druga dva gosta -Srbina. Zvuči zanimljivo?
ovo mozda tako i izgleda, da vlajki huska dodika da proglasi nezavisnost. medjutim, moje je misljenje da rs nece nikada proglasiti nezavisnost jer, kako si i sama navela, tada bi se suspendovao dejton, a rs postoji samo po dejtonu. dakle, suspenzijom dejtona, prestaje da postoji rs, a u slucaju oruzanog nema vise ni jna ni srbije iza ledja. ta prica o nezavisnosti i nekakvom referendumu je obicna obmana za siroke narodne mase, nacin prikupljanja izbornih glasova i hrana za ovcije mozgove.kupačica wrote:Treće: Ne tako davno Mesić je rekao da ako se Srpska otcijepi da će preko distrikta presjeći koridor, te naveo niz drugih vojnih mjera sa ciljem da se zapadni dio Srpske izoluje. To je ukoliko bi se odstupilo od Dejtona.
Moje skromno mišljenje.
- Gradski
#30 Re: Emil Vlajki
Kome oni predaju na fakultetima, kakvi su ovo umobolnici čuj onom Poplašenu glavni Grad Beograd majko božja, pozivaju na ustanke, pa šta nam uradi ova Amerika dade nam ovu avet od rs koja je genocidna i čiji su konstruktori u hagu već uveliko, druga stvar Srbija nije garant Dejtosnkog sporazuma nego aktivni učesnik i saučesnik u svemu šta se dešavalo na prostorima bivše SFRJ.
- mO k3
#31 Re: Emil Vlajki
jadna???? On je herojka ... treba ovo preko sebe pustiti fuj ,fuj...irac300 wrote:Jadna je ona koja je na njemu zarađivala. Ni Dunav ni Sava je ne mogu oprati.FagusDrvo wrote:Jel ovaj lik jevrej, šta ono bi?
Btw..
Emil Vlajki “družio” se sa prostititutkama u banjalučkom hotelu Talija
http://www.istinito.com/index.php/bih/d ... alija.html
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#32 Re: Emil Vlajki
nemoj tako Emil je svecki čoek...čak je imao uspješnu olivudsku karijeru gdje je prokužio sve trikove imperijalista
evo našeg Emila u mladosti u istraživanju zvezda Granda i dubokog grla svemira u serijalu Deep Throat 9

evo našeg Emila u mladosti u istraživanju zvezda Granda i dubokog grla svemira u serijalu Deep Throat 9
-
hizo ramidovic
#33 Re: Emil Vlajki
pa to i jeste jedan od paardoksa dejtona-da drzava koja je izvrsila agresiju na bih i pravosnazno osudjena za nesprecavanje genocida ujedno bude i garant mira i stabilnosti u bih.Gradski wrote:Kome oni predaju na fakultetima, kakvi su ovo umobolnici čuj onom Poplašenu glavni Grad Beograd majko božja, pozivaju na ustanke, pa šta nam uradi ova Amerika dade nam ovu avet od rs koja je genocidna i čiji su konstruktori u hagu već uveliko, druga stvar Srbija nije garant Dejtosnkog sporazuma nego aktivni učesnik i saučesnik u svemu šta se dešavalo na prostorima bivše SFRJ.
no, dejton je obavezujuci za nju i ona to mora postovati.
- Mister Yes
#34 Re: Emil Vlajki
A jeste li primjetili kako profesor Vlajki ima prisan odnos sa voditeljicom? Pa kad kaže "Biljana" a ona njemu "profesore" odmah osjetiš neku prisnost koja sigurno nije od juče. Mala je to sredina i svi se znaju. Što bi se reklo "svak je u svačijoj" 
- mO k3
#35 Re: Emil Vlajki
kolka je dnevnica ovoj omladini u studiju da i ja ubijem koju marku kao bosnjak??
- Drvosjeca iz Dejcica
#36 Re: Emil Vlajki
Stani u red.mO k3 wrote:kolka je dnevnica ovoj omladini u studiju da i ja ubijem koju marku kao bosnjak??
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 14/05/2013 16:01, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#37 Re: Emil Vlajki
Jel vratio on onaj bijeli golf iz vlasništva Crvenog križa u Sarajevu, u kojem je "junački" pobjegao u Beograd ?
-
hizo ramidovic
#38 Re: Emil Vlajki
nema tu mjesta za nesrbe.mO k3 wrote:kolka je dnevnica ovoj omladini u studiju da i ja ubijem koju marku kao bosnjak??
entitet je srpski, televizija je srpska, zrak je srpski... pa prema tome, odjebaus od ptpc i ubijaj marke na nekoj od djihatlijskih tv kuca.
- kupačica
#39 Re: Emil Vlajki
E razbucaste temu ko cuko papuču.
Ja vam gore malo nabacim za raspravu, a vi opet c, c, c.
Last edited by kupačica on 14/05/2013 16:12, edited 1 time in total.
- mO k3
#40 Re: Emil Vlajki
Pa to je poenta , da bidnem i ja dodikov Bošnjak dok je. Još na vlasti da se i ja ogrebemhizo ramidovic wrote:nema tu mjesta za nesrbe.mO k3 wrote:kolka je dnevnica ovoj omladini u studiju da i ja ubijem koju marku kao bosnjak??
entitet je srpski, televizija je srpska, zrak je srpski... pa prema tome, odjebaus od ptpc i ubijaj marke na nekoj od djihatlijskih tv kuca.
Ostalo mu je još 16 mjeseci human ,ako ga fahro prije ne uhapsi ,,,,
- JoseMujica
#41 Re: Emil Vlajki
haj ti sebi drugu temu otvori...neće se niko s našim Odom zahebavatikupačica wrote:E razbucaste temu ko cuko papuču.![]()
- kupačica
#42 Re: Emil Vlajki
Jest, da otvorim pa da i tamo dođeš.JoseMujica wrote:haj ti sebi drugu temu otvori...neće se niko s našim Odom zahebavatikupačica wrote:E razbucaste temu ko cuko papuču.![]()
- JoseMujica
#43 Re: Emil Vlajki
jes vala dobro si...ko gripa se prenosim

-
stari grad Visegrad
#44 Re: Emil Vlajki
Ko ga placa, tako govori.
- JoseMujica
#45 Re: Emil Vlajki
tako je!stari grad Visegrad wrote:Ko ga placa, tako govori.
a što bi se ja razlikovao od ostalih Bošnjak-muslimana
- antifascism
#46 Re: Emil Vlajki
Sta kaze, Wir sind ein VolkGradski wrote:Kome oni predaju na fakultetima, kakvi su ovo umobolnici čuj onom Poplašenu glavni Grad Beograd majko božja, pozivaju na ustanke, pa šta nam uradi ova Amerika dade nam ovu avet od rs koja je genocidna i čiji su konstruktori u hagu već uveliko, druga stvar Srbija nije garant Dejtosnkog sporazuma nego aktivni učesnik i saučesnik u svemu šta se dešavalo na prostorima bivše SFRJ.
-
baxul
#47 Re: Emil Vlajki
mislim da je govorio o vlajkijuJoseMujica wrote:tako je!stari grad Visegrad wrote:Ko ga placa, tako govori.
a što bi se ja razlikovao od ostalih Bošnjak-muslimana...nisam ja ufuran ko Don Neonko da se vozim u crnoj limunzini kad se zna da je Allah nama paćenicima nanijetio bijele đipove
- JoseMujica
#48 Re: Emil Vlajki
ja i želim biti Emil Vlajki kad porastem 
- Kemo BA
#49 Re: Emil Vlajki
Dobro pitanje postavljeno u ranijim postovima : " Ciji li je Vlajki igrac?". Kad Dodik skonta vec ce da mu bude kasno 
- mO k3
#50 Re: Emil Vlajki
Bas to....Kemo BA wrote:Dobro pitanje postavljeno u ranijim postovima : " Ciji li je Vlajki igrac?". Kad Dodik skonta vec ce da mu bude kasno