ovih dana se protezu po novinama kako bi moglo izgledati u oktobru. ko bi mogao ponijeti
tu odgovornost da vodi ovu zemlju.
inace, vec neko vrijeme imam mogucnost da prodirem u, nazovimo tako, visoke ljestve drustva;
upoznajem nase funkcionere i druge, nazivomo, vazne licnosti.
iskreno, jesam simpatizer gospodina Spahica. kako vrijeme ide, pa imam i priliku da uocim (iako je i ranije bilo jasno, ali sada to dozivljavam kao posmatrac ovih nasih funkcionera) i zadovoljstvo baciti pogled prema njemu,
i vidjeti kako razgovara sa nekim amasadorima ili predstavnicima iz drugih zemalja na razlicitim
jezicima.
imali smo priliku komunicirati i nacin na koji poznaje materiju, ili materije, razmisljam u sebi kako bi
lijepo bilo imati nekog funkcionera za ovu zemlju koji bi bio vjerodostojan njen predstavnik.
meni je vazno kada sam vani, i ako sam u doticaju sa nekim nasim ambasadorom ili funkcionerom da
ima poznavanje nekog jezika na visokom nivou (ne na pristojnom) vec na visokom!
okolnosti su me povezivali sa njima, i moram priznati da mi je bilo neugodno imati ih uz sebe. vecina
su se pokazali kao potpuno mediokriteti. strasno je bilo gledati kakav rezon imaju, a i kako uopste
'predstavljaju' zemlju odakle i ja, eto, dolazim.
ako se ne varam, gosp. Silajdzic je jedan od onij rijetki koji poznaje jezike? i gosp. Lagumdzija?
ostale funkcioneri, koji se metiljaju po nekim prijemima, narocito onim koji su otvoreni zbog
neke izlozbe ili nekog umjetnickog dogadjaja - strasno je gledati.
nacin na koji se nose, na koji nose odijela (Spiric je nenadmasiv sa svojim ogromnim sakoima, u kojima
moze dva puta stati - ali vjerujem da mu ni znanje jezika nije nista bolje od stila), nacin na koji, eto,
preko medija vode "debatu" i vise je nego tuzno.
gosp. Komsic je onako simpatican lik, koji je, vidim, docekao Andjelinu (na ovaj post me i podstaklo
taj susret sa njom, jer me zanimalo kako bi njih dvoje mogli komunicirati. na kojem jeziku?) - ali,
on je samo jedan simpatican lik koji ne zna diplomatski i sofisticirano voditi politiku.
vjerovatno je zbog toga sto nema jakog iskustva. za vrlo kratko vrijeme je uskocio u neke brze struje
vodece politike.
posmatram Hrvatsku. pamtim da je tamo nacija Boga molila da Hercegovina svojim glasovima ne
sabotira njihovu zamisao da zemlju vodi Predsjednik koji bi znao predstavljati zemlju na jedan
visok, poseban i Sofisticiran nacin. dovoljno je znati da je ovaj imao vise zanimanja, za vise materija,
u svojem zivotu i da je u njih ponirao dublje - i to je jak razlog da on predstavlja njih.
Bandic je bio cirkusant.
eto, srecom - dogodilo se da je covjek sa normalnijim i finijim manirima osvojio kandidaturu, pa je
ugodnije gledati kako se sve to razvija.
no dobro. sto nas kao birace podstice da biramo vodece ljude?
obecanja, ili karakter onoga koji govori sto bi on mogao uciniti za nas?
Radoncic? iskreno, on je probio dno davno - naizgled je sofisticiran, ali je mediokritet, i njemu
nema spasa. vjerujem da ima ambicioznu ideju da bude neki burzuj, ali - to se nece nikada dogoditi.
narocito ne na takav nacin.
sta? sta je to sto nas navodi da glasamo za mediokritete i nule?
Elokventan Predsjednik
- Adrian_M41
#2 Re: Elokventan Predsjednik
Neka on zna jezik zemlje kojoj je na čelu i to je sasvim dovoljno. Kako na suđenju u Hagu stave fino slušalice i rade na jeziku kojem požele. Neka poznaje ekonomiju i stavi koje su bitne za unutašnji pomak a kako će se predstaviti tamo nekom strancu (oni nas ionako gledaju kao rupu u evropi) nije bitno. Onaj koji pokrene unurašnji razvoj će promijeniti sliku stranaca prema nama tako da nije bitno zna li neki jezik i kojim dijalektom (domaćim) se koristi.
- Student Exchange
#3 Re: Elokventan Predsjednik
Radoncic mediokritet? Pa cak u poredjenu sa ovima ispusenima? Svasta mu mozes rec, ali da je mediokritet vise kvalificira tebe kao neozbiljnog. Mogao si mu u stvari rec da nema fakultet ili da je Sandzo pa da bude komplet ocjena.