Efendija Muamer Zukorlic?

Locked
zonbirile

#151 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

palamuda wrote:Mislim da je Zukorlić nešto o čemu ne treba raspravljati, čovjek više liči na gangstera nego na vjerskog dostojanstvenika. Mislim da ova priča o poklonjenim BMW - ima nema smisla, efendija ih je sebi kupio ne znam što ga je sramota priznati kad je šteta već načinjena.
Ovakav tip zaista mi ne treba na funkciji reisa, on meni liči na one diktatorčiće što daje imena mjsecima u godini po svojim najbližim.
-----------------------------
o mjesecima i imenima i totalnom neznanju vjerodostojnika se imalo prilike čuti kada cerke napada upotrebu srpnja,lipnja i sl. na FTV-u.Čudi me da ne zna da su to južnoslavenski nazivi,a juni i juli i ostalo zapadnjački.
zonbirile

#152 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

palamuda wrote:Mislim da je Zukorlić nešto o čemu ne treba raspravljati, čovjek više liči na gangstera nego na vjerskog dostojanstvenika. Mislim da ova priča o poklonjenim BMW - ima nema smisla, efendija ih je sebi kupio ne znam što ga je sramota priznati kad je šteta već načinjena.
Ovakav tip zaista mi ne treba na funkciji reisa, on meni liči na one diktatorčiće što daje imena mjsecima u godini po svojim najbližim.
o mjesecima i imenima i totalnom neznanju vjerodostojnika se imalo prilike čuti kada cerke napada upotrebu srpnja,lipnja i sl. na FTV-u.Čudi me da ne zna da su to južnoslavenski nazivi,a juni i juli i ostalo zapadnjački.
zonbirile

#153 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

o mjesecima i imenima i totalnom neznanju vjerodostojnika se imalo prilike čuti kada Cerke napada upotrebu srpnja,lipnja i sl. na FTV-u.Čudi me da ne zna da su to južnoslavenski nazivi,a juni i juli i ostalo zapadnjački.
samo pitam

#154 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by samo pitam »

zonbirile wrote:
samo pitam wrote:@zonbirile"
kod Muftije eskobar Zukorlića na tablici ne piše Muftija,nego Mufty????? Toliko o tome ostale nebuloze ti neću komentarisati.
ne znaš ni ti da čitaš... gdje sam rekao na tablici? :shock: rekao sam na autu... na autima koje on koristi piše MUFTIJA...na to sam mislio...no to sada uopće nije bitno, Mufty, Muftija, Miki Mouse, Bart Simpson, ovako ili onako, bitno je da ti moraš uvijek izigravati glavnog intelektualca koji uvijek traži neke dlake PO jajima :lol:

za nebuloze, ti si ih prosuo..najteže se vaditi iz svojih g....na.. :wink:
-----------------------------------------------
da imaš pamet,koliko drskosti nešto bi i napisao ovako,ako lažeš ti ne laže rog

Može on biti sve i sja , meni su dovoljne one reg. tablice i jedan snimak da mi je bljak.

slažem se, tablice su sasvim bljak, ne znam što mu je to trebalo..no sumnjam da ih je on postavio ili nekome natuknuo da ih postavi..ali to ne znači da ih nije mogao on uklonuti tj tražiti da se uklone..jer te tablice i natpis na
palamudimo i sitničarimo oko bezvezarija..nismo se razmjeli...znam da mu i na tablicama auta piše MUFTY, no kad sam rekao da na autu piše MUFTIJA mislio sam na natpis preko cijele šofer-šajbe ''njegovih'' BMW-a ( kažem njegovih, mada sigurno je da nisu njegovi lično, vjerovatno su to službena vozila muftijstva) ...no to je sad nebitno..kako god, jedno i drugo ne daju po mom mišljenju baš lijepu sliku o njemu ni kao muftiji, ni vjerskom velikodostojniku..
htio sam reći da to što vozi bmw, nije grijeh, ( iako bi neki voljeli vidjeti ga, kao što sam već pomenuo, u yugo-i ili golf-u 2 ) naravno, nije grijeh ni taj natpis, ali meni djeluje nekako kiburski... ( kibr-oholost)..a volio bih da griješim u procjeni...
zonbirile

#155 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

pa onako kada sve sagledaš i polje vannastavnih aktivnosti,najpriličniji mu je Hamer.
ultima_palabra

#156 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by ultima_palabra »

Ko o čemu, baba o uštipcima, forumaši o BMW-u i tablicama :-) Evo sad recite da li je nešto ovdje pogrešno rekao:
"U čemu je problem da posle svega što se Bošnjacima dešavalo u nekoliko genocida da mi sada trebamo verovati Srbiji i dati joj sopstveni život", kazao je Zukorlić.

B92: Ko od Vas traži život?

Zukorlić: Pustite me da završim pa ćete razumeti ko traži. Traži država. Podrazumeva se. Dajemo svoje živote, svoju sudbinu na poverenje ustavnom poretku Srbije. Odakle ja znam da će me čuvati. Odakle ja znam da neću imati ponovo nekog generala Mladića.

B92: Kako će Vas autonomija od toga zaštititi?

Zukorlić: Pa fino, u izvesnoj meri imam stepen samouprave.

B92: Koliki?

Zukorlić: Toliki koliko se iznađe rešenje da to bude prihvatljivo za Bošnjake u Sandžaku, a da ne ugrozi suverenitet Srbije. To je mera. Prema tome, ne vidim zašto se ne usredsredite na pitanje poverenja koje treba da bude dvosmerno. Dajemo sebe na čuvanje Srbiji ali neka i ona nama veruje nešto. Evo mi ćemo njoj da verujemo 100 posto, neka ona nama veruje 2 posto.

B92: Kada izgovarate "autonomija je sve izvesnija", na osnovu čega tvrdite da je ona sve izvesnija?

Zukorlić: Na osnovu sopstvenog uverenja, na osnovu svesti koja raste u Sandžaku i na osnovu čvrstog ubeđenja da će doći momenat kada će i vlasti shvatiti da je u interesu države i njene stabilnosti da njeni građani u toj regiji budu mirni i sigurni.
zonbirile

#157 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

ultima_palabra wrote:Ko o čemu, baba o uštipcima, forumaši o BMW-u i tablicama :-) Evo sad recite da li je nešto ovdje pogrešno rekao:
"U čemu je problem da posle svega što se Bošnjacima dešavalo u nekoliko genocida da mi sada trebamo verovati Srbiji i dati joj sopstveni život", kazao je Zukorlić.

Zukorlić: Pustite me da završim pa ćete razumeti ko traži. Traži država. Podrazumeva se. Dajemo svoje živote, svoju sudbinu na poverenje ustavnom poretku Srbije. Odakle ja znam da će me čuvati. Odakle ja znam da neću imati ponovo nekog generala Mladića.

Zukorlić: Toliki koliko se iznađe rešenje da to bude prihvatljivo za Bošnjake u Sandžaku, a da ne ugrozi suverenitet Srbije. To je mera. Prema tome, ne vidim zašto se ne usredsredite na pitanje poverenja koje treba da bude dvosmerno. Dajemo sebe na čuvanje Srbiji ali neka i ona nama veruje nešto. Evo mi ćemo njoj da verujemo 100 posto, neka ona nama veruje 2 posto.

B92: Kada izgovarate "autonomija je sve izvesnija", na osnovu čega tvrdite da je ona sve izvesnija?

Zukorlić: Na osnovu sopstvenog uverenja, na osnovu svesti koja raste u Sandžaku i na osnovu čvrstog ubeđenja da će doći momenat kada će i vlasti shvatiti da je u interesu države i njene stabilnosti da njeni građani u toj regiji budu mirni i sigurni.
-------------------------------------
pametnija novinarka od njega.I ja se pitam kako će ga spasiti autonomija,hipotetičkog Mladića? Uostalom puno kaka o Bosni i žrtvama,dok se ovde ginulo,niko iz Sanđaka nije ni zucnuo.
ultima_palabra

#158 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by ultima_palabra »

zonbirile wrote:
ultima_palabra wrote:Ko o čemu, baba o uštipcima, forumaši o BMW-u i tablicama :-) Evo sad recite da li je nešto ovdje pogrešno rekao:

-------------------------------------
pametnija novinarka od njega.I ja se pitam kako će ga spasiti autonomija,hipotetičkog Mladića? Uostalom puno kaka o Bosni i žrtvama,dok se ovde ginulo,niko iz Sanđaka nije ni zucnuo.
Jeben vakat bio, a i Ugljanin četnički plaćenik je tad bio na vlasti.
ultras malta

#159 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by ultras malta »

Zonbrile na svim temama samo kontru puca,sta ti je ba covjece opusti se malo,smaras forum.
Ovo je jedini covjek koji se bori za Bosnjake a ne neke Bosance,ljudi ba mi smo najgluplji narod u ovom idjelu planeta,fol primamo cetnikuse da nam pjevaju u Sarajevu ali zato svoje odbijamo...
Ovaj covjek stvarno radi nije mu cijeli rad samo suplja prica covjek se bori za Bosnjake Sandzaka i Bosne i kad bi postao Reis pa ti bi mnogo bolje zivio vjeruj mi,ne bi bila glavna briga reisa vjeronauka nego pomoc povratnicima kojih ima dosta,natalitet o kojem niko ne prica a to nam treba biti glavno oruzje kontra dusmana itd.
zonbirile

#160 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

ultras malta wrote:Zonbrile na svim temama samo kontru puca,sta ti je ba covjece opusti se malo,smaras forum.
Ovo je jedini covjek koji se bori za Bosnjake a ne neke Bosance,ljudi ba mi smo najgluplji narod u ovom idjelu planeta,fol primamo cetnikuse da nam pjevaju u Sarajevu ali zato svoje odbijamo...
Ovaj covjek stvarno radi nije mu cijeli rad samo suplja prica covjek se bori za Bosnjake Sandzaka i Bosne i kad bi postao Reis pa ti bi mnogo bolje zivio vjeruj mi,ne bi bila glavna briga reisa vjeronauka nego pomoc povratnicima kojih ima dosta,natalitet o kojem niko ne prica a to nam treba biti glavno oruzje kontra dusmana itd.
-----------------------------------------------------
ti kao da si na nečem jakom,ali ono pravo,pravo....Nekate,reci ti nama da se izrodi tamo ne dao bog neki Mladić,kako bi autonomija spasila Bošnjake ? Nego se porefenajte za Hamera,nećete valjda dozvoliti da se mufty vozi u BMW-u kao kakvi jado.
EUROBIH

#161 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by EUROBIH »

ultras malta wrote:Zonbrile na svim temama samo kontru puca,sta ti je ba covjece opusti se malo,smaras forum.
:dance: :dance: :thumbup: :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#162 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by JoseMujica »

nemojte tako zonbrile vam dođe ko onaj bijeli štap što slijepce upravlja na pravi put....a vi tek tako odbacujete štap nesvjesni da ćete propasti brez njega....kakva nadobudnost :-)

najveća opasnost za čovjeka je kad umisli da je 100% u pravu jer time sam sebi nabacuje amove na oči :-)
zonbirile

#163 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

teško je sa ljudima kojii danas pričaju o dušmanima i to povezuju sa natalitetom.Ljudi da li je to moguće-izjavi Delić i uđe u legendu.
samo pitam

#164 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by samo pitam »

zonbirile wrote:teško je sa ljudima kojii danas pričaju o dušmanima i to povezuju sa natalitetom.Ljudi da li je to moguće-izjavi Delić i uđe u legendu.
pa dušmani i jesu htjeli da nam skrešu natalitet, zar to nije očigledno ? :shock:
mrtva kokoš

#165 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by mrtva kokoš »

@zonbrile u ovoj prici sam protiv mufty-a (kao nekoga ko pretenduje da bude reis) ali natalitet je usko povezan
sa fasisoidnom idejom o progonu i istrebljenju svega sto je muslimansko. dokaz tome su 100-tine ubijene djece
golim rukama a za ovo ostalo da ne pricam. mislim nama treba svima da je jasno kakva pogan zivi samo kad predjes entitetsku liniju, a ne da ides preko drine. dokaz tome je danasnje hapsenje zlotvora i reakcije na njegovo hapsenje.
ja zaista nemam nist protiv zukorlica kao politicara, ali kao reisa imam. nekome se to svidja nekome ne, ali iz dana u dan sa ubjedjeniji da jedini pravi odgovor na velikosrpski fasizam, jeste uspravno drzanje garda i pokazivanje zuba. snjima se drugacije ne moze...
zonbirile

#166 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

samo pitam wrote:
zonbirile wrote:teško je sa ljudima kojii danas pričaju o dušmanima i to povezuju sa natalitetom.Ljudi da li je to moguće-izjavi Delić i uđe u legendu.
pa dušmani i jesu htjeli da nam skrešu natalitet, zar to nije očigledno ? :shock:
----------------------------------------------
prvo htjeli su i skresali su populaciju,a ne natalitet.Natalitet je izvedenica,matematički odnos broja rođenih,tako da ne izražavaš se egzaktno
zonbirile

#167 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

Splinter wrote:@zonbrile u ovoj prici sam protiv mufty-a (kao nekoga ko pretenduje da bude reis) ali natalitet je usko povezan
sa fasisoidnom idejom o progonu i istrebljenju svega sto je muslimansko. dokaz tome su 100-tine ubijene djece
golim rukama a za ovo ostalo da ne pricam. mislim nama treba svima da je jasno kakva pogan zivi samo kad predjes entitetsku liniju, a ne da ides preko drine. dokaz tome je danasnje hapsenje zlotvora i reakcije na njegovo hapsenje.
ja zaista nemam nist protiv zukorlica kao politicara, ali kao reisa imam. nekome se to svidja nekome ne, ali iz dana u dan sa ubjedjeniji da jedini pravi odgovor na velikosrpski fasizam, jeste uspravno drzanje garda i pokazivanje zuba. snjima se drugacije ne moze...
---------------------------------------------------------------------------------------
ma dosadilo mi je više p....i uz vjetar,ali da bi se u ovakvim temama ostalo razložan,treba biti egzaktan.Priča je o Mufty i ta priča nema veze sa pokoljem u Bosni i prizivanjem nekog povećanog nataliteta.Drugo upravo odnos spram muslimana u Srbiji/Sanđaku i Bosni tokom 92.-95g pokazuje da je prevashodni cilj bio teritorijalno osvajanje, a ne vjersko-nacionalna eliminacija.Naravno domaći koljači su ogrezli u krvi,ali referiram odnos Srbije i muslimana u Srbiji.Tamo ni progona ni pokolja muslimana rezidenata Srbije nije bilo.Malo je otužno kada se spodobe koje nisu zucnule tokom agresije i pokolja braće u Bosni,a imali su debelog razloga i prilika, sada u cilju svojih ciljeva toliko "vežu" i poistovjećuju sa njihovom žrtvom i patnjom.Ne mogu da pojmim da ljudi koji su prošli pakao to ne vide,pristaju na to, čak šta više diče se time,podržavaju to.
dibidus

#168 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by dibidus »

Sveo ovo sto si pobrojao, ciji je to posao (borba za narod, za teritorij, za autonomiju...) ?

Ako je to posao muftije, a ne recimo neke politicke stranke, onda bi makar trebalo uvesti u registar politickih stranaka i IVZ te tako legalizovati ovakvo ponasanje.
Cinjenica je da su Reisy i Mufty trenutno najagilniji politicki djelatnici na Balkanu.

Ma tako zapravo i jeste. Vjeronauk u skoli nije zamjena za predmet Marksizam, vec za ONO i DSZ.
samo pitam

#169 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by samo pitam »

zonbirile wrote:
samo pitam wrote:
----------------------------------------------
prvo htjeli su i skresali su populaciju,a ne natalitet.Natalitet je izvedenica,matematički odnos broja rođenih,tako da ne izražavaš se egzaktno
skresali su populaciju a također i natalitet time što su unazadili zamlju, razvalili je i doveli do ovakvog bijednog ekonomskog stanja koje je prouzrokovalo i smanjenje nataliteta. tako danas imamo situaciju da veliki broj mladih parova je otišlo van zemlje, da veliki broj parova ne želi djecu zbog teškog ekonomskog stanja koje je prouzrokovano upravo argesijom i ratom..velik broj ljudi raseljen.. dakle vrlo mnogo i negativno učestovali su i na natalitat..a to im je i bio cilj...uništi, protjeraj, pobij...no da ne idem dalje u OT...
zonbirile

#170 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

@samo pitam

pa podjednako teška ekonomska situacija je u sva 3 tora,ali je natalitet opet najveći u bošnjačkom,sic!.Nisi ti dobro razumio predavanje,žal je za natalitetom kosovara,za modelom kojim su prepravili srbe na Kosovu i to je već davno težnja i uzor nekih ovde.Ludi su i oni koji tvrde da je to to,i oni koji to priželjkuju ovde.
JoseMujica

#171 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by JoseMujica »

evo šta je Bruno Bušić (onaj hrvatski emigrant što ga je deknula UDBA u Parizu 1978.) napisao u jednom tekstu još 1975.
„... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?“

a Rambo Amadeus je to, potaknut iskustvom, pretvorio u stihove mlogoo godina kasnije
Tako ti je moja mila Mome kad hoš' da budeš svoj na svome ...gdje sam bio, šta sam radio, kako sam se na sopstveni kurac nasadio
a da je Rambo itekako autor oštrog oka, odnosno brilijantnog opažanja društvenih pojava svjedoče ovi stihovi:
Turbo folk je gorenje naroda
svako pospjesivanje tog sagorijevanja

je turbo folk, razbuktavanje najnizih strasti
kod homo sapiensa

Adolf Hitler je turbo folk
trgovina ljudskim organima je turbo folk
kriminalci su turbo folk
marlboro je turbo folk
silikoni su turbo folk
kokain je turbo folk
dzipovi sa niskoprofilnim felnama su turbo folk

Registracije sa malim
ili okruglim brojevima su turbo folk
i da dodam

Mufty Zukorlić je turbo folk :D

:run:
samo pitam

Post by samo pitam »

zonbirile wrote:@samo pitam

pa podjednako teška ekonomska situacija je u sva 3 tora,ali je natalitet opet najveći u bošnjačkom,sic!.Nisi ti dobro razumio predavanje,žal je za natalitetom kosovara,za modelom kojim su prepravili srbe na Kosovu i to je već davno težnja i uzor nekih ovde.Ludi su i oni koji tvrde da je to to,i oni koji to priželjkuju ovde.
ali je natalitet opet najveći u bošnjačkom,sic!
nisam znao, ali ako je tako mašaAllah.. :thumbup: da,
mada mislim da to nije ni blizu kako bi trebalo biti...izgleda da dušamnima nije uspjelo :dance:

Kosovari to rade pametno..eh kad bismo mi bili kao oni :thumbup:
NIN

#173 Re:

Post by NIN »

samo pitam wrote:
zonbirile wrote:@samo pitam

ali je natalitet opet najveći u bošnjačkom,sic!
nisam znao, ali ako je tako mašaAllah.. :thumbup: da,
mada mislim da to nije ni blizu kako bi trebalo biti...izgleda da dušamnima nije uspjelo :dance:

Kosovari to rade pametno..eh kad bismo mi bili kao oni :thumbup:
Natalitet jedne odredjene grupe ljudi je direktno determiniran lokalnom ekonomijom. Radi se o tome da natalitet direkno zavisi od nacina na koji lokalna zajednica ubire dobra. Kljucni faktori: prvenstveno klima, a u danasnjem modernom dobu da li je drustvo idustrijalizirano, a samim tim da li je ono proslo demografsku traziciju, onda da li se radi o plodnom podneblju gdje odredjena grupa ljudi zivi, da li svoju ekonomiju zasnivaju prvenstveno na stocarstvu, gdje takodjer zavisi i od toga koja je stoka najzastupljenija, da li svoju ekonomiju zasnivaju na poljoprivredi. Ako nisu sjedioci onda da li su primarno lovci ili skupljaci ako ako se radi o kombinaciji onda u kojem omjeru, itd. I ne samo da je natalitet direktno determiniran ekonomijom na kojoj lokalna zajednica temelji svoj dohodak nego je i nacin nasljedstva taj koji direktno zavisi od nacina na koji lokalna zajednica crpi svoje resurse. Samim tim, od toga zavise i roditeljske preference o spolu djeteta.

Vidis, svako ko prica o natalitetu u bilo kojem kontekstu, a da se ne koristi faktorima koje sam nabrojao je ili cisti ublehas ili maliciozan provokator.

Ukratko, sa aspekta drustva, koliko god da ono jeste u cjelini, natalitetom je jednostavno pa nemoguce manipulisati. Na primjer, spomenimo naciste i njihove bizarne i sveobuhvatne sistematske pokusaje ove vrste koji su bili daleko od uspjesnih.

Jos malo za razmisljanje :)
fatamorgana

#174 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by fatamorgana »

A ja mislio da natalitet zavisi od :dance: ...., :wink:
JoseMujica

#175 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by JoseMujica »

fatamorgana wrote:A ja mislio da natalitet zavisi od :dance: ...., :wink:
e drug kad te kapital u mašinu ubaci nemaš kad ni :dance: nego samo puno sanjaš o tome :lol:
Locked