Sta vi mislite o gospodinu Zukorlicu?
Meni se cini realan do boli. Iskreno govori o svim stvarima koje nas muce, a da je elokventan to mu niko ne moze osporiti. Da je mozda malo stariji mozda bi imao vise pristalica, ovako ???

Splinter wrote:ja bih ipak prebacio na politiku.
a sta mislim o njemu...
udarnik35 wrote:Mozda nisam dugo pratio situaciju u komsiluku, ali se dobro sjecam linije Dzindzic-Ljajic-Zukorlic i druge Kostunica-Ugljanin-Jusufpasici. Zar Demokratska stranka ne podrzava Zukorlica ili se nesto promijenilo od tih vremena?
Ovaj lik mi je antipatican, djeluje jako bahato, mutljaroski i prica se naveliko o njegovom kriminalu. Medjutim, sve dok ne postoji optuznica protiv istog, nema se sta neko distancirati od njega. On je legalni muftija i Izetbegovic, ako vec zeli neku vezu sa islamskom zajednicom u Srbiji, nema druge adrese nego Zukorliceve. Zilkica i Jusufpasice kao nelegalni pokusaj osnivanja Islamske zajednice ignorisati.
I da jos dodam, podrzavam kulturnu, politicku i svaku drugu autonomiju Sandzaklija osim teritorijalne. Teritorijalna autonomija Bosnjaka nije nista drugo do zatvaranje u torove. Podrzati teritorijalnu autonomiju Bosnjaka u Srbiji je isto sto i podrzati teritorijalnu autonomiju Hrvata u BiH.
al' ne zaboli njega i njemu slicne za tebe, vidis da zele postati gospodari nasih zivota. eno, Ceric iz Blagaja prijeti, Zukorlic je u Sandzaku bog i batina...HAVANA wrote:Zaboli me cuna za muftyJa.
stochar wrote:al' ne zaboli njega i njemu slicne za tebe, vidis da zele postati gospodari nasih zivota. eno, Ceric iz Blagaja prijeti, Zukorlic je u Sandzaku bog i batina...HAVANA wrote:Zaboli me cuna za muftyJa.
I mene vala, samo se bojim da nas sve ne zaboli glava, a vec je pocelo da pecka.HAVANA wrote:Zaboli me cuna za muftyJa.
Code: Select all
INSTITUCIJA REISU-L-ULEME
Reisu-l-ulema je poglavar i vrhovni muftija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, predstavlja Islamsku zajednicu u zemlji i inostranstvu, a u radu mu pomaže i zamjenjuje u njegovoj odsutnosti zamjenik reisu-l-uleme.Mene je ova prica oko reisa malo zainteresovala pa da vidim rekoh sta kaze sama IZ u biografijama svih reisova, od prvog do aktuelnogJoseMujica wrote:ili zato što nije bio politički pijun mladomuslimanskih krugova?
Hrvati u BiH su konstutivni narod, Bosnjaci u Srbiji nisu iako tamo izve od vajkada, Bosnjaci u Srbiji nemaju ni p od prava koje Hrvati u BiH imajucyprus wrote:2. Kako neko može podržavati teritorijalnu autonomiju Bošnjaka u Srbiji, a biti protiv stvaranja recimo trećeg entiteta Hrvata (također vrlo čest fenomen zvani licemjerje)? Da se razumjemo i ja sam protiv trećeg entiteta, ali ono što ne želim u BiH, ne vidim smisla zagovarati u susjednoj državi...
Evo ovo sam napisao na drugoj temi:cyprus wrote:Ja mogu shvatit zašto je neko ZA/PROTIV Zukorlića. Ali ne mogu shvatiti dvije stvari:
1. Da neko ima loše mišljenje o Ceriću, a pozitivno o Zukorliću (vrlo čest fenomen koliko vidim). Nek mi neko navede jednu stvar u kojoj se stavovi i afiniteti njih dvojice razlikuju?
2. Kako neko može podržavati teritorijalnu autonomiju Bošnjaka u Srbiji, a biti protiv stvaranja recimo trećeg entiteta Hrvata (također vrlo čest fenomen zvani licemjerje)? Da se razumjemo i ja sam protiv trećeg entiteta, ali ono što ne želim u BiH, ne vidim smisla zagovarati u susjednoj državi...
Ovo drugo poređenje ti je fula totalna... Sandžak je kroz istoriju autohtona teritorija sa posebnom kulturom, običajima, etničkim sastavom stanovništva potpuno različitim od ostatka Srbije. Pogledaj koliko Bošnjaka živi u Sandžaku, a koliko u ostatku Srbije. S druge strane, Hrvati ne samo da su konstitutivni narod u BiH, nego i ne postoji teritorij (osim par opština zapadne Hercegovine) u kojem su oni toliko dominantni da bi se tzv.treći entitet mogao oformiti bez novih ratova, žrtava, etničkih čišćenja i "humanih preseljenja". Inače u BiH osim donekle cazinske Krajine i zapadne Hercegovine nikad nisu postojala područja sa homogenim etničkim većinama, niti su se administrativne cjeline unutar BiH ikad do 1992. formirale po etničkim principima... uvijek po geografskim ili ekonomskim.ultima_palabra wrote:Muftija Zukorlić je dobar za narod u Sandžaku, ima njihovu podršku i već je mnogo puta dokazano da je trn u oku velikosrbima koji ga strasno mrze, ali mu ne mogu ni opepelit![]()
Eh sad, u BiH je skroz druga situacija i drugi mentalitet, i tu Zukorlićeve metode i ponašanje ne mogu proći... zato bi mu bilo bolje da se ne miješa puno i zauzima strane, inače bi njegova borba za prava Bošnjaka u Sandžaku mogla biti diskreditovana i pokvarena strančarenjem u Sarajevu... pogotovo ako počne nastupati kao glasnogovornik omraženog Radončića![]()
Bosanac sa dna kace wrote:Hrvati u BiH su konstutivni narod, Bosnjaci u Srbiji nisu iako tamo izve od vajkada, Bosnjaci u Srbiji nemaju ni p od prava koje Hrvati u BiH imajucyprus wrote:2. Kako neko može podržavati teritorijalnu autonomiju Bošnjaka u Srbiji, a biti protiv stvaranja recimo trećeg entiteta Hrvata (također vrlo čest fenomen zvani licemjerje)? Da se razumjemo i ja sam protiv trećeg entiteta, ali ono što ne želim u BiH, ne vidim smisla zagovarati u susjednoj državi...