E, moj narode

Post Reply
Karadoz

#1 E, moj narode

Post by Karadoz »

Političari iz BiH nema nikakvo pravo da se žale - njihova mjesečna primanja najbolji su dokaz da je bavljenje politikom izuzetno unosan biznis. Prema zvaničnim podacima, poslanici Parlamenta BiH su najbolje plaćeni u cijelom regionu - njihova prosječna mjesečna primanja iznose oko 3.000 eura.

U to je uračunata plaća, poslanički paušal, naknade za rad u komisijama, topli obrok...

Prosječna plaća poslanika Skupštine Srbije iznosi 1.363 eura, a poslanika Skupštine Crne Gore 412 eura. Zastupnici Sabora Hrvatske imaju prosječnu plaću u iznosu od 2.285 eura, a poslanici Sobranja Makedonije 1.000 eura. Poslanici Skupštine Rumunije imaju mjesečnu plaću u iznosu od 1.450 eura.

Prema statističkim podacima, prosječna plaća u Srbiji iznosi 412 eura, u Crnoj Gori 403, u Hrvatskoj 686, Makedoniji 250, a Rumuniji 374 eura. Statistika kaže da je prosječna plaća zaposlenih u BiH 381 euro.

Tako ispada da poslanik Parlamenta BiH ima gotovo osam puta veću plaću nego radnik u Bosni i Hercegovini.

Zanimljivi su i podaci o mjesečnim plaćama premijera tih država. Premijer Srbije ima plaću u iznosu od 1.508 eura, Crne Gore 900, Hrvatske 3.214, Makedonije 1.100, a Rumunije 1.300 eura. Plaća Nikole Špirića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH iznosi 2.500 eura, premijera Republike Srpske Milorada Dodika 2.500 eura, a premijera Federacije BiH Nedžada Brankovića 2.450 eura.

Srbijanski ministri imaju mjesečnu plaću u visini 1.281 euro, crnogorski primaju 800, hrvatski 2.571, makedonski 1.050, a rumunski 1.200 eura. Ministri u Vladi Republike Srpske imaju prosječnu plaću u iznosu od 2.000 eura, a ministri u Vladi Federacije BiH 2.277 eura.

_____________________________________________________-

Balkan je uvijek bio pogodno tlo za cizmu, tako je i danas ... balkanca sto vis etuces on te vise voli, tako je i danas, sto ga vise krades a ako si iz njegovog tora to mu milije jer ga ne krade onaj drugi.... ma da nema Balkana trebalo bi ga izmilisti ...
uvjek dobar gost

#2 Re: E, moj narode

Post by uvjek dobar gost »

..... Ma treba njima pod hitno ...ebat .... znanje... oni su se odrodili od naroda, žive u svom svijetu i samo palamude, ne rade ništa za narod il građane... samo za sebe.. i svoje familije.. grade vikendice, ljetnikovce, zimske apartmane, kuće na jezeru, kupuju automobile, plaćaju djeci studije vani , kupuju mladim švalerkama skupe poklone, djeca im se gudriraju skupim gudrovinama... sve u svemu.... e moj narode pa zar ne vidiš šta i kako....

Svi smo mi rudari... 06. narednog mjeseca drugovi komorati svi pred zgradu vlade.. da im mirno i dostojanstveno razvalimo okno.....
Post Reply