Dzuma
-
theTruePath
#1 Dzuma
Eto prodje dzuma,ii za koga nam reis predlaze da glasamo? jel ko bio na dzumi a koji voli da prica da reis "sugerise"??
- blue_sky
#3 Re: Dzuma
dzuma jos NE prodje 
-
theTruePath
#4 Re: Dzuma
ohh sorry,,,poranio sam,,,dobro kad dodju neka nam kazu

- blue_sky
#7 Re: Dzuma
znaci nisi nikada bio na dzumi? otkud onda znas sta se na istoj govoritheTruePath wrote:ja sam mislio da je u 12
-
nekoeko
#8 Re: Dzuma
reis iz jordana leti direktno u madrid tako da je upitno hoce li i glasati? 
-
theTruePath
#9 Re: Dzuma
nisam u Bosniznaci nisi nikada bio na dzumi? otkud onda znas sta se na istoj govori
nisam ni rekao da znam,vec ovdje mnogi govore da se na dzumama poziva da glasaju za odredjenu stranku(sbb,fahro) pa ih sada pitam jel bilo toga`?
- blue_sky
#10 Re: Dzuma
theTruePath wrote:nisam u Bosniznaci nisi nikada bio na dzumi? otkud onda znas sta se na istoj govori
nisam ni rekao da znam,vec ovdje mnogi govore da se na dzumama poziva da glasaju za odredjenu stranku(sbb,fahro) pa ih sada pitam jel bilo toga`?
Ovdje mnogi govore svasta. Al' evo nadam se da ce biti onih koji su bili na dzumi, pa da ti odgovore na pitanje.I da, ima dzuma i mimo reisove.
- memlija
#11 Re: Dzuma
Izbrisaše mi komentar...nema veze....sabur 
- ultima_palabra
#12 Re: Dzuma
Bio ja...izuzetan vaz mog efendije
Ali on se ionako nije nikad kompromitovao nekim glupostima.
Kaže da islamska ulema smatra glasanje jednakim svjedočenju. Tako da si obavezan da izađeš na izbore i glasaš za onog kandidata za kojeg smatraš da je najbolji za javni interes.
Ako ne izađeš na izbore to je isto kao da si odbio da svjedočiš, a vidio si šta se desilo u predmetnom slučaju. To je veliki grijeh.
Ako glasaš za nekoga samo zato jer ti je rodbina, zemljak ili od njega očekuješ neku ličnu korist, to je isto kao da si lažno svjedočio, što je po Islamu još veći grijeh.
Stvarno mi je žao što svi niste mogli poslušati taj vaz.
Kaže da islamska ulema smatra glasanje jednakim svjedočenju. Tako da si obavezan da izađeš na izbore i glasaš za onog kandidata za kojeg smatraš da je najbolji za javni interes.
Ako ne izađeš na izbore to je isto kao da si odbio da svjedočiš, a vidio si šta se desilo u predmetnom slučaju. To je veliki grijeh.
Ako glasaš za nekoga samo zato jer ti je rodbina, zemljak ili od njega očekuješ neku ličnu korist, to je isto kao da si lažno svjedočio, što je po Islamu još veći grijeh.
- blue_sky
#13 Re: Dzuma
ultima_palabra wrote:Bio ja...izuzetan vaz mog efendijeAli on se ionako nije nikad kompromitovao nekim glupostima.
- memlija
#14 Re: Dzuma
ultima_palabra wrote:Bio ja...izuzetan vaz mog efendijeAli on se ionako nije nikad kompromitovao nekim glupostima.
-
Jameka
#15 Re: Dzuma
Danas se u mom selu, oko 13h, pred dzamijom parkirao autobus SDA.
-
udrch
#16 Re: Dzuma
Klasična SDP provokacija..theTruePath wrote:Eto prodje dzuma,ii za koga nam reis predlaze da glasamo? jel ko bio na dzumi a koji voli da prica da reis "sugerise"??
Jeste se prepali da će imami sa džume pozvati da se glasa po Reisovom nalogu za Tornjaka..
Hvala Allahu nisu imami baš toliko glupi da se toliko kompromituju..ovaj gdje sam ja bio nije ništa rekao, samo je pozvao da se glasa, a NAROD ZNA
Na ovaj način SDP nikad neće dobiti izbore..politika koja je usmjerena protiv vjere i vjernika u ovoj zemlji nikad neće proći..kako se bliže izbori izjave kandidata i politički marketing koji su provodili na forumu pojedini SDP-ovci su me potpuno udaljili od te stranke..
-
_A_
#17 Re: Dzuma
UDRCH, hoćemo li se ti i ja okladiti da će SDP ući 4. oktobra u vlast?
Evo ovdje, javno pred rajom.
Evo ovdje, javno pred rajom.
- ultima_palabra
#18 Re: Dzuma
udrch wrote:Klasična SDP provokacija..theTruePath wrote:Eto prodje dzuma,ii za koga nam reis predlaze da glasamo? jel ko bio na dzumi a koji voli da prica da reis "sugerise"??
Jeste se prepali da će imami sa džume pozvati da se glasa po Reisovom nalogu za Tornjaka..
Hvala Allahu nisu imami baš toliko glupi da se toliko kompromituju..ovaj gdje sam ja bio nije ništa rekao, samo je pozvao da se glasa, a NAROD ZNAvaljda za koga će..
Na ovaj način SDP nikad neće dobiti izbore..politika koja je usmjerena protiv vjere i vjernika u ovoj zemlji nikad neće proći..kako se bliže izbori izjave kandidata i politički marketing koji su provodili na forumu pojedini SDP-ovci su me potpuno udaljili od te stranke..
A ti izgleda tražiš neko opravdanje da ne glasaš za SDP... ne treba ti nikakvo opravdanje, glasaj kako ti srce želi
-
palermo
#19 Re: Dzuma
Glasat ću ja za SDP, da sad ne objašnjavam zašto, nije to tema.udrch wrote:Klasična SDP provokacija..theTruePath wrote:Eto prodje dzuma,ii za koga nam reis predlaze da glasamo? jel ko bio na dzumi a koji voli da prica da reis "sugerise"??
Hvala Allahu nisu imami baš toliko glupi da se toliko kompromituju..ovaj gdje sam ja bio nije ništa rekao, samo je pozvao da se glasa, a NAROD ZNAvaljda za koga će..
Al "politički marketing" koji neki SDP-ovci provode na ovom forumu je tolikko iritantan da mislim da se sa pravom može upitati da li su možda plaćeni od neke suparničke stranke. Toliki nedostatak duhovne širine, one obične ljudske, te naprosto preplaši.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#20 Re: Dzuma
Meni tu nikako nije jasna uloga komesara Cerića (ma dobro, jasna je - ko dâ više) ali zar ovo ne bi trebala biti stranka po mjeri IZ?
http://www.partijapp.com.ba/platforma.html
- therrarrius
#21 Re: Dzuma
Blago tebitheTruePath wrote:Eto prodje dzuma,ii za koga nam reis predlaze da glasamo? jel ko bio na dzumi a koji voli da prica da reis "sugerise"??
- blue_sky
#22 Re: Dzuma
Klasicna SDA provokacija.udrch wrote:Klasična SDP provokacija..theTruePath wrote:Eto prodje dzuma,ii za koga nam reis predlaze da glasamo? jel ko bio na dzumi a koji voli da prica da reis "sugerise"??
Ne znam o kojim vjernicima ti pricas, o SDA-vjernicima?
Vjernik vjeru ne veze za politicku opciju, na dzumu ne ide zbog SDA, sadaku ne daje zbog SDA, nista sto mu vjera nalaze pravi vjernik ne radi, niti povezuje sa bilo kojom strankom, a ponajmanje sa SDA.
Vidi post iznad, od covjeka koji je bio na dzumi i istu slusao svojim ushima, ushima vjernika, a ne SDA glasaca, da ne kazem kadra.
A to sto vi ne mozete svariti da ima ljudi koji su po politickom opredjeljenju SDP-ovci, a gle cuda ipak vjernici
-
metronom
#23 Re: Dzuma
Na zalost dusebriznika, nije bilo instrukcija za glasanje za odredjenu stranku.
-
_A_
#24 Re: Dzuma
Vehabijska stranka?za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Meni tu nikako nije jasna uloga komesara Cerića (ma dobro, jasna je - ko dâ više) ali zar ovo ne bi trebala biti stranka po mjeri IZ?
- Optimist
#25 Re: Dzuma
Bio sam i ja na dzumi i hutbu je vazio Spahic, a ne Ceric. Apsolutno nijednom recenicom nije aludirao za koga bi trebali glasati. Cak je rekao da po sopstvenoj savjesti odlucimo koga da izaberemo, jer cemo i mi biti odgovorni za njegove postupke naredne 4 godine.
Odlicna hutba.
Odlicna hutba.