Ja eto blesav - de mi reci sta je cije da znam ,da ne nagazim na tudje kamenje,pijesak ili asfalt!@zgembica
Zna se ciji je Neum i zna se cije je Sarajevo i ko se tu pravi blesav?
Džamija u Neumu
-
popajic
#51 Re: Džamija u Neumu
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#52 Re: Džamija u Neumu
upravo tako, oba grada BOSANSKOHERCEGOVACKA dok istocni i zapadni susjedi trebaju paziti da ne bi dobili po nosu prstima i pi**i da prostis...zgembica23 wrote: Zna se ciji je Neum i zna se cije je Sarajevo i ko se tu pravi blesav?
- afrikanac
#53 Re: Džamija u Neumu
Evo, zgembica je dao ideju za rješenje u izgradnji džamije u NeHumuzgembica23 wrote: Druga stvar, u Neumu ima vise muslimana nego inace samo ljeti za vrijeme turisticke sezone i oni hoce valjda tada, tih par dana dok su na moru da idu u dzamiju, pa jesi li ti dole dosao da se kupas i uzivas ili da ides u dzamiju?
P.S. Zamisli ljudi ne daju da im Neum postane NEHUM
:
Pošto Islamska zajednica BiH grca u parama, a tu su i investitori iz Saudije i Irana, lijepo onda neka svi zajedno plate da im se napravi jedna mobilna, auto-džamija, pa kad je ljetna sezona, vozač odveze džamiju u NeHum, i čuva je tamo 3 mjeseca. Može je i ponekad dislocirati, ako slučajno u DubrovHnik dođe ekskurzija iz Vogošće, ili iz Olova.
A u zimskoj sezoni može poslužiti i biti vikend-džamija, za Bjelašnicu, Vlašić i sl.
Bravo zgembice, kako se mi muslimani Bošnjaci toga ne sjetismo prije (valjda geni, ko zna
- frakson
#54 Re: Džamija u Neumu
Nisam imao namjeru, i to mrzim, nekome prebrojavati krvne zrnce, ali koliko sam uspio pročitat samo u jednom postu se reklo da treba očistit plažu, ima toga još ali nikom nije palo na pamet, džamija je samo povod za raspravu (isto ko na Prokoškom jezeru, pa nesta i endemićne vrste, a auti se toliko nasapunaju da imaš osjećaj da je pao snjeg) da li endemićna vrst ili više njih treba da ima na svakom ćošku neki vjerski objekat, ko benzisku pumpu, stvarno neko pravi cirkus od države.
I dok drugi nam komšije prave (sve i svašta)i na svake naćine pokušavaju dovući goste,i uzeti im svaki euro, naši se bave ugožavanjem endemićnih vrsta ...
I dok drugi nam komšije prave (sve i svašta)i na svake naćine pokušavaju dovući goste,i uzeti im svaki euro, naši se bave ugožavanjem endemićnih vrsta ...
-
cunga lunga
#55 Re: Džamija u Neumu
nisi uopste upucena u materiju..mIRCerka wrote:Klanjat se ne mora u dzamiji, pride zar nije sramota sisama tarlahat pred ocima muskadije? Ovo dvoje je meni cista predizborna suplja i budimo sretni ako nam MZ ne uzme 25km moretafrakson wrote: Opravdanost je znatan broj Bošnjaka koji žive u Neumu, a i oni koji dođu na godišnji, neznam po poipsu koji je to broj , da li neko ima popis?
vrijednost molitve je mnogo veca u dzamiji nego kuci a muslimani petkom dzumu mogu klanjati samo zajedno, dakle u dzamiji...
ako nema dzamije muslimani su duzni da obezbjede sebi prostor da zajedno klanjaju...
zato se i prave dzamije....
dakle, dzamija je potrebna i neophodna....
- TheGodfather
#56 Re: Džamija u Neumu
Najbolje je sve dzamije natakariti u parkove
kao sto kod nas to ljudi rade...
Nije problem o kojem vjerskom objektu je rijec...problem je u tome sto u Sarajevu sve to grade u parkovima. Ruglo
Nije problem o kojem vjerskom objektu je rijec...problem je u tome sto u Sarajevu sve to grade u parkovima. Ruglo
- Lincoln-Burrows
#57 Re: Džamija u Neumu
Evo ja odmah predlažem da bude tu desno pored palmiTheGodfather wrote:Najbolje je sve dzamije natakariti u parkovekao sto kod nas to ljudi rade...

- TheGodfather
#58 Re: Džamija u Neumu
Lincoln-Burrows wrote:Evo ja odmah predlažem da bude tu desno pored palmiTheGodfather wrote:Najbolje je sve dzamije natakariti u parkovekao sto kod nas to ljudi rade...
Nije problem o kojem vjerskom objektu je rijec...problem je u tome sto u Sarajevu sve to grade u parkovima. Ruglo![]()
Hahahahah
Ma sve je to otislo predaleko
Na svakom koraku vjerski objekat...bjezi...
Najbolje na mol da je stave. Pa kad zavrse obredi da se mogu bucnuti
-
Fordas
#59 Re: Džamija u Neumu
U Neumu je zakonom zabranjeno obavljanje molitvi na javnim mjestima, tako da je dzamija ili odredjeni vjerski objekat zaista neophodan. E sad, ne znam tacno kakva je situacija sa muslimanima tamo i bi li je imao iko koristiti, ali znam da je jedna dzamija postojala u Neumu i da je srusena. Bio sam na njenim temeljima tj. onome sto je ostalo od nje
- Bosanac_21
#60 Re: Džamija u Neumu
Ti si ocito u svom jadnom svijetuzgembica23 wrote:U Neumu zivi 98% Hrvata, prema tome s kojim pravom muslimani traze izgradnju dzamije u tom gradu, kad su muslimani tako tolerantni a Hrvati nisu, sto onda u glavnom gradu Sarajevu (koji je ocigledno muslimanski) ne izgrade nijednu crkvu bilo pravoslavnu bilo katolicku ili sinagogu, zato sto se u Sarajevu smiju graditi samo dzamije, neka svaki haustor ima svoju dzamiju, tolerantno nema sta?
Druga stvar, u Neumu ima vise muslimana nego inace samo ljeti za vrijeme turisticke sezone i oni hoce valjda tada, tih par dana dok su na moru da idu u dzamiju, pa jesi li ti dole dosao da se kupas i uzivas ili da ides u dzamiju? I onda naravno dolaze lafo na ljetovanje, cisto provokacije radi, bule-ninje zamotane od glave do pete lafo da se suncaju i kupaju, neka mi neki genije od vas samo to objasni kako se bula sva zamotana moze suncati i kupati u moru? Izabrala si da budes bula da pravis cirkus od sebe, pa sjedi fino kuci heklaj, radjaj djecu i ne izlazi iz kuce kao sto je po Serijatu.
Onda su tu i cuveni "tolerantni" pozdravi tipa selam alejkum i merhaba koji tamosnjim stanovnicima zamisli para usi. Najgore je kad ti dodje neki pametnjakovic pa ti kaze to znaci "mir s tobom" ili tako nesto, sta ti meni imas prevoditi neki pozdrav sa arapskog jezika na bosanski, je li ovo Bosna ili Saudija? Muslimani se stalno busaju u prsa da govore bosanski jezik, pa ako ga govoris sto me onda ne pozdravis na tom hebenom bosanskom jeziku a ne na arapskom i turskom? Uostalom kako bi se muslimani osjecali da ih se pozdravi sa hvaljen Isus, ne bi se narogusili nikako?!
A bilo je i frke kad su napili turisti iz Sarajeva i Tuzle, pa zapjevali Alahu ekber i kolji Ustase i tako dalje i onda nije cudo da im nakon toga hebu mater i da ih marisu i sve, ako to nisu provokacije i obiljezavanje teritorije koja evidentno nije njihova ja ne znam sta je?
Kao prvo, tokom rata u SARAJEVU su ostale i crkve (katolicke-pravoslavne) kao i Sinagoga - nama to nikad nije smetalo, nit ce - docim zna se kome sve tudje smetalo!
Sta je tebe briga kako se ko pozdravlja, uostalom Selam nazivaju Muslimani Muslimanima, kao sto i vi "Pomoz Bog".
Pogledaj samo svoj komentar, mozes na Thompsonov koncert pa da se tamo busas svojim ustastvom
Svakakvih budala
p.s. dzamija je postojala u Neumu, smetala je nekom pa je srusena - e pa nek' se i obnovi, taman niko u nju ne is'o. Da je nije nikako bilo, tad bi rekao da je
provokacija, ali temelji postoje, nek se onda na istom mjestu i izgradi
- exliberal
#61 Re: Džamija u Neumu
joj zgembice ako te nebanuju sad nece nikad

- nevencikotic
#62 Re: Džamija u Neumu
Toliko neukusnih komentara na jednom urbanom sajtu,sramota.Vrijedanje bilo koje vjere,tako i vjerskih objekata znak je vlastite nekulture.
- zgembo_sa
#63 Re: Džamija u Neumu
hahaha joj covjeka jest isfrustriran. Idi lijeci se ba!zgembica23 wrote:U Neumu zivi 98% Hrvata, prema tome s kojim pravom muslimani traze izgradnju dzamije u tom gradu, kad su muslimani tako tolerantni a Hrvati nisu, sto onda u glavnom gradu Sarajevu (koji je ocigledno muslimanski) ne izgrade nijednu crkvu bilo pravoslavnu bilo katolicku ili sinagogu, zato sto se u Sarajevu smiju graditi samo dzamije, neka svaki haustor ima svoju dzamiju, tolerantno nema sta?
Druga stvar, u Neumu ima vise muslimana nego inace samo ljeti za vrijeme turisticke sezone i oni hoce valjda tada, tih par dana dok su na moru da idu u dzamiju, pa jesi li ti dole dosao da se kupas i uzivas ili da ides u dzamiju? I onda naravno dolaze lafo na ljetovanje, cisto provokacije radi, bule-ninje zamotane od glave do pete lafo da se suncaju i kupaju, neka mi neki genije od vas samo to objasni kako se bula sva zamotana moze suncati i kupati u moru? Izabrala si da budes bula da pravis cirkus od sebe, pa sjedi fino kuci heklaj, radjaj djecu i ne izlazi iz kuce kao sto je po Serijatu.
Onda su tu i cuveni "tolerantni" pozdravi tipa selam alejkum i merhaba koji tamosnjim stanovnicima zamisli para usi. Najgore je kad ti dodje neki pametnjakovic pa ti kaze to znaci "mir s tobom" ili tako nesto, sta ti meni imas prevoditi neki pozdrav sa arapskog jezika na bosanski, je li ovo Bosna ili Saudija? Muslimani se stalno busaju u prsa da govore bosanski jezik, pa ako ga govoris sto me onda ne pozdravis na tom hebenom bosanskom jeziku a ne na arapskom i turskom? Uostalom kako bi se muslimani osjecali da ih se pozdravi sa hvaljen Isus, ne bi se narogusili nikako?!
A bilo je i frke kad su napili turisti iz Sarajeva i Tuzle, pa zapjevali Alahu ekber i kolji Ustase i tako dalje i onda nije cudo da im nakon toga hebu mater i da ih marisu i sve, ako to nisu provokacije i obiljezavanje teritorije koja evidentno nije njihova ja ne znam sta je?
Muslimani imaju pravo gradit dzamije gdje god nije zabranjeno, a posto su im ustavom i univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima zagarantovana prava na slobodno ispovjedanje vjere onda mogu dzamiju napraviti i u Neumu, gdje svakako zivi odredjen broj vjernika, a veliki broj ih tamo ljetuje. Ispovjedanje svoje vjere ne moze biti provokacija, osim maloumnicima.
Drugo, u Sarajevu se bas nedavno izgradila jedna katolicka crkva u novom gradu. Bilo bi lijepo da se raspitas prije nego pocnes da iznosis lazne informacije.
Bule koliko god to tebi cudno izgledalo, imaju ljudska prava, pa prema tome mogu i da se suncaju i da se kupaju zamisli. To da li se one dosljedno pridrzavaju onoga sto im vjera nalaze je njihova privatna stvar i sigurno nece tebe pitati da im dozvolis.
Ne znam sta tebe boli kurac kako se muslimani medjusobno pozdravljaju. Pitam se da li turistima iz drugih zemalja tako zamjeras sto se pozdravljaju na odredjeni nacin. Sto se eto ti pozdravljas sa bok ili ciao? Pozdravi koje si naveo apsolutno imaju jedno lijepo znacenje i ni na koji te nacin ne mogu vrijedjati, a ako te vrijedjaju onda ti savjetujem posjetu nekom psihologu jer ocito imas veliki problem na tom planu... Ti muslimanu nazovi hvaljen Isus i ne vjerujem da ces ikad dobiti ovakvu primitivnu reakciju kakvu ti sad ovdje iskazujes. Isa a.s. ili Isus je Bozji poslanik te ga postuju i muslimani.
A obiljezavanje teritorije koja "nije njihova"... a cija je to? Ko to svojata tu teritoriju. Ja sam mislio da zivimo u Bosni i Hercegovini, drzavi svih njenih gradjana i 3 konstitutivna naroda. Mozda ti imas neku svjeziju informaciju pa cem objasniti cija je to teritorija.
- illuminated
#64 Re: Džamija u Neumu
zgembica23 wrote:Uostalom, kad su muslimani tako navaliti da nesto prave sto ne naprave nesto korisno kao autoput koji treba da im je najveca briga, ne oni hoce dzamiju, a kad Hrvati hoce da prave most, da "zamisli bezobrazluka" povezu svoju teritoriju mostom po svim svjetskim standardima i zakonima, e to ne moze, ljudi napravili autoput i hoce i most, a ovi nisu nista u stanju da naprave osim dzamije, mora da cemo sa izgradnjom dzamija ubrzano uci u EU, ali dzamija moze a most ne moze, cista ona malogradjanska zapravo seljacka ljubomora na sve ono sto drugi napravi, a ovi papci nista nisu u stanju da naprave osim sranja i provociranja i kad onda dobiju po pi... (kao sto u zadnje vrijeme dobijaju u Neumu) onda im citav svijet kriv!
Nadam se da te nisu banovali. Ako jesu, ne mogu reci da mi je zao, ako nisu, otkrij nam tu vjecitu tajnu,
ciji je Neum a cije je Sarajevo? Onda mozes na Thomsonov koncert.
- JohnnyS
#65 Re: Džamija u Neumu
Džamija nije u osmansko vrijeme garant bila u Neumu jer su Dubrovačka Republika i Tursko Carstvo u Ugovoru o prepuštanju Neuma i dijela crnogorske obale dogovorile da neće biti uopće naseljeno to područje. Osim toga, kako to da je džamija bila u Neumu, a nitko ne priča o džamiji u Crnoj Gori. Ako je stvarno potreba vjernika da se gradi, nek je grade, ali ovo je očito predizborna fora... Kojom će osigurat 100% glasova za HDZ u Neumu. Valjda je Čović već zahvalio mostarskom muftiji...
- simonese
#66 Re: Džamija u Neumu
Perkovicu,je`sil to ti ?zgembica23 wrote:Uostalom, kad su muslimani tako navaliti da nesto prave sto ne naprave nesto korisno kao autoput koji treba da im je najveca briga, ne oni hoce dzamiju, a kad Hrvati hoce da prave most, da "zamisli bezobrazluka" povezu svoju teritoriju mostom po svim svjetskim standardima i zakonima, e to ne moze, ljudi napravili autoput i hoce i most, a ovi nisu nista u stanju da naprave osim dzamije, mora da cemo sa izgradnjom dzamija ubrzano uci u EU, ali dzamija moze a most ne moze, cista ona malogradjanska zapravo seljacka ljubomora na sve ono sto drugi napravi, a ovi papci nista nisu u stanju da naprave osim sranja i provociranja i kad onda dobiju po pi... (kao sto u zadnje vrijeme dobijaju u Neumu) onda im citav svijet kriv!
- Sezam
#67 Re: Džamija u Neumu
Nego fakat, grade li Bosnjaci ishta osim dzamija u toj jadnoj zemlji??? 30km autoputa za 15 godina, al zato se gradi dzamija heftichno...i onda se neki pametnjakovici chude kako to RS privredno napredniji dio drzhave... 
- zgembo_sa
#68 Re: Džamija u Neumu
A taj autoput je iskljucivo bosnjacki projekat jeldeSezam wrote:Nego fakat, grade li Bosnjaci ishta osim dzamija u toj jadnoj zemlji??? 30km autoputa za 15 godina, al zato se gradi dzamija heftichno...i onda se neki pametnjakovici chude kako to RS privredno napredniji dio drzhave...
-
StupskaBitanga
#69 Re: Džamija u Neumu
ja sam musliman i ne stidim se toga
ali me je stid sto se i dzamije i crkve prave u svrhu politike i u svrhu provociranja
znam mnogo naselja nemaju asfalt ali imaju dzamiju/crkvu
ali me je stid sto se i dzamije i crkve prave u svrhu politike i u svrhu provociranja
znam mnogo naselja nemaju asfalt ali imaju dzamiju/crkvu
- cyprus
#70 Re: Džamija u Neumu
Hm, zašto se komplicira jednostavna stvar? Ako postoje potrebe za tom džamijom, nek se izgradi. Međutim, ja ne vidim neku prijeku potrebu. Ako ko ima kontra argumente, volio bi ih ćuti. A ova prepucavanja koja idu čak i do šovinizma su samo u službi predstojećih izbora.
- Sezam
#71 Re: Džamija u Neumu
Ko vam je ovog puta kriv? Hrvati? Dodik? Ma naci ce se neko vec. Uostalom koji ce vam klinac autoput? Ionako nemate gdje...osim u dzamiju...zgembo_sa wrote:A taj autoput je iskljucivo bosnjacki projekat jeldeSezam wrote:Nego fakat, grade li Bosnjaci ishta osim dzamija u toj jadnoj zemlji??? 30km autoputa za 15 godina, al zato se gradi dzamija heftichno...i onda se neki pametnjakovici chude kako to RS privredno napredniji dio drzhave...
- zgembo_sa
#72 Re: Džamija u Neumu
Ma napravicemo mi jednog dana taj bosnjacki autoput do dzamije u neumu, taman da mozemo na dzumu ljeti, i onda ima da pustamo da njime voze samo oni sa obrezanom cunomSezam wrote:Ko vam je ovog puta kriv? Hrvati? Dodik? Ma naci ce se neko vec. Uostalom koji ce vam klinac autoput? Ionako nemate gdje...osim u dzamiju...zgembo_sa wrote:A taj autoput je iskljucivo bosnjacki projekat jeldeSezam wrote:Nego fakat, grade li Bosnjaci ishta osim dzamija u toj jadnoj zemlji??? 30km autoputa za 15 godina, al zato se gradi dzamija heftichno...i onda se neki pametnjakovici chude kako to RS privredno napredniji dio drzhave...
- Air Ramiz
#74 Re: Džamija u Neumu
Joj Zgembice astronautazgembica23 wrote: P.S. Zamisli ljudi ne daju da im Neum postane NEHUM
- TheGodfather
#75 Re: Džamija u Neumu
Mah nemam ja nista protiv religije i ljudi koji su tako orjentisani. Ako su ti vjerski objekti neophodni, onda neka se grade. Nije nikakav problem. A ako se to pravi zbog novopecenih vjernika i ljudi koji se sto vise hvale svojom vjerom itd, e to je problem. Jer prema mom misljenju, pravi vjernik je onaj koji je vjernik samo za sebe. Samo nek stave tu dzamiju na neko normalno mjesto, ne u sred nekog parka, kao u Sarajevu
Kod nas je najbolje uzeti sve parkove i djecija igralista i tu napraviti dzamiju ili crkvu ili neki treci vjerski objekat