Ili mozda posjetu Iliji Jurišiću ili Mirsadu Salkiću! A da za to nisu imali vremena...Suti i trpi wrote:
Ne brini ti za Hareta, dok je Sadika Sade Bahtica za Hareta nema zime.
Je l to SDA otisla u Sandzak podgrijat separatisticke teznje sandzaklija. Kako niko ne pohvali posjetu Sandzaku? I to je vazan detalj posjete Srbiji?
E jebem te zivote, moze l se ista desit a da se neko od nekog ne proglasi izdajnikom!??
Državno-partijska posjeta SDA Beogradu...
- BHCluster
#26 Re: Državno-partijska posjeta SDA Beogradu...
-
metronom
#27 Re: Državno-partijska posjeta SDA Beogradu...
Tihic je jedna budala. Nije mu palo recimo na pamet da protestvuje zbog hapsenja jos jednog naseg drzavljanina zbog fantomskih optuznica! Ali je zato potrcao da iskoristi prazan prostor nakon sto Silajdzic nije htio otici u Srbiju jer je ista iskazala direktno nepostovanje prema predsjedavajucem predsjednistva ove drzave, pa je uletio kao padobranac. Eto kao on neka vazna licnost, on ce nesto da pregovara. Nije mi jasno samo u cije ime, ko ga je ovlastio za ista... Slusam jutros na radiju komentare nekih srpskih novinara kako Tihic uziva siroku podrsku Bosnjackog naroda
Tihic je isto govno kao sto je i Abdic bio.
- Adriatic
#28 Re: Državno-partijska posjeta SDA Beogradu...
Joj Hare će izgleda opet dobiti izbore.
Pa dokle braćo, dokle se hvatate na iste folove?
Pa dokle braćo, dokle se hvatate na iste folove?
-
Alfa_Ze
#29 Re: Državno-partijska posjeta SDA Beogradu...
Jedno, ali stvarno ozbiljno pitanje.
Da li onaj ko savjetuje Tihica, ili se zajebava sa njime, ili ovu posjetu Beogradu zaista smatra dobrim predizbornim potezom ??
Svi znamo da bar polovina glasackog tijela SDA zivi u ruralnim dijelovima ( bez namjere da nekoga vrijedjam ili podcjenjujem ), kakvo oni misljenje imaju o Beogradu i opcenito o Srbiji, tako da mi ova posjeta . . . . !!
Da li onaj ko savjetuje Tihica, ili se zajebava sa njime, ili ovu posjetu Beogradu zaista smatra dobrim predizbornim potezom ??
Svi znamo da bar polovina glasackog tijela SDA zivi u ruralnim dijelovima ( bez namjere da nekoga vrijedjam ili podcjenjujem ), kakvo oni misljenje imaju o Beogradu i opcenito o Srbiji, tako da mi ova posjeta . . . . !!
- Suti i trpi
#30 Re: Državno-partijska posjeta SDA Beogradu...
Zar Tihiceva politicka nema najvecu podrsku Bosnjackog naroda od kada je osnovana pa sve do sada? Ko to ima vece pravo od Tihica da govori u ime Bosnjaka?metronom wrote:Tihic je jedna budala. Nije mu palo recimo na pamet da protestvuje zbog hapsenja jos jednog naseg drzavljanina zbog fantomskih optuznica! Ali je zato potrcao da iskoristi prazan prostor nakon sto Silajdzic nije htio otici u Srbiju jer je ista iskazala direktno nepostovanje prema predsjedavajucem predsjednistva ove drzave, pa je uletio kao padobranac. Eto kao on neka vazna licnost, on ce nesto da pregovara. Nije mi jasno samo u cije ime, ko ga je ovlastio za ista... Slusam jutros na radiju komentare nekih srpskih novinara kako Tihic uziva siroku podrsku Bosnjackog naroda![]()
Da je Izetbegovic dobio izbore, na bosnjackoj politickoj sceni bi ima tri slicna lidera, Silajdzica, Radoncica i Izetbegovica. Mozda bi SDA pod Cengicevim uticajem preuzela primat naj radikalnije stranke u Bosnjaka, dok se sada za taj prestizni epitet bore Silajdzic i Radoncic. Tihic se transformiso u 'gradjansku' opciju
Bas me zanima kako ce SDA naplatit 'umjerenu' politiku koje provodi u zadnje vrijeme.
- spreca
#31 Re: Državno-partijska posjeta SDA Beogradu...
Suti i trpi wrote:Zar Tihiceva politicka nema najvecu podrsku Bosnjackog naroda od kada je osnovana pa sve do sada? Ko to ima vece pravo od Tihica da govori u ime Bosnjaka?metronom wrote:Tihic je jedna budala. Nije mu palo recimo na pamet da protestvuje zbog hapsenja jos jednog naseg drzavljanina zbog fantomskih optuznica! Ali je zato potrcao da iskoristi prazan prostor nakon sto Silajdzic nije htio otici u Srbiju jer je ista iskazala direktno nepostovanje prema predsjedavajucem predsjednistva ove drzave, pa je uletio kao padobranac. Eto kao on neka vazna licnost, on ce nesto da pregovara. Nije mi jasno samo u cije ime, ko ga je ovlastio za ista... Slusam jutros na radiju komentare nekih srpskih novinara kako Tihic uziva siroku podrsku Bosnjackog naroda![]()
Da je Izetbegovic dobio izbore, na bosnjackoj politickoj sceni bi ima tri slicna lidera, Silajdzica, Radoncica i Izetbegovica. Mozda bi SDA pod Cengicevim uticajem preuzela primat naj radikalnije stranke u Bosnjaka, dok se sada za taj prestizni epitet bore Silajdzic i Radoncic. Tihic se transformiso u 'gradjansku' opciju. Sve u svemu, bolje Tihic nego Izetbegovic, izbor je sada malo raznovrsniji
.
Bas me zanima kako ce SDA naplatit 'umjerenu' politiku koje provodi u zadnje vrijeme.
- Chisum
#32 Re: Državno-partijska posjeta SDA Beogradu...
Nista skandalozno, nista neocekivano.
Smetljari su se vratili tamo gdje su i stvoreni.... u Beograd.
Samo sto je Dobrica danas skleroticni fosil koji pisha u pelene, pa nije bilo brifinga kao nekad davno... morali su da se zadovolje stanicnom kafanom i, vjerovatno, kojom hrakotinom u kafi... kelneri su cudna sorta.
E... da hoce tamo i ostati.
Smetljari su se vratili tamo gdje su i stvoreni.... u Beograd.
Samo sto je Dobrica danas skleroticni fosil koji pisha u pelene, pa nije bilo brifinga kao nekad davno... morali su da se zadovolje stanicnom kafanom i, vjerovatno, kojom hrakotinom u kafi... kelneri su cudna sorta.
E... da hoce tamo i ostati.
- Bosnolog
#33 Re: Državno-partijska posjeta SDA Beogradu...
Ovo je samo jos jedan od dokaza beskicmenjaka,ljudskog nistavila i bezkarakternih praznoglavaca kojima je Srbija pljunula u tanjir nakon sto su ljigave i velikosrpske sluge minder debilskih secijasa dosli u brlog zla i nepromjenjenog neprijateljskog izvora prem njihovom narodu i drzavi koju zele unistiti sve ove godine a kojoj najvise pomazu ova praznoglava i nemoralna nistavila.
Licno mi je drago za ovu konacnu blamazu i zivio sam za ovaj dan kada ce se ovaj SDA sljam samoponiziti tako nisko.Ima ona narodna mudrost koja kaze niko te poniziti ne moze toloko koliko ti mozes samog sebe.Stoga beskarakterni Tihicu i SDA beskarakterni ljigavci vi ste nakon ovog cina zasigurno na put smetljista BH historije gdje odavno pripadate ,nakon oktobarske metle koja vas zasigurno ceka.
Jedino me interesuje gdje je onaj mladi Alijin princ Junior u svemu ovome,inace sef bosnjacko mafijaskog krimi podzemlja i prvi tajkun koji zivi na babinoj slavi,kao da ceka da pokupi ono sto ostane od ove propast stranke i da sa Radoncicem formira koaliciju BH propasti,......

Licno mi je drago za ovu konacnu blamazu i zivio sam za ovaj dan kada ce se ovaj SDA sljam samoponiziti tako nisko.Ima ona narodna mudrost koja kaze niko te poniziti ne moze toloko koliko ti mozes samog sebe.Stoga beskarakterni Tihicu i SDA beskarakterni ljigavci vi ste nakon ovog cina zasigurno na put smetljista BH historije gdje odavno pripadate ,nakon oktobarske metle koja vas zasigurno ceka.
Jedino me interesuje gdje je onaj mladi Alijin princ Junior u svemu ovome,inace sef bosnjacko mafijaskog krimi podzemlja i prvi tajkun koji zivi na babinoj slavi,kao da ceka da pokupi ono sto ostane od ove propast stranke i da sa Radoncicem formira koaliciju BH propasti,......

- draganbl
#34 Re: Državno-partijska posjeta SDA Beogradu...
S obzirom na to da sam tek sada primijetio ovu temu, prenijeću svoj komentar na Tihićevu posjetu Beogradu koji sam postavio na drugoj temi. Izvinjavam se moderaciji i forumašima zbog postavljanja istog posta na dvije teme, ali smatram da svako treba svoju grešku treba ispraviti, bez obzira na druge posljedice. Dakle,
Koliko pratim, Tihićeva posjeta Srbiji teče ok. Reklo bi se da čitava posjeta ima "prijateljski" prizvuk, što možda i nije previše dobro jer ipak ima dosta otvorenih i neriješenih pitanja između dvije zemlje koja se ne mogu sva razriješiti bez oštrijih tonova.
Sa druge strane, Tihić i nije otišao u Beograd kao zvanični predstavnik BiH, iako ga neki mediji u Srbiji predstavljaju kao "predsjednika najjače bošnjačke stranke (SDA) i predsjednika Doma naroda Parlamenta BiH".
Sve u svemu, moj je zaključak da je Tihić uradio pametan potez, prvenstveno pametan potez za sebe i svoju stranku, ali i da je otvorio vrata i drugim posjetama Beogradu (i zvaničnim i nezvaničnim). Da li je njegova posjeta generalno koristan potez i za čitavu Bosnu? Moje je mišljenje da ipak jeste, iako iz ovakve posjete neće proisteći nikakve značajne direktne konsekvence.
Da zaključim, ova posjeta nije nešto posebno važna, ali nije ni loša, s obzirom na to da je prva i nezvanična. Međutim, ukoliko se nakon ove posjete intenzivira dinamika međusobnih susreta i razgovora, onda će se ona pokazati još boljom i korisnijom nego što se sada čini. A ukoliko ga zbog ove posjete dežurne kvazibosanske patriote proglase izdajnikom, onda bi mu se zbog ove posjete čak moglo (i trebalo) čestitati.
Koliko pratim, Tihićeva posjeta Srbiji teče ok. Reklo bi se da čitava posjeta ima "prijateljski" prizvuk, što možda i nije previše dobro jer ipak ima dosta otvorenih i neriješenih pitanja između dvije zemlje koja se ne mogu sva razriješiti bez oštrijih tonova.
Sa druge strane, Tihić i nije otišao u Beograd kao zvanični predstavnik BiH, iako ga neki mediji u Srbiji predstavljaju kao "predsjednika najjače bošnjačke stranke (SDA) i predsjednika Doma naroda Parlamenta BiH".
Sve u svemu, moj je zaključak da je Tihić uradio pametan potez, prvenstveno pametan potez za sebe i svoju stranku, ali i da je otvorio vrata i drugim posjetama Beogradu (i zvaničnim i nezvaničnim). Da li je njegova posjeta generalno koristan potez i za čitavu Bosnu? Moje je mišljenje da ipak jeste, iako iz ovakve posjete neće proisteći nikakve značajne direktne konsekvence.
Da zaključim, ova posjeta nije nešto posebno važna, ali nije ni loša, s obzirom na to da je prva i nezvanična. Međutim, ukoliko se nakon ove posjete intenzivira dinamika međusobnih susreta i razgovora, onda će se ona pokazati još boljom i korisnijom nego što se sada čini. A ukoliko ga zbog ove posjete dežurne kvazibosanske patriote proglase izdajnikom, onda bi mu se zbog ove posjete čak moglo (i trebalo) čestitati.
-
voajer
#35 Re: Državno-partijska posjeta SDA Beogradu...
Kad neka delegacija ode u dvodnevnu posjetu, onda se u normalnim okolnostima isplanira program u kome se ruchci i vechere koriste za sto obimnije susrete za zvanichnicima na raznim nivoima i razgovore.Gile Kugulager wrote:A sta nam ovo govori?
"Ovo" nam govori da se ovdje nije radilo o normalnoj posjeti koja podrazumjeva razgovore, vec o posjeti sa svrhom da se snime dvije fotke koje Srbija moze prezentovati EU kao dokaz izuzetnih napora u pravcu dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje. Dakle ovdje nema potrebe da bilo ko u Srbiji hrani "balije" i ne do bog sa njima josh mora sjediti za istim stolom i nesto naprdjivati.
Jako me interesuje sta ce nam Tihi predstaviti kao najveci uspjeh ove posjete iz njegove perspektive.
Ja moram reci da me obuzimaju zmarci ushicenja na pomisao da napokon, nakon 20 godina ustrajnog rada oficijelnog Beograda da Bosnu uniste a stanovnistvo pobiju i unesrece, evo imamo nasheg predstavnika koji je imao istoriske hrabrosti da klekne pred "zrtve" i obeca im da ce uciniti sve da njihovoj djeci u Srbiji buducnost bude sto ljepsha i bezbolnija a nashoj u Bosni sto grdija i neizvjesnija. Samo neka Srbija ide u EU, a mi smo svakako stoka i nismo zasluzili da sutra imamo sta da jedemo a kamoli da josh i luksuz neke zemlje koju svojom zovemo zasluzujemo.
Sav bol i patnja ce proci kad nam Tadic dozvoli da ovakvi bijedni kakvi jesmo evropskoj Srbiji placamo ratnu odstetu za sve patnje i dushevne boli koje smo njenim vojnicima i paramilitarcima nanjeli za vrijeme rata za oslobodjenje Bosne od njenih prljavih i zivota i zemlje nedostojnih stanovnika.
Bravo Tihi.
- veljaca
#36 Re: Državno-partijska posjeta SDA Beogradu...
Dosta realan post za nekoga ko je iz seher Banja Luke .... .Ali na zalost tvoju, a jos vise moju, ti draganebl spadas u veoma mali procenat onih koj tako razmisljaju a trenutno zive u RS-u ...draganbl wrote:S obzirom na to da sam tek sada primijetio ovu temu, prenijeću svoj komentar na Tihićevu posjetu Beogradu koji sam postavio na drugoj temi. Izvinjavam se moderaciji i forumašima zbog postavljanja istog posta na dvije teme, ali smatram da svako treba svoju grešku treba ispraviti, bez obzira na druge posljedice. Dakle,
Opet, da ti kazem misljenje vecine u Federaciji - ovaj potez Tihica ne nailazi na odobravanje. Cak sta vise ....
- Suti i trpi
#37 Re: Državno-partijska posjeta SDA Beogradu...
Grjesis momak, cini ti se, jer u ovom nistavilu takvi ne mogu isplivat. Nacionalisti su glasni, a tolerantni ljudi su kao i uvijek ustaknuli pred njima i shvatili da je bolje sutit nego ispast los i pred svojim i pred onim drugim.veljaca wrote:Dosta realan post za nekoga ko je iz seher Banja Luke .... .Ali na zalost tvoju, a jos vise moju, ti draganebl spadas u veoma mali procenat onih koj tako razmisljaju a trenutno zive u RS-u ...
Opet, da ti kazem misljenje vecine u Federaciji - ovaj potez Tihica ne nailazi na odobravanje. Cak sta vise ....
Jesi vidio inserte koncerta Karajlica u BL? Cijela dvorana zvidzdi Dodiku, a Nele moli da prestanu
Sva tri naroda ne vide dalje od svojih nacionalnih torova, a to je zelja nacionalisticke politike, koja direktno ili indirektno zeli podjelu naroda (samim tim i drzave) za sva vremena.