Državna imovina i patriJote

Post Reply
Bosnolog

#26 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Bosnolog »

bicebolje wrote:
Usvojen entitetski Zakon o državnoj imovini, Bošnjaci protiv

Narodna skupština RS-a danas je na posebnoj sjednici u Banjoj Luci uz protivljenje poslanika iz reda bošnjačkog naroda usvojila Zakon o statusu državne imovine koja se nalazi na teritoriji RS-a i pod zabranom je raspolaganja, a kojim je definirano da se ta imovina uknjiži na RS.
Bošnjački poslanici su tokom višesatne raprave ukazivali da ovaj entitetski zakon nije u skladu s Ustavom, da ne doprinosi rješenju problema imovine te da je suprotan stavovima Vijeća za provođenje mira o uvjetima i ciljevima potrebnim za transformiranje OHR-a u BiH.

Njihov stav da je zakon antiustavan i antidejtonski i da je "direktan napad na državu", kao neosnovan je ocijenio ministar pravde RS-a Džerard Selman, ministar pravde RS-a, koje je i predlagač zakona.

Inače, Zakon je podržalo 60 poslanika, a niko nije bio protiv.
Meni je fascinantno kako pojedini forumaši reaguju na najave određene akcije iz RS. "Ajde, hoćeš li, ajd ako smiješ, joj kad ti mi, samo probaj, sinovi blablabla". Međutim kad vlasti RS zaista urade ono što su najavljivali, maca pojede jezik. Tema out. Šta je bilo ? Ništa. Jasno je da će ovaj zakon biti blokiran od strane Bošnjaka i da će se mjesecima vući po Ustavnim sudovima ali je isto tako jasno da će najgrlatiji sve to ignorisati i prebaciti se na druge teme, strategije i proročanstva. "Ajde, hoćeš li, ajd ako smiješ, joj kad ti mi, samo probaj, sinovi blablabla".
PatriJote, šta ćemo sad ? Predpostavljam da... "Sad kad oni nešto poslije ovog... joj usta... razvaliti, aj nek još to ako smiju...uh"

Pa nisto ovo je dodatni potez velikosrpke hajducije i finalni test za OHR- i da zvanicno znamo da li je mrtav ili je tu samo da ubere lovu i kostatuje vlastiti poraz pred velikosrpskom hajducijom poput UN-a oko uloge ocuvanju zasticne zone u Srebrenici u kojoj na njihove oci pocinise genocid sljedbenici iste velikosrpke ideologije koja nastavlja sa krsenjem Deytona, i nastavkom dvodecenisjog rusenja drzave.Ovo je jos jedan korag priblizavanja onom sto slijedi.Jedan od odgovora onih koji nisu zadovljni ovakvim ponasanjema akojima je stalo do BiH ako OHR ostane nijem ,sto je jako opasno i moze biti pocetak destabilizacije te tvorevine a spktar meta nacin i metode su veliki izbor.Prije se bilo sta uradi treba sacekati sta i kako ce reagovati OHR,vjerovatno kao i do sada javnim ublehiranjem i cekat mig velikih i cekati dalje korake.

Nakon izbora ce slijedi rijesavanej kompletne situacijje u paketu pa tako i te tvorevine ukljucujuci i otetu drzavnu imovinu koju zele nasilno preoteti,........Ovdje cu stati jer svako dalje pisanje nije za ovo mjesto,......
Hemel

#27 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Hemel »

bicebolje wrote:
1gorstak wrote:
Ako velikosrbi naprave taj korak dalje, preko interneta cu naruciti dobre gojzerice, kvalitetan IC uredjaj (itd) jer cemo biti korak blize ratu. Sa ili bez reakcije SIPA-e.
A koga ćeš u gojzericama krenuti da ubijaš ? Kupca ili prodavca ili redom ko naleti ? Hoćeš li autom ili pješke ?
E moj patriJoto, da nisi smiješan... bio bi opet smiješan.
kada zaljulja a nadati se da nece, nastaje pakao
ili si mlad ili si brzo zaboravio kako je agresija i rat poceo...nikada nisam mogao zamisliti da ce neko moci da puca po neduznim gradjanima (onako iz hira ili samo neka ih je manje)...
kv99

#28 Re: Državna imovina i patriJote

Post by kv99 »

Vidim da vec stari trolovi likuju na ne reagovanje OHR na jos jedan prst u oko od fasiste iz Laktasa ali kao sto kaze kineska poslovica "Pazi sta zelis moglo bi ti se i ostvariti ". Tako i vi , pazite da vam se ne ostvari ono sto vam krkan i obecava ali u tom slucaju vi ste ti koji ce trebati da kamom i puskom to i ostvarite. I ovi koji likuju jer se nadaju da ce dobiti nazvisnu genocidnu stvorevinu a i ovi koji likuju jer se nadaju da ce im krkan servirati tzv HB kada vec oni sami ne smiju . Nece trebati @gorstak ili bilo ko drugi da jurisa na BL ili Siroki Brijeg vec ce @bicebolje i @osa a ako ne oni onda njihovi sinovi da jurisaju i prave ovo sto im krkan obecava. Obecava nezavisnost kao sto je i Karadzic i Boban obecavao ali je zaboravio da kaze da za nazavisnost treba ne samo poklati i protjerati vec i krvariti i dupe riskirati. Cetnici su 1992 imali mnogo bolje uslove ne samo za rat i skukobe vec da na miru ostvare da su zeljeli samo nezavisnost ili pripojenje smrdiji ali nije to ono sto oni zele i zato trebaju opet da krenu da kolju i protjeravaju. Ja ne znam kako ce biti , da li ce biti nova traktorijada ili ce Bosne i Hercegovine nestati a sa njom i Bosnjaka i svih onih koji vole tu zemlju, ali znam da na miran nacin na koji vam krkan obecava nece moci. Pa vi likujte ali pazite da vam se zelje ne ostvare jer svaki krkanov potez je korak blize do onoga sto svako normalan nikada ne bi zelio i ne bi tse ome likovao i radovao .
nezavisni

#29 Re: Državna imovina i patriJote

Post by nezavisni »

Dobra tema... Dodik je Daytonski sporazum prekrsio jos prije oko godinu dana i nista se nije dogodilo. Nece ni sada. A tesko da ce i u buducnosti biti odgovora. Za to ipak treba imat m**a.
1gorstak

#30 Re: Državna imovina i patriJote

Post by 1gorstak »

bicebolje wrote:
1gorstak wrote:
Ako velikosrbi naprave taj korak dalje, preko interneta cu naruciti dobre gojzerice, kvalitetan IC uredjaj (itd) jer cemo biti korak blize ratu. Sa ili bez reakcije SIPA-e.
A koga ćeš u gojzericama krenuti da ubijaš ? Kupca ili prodavca ili redom ko naleti ?
Ubijati ? :) Pogresno si me shvatio. Ja sam jos uvijek u dilemi radi li se sve ovo kako bi se dobilo bolju startnu poziciju u pregovorima o reformi ustava ili se velikosrbi uistinu spremaju ugroziti opstanak drzave. Ako naprave taj "korak dalje", dileme nema, rat je pred nama i za to se treba pripremiti.
kiky

#31 Re: Državna imovina i patriJote

Post by kiky »

ma đaba smijurija i cirkus ...
kao što rekoh ...
samim usvajanjem odluke proces nije završen ...
postoje još neke instance koje dodo mora preč da bi zakon postao pravosnažan tj. da se objavi u službenom listu ...
ohr to zna i prati dalji razvoj događaja ...
nego je, ajduk, kakav jeste, napravio zasjedanje sad a realizacija bi mogla bit tek negdje iza izbora ako do nje uopšte dođe tj. dodo se pokušava ukopat za proces ustavne reforme koji slijedi iza izbora ...
samo još jedna bljutava predizborna konfrotacija radi dizanja tenzija u zemlji ...
ništa se vi ne sekirajte ...
kad dodo bude htjeo da se cepa morače povuč mnogo radikalnije poteze tj. i praktično izač iz dejtonskog sporazuma a dejtonski je jedini papir na kome se spominje rs ...
nego ...
jel dodo igra još fudbala s nama il neigra ...
:D
Student Exchange

#32 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Student Exchange »

Specijalne jedinice iz Gorazda i Brckog sa daljinskom logistickom i moralnom podrskom iz Sarajeva, ali prie svega Kopenhagena i New Yorka ce biti kljucan "cimbenik". Interventni vod Sarajevo-z kao udarna igla opet predstavlja sami vrh te strukture.
Kad se covjek zamisli i zapita o cemu se ovdje raspravlja to je odron. Sve sto treba da se desi je kritican broj (50 ili vise) kupoprodajnih ugovora i hrkljus.... linija odbrane ide u GOrazde. Samo ovaj put mijenjamo uloge: Bosnolog ce ici tamo, a ja ostajem u Americi :)
Bosnolog

#33 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Bosnolog »

Bosnolog je branio i odbranio Gorazde u proslom ratu a ti uzivaj sa Dodijem i cekaj vaskrsnuce Neovisne Genocidne i prisajednjenje sa dugosanjanom majkicom,Imat ces od mene salve ispracajnog vatrometa,i mozes komotno seliti i preko Karpata jer ce i Srbija svakao biti dio Ruske guberije,Sta ces u mrskoj i dusmanskoj Americi,........Ona ce ti svakako tada biti jos mrza, ;-)
Normalan.ba

#34 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Normalan.ba »

Student Exchange wrote:Specijalne jedinice iz Gorazda i Brckog sa daljinskom logistickom i moralnom podrskom iz Sarajeva, ali prie svega Kopenhagena i New Yorka ce biti kljucan "cimbenik". Interventni vod Sarajevo-z kao udarna igla opet predstavlja sami vrh te strukture.
Kad se covjek zamisli i zapita o cemu se ovdje raspravlja to je odron. Sve sto treba da se desi je kritican broj (50 ili vise) kupoprodajnih ugovora i hrkljus.... linija odbrane ide u GOrazde. Samo ovaj put mijenjamo uloge: Bosnolog ce ici tamo, a ja ostajem u Americi :)
:lol: :lol: :thumbup:
Student Exchange

#35 Re: Državna imovina i patriJote

Bosnolog wrote:Bosnolog je branio i odbranio Gorazde u proslom ratu a ti uzivaj sa Dodijem i cekaj vaskrsnuce Neovisne Genocidne i prisajednjenje sa dugosanjanom majkicom,Imat ces od mene salve ispracajnog vatrometa,i mozes komotno seliti i preko Karpata jer ce i Srbija svakao biti dio Ruske guberije,Sta ces u mrskoj i dusmanskoj Americi,........Ona ce ti svakako tada biti jos mrza, ;-)
Ohohho znam ja takve "branitelje", gledo ih zivio s vama pa me lijepo stid uhvati kad mi neko to spomene, a ja sutim. A kad bi prico imo bi ti sta reci i kako je i cega bilo. Ali i kad bi prico ne bih mogo do rijeci doci od tih patriJota gdej nema kraja bezobrazluku. Zbog tih ko ti sam i zavrsio u Americi, to jest takvi i cetnici zajedno, ali ste mi vi gori jer ste moji.
Znas li ti jarane Bosnolog sto od ovih iz Kopaca nema covjeka posto kazes da si bio (mozda te i znam)? E to ti je jaro slika i prilika ljudi, kakvi smo i sta smo. PatriJoti su oni sto su prodavali za marke, izigravali zahebane, prvi s ctnicima poceli kamionima trgovat jos nije bilo ni stalo pucanje, prvi napravili kucu u Sarajevu, prvi firme poklopalai i nove pootvarali.... a ja preko Grebka, pa onda gledam sta se radi. Fin osjecaj bio tu i gledo sve sta i kako. Drugom ti to jaro vise puta prejahan nes vise to ti garantujem.
kv99

#36 Re: Državna imovina i patriJote

Post by kv99 »

Normalan.ba wrote:
Student Exchange wrote:Specijalne jedinice iz Gorazda i Brckog sa daljinskom logistickom i moralnom podrskom iz Sarajeva, ali prie svega Kopenhagena i New Yorka ce biti kljucan "cimbenik". Interventni vod Sarajevo-z kao udarna igla opet predstavlja sami vrh te strukture.
Vidi ti ko nam podrzava naseg " Bosnjaka " kojem se filozofija zasniva da je najbolje bas za Bosnjake da se prihvati "trenutno i nepromjenjivo stanje "gdje je neminovno da se genocidna stvorevina odcijepi i ne samo u sadasnjim granicama vec i Brcko aminuje ali zato potencira da Bosnjaci poklope Federaciju :? Cak je i izracunao da je Bosnjacima bolje da se skoncentrisu na Mostar pa tamo cak i po cijenu sukoba prosire "Bosnjakistan " :-) Ili kako bi to rekao onaj ko trolove ovamo i salje : " ne dirajte u genocidnu stvorevinu a radite sta hocete u Federaciji" pa Bosnjacima sugerise da Federaciju poklope a BiH Hrvatima da je podijele...ali samo dok se PC ostavi na miru. A nas " bosnjak " @student bas to i zagovara. Kakve li slucajnosti u svemu tome a pogotovo da ga i @normalan podrzava :lol:
hercegovac_pravi

#37 Re: Državna imovina i patriJote

Post by hercegovac_pravi »

bicebolje wrote:
"Traže zatvaranje OHR-a, a postupaju na način koji traži daljnji rad OHR-a"

Visoki predstavnik Valentin Inzko smatra da posljednji događaj u Narodnoj skupštini RS-a predstavlja potvrdu kontradiktorne politike vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, koja neprestano traži zatvaranje OHR-a, ali zatim postupa na način koji traži dalji rad OHR-a, zato što ugrožava šanse da se postigne dogovor za rješavanje pitanja državne imovine, saopćeno je iz OHR-a.

Naime, Narodna skupština RS-a danas je na posebnoj sjednici u Banjoj Luci uz protivljenje poslanika iz reda bošnjačkog naroda usvojila Zakon o statusu državne imovine koja se nalazi na teritoriji RS-a i pod zabranom je raspolaganja, a kojim je definirano da se ta imovina uknjiži na RS.

- Vladajuća koalicija u RS-u je sigurno svjesna da je u februaru 2008. godine Upravni odbor Vijeća za provedbu mira utvrdio da je postizanje dogovora o pitanju državne imovine preduvjet za odluku o zatvaranju OHR-a. Ovaj uvjet nije promijenjen. Jasno je da ovaj zakon predstavlja pokušaj da se skrene pažnja s pravih pitanja, a to su kako zaustaviti ekonomski pad u protekle dvije godine i zaposliti ljude, te vratiti cijelu zemlju ponovo na put evroatlantskih integracija, navodi se u saopćenju OHR-a.

Iz OHR-a ukazuju da su činjenice potpuno jasne: direktna strana ulaganja u prvom kvartalu 2010. smanjila su se za 45,5 posto u odnosu na isti period prošle godine. Ljetne ankete pokazale su visoku stopu nezaposlenosti, 43 posto, odnosno 519.160 ljudi, što je potvrdilo da dvije trećine birača nezaposlenost smatra pitanjem od najvećeg interesa za njih.

- Umjesto rješavanja ovih pitanja, vladajuća koalicija u RS-u je još jednom zanemarila osnovna socijalna i ekonomska pitanja koja najviše zanimaju javnost, opredijelivši se umjesto toga za istu vrstu konfrontacije i negativnu retoriku koje smo vidjeli na prošlim izborima, što građanima nije ponudilo nikakva rješenja već samo nastavak političkih zastoja, nezaposlenost, ekonomsku stagnaciju i korupciju, kaže se u saopćenju.
OHR se prebacio u funkciju ekonomskih savjetnika. I šta sada ? Kako je ono išao scenario ? SIPA ? OS ? Sinovi ? SDA, SBIH, SDP ? Lovačko udruženje ? Povratnici ? Kako ono... ne mogu da se sjeti. Šta će sad biti ?
Ja sam davno rekao da su ovdje mnogi u službi zamajavanja naroda.
Pa eto ti proročanstva. Prođi kroz dobar dio mojih postova i vidjet ćeš da u njima piše upravo ovo što je OHR izjavio povodom današnjeg zasjedanja tzv skupštine tzv. pc-a.
Dalje, svaka budala može izglasati svaki zakon kakav mu padne na pamet. I šta onda? kako misliš provesti taj zakon? Ja sam povodom ovog izglasavanja zakona tzv. skupštine tzv. pc-a izglasao zakon da su sva nalazišta gasa kojim raspolaže Ruska Federacija moje vlasništvo. I kako misliš da ću sprovesti taj zakon? Ja mislim da ću "moj" zakon sprovesti na isti način kao i Dodo što će sprovesti ovaj zakon o državnoj imovini.
P.S Sjeti se tzv. "zakona o Elektrodistribuciji BiH i DB-a". Nešto ne vidim da se taj zakon sprovodi ali je još uvjek izglasan od strane iste "skupštine". Šta misliš zašto se ne sprovodi? E tako ti je i sa ovim "zakonom".
BiH-x

#38 Re: Državna imovina i patriJote

Post by BiH-x »

kv99 wrote:
Normalan.ba wrote:
Vidi ti ko nam podrzava naseg " Bosnjaka " kojem se filozofija zasniva da je najbolje bas za Bosnjake da se prihvati "trenutno i nepromjenjivo stanje "gdje je neminovno da se genocidna stvorevina odcijepi i ne samo u sadasnjim granicama vec i Brcko aminuje ali zato potencira da Bosnjaci poklope Federaciju :? Cak je i izracunao da je Bosnjacima bolje da se skoncentrisu na Mostar pa tamo cak i po cijenu sukoba prosire "Bosnjakistan " :-) Ili kako bi to rekao onaj ko trolove ovamo i salje : " ne dirajte u genocidnu stvorevinu a radite sta hocete u Federaciji" pa Bosnjacima sugerise da Federaciju poklope a BiH Hrvatima da je podijele...ali samo dok se PC ostavi na miru. A nas " bosnjak " @student bas to i zagovara. Kakve li slucajnosti u svemu tome a pogotovo da ga i @normalan podrzava :lol:
Normalan.ba nije Bosnjak vec Srbin
hercegovac_pravi

#39 Re: Državna imovina i patriJote

Student Exchange wrote:
Bosnolog wrote:Bosnolog je branio i odbranio Gorazde u proslom ratu a ti uzivaj sa Dodijem i cekaj vaskrsnuce Neovisne Genocidne i prisajednjenje sa dugosanjanom majkicom,Imat ces od mene salve ispracajnog vatrometa,i mozes komotno seliti i preko Karpata jer ce i Srbija svakao biti dio Ruske guberije,Sta ces u mrskoj i dusmanskoj Americi,........Ona ce ti svakako tada biti jos mrza, ;-)
Ohohho znam ja takve "branitelje", gledo ih zivio s vama pa me lijepo stid uhvati kad mi neko to spomene, a ja sutim. A kad bi prico imo bi ti sta reci i kako je i cega bilo. Ali i kad bi prico ne bih mogo do rijeci doci od tih patriJota gdej nema kraja bezobrazluku. Zbog tih ko ti sam i zavrsio u Americi, to jest takvi i cetnici zajedno, ali ste mi vi gori jer ste moji.
Znas li ti jarane Bosnolog sto od ovih iz Kopaca nema covjeka posto kazes da si bio (mozda te i znam)? E to ti je jaro slika i prilika ljudi, kakvi smo i sta smo. PatriJoti su oni sto su prodavali za marke, izigravali zahebane, prvi s ctnicima poceli kamionima trgovat jos nije bilo ni stalo pucanje, prvi napravili kucu u Sarajevu, prvi firme poklopalai i nove pootvarali.... a ja preko Grebka, pa onda gledam sta se radi. Fin osjecaj bio tu i gledo sve sta i kako. Drugom ti to jaro vise puta prejahan nes vise to ti garantujem.
I neka te tamo. Puno sreće i uspjeha želim u sviranju hurcu i pametovanju ljudima koji će (i već jesu) nešto uraditi da ti možeš jedanput godišnje doći sa kutijom Marlboro-a da nam prdoklačiš o našim "porazima" a svojim usjesima u pranju tanjira po Marriott-u i Holliday Inn-u.
Razligu dijete drago a ja baš pomislio da si nekakav "struĆnjak" koliko pameti prosipaš o DB-u i nepremostivoj situaciji koja nas Ćeka u BiH. Puno sreće i drž se ti MacDonald"s-a a kad dođeš pričaj nam o "čežnji za domovinom i teškoćama svakodnevnog života". i ne zaboravi da dodaš onu toliko popularnu " ma vratio bi se ja ali čekam da se situacija sredi" i ne zaboravi popljuvat one što su ti omogućili da i možeš doći i taj jedanput godišnje. Ono makar da ostaneš u trendu :thumbup:
hercegovac_pravi

#40 Re: Državna imovina i patriJote

BiH-x wrote:
kv99 wrote:
Normalan.ba wrote: Vidi ti ko nam podrzava naseg " Bosnjaka " kojem se filozofija zasniva da je najbolje bas za Bosnjake da se prihvati "trenutno i nepromjenjivo stanje "gdje je neminovno da se genocidna stvorevina odcijepi i ne samo u sadasnjim granicama vec i Brcko aminuje ali zato potencira da Bosnjaci poklope Federaciju :? Cak je i izracunao da je Bosnjacima bolje da se skoncentrisu na Mostar pa tamo cak i po cijenu sukoba prosire "Bosnjakistan " :-) Ili kako bi to rekao onaj ko trolove ovamo i salje : " ne dirajte u genocidnu stvorevinu a radite sta hocete u Federaciji" pa Bosnjacima sugerise da Federaciju poklope a BiH Hrvatima da je podijele...ali samo dok se PC ostavi na miru. A nas " bosnjak " @student bas to i zagovara. Kakve li slucajnosti u svemu tome a pogotovo da ga i @normalan podrzava :lol:
Nemoguće. Pa vidi mu nick-a
felipe kajetano

#41 Re: Državna imovina i patriJote

Post by felipe kajetano »

1gorstak wrote: Ubijati ? :) Pogresno si me shvatio. Ja sam jos uvijek u dilemi radi li se sve ovo kako bi se dobilo bolju startnu poziciju u pregovorima o reformi ustava ili se velikosrbi uistinu spremaju ugroziti opstanak drzave. Ako naprave taj "korak dalje", dileme nema, rat je pred nama i za to se treba pripremiti.
*ebo ovo, skupa igranka :-)

http://www.dobojturizam.com/rekreativnisadrzaji.php

Ako imas trauma iz proslosti jeftinija varijanta ti je da pokupis ekipu pa na paintball na Ozren, naravno ako si tu negdje blizu.10 marona po igracu.

Ista slika, isti flash :-D
stari grad Visegrad

#42 Re: Državna imovina i patriJote

Post by stari grad Visegrad »

Opet drzavna imovina!

Drzavna imovina nije stvar entiteta vec drzave.

Imam da vam dovidem 500 000 vehabija iz cijelog svijeta, samo nastavite otimati drzavnu imovinu.

Htjeli ste - eto vam ga.
Last edited by stari grad Visegrad on 14/09/2010 23:06, edited 1 time in total.
hercegovac_pravi

#43 Re: Državna imovina i patriJote

bicebolje wrote:
hercegovac_pravi wrote:A šta konkretno očekuješ da se uradi? Da se uzme puška u ruku i da se juriša na šta konkretno? :lol: Ili očekuješ možda da Bošnjaci istupe iz državnih institucija i osnuju bošnjačku Republiku BiH, baš kao Srbi 91 pravdajući to reakcijom na usvojene zakone?
Ne sekiraj se legendo sve to polako ali sigurno dolazi tačno tamo gdje je i zacrtano da dođe.
Ja ne očekujem ništa, nisam ništa očekivao da se desi i nisam ni pisao proročanstva, teorije i scenarije. Zato i pitam ove što su pisali. Šta sada ?

Aha. Sve ide po planu ? Ok, mada nije baš tako išlo proročanstvo ali ok.
Pa ako ne očekuješ ništa zašto onda pitaš? :-) Kakva proročanstva i scenarije ti pominješ? Niko ovdje (bar ja nisam) nije pisao nikakav proročanstva o državnoj imovini već o aktivnom potezu odcjepljenja jednog dijela Bosne i Hercegovine. Ako griješim de mi kopiraj moj post u kome piše ono što ti tvrdiš? ...btw.nemoj se truditi jer takvo nešto niko sa dva zrna poznavanja političke situacije u BiH neće napisati. Dakle, prdimahovine baš kao i one sa Elektroprenosom BiH. I vidm da je i taj "zakon" veoma vjerodostojan.
Proročanstvo ide baš onako kako i treba da ide. Vi radite gluposti i rušite Dayton a mi ćemo ......saznat ćeš ali mislim da će ti biti prekasno.
kv99

#44 Re: Državna imovina i patriJote

Post by kv99 »

BiH-x wrote:
kv99 wrote: Vidi ti ko nam podrzava naseg " Bosnjaka " kojem se filozofija zasniva da je najbolje bas za Bosnjake da se prihvati "trenutno i nepromjenjivo stanje "gdje je neminovno da se genocidna stvorevina odcijepi i ne samo u sadasnjim granicama vec i Brcko aminuje ali zato potencira da Bosnjaci poklope Federaciju :? Cak je i izracunao da je Bosnjacima bolje da se skoncentrisu na Mostar pa tamo cak i po cijenu sukoba prosire "Bosnjakistan " :-) Ili kako bi to rekao onaj ko trolove ovamo i salje : " ne dirajte u genocidnu stvorevinu a radite sta hocete u Federaciji" pa Bosnjacima sugerise da Federaciju poklope a BiH Hrvatima da je podijele...ali samo dok se PC ostavi na miru. A nas " bosnjak " @student bas to i zagovara. Kakve li slucajnosti u svemu tome a pogotovo da ga i @normalan podrzava :lol:
Pa to je i poenta posta. @student je jos jedan od dugog niza samoproglasenih "Bosnjaka" koji zagovaraju isto sto i @normalan pa mu zato ovaj i daje podrsku. I onda se neki pitaju zasto je tako lako procitan kao jos jedan salonski trol koji pokusava da preko "Bosnjackog "nicka/imena prodaje cetnicku ideologiju :-) @student se iz svih zila napinje da dokaze kako je "Bosnjak" i kako zeli samo Bosnjacima najbolje ali citavo to vrijeme potencira SANU ideologiju doslovno prepisanu sa RTRS i krkanovih govornika. Ni trolovi nisu sto su nekad bili, izgleda da je manjak para pogodio i propagandni odjel iz Laktasa :lol:
Student Exchange

#45 Re: Državna imovina i patriJote

hercegovac_pravi wrote:
Student Exchange wrote: Ohohho znam ja takve "branitelje", gledo ih zivio s vama pa me lijepo stid uhvati kad mi neko to spomene, a ja sutim. A kad bi prico imo bi ti sta reci i kako je i cega bilo. Ali i kad bi prico ne bih mogo do rijeci doci od tih patriJota gdej nema kraja bezobrazluku. Zbog tih ko ti sam i zavrsio u Americi, to jest takvi i cetnici zajedno, ali ste mi vi gori jer ste moji.
I neka te tamo. Puno sreće i uspjeha želim u sviranju hurcu i pametovanju ljudima koji će (i već jesu) nešto uraditi da ti možeš jedanput godišnje doći sa kutijom Marlboro-a da nam prdoklačiš o našim "porazima" a svojim usjesima u pranju tanjira po Marriott-u i Holliday Inn-u.
Razligu dijete drago a ja baš pomislio da si nekakav "struĆnjak" koliko pameti prosipaš o DB-u i nepremostivoj situaciji koja nas Ćeka u BiH. Puno sreće i drž se ti MacDonald"s-a a kad dođeš pričaj nam o "čežnji za domovinom i teškoćama svakodnevnog života". i ne zaboravi da dodaš onu toliko popularnu " ma vratio bi se ja ali čekam da se situacija sredi" i ne zaboravi popljuvat one što su ti omogućili da i možeš doći i taj jedanput godišnje. Ono makar da ostaneš u trendu :thumbup:
Jes vala, eto ti ces mi iz Hercegovine rec. To ti uzimas pravo i ovi tvoji da pricas u svacije ime to vam je stara prica, malo dijete u to ne bi povjerovalo. Ja sam jaro poslje rata doso ovamo a skoro cijeli rat bio tamo gdje Bosnoog kaze da je bio. Malo si se zahebo! Ja sam jaro 10 godina imo kad sam s babom skorom do Grebka dolazio tako da ti to jaro drugom nekom..... I znam ko je sta bio tamo i znam dosta sta se radilo. Mogo sam ja i tamo ostat i da mi takvi kroje sudbinu pa kad sad citam fino me podsjetite. Hvala ti ko bratu na tome.
Bosnolog

#46 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Bosnolog »

Student Exchange wrote:
Za mene su patriote oni koji su krvarili branili i odbranili Gorazde u rovovima i cukama od komandnta rahm.Imamovica sa kojim sam saradivao a koji je organizovao odbranu Gorazda uz sve probleme koje je imao uspio je sacuvati heroj grad Gorazde i nazalos poginuo na kraju ali ostao legenda odbrane istog i kao takav je zapisan u historiji Gorazda i Drine sa svim nnjegovim braniocima.A te koji su trgovali sto ih nisi trazio pa im sudio.

Ja bih rekao da tvoje pisanje ima drugu namjeru,vidis da sam ti savjetovao na prethodnoj temi gdje i kod koga trebas ici i time rijesiti svoje probleme,.....Mogli smo dici gace na stapu na pocetku rata kada smo bili goloruki,zavrsili bi u konc logorima i pod zemljom kao sto se desilo onima koji se nisu organizovali i borili ili su se se predali onima koji su se svetili Dahijama u Srebrenici,..Pusti ba defetizam i spin suplju,Bosna je opstala zahvaljuci onima koji nisu ratovali ne da bi samo imali bolju kucu vec prije svega da sacuvaju svoju glavu,jer bez odbranjenog zivota i drzave kucu neces imati svakako,......

Ja sam na mnogim temam kritikovoa ratno i poslijeratno vladanje SDA sa kojom sam bio u sukobu i nikada clan niti sam glasoa za jih ali ti ocito nisi citao prethodne teme.Mene je jedino interesovala BiH i odbrane iste kao i danas,stranke su nam neophodne ali one su samo servis gradana i tu su da brinu o njihovim interesima a interes drzave i drustva bi morao biti ispred licnostranckog,.....

Kazes da si branio Gorazde samo se ja pitam sa koje strane fronta, :mrgreen: .......jer po tvoji pricama u vezi Brckog i na drugim temama bih rekao da smo bili na dvije suprotne strane a odnekud mi tvoje price poznate iz ranijih prepiski,.....Imas svoj licni izbor da slobodno odlucis o sebi i svojim zivotnim planovima,kao i svi mi pojedinacno,.
Only1

#47 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Only1 »

Pa sta moze ko uraditi? Problem je RS i to se samo moze rijesiti onako kako je nastala. Nece oni dobrovoljno reci 'OK mi odustajemo od RS hocemo jedinstvenu BiH'.
Student Exchange

#48 Re: Državna imovina i patriJote

kv99 wrote:Pa to je i poenta posta. @student je jos jedan od dugog niza samoproglasenih "Bosnjaka" koji zagovaraju isto sto i @normalan pa mu zato ovaj i daje podrsku. I onda se neki pitaju zasto je tako lako procitan kao jos jedan salonski trol koji pokusava da preko "Bosnjackog "nicka/imena prodaje cetnicku ideologiju :-) @student se iz svih zila napinje da dokaze kako je "Bosnjak" i kako zeli samo Bosnjacima najbolje ali citavo to vrijeme potencira SANU ideologiju doslovno prepisanu sa RTRS i krkanovih govornika. Ni trolovi nisu sto su nekad bili, izgleda da je manjak para pogodio i propagandni odjel iz Laktasa :lol:
Tvoje rijeci govore o tebi a ne o meni. Kako se covjek mijenja kad osjeti da mu se izmice ono na sta je naviko, vidi se huja iz tvog posta, ali gore je sta te na to tjera ta zavist. Sve ce propast, ali bice kako ja kazem. Pa bujrum legendo jos potpaljuj Bosnjake u Brckom po tome si poznat.
Student Exchange

#49 Re: Državna imovina i patriJote

Bosnolog wrote:
Student Exchange wrote:
Za mene su patriote oni koji su krvarili branili i odbranili Gorazde u rovovima i cukama od komandnta rahm.Imamovica sa kojim sam saradivao a koji je organizovao odbranu Gorazda uz sve probleme koje je imao uspio je sacuvati heroj grad Gorazde i nazalos poginuo na kraju ali ostao legenda odbrane istog i kao takav je zapisan u historiji Gorazda i Drine sa svim nnjegovim braniocima.A te koji su trgovali sto ih nisi trazio pa im sudio.

Ja bih rekao da tvoje pisanje ima drugu namjeru,vidis da sam ti savjetovao na prethodnoj temi gdje i kod koga trebas ici i time rijesiti svoje probleme,.....Mogli smo dici gace na stapu na pocetku rata kada smo bili goloruki,zavrsili bi u konc logorima i pod zemljom kao sto se desilo onima koji se nisu organizovali i borili ili su se se predali onima koji su se svetili Dahijama u Srebrenici,..Pusti ba defetizam i spin suplju,Bosna je opstala zahvaljuci onima koji nisu ratovali ne da bi samo imali bolju kucu vec prije svega da sacuvaju svoju glavu,jer bez odbranjenog zivota i drzave kucu neces imati svakako,......

Ja sam na mnogim temam kritikovoa ratno i poslijeratno vladanje SDA sa kojom sam bio u sukobu i nikada clan niti sam glasoa za jih ali ti ocito nisi citao prethodne teme.Mene je jedino interesovala BiH i odbrane iste kao i danas,stranke su nam neophodne ali one su samo servis gradana i tu su da brinu o njihovim interesima a interes drzave i drustva bi morao biti ispred licnostranckog,.....

Kazes da si branio Gorazde samo se ja pitam sa koje strane fronta, :mrgreen: .......jer po tvoji pricama u vezi Brckog i na drugim temama bih rekao da smo bili na dvije suprotne strane a odnekud mi tvoje price poznate iz ranijih prepiski,.....Imas svoj licni izbor da slobodno odlucis o sebi i svojim zivotnim planovima,kao i svi mi pojedinacno,.
Bosnolog!
Znam ja i Imamovica i Turcala. Ne mijesaj Imamovia u to. Ali ne bih se usudio rec ko si ti.
Znam da znas da sve ovo sto sam ti napiso 100% tacno i jos gore. Mogo bi do sutra pricat. Sve je to u redu ali kako je bilo pred kraj. Sto se ti pravi slud da ne razumis NE ZANIMA ME VISE. Dugo je sve to jaro trajalo.
hercegovac_pravi

#50 Re: Državna imovina i patriJote

Student Exchange wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Student Exchange wrote: Ohohho znam ja takve "branitelje", gledo ih zivio s vama pa me lijepo stid uhvati kad mi neko to spomene, a ja sutim. A kad bi prico imo bi ti sta reci i kako je i cega bilo. Ali i kad bi prico ne bih mogo do rijeci doci od tih patriJota gdej nema kraja bezobrazluku. Zbog tih ko ti sam i zavrsio u Americi, to jest takvi i cetnici zajedno, ali ste mi vi gori jer ste moji.
Jes vala, eto ti ces mi iz Hercegovine rec. To ti uzimas pravo i ovi tvoji da pricas u svacije ime to vam je stara prica, malo dijete u to ne bi povjerovalo. Ja sam jaro poslje rata doso ovamo a skoro cijeli rat bio tamo gdje Bosnoog kaze da je bio. Malo si se zahebo! Ja sam jaro 10 godina imo kad sam s babom skorom do Grebka dolazio tako da ti to jaro drugom nekom..... I znam ko je sta bio tamo i znam dosta sta se radilo. Mogo sam ja i tamo ostat i da mi takvi kroje sudbinu pa kad sad citam fino me podsjetite. Hvala ti ko bratu na tome.
Aha...ja Hamo zipa mu vugla (bolje nije ni za očekivati ) . ...uzmam pravo koje mi i pripada a to je da sam odlučujem o svojoj sudbini i o sudbini svoje djece a ne da mi "neko svira nekoj stvari" i situcaiji o kojoj veze nema i još mi sugeriše šta je to što je najbolje za mene i moju djecu. Kažem ti neka te tamo, niko te ne tjera da se petljaš u stvari koje te se ne dotiču.
De ti nama još jedanput ispriĆaj kako ono ide o "mirnom razlazu" a sjedi u Americi i kukaj o nesposobnosti BiH vlasti da tebi obezbjede ono za što se ti nisi u stanju i ne želiš boriti. Naravno, svi smo glupi samo si ti pametan ako će ti to pomoći u hranjenju svoga ega :-)
Post Reply