Državna imovina i patriJote
-
bicebolje
#151 Re: Državna imovina i patriJote
DODIK: ZAKON RS - TAČKA NA DEBATU
Predsjednik Vlada Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Savjet za provođenje mira nije ocijenio da Zakon o statusu državne imovine koja se nalazi na teritoriji Srpske i pod zabranom je raspolaganja krši Dejtonski mirovni sporazum ili Ustav.
"To znači da smo donijeli i ustavan i dejtonski zakon. To je tačka na debatu o tom pitanju", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sjednice Vlade RS.
Dodik smatra da se može očekivati da Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS zatraži zaštitu vitalnog nacionalnog interesa zbog ovog zakona, kao i da će ovaj akt dobiti zeleno svjetlo na Ustavnom sudu RS.
"Ako bi se nakon toga desilo da nadležni sudovi budu opstruisali upis deblokirane imovine, donijećemo zakon kojim ćemo tu nadležnost iz sudova prenijeti na neku posebnu agenciju u RS", kaže Dodik.
Zakon o statusu državne imovine koja se nalazi na teritoriji Srpske i pod zabranom je raspolaganja Narodna skupština RS donijela je 14. septembra i njime bi trebalo da bude deoblokirana sva imovina koja je od 2005. godine nametnutim odlukama OHR-a pod zabranom raspolaganja.
Predsjednik Vlada Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Savjet za provođenje mira nije ocijenio da Zakon o statusu državne imovine koja se nalazi na teritoriji Srpske i pod zabranom je raspolaganja krši Dejtonski mirovni sporazum ili Ustav.
"To znači da smo donijeli i ustavan i dejtonski zakon. To je tačka na debatu o tom pitanju", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sjednice Vlade RS.
Dodik smatra da se može očekivati da Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS zatraži zaštitu vitalnog nacionalnog interesa zbog ovog zakona, kao i da će ovaj akt dobiti zeleno svjetlo na Ustavnom sudu RS.
"Ako bi se nakon toga desilo da nadležni sudovi budu opstruisali upis deblokirane imovine, donijećemo zakon kojim ćemo tu nadležnost iz sudova prenijeti na neku posebnu agenciju u RS", kaže Dodik.
Zakon o statusu državne imovine koja se nalazi na teritoriji Srpske i pod zabranom je raspolaganja Narodna skupština RS donijela je 14. septembra i njime bi trebalo da bude deoblokirana sva imovina koja je od 2005. godine nametnutim odlukama OHR-a pod zabranom raspolaganja.
-
luckypot
#152 Re: Državna imovina i patriJote
Bravo. A sad naprijed u provodjenje zakona. I molim da se i provede i zakon o referendumu. I da se napravi zid oko RS-a. I da se Brcko pridruzi entitetu. Imam jos zelja, ali eto samo da navedem ove skromnije.bicebolje wrote:DODIK: ZAKON RS - TAČKA NA DEBATU
- Student Exchange
#153 Re: Državna imovina i patriJote
Ovo ako Mirnes ne rijesi niko nece.
-
luckypot
#154 Re: Državna imovina i patriJote
Ma rjesice Dodik i srpski glasaci samo dok skupe petlju - tj. dok kupe dovoljno zemlje i stanova u Novom Sadu.Student Exchange wrote:Ovo ako Mirnes ne rijesi niko nece.
- Student Exchange
#155 Re: Državna imovina i patriJote
Sve indikacije su da ce bit tako,a li evo iz nekog razloga hoce da se gruntovno obezbjede. Sad ne znam ni sam ke li ovo treba zaustavljat ili ne. Ja sam kao Bosnjak zbunjen.luckypot wrote:Ma rjesice Dodik i srpski glasaci samo dok skupe petlju - tj. dok kupe dovoljno zemlje i stanova u Novom Sadu.Student Exchange wrote:Ovo ako Mirnes ne rijesi niko nece.
-
luckypot
#156 Re: Državna imovina i patriJote
Sporo kontas, na guranje, zato si zbunjen. A posto sporo kontas, nemoj ljude zaustavljat nego im pomozi, glasaj za Dodika, pozovi na referendum ili nesto slicno.Student Exchange wrote:Sve indikacije su da ce bit tako,a li evo iz nekog razloga hoce da se gruntovno obezbjede. Sad ne znam ni sam ke li ovo treba zaustavljat ili ne. Ja sam kao Bosnjak zbunjen.luckypot wrote:Ma rjesice Dodik i srpski glasaci samo dok skupe petlju - tj. dok kupe dovoljno zemlje i stanova u Novom Sadu.Student Exchange wrote:Ovo ako Mirnes ne rijesi niko nece.
- Student Exchange
#157 Re: Državna imovina i patriJote
A sto bih ja, Bosnjak za Dodika glaso? Sta ti je? Samo hocu da znam reba li se Dodik zaustavljat ili ne? Sta kaze strategijaluckypot wrote: Sporo kontas, na guranje, zato si zbunjen. A posto sporo kontas, nemoj ljude zaustavljat nego im pomozi, glasaj za Dodika, pozovi na referendum ili nesto slicno.
-
luckypot
#158 Re: Državna imovina i patriJote
Student Exchange wrote:A sto bih ja, Bosnjak za Dodika glaso? Sta ti je? Samo hocu da znam reba li se Dodik zaustavljat ili ne? Sta kaze strategijaluckypot wrote: Sporo kontas, na guranje, zato si zbunjen. A posto sporo kontas, nemoj ljude zaustavljat nego im pomozi, glasaj za Dodika, pozovi na referendum ili nesto slicno.
Ama dobri moj Bosnjace
- Student Exchange
#159 Re: Državna imovina i patriJote
Zar ne vidis da konsenzus nie moguc?luckypot wrote: Ama dobri moj Bosnjace, nemoj razmisljati, ako nisi dosad nista shvatio tesko da ces odsad. Nego glasaj za Dodika, vidis da covjek napreduje svaki dan u svom planu, nemas za koga u Federaciji, sve sami bilmezi, okreni se pravoj strani i konsenzusu.
-
luckypot
#160 Re: Državna imovina i patriJote
Kako nije, vidis da je postignut konsenzus, Srbi u RS-u hoce Dodika, pridruzi im se i ti, ili ih bar nemoj kritikovati radi toga. Eto vidis da postoji konsenzus, samo ne znam da li bi trebali pojacati podrsku SDS-u ili radikalima, mozda nesto kasnije, ne sad.Student Exchange wrote:Zar ne vidis da konsenzus nie moguc?luckypot wrote: Ama dobri moj Bosnjace, nemoj razmisljati, ako nisi dosad nista shvatio tesko da ces odsad. Nego glasaj za Dodika, vidis da covjek napreduje svaki dan u svom planu, nemas za koga u Federaciji, sve sami bilmezi, okreni se pravoj strani i konsenzusu.
- Student Exchange
#161 Re: Državna imovina i patriJote
To ja kazem, postoji konsenzus u okviru nacija, a kad dodjemo do operativnih odluka za strategiju Bosnjaka nista se ne zna. Recimo, cetnici iscurise svi preko Drine, Bosnjaci su vec poklopili Brcko, Zvornik, Prijedor... i sad Dodik gruntovno hoce da definira kvadratne metre. E sad u toj konstalaciji sat kojae strategija? Hocemo li zaustavljat ili ne?luckypot wrote: Kako nije, vidis da je postignut konsenzus, Srbi u RS-u hoce Dodika, pridruzi im se i ti, ili ih bar nemoj kritikovati radi toga. Eto vidis da postoji konsenzus, samo ne znam da li bi trebali pojacati podrsku SDS-u ili radikalima, mozda nesto kasnije, ne sad.
-
luckypot
#162 Re: Državna imovina i patriJote
A dje ti ode, kvadratni metri, poklapanje ovo ono. Opusti se malo, tema je o drzavnoj imovini, daj da vidimo sta ce se desiti s domom kulture u Mrdusi Donjoj, od toga zavisi najmanje buducnost EUStudent Exchange wrote:To ja kazem, postoji konsenzus u okviru nacija, a kad dodjemo do operativnih odluka za strategiju Bosnjaka nista se ne zna. Recimo, cetnici iscurise svi preko Drine, Bosnjaci su vec poklopili Brcko, Zvornik, Prijedor... i sad Dodik gruntovno hoce da definira kvadratne metre. E sad u toj konstalaciji sat kojae strategija? Hocemo li zaustavljat ili ne?luckypot wrote: Kako nije, vidis da je postignut konsenzus, Srbi u RS-u hoce Dodika, pridruzi im se i ti, ili ih bar nemoj kritikovati radi toga. Eto vidis da postoji konsenzus, samo ne znam da li bi trebali pojacati podrsku SDS-u ili radikalima, mozda nesto kasnije, ne sad.
- heckler
#163 Re: Državna imovina i patriJote
Student Exchange wrote:A sto bih ja, Bosnjak za Dodika glaso? Sta ti je? Samo hocu da znam reba li se Dodik zaustavljat ili ne? Sta kaze strategijaluckypot wrote: Sporo kontas, na guranje, zato si zbunjen. A posto sporo kontas, nemoj ljude zaustavljat nego im pomozi, glasaj za Dodika, pozovi na referendum ili nesto slicno.
hehehe ja jos nikog ovdje nivdjeh da vise puta u tako kratkom roku ponavlja da je Bosnjak.... jah...
- Student Exchange
#164 Re: Državna imovina i patriJote
Sad skontah! Bosnolog Ajanovic je opiso plan za dokrinu na unutarnjem planu, ovdje saznajem da treba da se opustim i nista ne dirat, kontam na spoljnom planu. Halali. covjek nekad hoce da se uvjeri da je sve pod kontrolom, ako nista svaki pojedinac je za uharluckypot wrote:A dje ti ode, kvadratni metri, poklapanje ovo ono. Opusti se malo, tema je o drzavnoj imovini, daj da vidimo sta ce se desiti s domom kulture u Mrdusi Donjoj, od toga zavisi najmanje buducnost EUStudent Exchange wrote:To ja kazem, postoji konsenzus u okviru nacija, a kad dodjemo do operativnih odluka za strategiju Bosnjaka nista se ne zna. Recimo, cetnici iscurise svi preko Drine, Bosnjaci su vec poklopili Brcko, Zvornik, Prijedor... i sad Dodik gruntovno hoce da definira kvadratne metre. E sad u toj konstalaciji sat kojae strategija? Hocemo li zaustavljat ili ne?luckypot wrote: Kako nije, vidis da je postignut konsenzus, Srbi u RS-u hoce Dodika, pridruzi im se i ti, ili ih bar nemoj kritikovati radi toga. Eto vidis da postoji konsenzus, samo ne znam da li bi trebali pojacati podrsku SDS-u ili radikalima, mozda nesto kasnije, ne sad.Pusti operativne odluke, sve se zna, ali tebi izgleda niko nista nije rekao ili sporo kontas, pa ljudi nece da te zamaraju.
- Student Exchange
#165 Re: Državna imovina i patriJote
Obozavam rijeci "Dodo", "Bosnjak", inventivnost, asocijativnost i da bildam.heckler wrote:Student Exchange wrote:A sto bih ja, Bosnjak za Dodika glaso? Sta ti je? Samo hocu da znam reba li se Dodik zaustavljat ili ne? Sta kaze strategijaluckypot wrote: Sporo kontas, na guranje, zato si zbunjen. A posto sporo kontas, nemoj ljude zaustavljat nego im pomozi, glasaj za Dodika, pozovi na referendum ili nesto slicno.
hehehe ja jos nikog ovdje nivdjeh da vise puta u tako kratkom roku ponavlja da je Bosnjak.... jah...
- heckler
#166 Re: Državna imovina i patriJote
Obozavam rijeci "Dodo", "Bosnjak", inventivnost, asocijativnost i da bildam.Student Exchange wrote:heckler wrote: A sto bih ja, Bosnjak za Dodika glaso? Sta ti je? Samo hocu da znam reba li se Dodik zaustavljat ili ne? Sta kaze strategija
A implementaciju i adaptaciju?
- Student Exchange
#167 Re: Državna imovina i patriJote
heckler wrote:Obozavam rijeci "Dodo", "Bosnjak", inventivnost, asocijativnost i da bildam.Student Exchange wrote:heckler wrote: A sto bih ja, Bosnjak za Dodika glaso? Sta ti je? Samo hocu da znam reba li se Dodik zaustavljat ili ne? Sta kaze strategija
A implementaciju i adaptaciju?[/quote]
implementaciju ne zagovaram jer nema svrhe (vidi gore sa kaze kolega), adaptacijuu ne podnosim, to mi je mentalni sklop
-
luckypot
#168 Re: Državna imovina i patriJote
Ma momak je iz stare bosnjacke familije koja se preziva trol ili ublehas, ne znam tacno koja je.heckler wrote:Student Exchange wrote:A sto bih ja, Bosnjak za Dodika glaso? Sta ti je? Samo hocu da znam reba li se Dodik zaustavljat ili ne? Sta kaze strategijaluckypot wrote: Sporo kontas, na guranje, zato si zbunjen. A posto sporo kontas, nemoj ljude zaustavljat nego im pomozi, glasaj za Dodika, pozovi na referendum ili nesto slicno.
- Student Exchange
#169 Re: Državna imovina i patriJote
Nemoj nagadjat moras tacno znat, za drzavnu strategiju bi ti takvo nesto bilo pogubnoluckypot wrote:Ma momak je iz stare bosnjacke familije koja se preziva trol ili ublehas, ne znam tacno koja je.heckler wrote:Student Exchange wrote: A sto bih ja, Bosnjak za Dodika glaso? Sta ti je? Samo hocu da znam reba li se Dodik zaustavljat ili ne? Sta kaze strategija
-
luckypot
#170 Re: Državna imovina i patriJote
Ma jok cini ti se, obje familije su iste.Student Exchange wrote:Nemoj nagadjat moras tacno znat, za drzavnu strategiju bi ti takvo nesto bilo pogubnoluckypot wrote:Ma momak je iz stare bosnjacke familije koja se preziva trol ili ublehas, ne znam tacno koja je.heckler wrote:
- BarbaDue
#171 Re: Državna imovina i patriJote
Bosnolog wrote:luckypot wrote:Grijesis. Ovo je dokaz samo koliko se srpska politika mora nisko spustiti jer vise nema cime da ucjenjuje (od 'Karlovac Karlobag Virovitica' i 'Velike Srbije' do 'ne osporavamo BiH ali da se zna da su zgrade u Sekovicima snase i sve nas staraca sto je ostalo da zivi ovdje cemo se do zadnjeg boriti da tako i ostane' dalek je put). Plus ovo je dokaz da je Dodik totalno bez para, jer su pare od Telekoma otisle, a od 'investicija' Kineza, Austrijanaca, Ceha, aerodroma, Houstona i slijetanja na mjesec nema nista. Dakle Dodik moze napraviti rat ako mu bude trebalo da pobjegne za Beograd i javi se preko radio stanice, ali u tom ratu i on zna ko je odmah donji i pravno (Medjnarodni Sud Pravde: RS=Sjeverni Kipar) i vojno (da te podsjetim na Dodikovu slavnu izjavu 'dva dana ne mozemo izdrzati s puskom'). Tako da vjeruj niko ama bas niko se vise tog 'sukoba' ne boji ni vojno, ni pravno, ni moralno, ni na nivou medjunarodne zajednice i njene podrska, mnogi sukkob cak i prizeljkuju.BarbaDue wrote: Grdno se varas ako mislis da je Sandzak veci problem od Bosne...Ovaj zakon nije nikakvo tamburanje u prazno...ovo je korak do rata, a problem u Sanzaku je napravljen samo da bi se produbila kriza u regionu i napravila dobra osnova za sukobe.
Daj boze da grijesim...![]()
-
stari grad Visegrad
#172 Re: Državna imovina i patriJote
Na Sud u Strazbur! povezati se dijasporom radi lakseg podizanja optuznice!
-
drenmajster
#173 Re: Državna imovina i patriJote
Treba im dobro priprijetit-i to prstom-budul' se zahebavali tuzicemo ih u po Strassbourga-pa nek kosta kolko hoce(i traje naravno- a oni vazda kooperativni i isprepadani pa nista ne cine ako im se priprijeti sudom,OHR-om EU-om itd.)
Samo tako se to moze rijesiti.
(keserenje u modi pa da i ja malo)
Samo tako se to moze rijesiti.
-
stari grad Visegrad
#174 Re: Državna imovina i patriJote
Ima i ratna opcija.japijem wrote:možda je i to rješenje, samo slučaj sejdić-finci, nam pokazuje kako neki baš i ne drže do mišljenja međunarodnih prvosudnih tijela. nadalje radi se o državnoj imovini, tko će dignuti tužbu, ako će za nju trebati konsenzus svih, zapetljano...stari grad Visegrad wrote:Na Sud u Strazbur! povezati se dijasporom radi lakseg podizanja optuznice!
-
stari grad Visegrad
#175 Re: Državna imovina i patriJote
nista nije nemoguce.
Nemam predrasua tipa: ne moze, tesko, bla, bla, bla.
Tek kan nesto pokrenes onda se otvara vise novih vrata, onda ides dalje itd.
Dakle sve je moguce a pogotovo ispraviti otimacinu drzvane imovine.
Samo neprijatelji Bosne i Hercegovine i nesposbni sire recenice. "Uh, kako", " uh nemeoguce".
Bez truda nema rezultata!
Nemam predrasua tipa: ne moze, tesko, bla, bla, bla.
Tek kan nesto pokrenes onda se otvara vise novih vrata, onda ides dalje itd.
Dakle sve je moguce a pogotovo ispraviti otimacinu drzvane imovine.
Samo neprijatelji Bosne i Hercegovine i nesposbni sire recenice. "Uh, kako", " uh nemeoguce".
Bez truda nema rezultata!