Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
-
bogumil-8
#126 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Draganu Čoviću (i ostalim "sljedbenicima Tuđmanove politike na Bobanovom putu") treba jasno i glasno kazati:
Ne tjeraj Bošnjake da se kaju zbog "vezivanja zastava". Jednom ste "zabijali nož u leđa", nemojte i sada. Na kratko mi HDZ 1990 podstakao nadu u "zdravu HDZ politiku"!
Ispadne da je bolje bilo prihvatiti Šešelja za saveznika i živjeti u državi sa zapadnim granicama Karlobag - Karlovac - Virovitica.
D. Čović je "zlo po hrvate u BiH" (baš kao i M. Boban ili A. Jelavić)! Živio Drug Tito!
Ne mogu zaboraviti dolazak Kordića u Tuzlu sa zadatkom "spašavanja hrvata" sa Husina (kada je pokušao odvesti hrvate u "nedođiju", ko zna kamo i kuda)! Srećom među hrvatima ima i pametnih i poštenih političara (koji su znali prepoznati i odbiti politiku "humanog preseljenja naroda").
Ne tjeraj Bošnjake da se kaju zbog "vezivanja zastava". Jednom ste "zabijali nož u leđa", nemojte i sada. Na kratko mi HDZ 1990 podstakao nadu u "zdravu HDZ politiku"!
Ispadne da je bolje bilo prihvatiti Šešelja za saveznika i živjeti u državi sa zapadnim granicama Karlobag - Karlovac - Virovitica.
D. Čović je "zlo po hrvate u BiH" (baš kao i M. Boban ili A. Jelavić)! Živio Drug Tito!
Ne mogu zaboraviti dolazak Kordića u Tuzlu sa zadatkom "spašavanja hrvata" sa Husina (kada je pokušao odvesti hrvate u "nedođiju", ko zna kamo i kuda)! Srećom među hrvatima ima i pametnih i poštenih političara (koji su znali prepoznati i odbiti politiku "humanog preseljenja naroda").
Last edited by bogumil-8 on 21/11/2009 17:56, edited 2 times in total.
- Lincoln-Burrows
#127 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Tebi nije valjala jer želiš vjerojatno unitarnu BiH.zagazaga wrote:ekonomski prosperitet niko ni sad ne osporava, a to da je valjala nekomLincoln-Burrows wrote:U tome i je problem, HB je ukinuta nasilno zbog tadašnje situacije, ali ni tada je nisu ukinuli Bošnjaci,zagazaga wrote:[....da bi stanje u BiH bilo iole normalno ne može se vraćati na HB jer nije valjala, to smo vidjeli,
oni nemaju nikakve ingerencije natom području. HB je bila najprosperitetnija regija u BiH, odakle ti samo to da nije valjala.![]()
možda Hrvatima iz centralne Bosne naseljenim po Bobanovu i Šuškovom i još.....?....kome?.......kriminalcima?.......Hrvatima u Sarajevu ili Banja Luci?
I to što sam jednom napisao da ovdje vlada jedan neobičan fenomen,
a to je da se misli kako Hrvati iz Srednje Bosne su protiv hrvatske jedinice,
a ja ti odgovorno tvrdim da je to jedna velika nebuloza.
Isto kao da bi Talijani u Švicarskoj koji nisu u talijanskom kantonu
bili za ukidanje toga kantona. Valjda sad shvaćaš koliko to zvuči nebulozno.
- jutarnji
#128 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Mozda za one koji se nisu sa tobom ganjali po VitezuLincoln-Burrows wrote: to što sam jednom napisao da ovdje vlada jedan neobičan fenomen,
a to je da se misli kako Hrvati iz Srednje Bosne su protiv hrvatske jedinice
-
sansun
#129 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Slažem se, Bošnjak sam, i ranije sam pisao o sličnim prijedlozima. Za BiH bi naravno bilo najzdravije da se ukine RS i da se što više centralizira, ali, pošto je svima jasno da u ovom plemenskom društvu nikada ništa od toga neće biti ( pogotovo zbog fašističkog i prosrpskog stava EU-a) onda najpametnije jeste da se BiH organizira u vidu 4 teritorijalne jedinice, onako kako to Čović predlaže. Mi Bošnjaci možemo neki inat ganjati i Hrvatima tu nakanu otežati, ali ne vidim kakve koristi bi od toga mi imali. Ljudima u BiH fali osjećaja za realnost, tako je i početkom rata bilo kada su ubijeđeni bili da ga neće biti ( i pored toga što su vidjeli šta se sa Vukovarom desilo) i sada opet u nekom svom platonskom svijetu živimo.Da BiH valja, ne bi bila protektorat.
Sad ćete mi opet reći da vrijeđam.
Ovakva kakva je sad bolje i da ne postoji.
Ovo ne govorim zbog mržnje, bog mi je svjedok, nego zbog želje da to stanje promjenite.
Najveći problem je među nama Bošnjacima, koji se podsvjesno bojimo da sami na svom vladamo jer mislimo da to ne umijemo pa stoga ona parola: bez Srba i Hrvata nema ni Bošnjaka". Ja sam uvjeren da mi Bošnjaci imamo dovoljno potencijala da se samo o sebi brinemo ili makar da to jednom u historiji pokušamo. Najviše smo stradali dok su se drugi o nama brinuli.
Pa i da se RS želi otcijepiti, kakve štete bi Bošnjaci imali od toga? Ionako je to de facto skoro suverena država u kojoj Bošnjaci i Hrvati nebi imali drugačiju ustavnu poziciju nego sada i da se u slučaju de jure deklariše kao jedna suverena republika.
Kao što rekoh, de facto BiH podjeljenija više ne može biti ( sada imamo 10 federalnih jedinica ( nazovi kantona) samo u Federaciji uz Brčko distrikt i RS) Hajmo Bošnjaci, pustimo se više tog nazadnog inata i okrenimo se napokon realnosti.
- Lincoln-Burrows
#130 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Ma teritorij nije važan, treći entitet su ljudi, ono treće što sad postoji ali se neki prave slijepi,jutarnji wrote:Mozda za one koji se nisu sa tobom ganjali po VitezuLincoln-Burrows wrote: to što sam jednom napisao da ovdje vlada jedan neobičan fenomen,
a to je da se misli kako Hrvati iz Srednje Bosne su protiv hrvatske jedinice. Nego, sta bi ti utrp`o u taj entite..`rvatski?
postoji na područjima koja je držao HVO, takvo nešto ne postoji na bošnjačkom dijelu, osim tamo gdje se
angažirala katolička crkva. Treći je samo zbog ravnopravnosti, teritorij neka ostane ovakav kakav je,
svi znaju što su i gdje pripadaju.
- jutarnji
#131 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Odlicno. Ja sam za treci entitet. `rvatski. Grude i pola Livna. Neum da bude srediste Bosnjackog entiteta. Pase li?Lincoln-Burrows wrote:Ma teritorij nije važan, treći entitet su ljudi
- Assly
#132 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
To cijelo vrijeme nakon rata upravo to radi Haris i Dodik (Srbi i Bošnjaci) kao da Hrvata i nema.zagazaga wrote:Ne psuj.....stanje nije normalno, niko to ni ne tvrdi.....teme na kojima pišeš su ova i ona o naginjanju hrvatske politike srpskoj........da bi stanje u BiH bilo iole normalno ne može se vraćati na HB jer nije valjala, to smo vidjeli, ne može se krojiti politika u dvoje na uštrb trećeg, i to smo vidjeli.....treba naći model po kojem će BiH moći funkcionisati a da se niko ne osjeća ugroženo-ne moramo se voljeti!....ne vjerujem da to ovdje na forumu možemo riješiti ali možemo razgovarati, iznijeti svoje mišljenje a ne vrijeđati jedni drugeAssly wrote:
Bem mu sveca, ako je tebi stanje u BiH normalno, onda ja ne znam o čemu pričamo.
Za normalne i uređene države uglavnom se bavite s glupostima i uglavnom pričate gluposti.
Da ste normalna država ne bi bili protektorat.
Evo vas šiša i jedna Albanija, Makedonija..Zar nije 'vako? Je, koliko god to tebe vrijeđalo.
I sad ti samo meni reci da ovo nije istina, pa smo zaključili.
- jutarnji
#133 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Ma nemoj!!! A covic ide sa DoDickom u Beograd da se slika se Cecom?Assly wrote:To cijelo vrijeme nakon rata upravo to radi Haris i Dodik (Srbi i Bošnjaci) kao da Hrvata i nema.
- Lincoln-Burrows
#134 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Ti bi izgleda dirao po Livnu i mislim ostalom dijelu gdje su stvari sređene,jutarnji wrote:Odlicno. Ja sam za treci entitet. `rvatski. Grude i pola Livna. Neum da bude srediste Bosnjackog entiteta. Pase li?Lincoln-Burrows wrote:Ma teritorij nije važan, treći entitet su ljudi
Bošnjaci u Livnu imaju i škole po bošnjačkom nastavom programu, to treba
omogućiti i u dijelu koji nije držao HVO za Hrvate. Vidiš za to je potreban treći, nije važan teritorij.
Ne može se u Neum, jer tamo su ljudi izginuli i krv je prolivena za obranu iz smjera Ravnog,
ali rat treba zaboraviti jer je u pitanju BiH. U Kaknju nije treći entitet ali nam treba sve kao i Bošnjacima u Livnu.
- Assly
#135 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Ako vam je TO želja i ako vas Srbi žele, samo izvoli. Nitko vam to nikad nije branio, a ponajmanje Hrvati.bogumil-8 wrote:Draganu Čoviću (i ostalim "sljedbenicima Tuđmanove politike na Bobanovom putu") treba jasno i glasno kazati:
A o granicama ne bih.
- Assly
#136 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Čović je civiliziran čovjek i razgovara sa svima, što je sasvim poželjno, posebno kad je BiH u pitanju.jutarnji wrote:Ma nemoj!!! A covic ide sa DoDickom u Beograd da se slika se Cecom?Assly wrote:To cijelo vrijeme nakon rata upravo to radi Haris i Dodik (Srbi i Bošnjaci) kao da Hrvata i nema.
Kakav je političar, to ne bih znao reći, jer nemam osobnih spoznaja.
Ali, da se stalno vodi nekakav interni "rat" u BiH na relaciji Dodik-Silajdžić, to je istina.
Totalno negiranje BiH Hrvata je na djelu već poduže vrijeme.
Uostalom, već se posljedice takve politike vide i na ovoj temi.
Isti rukopis. Silajdžićev, mislim.
- Assly
#137 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
To je to, nakaradno dozlaboga.jutarnji wrote:Odlicno. Ja sam za treci entitet. `rvatski. Grude i pola Livna. Neum da bude srediste Bosnjackog entiteta. Pase li?Lincoln-Burrows wrote:Ma teritorij nije važan, treći entitet su ljudi
Napuhano i bahato...bezrazložno i bez ukakva osnova za bahatost.
Pa živi u Nagorno Karabahu, ako baš hoćeš, hebe mi se, ali ostavite naše ljude na miru...i to je to.
Last edited by Assly on 21/11/2009 18:25, edited 1 time in total.
- jutarnji
#138 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Naravno, Covic je civiliziran a Haris je "balija". Mos` ti tu svoju suplju prodavat` nekome u Varteksu iz Varazdina.Assly wrote:Čović je civiliziran čovjek i razgovara sa svima, što je sasvim poželjno, posebno kad je BiH u pitanju
Aman, zeman...Lincoln-Burrows wrote:Ti bi izgleda dirao po Livnu i mislim ostalom dijelu gdje su stvari sređene,
Bošnjaci u Livnu imaju i škole po bošnjačkom nastavom programu, to treba
omogućiti i u dijelu koji nije držao HVO za Hrvate. Vidiš za to je potreban treći, nije važan teritorij.
Ne može se u Neum, jer tamo su ljudi izginuli i krv je prolivena za obranu iz smjera Ravnog,
ali rat treba zaboraviti jer je u pitanju BiH. U Kaknju nije treći entitet ali nam treba sve kao i Bošnjacima u Livnu.
Pa ti rece da teritorija nije bitna, ja ti izasao u susret. Sta je sad problem? Teritorija?
- Assly
#139 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
To si ti rekao i ne ja. Ako nastaviš podmećati, budeš na ignor, što se mene tiče.jutarnji wrote:Naravno, Covic je civiliziran a Haris je "balija". Mos` ti tu svoju suplju prodavat` nekome u Varteksu iz Varazdina.Assly wrote:Čović je civiliziran čovjek i razgovara sa svima, što je sasvim poželjno, posebno kad je BiH u pitanju
Haris vam je napravio mnogo lošeg. 14 godina je od rata i? Rezultat? Nagorno Karabah.
- Mali_Vuk
#140 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Valjala je, sigurno. O tome po cijelom svijetu svjedoče njeni građani koji su onomad slati na odmor u rekreativne centre tipa Dretelj ili Heliodrom. Sve neki vrlo prosperitetni ljudi, i dan danas.Lincoln-Burrows wrote:U tome i je problem, HB je ukinuta nasilno zbog tadašnje situacije, ali ni tada je nisu ukinuli Bošnjaci,zagazaga wrote:[....da bi stanje u BiH bilo iole normalno ne može se vraćati na HB jer nije valjala, to smo vidjeli,
oni nemaju nikakve ingerencije natom području. HB je bila najprosperitetnija regija u BiH, odakle ti samo to da nije valjala.
Šta je slijedeće što ćemo doživjeti? Da nekog Poljaka koji je preživio Buhenvald ili Aušvic nacisti ubjeđuju kako je Poljska pod Hitlerom mogla biti jako bogata i napredna država?
Prijatelju, ok si ti, ali daj se malo saberi. HB je bila nazi tvorevina, i kao takva je morala nestati. Kraj priče.
- Assly
#141 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Sebi ti izađi u susret...aman zeman.jutarnji wrote:
Aman, zeman...
Pa ti rece da teritorija nije bitna, ja ti izasao u susret. Sta je sad problem? Teritorija?
-
sansun
#142 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
To su te iluzije u kojima moj narod još živi.D. Čović je "zlo po hrvate u BiH" (baš kao i M. Boban ili A. Jelavić)! Živio Drug Tito!
I volio bih znati zbog čega su Čović, Ljubić, Raguž, Boban zlo po Hrvate? Hrvati U BiH zahvaljujući njima i njihovoj politici imaju svoj telekom, svoju elektroprivredu, drže većinu Banaka po federaciji,... materijalno gledajući stoje sigurno bolje od Bošnjaka ( do jučer sam u jednom Kiseljaku ili Vitezu mogao nabaviti ono o čemu sam u Sarajevu samo mogao sanjati).
- Assly
#143 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Može li se igdje saznati koliko je bilo ubijenih u tim logorima?Mali_Vuk wrote:
Valjala je, sigurno. O tome po cijelom svijetu svjedoče njeni građani koji su onomad slati na odmor u rekreativne centre tipa Dretelj ili Heliodrom. Sve neki vrlo prosperitetni ljudi, i dan danas.
Ovo me stvarno zanima, jer na internetu ne mogu doći do iole sigurnog podatka.
Prijatelju, ako može navedi ga, ja bih ti bio jako zahvalan za taj podatak.
- jutarnji
#144 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Ti se ipak drzis one "glupi Bosanac" pa na jeftin nacin pokusavas prodati pricu. Rezultat nije Nagorno Karabah, jerAssly wrote:To si ti rekao i ne ja. Ako nastaviš podmećati, budeš na ignor, što se mene tiče.
Haris vam je napravio mnogo lošeg. 14 godina je od rata i? Rezultat? Nagorno Karabah.
da jeste ne bi se ti nadjebavao sa mnom na ovom forumu i trazio treci entitet
Rezultat je da tebe Bosnjo ne `ebe 2%, najeo se te za sva vremena. Pisi, kritikuj, udaraj, ishod je jedan...odjebaus!!!
Ako si pokusao biti duhovit`...zajebo si se.Assly wrote:Sebi ti izađi u susret...aman zeman.
- Assly
#145 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Volim kad se raspravlja argumentirano i sa podacima.Mali_Vuk wrote:
Prijatelju, ok si ti, ali daj se malo saberi. HB je bila nazi tvorevina, i kao takva je morala nestati. Kraj priče.
Masovne grobnice , i masovna ubijanja , u ovom ratu nisu bili hrvatski specifikum. To su činjenice, koje se ne daju promjeniti.
Imate zvanične popise masovnih grobnica i masovnog pobijanja civila, a nisu djelo Hrvata. OK?
Last edited by Assly on 21/11/2009 18:39, edited 1 time in total.
- Mali_Vuk
#146 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Nažalost, ne znam taj podatak. A ne da mi se guglati. Samo se nadam da pitanje nije bilo ironično, sa svrhom obezvrjeđivanja i relativiziranja postojanja takvih logora u hercegovini, zbog činjenice, jel, da tamo nije ubijeno toliko ljudi koliko u Aušvicu. To bi već bilo dno dna i moralni sunovrat.Assly wrote:Može li se igdje saznati koliko je bilo ubijenih u tim logorima?Mali_Vuk wrote:
Valjala je, sigurno. O tome po cijelom svijetu svjedoče njeni građani koji su onomad slati na odmor u rekreativne centre tipa Dretelj ili Heliodrom. Sve neki vrlo prosperitetni ljudi, i dan danas.
Ali hajde, nešto mi govori da nije tako. Ne, ne znam taj podatak.
- Assly
#147 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Ti ne znaš, ali znaš da su nacisti etc. Sa mnom ne možeš raspravljati na taj način.Mali_Vuk wrote:Nažalost, ne znam taj podatak. A ne da mi se guglati. Samo se nadam da pitanje nije bilo ironično, sa svrhom obezvrjeđivanja i relativiziranja postojanja takvih logora u hercegovini, zbog činjenice, jel, da tamo nije ubijeno toliko ljudi koliko u Aušvicu. To bi već bilo dno dna i moralni sunovrat.Assly wrote:Može li se igdje saznati koliko je bilo ubijenih u tim logorima?Mali_Vuk wrote:
Ali hajde, nešto mi govori da nije tako. Ne, ne znam taj podatak.
Znaš da su bili logori (što podrazumijeva masobno ubijanje, jelda) ali ti ne znaš koliko je bilo ubijenih, jer se tebi ne da guglati.
Prika, stvarno, nema smisla.
Btw, ja ništa neljudsko ne prihvatam. Sramim se čak i za ono što je Hitler učinio, a kamoli za svoj narod.
Dakle, potrudi se i pronađi mi neki podatak koliko je u tim logorima bilo ubijenih. Unaprijed zahvalan.
Ovo mi je jako važno.
- Lincoln-Burrows
#148 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Krivoj osobi pišeš o strahotama rata i smišljenom protjerivanju. Mani se toga, jer ćemo krenuti u smjeru suprotnom od teme.Mali_Vuk wrote: Valjala je, sigurno. O tome po cijelom svijetu svjedoče njeni građani koji su onomad slati na odmor u rekreativne centre tipa Dretelj ili Heliodrom. Sve neki vrlo prosperitetni ljudi, i dan danas.
Šta je slijedeće što ćemo doživjeti? Da nekog Poljaka koji je preživio Buhenvald ili Aušvic nacisti ubjeđuju kako je Poljska pod Hitlerom mogla biti jako bogata i napredna država?
-
sansun
#149 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Možeš li mi odgovoriti zbog čega su ti ljudi bili držani u tim logorima?Dakle, potrudi se i pronađi mi neki podatak koliko je u tim logorima bilo ubijenih.
- Assly
#150 Re: Draganche Covic poziva na obnovu paradrzave Herceg-Bosna
Ništa meni od tebe nije potrebno. To valjda znaš?jutarnji wrote:Ti se ipak drzis one "glupi Bosanac" pa na jeftin nacin pokusavas prodati pricu. Rezultat nije Nagorno Karabah, jerAssly wrote:To si ti rekao i ne ja. Ako nastaviš podmećati, budeš na ignor, što se mene tiče.
da jeste ne bi se ti nadjebavao sa mnom na ovom forumu i trazio treci entitet. Od mene?
Rezultat je da tebe Bosnjo ne `ebe 2%, najeo se te za sva vremena. Pisi, kritikuj, udaraj, ishod je jedan...odjebaus!!!
Ako si pokusao biti duhovit`...zajebo si se.Assly wrote:Sebi ti izađi u susret...aman zeman.
Ama baš ništa.
Odakle ti samo ta ideja?
Pomozi najprije sebi, čovječe.