Dr. Mujo Demirovic

Ridjobrki

#26 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by Ridjobrki »

palermo wrote:
Better Man wrote:

Evo jednog primjera! Doveo je sa sobom u ministarstvo, tj. zaposlio odredjen broj ljudi koji su bili totalno nesposobni i svi su bili Bošnjaci, dakle ni jedan Hrvat ili neko drugi i zato nakon isteka mu mandata, Hrvati su tražili da se ministarstvo preseli u Mostar.
Ne lupaj života ti, još davno (mnogo davno) je bilo odlučeno da pet federalnih Minstarstava budu smještena u Mostar, jedno od njih je i Federalno Ministarstvo obrazovanja. Šta fali Mostaru, je li Mostar u Bih i u federaciji Bosne i Hercegovine, je li Mostar ti proglasi samo hrvatskim gradom ?

Inače o Muji nemam nikakvo mišljenje, niti znam mnogo šta, ali ideja da anonimus bez ikakva iskustva odjednom postane član predsjedništva je za mene i više nego bezvezna. Posebno ako se imaju u vidu mogućnosti koje mu daje uloga člana Predsjedništva
Nerado se stavljam u ulogu Demirevićevog odvjetnika ali ovo i mene baš vuče za jezik. Better Man, da je Mujo kandidat opcije koju ti zagovaraš da li bi ovo predstavljao možda kao pozitivan primjer decentralizacije? (nastranu što selidba u MO tog ministarstva nema veze s Mujom)

@palermo (o boldiranom): Nije riječ o Željku Komšiću i 2006. nego o Muji Demiroviću i 2010.
palermo

#27 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:
@palermo (o boldiranom): Nije riječ o Željku Komšiću i 2006. nego o Muji Demiroviću i 2010.
Dobar-loš, poznat-anonimus...i tako dalje, sve ove kategorije zavise od konteksta i mjere poređenja. Hoću da kažem da porediti Želja i Mujo baš nije isto, proukandidat Željku Komšiću je bio čovjek koji je iz anonimnosti izašao zahvaljujući svojim glupostima...........
Mujin najveći adut je , koliko ja razumjevam ove postove, što se ne zove Haris......tja......
Ridjobrki

#28 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by Ridjobrki »

palermo wrote:
Ridjobrki wrote:
Dobar-loš, poznat-anonimus...i tako dalje, sve ove kategorije zavise od konteksta i mjere poređenja. Hoću da kažem da porediti Želja i Mujo baš nije isto, proukandidat Željku Komšiću je bio čovjek koji je iz anonimnosti izašao zahvaljujući svojim glupostima...........
Mujin najveći adut je , koliko ja razumjevam ove postove, što se ne zove Haris......tja......
Koji je, ako ne upravo taj, bio adut Željka Komšića prije četiri godine? Individualni kvalitet, politička vizija?

:roll:

Nije da sam sad neki Mujin fan ali nije loš lik i u ponuđenom meniju je nekako najukusniji. Ima pristojnu akademsku i profesionalnu karijeru, podršku stranke koja nije kompromitirana, ima dobar imidž i ne vuku se afere za njim... Da je kandidat SDP-a ne bi niko imao nikakvu zamjerku (primjer dvostrukih mjerila: Muji nije preporuka što je bio rektor bihaćkog univerziteta a npr. Hamdi jeste to što je docent na istom) na lik i djelo Muje Demirovića ali šta možemo kad SDP-nema ni kapacitet ni petlju se uključiti na pravi način u izbore već se zadovoljavaju površnim uspjesima proizašlim iz perfidnih manipulacija izbornog sustava.
palermo

#29 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:
Koji je, ako ne upravo taj, bio adut Željka Komšića prije četiri godine? Individualni kvalitet, politička vizija?

Nije da sam sad neki Mujin fan ali nije loš lik i u ponuđenom meniju je nekako najukusniji. Ima pristojnu akademsku i profesionalnu karijeru, podršku stranke koja nije kompromitirana, ima dobar imidž i ne vuku se afere za njim... Da je kandidat SDP-a ne bi niko imao nikakvu zamjerku (primjer dvostrukih mjerila: Muji nije preporuka što je bio rektor bihaćkog univerziteta a npr. Hamdi jeste to što je docent na istom) na lik i djelo Muje Demirovića ali šta možemo kad SDP-nema ni kapacitet ni petlju se uključiti na pravi način u izbore već se zadovoljavaju površnim uspjesima proizašlim iz perfidnih manipulacija izbornog sustava.
Pa iskreno govoreći ja sam prije četiri godine bio protivnik ideje da Komšić između ostalog zahvaljujući i glasovima Bošnjaka dobije mjesto člana Predsejdništva. Nekako mi izgledalo kao neka prevara. Sada, četiri godine poslije, ne da nemam ništa protiv nego naprotiv mislim da je dobro izabrati Željka Komšića. Mislim, ako ćemo pošteno, ako jedan poltička opcija ima bezobraštine da predloži Ivu Miro Jovića i da između ostalog i stavi moju sudbinu u njegove ruke, ne vidim zaista šta je nelegitimno da se ja, moja žena (hrvatica) i svi oni koji se osjećaju ugroženim njegovim (Jovićevim, ili danas Borjane Kiršto) eventualnim izborom, brane od toga.
Dakle, promijenio sam mišljenje u odnosu na prije četiri godine, i ovo ti samo napisah da kažem da su konteksti dešavanja jako bitni i određuju odabire.

Šo se tiče Muje, kao što rekoh ne znam ništa, osim što je kad se počelo pričati o obrazovanju prošlo mi korz glavu da se njegovo ime spominjalo, može biti da je on zlatan, ne sporim, ali u ovom slučaju moj glas će ići Harisu tako da, obzirom da sam se ja u ovom dijelu izbora već opredijelio, nije čak ni korektno da sad razglabam o Muji.
TaleBiH

#30 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by TaleBiH »

palermo wrote:
Ridjobrki wrote:

Pa iskreno govoreći ja sam prije četiri godine bio protivnik ideje da Komšić između ostalog zahvaljujući i glasovima Bošnjaka dobije mjesto člana Predsejdništva. Nekako mi izgledalo kao neka prevara. Sada, četiri godine poslije, ne da nemam ništa protiv nego naprotiv mislim da je dobro izabrati Željka Komšića. Mislim, ako ćemo pošteno, ako jedan poltička opcija ima bezobraštine da predloži Ivu Miro Jovića i da između ostalog i stavi moju sudbinu u njegove ruke, ne vidim zaista šta je nelegitimno da se ja, moja žena (hrvatica) i svi oni koji se osjećaju ugroženim njegovim (Jovićevim, ili danas Borjane Kiršto) eventualnim izborom, brane od toga.
Dakle, promijenio sam mišljenje u odnosu na prije četiri godine, i ovo ti samo napisah da kažem da su konteksti dešavanja jako bitni i određuju odabire.

Šo se tiče Muje, kao što rekoh ne znam ništa, osim što je kad se počelo pričati o obrazovanju prošlo mi korz glavu da se njegovo ime spominjalo, može biti da je on zlatan, ne sporim, ali u ovom slučaju moj glas će ići Harisu tako da, obzirom da sam se ja u ovom dijelu izbora već opredijelio, nije čak ni korektno da sad razglabam o Muji.
Hah ha ha ha ha,, Harisu ??? pa on je bio Mujina sekretarica.... ha ha ha ha .Sa istrosenim konjom se ne krece na put :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Better Man

#31 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by Better Man »

Ridjobrki wrote:
palermo wrote:
Better Man wrote:

Evo jednog primjera! Doveo je sa sobom u ministarstvo, tj. zaposlio odredjen broj ljudi koji su bili totalno nesposobni i svi su bili Bošnjaci, dakle ni jedan Hrvat ili neko drugi i zato nakon isteka mu mandata, Hrvati su tražili da se ministarstvo preseli u Mostar.
Ne lupaj života ti, još davno (mnogo davno) je bilo odlučeno da pet federalnih Minstarstava budu smještena u Mostar, jedno od njih je i Federalno Ministarstvo obrazovanja. Šta fali Mostaru, je li Mostar u Bih i u federaciji Bosne i Hercegovine, je li Mostar ti proglasi samo hrvatskim gradom ?

Inače o Muji nemam nikakvo mišljenje, niti znam mnogo šta, ali ideja da anonimus bez ikakva iskustva odjednom postane član predsjedništva je za mene i više nego bezvezna. Posebno ako se imaju u vidu mogućnosti koje mu daje uloga člana Predsjedništva
Nerado se stavljam u ulogu Demirevićevog odvjetnika ali ovo i mene baš vuče za jezik. Better Man, da je Mujo kandidat opcije koju ti zagovaraš da li bi ovo predstavljao možda kao pozitivan primjer decentralizacije? (nastranu što selidba u MO tog ministarstva nema veze s Mujom)

Vidi, moja sefica je radila u Federalnom ministarstvu obrazovanja u vrijeme kad je on bio ministar i nagledala se svakavih gluposti i nelogicnosti od strane istog. Zena je prepametna i gigant je ne samo za Muju Demirovica, vec za sve ministre i premijere. S kakvim je sve polupismenim likovima suradjivala to je za rubriku vjerovali ili ne. Dakle zena mi je pricala iz licnog iskustva rada u ministarstvu i kakvih je sve ne sposbnih likova tu bilo, jedan dio istih je doveo i postavio Demirovic, a da ne spominjem njeno susretanje sa drugim ministrima ili lepim Brankovicem koji je pokazao totalnu nepismenost i ne poznavanje osnovnih pojmova. Jadna je zemlja koja ima za premijera covjeka koji nakon sastanka zove moju seficu i pita je, a sta ti ono znaci, a sta ovo, a ona lijepo na sastanku pitala da li znate sta to znaci, a oni njoj ne moj nam dosadjivati ko to ne zna i poslije je zovu na telefon i pitaju. I zena zbog njihove gluposti i nepismenosti morala da radi dupli posao. Nema to veze sa mojom politickom opcijom, pa Mujo je bio ministar ispred moje politicke opcije, vec sa klasicnom nesposbnoscu.
Ridjobrki

#32 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by Ridjobrki »

Better Man wrote: Vidi, moja sefica je radila u Federalnom ministarstvu obrazovanja u vrijeme kad je on bio ministar i nagledala se svakavih gluposti i nelogicnosti od strane istog. Zena je prepametna i gigant je ne samo za Muju Demirovica, vec za sve ministre i premijere. S kakvim je sve polupismenim likovima suradjivala to je za rubriku vjerovali ili ne. Dakle zena mi je pricala iz licnog iskustva rada u ministarstvu i kakvih je sve ne sposbnih likova tu bilo, jedan dio istih je doveo i postavio Demirovic, a da ne spominjem njeno susretanje sa drugim ministrima ili lepim Brankovicem koji je pokazao totalnu nepismenost i ne poznavanje osnovnih pojmova. Jadna je zemlja koja ima za premijera covjeka koji nakon sastanka zove moju seficu i pita je, a sta ti ono znaci, a sta ovo, a ona lijepo na sastanku pitala da li znate sta to znaci, a oni njoj ne moj nam dosadjivati ko to ne zna i poslije je zovu na telefon i pitaju. I zena zbog njihove gluposti i nepismenosti morala da radi dupli posao. Nema to veze sa mojom politickom opcijom, pa Mujo je bio ministar ispred moje politicke opcije, vec sa klasicnom nesposbnoscu.

Nemam ti razloga ne vjerovati niti imam ikakvog interesa nešto sada diskutovati oko toga, samo valjda obojica znamo da je SDP-ova koaliciona vlada trajala tek nešto više od dvije godine od čega je većinu mandata MD tada proveo na bolovanju (ordopedija je bila nekakva, me'sčini). Većinu posla je obavljao Dubravko Lovrenović i nije mi za čudo ni da ovaj kad je povremeno navraćao na posao ( :-D ) nije bio totalno u toku sa svime.

I sam kažeš da je Mujo i dobar kakvih je sve tu fantoma bilo i na višim pozicijama od njega a i ja tako mislim. meni je npr Lamija Tanović pričala o svojim iskustvima sa Safetom Halilovićem, to su tek priče o nesposobnosti, nehtijenju i diletantizmu...
TaleBiH

#33 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by TaleBiH »

Mujo je danas briljirao u Bijeljini, pokazao da moze voditi BiH :bih:
Post Reply