Dosta i slicni...

Post Reply
toni84

#1 Dosta i slicni...

Post by toni84 »

Evo izbori su se zavrsili,izabrani su novi ljudi u parlamente a nase vodece nevladine organizacije se nejavljaju.. U predizbornoj kampanji su bili vrlo aktivni a sada nista... Tisina... Evo proslo je vise od 100 dana od izbora i red bi bio da se i oni oglase te iznesu svoj stav o ovome haosu sto nam je nastao u drzavi... Kako su bivsu vlast prozivali i pozivali da vuce odgovarajuce poteze tako bi i sada trebali pozivati aktuelne izborne pobjednike (SDP,HDZ,SNSD) da oforme vlast i pocnu da rade... A u skladu sa ranijim aktivnostima mozda bi trebali organizovati proteste pred parlamentom jer da nije bilo visokog predstavnika ne bi doslo do privremenog finansiranja i penzioneri bi ostali bez penzija... Neka sada izvrse pritisak da se napravi famozna "Drzava za covjeka"... Ili ce se izgleda potvrditi ono da je to samo produzena ruka SDP-a..
tulio

#2 Re: Dosta i slicni...

Post by tulio »

Te razne nevladine organizacije su obično ispostave političkih stranaka i obične krvopije na budžetima općina, kantona, entiteta i države. U mom gradu ih ima barem 10, a nijedna ništa ne radi. To treba prestati financirati iz budžeta.
klixober

#3 Re: Dosta i slicni...

Post by klixober »

toni84 wrote:Evo izbori su se zavrsili,izabrani su novi ljudi u parlamente a nase vodece nevladine organizacije se nejavljaju.. U predizbornoj kampanji su bili vrlo aktivni a sada nista... Tisina... Evo proslo je vise od 100 dana od izbora i red bi bio da se i oni oglase te iznesu svoj stav o ovome haosu sto nam je nastao u drzavi... Kako su bivsu vlast prozivali i pozivali da vuce odgovarajuce poteze tako bi i sada trebali pozivati aktuelne izborne pobjednike (SDP,HDZ,SNSD) da oforme vlast i pocnu da rade... A u skladu sa ranijim aktivnostima mozda bi trebali organizovati proteste pred parlamentom jer da nije bilo visokog predstavnika ne bi doslo do privremenog finansiranja i penzioneri bi ostali bez penzija... Neka sada izvrse pritisak da se napravi famozna "Drzava za covjeka"... Ili ce se izgleda potvrditi ono da je to samo produzena ruka SDP-a..
Ne bih da budem advokat bilo kojoj nevladinoj organizaciji, ali vlast još nije formirana. Koliko znam, nepisano pravilo je da se kritikuje nakon 100 dana od formiranja vlasti, a ne 100 dana nakon izbora.
toni84

#4 Re: Dosta i slicni...

Post by toni84 »

komeba wrote:
toni84 wrote:Evo izbori su se zavrsili,izabrani su novi ljudi u parlamente a nase vodece nevladine organizacije se nejavljaju.. U predizbornoj kampanji su bili vrlo aktivni a sada nista... Tisina... Evo proslo je vise od 100 dana od izbora i red bi bio da se i oni oglase te iznesu svoj stav o ovome haosu sto nam je nastao u drzavi... Kako su bivsu vlast prozivali i pozivali da vuce odgovarajuce poteze tako bi i sada trebali pozivati aktuelne izborne pobjednike (SDP,HDZ,SNSD) da oforme vlast i pocnu da rade... A u skladu sa ranijim aktivnostima mozda bi trebali organizovati proteste pred parlamentom jer da nije bilo visokog predstavnika ne bi doslo do privremenog finansiranja i penzioneri bi ostali bez penzija... Neka sada izvrse pritisak da se napravi famozna "Drzava za covjeka"... Ili ce se izgleda potvrditi ono da je to samo produzena ruka SDP-a..
Ne bih da budem advokat bilo kojoj nevladinoj organizaciji, ali vlast još nije formirana. Koliko znam, nepisano pravilo je da se kritikuje nakon 100 dana od formiranja vlasti, a ne 100 dana nakon izbora.
Slazem se da u potpunosti da je pravilo da se kritikuje ili hvali nakon 100 dana vlasti ali ovo ne vodi nicemu,jel trebamo ne kritikovati to sto je sasvim realno da se vlada i ne izabere i dodje do vanrednih izbora te dodatnog trosenja ogromnih sredsatava iz budzeta? Svrha nevladinih organizacija nije samo kritika vlasti vec kritika i opozicije i opcenito politickih odluka... A trenutne politicke odluke pobjednika (SDP,HDZ,SNSD) nas vode u ambis...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: Dosta i slicni...

Post by PipiDugaDevetka »

toni84 wrote: Slazem se da u potpunosti da je pravilo da se kritikuje ili hvali nakon 100 dana vlasti ali ovo ne vodi nicemu,jel trebamo ne kritikovati to sto je sasvim realno da se vlada i ne izabere i dodje do vanrednih izbora te dodatnog trosenja ogromnih sredsatava iz budzeta? Svrha nevladinih organizacija nije samo kritika vlasti vec kritika i opozicije i opcenito politickih odluka... A trenutne politicke odluke pobjednika (SDP,HDZ,SNSD) nas vode u ambis...
Očekujem da Dosta i ostali organizuju proteste u tzv. HDZ kantonalnim županijama jer koče formiranje FBiH Vlade i ostalih tijela.
:thumbup: :bih: :run: :bih:
Alfons Kauders

#6 Re: Dosta i slicni...

Post by Alfons Kauders »

PipiDugaDevetka wrote:
toni84 wrote: Slazem se da u potpunosti da je pravilo da se kritikuje ili hvali nakon 100 dana vlasti ali ovo ne vodi nicemu,jel trebamo ne kritikovati to sto je sasvim realno da se vlada i ne izabere i dodje do vanrednih izbora te dodatnog trosenja ogromnih sredsatava iz budzeta? Svrha nevladinih organizacija nije samo kritika vlasti vec kritika i opozicije i opcenito politickih odluka... A trenutne politicke odluke pobjednika (SDP,HDZ,SNSD) nas vode u ambis...
Očekujem da Dosta i ostali organizuju proteste u tzv. HDZ kantonalnim županijama jer koče formiranje FBiH Vlade i ostalih tijela.
:D

a mogla bi i croatia libertas organizovati uzvratnu posjetu sarajevu
Been

#7 Re: Dosta i slicni...

Post by Been »

Pa šta će komentirati, jadna i čemerna im mati, kad ni vlasti nemamo ? Jedino da komentiraju stajlinge naših političara, a i to ne bi bilo baš pohvalno :D

Btw. Kad mi dođemo na vlast, mi ćemo to sve ukinuti ! :D :D
stochar

#8 Re: Dosta i slicni...

Post by stochar »

pokretac teme bi se trebao informisati o temi prije nego je pokrene. da si pratio k'o sto nisi, vidio bi da je zadnji skup na kojem se pokret Dosta organizovano pojavio bio 1. maja 2010. i nije ih bilo tokom predizborne kampanje. vecina raje vidjela je cemu sve vodi i povukli su se iz aktivnosti, neki su nastavili da djeluju iz pozadine, ali sam pokret je trenutno u nekoj vrsti hibernacije.

bio sam u tom pokretu, znam sta su bili ciljevi, ali i nacin djelovanja. problem je sto su svi govorili 'sto Dosta ne uradi ovo', 'sto Dosta ne uradi ono', a nisu shvatili da Dosta nije bila organizacija poput ostalih, i da je zavisila iskljucivo od podrske ljudi, ne parama, ne Facebookom ili forumom, vec licnim dolaskom. u biti, steta, bila je dobra ideja, ali ljudi kod nas uvijek cekaju da neko drugi za njih nesto uradi, cisto da ako to ne uspije mogu srati po drugima, a svoje dupe maknuti u stranu.
toni84

#9 Re: Dosta i slicni...

Post by toni84 »

Napisao sam "Dosta i slicni"... Misleci na raznorazne organizacije koje su se bavile tim pitanjima...a mogla se i dosta sada aktivirati,ja mislim da je sada situacija teza nego ikada... Ipak se na kraju ispostavlja da Dosta i jeste bila produzena ruka nekih stranaka... A buduci da si u toj ekipi zamolio bih te da mi kazes zasto ste dopustili da vam reputaciju ukaljaju ljudi poput miskin jer se zna da je njena majka redovno na listi SDP-a? Nemoj me pogresno shvatiti,pokret Dosta je bilo ono sto je potrebno ovom drustvu ali radi par ljudi su svi ispadali losiji i stranacki nastrojeni a provjereno znam da je masa ti ljudi bio tu da popravi ono sto se popraviti moze..
njonjica

#10 Re: Dosta i slicni...

Post by njonjica »

Alfons Kauders wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
:D

a mogla bi i croatia libertas organizovati uzvratnu posjetu sarajevu
vala bas.... :thumbup:

:mrgreen:
Komrad

#11 Re: Dosta i slicni...

Post by Komrad »

Neka pozovu HDZ da otkoci formiranje doma naroda
Neka pozovu HDZ da pristupi platformi sa svojim prijedlozima i misljenjima
toni84

#12 Re: Dosta i slicni...

Post by toni84 »

Komrad wrote:
Naravno! I treba da pozovu! Pa i tamo su ljudi izabrani,i tamo penzioneri ne bi primili penziju da nije visokog predstavnika a izabrali su te ljude! Upravo o tome i govorim,Dosta kao pokret je potreban ovom drustvu ali kao korektor vlasti! Treba vrsiti pritisak na izborne pobijednike,to sam i rekao!Te nevladine organizacije trebaju zajedniciki,na prostoru cijele barem federacije pritisnuti SDP i HDZ da sjednu i pricaju,da nadju rijesenje! Narod je dao vecinsku podrsku tim strankama jer misle da imaju rijesnje a oni nas samo zakopase... Ja ih samo zelim pozvati da nastave sa onim sto su radili,da prozivaju odgovorne! A odgovorni su pobjednici..
panorama

#13 Re: Dosta i slicni...

Post by panorama »

Komrad wrote:
Evo jedno zanimljivo razmišljanje:
Ključ rješenja Lagumdžija i njegov SDP su mogli naći u komunističkim seharama, da su samo na trenutak u njih zavirili. Jer, i komunisti su imali ključ stabilnosti, garanciju održivosti i trajanja u vremenu, a on se zvao "nacionalni ključ", koga, uprkos činjenici da je komunizam označen svijetskim procesom, nisu tek tako ispuštali iz ruka, poštujući na taj način pored proleterskog univerzalizmna i realitet nacionalnih i kulturnih, duhovnih i tradicijskih posebnosti. I još nešto, kao najsnažniji argument ovakvoj tezi: onog časa kad su ga odbacili, potpisali su vlastitu smrtnu presudu. Kada je u političku praksu u bivšoj Jugoslaviji progurana teza da nije važno ko je koje nacije nego je, navodno, važno je da je sposoban, što je u prijevodu bio demagoški paravan za infiltraciju Srba na sve važnije pozicije u zemlji", zemlja "ravnopravnih naroda i narodnosti" otpočela je proces samouništenja. Zar smo to već zaboravili?!
Been

#14 Re: Dosta i slicni...

Post by Been »

panorama wrote:
Komrad wrote:
Evo jedno zanimljivo razmišljanje:
Ključ rješenja Lagumdžija i njegov SDP su mogli naći u komunističkim seharama, da su samo na trenutak u njih zavirili. Jer, i komunisti su imali ključ stabilnosti, garanciju održivosti i trajanja u vremenu, a on se zvao "nacionalni ključ", koga, uprkos činjenici da je komunizam označen svijetskim procesom, nisu tek tako ispuštali iz ruka, poštujući na taj način pored proleterskog univerzalizmna i realitet nacionalnih i kulturnih, duhovnih i tradicijskih posebnosti. I još nešto, kao najsnažniji argument ovakvoj tezi: onog časa kad su ga odbacili, potpisali su vlastitu smrtnu presudu. Kada je u političku praksu u bivšoj Jugoslaviji progurana teza da nije važno ko je koje nacije nego je, navodno, važno je da je sposoban, što je u prijevodu bio demagoški paravan za infiltraciju Srba na sve važnije pozicije u zemlji", zemlja "ravnopravnih naroda i narodnosti" otpočela je proces samouništenja. Zar smo to već zaboravili?!
Halt !

Kakve su ovo nebuloze i kakve veze imaju s temom ?
letacina

#15 Re: Dosta i slicni...

Post by letacina »

Pored toliko sposobnih, uspješnih, obrazovanih, realiziranih mladih ljudi, ogromna medijska pažnja se poklanjala toj gomili nesposobnih, poročnih i pomalo i agresivnih omladinaca, ali koji su kao takvi bili zanimljivi jer su "rušili vlast". Tok god organizacije poput pokreta "Dosta" budu pozitivni primjeri u našem društvu, značajnije poboljšanje ne možemo očekivati.
Been

#16 Re: Dosta i slicni...

Post by Been »

letacina wrote:Pored toliko sposobnih, uspješnih, obrazovanih, realiziranih mladih ljudi, ogromna medijska pažnja se poklanjala toj gomili nesposobnih, poročnih i pomalo i agresivnih omladinaca, ali koji su kao takvi bili zanimljivi jer su "rušili vlast". Tok god organizacije poput pokreta "Dosta" budu pozitivni primjeri u našem društvu, značajnije poboljšanje ne možemo očekivati.
"Jer upravo imamo GROZD, i upravo imamo DOSTA koji podrivaju ovaj sistem" by : premijer koji ne da ostavku i koji nas gleda svijetla obraza ! :lol: :lol:
letacina

#17 Re: Dosta i slicni...

Post by letacina »

:?
Been wrote:
letacina wrote:Pored toliko sposobnih, uspješnih, obrazovanih, realiziranih mladih ljudi, ogromna medijska pažnja se poklanjala toj gomili nesposobnih, poročnih i pomalo i agresivnih omladinaca, ali koji su kao takvi bili zanimljivi jer su "rušili vlast". Tok god organizacije poput pokreta "Dosta" budu pozitivni primjeri u našem društvu, značajnije poboljšanje ne možemo očekivati.
"Jer upravo imamo GROZD, i upravo imamo DOSTA koji podrivaju ovaj sistem" by : premijer koji ne da ostavku i koji nas gleda svijetla obraza ! :lol: :lol:
A s mojim postom ovo ima veze.... kakve? :?
Been

#18 Re: Dosta i slicni...

Post by Been »

letacina wrote::?
Been wrote:
A s mojim postom ovo ima veze.... kakve? :?
Jer u svom postpu spominješ rušenje vlasti i ovo "Dok god organizacije poput Dosta" neodoljivo me podsjetilo na pomenutu izjavu !
letacina

#19 Re: Dosta i slicni...

Post by letacina »

Been wrote:Jer u svom postpu spominješ rušenje vlasti i ovo "Dok god organizacije poput Dosta" neodoljivo me podsjetilo na pomenutu izjavu !
Na perfidan i krajnje drzak način me pokušavaš proglasiti "zaštitnikom" bivše katastrofalne vlasti, što je besmislica. Pokret Dosta je stekao pažnju javnosti isključivo zato što su se predstavljali kao neki kvazi revoluionari, međutim, među svojim članovima šire vrlo negativne vrijednosti, vjeruj mi ;-) . Zapravo, njihovo djelovanje mene najprije asocira na adolescnetsko preseravanje.
Been

#20 Re: Dosta i slicni...

Post by Been »

letacina wrote:
Been wrote:Jer u svom postpu spominješ rušenje vlasti i ovo "Dok god organizacije poput Dosta" neodoljivo me podsjetilo na pomenutu izjavu !
Na perfidan i krajnje drzak način me pokušavaš proglasiti "zaštitnikom" bivše katastrofalne vlasti, što je besmislica. Pokret Dosta je stekao pažnju javnosti isključivo zato što su se predstavljali kao neki kvazi revoluionari, međutim, među svojim članovima šire vrlo negativne vrijednosti, vjeruj mi ;-) . Zapravo, njihovo djelovanje mene najprije asocira na adolescnetsko preseravanje.
:thumbup: :thumbup:

:roll:
letacina

#21 Re: Dosta i slicni...

Post by letacina »

Been wrote:
letacina wrote:
:thumbup: :thumbup:

:roll:

Da, da, to se naziva argumentovana rasprava. Ali s obzirom da si ti u pitanju, čovjek i ne može ništa drugo očekivati.
Been

#22 Re: Dosta i slicni...

Post by Been »

letacina wrote:
Da, da, to se naziva argumentovana rasprava. Ali s obzirom da si ti u pitanju, čovjek i ne može ništa drugo očekivati.
Na perifdan i krajnje drzak način pokušavaš me uvući u personalna razračunavanja i kvalifikacije Ako ne to, onda barem da se s tobom u nedogled navlačim šta sam i kako sam mislio pišući svoj prvi post. Ali s obzirom da si ti u pitanju, čovjek apsolutno ništa drugo ne može ni očekivati... 'Đenjca !

:zzzz:
letacina

#23 Re: Dosta i slicni...

Post by letacina »

Been wrote:
letacina wrote:
Na perifdan i krajnje drzak način pokušavaš me uvući u personalna razračunavanja i kvalifikacije Ako ne to, onda barem da se s tobom u nedogled navlačim šta sam i kako sam mislio pišući svoj prvi post. Ali s obzirom da si ti u pitanju, čovjek apsolutno ništa drugo ne može ni očekivati... 'Đenjca !

:zzzz:

Ja, ja, upravu si ti :bih:
toni84

#24 Re: Dosta i slicni...

Post by toni84 »

Evo polret Dosta se aktivirao.. njihov predstavnik gostovao na tv1...
Post Reply