Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

salihh

#26 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by salihh »

meni samo nije jasno zasto je potpuno nemoguce formirati bosanske nacionalne dnevne novine ili magazin... pa moramo imati ljude koji imaju moralno integritet, pamet i znanje, a da im je sudbina i dobrobit bosne i bosanaca 1. stvar na pameti...
hebote, pa mi nemamo ni novine ni tv niti ista sto i izdaleka lici na nesto sto je neovisno od politicara ili kojekakvih obavjestajnih sluzbi...
ja zelim da dajem pare za takve novine, ali toga u bosanaca jednostavno nema
ibizza

#27 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by ibizza »

kamen spoticanja wrote:
brucos7 wrote:Fahro R. ce prodati rođenu majku za njegov interes a kamo li drzavu!
samo ovde se debelo zahebaoooo
danasnji clanak u avazu najbolji je indikator toga,avaz je jednostavno morao pristati da objavi kompletan tekst razgovora ne promjenjen :) sila ne pita za razlog
samo nevjerovatno je idiot ovaj radoncic,covjek mislio krsit silajdjica preko ledja erdogana i gula :-)
pa nije svjestan u kakav je belaj barno :-)
:thumbup: :thumbup:
CiroK

#28 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by CiroK »

salihh wrote:meni samo nije jasno zasto je potpuno nemoguce formirati bosanske nacionalne dnevne novine ili magazin... pa moramo imati ljude koji imaju moralno integritet, pamet i znanje, a da im je sudbina i dobrobit bosne i bosanaca 1. stvar na pameti...
hebote, pa mi nemamo ni novine ni tv niti ista sto i izdaleka lici na nesto sto je neovisno od politicara ili kojekakvih obavjestajnih sluzbi...
ja zelim da dajem pare za takve novine, ali toga u bosanaca jednostavno nema

Bilo je mnogo pokusaja:

Valter, Jutarnje Novine, BH Dnevnik i mnogi drugi. Sve do jednog su ugaseni od strane veleizdajnika u vlasti i rezimskih apartackia u medijima. Urednik Valtera je cak najvjerovatnije ubijen. Nadjen je mrtav u plicaku, ko fol srcani udar. Plus imali smo to ogromnu armiju rezimskih pljuvaca koji su zaposjeli sve moguce pozicije po medijima i u vlasti sa ciljem da na prvu loptu eliminisu bilo kakvog autora, ideju clanak, a autore satanizuju i baniraju, proglase fasistima, komunjarama, sandzaklijama, dijasporom, papcima i td. I svemu tome narod je aplaudirao i dalje aplaudira. Sami pali sami se ubili. Malo smo dobili koliko zasluzujemo.
neretvaa

#29 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by neretvaa »

Kako ocjeniti ovaj prevod, i pitanja ovog novinara, zna li netko ?
Daleko ispod nule...

Trojanski konjo hoce po svaku cijenu da unazadi sve prijatelje BIH.
Trojanski konjo, hoce da unazadi Harisa iz razloga sto nece da podrzi njegove lopovske projekte.

O ovome su pisali i portali (tportal) , kolika je samo ovo bila sramota za BIH prvenstveno i havaz.
Nebih se cudio kada bih ovi ohladili sa pomoci, za nasu ionako napacenu zemlju.

Zar ima netko ko smije dati glas ovom trojancu?

Pozdrav,
Real Khan

#30 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by Real Khan »

Ovo što je uradio Ambasador Republike Turske je, u diplomatskom žargonu rečeno, samo mala "packa" prema "novinama" koje se igraju politike. Ja mislim da je to samo početak logičnog slijeda događaja koji se neminovno moraju desiti kada VLASNIK novina pokušava zloupotrijebiti medijski prostor za ličnu dnevno-političku propagandu. Ovo je ujedno dokaz Šćepi Radončiću da se ne može zajebavati sa diplomatskim korom kao da je na pijaci. Najzanimljivije slijedi kada počne zvanična predizborna kampanja...biće pljuvačke na hektolitre iz Šćepinog ABA3A :D
Nićifor

#31 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by Nićifor »

Real Khan wrote:Ovo što je uradio Ambasador Republike Turske je, u diplomatskom žargonu rečeno, samo mala "packa" prema "novinama" koje se igraju politike. Ja mislim da je to samo početak logičnog slijeda događaja koji se neminovno moraju desiti kada VLASNIK novina pokušava zloupotrijebiti medijski prostor za ličnu dnevno-političku propagandu. Ovo je ujedno dokaz Šćepi Radončiću da se ne može zajebavati sa diplomatskim korom kao da je na pijaci. Najzanimljivije slijedi kada počne zvanična predizborna kampanja...biće pljuvačke na hektolitre iz Šćepinog ABA3A :D
Slažem se. Samo ne znam kako neki (ne odnosi se nužno na tebe, nisam te dovoljno upratio) primjete samo Avaz u cijeloj priči, dok ostale medije, kako printane tako i elektronske, "ne vide".
CiroK

#32 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by CiroK »

Nićifor wrote:
Real Khan wrote:Ovo što je uradio Ambasador Republike Turske je, u diplomatskom žargonu rečeno, samo mala "packa" prema "novinama" koje se igraju politike. Ja mislim da je to samo početak logičnog slijeda događaja koji se neminovno moraju desiti kada VLASNIK novina pokušava zloupotrijebiti medijski prostor za ličnu dnevno-političku propagandu. Ovo je ujedno dokaz Šćepi Radončiću da se ne može zajebavati sa diplomatskim korom kao da je na pijaci. Najzanimljivije slijedi kada počne zvanična predizborna kampanja...biće pljuvačke na hektolitre iz Šćepinog ABA3A :D
Slažem se. Samo ne znam kako neki (ne odnosi se nužno na tebe, nisam te dovoljno upratio) primjete samo Avaz u cijeloj priči, dok ostale medije, kako printane tako i elektronske, "ne vide".
Upravo tako, velikosrpska propaganda ide uveliko putem Oslobodjenja i FTV, na veoma uvijen i suptilan nacin ali sa janim proukam neprijateljstva prema drzavi BH i bezpogovorne podrske velikosrpskom projektu. http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=4408
draganbl

#33 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by draganbl »

Lično ne vidim ništa loše u intenzivnijem angažmanu Turske u Bosni i Hercegovini. Turska, kao zemlja koja je stotinama godina upravljala Balkanom nije neprijatelj niti Bosne, niti Srbije kako to mnogi Srbi misle. Sa druge strane, Turska je velika i razvijena zemlja koja sigurno može uticati da nam bude bolje. Pored toga, mislim da je bolje u Bosnu uključivati uticaj Turske nego nekih drugih zemalja tipa Irana ili Saudijske Arabije sa jedne, odnosno Rusije sa druge strane.
Mislim da sve zemlje koje godinama vrše pritisak na Balkan i konkretno Bosnu treba posmatrati u istom konceptu: ok, imate svoje interese u Bosni, može, ali možete provoditi samo onako kako mi kažemo. Tu prvenstveno mislim na sljedeće zemlje, koje su u nekim periodima novije istorije vladale Bosnom: Austriju, Njemačku, Srbiju, Hrvatsku i Tursku.

Ni način na koji Turska želi da se ovdje malo aktivira mi ne smeta. Jasno je da će pokušaj jačeg uticanja vršiti preko onih sa kojima ima najbolju saradnju, a to su u ovom slučaju bošnjačke stranke i njihovi lideri.
E sad, što ti lideri ni sami ne znaju s kim će i kako će, to više nije problem Turske, već naš. Jedino mi je čudno kakve veze u svemu tome ima tzv. velikosrpska politika. Po mom mišljenju nikakve.
latentnicinik

#34 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by latentnicinik »

odlično postavljena tema, ali naravno, kao po običaju, kasnije okrenuta u potpuno suprotnom smjeru.

Odjednom više nisu važni mediji koji su pokrenuli "skandal" o tobožnjem pozivu na razgovore oko ujedinjenja bošnjačkih stranaka ( kao da je to nešto pogrešno, lol) i petljavine Tihića i Lagumdžije oko toga kako su oni ponosno rekli ne ( a nikad ih niko nije ni zvao na takvo nešto), već najveći problem postaje što je Avaz napravio ovaj intervju kako bi diskreditovao Silajdžića. :lol:
Real Khan

#35 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by Real Khan »

latentnicinik wrote:odlično postavljena tema, ali naravno, kao po običaju, kasnije okrenuta u potpuno suprotnom smjeru.

Odjednom više nisu važni mediji koji su pokrenuli "skandal" o tobožnjem pozivu na razgovore oko ujedinjenja bošnjačkih stranaka ( kao da je to nešto pogrešno, lol) i petljavine Tihića i Lagumdžije oko toga kako su oni ponosno rekli ne ( a nikad ih niko nije ni zvao na takvo nešto), već najveći problem postaje što je Avaz napravio ovaj intervju kako bi diskreditovao Silajdžića. :lol:
Ja sam u prethodnom komentaru ukazao na to šta se (obično) dešava kada se mediji "igraju politike", odnosno kada vlasnik pokušava isfabrikovati informaciju (ufurao se Fahro da je spin-doctor)...To što su se pojedini lokalni igrači uhvatili na udicu i nasjeli na priču, to govori u prilog mojim ranijim tvrdnjama da ni Tihić, ni Lagumdžija, ni čitava plejada BH političara nema blage veze sa pravom politikom (koja je doista NAUKA)... Ne bih branio nikoga, niti "navijam" za bilo koju političku opciju (u smisli neke stranke) ali je ovaj put Haris Silajdžić ipak dokazao da se puno bolje razumije u tu nauku (ipak je bio Ministar vanjskih poslova Republike BiH i dokazao je da ima pojma o diplomatiji). Ne želim da ovo neko shvati kao nekakvo lobiranje ili promociju Harisa Silajdžića, jer oni koji duže prate moje komentare sigurno su upoznati da na nekim drugim temama i te kako kritikujem loše poteze Harisa Silajdžića, ali ovaj put mu se ne može "odbiti pero". S druge strane su se i Sulejman Tihić i Zlatko Lagumdžija pokazali jako naivnim (pravim diletantima što se tiče vanjske politike i diplomatije)

Što se tiče ostalih "velikosrpskih" medija pored ABA3A, onaj članak iz Oslobođenja koliko god da ga čitam ne vidim neki komentar novinara na osnovu kojeg bih mogao izvući zaključak da li je ili nije "prosrpski", nego tu vidim isključivo citiranje izjava predstavnika srpskih političkih partija... Hoću reći da je ovo što je uradio vlasnik ABA3A u stvari samo neuspio pokušaj medijskog spinovanja i zbog toga su ga po prstima pukli ljudi koji su majstori diplomatije (konkretno turski Ambasador i njegovi savjetnici)...Zamislite samo koliko je puta ABA3 uspio prodati "muda pod bubrege" a niko nije skontao... O nekim stvarima sam ranije pisao na nekim drugim temama, pa molim lijepo koga zanima neka "uprati" (ovo je za @Nićifora) :D
samo malo

#36 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by samo malo »

Meni je ipak najbolje kad raja vaga hoce li glasati za Silajdzica ili za Radoncica.

Mislim da je polako doslo vrijeme da se kupe prnje iz ovog jada od drzave. Ovom narodu zaista nema spasa.
Real Khan

#37 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by Real Khan »

CiroK wrote:
Nićifor wrote:
Upravo tako, velikosrpska propaganda ide uveliko putem Oslobodjenja i FTV, na veoma uvijen i suptilan nacin ali sa janim proukam neprijateljstva prema drzavi BH i bezpogovorne podrske velikosrpskom projektu. http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=4408
Umjesto o "velikosrpskoj propagandi" na FTV i Oslobođenju ja bih prije rekao da se radi o kampanji AGRESIVNOG SEKULARIZMA koji se do duše često uklapa u velikosrpske ciljeve (npr. satanizacija Bošnjaka-muslimana mitovima o nekakvoj "bazi al-kaide u BiH", i sl. kao da je svaki čovjek koji padne na sedždu automatski terorista jer "Europa tako kaže")... Vjerujte mi na riječ da je to akcija grupe zaluđenih novinara koji su izgubili negdje svoj životni kompas i do podne mrze sebe a od podne čitav svijet...Da budem objektivan do kraja, ne mrze oni BAŠ sve... i dalje vole Tita i "partiju", omladinske radne brigade, veličaju "bratstvo i jedinstvo" i to sve "njeguju kao zjenicu oka"... :mrgreen:
latentnicinik

#38 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by latentnicinik »

Real Khan wrote:Umjesto o "velikosrpskoj propagandi" na FTV i Oslobođenju ja bih prije rekao da se radi o kampanji AGRESIVNOG SEKULARIZMA koji se do duše često uklapa u velikosrpske ciljeve (npr. satanizacija Bošnjaka-muslimana mitovima o nekakvoj "bazi al-kaide u BiH", i sl. kao da je svaki čovjek koji padne na sedždu automatski terorista jer "Europa tako kaže")... Vjerujte mi na riječ da je to akcija grupe zaluđenih novinara koji su izgubili negdje svoj životni kompas i do podne mrze sebe a od podne čitav svijet...Da budem objektivan do kraja, ne mrze oni BAŠ sve... i dalje vole Tita i "partiju", omladinske radne brigade, veličaju "bratstvo i jedinstvo" i to sve "njeguju kao zjenicu oka"... :mrgreen:
zaslužio si kahvu i hurmašicu za ovo :thumbup:
Alfons Kauders

#39 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by Alfons Kauders »

Real Khan wrote: Umjesto o "velikosrpskoj propagandi" na FTV i Oslobođenju ja bih prije rekao da se radi o kampanji AGRESIVNOG SEKULARIZMA koji se do duše često uklapa u velikosrpske ciljeve (npr. satanizacija Bošnjaka-muslimana mitovima o nekakvoj "bazi al-kaide u BiH", i sl. kao da je svaki čovjek koji padne na sedždu automatski terorista jer "Europa tako kaže")... Vjerujte mi na riječ da je to akcija grupe zaluđenih novinara koji su izgubili negdje svoj životni kompas i do podne mrze sebe a od podne čitav svijet...Da budem objektivan do kraja, ne mrze oni BAŠ sve... i dalje vole Tita i "partiju", omladinske radne brigade, veličaju "bratstvo i jedinstvo" i to sve "njeguju kao zjenicu oka"... :mrgreen:
jest, jest, agresivni ateisti i sekularisti su blagosiljali topove koji gadjali porodilista, pravili konc logore, protjerivali ljude i podrzavali fasisticke ideologije na ovim prostorima...
latentnicinik

#40 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by latentnicinik »

Alfons Kauders wrote:
Real Khan wrote: Umjesto o "velikosrpskoj propagandi" na FTV i Oslobođenju ja bih prije rekao da se radi o kampanji AGRESIVNOG SEKULARIZMA koji se do duše često uklapa u velikosrpske ciljeve (npr. satanizacija Bošnjaka-muslimana mitovima o nekakvoj "bazi al-kaide u BiH", i sl. kao da je svaki čovjek koji padne na sedždu automatski terorista jer "Europa tako kaže")... Vjerujte mi na riječ da je to akcija grupe zaluđenih novinara koji su izgubili negdje svoj životni kompas i do podne mrze sebe a od podne čitav svijet...Da budem objektivan do kraja, ne mrze oni BAŠ sve... i dalje vole Tita i "partiju", omladinske radne brigade, veličaju "bratstvo i jedinstvo" i to sve "njeguju kao zjenicu oka"... :mrgreen:
jest, jest, agresivni ateisti i sekularisti su blagosiljali topove koji gadjali porodilista, pravili konc logore, protjerivali ljude i podrzavali fasisticke ideologije na ovim prostorima...
nisu, ali ti isti mediji prosipaju priču po kojima bih, da sam kojim slučajem Japanac, mogao zaključiti da su ih porodilišta, ničim izazvana, natjerali da to učine.

Danas, nakon što su topovi i tenkovi utišani, nema nikakve razlike u pisanju komunističko-ateističkih BH medija i onih srpsko-fašističkih, kada su Bošnjaci u pitanju. I jednima i drugima, su Sarajevo i područja nad kojima su Bošnjaci većina mali Teherani i Afganistani puni terorista i klerofašista ;-) Pa ko ih ne bi zasuo topovima i tenkovima onda :-)

Zar nije žalosno npr. u jednoj emisiji 60 minuta vidjeti opravdano šprdanje sa onom četnikuškom novinarkom koja izvještava o napadu zelenih beretki na zatvor u Čajniču i njihovo masakriranje tamošnjih Bošnjaka, i onda prilog u kome se do bola u guzovima podržava optužnica protiv ljudi kojima su u kućama našli kombinezone koje tužilac tretira kao uniforme i proizvode za dvojnu namjenu u izvršavanju neidentificiranih terorističkih ciljeva koje bi mogli biti snage sfora, samostani i crkve, vjersko osoblje... ( sve ovo što si pročitao, upravo ovim riječima je navedeno u optužnici protiv par onih momaka koje su optužili za planiranje terorističkih aktivnosti, a koje Bakir, sa još neobrisanim sjemenom oko usta podržava i ljude naziva hodajućim bombama :-) )

Govna jedni, govna drugi, da prostiš. Mala je tu razlika, vrlo mala. Jedni svojom propagandom prave pogodan teren, a drugi to kasnije izvršavaju topovima i tenkovima.
Alfons Kauders

#41 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by Alfons Kauders »

latentnicinik wrote:
Alfons Kauders wrote:
nisu, ali ti isti mediji prosipaju priču po kojima bih, da sam kojim slučajem Japanac, mogao zaključiti da su ih porodilišta, ničim izazvana, natjerali da to učine.

Danas, nakon što su topovi i tenkovi utišani, nema nikakve razlike u pisanju komunističko-ateističkih BH medija i onih srpsko-fašističkih, kada su Bošnjaci u pitanju. I jednima i drugima, su Sarajevo i područja nad kojima su Bošnjaci većina mali Teherani i Afganistani puni terorista i klerofašista ;-) Pa ko ih ne bi zasuo topovima i tenkovima onda :-)

Zar nije žalosno npr. u jednoj emisiji 60 minuta vidjeti opravdano šprdanje sa onom četnikuškom novinarkom koja izvještava o napadu zelenih beretki na zatvor u Čajniču i njihovo masakriranje tamošnjih Bošnjaka, i onda prilog u kome se do bola u guzovima podržava optužnica protiv ljudi kojima su u kućama našli kombinezone koje tužilac tretira kao uniforme i proizvode za dvojnu namjenu u izvršavanju neidentificiranih terorističkih ciljeva koje bi mogli biti snage sfora, samostani i crkve, vjersko osoblje... ( sve ovo što si pročitao, upravo ovim riječima je navedeno u optužnici protiv par onih momaka koje su optužili za planiranje terorističkih aktivnosti, a koje Bakir, sa još neobrisanim sjemenom oko usta podržava i ljude naziva hodajućim bombama :-) )

Govna jedni, govna drugi, da prostiš. Mala je tu razlika, vrlo mala. Jedni svojom propagandom prave pogodan teren, a drugi to kasnije izvršavaju topovima i tenkovima.
ja fakat ne kontam sto svi toliko pizde na tih 60 minuta...

nije bakir pohapsio te budale, vec policija
nije bakir digao optuznicu protiv njih, vec tuzilastvo bih
nije im bakir podvalio dvadesetak kila trotila s kojim su pali, sami su ga nabavili

za mene je svaka budaletina koja pravi jebene bombe terorista i iskreno se nadam da ce ta grupica potencijalnih masovnih ubica dobiti sto vise zatvora...

ti ih brani do sutra, al se zapitaj da li bi pricao istu pricu da su digli u zrak autobus ili kafic u po sarajeva...
Alfons Kauders

#42 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by Alfons Kauders »

kakavdanakneiskustvu wrote: to ti je tipični sindrom avaza,veći je problem emisija 60 minuta i sdp nego sve fašističke izjave dodika i dodikovih pijuna
da... a cinjenica da 3 idiota prave bombe koje mogu raznijeti omanju zgradu takodjer nije razlog za brigu, vec uredjivacka politika nekakve televizijske emisije... :D
latentnicinik

#43 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by latentnicinik »

nije bakir pohapsio te budale, vec policija
nije bakir digao optuznicu protiv njih, vec tuzilastvo bih
nije im bakir podvalio dvadesetak kila trotila s kojim su pali, sami su ga nabavili
20 kila čega ? lol, tebi nije dovoljno ni što bakir nije izmislio tu laž, nego je i ti dodatno izmišljaš.

Nije Bakir digao optužnicu, to niko nije ni tvrdio, ali ti očito kontaš da sam ja glup, pa da ne kontam ( i to na kraju krajeva i ne pišem, bar u onom prošlom postu ) da je Bakir u ovom slučaju "ona četnikuša koja priča o napadu zelenih beretki na zatvor u Čajniču". Isto kao što je i ona tim bljuvotinama pokušala opravdati masakr nad Bošnjacima Čajniča i prebaciti krivicu za to na povampirene zelene beretke tako i vrhunski uvlakač u dupenčad raznoraznih obavještajnih službi, domaćih i inostranih, pričom o hodajućim bombama želi pokriti optužnicu koja optužuje ljude da su planirali teroristički napad na neidentificirane ciljeve od kojih su neki mogli biti ( ovo ne bi ni titovi tužioci smislili ) jer su im našli par optika, kombinezona i preko telefona uhvatili razogovor u kome se spominje organiziranje derneka, :lol:

Da ne govorim o vrhunskoj tački optužnice po kojima je ta grupa imala "zajednička uvjerenja, ponašanje, isti način odijevanja i sličan vanjski izgled" ( također iz teksta optužnice i saopćenja za javnost vrlog tužioca )

I koja je razlika između jednog Trifunovića i jednog Hadžiomerovića i sl. bagre nakon ovakvih bljuvotina ? Razlika je samo u tome što je Hadžiomerović gori 10 puta jer od onog četnika i nije za očekivati ništa drugo dok ovaj papak kuka i pljuje po odnosu MZ-a prema Bosni, a sam je prostitutka koja odrađiva medijske zadatke za onu fukaru koja na silu od ljudi pravi teroriste kako bi svojim vladama imala poslati izvještaje da nešto rade ).

Nitko nije više uradio na antipropagandi Bosne i stvaranje slike o njoj kao o terorističkom gnijezdu u kome teroristi samo vrebaju kad će kojem čafiru glavu otkinuti od Bakira, njegovih 60 minuta i sl. medija.
latentnicinik

#44 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by latentnicinik »

Alfons Kauders wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: to ti je tipični sindrom avaza,veći je problem emisija 60 minuta i sdp nego sve fašističke izjave dodika i dodikovih pijuna
da... a cinjenica da 3 idiota prave bombe koje mogu raznijeti omanju zgradu takodjer nije razlog za brigu, vec uredjivacka politika nekakve televizijske emisije... :D
kod ta tri "idiota" za koje ti slavodobitno pišeš da prave tri bombe nije pronađen ni gram ničega od čega se može praviti bomba nego im se terorizam prišiva onako bezveze, promet oružjem na osnovu par optika koje su im pronađene, kombinezonima koje tužilac smatra uniformama i prozivodima za dvojnu upotrebu te spominjanjem derneka u telefonskom razgovoru :lol:

Ako već ne znaš za šta ih se optužuje, bar se informiraj, pročitaj medijske izjave i saopćenja oko podizanja optužnice, pa onda pričaj.
latentnicinik

#45 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by latentnicinik »

Nakon više od 20 mjeseci istrage, Posebni odjel za organizirani i privredni kriminal i korupciju (POOK) podigao je i uputio Sudu BiH na potvrđivanje optužnicu protiv blizanaca Rijada i Muhameda Rustempašića, Abdulaha Handžića i Edisa Velića, saznaje "Dnevni avaz" od izvora u tom tužilaštvu.

Portparol Suda BiH Manuela Hodžić potvrdila je za naš list ovu informaciju, dodavši da je optužnica podignuta u srijedu, 16. decembra ove godine, i da je stigla u Državni sud na potvrđivanje. O optužnici se Sud BiH treba izjasniti najkasnije za osam dana.

Pritvor do 3. februara

Rustempašić i ostali terete se za terorizam i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom.

Riječ je o osobama koje su bile uhapšene u martu 2008. godine, ali su tri mjeseca kasnije oslobođene zbog nedostatka dokaza. Njima je, međutim, nakon novog hapšenja određen pritvor koji može trajati do 3. februara 2010.

Neslužbeno, optužnicu je potpisao šef POOK-a, tužilac Dru Engel (Drew), iako mandat stranih tužilaca istječe krajem godine i on zasigurno neće voditi taj predmet. Zanimljivo je da je Engel na ročištu za određivanje pritvora početkom ovog mjeseca najavio da mu za podizanje optužnice trebaju još dva mjeseca, što znači da je optužnicu po svaku cijenu želio podići prije odlaska sa čela POOK-a.

Senad Bilić, advokat osumnjičene braće Rustempašić, izjavio je za naš list kako je čuo da je optužnica podignuta, ali da nema više informacija o tom slučaju.

Osumnjičeni se terete da su osnovali terorističku grupu u kojoj su osim njih bile i druge neidentificirane osobe. Na čelu grupe bio je Rijad Rustempašić. Ta grupa, smatra Engel, imala je "zajednička uvjerenja, ponašanje, isti način odijevanja i sličan vanjski izgled".

Zajednička uvjerenja

Oni su, prema ocjeni Tužilaštva, imali "zajednički cilj, a to je planiranje terorističkih napada u BiH, narušavanje uspostavljenog ustavnog poretka, izazivanje etničkih nemira i konflikata, s konačnim ciljem uspostave šerijatskog zakona u državi".

Tužilaštvo BiH smatra da su "raspoložive, moguće i vjerovatne mete" bile EUFOR-ovi LOT timovi oko Bugojna, katolički vjerski objekti, kidnapovanje svećenika na području Fojnice, električna infrastruktura, jedinice Oružanih snaga u Rajlovcu koje su se pripremale za odlazak u Irak, srpski ciljevi na području Ravne Gore (Ravnogorski četnički pokret, op. a.)...

Prema presretnutim telefonskim razgovorima, Rijad Rustempašić i ostali osumnjičeni navodno su tvrdili da pripremaju "dernek"!?

Inače, tužilac Engel ranije je izjavio da je POOK do sada saslušao skoro 70 svjedoka i nekoliko osumnjičenih i prikupio više od 1.000 materijalnih dokaza u BiH, Njemačkoj, Austriji i drugim zemljama.

Torba iz Austrije

Muhamed Rustempašić, koji je uhapšen krajem septembra, tereti se da je iz Austrije u BiH prebacio torbu u kojoj je navodno bila vojna oprema. Riječ je o tri kombinezona, koje istražitelji tretiraju kao uniforme, deset laserskih nišana i jednom sportskom dvogledu.

Torbu je Rijadu Rustempašiću poslao prijatelj iz Njemačke.

-------------

smijao bih se da nije riječ o tome da će ljudima, zbog nečijeg hira i ko zna kakkve politike, biti trajno uništeni životi.
Alfons Kauders

#46 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by Alfons Kauders »

pa ja ba, garant su bili nevinasca pa ih uhapsilo nako... :D

skoro svi mediji su objavili da je murija prilikom hapsenja pronasla eksploziv... evo ti i jucerasnji sa-x clanak http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091222019

ako se dobro sjecam, imali su nekoliko protutenkovskih mina... a svaka ima oko 5kg eksploziva...

znam nekoliko lovaca koji redovno uvoze slicnu opremu (optiku, dvoglede, gpsove, daljinomjere)... pogodi koliko su ih puta hapsili za to...

a ti si naravno citirao avazov clanak u kojem se ne pominje da su kod njih nasli oruzje ili eksploziv, aferim i tebi i 'novinarima' :D
latentnicinik

#47 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by latentnicinik »

lol, nadam se da, ni na trenutak, nisi pomislio da sam ovih par postova kao i onaj tekst postavio ovdje da bih eventualno promijenio tvoje mišljenje. Tebi, i tebi sličnima, naravno da nikakvi dokazi, ne mijenjaju ništa. Vama je svejedno. Vi imate dovoljno obraza u jednom postu tvrditi da su im našli 20 kila TNT-a i da su pravili bombe, pa kad vam se prinesu dokazi da to nema veze sa vezom, nastaviti po starom. Ja sam od vas, moj alfonše :D , digao ruke ( i šejtan je, kako ne bih ja :D ), ono što pišem, pišem samo da bih nekoga ko ne vlada dovoljno sa činjenicama, a nije ideološki otrovan poput vas, pokušao "natjerati" da razmisli svojom glavom i provjeri pravo stanje prije nego pojede ono što bakir i njemu slični poseru.

Takvi kao ti, koji oduševljeno kliču na sve bakirove priloge, su u 99 % slučajeva i prije 7-8 godina govorili kako ne bi Zlaja i ekipa isporučili Alžirce na Guantanamo, i kako ih ne bi Amerikanci ni tražili, da oni nisu krivi :-)
CiroK

#48 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by CiroK »

latentnicinik wrote:Nakon više od 20 mjeseci istrage, Posebni odjel za organizirani i privredni kriminal i korupciju (POOK) podigao je i uputio Sudu BiH na potvrđivanje optužnicu protiv blizanaca Rijada i Muhameda Rustempašića, Abdulaha Handžića i Edisa Velića, saznaje "Dnevni avaz" od izvora u tom tužilaštvu.

Portparol Suda BiH Manuela Hodžić potvrdila je za naš list ovu informaciju, dodavši da je optužnica podignuta u srijedu, 16. decembra ove godine, i da je stigla u Državni sud na potvrđivanje. O optužnici se Sud BiH treba izjasniti najkasnije za osam dana.

Pritvor do 3. februara

Rustempašić i ostali terete se za terorizam i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom.

Riječ je o osobama koje su bile uhapšene u martu 2008. godine, ali su tri mjeseca kasnije oslobođene zbog nedostatka dokaza. Njima je, međutim, nakon novog hapšenja određen pritvor koji može trajati do 3. februara 2010.

Neslužbeno, optužnicu je potpisao šef POOK-a, tužilac Dru Engel (Drew), iako mandat stranih tužilaca istječe krajem godine i on zasigurno neće voditi taj predmet. Zanimljivo je da je Engel na ročištu za određivanje pritvora početkom ovog mjeseca najavio da mu za podizanje optužnice trebaju još dva mjeseca, što znači da je optužnicu po svaku cijenu želio podići prije odlaska sa čela POOK-a.

Senad Bilić, advokat osumnjičene braće Rustempašić, izjavio je za naš list kako je čuo da je optužnica podignuta, ali da nema više informacija o tom slučaju.

Osumnjičeni se terete da su osnovali terorističku grupu u kojoj su osim njih bile i druge neidentificirane osobe. Na čelu grupe bio je Rijad Rustempašić. Ta grupa, smatra Engel, imala je "zajednička uvjerenja, ponašanje, isti način odijevanja i sličan vanjski izgled".

Zajednička uvjerenja

Oni su, prema ocjeni Tužilaštva, imali "zajednički cilj, a to je planiranje terorističkih napada u BiH, narušavanje uspostavljenog ustavnog poretka, izazivanje etničkih nemira i konflikata, s konačnim ciljem uspostave šerijatskog zakona u državi".

Tužilaštvo BiH smatra da su "raspoložive, moguće i vjerovatne mete" bile EUFOR-ovi LOT timovi oko Bugojna, katolički vjerski objekti, kidnapovanje svećenika na području Fojnice, električna infrastruktura, jedinice Oružanih snaga u Rajlovcu koje su se pripremale za odlazak u Irak, srpski ciljevi na području Ravne Gore (Ravnogorski četnički pokret, op. a.)...

Prema presretnutim telefonskim razgovorima, Rijad Rustempašić i ostali osumnjičeni navodno su tvrdili da pripremaju "dernek"!?

Inače, tužilac Engel ranije je izjavio da je POOK do sada saslušao skoro 70 svjedoka i nekoliko osumnjičenih i prikupio više od 1.000 materijalnih dokaza u BiH, Njemačkoj, Austriji i drugim zemljama.

Torba iz Austrije

Muhamed Rustempašić, koji je uhapšen krajem septembra, tereti se da je iz Austrije u BiH prebacio torbu u kojoj je navodno bila vojna oprema. Riječ je o tri kombinezona, koje istražitelji tretiraju kao uniforme, deset laserskih nišana i jednom sportskom dvogledu.

Torbu je Rijadu Rustempašiću poslao prijatelj iz Njemačke.

-------------

smijao bih se da nije riječ o tome da će ljudima, zbog nečijeg hira i ko zna kakkve politike, biti trajno uništeni životi.
Tako je i ludi Bush napao Irak sa preduvjerenjem da imaju oruzje za masovno unistenje i da ga imaju namjeru koristiti. fasisti moraju naci neku zrtvu jer im je to svrha zivota. Na isti nacin, sa istim predubjedjenjem su napravili holokaust sa Jevrjiima i genocid nad Bosnjacima. Sa druge strane uopste ih ne brine sto pravi zlocinci, koji su vec pocinili genocid hodau slobodno po svijetu. jednima se sudi za ono sto su kao mogli uraditi, a onima koji su vec pocinili zlocin, njih stite u izbjeglistvu. Eto Plavsicka za stvarni genocid dobi samo nekoliko godina, a ta nestretna grupa samo zato sto se oblaci drugacije (koji zlocin hebote) i mozda misli glavom, moze lahko dobiti 20 godina.
Alfons Kauders

#49 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by Alfons Kauders »

latentnicinik wrote:lol, nadam se da, ni na trenutak, nisi pomislio da sam ovih par postova kao i onaj tekst postavio ovdje da bih eventualno promijenio tvoje mišljenje. Tebi, i tebi sličnima, naravno da nikakvi dokazi, ne mijenjaju ništa. Vama je svejedno. Vi imate dovoljno obraza u jednom postu tvrditi da su im našli 20 kila TNT-a i da su pravili bombe, pa kad vam se prinesu dokazi da to nema veze sa vezom, nastaviti po starom. Ja sam od vas, moj alfonše :D , digao ruke ( i šejtan je, kako ne bih ja :D ), ono što pišem, pišem samo da bih nekoga ko ne vlada dovoljno sa činjenicama, a nije ideološki otrovan poput vas, pokušao "natjerati" da razmisli svojom glavom i provjeri pravo stanje prije nego pojede ono što bakir i njemu slični poseru.

Takvi kao ti, koji oduševljeno kliču na sve bakirove priloge, su u 99 % slučajeva i prije 7-8 godina govorili kako ne bi Zlaja i ekipa isporučili Alžirce na Guantanamo, i kako ih ne bi Amerikanci ni tražili, da oni nisu krivi :-)
koji dokaz?

tekst avaza u kojem se ne pominje eksploziv meni nije nikakav dokaz...

e sad, ako imas zvanicno saopstenje suda ili tuzilastva, u kojem stoji da kod njih nisu nasli ni eksploziv ni ilegalno naoruzanje, to je nesto drugo...

ko smo sad 'mi'? ja ideoloski otrovan? bas me zanima kako si dosao do toga... :D
latentnicinik

#50 Re: Dokaz kako Avaz, Oslobodjenje, FTV, Tihic i Lagumdzija lazu

Post by latentnicinik »

10-15 godina će dobitzi glatko. nemaju apsolutno nikakve šanse u ovakvom društvu, i klimi koja vlada u medijima, politici, sudovima...
Post Reply