Dogadaji u Crnoj Gori

Post Reply
svjezi_ustipak

#51 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by svjezi_ustipak »

Cetinjanin wrote:
svjezi_ustipak wrote: cuj razracunali se sa cetnicima 1995? to vidjeli da ste izgubili sve ratove pa se posli vaditi. da je Slobo uspio u onom sto je htio prilicno sam siguran u to da bi mu spomenik bio usred Podgorice.
Slobo je uspio ono sto je htio, a to je da stvori Republiku Srpsku, a Alija je to i potpisa. Pa da podignemo spomenik i Aliji i Slobu u sred Podgorice? Alo! Tvoj Bosanac (ali druge vjere), komsija, je diga ruku na tebe, a ti krivis Crnu Goru! S takvim razmisljanjem necete daleko.

P.S. Da je Crna Gora takva kakvom je ti predstavljas ne bi crnogorski Muslimani i crnogorski Bosnjaci voljeli vise Crnu Goru od Bosne.
nemoj mi drzati predavanje o mojim komsijama druge vjere. pitao sam te koliko ste vi ratnih zlocinaca procesuirali pred svojim sudovima?
i gdje je rodjen Radovan Karadzic? on je onaj koji je digao ruku na mene.

crnogorskih Bosnjaka i Muslimana je puno Sarajevo. ne zure da se vrate. i ne pricaju o idilicnoj Crnoj Gori. i vise vole Bosnu od Crne Gore.
radostan dan

#52 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 22/07/2011 22:43, edited 1 time in total.
radostan dan

#53 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 22/10/2011 14:47, edited 1 time in total.
Cetinjanin

#54 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by Cetinjanin »

svjezi_ustipak wrote: u BiH se nije desio rat nego agresija Srbije i Crne Gore na BiH.
JNA je izvrsila agresiju na Dubrovnik, a Stipe Mesic je izjavio da Hrvatska i Crna Gora nikad nisu ratovale, vec Hrvatska i JNA kojom se komandovalo iz Beograda. Dva crnogorska admirala su poginula prije agresije jer nijesu sceli da daju naredbu da se bombarduje Dubrovnik, pa je Milosevic doveo poslusnog admirala. Ta ista JNA je samo par godina kasnije trebala da izvrsi drzavni udar u CG i da zapocne rat. Tako da je malo komplikovano rec da je Crna Gora kriva za rat u BiH.
svjezi_ustipak wrote:perjanica genocida u BiH je Crnogorac, Radovan Karadzic.
Taj Crnogorac je radio za srpske nacionalne interese. A u samo Sarajevo cijeli rat je prezivio Marko Vesovic, koji se za razliku od Radovana Karadzica do kraja zivota izjasnjava kao Crnogorac, cio rat je bio pod udarom granata kao i svi ostali gradjani Sarajeva. Da bi ga danas optuzivali bosnjacki ekstremisti kao ti, koji su tokom bombardovanja pobjegli u inostranstvo, zato sto je pravoslavac.
svjezi_ustipak wrote: crnogorski dobrovoljci su dolazili u BiH, klali, silovali, pljackali i ti sada nas koji se toga sjecamo zoves fanaticima?
Bilo je crnogorskih dobrovoljaca koji su isli da se bore za Srbe, a bilo je i crnogorskih dobrovoljaca koji su isli da se bore za Bosnjake. Ovi prvi su se izjasnjavali kao Srbi, a ovi drugi kao Bosnjaci i Muslimani. To nema nikakve veze sa Crnom Gorom, osim sto su to nasi drzavljani. Pa bilo je i Mudzahedina iz SA, ali to ne znaci da je Saudija Arabija izvrsila agresiju nad BiH.
Cetinjanin

#55 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by Cetinjanin »

svjezi_ustipak wrote: crnogorskih Bosnjaka i Muslimana je puno Sarajevo. ne zure da se vrate. i ne pricaju o idilicnoj Crnoj Gori. i vise vole Bosnu od Crne Gore.
U CG ima 12% ljudi koji se izjasnjavaju kao Bosnjaci ili kao Muslimani (kao nacionalnost). Od tih 12% pola kaze da im je maternji jezik crnogorski jezik, a pola da im je bosnjacki. Sama ta cinjenica ti govori da je njima Crna Gora jedina domovina.
svjezi_ustipak

#56 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by svjezi_ustipak »

Cetinjanin wrote:
svjezi_ustipak wrote: u BiH se nije desio rat nego agresija Srbije i Crne Gore na BiH.
JNA je izvrsila agresiju na Dubrovnik, a Stipe Mesic je izjavio da Hrvatska i Crna Gora nikad nisu ratovale, vec Hrvatska i JNA kojom se komandovalo iz Beograda. Dva crnogorska admirala su poginula prije agresije jer nijesu sceli da daju naredbu da se bombarduje Dubrovnik, pa je Milosevic doveo poslusnog admirala. Ta ista JNA je samo par godina kasnije trebala da izvrsi drzavni udar u CG i da zapocne rat. Tako da je malo komplikovano rec da je Crna Gora kriva za rat u BiH.
svjezi_ustipak wrote:perjanica genocida u BiH je Crnogorac, Radovan Karadzic.
Taj Crnogorac je radio za srpske nacionalne interese. A u samo Sarajevo cijeli rat je prezivio Marko Vesovic, koji se za razliku od Radovana Karadzica do kraja zivota izjasnjava kao Crnogorac, cio rat je bio pod udarom granata kao i svi ostali gradjani Sarajeva. Da bi ga danas optuzivali bosnjacki ekstremisti kao ti, koji su tokom bombardovanja pobjegli u inostranstvo, zato sto je pravoslavac.
svjezi_ustipak wrote: crnogorski dobrovoljci su dolazili u BiH, klali, silovali, pljackali i ti sada nas koji se toga sjecamo zoves fanaticima?
Bilo je crnogorskih dobrovoljaca koji su isli da se bore za Srbe, a bilo je i crnogorskih dobrovoljaca koji su isli da se bore za Bosnjake. Ovi prvi su se izjasnjavali kao Srbi, a ovi drugi kao Bosnjaci i Muslimani. To nema nikakve veze sa Crnom Gorom, osim sto su to nasi drzavljani. Pa bilo je i Mudzahedina iz SA, ali to ne znaci da je Saudija Arabija izvrsila agresiju nad BiH.

neobicno. mene si odmah optuzio za ekstremizam i dezerterstvo. prilicno neuljudno moram ti reci.

Radovan Karadzic jeste Crnogorac. Jednako kao i one crnogorske horde koje su ubijale i pljackale po mojoj zemlji. Prijateljske horde, po tebi.

nisi mi odgovorio na pitanje: koliko ste vi ratnih zlocinaca procesuirali pred svojim sudovima?
radostan dan

#57 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 22/10/2011 14:48, edited 1 time in total.
aladin

#58 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by aladin »

Cetinjanin Ko je Slobodan Pejovic .????
Cetinjanin

#59 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by Cetinjanin »

svjezi_ustipak wrote: neobicno. mene si odmah optuzio za ekstremizam i dezerterstvo. prilicno neuljudno moram ti reci.

Radovan Karadzic jeste Crnogorac. Jednako kao i one crnogorske horde koje su ubijale i pljackale po mojoj zemlji. Prijateljske horde, po tebi.

nisi mi odgovorio na pitanje: koliko ste vi ratnih zlocinaca procesuirali pred svojim sudovima?
Radovan Karadzic je Crnogorac isto kolko i Srdja Aleksic! A sto Srdju Aleksica ne pominjes?

Ja nijesam cuo da su postojale "crnogorske horde" koje su harale po Bosni. Ako su postojali neki dobrovoljacki odredi iz Crne Gore to nijesu bili Crnogorci kojima je Crna Gora u srcu, vec oni kojima je Srbija u srcu zajedno sa chetnickim pokretom. Isti oni su drzali uperene cijevi u mene i moje Crnogorce sa Cetinja samo par godina kasnije.
Cetinjanin

#60 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by Cetinjanin »

aladin wrote:Cetinjanin Ko je Slobodan Pejovic .????
Jedan od 5 policajaca koji su hapsili bosanske izbjeglice po Boki pocetkom rata. Ne znam puno o njemu, samo sam cuo prvo lijepe stvari pa onda ruzne (da je lazov), ali ja ne znam tacno.
svjezi_ustipak

#61 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by svjezi_ustipak »

radostan dan wrote:Čovjek ima veze sa Cetinjem koliko i ja sa Varaždinom. Tako blizu, a tako daleko. :mrgreen:
Prijateljski Crnogorci su pjevali 1992 "Hocemo li coce coce, gradit crkvu nasred Foce"...

treba malo prosetati po sjeveru CG pa vidjeti kako su tamo prijateljski nastrojeni prema Bosni. ili otici do Ostroga da cujete kako vole Bosnjake.

prijateljska, malo sutra. samo se pokusavaju oprati od zlocina i skinuti odgovornost sa sebe. a mi smo krivi sto se sjecamo sram nas bilo. i jos smo gori sto im kazemo sta su radili, kako nas nije stid da im napominjeno da su nas napali i u brutalnoj agresiji izvrsili genocid nad nama.

slabo ide turizam, sta li. pa im treba musterija iz BiH.
Cetinjanin

#62 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by Cetinjanin »

svjezi_ustipak wrote:
radostan dan wrote:Čovjek ima veze sa Cetinjem koliko i ja sa Varaždinom. Tako blizu, a tako daleko. :mrgreen:
Prijateljski Crnogorci su pjevali 1992 "Hocemo li coce coce, gradit crkvu nasred Foce"...

treba malo prosetati po sjeveru CG pa vidjeti kako su tamo prijateljski nastrojeni prema Bosni. ili otici do Ostroga da cujete kako vole Bosnjake.

prijateljska, malo sutra. samo se pokusavaju oprati od zlocina i skinuti odgovornost sa sebe. a mi smo krivi sto se sjecamo sram nas bilo. i jos smo gori sto im kazemo sta su radili, kako nas nije stid da im napominjeno da su nas napali i u brutalnoj agresiji izvrsili genocid nad nama.

Jes, sve su vas Crnogorci pobili, dok ste se vi zajedno sa bosanskim pravoslavcima i katolicima borili protiv agresora iz Crne Gore.
svjezi_ustipak

#63 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by svjezi_ustipak »

Cetinjanin wrote:
svjezi_ustipak wrote: neobicno. mene si odmah optuzio za ekstremizam i dezerterstvo. prilicno neuljudno moram ti reci.

Radovan Karadzic je Crnogorac isto kolko i Srdja Aleksic! A sto Srdju Aleksica ne pominjes?

Ja nijesam cuo da su postojale "crnogorske horde" koje su harale po Bosni. Ako su postojali neki dobrovoljacki odredi iz Crne Gore to nijesu bili Crnogorci kojima je Crna Gora u srcu, vec oni kojima je Srbija u srcu zajedno sa chetnickim pokretom. Isti oni su drzali uperene cijevi u mene i moje Crnogorce sa Cetinja samo par godina kasnije.
nisi cuo za izraz srbijanskocrnogorska agresija, nesto sto se cesto spominjalo ovdje? nisi cuo ni za to da je Batko isetao iz zatvora u Spuzu preko zida visokog pet metara, iznenada dobio krila? nisi cuo za sjever Crne Gore odakle su isli crnogorski cetnici u klanja po istocnoj Bosni i Hercegovin? nisi cuo kako je Ostrog sluzio kao mjesto odmora za Radovana? nisi ti svasta nesto cuo, slusas selektivno pa ne znas za crnogorske horde koje su ovamo navalile 1991, spalile Ravno, pa onda nastavile 1992 sirom ove drzave.

nikako da odgovoris na pitanje: koliko ste ratnih zlocinaca vi procesuirali pred svojim sudovima?
svjezi_ustipak

#64 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by svjezi_ustipak »

Cetinjanin wrote:
svjezi_ustipak wrote:

Jes, sve su vas Crnogorci pobili, dok ste se vi zajedno sa bosanskim pravoslavcima i katolicima borili protiv agresora iz Crne Gore.
Konacno si i dosao na svoje, iako u cinizmu. Jeste, ubijali su nas Crnogorci i Srbijanci a bosanski patrioti, Bosanci, Bosnjaci, Srbi, Hrvati i ostali su se borili protiv toga. A Crna Gora je nagradila ubice kada ih je oslobodila na sudu nedavno. I ne procesuira nikoga pred svojim sudovima. Za Crnu Goru Radovan Karadzic je heroj. I Crna Gora je drzava koja pokusava pobjeci od vlastite odgovornosti za ono sto je uradila u BiH.
Cetinjanin

#65 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by Cetinjanin »

svjezi_ustipak wrote: nisi cuo za izraz srbijanskocrnogorska agresija, nesto sto se cesto spominjalo ovdje? nisi cuo ni za to da je Batko isetao iz zatvora u Spuzu preko zida visokog pet metara, iznenada dobio krila? nisi cuo za sjever Crne Gore odakle su isli crnogorski cetnici u klanja po istocnoj Bosni i Hercegovin? nisi cuo kako je Ostrog sluzio kao mjesto odmora za Radovana? nisi ti svasta nesto cuo, slusas selektivno pa ne znas za crnogorske horde koje su ovamo navalile 1991, spalile Ravno, pa onda nastavile 1992 sirom ove drzave.

nikako da odgovoris na pitanje: koliko ste ratnih zlocinaca vi procesuirali pred svojim sudovima?
Ti nisi cuo za crnogorske chetnike i da i dan danas imamo problema s njima? Nisi cuo da se oni bore protiv Crne Gore, pa da nema nista cudno i da se bore protiv Bosne?

Priznaj da se zaratilo u Crnu Goru i da je pala krv izmedju Crnogoraca antifashista i Crnogoraca chetnika, ti bi trlja ruke od srece jer nas ionako stavljas u isti kosh.
svjezi_ustipak

#66 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by svjezi_ustipak »

Cetinjanin wrote:
svjezi_ustipak wrote: nisi cuo za izraz srbijanskocrnogorska agresija, nesto sto se cesto spominjalo ovdje? nisi cuo ni za to da je Batko isetao iz zatvora u Spuzu preko zida visokog pet metara, iznenada dobio krila? nisi cuo za sjever Crne Gore odakle su isli crnogorski cetnici u klanja po istocnoj Bosni i Hercegovin? nisi cuo kako je Ostrog sluzio kao mjesto odmora za Radovana? nisi ti svasta nesto cuo, slusas selektivno pa ne znas za crnogorske horde koje su ovamo navalile 1991, spalile Ravno, pa onda nastavile 1992 sirom ove drzave.

Ti nisi cuo za crnogorske chetnike i da i dan danas imamo problema s njima? Nisi cuo da se oni bore protiv Crne Gore, pa da nema nista cudno i da se bore protiv Bosne?

Priznaj da se zaratilo u Crnu Goru i da je pala krv izmedju Crnogoraca antifashista i Crnogoraca chetnika, ti bi trlja ruke od srece jer nas ionako stavljas u isti kosh.
koliko ste imali sudskih procesa protiv onih koji su cinili zlocine po Bosni? koliko ste ratnih zlocinaca izveli pred domace sudove?
Cetinjanin

#67 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by Cetinjanin »

svjezi_ustipak wrote: koliko ste imali sudskih procesa protiv onih koji su cinili zlocine po Bosni? koliko ste ratnih zlocinaca izveli pred domace sudove?
Koga su trebali da sude? Ja ne znam nesto puno ljudi (tacnije nikoga) koji su isli da ratuju u BiH, a ti izgleda znas sve, pa navedi ih.
aladin

#68 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by aladin »

Cetinjanin wrote:
Jedan od 5 policajaca koji su hapsili bosanske izbjeglice po Boki pocetkom rata. Ne znam puno o njemu, samo sam cuo prvo lijepe stvari pa onda ruzne (da je lazov), ali ja ne znam tacno.
Ti znaci nemas puno informacija o tome a zelis da pricas o prijateljskoj Crnoj Gori. Znas li koliko je proslo od slanja na klanje bosnjaka iz Boke. Gdje nam je odgovorni koji je poslao naredbu.
Na kraju prvo malo pogledaj na netu koliko je dvoriste Prijateljske Crne Gore ocisceno pa onda postavljaj neke teorije.
P.S. postoji i cistih kutaka ali to ne znaci da je dvoriste cisto.
radostan dan

#69 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 22/10/2011 14:49, edited 1 time in total.
Maja_XXX

#70 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by Maja_XXX »

Cetnjianin, ti mislis da smo mi ovdje sisali vesla od 92-95. Pa iz CG je bio nesrazmjeran broj snajperista, koljaca i monstruma u odnosu na tako malu populaciju... U mom kvartu su licno dvojica "operirala" koji su se doselili u Sarajevo netom prije rata. I nemoj se vaditi da su to neki tamo, koji nemaju veze s Crnom Gorom vec sa Srbijom. Ko ce vas znati, pogledajte vam samo popis u zadnjih 20 godina, mislim da se u svijetu nisu desile takve drasticne varijacije u nacionalnoj strukturi... Sad bi da se operete od zlocina, pa vise niste Srbi vec Crnogorci...e ne mere...
Cetinjanin

#71 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by Cetinjanin »

aladin wrote:
Cetinjanin wrote:
Ti znaci nemas puno informacija o tome a zelis da pricas o prijateljskoj Crnoj Gori. Znas li koliko je proslo od slanja na klanje bosnjaka iz Boke. Gdje nam je odgovorni koji je poslao naredbu.
Na kraju prvo malo pogledaj na netu koliko je dvoriste Prijateljske Crne Gore ocisceno pa onda postavljaj neke teorije.
P.S. postoji i cistih kutaka ali to ne znaci da je dvoriste cisto.
To je veliki zlocin sto su ti ljudi poslati Radovanu na noz, ali do tada se nije znalo da ce ovi da kolju narod, a cim se culo sto se radi odma je prekinuto s tim. Ja sam za to da se odgovorni kazne dozivotnom robijom. Ali to nije agresija CG na BiH.
Skijaš

#72 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by Skijaš »

Cetinjanin, ne osvrći se puno na njihova bockanja. Mi u Sarajevu i vi na Cetinju smo na istoj strani i to je ovdje jedina bitna stvar :thumbup:
Cetinjanin

#73 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by Cetinjanin »

Ima li u Bosnu nacionalista?
Cetinjanin

#74 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by Cetinjanin »

Skijaš wrote:Cetinjanin, ne osvrći se puno na njihova bockanja. Mi u Sarajevu i vi na Cetinju smo na istoj strani i to je ovdje jedina bitna stvar :thumbup:
Dobro je, ima normalnih i kod vas. A taman da dignem ruke od Bosanaca. Ali Sarajlije me vazda oduseve! :thumbup:
aladin

#75 Re: CG Drzavna Bezbjednost planirala napade na Beograd '98-'99

Post by aladin »

Kad ne znas naci sam evo da ti pomognem :
http://javniservis.me/2011/01/03/ratni- ... incidenti/
Sad treba da je tebi dokazujem da formacije iz Crne Gore nisu bile na prostorima BiH. :lol:
Svi su oni imali licne karte kad su ostajali povaljani po bosanskim vrletima. Ocigledno ili si bio premlad 92 da gledas tv ili uopste nisi iz sarajeva pa ne poznajes sta se desavalo ovde.
Post Reply