Događaji 90-tih i rešenje pitanja sadašnjice ?

Post Reply
veljaca

#251 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by veljaca »

Tullius Iustinius wrote: Ali ja tebe prijatelju shvatam, predpostavljam kroz sta si sve prosao i razumem tvoju zadnju recenicu, ko ubija tvoju familiju pa da su ne znam ko i ne znam koje vere... e to se zove proizvod SFRJ i Tita... :(
E to se ne zove proizvod SFRJ i Tita - VEC PROIZVOD SANU-a i D. COSIC-a - ako nisi znao .... :x :x :x :x :x :x
El_comadante

#252 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by El_comadante »

Tullius Iustinius wrote: Juga nije bila nasa nego druga Tita, i mislim da sve to sto kazes da smo mi radili u jugi radio je Tito, on je sve kreirao i kontrolisao ali da se primetiti na sta je ispao taj njegov komunizam i "izjednacavanje" svih naroda i ljudi kao i uzimanje od preduzeca sa profitom i davanje preduzecima koja su u minusu... :-)
Pa dobro, ratovali su i ljudi ali ako tako kazemo onda moram da dodam deo tvog posta "Svi smo mi ratovali", tada je u Bosni bilo i "Muslimana" i Srba i Hrvata i svi su bili na svojoj zemlji tj. na svom kucnom pragu i svako je svakoga napadao a neko rece bolje bi nam bilo da smo se udruzili sa Hrvatima, mozda se tako cini zato sto je Srba bilo mnogo vise pa su tako i vece sranje napravili "Muslimanima" nego Hrvati.
Ko je prvi napao ne moze da se odredi, posle tog poznatog referenduma je nastalo takvo rasulo iz koga je i nastao rat izmedju "Muslimana" i Srba.
Ko je kriv za rat Muslimana i Srba :?: Tito :!:
Tito je taj koji je "Muslimanima" dao ime tj. nacionalnost, pre toga su kako je i sam Alija Izetbegovic rekao bili Srbi muslimanske vere (ali necu sada da pricam o tome da ne bi doslo do sada suvisnog sr**a), da Tito to nije uradio nama (i jednima i drugima) ne bi ni na pamet palo da se ubijamo.
Ako dodje neki Egipcanin i pita: ko si ti po nacionalnosti ? ,musliman, pa dobro i ja sam musliman po nacionalnosti Egipcanin ali sta si ti po nacionalnosti ?
Za dalju diskusiju o Muslimanima postoji druga tema foruma...
Ali ja tebe prijatelju shvatam, predpostavljam kroz sta si sve prosao i razumem tvoju zadnju recenicu, ko ubija tvoju familiju pa da su ne znam ko i ne znam koje vere... e to se zove proizvod SFRJ i Tita... :(
naravno da je tito kontrolisao sve i samim tim komunizam nevalja. a sad ovo boldirano. neznam ja šta je alija reko ali nema nikakve šanse da su muslimani srbi jer je opče poznato da je bosna, možda i najstarija, imala sovju državu a srbi svoju, hrvati su bili s augarima. pa ako su muslimani imali svoju državu a srbi svoju kako su onda jedan narod? valjd abi imali jednu državu i zajedno ratovali protiv ugara i turaka? zar nisam upravu
Tullius Iustinius

#253 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Tullius Iustinius »

El_comadante wrote: naravno da je tito kontrolisao sve i samim tim komunizam nevalja. a sad ovo boldirano. neznam ja šta je alija reko ali nema nikakve šanse da su muslimani srbi jer je opče poznato da je bosna, možda i najstarija, imala sovju državu a srbi svoju, hrvati su bili s augarima. pa ako su muslimani imali svoju državu a srbi svoju kako su onda jedan narod? valjd abi imali jednu državu i zajedno ratovali protiv ugara i turaka? zar nisam upravu
Bosanska drzava je jedna od prvih srpskih (slovensko pleme) na balkanu pored Raske, Zete itd. i svi su prihvatili pravoslavlje od Vizantije (u svim tim drzavama) s' tim sto je u Bosni postojao i pokret jeretika sto je bio uticaj zapadne crkve.
Mnogo kasnije je Bosna kao i ceo balkan pala pod tursku vlast gde je pocelo stravicno kaznjavanje pravoslavnog zivlja. Vremenom, posebno u 18. i 19. veku pocelo je masovno prihvatanje islama od strane pravoslavaca u Bosni i na teritoriji danasnjeg Sandzaka prvo zbog dugog ropstva pod turcima cime se stvarala neverica u pravoslavnu veru a glavni razlog je prestanak zuluma za sve ljude koji veruju u islam. Bosna je tokom 19. veka, za vreme slabljenja Turske imperije, pala pod Austro-ugarsku vlast cime su se jos vise udaljili pravoslavci i "turci" (Srbi pravoslavne vere). Austro-ugarska je tada imala za glavni cilj da "pregazi" Srbiju da bi svi Srbi, svih vera bili u jednoj drzavi Austro-ugarskoj da ne bi dolazilo do ustanaka i... poceo je prvi svetski rat...
koji je Austro-ugarska izgubila i raspala se na mnoge drzave u koje se racunaju i Hrvatska i Slovenija a Srpski kralj je uz pristanak ostalih stvorio drzavu Srba, Hrvata i Slovenaca (SHS) u kojoj je bila i Bosna u kojoj su ziveli pravoslavci i izjasnjavali se kao Srbi (razlicitih vera) i u manjini Hrvati. Kasnije kada je dosao drug Tito, pocelo je stvaranje komunisticke SFRJ u kojoj su svi narodi jednaki a ko ima vise daje onom koji ima manje... tako je, zbog toga sto je Srba bilo ubedljivo najvise u drzavi, izmedju ostalog Srbima islamske vere dao nacionalnost "Muslimani" da bi "ravnomerno rasporedio" stanovnistvo, a i izvrsio je premestanje pojedinih fabrika iz Srbije i Bosne u Sloveniju.
Posle titove smrti, Slovenija je bila ekonomski najjaca drzava i gledajuci kako cveta kapitalisticki svet resila da se otcepi od komunizma i pocne samostalno da se razvija. To je dovelo do povratka nacionalisticke svesti i kod hrvata (ponovne zato sto su oni vec tokom 70-tih godina osnovali pokret za osamostaljenje Hrvatske koji je Tito ugusio totalnim smenjivanjem svih ljudi na visokim polozajima tako da se tada stvar smirila). Odmah posle Slovenije se "budi" i Hrvatska i odrzava referendum po kome je Hrvatska postala nezavisna drzava ali u to vreme istovremeno pocinju sukobi u Kninskoj krajini u kojoj je bilo mnogo Srba (njihov predak je bio i Nikola Tesla koga Hrvati nazivaju sunarodnikom a zaboravljaju da su sve njegove sunarodnike proterali u akciji "Oluja"). Ti neredi su doveli do rata u Hrvatskoj.
U Bosni je takodje doslo do (vec popularnog) referenduma na kome je prevagom Hrvata sa "Muslimanima" BiH postala nezavisna drzava. I tu su se Srbi naravno protivili nezavisnosti (u zelji da koliko toliko sacuvaju staru Jugu a uvek su bili glupi i nerealni) zbog cega je i u Bosni prvo doslo do (nastavka) nemira izmedju Srba i Hrvata a kasnije su se i "Muslimani" umesali, prvo zbog toga sto su zeleli cisto svoju drzavu (jedan deo Muslimana), iz istih razloga da isprate Hrvate (jedan deo Muslimana) cemu su se usprotivili vec zaraceni i Srbi i Hrvati i ... :evil:
Eh, da je Tito samo pustio ljude da se slobodno izjasnjavaju kao sto su uvek i radili verovatno ne bi doslo do nemira i rata izmedju Srba i "Muslimana" koji su govorili istim jezikom i cija su se prezimena zavrsavala na -ic i koja su ustvari bila poturcena srpska i delimicno hrvatska prezimena. Najveci turski vojskovodja, Omer pasa Latas je bio "Musliman" kome su roditelji bili srbi a takvih je primera bilo vise. "Muslimani" su po nacionalnosti delom vecim delom Srbi a jednim malo manjim Hrvati ali kao sto je rekao Ivo Andric: "Ništa ljude ne veže tako kao zajednički i srećno preživljena nesreća." pa tako i sada Bosnjaci ne mogu sebe da vide ni kao Srbe ni kao Hrvate zato sto su im obe te reci bile dobro poznate devedesetih tako da je sada jedini izlaz Bosnjastvo koje je nastalo od reci Bosna ili Bosanac.
Posle svega kazem da razumem recenicu: "al znam ko ubija familiju, prijatelje i ugrozava moj zivot, pa da su ne znam koje vjere", a time i poseban Bosnjacki narod... :bih:
seln

#254 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by seln »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jooooooj, sege....
Jel ovo sa rastko.org?
osa

#255 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by osa »

Tullius Iustinius wrote:
El_comadante wrote: naravno da je tito kontrolisao sve i samim tim komunizam nevalja. a sad ovo boldirano. neznam ja šta je alija reko ali nema nikakve šanse da su muslimani srbi jer je opče poznato da je bosna, možda i najstarija, imala sovju državu a srbi svoju, hrvati su bili s augarima. pa ako su muslimani imali svoju državu a srbi svoju kako su onda jedan narod? valjd abi imali jednu državu i zajedno ratovali protiv ugara i turaka? zar nisam upravu
Bosanska drzava je jedna od prvih srpskih (slovensko pleme) na balkanu pored Raske, Zete itd. i svi su prihvatili pravoslavlje od Vizantije (u svim tim drzavama) s' tim sto je u Bosni postojao i pokret jeretika sto je bio uticaj zapadne crkve.
Mnogo kasnije je Bosna kao i ceo balkan pala pod tursku vlast gde je pocelo stravicno kaznjavanje pravoslavnog zivlja. Vremenom, posebno u 18. i 19. veku pocelo je masovno prihvatanje islama od strane pravoslavaca u Bosni i na teritoriji danasnjeg Sandzaka prvo zbog dugog ropstva pod turcima cime se stvarala neverica u pravoslavnu veru a glavni razlog je prestanak zuluma za sve ljude koji veruju u islam. Bosna je tokom 19. veka, za vreme slabljenja Turske imperije, pala pod Austro-ugarsku vlast cime su se jos vise udaljili pravoslavci i "turci" (Srbi pravoslavne vere). Austro-ugarska je tada imala za glavni cilj da "pregazi" Srbiju da bi svi Srbi, svih vera bili u jednoj drzavi Austro-ugarskoj da ne bi dolazilo do ustanaka i... poceo je prvi svetski rat...
koji je Austro-ugarska izgubila i raspala se na mnoge drzave u koje se racunaju i Hrvatska i Slovenija a Srpski kralj je uz pristanak ostalih stvorio drzavu Srba, Hrvata i Slovenaca (SHS) u kojoj je bila i Bosna u kojoj su ziveli pravoslavci i izjasnjavali se kao Srbi (razlicitih vera) i u manjini Hrvati. Kasnije kada je dosao drug Tito, pocelo je stvaranje komunisticke SFRJ u kojoj su svi narodi jednaki a ko ima vise daje onom koji ima manje... tako je, zbog toga sto je Srba bilo ubedljivo najvise u drzavi, izmedju ostalog Srbima islamske vere dao nacionalnost "Muslimani" da bi "ravnomerno rasporedio" stanovnistvo, a i izvrsio je premestanje pojedinih fabrika iz Srbije i Bosne u Sloveniju.
Posle titove smrti, Slovenija je bila ekonomski najjaca drzava i gledajuci kako cveta kapitalisticki svet resila da se otcepi od komunizma i pocne samostalno da se razvija. To je dovelo do povratka nacionalisticke svesti i kod hrvata (ponovne zato sto su oni vec tokom 70-tih godina osnovali pokret za osamostaljenje Hrvatske koji je Tito ugusio totalnim smenjivanjem svih ljudi na visokim polozajima tako da se tada stvar smirila). Odmah posle Slovenije se "budi" i Hrvatska i odrzava referendum po kome je Hrvatska postala nezavisna drzava ali u to vreme istovremeno pocinju sukobi u Kninskoj krajini u kojoj je bilo mnogo Srba (njihov predak je bio i Nikola Tesla koga Hrvati nazivaju sunarodnikom a zaboravljaju da su sve njegove sunarodnike proterali u akciji "Oluja"). Ti neredi su doveli do rata u Hrvatskoj.
U Bosni je takodje doslo do (vec popularnog) referenduma na kome je prevagom Hrvata sa "Muslimanima" BiH postala nezavisna drzava. I tu su se Srbi naravno protivili nezavisnosti (u zelji da koliko toliko sacuvaju staru Jugu a uvek su bili glupi i nerealni) zbog cega je i u Bosni prvo doslo do (nastavka) nemira izmedju Srba i Hrvata a kasnije su se i "Muslimani" umesali, prvo zbog toga sto su zeleli cisto svoju drzavu (jedan deo Muslimana), iz istih razloga da isprate Hrvate (jedan deo Muslimana) cemu su se usprotivili vec zaraceni i Srbi i Hrvati i ... :evil:
Eh, da je Tito samo pustio ljude da se slobodno izjasnjavaju kao sto su uvek i radili verovatno ne bi doslo do nemira i rata izmedju Srba i "Muslimana" koji su govorili istim jezikom i cija su se prezimena zavrsavala na -ic i koja su ustvari bila poturcena srpska i delimicno hrvatska prezimena. Najveci turski vojskovodja, Omer pasa Latas je bio "Musliman" kome su roditelji bili srbi a takvih je primera bilo vise. "Muslimani" su po nacionalnosti delom vecim delom Srbi a jednim malo manjim Hrvati ali kao sto je rekao Ivo Andric: "Ništa ljude ne veže tako kao zajednički i srećno preživljena nesreća." pa tako i sada Bosnjaci ne mogu sebe da vide ni kao Srbe ni kao Hrvate zato sto su im obe te reci bile dobro poznate devedesetih tako da je sada jedini izlaz Bosnjastvo koje je nastalo od reci Bosna ili Bosanac.
Posle svega kazem da razumem recenicu: "al znam ko ubija familiju, prijatelje i ugrozava moj zivot, pa da su ne znam koje vjere", a time i poseban Bosnjacki narod... :bih:
ti dečko izgleda učiš povijest od SANU, pa tako jedan veliki srpski istoričar dokazujući da je bosna srpska , ako argument navodi i imena njenih vladara, između ostalog i velikaša hrvoja vukčića- hrvatinića, toliko o ozbiljnosti tvoje teorije.
karanana

#256 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by karanana »

jarane zasto rijec musliman stavljas pod znake navoda? jeli time hoces da kazes da ja nisam musliman, nego srbin, pravoslavac? ili da muslimani ustvari ne postoje? idi onda malo sa rashom raspravljaj o ovim stvarima, trebat ce mu drustvo jer ova mila vise nece s njim da se mazi a bogami vjerovatno ni ljilja. nemoj meni knjigu punu go...a ovdje na forumu prosipati i skrabati. ili si ovo prepiso sa transkripta odbrane vojislava seselja, tvoga idola.

na kraju krajeva, sta tebe boli neka stvar i da i jesam bio "pravoslavac" i preuzeo islam? hebi ga, ljudi uvijek teze ka boljim stvarima u zivotu. jesi ljubomoran? mozes i ti brate "srbine" to isto uraditi, dok nije kasno. i dalje ces ostati srbin muslimanske veroispovesti brate. pp me pa da ti objasnim kako.
cheguevara_k1

#257 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by cheguevara_k1 »

Kasnije kada je dosao drug Tito, pocelo je stvaranje komunisticke SFRJ u kojoj su svi narodi jednaki a ko ima vise daje onom koji ima manje... tako je, zbog toga sto je Srba bilo ubedljivo najvise u drzavi, izmedju ostalog Srbima islamske vere dao nacionalnost "Muslimani" da bi "ravnomerno rasporedio" stanovnistvo, a i izvrsio je premestanje pojedinih fabrika iz Srbije i Bosne u Sloveniju.
U Bosni je takodje doslo do (vec popularnog) referenduma na kome je prevagom Hrvata sa "Muslimanima" BiH postala nezavisna drzava. I tu su se Srbi naravno protivili nezavisnosti (u zelji da koliko toliko sacuvaju staru Jugu a uvek su bili glupi i nerealni) zbog cega je i u Bosni prvo doslo do (nastavka) nemira izmedju Srba i Hrvata a kasnije su se i "Muslimani" umesali, prvo zbog toga sto su zeleli cisto svoju drzavu (jedan deo Muslimana), iz istih razloga da isprate Hrvate (jedan deo Muslimana) cemu su se usprotivili vec zaraceni i Srbi i Hrvati i ...
Eh, da je Tito samo pustio ljude da se slobodno izjasnjavaju kao sto su uvek i radili verovatno ne bi doslo do nemira i rata izmedju Srba i "Muslimana" koji su govorili istim jezikom i cija su se prezimena zavrsavala na -ic i koja su ustvari bila poturcena srpska i delimicno hrvatska prezimena.

Sad bi ti ex ministar Vuk rekao :"You are mixing grandmothers and frogs" :D :D

Hajde prvo navedi sta je to od fabrika preseljeno iz Srbije u Bosnu i Sloveniju ??? Dalje... Ti "neredi" koji su doveli do rata u Hrvatskoj... Zaboravljas da su Srbi proglasili Republiku srpsku krajinu, pa postavili barikade, pa su tek onda Hrvati rekli:"Enecemo tako" i raspisali referendum, jer sve dok su bili u zajednici-SFRJ nisu mogli da se brane od tih Srba koji su jasno krsili Ustav SR Hrvatske. Opet kazes i taj "vec popularni" referendum za nezavisnost BiH je doprinio rasplamsavanju sukoba ?? Hajde mi molim te reci zasto su Srbi bolji da u januaru ( cini mi se 9. ) 1992. mogu da proglase umjesto SR BiH, Republiku Srpsku Bosnu, a Muslimani i Hrvati nemaju prava da krajem februara te iste 1992. po Ustavu raspisu referendum za nezavisnost ???
Dalje, ta prezimena kojih se hvatas, sa zavrsetkom -ić, sta cemo sa cca 60% prezimena u BiH koja ne zavrsavaju sa -ić ? Ko su oni ? Sta su oni ? Pali s neba ?
Dalje kazes :"eh da je Tito samo pustio ljude da se slobodno izjasnjavaju, kao sto su uvek i radili..." Nije problem mom:pradedi, dedi ili ocu ( pradeda je bio kraljev vojnik, a deda i otac Titovi ) da se svojom voljom izjasne kao Srbi, ali je to problem nekome Huseinu ili Selimu, kome su u Foci, Cajnicu,hercegovackim brdima ili brdima oko Sarajeva, cetnici ( samo mi nemoj reci kako cetnici nisu Srbi ) poklali sve u II svjetskom ratu. Kako ce se taj Husein onda izjasniti kao Srbin ??? Nikako brate mili, nema sanse. U ostalom, ako je problem u Titu, cemu onda toliki pokolji 1912. ? 1918. ? 1942. ? 1944. ? Cini mi se da je to bilo puno prije nego je Tito da naciju Muslimanima ( po meni je to bila greska, trebao je da da naciju Bosancima )
Tullius Iustinius

#258 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Uh, pre svega da kazem da je Seselj daleko od mog idola i da ovaj post nije zlonameran a nije mi jasno zasto kada ovo napisem svi me vide kao nekog starog radikala
U postu sam objasnio zasto rec Musliman stavljam pod znake navoda, zato sto Musliman ne moze da bude nacionalnost nego vera a pojedinci to mesaju, ukratko, ja sam Pravoslavac, ti si Musliman, ja sam po nacionalnosti Srbin a ti si po nacionalnosti sta ?
Ja (evo da ponovim) nikome ne branim da veruje u islam niti sam na ikoga ljubomoran zbog toga, samo kazem da kad bih ja preuzeo islam ja bih bio Srbin islamske vere ili mozda Hrvat (ako Hrvat preuzme) ali nacionalnost Musliman ne postoji, samo sam to rekao.
@ cheguevara_k1
Sa tobom se slazem samo ima jedna stvar, ako su Srbi vec stvorili entitet RS (upravo zbog toga sto se par meseci pre otcepljenja znalo da ce se to desiti) mogli su tada i Muslimani isto to da urade ako je vec to problem I svako bi imao po jedan entitet ali problem je sto su Muslimani hteli otcepljenje cele BiH a tome su se ostali protivili…
Cetnici jesu srbi koliko I Hrvati ustase ali pravih cetnika nije bilo ni u WW2 a u Bosni i da ne pominjem, to su ljudi (pojedini Srbi) koji su sebi samo prepisali takvo ime. :x
A dokaz da to nisu pravi cetnici (kraljeva garda) nego grupa divljaka je izmedju ostalih i taj da su moju prababu ubili cetnici usred Srbije, pa sam ipak Srbin ali daleko sam I od cetnika I od komunista, a nekog Huseina ili Selima kome su Srbi ubili nekoga iz porodice u gradjanskom ratu potpuno razumem I zato sam u proslom postu I rekao da razumem ljude koji sebe vide samo kao Bosnjake iako su im dede bili Srbi ili Hrvati. Samo sa, naucne strane, ostaje pitanje ko je sta po nacionalnosti u BiH.
Jeste, trebalo je da da naciju Bosancima ali za to je sada kasno I izgleda da povratka nece biti, bar ne u skorijoj buducnosti…
1gorstak

#259 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by 1gorstak »

Tullius Iustinius wrote:mogli su tada i Muslimani isto to da urade ako je vec to problem I svako bi imao po jedan entitet ali problem je sto su Muslimani hteli otcepljenje cele BiH a tome su se ostali protivili…
Problem je srpsko-hrvatski rat, razaranje Vukovara. Bosnjaci su mogli biti topovsko meso u tom srpsko-hrvatskom sukobu koji se prosirio i na tlo BiH, ili forsirati nezavisnost BiH. Bez medjunarodnog priznanja, BiH bi postojala isto onoliko koliko je postojala i u vizijama Milosevicevih i Tudjmanovih stratega. Ne bi je bilo.
paratrooper

#260 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by paratrooper »

od save do soluna sve su balkanci

tulinulinuse jel te nekad uhvati nostalgija za dusanovim carstvom ?
GandalfSivi

#261 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by GandalfSivi »

Uf nisam planirao, ali moram odgovoriti. Decko, ima nekog osnova u tome sto ti kazes. Tvoja recenica je da si ti pravoslavac po religiji, ali Srbin po nacionalsnoti je odlicna. Srbin si zato sto si iz Srbije, i sto ti je otac iz Srbije, i sto dijelis jezik i obicaje sa ostalim Srbima. Da si iz Bosne, bio bi Bosanac (Bosnjak, Bosnjanin, sve istorijski izrazi) pravoslavne vjeroispovjesti. Jednostavno dijelis jezik i obicaje sa ostalim Bosancima (sem religioznih, normalno), te si rodjen u ovoj zemlji kao i tvoj otac.
Pazi sada kakvu si glupost napisao. Kazes da je Bosna jedna od prvih srpskih drzava pored Zete i Raske. Kako je mogla biti jedna od prvih srpskih drzava ako ni drzava, pa samim tim ni pojam "srpski" nije postojao kad je Bosna bila drzava? Da si napisao pravoslvnih, imalo bi vise smisla (razdvajamo vjeru i naciju, sjecas li se), mada ni tu nebi bio u pravu totalno, jer je u Bosni postojalo nesta sto se zvalo "Crkva Bosanska" koja nije bila ni pravoslavna ni katolicka. Na kraju krajeva, da je Bosna bila srpska (ili hrvatska, jer i oni je svojataju) onda se nebi zvala Bosnae, a njeno stanovnistvo bi se zvalo jal' Srbi jal' Hrvati, a nikako Bosnjaci ili Bosnjani (oba izraza u upotrebi prije dolaska Turaka). Sa dolaskom Osmanlija, Bosna gubi svoju nezavisnost, i nece je dobiti dok nije definisana kao nezavisna drzava koja tvori zajednicu sa ostalim (prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a). Dakle, Titina krivica jeste sto je stao na put onima koji su sanjali Bosnu u okviru neke druge drzave.
Idemo dalje. Ti uporno posmatras slucaj rata u Bosni, nezavisno od ostalih drzava. Nemoguce. Nakon sranja u Sloveniji i agresije na Hrvatsku, postalo je jasno sta se i od strane koga sprema u Bosni. Da razjasnimo neke stvari, kada je 15. januara objavljeno da ce Slovenija i Hrvatska dobiti nezavisnost, ja sam bio sjeban kao malo ko, cisto jer sam vjerovao u Jugoslaviju (onu koja je bila zajednica ravnopravnih naroda i narodnosti). U toj krnjoj Jugoslaviji, nikada vise nebi bilo ravnopravnosti (pitati Albance sa Kosova koliko su ravnopravni bili za vrijeme Milosevica).
I na kraju kazes, kad su vec Srbi (mislis Bosanci pravoslavne vjeroispovjesti, nadam se) odlucili da naprave svoje teritorije, zasto to nisu uradili i "Muslimani"? Pa pazi, da su ti pravoslavci zivjeli na cistim teritorijama, to bi mozda bilo i moguce. Ali ti kad skontas, sta se desilo u selu Ravno, pa onda u Bijeljini pa i u Foci, a sve to prije zvanicnog pocetka agresije, skontas da je masinerija propaganda uradila svoje i da su mnogi medju tim pravoslavcima shvatili to kao momenat za osvetu nad Turskom imperijom. Sa druge strane, vecina muslimana, katolika, kao i dobar dio pravoslavaca je htio da zivi zajedno, da Bosna bude Jugoslavija u malom, zasnovana na gradjanskom, a ne nacionalnom (vjerskom) ustavu, vidjeti pod Platforma predsjednistva RBiH iz maja ili juna '92. Krajem '93 su se stvari donekle promjenile, pa je "bosanska" strana postala malo manje bosanska, a malo vise muslimanska, mada to nikada nije postalo predominantno.

Ja shvatam da si ti odrastao pod utjecajem medija, i divim se tvojoj zelji da naucis neke stvari, ali u tom slucaju moras razumjeti da ovdje ima ljudi koji su to osjetili na svojoj kozi i znaju tacno sta je bilo, pa otvori svoj mladi mozak i pokusaj prihvatiti da su te ucili pogresnim stvarima.

Sve najbolje,
GandalfSivi
JohnnyS

#262 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by JohnnyS »

Tullius Iustinius wrote: Bosanska drzava je jedna od prvih srpskih (slovensko pleme) na balkanu pored Raske, Zete itd. i svi su prihvatili pravoslavlje od Vizantije (u svim tim drzavama) s' tim sto je u Bosni postojao i pokret jeretika sto je bio uticaj zapadne crkve.
Jest, a Darwin je ustanovio da su prvo nastali Srbi pa tek onda amebe...
Tullius Iustinius wrote: Mnogo kasnije je Bosna kao i ceo balkan pala pod tursku vlast gde je pocelo stravicno kaznjavanje pravoslavnog zivlja. Vremenom, posebno u 18. i 19. veku pocelo je masovno prihvatanje islama od strane pravoslavaca u Bosni i na teritoriji danasnjeg Sandzaka prvo zbog dugog ropstva pod turcima cime se stvarala neverica u pravoslavnu veru a glavni razlog je prestanak zuluma za sve ljude koji veruju u islam. Bosna je tokom 19. veka, za vreme slabljenja Turske imperije, pala pod Austro-ugarsku vlast cime su se jos vise udaljili pravoslavci i "turci" (Srbi pravoslavne vere).

Priče o djedovim vjerama i slično su pizdarije. Nisu ni Srbi od pamtivijeka pravoslavci, neki se Jovo prije 2 tisuće godina u nekoj azijskoj vukojebini baš poput nekog ondašnjeg Hrvoja i Harisa klanjao nekom Manituu i žrtvovao kćer-djevicu da mu Bog Groma ne sprči munjom kasabu u kojoj je živio. Nacija je ušla u modu tek u 19. stoljeću tako da je o Srbima, Bošnjacima, Hrvatima, Englezima, Francuzima i bog-te-pita-koga deplasirano pričati. Ljudi su se dijelilli na one koji su plaćali poreze i ratovali za Kralja "Ovog" Prvog i Princa "Onog" Trećeg

Tullius Iustinius wrote: Austro-ugarska je tada imala za glavni cilj da "pregazi" Srbiju da bi svi Srbi, svih vera bili u jednoj drzavi Austro-ugarskoj da ne bi dolazilo do ustanaka i... poceo je prvi svetski rat...
Opće je prihvaćeno u međunarodnim zannstveno-povijesnim krugovima da je Austrougarska nastala 1527. nakon ulaska Ugarsko-Hrvatske pod Habsburšku krunu s jasnim ciljem da suzbije mogućnost od ameba željenog plana "Svi Srbi U Istoj Državi". Taman je bolio nekog u Austro-Ugarskoj za državicu koja je koliko god to bilo teško zamisliti, onda bila čak i manja nego danas...
Tullius Iustinius wrote: koji je Austro-ugarska izgubila i raspala se na mnoge drzave u koje se racunaju i Hrvatska i Slovenija a Srpski kralj je uz pristanak ostalih stvorio drzavu Srba, Hrvata i Slovenaca (SHS) u kojoj je bila i Bosna u kojoj su ziveli pravoslavci i izjasnjavali se kao Srbi (razlicitih vera) i u manjini Hrvati.
O hvala ti Bože (katolički, naravno - iako je i on samo prisilno katolizirani pravoslavni Bog) što je Kralj bio toliko milostiv da primi nas Hrvate pod svoju krunu iako, nota bene, nikad nije bio raspisan referendum u Hrvatskoj o tome da se pristupi zemlji koja će bez ispaljenog metka dat pola obale žabarima... Usput, samo da pohvalim multikonfesionalnost Srba gore navedenih (tj. različitih vera)

Tullius Iustinius wrote: Kasnije kada je dosao drug Tito, pocelo je stvaranje komunisticke SFRJ u kojoj su svi narodi jednaki a ko ima vise daje onom koji ima manje... tako je, zbog toga sto je Srba bilo ubedljivo najvise u drzavi, izmedju ostalog Srbima islamske vere dao nacionalnost "Muslimani" da bi "ravnomerno rasporedio" stanovnistvo, a i izvrsio je premestanje pojedinih fabrika iz Srbije i Bosne u Sloveniju.
Da bih na ovo odgovorio morao bih popušit trave s bar pola THC-a koliko očito ima tvoja...
Tullius Iustinius wrote:
Posle titove smrti, Slovenija je bila ekonomski najjaca drzava i gledajuci kako cveta kapitalisticki svet resila da se otcepi od komunizma i pocne samostalno da se razvija. To je dovelo do povratka nacionalisticke svesti i kod hrvata (ponovne zato sto su oni vec tokom 70-tih godina osnovali pokret za osamostaljenje Hrvatske koji je Tito ugusio totalnim smenjivanjem svih ljudi na visokim polozajima tako da se tada stvar smirila).
Majku im njihovu slovensku, oni bi živjeli što bolje... E pa ne može to tako...
Tullius Iustinius wrote: Odmah posle Slovenije se "budi" i Hrvatska i odrzava referendum po kome je Hrvatska postala nezavisna drzava ali u to vreme istovremeno pocinju sukobi u Kninskoj krajini u kojoj je bilo mnogo Srba (njihov predak je bio i Nikola Tesla koga Hrvati nazivaju sunarodnikom a zaboravljaju da su sve njegove sunarodnike proterali u akciji "Oluja"). Ti neredi su doveli do rata u Hrvatskoj.
Samo pretpostavljam da pod nerede misliš na balvan-revoluciju neobrijanih čudovišta koji su bacali stabla po magistralama, vjerojatno jer su nenavikli na asfalt. "Rat u Hrvatskoj" je vjerojatno divljačka agresija koja je uzrokovala 90-dnevno razaranje i iživljavanje po Vukovaru - vjerojatno je netko, valjda Slobo pjevao jadne srpske mladiće da pjevaju "Bit će mesa klat ćemo Hrvate", a bacanje cvijeća po tenkovima kroz Beograd i blagoslov istih od strane pravoslavnih svećenika dok galopiraju na međunarodno priznatu državu... Ili bombardiranje (moga) Dubrovnika, u kojem je od 1970. najjače oružje bila moja pračka kamenjarka, ali Dubrovnik je imao čast da ga napadaju sva tri roda JNA (i kopnena i pomorska i zračna komponenta)... I dok si se ti igrao cvjetnjacima Beograda (okle je vjerojatno koji cvijet završio na nekom tenku - vidi repliku gore) ja sam s još tisuću i kusur ljudi bježao brodom Liburnija prema Rijeci i imao neopisivu sreću vidjeti uživo Kalašnjikov u ruci nekog siguran sam "nasilno mobilizovanog" vojnika dok nas je "kontrolisao" u Mljetskom kanalu. Najebem mu se matere, dabogda mu djeca leukemiju dobila, ma nek me baniraju, želim mu sve najgore pa bio nasilno mobilizovan ili ne...
Tullius Iustinius wrote: U Bosni je takodje doslo do (vec popularnog) referenduma na kome je prevagom Hrvata sa "Muslimanima" BiH postala nezavisna drzava. I tu su se Srbi naravno protivili nezavisnosti (u zelji da koliko toliko sacuvaju staru Jugu a uvek su bili glupi i nerealni) zbog cega je i u Bosni prvo doslo do (nastavka) nemira izmedju Srba i Hrvata a kasnije su se i "Muslimani" umesali, prvo zbog toga sto su zeleli cisto svoju drzavu (jedan deo Muslimana), iz istih razloga da isprate Hrvate (jedan deo Muslimana) cemu su se usprotivili vec zaraceni i Srbi i Hrvati i ... :evil:
Da, da, blago toj Jugoslaviji kad su je "branili" ološ poput Mladića i Karadžića, ti maligni tumori na anusu čovječanstva, kojim ne treba sudit u Haagu već ih iz auta izbacit na Markale ili na neku drugu lokaciju u Sarajevu. Ne zaboravi da je Sarajevo u sklopu "želje za očuvanjem Juge od strane naivnih Srba" postao Grad koji je bio najduže pod opsadom, valjda od doba Trojanskog rata. Kad vidim kako se brani Jugoslavija, dabogda je više nitko nikad ne branio...
Tullius Iustinius wrote:
Više mi se ne da replicirat, valjda si dosad skontao neke stvari...
Tullius Iustinius

#263 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

paratrooper wrote:od save do soluna sve su balkanci

tulinulinuse jel te nekad uhvati nostalgija za dusanovim carstvom ?
Nikad, iako je Dule stvarno bio sposoban drzavnik tog vremena... :wink:

@GandalfSivi
Izvini Gandalf, to je bio nesporazum, kada sam rekao da je Bosna jedna od prvih Srpskih drzava nisam mislio na Srbe kao drzavljane Srbije nego kao srpsko pleme na koje uvek mislim kada pricam o Srbima van Srbije, nisam hteo da kazem da Bosnjaci treba da kazu da su Srbi i odmah da se pripoje Srbiji, pitanje nacionalnosti je cisto iz principa ako me razumete.
A naravno, sto se tice gradjana BiH, svi treba da se izjasnjavaju kao Bosanci ako i najmanje zele zajednicku drzavu.
Taj naziv Bosnjaci je ranije oznacavao rec Bosanci a sada se vratio zato sto su neki shvatili da naziv Muslimani za nacionalnost jednostavno ne moze da funkcionise a nisu ni Srbi ni Hrvati zato sto ih je vera vremenom odvojila od hriscana a sada i ovaj rat i sada definitivno vise nema price (bar ne skorije) o pravoj nacionalnosti tj. izvornoj.
Da, naravno to Srbi jeste znacilo Bosanci pravoslavne vere, i izvinjavam se sto pisem ovako recenicu po recenicu nezavisno.
I na kraju, hvala Gandalfe na razumno napisanom komentaru i cinjenicama koje me dosta interesuju, slazem se sa svim tezama koje si opisao. :)
DINKA73

#264 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by DINKA73 »

@ johnny s

bravo majstore..... :bih:
zavrzlama

#265 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by zavrzlama »

Pridruzujem se cestitkama...bravo johnnys :thumbup:
Tullius Iustinius

#266 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

@JohnnyS
Evo pre svega da kazem da si me na svu ovu nasu muku zasmejao skoro do suza (stvarno) kada si opisivao cetnike sa balvanima i asfaltom, ako mislis na one samozive bradate onda si stvarno u pravu... :lol:
Darvin nije ustanovio ni da su prvo nastali Srbi a ni Hrvati. :-)
Naravno da Srbi nisu imali pravoslavlje oduvek ali ja sam pricao o vremenu kada se ono vec pojavilo, a takodje u vremenima o kojima pricas nije bilo ni katolika. U azijskim vukojebinama su bili i moj i tvoj predak zajedno pa su se tek na Balkanu razisli a kao sto rekoh ne mislim na Srbe kao naciju nego kao slovensko pleme.
Sto se tice toga "Taman je bolio nekog u Austro-Ugarskoj za državicu..." o tome mozes da procitas vise u tekstovima o prvom svetskom ratu koji je i poceo objavom rata velike Austrije maloj Srbiji, tada maloj ali sa velikim ljudima.
Bog je jedan a o tome kako je nastao raskol izmedju katolika i pravoslavaca takodje mozes da vidis npr. u wikipediji ako nigde drugde ali mislim da dobro znas kako je sve to islo... by the way, ja nikakvu travi ne konzumiram.
Dubrovnik su granatirali Crnogorci, cudi me da to nisi znao s' obzirom da si odatle.
"Titulu" svestenika je u to doba mogao svaki "balvan" da prisvoji a o mladicima nemogu ni da komentarisem, o klincima koji su ginuli kao mravi nizasta i budi siguran da moj cvet nije zavrsio na tenku, ja sam molio boga da se celokupno sranje zavrsi, verovao ti u to ili ne.
Ni meni se vise ne odgovara, samo mogu da kazem moje sadasnje misljenje o Hrvatima: dobili ste drzavu i more i sada zivite i radite sa njom sta znate i vise ne mislite na Srbiju ali koliko vidim vasa neopisiva mrznja nikada nece nestati, mrznja koja je pokazana na masovnom okupljanju u Zagrebu uz uzvike "ubi ubi srbina, ko ne skace taj je pravoslavac", zar su ti uzvici nesto bolji od na pocetku opisanih cetnika ? Gde si video u Srbiji od kraja rata pa do dana danasnjeg neko okupljanje sa uzvicima "ubij hrvata" i kada si cuo za ubijenog Hrvata u Srbiji za razliku od mnogo primera ubijenih Srba u Hrvatskoj ?
JohnnyS

#267 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by JohnnyS »

Tullius Iustinius wrote: Gde si video u Srbiji od kraja rata pa do dana danasnjeg neko okupljanje sa uzvicima "ubij hrvata" i kada si cuo za ubijenog Hrvata u Srbiji za razliku od mnogo primera ubijenih Srba u Hrvatskoj ?
Vjerovatno zapaljena zgrada hrvatskog veleposlanstva uz te uzvike koje si naveo prilikom prosvjeda zbog neovisnosti Kosova predstavlja poznatu ljubav Srba prema Hrvatima koja datira ko zna otkad, a manifestirala se od 1990. na ovamo. Možda su te baklje bačene na hrvatsku ambasadu u stvari "iskre ljubavi koje frcaju među naša dva naroda"... Ničije maslo nije za Ramazana, i ne treba bježati od anti-srpskog raspoloženja u Hrvatskoj, nego dapače suočiti se s njime i ukloniti ga... A nastranu država i najljepše more i slično, Hrvatska i njeni građani trebaju misliti na Srbiju sve dok ista ne isplati ratnu odštetu, dok se ne da oružje JNA Hrvatskoj u omjeru koji joj pripada, pa makar ga mi samo istalili i prodali u staro željezo, ali neka ga tu i slično...

Za ovo tvoje drugo pitanje, računa li se među ubijene Hrvate u Srbiji ono mnoštvo nestalih čije porodice skoro 20 godina ne znaju gdje su im grobovi, jer nakon što su odvedeni u logore u Srbiji gubi im se svaki trag? I da te priupitam, koliko su Srba ubili Hrvati u Srbiji, a koliko Hrvata Srbi u Hrvatskoj? Bosnu i Hercegovinu neću ni spominjat jer je degutantno prema nastradalim ljudima u ovoj državi povlačit takve paralele...

Dragi moj, da želiš nešto učiti, ne bi dolazio na forum pitat jer se nekima koji su prošli nebrojeno puta gore od mene opravdano diže želudac od pitanja "ko nas bre zavadi" -pa bar iz digniteta prema takvima, nego bi potražio znanstvenu literaturu (a to definitivno nije wikipedia), zaboravio bi sve što si u srpskim medijima čuo i startao od nule...
seln

#268 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by seln »

Tullius Iustinius wrote: a nekog Huseina ili Selima kome su Srbi ubili nekoga iz porodice u gradjanskom ratu potpuno razumem
Momak, ja mislim da smo mi imali i previse strpljenja sa tobom i tvojom SANU propagandom. Nije to bio gradjanski rat, vec agresija bradatih divljaka na civilizaciju.
Nego, ako mi prihvatimo veru pradedovsku i prozovemo se Srbi, hocete li nam oprostiti sto ste nas napali?
JohnnyS

#269 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by JohnnyS »

seln wrote:
Tullius Iustinius wrote: a nekog Huseina ili Selima kome su Srbi ubili nekoga iz porodice u gradjanskom ratu potpuno razumem
Momak, ja mislim da smo mi imali i previse strpljenja sa tobom i tvojom SANU propagandom. Nije to bio gradjanski rat, vec agresija bradatih divljaka na civilizaciju.
Nego, ako mi prihvatimo veru pradedovsku i prozovemo se Srbi, hocete li nam oprostiti sto ste nas napali?
Možda nas opet Kralj prihvati...
rajvosa^

#270 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by rajvosa^ »

@tulli

Sta kezes Tito nam je kriv? Haj dobro. Kolko se sjecam dok je Tito bio ziv nacionalisti su bili ili na golom ili po zatvorima. U svakom slucaju, bili su u matu. Eh sta je Tito sve radio je druga tema, al nesto kolko se sjecam kad je umro, mene nakav milosevic, karadjic, maldic....SANU :shock: napade da mi uzme i ono malo sto mi osta. Nije me Tito napadao godinama, nego neki doktor koji je zarastao s kosom, bradom i eno ga jos koji dan pa u Hagu zavrsi.

Kazes hoces da ucis, evo raja ti se javila pa uci. Nadam se da vidis razliku SA-x komentara i komentara nekih drugih portala, jer iako si ovdje sa totalno drugim misljenjem, forumasi ipak s tobom diskuju na civiliziranom nivou i ipak te saslusaju i citaju tvoje misljenje. Zar ti to ne govori nesto? Pored svega sto se desi opet svije misljenje ovdje mozes stavit. :D :sax:
cheguevara_k1

#271 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by cheguevara_k1 »

@JohnnyS
Nemoj BRE da lazes, lepo je RTS ( tadasnji RTB ) javljao kako "kvarni dubrovcani" pale automobilske gume da bi izgledalo kako Dubrovnik gori. Samo... Nisu Dubrovcani budale, i sad je sacuvana skoro pa svaka i rupica od gelera i metka. A za maslenicki most su Srbi mislili valjda da je 'tica pa ga digli u zrak. :D

@tulli
Ti uporno forsiras jednu pogresnu tezu, a to je da su Muslimani ( da ne kazem Bosanci ili Bosnjaci ) u stvari Srbi, odnosno da su bili iste vjere. Ja ti opet kazem, ja sam Srbin islamske vjeroispovijesti. A nikad nisam bio pravoslavac. A hoces da ti kazem i kako to znam ? Tako sto su moji preci iz dalekog Kurdistana doselili prvo u okolinu Skadra, a onda na Pestersku visoravan. I ne, nisu bili pravoslavci, a ni muslimani. I ne, nije ih niko proganjao i vrsio pritisak na njih da prime islam.
U Bosni je situacija drugacija. Mijesas uporno srpska i slovenska ( nemaju veze sa Slovencima ) plemena. Bosanci, odnosno tadasnji Bosnjani su bili bogumili ( patareni ) po vjeroispovijesti i imali su svoju crkvu. Turskim osvajanjima, prvo je pokorena ( da ne kazem pregazena ) Srbija u "cuvenoj " bitci na Kosovu. To je bilo, nadam se da znas, na vidovdan 1389.
Od tad prolazi punih 50 godina, a Bosna je i dalje nezavisna i samostalna drzava i gle cuda, prema zapisima u njoj ne zive ni Srbi ni Hrvati, vec Bosnjani ( Bosnjaci ).
Godine 1463. Mehmed el Fatih ( osvajac ) zauzima Bosnu i ona potpada pod Tursku vlast. Ali... avaj... Dodje Mehmed u Bosnu i vide da u njoj zive ljudi svih vjera, a neki od njih i njegovu vjeru primise ( a on nevjernik teski bio i bolio ga cosak kako se ko zove ).
Nadam se @tulli da me pratis jer sad dolazi glavni dio. Kad je Fatih Mehmed vidio u kom se procentu prima islam u Bosni, dao je slobodu ispovijedanja i ostalih religija. Zato franjevci iz Fojnice sebe i dan danas nazivaju Bosnjanima katolicima.
Druga stvar koju su Turci nametnuli Srbiji, bilo je "pravo prve bracne noci", a znacilo je da turski velikodostojnik provede noc sa zenom stanovnika okupirane teritorije. Zato Srbi za razliku od Bosanaca ( Bosnjaka, Bosnjana ) sve tri vjere, izgledaju kao Turci. Samim tim moj @tulli Srbi imaju vise zajednickog sa danasnjim Turcima, nego sto Bosanci zajednickog imaju i sa jednima i sa drugima.

Reci mi @tulli zasto se Kosovo otcijepilo od Srbije ? Jer to je oodcepljenje od postojece drzave, a BiH je proglasila nezavisnost u momentu kada se SFRJ raspala i prestala da postoji, a Srbi proglasili svoju republiku na njenoj teritoriji.
El_comadante

#272 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by El_comadante »

@tulli
po mišljenju mnogih slavinista bosanci su najmanje slaveni odnosno oni su najveći iliri i tračani koji su živjeli ovde, pa onda dolaze albanci itd. što znaći da nismo srpsko pleme. u istočnoj Hercegovini su živjeli Vlasi a ne srbi. islam u Bosnio nije na silu došao nego je za 500 godina koliko su ovde bili turci ljudi prelazili na islam što je logično nako toliko godina vladavine. u vrijeme Turske sve religije su imale slobodu odnosno nisu ih turci progonili. a u BiH je bila agresija jer je oružije i vojska stigla iz Srbije što znaći da nije bio građanski rat. a samim tim što su Slovenci i Hrvati izašli iz SFRJ logično je da to više nije ista ona juga i logično je da bude referendum da se narod pita za šta su. i šta smo trebali uraditi kad je večina glasala ZA nesavisnost? da reknemo evo ipak je MANJINA u pravu nečemo se odvajadi?!
nokia6170

#273 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by nokia6170 »

za Tillius-a:

procitaj i prevedi ovaj paragraf presude Medjunarodnog suda pravde, pa mi reci jel bio gradjanski rat u BiH. Eto necu ti ja nista objasnjavati, sam sve zakljuci...dovoljno si pametan valjda kad te vec zanimaju neke cinjenice iz blize nam proslosti.

386. When applied to the present case, this rule first calls for a determination whether the
acts of genocide committed in Srebrenica were perpetrated by “persons or entities” having the
status of organs of the Federal Republic of Yugoslavia (as the Respondent was known at the time)
under its internal law, as then in force. It must be said that there is nothing which could justify an
affirmative response to this question. It has not been shown that the FRY army took part in the
massacres, nor that the political leaders of the FRY had a hand in preparing, planning or in any way
carrying out the massacres. It is true that there is much evidence of direct or indirect participation
by the official army of the FRY, along with the Bosnian Serb armed forces, in military operations
in Bosnia and Herzegovina in the years prior to the events at Srebrenica. That participation was
repeatedly condemned by the political organs of the United Nations, which demanded that the FRY
put an end to it (see, for example, Security Council resolutions 752 (1992), 757 (1992), 762 (1992),
819 (1993), 838 (1993)).
It has however not been shown that there was any such participation in
relation to the massacres committed at Srebrenica (see also paragraphs 278 to 297 above). Further,
neither the Republika Srpska, nor the VRS were de jure organs of the FRY, since none of them had
the status of organ of that State under its internal law.

sad se samo zapitaj, da je armija bih ili hrvatska vojska ratovala na teritoriji republike Srbije..da li bi govorio da je u Srbiji bio gradjanski rat ili agresija na Srbiju?

pozdrav
G@ss

#274 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by G@ss »

Ovo je najdetaljnija analiza uradjena dosada ....sta vise na osnovu analize i istorijskih podataka mozemo da napisemo novu Istoriju ex-YU.

http://mbe.oxfordjournals.org/cgi/conte ... /1964/TBL1

3 "malene sitnice" mozemo da zakljucimo na osnovu analize.

1. Dosadasnja teorija je da narodi ex-Yu su "juzni Slaveni" tj veliki Slovenci,veliki Hrvati i veliki Srbi...DNA analiza pokazuje jasno da prava istina upravo obrnuta...vecina stanovnika ex-YU NISU Slaveni uopste,sta vise 70-75% ustvari vode porijeklo od pra-stanovnika Balkana.

Sam ovaj podatak pise kompletnu novu istoriju ex-Yu sto se dosada vjesto falsifikovala.

2. Podatak da 70-75% stanovnika ex-Yu nisu Slaveni znaci ujedno da VECINA danasnjih Srba i Hrvata uopste nisu genetski Srbi/Hrvati nego pra-stanovnici Balkana koji su "prodali naciju za veceru" i postali Srbi/Hrvati.

Analiza ujedno dokazuje da PRAVI Srbi/Hrvati JESU Slaveni,mada broj pravih Srba/Hrvata je vrlo mala..tek 35% Hrvata i 16% imaju slavenski gen.

3."Najgore" su prosli Bosnjaci...naime analiza pokazuje da "najciscu krv" na Balkanu posjeduju.....Bosanci i Hercegovci.

Sta vise sa sigurnoscu,na osnovu analize i istorijskih podataka,mogu reci da Bosanski Hrvati i Srbi su LAZNA NACIJA i da su u 85%+ slucaju Bosnjaci katolici i Bosnjaci pravoslavci.

Naime 53% Bosanskih muslimana i 64% hercegovackih Hrvata posjeduje gen I1B sto predstavlja prastanovnika Balkana i ujedno imaju najciscu krv sa najvecim postotkom...tek 25% Bosnjaka i 12% Hrvata posjeduje "slavenski gen" i eventualno su Slaveni/Srbi/Hrvati.

Sta vise hercegovacki Hrvati su u 88% slucaju ORGINALNI Bosnjaci starosjedioci koji su negdje izmedju 10-15 vijeka postali katolici da bi 19/20 vijeku pod utjecajom Hrvatske postali Hrvati...a ujedno je isto slucaj i sa vecinom Srba.Cak i onih 12% Hrvata sa slavenskim genom,najvjerovatnije je 11% Srba a tek 1% Hrvata,jer Hrvati Slaveni nikada nisu zalazili u BiH dok su Slaveni-Srbi naselili istocnu Hercegovinu oko Trebinja.....ujedno jedini pravi Srbi u BiH.

Analiza i istorijske cinjenice pokazuju da su Bosnjaci autohtoni narod,cak vrlo vjerovatno i najstariji od danjasnja 3 naroda i da su srpski i hrvatski nacionalisti pocetkom 20 vijeka uspjeli ukinuti bosnjacku naciju a Bosnjake katolike i pravoslavce preobratiti u Srbe i Hrvate.

DNA analiza pojasnjava razliku u izgledu i ponasanju Bosnjaka od Hrvata i Srba...sta vise sada se zna zasto do 20 vijeka niko u Bosni ne spominje Hrvate/Srbe mada se govori o katolicima i pravoslavcima i postojanje crkvi te i krizeva na steccima.

U Bosni do 20 vijeka je postojala jedina autothona nacija...Bosnjaci podijeljeni prema religiji na jeretike(kasnije muslimani),katolici,pravoslavci te jevreji.

A ujedno nepisano pravilo Balkana danas je vjera=nacija....ako ste katolik automatski ste Hrvat,ako ste pravoslavac automatski ste Srbi i ako ste musliman=Bosnjak.

Nova i stvarna istorija Ex-YU je pokazana sa ovom analizom i nista vise nece biti kao sto se dosada vjerovalo na osnovu lazi,prevara i nepotpunih podataka.
Bosanac sa dna kace

#275 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Bosanac sa dna kace »

ope prebrojavanje krvnih zrnaca :run: :skoljka:
Post Reply