Dodik->Jean Marie Le Pen
-
NKVD
#26 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Dok se sa ove strane Haris i Alijini bojovnici tranzicije bogate pod zastavom Muhameda, RS a i Dodik su ko - beton. Da se kojim slučajem MZ zajebe i sada ukine RS (a samim tim i Federaciju) najebali bi ko žuti i oni, a posredno i mi (raspad svega, ovo malo jada od privreda allahimanet a možda se i zapuca). Ta nepravedna i bolna RS istina je cementirana "mudrim" potezima sijede glave prvog u Bošnjaka i sad možemo samo kukati čameći u njegovom fildžanu.
-
Frankyee
#28 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Iluzija je kad pricas o ukidanju RS a u isto vrijeme ta RS u roku 12 mjeseci preokrene ekonomsko stanje privatizacijama i razvojnim programom. Brankovic razvaljuje Federaciju troseci pare na plate ogromne administracije a Dodik se trudi da dovede strani kapital kao na primjer u autoputeve. Da je Dodik na celu Federacije u zadnje dvije godine imali bi autoput od Sarajeva do Zenice. Koji mediji bolan pa samo pogledaj rast prosjecne plate u RS u zadnjih 2/3 godine i sve ti treba biti jasno. U Sarajevu se samo prica, pije i krade, sav novac se slijeva u Sarajevo a ostatak drzave nikog ne zanima.Polynesian wrote:Drago mi je da znaš.Frankyee wrote:
Dobro znam sta se desilo na Manjaci, Kozarcu, Srebrenici, Kapiji , i da ne nabrajam dalje i kako se svijet potrudio da sprijeci taj Genocid. Na primjer donesena presuda da Srbija treba da izruci Mladica , ujeo vuk magarca.
Rs je trenutno jaca i cvrsca od BiH po svakom pogledu sustize i prestize Federaciju.
Nemoj misliti da ja branim RS, samo pojasnjavam kako su nesposobni Sarajevski politicari kad su doveli drzavu u ovakvu krizu. cijela BiH, (Federacija i RS ) je danas rupa Evrope.
Genocid je star koliko i čovječanstvo. Crno-bijelo sliku samo vidiš, obrati pažnju i na ostale....
Kakvi sarajevski političari ? To je jeftina fraza.
Obrati pažnju na ustroj rs-a, na ustroj fbih i na ustroj BiH. Problem je u tome, jer država nema ono što joj pripada, jer fedreacija ima podjeljenu nadležnost sa kantonima, jer kantona ima previše jer lokalna samouprava je sotonizirana i sl. Veliki doprinos u svemu tome imaju nesposobni i korumpirani političari, ali upravo nacionalizam, šovinizam, kojem se uzvikiva aleee, i prema kojem je krojena dejtonska BiH, su uzroci slike i prilike današnje BiH, a ne sarajevski političari.
Rs ima unitaristički ustroj, jednostavniji u svakom slučaju, sa većom harmonijom ali na štetu Bošnjaka i Hrvata, koji su tamo kvalificirana manjina, ali da je Rs bolji dio BiH, je čista iluzija. Npr. izvoz iz BiH, a koji je minoran u odnosu na susjede, otpada na FbiH više od 65% itd, postoje parametri i statistički podaci po kojima se mjeri stvarno stanje. Stvarna slika se ne može uvidjeti tako što se lansira iluzija, preko medija, nad kojima Mile ima i uređivačku politiku i monopol nad istinom. Velika iluzija je to moj frenkyee, samo iluzija.....
-
klixober
#29 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Ti si tipican primjer kako mediji isperu mozak obicnom covjeku.U rs je vlast centralizovana i zato se na svakom otvaranju fabrike,ulice,bilo cega,slika Dodik.U fbih ima milion takvih primjera,ali se ne slika Brankovic nego lokalno duznosnici,kantonalni,koji su zaduzeni za to.I dobija se privid da Dodik bolje radi od Brankovica,iako su i jedan i drugi lopine,krimosi i nesposobnjakovici.Frankyee wrote:Iluzija je kad pricas o ukidanju RS a u isto vrijeme ta RS u roku 12 mjeseci preokrene ekonomsko stanje privatizacijama i razvojnim programom. Brankovic razvaljuje Federaciju troseci pare na plate ogromne administracije a Dodik se trudi da dovede strani kapital kao na primjer u autoputeve. Da je Dodik na celu Federacije u zadnje dvije godine imali bi autoput od Sarajeva do Zenice. Koji mediji bolan pa samo pogledaj rast prosjecne plate u RS u zadnjih 2/3 godine i sve ti treba biti jasno. U Sarajevu se samo prica, pije i krade, sav novac se slijeva u Sarajevo a ostatak drzave nikog ne zanima.Polynesian wrote:Drago mi je da znaš.Frankyee wrote:
Dobro znam sta se desilo na Manjaci, Kozarcu, Srebrenici, Kapiji , i da ne nabrajam dalje i kako se svijet potrudio da sprijeci taj Genocid. Na primjer donesena presuda da Srbija treba da izruci Mladica , ujeo vuk magarca.
Rs je trenutno jaca i cvrsca od BiH po svakom pogledu sustize i prestize Federaciju.
Nemoj misliti da ja branim RS, samo pojasnjavam kako su nesposobni Sarajevski politicari kad su doveli drzavu u ovakvu krizu. cijela BiH, (Federacija i RS ) je danas rupa Evrope.
Genocid je star koliko i čovječanstvo. Crno-bijelo sliku samo vidiš, obrati pažnju i na ostale....
Kakvi sarajevski političari ? To je jeftina fraza.
Obrati pažnju na ustroj rs-a, na ustroj fbih i na ustroj BiH. Problem je u tome, jer država nema ono što joj pripada, jer fedreacija ima podjeljenu nadležnost sa kantonima, jer kantona ima previše jer lokalna samouprava je sotonizirana i sl. Veliki doprinos u svemu tome imaju nesposobni i korumpirani političari, ali upravo nacionalizam, šovinizam, kojem se uzvikiva aleee, i prema kojem je krojena dejtonska BiH, su uzroci slike i prilike današnje BiH, a ne sarajevski političari.
Rs ima unitaristički ustroj, jednostavniji u svakom slučaju, sa većom harmonijom ali na štetu Bošnjaka i Hrvata, koji su tamo kvalificirana manjina, ali da je Rs bolji dio BiH, je čista iluzija. Npr. izvoz iz BiH, a koji je minoran u odnosu na susjede, otpada na FbiH više od 65% itd, postoje parametri i statistički podaci po kojima se mjeri stvarno stanje. Stvarna slika se ne može uvidjeti tako što se lansira iluzija, preko medija, nad kojima Mile ima i uređivačku politiku i monopol nad istinom. Velika iluzija je to moj frenkyee, samo iluzija.....
Plata u rs je porasla zbog prodaje telekoma.Najlakse je prodat i u fbih telekom i uduplati plate iducih 5 godina.A sta nakon toga? Sisat vesla?
Jedini autoput u BiH je trenutno u fbih.Dakle vec postoji,nazalost ne puno-30 km,ali postoji.
Dodik je kriminalac,nacionalista,islamofob,homofob,primitivac,ratni svercer i profiter.
-
zrikavac48
#30 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
MuaDib wrote:Dodik je jedan obični politički konvertit, koji lupa o bubanj nacionalizma, jer jedino tako može i opstati na vlasti, tj. da bude veći Srbin od Karadžića i SDS-ovaca. On koristi i manipuliše masmama kako bi imao apsolutnu moć i nesmetano širio banjalučko-laktaški nacional-političko-kriminalni milje na cijeli prostor RS, a sve u ime srpstva, pod plaštom socijaldemokratije. To je to!............................................................................................................ .......................................................................................................................................................
A ima se još mnogo toga za reči.![]()
P.S. Jest da sam prije branio Dodika i pokušavao razumjeti njegovu politiku. Ali Dodik je bio samo demokrata u opoziciji, dok je na vlasti kleptoman, autokrata i pseudonacionalista. Tačna je narodna: "Vlast kvari ljude". Nadam se da će se uskoro na bh srpskoj političkoj sceni u skorije vrijeme pojaviti proevropski i koperativan političar, tipa Petra Đokića, jedinog iskrenog ljevičara u RS.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zaboravio si reci veci Srbin od Crnogorca Karadzica. A ja bih rekla veci cetnik od Karadzica i Draze Mihajlovica.