http://www.sarajevo-x.com/clanak/080625022IFIMES
Da li je Janša priznao državnost Republike Srpske?
Slovenski premijer Janez Janša nije dobro postupio primivši u nedjelju u Ljubljani premijera Republike srpske Milorada Dodika s kojim je razgovarao o "situaciji na Balkanu" i europskim integracijama jer je tako stvoren privid da je Dodik državnik s vanjskopolitičkim ovlastima, a ne samo čelnik entitetske jedinice međunarodno priznate BiH, ocjena je Instituta za balkanske i bliskoistočne studije (IFIMES) iz Ljubljane.
Foto: Reuters"Primivši Dodika u Ljubljani u svom kabinetu bez nazočnosti veleposlanika BiH Janša koji je predsjednik slovenske vlade i predsjedavajući Vijeća EU-a s njim je razgovarao kao s premijerom suverene države, a ne entitetskim premijerom. Janša je morao znati da je svako djelovanje Dodika na području vanjske politike protuustavno", naveo je IFIMES u izjavi za javnost u kojoj inače analizira prilike u BiH nakon što je BiH potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom.
Janša je u nedjelju nazočio polaganju kamena temeljca za gradnju pastoralnog centra Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani kojoj su prisustvovali predstavnici SPC-a, vlade Srbije i Dodik, a s Dodikom je, kako je objavio Janšin kabinet tim povodom razgovarao o prilikama na Balkanu i približavanju država u regiji Europskoj uniji.
IFIMES navodi da je Janšin potez bio izvan standardnih diplomatskih uzanci i prakse jer je tako stvoren privid da je Dodik državnik iako je samo čelnik jednog entiteta međunarodno priznate države, ali i "jedan od ključnih ljudi koji su odgovorni za nestabilnost Balkana" i čovjek koji otvoreno najavljuje raspad BiH.
IFIMES navodi da je Dodika u Ljubljani u nedjelju primio i predsjednik Socijalnih demokrata (SD) Borut Pahor, inače zastupnik u Europskom parlamentu. Istina je da je i Dodikova stranka SNSD članica Socijalističke internacionale kao i slovenski Socijalni demokrati, ali Dodik s tom internacionalom ima malo dodirnih točaka i "sličniji je ultranacionalistu i antieuropljaninu Jean Marie Le Penu", komentirao je taj susret IFIMES.
Dodik->Jean Marie Le Pen
-
klixober
#1 Dodik->Jean Marie Le Pen
I malo sire od BiH su Dodika poceli prepoznavati kao ultradesnicara.Povodom njegovog posjeta Sloveniji,Institut za balkanske i bliskoistocne studije(IFIMES) kritikuje Janeza Jansu sto je primio Dodika i Dodika proglasava ultranacionalistom u rangu Jean Marie Le Pen-a.S ovim poredenjem se apsolutno slazem.
-
laku noć
#2 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Samo vi o Dodiku a u kući 434 km 
-
klixober
#3 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Ovdje lopovi,tamo ultranacionalisti.Milinalaku noć wrote:Samo vi o Dodiku a u kući 434 km
- Hodidjed
#4 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Ja mislim da o Dodiku ne treba vise nista reci. Sve je receno.......
- Gandalf
#5 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Upravo tako , ne treba mu ni spominjati ime , već nadimak "Međed" - mada i to samo kada je nuždaHodidjed wrote:Ja mislim da o Dodiku ne treba vise nista reci. Sve je receno.......
- Hodidjed
#6 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
ili "Krmoglavi traktorista"...svejednoGandalf wrote:Upravo tako , ne treba mu ni spominjati ime , već nadimak "Međed" - mada i to samo kada je nuždaHodidjed wrote:Ja mislim da o Dodiku ne treba vise nista reci. Sve je receno.......
- slavkoimamodilera
#7 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Medjedoliki-krmoglavi-traktorista-pjevac-amater-lopov-profesionalac....Hodidjed wrote:ili "Krmoglavi traktorista"...svejednoGandalf wrote:Upravo tako , ne treba mu ni spominjati ime , već nadimak "Međed" - mada i to samo kada je nuždaHodidjed wrote:Ja mislim da o Dodiku ne treba vise nista reci. Sve je receno.......
- Hodidjed
#8 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
sad me nesto podsjeti.........
Odem ti ja nedavno kod jednog zubara, rek'o: Hocu ove zube fino da sredim i da plombe promijenim u bijele.
Kad, on ce ti meni:"Haj' bogati, sta ce ti to? Nisi ti pjevac."
Odem ti ja nedavno kod jednog zubara, rek'o: Hocu ove zube fino da sredim i da plombe promijenim u bijele.
Kad, on ce ti meni:"Haj' bogati, sta ce ti to? Nisi ti pjevac."
- Mahalac
#9 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Jedno sigurno,
Supak mozda jeste al terorista sigurno nije
Supak mozda jeste al terorista sigurno nije
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#10 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Dodika i Brankovica za premijera i dopremijera i ima da kutljacama kusamo iz lonca
imal gdje na ovoj planeti da mogu ja svoj entitet napraviti(sve su zenmske dobrodosle i imaju pocasna ministarska mjesta
)meni vise pozlilo od ovih "nasih" entitetlija.
- Hodidjed
#11 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
pici wrote:Dodika i Brankovica za premijera i dopremijera i ima da kutljacama kusamo iz loncaimal gdje na ovoj planeti da mogu ja svoj entitet napraviti(sve su zenmske dobrodosle i imaju pocasna ministarska mjesta
)meni vise pozlilo od ovih "nasih" entitetlija.
- MuaDib
#12 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Dodik je jedan obični politički konvertit, koji lupa o bubanj nacionalizma, jer jedino tako može i opstati na vlasti, tj. da bude veći Srbin od Karadžića i SDS-ovaca. On koristi i manipuliše masmama kako bi imao apsolutnu moć i nesmetano širio banjalučko-laktaški nacional-političko-kriminalni milje na cijeli prostor RS, a sve u ime srpstva, pod plaštom socijaldemokratije. To je to!............................................................................................................ .......................................................................................................................................................
A ima se još mnogo toga za reči.
P.S. Jest da sam prije branio Dodika i pokušavao razumjeti njegovu politiku. Ali Dodik je bio samo demokrata u opoziciji, dok je na vlasti kleptoman, autokrata i pseudonacionalista. Tačna je narodna: "Vlast kvari ljude". Nadam se da će se uskoro na bh srpskoj političkoj sceni u skorije vrijeme pojaviti proevropski i koperativan političar, tipa Petra Đokića, jedinog iskrenog ljevičara u RS.

A ima se još mnogo toga za reči.
P.S. Jest da sam prije branio Dodika i pokušavao razumjeti njegovu politiku. Ali Dodik je bio samo demokrata u opoziciji, dok je na vlasti kleptoman, autokrata i pseudonacionalista. Tačna je narodna: "Vlast kvari ljude". Nadam se da će se uskoro na bh srpskoj političkoj sceni u skorije vrijeme pojaviti proevropski i koperativan političar, tipa Petra Đokića, jedinog iskrenog ljevičara u RS.
- 1gorstak
#13 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
O njemu i slicnim njemu se ne moze reci dovoljno. Da nije Dodika, Karadzica i slicnih, ne bi bilo socijalnih i administrativnih opterecenja na budzet veceg entiteta jer ne bi ni doslo do formiranja entiteta. Ne bi bilo izdataka za podbuhli srednji nivo vlasti niti bi bilo zrtava rata kao socijalne kategorije. To ne amnestira ove kriminogene krugove koji djeluju na politickoj sceni veceg entiteta, ali to su tek hijene, lesinari koji kljuju tijelo drzave koju bi Dodik da ubije. O Dodiku se ne moze previse govoriti.laku noć wrote:Samo vi o Dodiku a u kući 434 km
-
obadan
#14 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Stvarno je sarajevska javnost opsjednuta Dodikom. BH Dani, Slobodna Bosna, 60 min,...Dokik, Dodik i samo Dodik. Kriv za sve i najveći problem BiH.
Ipak, mislim su sva ta laprdanja o Dodiku puna stereotipa i neobjektivnosti. Ni meni se ne sviđa njegov populistički i seljački stil. Teško mogu vjerovati da se i dobro nije omastio u svim ovim poslovima u kojima ima prste. Ali imam osjećaj da svi ovi napadi nemaju veze s navedenim. Prije da smeta njegovo objektivno i realno procjenjivanje političke situacije u BiH i izjave koje su grube i nediplomatske ali nažalost istinite.
Šta bi to Dodik trebao uraditi da bude dobar sarajevskoj čaršiji. Konvertirati u Gavrila Grahovca. Pokušajmo biti realni.
1. Zaštita prava na Rep. Srpsku stečenih u Daytonu. Zašto bi popustio ispod onoga što već ima i što mu je zagarantirano. Nemojmo zaboraviti da su mnoge entitetske ingerencije po daytonu s rs prenešene na BiH. On je zaustavio taj proces i ne želi krnjiti rep srpsku parcijalno ali je spreman na pregovore ustavnih promjena. Ako ćemo biti realni, Silajdžićeva politika stvara napetosti i stalne krize. Na primjeru preglasavanja hrvatskih političara u FBiH i kriminalnog ponašanja Brankivićeve hobotnice Dodiku se stalno nabacuje u šesnaesterac a on zabija. Svaki primjer ilustrira neredom u Federaciji.
2. Odnos prema Sarajevu. Tko će god biti iskren mora piznati da je Sarajevo jednonacionalna sredina. Postoji u Sarajvu skupina ljudi odrasla prijeratnom Sarajevu, tolerantna i naučena na multikulturalnost ali to je manjina. Svi ostali pokazatelji govore da je SA dominantno bošnjački grad. Ponašanje sarajevske političke ali, nažalost, i intelektualne elite prema svim idejama koje dolaze s preriferije je ignorantsko. Stalno se inzistira na dominaciji. Svaka drukčija politička vizija se optužuje za separatizam, iredentu, fašizam. Problem BiH je da je glavni grad multietničke države etnički homogen. Kao Beograd Yugi. Dodik koristi ovo i stalno poentira na ovu temu.
3. Odnos prema F BiH. Realno, Federacija je toliko nedefinirana, katasrofalno uređena i nefunkcionalna. U RS-u treba malo volje i pameti da postane razvijeniji entitet (iako je resursno, urbano i prometno "republika šumska")
4. Nerealna očekivanja stvorena od strane Bošnjačkih političara. Radikalno insistiranje na provođenju nekog oblika unitarne države ili bosanaske nation state stvorilo je nerealna očekivanja u bošnjačkog biračkog tijela. Dodik zvuči iritantno u Sarajevo samo zato što je sarajevska javnost navikla na priče o nekoj bosanskoj ideji koja dominira nad narodima koji čine BiH. Dodik koristi ove obaveze koje su preuzeli ideolozi tipa Silajdžića i provocira.
Dodik je realnost BiH. Možete vi skupljati izjave po svjetskim medijima od nekakvih paravanskih instituta za štajaznam. Janša se vidio s Dodikom zato što ovaj ima realnu moć u skoro pola BiH.
Da se odustane od maksimalističkih nacional-romantičarskih vizija nacionalnih elita u BiH (ovo važi i za Dodika ali i za ostale) i napravi funkcionalna višenacionalna demokracija koja će uvažiti specifikum odnosa država-narodi u BiH bilo bi bolje. Ovako prođe 13 godina a mi živimo u k.... kao zemlje najnižeg život standarda. Nije baš Dodik kriv za sve.
Ipak, mislim su sva ta laprdanja o Dodiku puna stereotipa i neobjektivnosti. Ni meni se ne sviđa njegov populistički i seljački stil. Teško mogu vjerovati da se i dobro nije omastio u svim ovim poslovima u kojima ima prste. Ali imam osjećaj da svi ovi napadi nemaju veze s navedenim. Prije da smeta njegovo objektivno i realno procjenjivanje političke situacije u BiH i izjave koje su grube i nediplomatske ali nažalost istinite.
Šta bi to Dodik trebao uraditi da bude dobar sarajevskoj čaršiji. Konvertirati u Gavrila Grahovca. Pokušajmo biti realni.
1. Zaštita prava na Rep. Srpsku stečenih u Daytonu. Zašto bi popustio ispod onoga što već ima i što mu je zagarantirano. Nemojmo zaboraviti da su mnoge entitetske ingerencije po daytonu s rs prenešene na BiH. On je zaustavio taj proces i ne želi krnjiti rep srpsku parcijalno ali je spreman na pregovore ustavnih promjena. Ako ćemo biti realni, Silajdžićeva politika stvara napetosti i stalne krize. Na primjeru preglasavanja hrvatskih političara u FBiH i kriminalnog ponašanja Brankivićeve hobotnice Dodiku se stalno nabacuje u šesnaesterac a on zabija. Svaki primjer ilustrira neredom u Federaciji.
2. Odnos prema Sarajevu. Tko će god biti iskren mora piznati da je Sarajevo jednonacionalna sredina. Postoji u Sarajvu skupina ljudi odrasla prijeratnom Sarajevu, tolerantna i naučena na multikulturalnost ali to je manjina. Svi ostali pokazatelji govore da je SA dominantno bošnjački grad. Ponašanje sarajevske političke ali, nažalost, i intelektualne elite prema svim idejama koje dolaze s preriferije je ignorantsko. Stalno se inzistira na dominaciji. Svaka drukčija politička vizija se optužuje za separatizam, iredentu, fašizam. Problem BiH je da je glavni grad multietničke države etnički homogen. Kao Beograd Yugi. Dodik koristi ovo i stalno poentira na ovu temu.
3. Odnos prema F BiH. Realno, Federacija je toliko nedefinirana, katasrofalno uređena i nefunkcionalna. U RS-u treba malo volje i pameti da postane razvijeniji entitet (iako je resursno, urbano i prometno "republika šumska")
4. Nerealna očekivanja stvorena od strane Bošnjačkih političara. Radikalno insistiranje na provođenju nekog oblika unitarne države ili bosanaske nation state stvorilo je nerealna očekivanja u bošnjačkog biračkog tijela. Dodik zvuči iritantno u Sarajevo samo zato što je sarajevska javnost navikla na priče o nekoj bosanskoj ideji koja dominira nad narodima koji čine BiH. Dodik koristi ove obaveze koje su preuzeli ideolozi tipa Silajdžića i provocira.
Dodik je realnost BiH. Možete vi skupljati izjave po svjetskim medijima od nekakvih paravanskih instituta za štajaznam. Janša se vidio s Dodikom zato što ovaj ima realnu moć u skoro pola BiH.
Da se odustane od maksimalističkih nacional-romantičarskih vizija nacionalnih elita u BiH (ovo važi i za Dodika ali i za ostale) i napravi funkcionalna višenacionalna demokracija koja će uvažiti specifikum odnosa država-narodi u BiH bilo bi bolje. Ovako prođe 13 godina a mi živimo u k.... kao zemlje najnižeg život standarda. Nije baš Dodik kriv za sve.
-
klixober
#15 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Zasto bi popustio ispod onoga sto vec ima..Mozda zato sto nije njegovo.Sta mislis?obadan wrote: 1. Zaštita prava na Rep. Srpsku stečenih u Daytonu. Zašto bi popustio ispod onoga što već ima i što mu je zagarantirano. Nemojmo zaboraviti da su mnoge entitetske ingerencije po daytonu s rs prenešene na BiH. On je zaustavio taj proces i ne želi krnjiti rep srpsku parcijalno ali je spreman na pregovore ustavnih promjena. Ako ćemo biti realni, Silajdžićeva politika stvara napetosti i stalne krize. Na primjeru preglasavanja hrvatskih političara u FBiH i kriminalnog ponašanja Brankivićeve hobotnice Dodiku se stalno nabacuje u šesnaesterac a on zabija. Svaki primjer ilustrira neredom u Federaciji.
-
obadan
#16 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
I je i nije. Republika Srpska je prostor u BiH u kojemu je najizrazitije provedeno etničko čišćenje. Naziv joj je iritantan, priznajem. Složio bih se da je postojanje RS nepravda. Ali care to je realnost. Daytonski sporazum i ustav kao aneks sporazuma. Možemo vječno tamburati o nepravdi ili probati urediti državu koja će omogućiti pristojan život njezinim građanima. Ja samo želim naglasiti da je Dodik posljedica političke nesređenosti i neodgovornosti nacionalnih političkih elita koje nisu u stanju donijeti konsenzusom ustavno uređenje koje omogućava razvoj i bolji život svima u BiH. Misliš je da je u ovakvoj situaciji unitarna država rješenje?
-
klixober
#17 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Prvo i drugo boldirano je u suprotnosti.Sve dok rs vrijeda zrtve i svakog normalnog covjeka u BiH,drzava BiH nece omoguciti pristojan zivot bh gradanima.To je kao da ti komsija pobije familiju i nesmetano zivi pored tebe umjesto da je u zatvoru.I onda ti neko kaze da se pomiris s tim jer je to realnost.Sumnjam da bi se pomirio s tom realnoscu,naprotiv,radio bi sve na tome da se ispravi nepravda.obadan wrote:I je i nije. Republika Srpska je prostor u BiH u kojemu je najizrazitije provedeno etničko čišćenje. Naziv joj je iritantan, priznajem. Složio bih se da je postojanje RS nepravda. Ali care to je realnost. Daytonski sporazum i ustav kao aneks sporazuma. Možemo vječno tamburati o nepravdi ili probati urediti državu koja će omogućiti pristojan život njezinim građanima. Ja samo želim naglasiti da je Dodik posljedica političke nesređenosti i neodgovornosti nacionalnih političkih elita koje nisu u stanju donijeti konsenzusom ustavno uređenje koje omogućava razvoj i bolji život svima u BiH. Misliš je da je u ovakvoj situaciji unitarna država rješenje?
-
obadan
#18 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
aha. kužim. Ruganje Dodiku u Sarajevu u situaciji u kojoj je više od pola države boli neka stvar čemu se ruga neko u Sarajevu je put u ispravljanje nepravdi, ukidanje RS i stvaranje sretne države po mjeri H. Silajdžića. OK. Jasno. Lagano ćemo životariti, jesti svjetsko smeće, stvarati društvo enormno bogatih lopova i da kosti ogoljene i siromašne većine. Državu koja nije omigućiti svakog građaninu da hrani obitelj od svog rada i odgajati djecu za novi rat kojim će se nepravde ispravljati.komeba wrote:Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Post Postao/la komeba dana 27/06/2008 00:24
obadan je napisao/la:I je i nije. Republika Srpska je prostor u BiH u kojemu je najizrazitije provedeno etničko čišćenje. Naziv joj je iritantan, priznajem. Složio bih se da je postojanje RS nepravda. Ali care to je realnost. Daytonski sporazum i ustav kao aneks sporazuma. Možemo vječno tamburati o nepravdi ili probati urediti državu koja će omogućiti pristojan život njezinim građanima. Ja samo želim naglasiti da je Dodik posljedica političke nesređenosti i neodgovornosti nacionalnih političkih elita koje nisu u stanju donijeti konsenzusom ustavno uređenje koje omogućava razvoj i bolji život svima u BiH. Misliš je da je u ovakvoj situaciji unitarna država rješenje?
Prvo i drugo boldirano je u suprotnosti.Sve dok rs vrijeda zrtve i svakog normalnog covjeka u BiH,drzava BiH nece omoguciti pristojan zivot bh gradanima.To je kao da ti komsija pobije familiju i nesmetano zivi pored tebe umjesto da je u zatvoru.I onda ti neko kaze da se pomiris s tim jer je to realnost.Sumnjam da bi se pomirio s tom realnoscu,naprotiv,radio bi sve na tome da se ispravi nepravda.
-
klixober
#19 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Reci ti meni koji je put ispravljanju nepravdi.I nemoj molim te Harisa spominjati u smislu da ga podrzavam,muka mi je od njega.obadan wrote: aha. kužim. Ruganje Dodiku u Sarajevu u situaciji u kojoj je više od pola države boli neka stvar čemu se ruga neko u Sarajevu je put u ispravljanje nepravdi, ukidanje RS i stvaranje sretne države po mjeri H. Silajdžića. OK. Jasno. Lagano ćemo životariti, jesti svjetsko smeće, stvarati društvo enormno bogatih lopova i da kosti ogoljene i siromašne većine. Državu koja nije omigućiti svakog građaninu da hrani obitelj od svog rada i odgajati djecu za novi rat kojim će se nepravde ispravljati.
-
klixober
#20 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080628041

Dodik ponosan što je bio pripadnik bivše Vojske RS-a
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ističe da je ponosan na činjenicu da je bio pripadnik bivše Vojske RS (VRS), te da će ona ostati obilježena, kako je naveo, u historiji ne samo srpskog naroda, kao jedna od najznačajnijih historijskih i civilizacijskih vrijednosti.
Dodik je u izjavi novinarima, nakon obilježavanju Vidovdana - krsne slave Trećeg pješadijskog puka (RS) Oružanih snaga BiH u kasarni Kozara u Banjoj Luci, rekao da je RS trajna tvorevina, a da ju je utemeljila i odbranila VRS.
Entitetski premijer smatra i da "sve naredne slave VRS treba da obilježava na jedan bolji, organizovaniji i masovniji način zajedno sa narodom RS“.

- Grover
#21 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Dodik: RS je trajna tvorevina
28.06.2008
Mozda ce mu uspeti da sam sebe u to ubedi..
28.06.2008
Mozda ce mu uspeti da sam sebe u to ubedi..
-
Frankyee
#22 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
RS je trajna tvorevina jer to ljudi poput Silajdzica, Janse, Kostunice, Busha, Putina i mnogi drudi tvrde i prihvataju.
Evropu i svijet ne interesuju Genocid, zlocin, pravda. Dok je u BiH mir postojace RS a ako pukne rat onda RS se odvaja i pripaja Srbiji. Federacija se tada raspada.
Dok se politicka elita u Sarajevu zavarava time da je Sarajevo drzava dotle ce BiH da nestaje. pola drzave je prodato zbog par kilometara zemlje oko Sarajeva. Tu nije kriv Dodik on samo zavrsava posao.
Ja inace mislim da ce se BiH raspasti zbog nesposobnosti Sarajevskog rukovodstva a ne zbog Dodika. Najveca sansa za opstanak BiH je dolazak istinske demokratske vlasti u Srbiji ali to je izgleda nemoguce kako stvari sada stoje.
Evropu i svijet ne interesuju Genocid, zlocin, pravda. Dok je u BiH mir postojace RS a ako pukne rat onda RS se odvaja i pripaja Srbiji. Federacija se tada raspada.
Dok se politicka elita u Sarajevu zavarava time da je Sarajevo drzava dotle ce BiH da nestaje. pola drzave je prodato zbog par kilometara zemlje oko Sarajeva. Tu nije kriv Dodik on samo zavrsava posao.
Ja inace mislim da ce se BiH raspasti zbog nesposobnosti Sarajevskog rukovodstva a ne zbog Dodika. Najveca sansa za opstanak BiH je dolazak istinske demokratske vlasti u Srbiji ali to je izgleda nemoguce kako stvari sada stoje.
- Polynesian
#23 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Ti inače ne misliš već ponavljaš Miletove frazeFrankyee wrote:RS je trajna tvorevina jer to ljudi poput Silajdzica, Janse, Kostunice, Busha, Putina i mnogi drudi tvrde i prihvataju.
Da misliš, znao bi da Rs uopće nije tvorevina, već administrativno teritorijalna jedinica BiH.
Evropu si svijet itekako interesuje zločin genocida, i ostale kategorije međunarodnog prava, kojima se štite dostojanstva i prava ovozemaljskog čovječanstva. Da znaš elementarne stvari o zločinu genocida, njegovu hronologiju, i način odbrane zaštitnog objekta, kroz historiju, da su ti poznate neke presude, neka opšteusvojena stajališta o primjenjivosti Konvencije o genocidu, ne bi tako olako donosio kvazi zaključke, a čemu je i Mile, nezvanični distributer ronhila, jako sklon.
-
Frankyee
#24 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Dobro znam sta se desilo na Manjaci, Kozarcu, Srebrenici, Kapiji , i da ne nabrajam dalje i kako se svijet potrudio da sprijeci taj Genocid. Na primjer donesena presuda da Srbija treba da izruci Mladica , ujeo vuk magarca.Polynesian wrote:Ti inače ne misliš već ponavljaš Miletove frazeFrankyee wrote:RS je trajna tvorevina jer to ljudi poput Silajdzica, Janse, Kostunice, Busha, Putina i mnogi drudi tvrde i prihvataju.
Ja inace mislim da ce se BiH raspasti zbog nesposobnosti Sarajevskog rukovodstva a ne zbog Dodika. Najveca sansa za opstanak BiH je dolazak istinske demokratske vlasti u Srbiji ali to je izgleda nemoguce kako stvari sada stoje.![]()
Da misliš, znao bi da Rs uopće nije tvorevina, već administrativno teritorijalna jedinica BiH.
Evropu si svijet itekako interesuje zločin genocida, i ostale kategorije međunarodnog prava, kojima se štite dostojanstva i prava ovozemaljskog čovječanstva. Da znaš elementarne stvari o zločinu genocida, njegovu hronologiju, i način odbrane zaštitnog objekta, kroz historiju, da su ti poznate neke presude, neka opšteusvojena stajališta o primjenjivosti Konvencije o genocidu, ne bi tako olako donosio kvazi zaključke, a čemu je i Mile, nezvanični distributer ronhila, jako sklon.
Rs je trenutno jaca i cvrsca od BiH po svakom pogledu sustize i prestize Federaciju.
Nemoj misliti da ja branim RS, samo pojasnjavam kako su nesposobni Sarajevski politicari kad su doveli drzavu u ovakvu krizu. cijela BiH, (Federacija i RS ) je danas rupa Evrope.
- Polynesian
#25 Re: Dodik->Jean Marie Le Pen
Drago mi je da znaš.Frankyee wrote:
Dobro znam sta se desilo na Manjaci, Kozarcu, Srebrenici, Kapiji , i da ne nabrajam dalje i kako se svijet potrudio da sprijeci taj Genocid. Na primjer donesena presuda da Srbija treba da izruci Mladica , ujeo vuk magarca.
Rs je trenutno jaca i cvrsca od BiH po svakom pogledu sustize i prestize Federaciju.
Nemoj misliti da ja branim RS, samo pojasnjavam kako su nesposobni Sarajevski politicari kad su doveli drzavu u ovakvu krizu. cijela BiH, (Federacija i RS ) je danas rupa Evrope.
Genocid je star koliko i čovječanstvo. Crno-bijelo sliku samo vidiš, obrati pažnju i na ostale....
Kakvi sarajevski političari ? To je jeftina fraza.
Obrati pažnju na ustroj rs-a, na ustroj fbih i na ustroj BiH. Problem je u tome, jer država nema ono što joj pripada, jer fedreacija ima podjeljenu nadležnost sa kantonima, jer kantona ima previše jer lokalna samouprava je sotonizirana i sl. Veliki doprinos u svemu tome imaju nesposobni i korumpirani političari, ali upravo nacionalizam, šovinizam, kojem se uzvikiva aleee, i prema kojem je krojena dejtonska BiH, su uzroci slike i prilike današnje BiH, a ne sarajevski političari.
Rs ima unitaristički ustroj, jednostavniji u svakom slučaju, sa većom harmonijom ali na štetu Bošnjaka i Hrvata, koji su tamo kvalificirana manjina, ali da je Rs bolji dio BiH, je čista iluzija. Npr. izvoz iz BiH, a koji je minoran u odnosu na susjede, otpada na FbiH više od 65% itd, postoje parametri i statistički podaci po kojima se mjeri stvarno stanje. Stvarna slika se ne može uvidjeti tako što se lansira iluzija, preko medija, nad kojima Mile ima i uređivačku politiku i monopol nad istinom. Velika iluzija je to moj frenkyee, samo iluzija.....