Dodik i Silajdzic - oficijelna tema

Post Reply
haris ubleha

Post by haris ubleha »

prleitihi wrote:i ovog je hare očar'o kulturom i naobrazbom.. :oops: ..i forum bagarićku za trku ima.. :D:D
Proslo je skoro 9 mjeseci od izbora... 9 mjeseci preljevanja iz supljeg u prazno... jedina stvar koja se promijenila su uvecane plate ministara i veca izdvajanja za birokratiju... a jos ima onih koji su ocarani Haretom. Ne moze covjek vjerovati... :-)
SaraLe

Post by SaraLe »

prleitihi wrote:i ovog je hare očar'o kulturom i naobrazbom.. :oops: ..i forum bagarićku za trku ima.. :D:D
Cim je tebe Zlaja "ocarao" :D
Hebote, sve se svodi , za Harisa su seljaci, a za Zlaju gradska raja :-)
A nikakve razlike izmedju njih dvojice 8)
Obodvojica su "kurve" :-?
sarlo

Post by sarlo »

Cime li je vas zacaro dodik. "Neke ptice nikad ne polete" pjesmom ili voznjom traktora. Mozda pojavom-vulgarnom i folklornom.
"Ubleha", znas da imam ekonomsko obrazovanje (koje ti tada nisi imao ni na nivou srednjoskolskog) i da sam te nadgovorio glede Silajdzica i ekonomije pocetkom oktobra. Tad sam ti objasnio da je bolje prodati "Zeljezaru" (koja ne radi i domace snage je ne mogu pokrenuti), za jednu marku, nego je ostaviti da neradi.

Ako ima nesto lose u tom tuzi ga i dokazi sta nij euredu.
prleitihi

Post by prleitihi »

sarale..ne petljaj se đe ti nije mjesto.. :D:D ..ima tema vokk u sarajevu.. :D:D

mene je hare očar'o.. :oops: kad je zbris'o u tursku.. :D:D ..ali vrati se.. :( ..sve što je lepo.. :oops: ..kratko traje.. :D:D
from_dust

Post by from_dust »

sarlo wrote:
prleitihi wrote:nisam ja..bolan..100% za dodika..no je hare..on je glasao za dodikovog kandidata - špirića..i on je snsd pustio u federalnu vladu..drkaš lončiće.. :oops:
Bez zamaglivanja ili sa zamaglivanjem ali odgovori mi na stvarno bitna pitanja:
1. Srebrenica- drzavni distrikt da ili ne. Silajsdzic je jedini politicar koji podrzava tu ideju.
2. MUP RS da ili ne. Silajdzic je jedini od politicara koji je protiv.
3. Ustav BiH. Unitarna BiH-Silajdzic ili RS (realnost)- svi ostali.

Ti si u pravu,ali ima jedan problem...............koji se zove UTOPIJSKO misljenje.
Primjer ti dajem................ja zelim da odem na mjesec,samo je problem,kako cu otici na mjesec........lako je pricati ja idem na moon..........POSTAVLJA SE PITANJE KAKO?????!!!!!!
Tvoja razmisljanja su tacna i iz srca ali su UTOPIJA............nema nacina da se to desi,jer se s tim srbi moraju sloziti,sto se nece desiti...znaci UTOPIJA, i to nam prosipa Haris lopov........samo prica,a nista ne radi.
Gdje je ekonomski program,pridruzivanje EU,boracka pitanja,privatizacija...........NE,NE......IDEMO DA KUHAMO,da nas ne bi ko priupitao,sta ste vi Bogati radili ovih 10-ak godina...........Moras fotelju opravdati.

U pitanju su jako bitne stvari za zivot Bosne, Bosnjaka, Bosanaca, moj licno. Te bitne stvari su Ustav BiH-sa aprilskim amandmani on bi bio samo malo uljepsan i ostao bi trajno rjesenje za organizaciju drzave!!! Brisanjem entitestkog glasanja iz njega ne bi se mnogo dobilo, ali to su ipaka mala vrata za popravku ovakvog Ustava.

Spominjes ustav a imamo hm,cek da izbrojim........kantonalni,federalni,ustav rs-a,deytonski,drzave RBiH..........znaci pet(brojem: 5) ustava imamo,o cemu ti pricas,o UTOPIJI......eto o cemu.................
Normalne drzave imaju jedan ustav,dok mi imamo opet ustava,ako koji nisam fulio.................

Izdvajanje Srebrenice iz mrskog nam eniteta, taj isti entitet bi "napuknuo". I otvorio druga pitanja,1stvorio uslov za ekonomski prosperitet to gradica a te dvije stvari bi znacile povratak 20-tak hiljda ljudi iz dijaspore i Federacije. 2. relativizirao bi medjuentitesku granica i sl.

Garant bi napukao,klali su nas,ubijali,pljackali i sad ce to sve da ostave i da napukne kad izdvojimo Srebrenicu iz rs-a..............UTOPIJA............

Jeinstven MUP bi znacio drasticno smanjenje kradja auta i drugih kradja.
Novi ustav bi smanjio moc RS i omogucio uslove za ekonomski razvitak i bolju socijalnu politiku, pravnu sigurnost za ljude i njihovu imovinu na citavoj teritoriji BiH. Znas li kako je sad poslovati na teritoriji citave BiH kad imas dva odvojena privredna sistema sa posebnim zakonima. Privredna saradnja se svodi na trgovinu i sverc i vecina prljavih ekonomskih poslova se desava na medjuentiteskoj relaciji....

Jedninstveni MUP bi pomogao,u pravu si..........ali ima caka jedna.........vec je prosao prijedlog u parlamentu rs-a da "DRZAVNA ZASTITARSKA" agencija ima pravo da cuva drzavne institucije i da NOSi ORUZJE.
Znaci pravljenje jos jednog pararelnog/paravojnog odreda.............UTOPIJA,DRUZE MOJ...................

Da SzBih nije glasala za Spirica u vlast bi usao SDP i Silajdzic ne bi imao sansu za ovu politicku borbu za gorespomenute stvari. Inace SNSD je Tihicev saveznik i on ih vuce za sobom...
Da,da...jadni HARIS,on je morao da glasa protiv ustavnih promjena zajedno sa CETNICKIM VOJVODOM.
Sa sve su krivi SDA,SDP osim SBIH KOJA JE JEDINA CIJELO VRIJEME U VLASTI POSLIJE RATA...........STA SU NAPRAVILI,POGLEDAJ IM KADROVE...........SMIJESAN SI................

EDIT: Haris je aristokrata preko nasih ledja,bivsi sef reisovog kabineta skoluje djecu u Londonu,Turkoj,izdrzava zenu............preko plate.
RAFINERIJA NAFTE I TAL S JATOM JE ZA CRNE DANE.
KAD NOVI RAT POCNE,DA NE MORA DA KRADE NASE PARE...................
:roll:
Last edited by from_dust on 17/06/2007 00:58, edited 1 time in total.
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

sarlo wrote:Cime li je vas zacaro dodik.

Odmah smo dodikovci :oops: Cim nisi uz hareta, uz dodika si! :D :oops:
haris ubleha

Post by haris ubleha »

sarlo wrote:Cime li je vas zacaro dodik. "Neke ptice nikad ne polete" pjesmom ili voznjom traktora. Mozda pojavom-vulgarnom i folklornom.
"Ubleha", znas da imam ekonomsko obrazovanje (koje ti tada nisi imao ni na nivou srednjoskolskog) i da sam te nadgovorio glede Silajdzica i ekonomije pocetkom oktobra. Tad sam ti objasnio da je bolje prodati "Zeljezaru" (koja ne radi i domace snage je ne mogu pokrenuti), za jednu marku, nego je ostaviti da neradi.
Papak jedan,
prvo iz svoje suplje glavuse izbij seljacko-avazovsku logiku da je "biti protiv Silajdzica = biti za Dodika". Kada to naucis, bices vrijedan bilo kakve rasprave, pa ce ti neko mozda i povjerovati da si "ekonomski obrazovan".
sarlo

Post by sarlo »

Kad smo krenuli protiv JNA '92 druge pobjeda je bila utopija. Sad je to politicka borba. Mislim da je sada tvoja borba za rs osudjena na neuspjeh.
1. Izvjesna je pobjeda Demokrata 2008. i ustavne promjemene su ostavljene za tu administraciju. A Silajdzic je sa njima jako dobar.
sarlo

Post by sarlo »

haris ubleha wrote:
sarlo wrote:Cime li je vas zacaro dodik. "Neke ptice nikad ne polete" pjesmom ili voznjom traktora. Mozda pojavom-vulgarnom i folklornom.
Papak jedan,
prvo iz svoje suplje glavuse izbij seljacko-avazovsku logiku da je "biti protiv Silajdzica = biti za Dodika". Kada to naucis, bices vrijedan bilo kakve rasprave, pa ce ti neko mozda i povjerovati da si "ekonomski obrazovan".
Tata ti je papak decko. I biti protiv Churchila je naravno bilo biti za Hitlera. Nesvvrstani su se davno opredijelili za cetnike.
prleitihi

Post by prleitihi »

prvo je hare ček'o presudu suda pravde u haagu..pa sada čeka pobjedu demokrata u americi..pretpostavljam da će nakon toga..pogledati u kameru..napraviti frizuru i reći: "Sačekajmo 2014. da u Srbiji Vladu formira Čedomir Jovanović".. :D:D
haris ubleha

Post by haris ubleha »

sarlo wrote:Kad smo krenuli protiv JNA '92 druge pobjeda je bila utopija. Sad je to politicka borba. Mislim da je sada tvoja borba za rs osudjena na neuspjeh.
1. Izvjesna je pobjeda Demokrata 2008. i ustavne promjemene su ostavljene za tu administraciju. A Silajdzic je sa njima jako dobar.
Prvo smo ustavne promjene ostavili za februar 2007. i "sigurnu pobjedu" na procesu u Haagu protiv Srbije...
Pa rjesavanje statusa Kosova...
Sada cekamo sigurnu pobjedu Demokrata u Americi 2008. godine...
Onda cemo cekati Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Juznoj Africi 2010. godine...
Pa, ulazak Hrvatske u EU 2011. godine...
prleitihi

Post by prleitihi »

sad kad ovo fensi abdel silajdžić pročita..bit će..naravno uz neki veeeeliki smajli.. :D .."vidi što ih je zlaja ustrojio..razmišljaju k'o jedan".. :lol: :lol: :lol: :lol:
from_dust

Post by from_dust »

:roll: :roll: :roll: :roll:

Majko moja.....................ko je ono strajkovao u Zeljezari(bas je blagostanje tamo)? Ne sjecam se nesto,de podsjeti me..............jesul ono radnici bili,ma nisu.............. :roll:

Koliko ja znam,ovi i dalje nisu izmirili sve dugove i obaveze koje su imali,niti su OTVORILI NOVA RADNA MJESTA.................koliko ja znam..........

Zenica je i dalje u bijedi,nista se nije desilo,nikakav ekonomski procvat se nije desio,il se varam,il je tamo sad blagostanje pa uvoze radnu snagu......

Prodati za jednu marku,nesto sto vrijedi stotine miliona,bez obzira na dugove je kretenska drzavna politika,predvodjena lopovom Harisom,koje je za tu prodaju uzeo masan procenat ili vratio kakvu uslugu.
Mozda su mu ti pomogli oko njegove rafinerije??

Tuziti ga,jel ???? PRAVNI SISTEM NAM FUNKCIONISE,GDJE TI ZIVIS,NA MARSU ILI ZANZIBARU,PA TAKO PRICAS ???????

:D :D :D :D
Ovaj,ona dva sina od njegovog brata su ubice pa nista.............pravni sistem nam funkcionise,jel tako??..................Ovaj,ti pricas ko da sam blesav,da ne razmisljam,pa dajes neke prijedloge,koji nemaju veze s vezom..........

Dodik=Silajdzic.............dva govneta.............jedan me klao,drugi me pljackao............ljepota..............

Dok sam ja lezao u bolnici,jedan je pucao po meni,drugi mi otimao pomoc i PRAVIO RAFINERIJE.................LJEPOTA....................
Last edited by from_dust on 17/06/2007 01:16, edited 1 time in total.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

sarlo wrote:
haris ubleha wrote:
Papak jedan,
Tata ti je papak decko. I biti protiv Churchila je naravno bilo biti za Hitlera. Nesvvrstani su se davno opredijelili za cetnike.
Papcino, jesi siguran da je Haris protiv Dodika? Ja mislim da su u talu. Dvojica ublehasa jedan drugom daju krila i supljiraju 9 mjeseci, dok se ministri u njihovim koalicionim vladama bogate, istovremeno se unistava ekonomija cijele drzave. U Federaciji ce uskoro biti jednak broj zaposlenih i nezaposlenih, a u RS su strane investicije od dolaska Dodika smanjene 50 posto.
MarcoPolo

Post by MarcoPolo »

jugoistocnjak wrote:
MarcoPolo wrote:http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 82&meni=25

Za sve one ciji je smisao zivota ukidanje Republike Republike Srpske, konstante BiH.
Odlicno je kad citiras nekog novinara i novine. To bi valjda trebalo znaciti da je to istina?!
Svi ti (a ima nas puno, vjeruj mi) koji kojima je, kako ti kazes, ukidanje Republike Srpske smisao zivota ne rade to da bi napakostili Srpskom narodu niti je to cilj. Cilj je da se ova zemlja napravi normalnom i da se osigura ravnopravnost naroda na njenom cijelom teritoriju. Smanjenje ovlasti entiteta (u prvom redu RS-a) je samo jedan od koraka koji vodi tom cilju. Neki to zovu i ukidanje RS-a. Svak onaj koji imalo ne bjezi od istine zna da je RS nastala na genocidu i na masovnim zlocinima i protjerivanjima nesrpskog stanovnistva. To sto bi sad neki da se to legalizuje nas nimalo ne obavezuje i da se slozimo sa tim rjesenjem.
Ako se ne mognemo sloziti oko ovoga, a izgleda da ne mozemo, onda cemo se jos dugo i baviti ovim stvarima umjesto da se bavimo ekonomijom. Fasisticka politika rukovodstva RS-a je ta koja ne dozvoljava da se ide naprijed, jer zeli da RS bude samo entitet jednog naroda.
Ma ti samo teras svoje, ponavljas kao navijen Silajdziceve gluposti, a na srpske se argumente uopste ne obazires. Bosna se sastoji od dva entiteta, gde je Republika konstanta. Nista se u ovoj zemlji vise ne moze uraditi bez pristanka srpskog entiteta, a Bosna je samo prosti zbir entiteta i nista vise. Ako ne verujes, pogledaj Dejtonski ugovor i Ustav BiH, i to je ono sto je bitno. Tvoje puste zelje za dominacijom nad Srbima, uvijene u oblandu gradjanske drzave nikad nece proci!!! MOZE BITI SAMO: JEDAN ENTITET- JEDAN GLAS, i nikako drugacije. Bez obzira na tvoja nerealna htenja, stvari ce se razvijati sasvim drugacije.
from_dust

Post by from_dust »

MarcoPolo wrote:
jugoistocnjak wrote:

Za sve one ciji je smisao zivota ukidanje Republike Republike Srpske, konstante BiH.
Odlicno je kad citiras nekog novinara i novine. To bi valjda trebalo znaciti da je to istina?!
Svi ti (a ima nas puno, vjeruj mi) koji kojima je, kako ti kazes, ukidanje Republike Srpske smisao zivota ne rade to da bi napakostili Srpskom narodu niti je to cilj. Cilj je da se ova zemlja napravi normalnom i da se osigura ravnopravnost naroda na njenom cijelom teritoriju. Smanjenje ovlasti entiteta (u prvom redu RS-a) je samo jedan od koraka koji vodi tom cilju. Neki to zovu i ukidanje RS-a. Svak onaj koji imalo ne bjezi od istine zna da je RS nastala na genocidu i na masovnim zlocinima i protjerivanjima nesrpskog stanovnistva. To sto bi sad neki da se to legalizuje nas nimalo ne obavezuje i da se slozimo sa tim rjesenjem.
Ako se ne mognemo sloziti oko ovoga, a izgleda da ne mozemo, onda cemo se jos dugo i baviti ovim stvarima umjesto da se bavimo ekonomijom. Fasisticka politika rukovodstva RS-a je ta koja ne dozvoljava da se ide naprijed, jer zeli da RS bude samo entitet jednog naroda.
Ma ti samo teras svoje, ponavljas kao navijen Silajdziceve gluposti, a na srpske se argumente uopste ne obazires. Bosna se sastoji od dva entiteta, gde je Republika konstanta. Nista se u ovoj zemlji vise ne moze uraditi bez pristanka srpskog entiteta, a Bosna je samo prosti zbir entiteta i nista vise. Ako ne verujes, pogledaj Dejtonski ugovor i Ustav BiH, i to je ono sto je bitno. Tvoje puste zelje za dominacijom nad Srbima, uvijene u oblandu gradjanske drzave nikad nece proci!!! MOZE BITI SAMO: JEDAN ENTITET- JEDAN GLAS, i nikako drugacije. Bez obzira na tvoja nerealna htenja, stvari ce se razvijati sasvim drugacije.

odjebi provokatoru,fulio si forum................idi na ravnu goru,il se uzvini,pa pricaj.............

Jadni srbi,ugrozeni,kao i uvijek................fuj
from_dust

Post by from_dust »

MarcoPolo wrote:
jugoistocnjak wrote:

odjebi provokatoru,fulio si forum................idi na ravnu goru,il se izvini,pa pricaj.............

Jadni srbi,ugrozeni,kao i uvijek................fuj

EDIT: Dominacija nad srbima,zanimljivo..............rekoh ja,jadni vi,ugrozeni.............jadni nenaoruzani narod koji ima samo tenkove........koji je isprovociran referendumom........pokusao da tu dominaciju prekine.............fujjj
Last edited by from_dust on 17/06/2007 01:27, edited 1 time in total.
prleitihi

Post by prleitihi »

izuzmemo li njegove anticipacije..šta od ostatka posta nije tačno?
from_dust

Post by from_dust »

prleitihi wrote:izuzmemo li njegove anticipacije..šta od ostatka posta nije tačno?
Ja sam odgovorio na anticipacije..............DOMINACIJA i ostale gluposti........

Zadojeni su do bola,pogledaj moj post i pogledaj njegov post.
Ja sam svjestan nasih fukara al i njihovih........On toga nije svjestan,oni su ugrozeni i jadni,njima zele da dominiraju...........klasika.........
prleitihi

Post by prleitihi »

koje "ostale gluposti"?
from_dust

Post by from_dust »

Kad imas ovakve Harisoljupce,koji ne razmisljaju svojom glavom,il su isplivali(materijalno) u ratu s jedne strane i ovakvu bezobraznu gamad s druge strane...........gdje idemo.Ja cu ti reci,idemo u qurac.
U novi rat za 10-20-ak godina............

Jer njima zele da dominiraju,da ih tlace a s Haretovom retorikom,to nece biti tesko......sreca pa nece jos dugo,bar se nadam...........
from_dust

Post by from_dust »

prleitihi wrote:koje "ostale gluposti"?
Ako je neko ima namjeru da dominira,to su bili srbi............vecina je odlucila,DEMOKRATIJOM................DA JE BIH NEZAVISNA.............I STA SE DESILO: barikade,protjerivanje,genocid,klanje.................

Koji je to srpski grad razvaljen???
Jel se ko izvinuo ???
Jesul zlocinci privedeni ???
Kako je mogao komsija da puca na komsiju sa brda ????
Kako je neko mogao da unisti "svoj" grad a nije mu dlaka falila s glave ????
Jel se Srebrenica krila i tajila,dugo vremena negirala(broj zrtava se i dalje spori)...............

Imal ikakve odgovornosti za zlocin,bez generalizacije ?????
Imal mogucnosti da se zlocini ne porede i izjednacavaju ???

Eto,te gluposti............
prleitihi

Post by prleitihi »

from_dust wrote:
prleitihi wrote:koje "ostale gluposti"?
Ako je neko ima namjeru da dominira,to su bili srbi............vecina je odlucila,DEMOKRATIJOM................DA JE BIH NEZAVISNA.............I STA SE DESILO: barikade,protjerivanje,genocid,klanje.................

Koji je to srpski grad razvaljen???
Jel se ko izvinuo ???
Jesul zlocinci privedeni ???
Kako je mogao komsija da puca na komsiju sa brda ????
Kako je neko mogao da unisti "svoj" grad a nije mu dlaka falila s glave ????
Jel se Srebrenica krila i tajila,dugo vremena negirala(broj zrtava se i dalje spori)...............

Imal ikakve odgovornosti za zlocin,bez generalizacije ?????
Imal mogucnosti da se zlocini ne porede i izjednacavaju ???

Eto,te gluposti............
haj sad ti meni podvuci gdje je on pisao o tome???
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Prpa.ba wrote:
sarlo wrote:Silajdzic svojom pojavom i bekgraundom je visokoobrazovani (5-6 jezika koje govori,..) aristokrata i ne spada ui to drustvo.
:lol: :lol: :lol: :lol:
bilo bi dobro kada bi govorio samo jedan - onaj koji Dodik razumije
Sogan

Post by Sogan »

prleitihi wrote:
haj sad ti meni podvuci gdje je on pisao o tome???
Mozda izmedju redova?
Post Reply