Dodik i Kostunica vode BiH u propast

Da li Dodik i Kostunica planski uznemiravaju situaciju u BiH?

Da
59
82%
Ne
8
11%
Ne interesuje me
5
7%

Total votes: 72

Prozor

#1 Dodik i Kostunica vode BiH u propast

Post by Prozor »

Cetnici su od 95´ imali za cilj pripajanje Republike Srpske Srbiji, njihov sadasnji lider Vojislav Kostunica je shvatio da je ovo posljednja sansa, i da ce poslije odlaska Kosova kao i stabilizacije BiH Rs-u samo ostati mirno re-integrisanje u BiH. Iz ovog razloga Kostunica mjesto tradicionalnih marioneta SDS-a forsira Dodika i njegov SNSD kao svoje marionete u BiH, a cilj im je naravno totalno destabiliziranje BiH kako bi se cilj postigao taman sa odlaskom Kosova.

Dodik planski destabilizira BiH, i koristi svaku mogucnost da pogorsa stanje(prijetnja o napustanju drzavnih institucija, prijetnje o 200.000 pristalica sto ce izvesti na ulice, strajk zeljeznicara, homogenizacija Srba u BiH......) kako bi zadovoljio beogradskog sefa. A ceh ce morati platiti bosanski Srbi kako cetnistvo nebi bilo posljednji gubitelj. Ovo je i razlog isceniranja laznog sukoba u Sandzaku kako bi se uspostavila efektivna kontrola nad tamosnjim Bosnjacima.

Dodik ce, dokle god ima moci, raditi sve sto moze da odvede BiH u sto dalju neizvjesnost, tj dok ga MZ ne smjeni. Sve sa ciljem konacnog odvajanja RS od BiH i ispunjavanja veliko-srpske ideologije. O ovome svjedoci i nedavno akitiviranje uspavalih clanova SANU-a, i to u BiH.

Smjena Dodika je jedino sto moze stabilizirati BiH, jer nije istina da je poslije dodika dodik. Dodik je perfektan cetnicki igrac, poslije njega ce doci neki blento koji nece imati ni m*da ni karizme da igra kako dodo igra. A dodo ioanko moze kad god otici u BG, ostavljajuci "svoj narod" u g*vnima.

Dodik se mora smjeniti, ako se taj rizik ne uzme on ce nastaviti posao unistavanja BiH...
bosank_a

Post by bosank_a »

Hare suradjuje sa Dodikom.
A i ostali nam politicari nisu cemu.

Jedini je Komsic porucio Kostunici da ce dobiti po nosu ako bude dirao BIH.

Najbolji je!
Prozor

Post by Prozor »

bosank_a wrote:Hare suradjuje sa Dodikom.

Najbolji je!
Govori se ovdje o namjerama Dodika, a ne o Harisu, koji je ipak druga prica. Glupo je ako temu svedemo na obicno kritikovanje politicara(makar i opravdano) kada je mnogo ozbiljnije, iako tako mozda ne izgleda.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Mislim da je to sada postalo ocigledno.
Prave pravu malu pobunu protiv OHRa zbog gluposti.
Po svemu sudeci cekaju svaku malu priliku i zgodu da nesto zakeraju.
Prozor

Post by Prozor »

jeza u ledja wrote:Mislim da je to sada postalo ocigledno.
Prave pravu malu pobunu protiv OHRa zbog gluposti.
Po svemu sudeci cekaju svaku malu priliku i zgodu da nesto zakeraju.
Zato se i Kostunica javio da slucajno neko nebi pomislio da Srbija iza njih ne stoji.
cyprus

Post by cyprus »

Dotična dvojica iz naslova ne mogu odvest BiH u propast nikako sami. Al ako im pomognu i ovi političari iz FBiH, e to je onda već druga priča.
JokTiSi

Post by JokTiSi »

Najbolji je!
Ma Komsic je jedan primitivac najobicniiji (i nosac kofera zna se kome :D)to je valjda svima jasno, cuj on ce nekome dati po prstima i nosu stvarno su mu smjesne izjave, kao da je juche iz skolskih klupa izasao... za koga sam ja glasao :oops:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Najbolji je!

Komšićev odgovor vrlo mi je cool....Nekako , vraća ponos :) Ali treba biti pošten pa reći, kako bi se na voom forumu komentiralo da je Silajdžić ovako odgovorio Koštunici? Da li bi to bilo huškanje,poziv na rat ili...?

Lično, ne mislim da bi Silajdžiću ovakav odgovor "bastao"...On mi je više za Komšića...I ponavljam, v eoma mi se svidio.

Silajdžić je odgovorio na način, svojstven njemu. I zar je teško priznati, da su danas dvojica članova Predsjedništva uputili pristojne reakcije na izjavu srbijanskog premijera?
Uz sve ovo, Lagumdžijin odgovor sanaderu, također je hvale vrijedan.
Prozor

Post by Prozor »

JokTiSi wrote:

Najbolji je!
Ma Komsic je jedan primitivac najobicniiji (i nosac kofera zna se kome :D)to je valjda svima jasno, cuj on ce nekome dati po prstima i nosu stvarno su mu smjesne izjave, kao da je juche iz skolskih klupa izasao... za koga sam ja glasao :oops:
Molim moderatora da sankcionise skretanja sa teme.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Ahmmed wrote:

Najbolji je!

Komšićev odgovor vrlo mi je cool....Nekako , vraća ponos :) Ali treba biti pošten pa reći, kako bi se na voom forumu komentiralo da je Silajdžić ovako odgovorio Koštunici? Da li bi to bilo huškanje,poziv na rat ili...?

Lično, ne mislim da bi Silajdžiću ovakav odgovor "bastao"...On mi je više za Komšića...I ponavljam, v eoma mi se svidio.

Silajdžić je odgovorio na način, svojstven njemu. I zar je teško priznati, da su danas dvojica članova Predsjedništva uputili pristojne reakcije na izjavu srbijanskog premijera?
Aj agri.
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

JokTiSi wrote:

Najbolji je!
Haha ja mislim da bi mu djevojcica ladno mogla nalupat par shamara i on bi pobjegao u cosak... fakat sta on moze nishta :(
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

jeza u ledja wrote:
Ahmmed wrote:

Najbolji je!

Aj agri.
eh, pa citate'l vi dalje od onoga sto napisete?? :P
Objavljeno 25.10.2007. u 18:10
Silajdžić: Izjave Vojislava Koštunice imaju za cilj kulminaciju krize u BiH i na Kosovu
Današnje izjave Vojislava Koštunice predstavljaju flagrantno miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine i njihov jasan cilj je istovremena kulminacija krize u BiH i na Kosovu u momentu rješavanja kosovskog pitanja, ocijenio je danas član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić.

On smatra kako otvorenim nasrtajima na suverenitet BiH i sigurnosnu situaciju u cijelom regionu Srbija pokušava instrumentalizirati sva otvorena pitanja na Balkanu kako bi maksimizirala svoju pregovaračku poziciju u vezi s Kosovom.

"Upravo ovakva politika, koja se svojom retorikom nimalo ne razlikuje od Miloševićevog djelovanja, i dovela je do najvećih zločina od Drugog svjetskog rata u Evropi, ne samo u BiH nego i u cijeloj regiji", kazao je on.

Silajdžić je stava kako su gotovo identični verbalni ataci na suverenitet i teritorijalni integritet BiH u ranim devedesetim godinama prošlog stoljeća prethodili agresiji na Bosnu i Hercegovinu od strane Srbije.

"Takva politika je doživjela poraz i osudu cijelog svijeta i neće biti tolerirana niti će ostvarenje nacionalističkih ciljeva Srbije više ikada imati mogućnost uspjeha. Suverenitet i teritorijalni integritet BiH su neupitni i odbranjeni su od puno žešćih ataka koje je Bosna i Hercegovina već pretrpjela od Srbije", navodi u saopćenju za javnost Haris Silajdžić.

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica ocijenio je danas da je cilj mjera visokog međunarodnog predstavnika za BiH Miroslava Lajčaka i plana UN-ova izaslanika za Kosovo Marttija Ahtisaarija ukidanje Republike Srpske (RS) i proglašenje jednostrane neovisnosti Kosova.

(FENA)
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
Ja bih prvi pomogao Komsicu u njegovim namjerama, mozda bi onda to bilo nesto...mozda nas jos ima.

sorry prozor na skretanju.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Jedan001 wrote:
JokTiSi wrote:

Najbolji je!
Haha ja mislim da bi mu djevojcica ladno mogla nalupat par shamara i on bi pobjegao u cosak... fakat sta on moze nishta :(
Podsjetio bih te da je to lik koji je cetnicima vec davao po nosu, pa tako i zaradio zlatnog ljiljana. Zato malo razmisli prije nego sto pocnes valjati gluposti...
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Najbolji je!
Diplomatski, nema sta!! :D :D
bosank_a

Post by bosank_a »

Komsic je odgovorio kao pravi prijedsjednik i svaka mu cast.
Da smo takvog imali '92.godine ne bi nas rat zatekao na spavanju i ishod rat bi sigurno bio drugaciji.Ovako jos se borimo za svaki metar zemlje i za svaki zakon koji bi zemlju ucinio funkcionalnijom.

Haris koji od predizborne kampanje ukida RS usutio se kao mis sto i jeste i nece da se zamjera prijatelju Dodiku.

Dok imamo ovakve unutrasnje neprijatelje u zemlji tesko da se zemlja moze kvalitetno obracunati sa vanjskim neprijateljima.

Na zalost Dejtonski sporazum je podpisan i sa tim podpisom pocinju i zavrsavaju svi b-h problemi, a sto je jos zalosnije oni koji su mu kumovali onda i sada se motaju po b-h politickoj pozornici.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Jedan001 wrote: Haha ja mislim da bi mu djevojcica ladno mogla nalupat par shamara i on bi pobjegao u cosak... fakat sta on moze nishta :(
:shock:

JAO! :-x
bosank_a

Post by bosank_a »

seiko22 wrote:

Najbolji je!
Sa cobanima se i ne razgovara diplomatski :lol:
JokTiSi

Post by JokTiSi »

Prozor wrote:
JokTiSi wrote:

Najbolji je!
Molim moderatora da sankcionise skretanja sa teme.
Da se vratim onda na temu :-D elem potez podrske Kostunice Dodiku je cisto lobiranje kako bi se izvrsio pritisak na Lajcaka da malo "ohladi" sa svojim bitch-anjem, a pocne raditi malo konstruktivnije i u interesu svih. Ovo oko reforme policije je farsa obicna nek se prihvati bilo sta svakako iza toga slijedi izglasavanje novog ustava, a onda ce se opet mijenjati reforma policije :roll:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

seiko22 wrote:
jeza u ledja wrote:
Ahmmed wrote:

Aj agri.
eh, pa citate'l vi dalje od onoga sto napisete?? :P
Objavljeno 25.10.2007. u 18:10
Silajdžić: Izjave Vojislava Koštunice imaju za cilj kulminaciju krize u BiH i na Kosovu
Današnje izjave Vojislava Koštunice predstavljaju flagrantno miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine i njihov jasan cilj je istovremena kulminacija krize u BiH i na Kosovu u momentu rješavanja kosovskog pitanja, ocijenio je danas član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić.

On smatra kako otvorenim nasrtajima na suverenitet BiH i sigurnosnu situaciju u cijelom regionu Srbija pokušava instrumentalizirati sva otvorena pitanja na Balkanu kako bi maksimizirala svoju pregovaračku poziciju u vezi s Kosovom.

"Upravo ovakva politika, koja se svojom retorikom nimalo ne razlikuje od Miloševićevog djelovanja, i dovela je do najvećih zločina od Drugog svjetskog rata u Evropi, ne samo u BiH nego i u cijeloj regiji", kazao je on.

Silajdžić je stava kako su gotovo identični verbalni ataci na suverenitet i teritorijalni integritet BiH u ranim devedesetim godinama prošlog stoljeća prethodili agresiji na Bosnu i Hercegovinu od strane Srbije.

"Takva politika je doživjela poraz i osudu cijelog svijeta i neće biti tolerirana niti će ostvarenje nacionalističkih ciljeva Srbije više ikada imati mogućnost uspjeha. Suverenitet i teritorijalni integritet BiH su neupitni i odbranjeni su od puno žešćih ataka koje je Bosna i Hercegovina već pretrpjela od Srbije", navodi u saopćenju za javnost Haris Silajdžić.

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica ocijenio je danas da je cilj mjera visokog međunarodnog predstavnika za BiH Miroslava Lajčaka i plana UN-ova izaslanika za Kosovo Marttija Ahtisaarija ukidanje Republike Srpske (RS) i proglašenje jednostrane neovisnosti Kosova.

(FENA)

I šta s ovim? Ne rekosmo li da su oba člana Predsjedništva uputila dobre reakcije?
illuminated

Post by illuminated »

Ma ne brinite se. Nema nista od toga. Ovo ce nas malo usporiti, ali sta je tu je.
U situaciji kad smo pod poluprotektoratom, kad je cijeli balkan pokriven NATOm, te neke prijetnje su za malu djecu.
Zvanicna srpska politika vec 20 godina prica neku pricu o eventualnoj destabilizaciji necega, recimo Kosova u slucaju proglasenja nezavisnosti, sada BiH usljed Lajcakovih mjera itd. Jedina veca glupost od toga je moguca
"vojna" reakcija na Kosovu itd.

Ovo je s jedne strane i pozitivno. A evo i kako. Iako to i mala djeca znaju ko je neprijatelj ove drzave, sada je doslo do kristalizacije. Mozda i do najvece do sada. Do otvorenog sukoba. Ima jos jedan momenat.
Dodik zna da mu je odzvonilo. I Ivanicu isto tako. Ivanic ima finu optuznicu za zloupotrbu polozaja u Srpskim sumama i jos za pokusaj davanja mita(poklona) tuziocu. On je gotov. Jedan od likova koji ce da zagine na kraju filma. Do sada umjeren, pragmatican politicar izasao je sa inicijativom za ukidanje bonskih ovlastenja. (http://www.oslobodjenja.ba , tekst Faruka Borica).

Dalje. Dodo je obecavao kule i gradove. Referendum, ekonomski prosperitet, ali od svega toga vraca dugove rafinerije koji su stotine miliona dolara, poklonio jednu a hoce i drugu termoelektranu, totalno srusio povjerenje u banjalucku berzu, niko nece da mu gradi "entitetski" autoput (Strabag npr nece...)..prica o nekim budalastinama kao sto je uvezivanje elektroenergetskog sistema sa srbijom, itd.

I doslo je vrijeme da se kaze CAR JE GO, a vlast slatka.
I Dodo je izabro put koji ce na kratke staze dati rezultat, dugorocno je naravno poguban. Narod je govedo. To se jos jednom pokazuje tacno. Dodi nije vise cilj nista drugo nego da udje u guslarske legende, i da na oprostaju jos jednom zada posljednji udarac Bosni i Hercegovini.

Komentar Lajcaka na izjavu Kostunice je bio da laze! Mislim da je to ponizenje za jednog drzavnika kojem je to upuceno (nezavisno iz koje zemlje dolazi).

Mislim da ce Lajcak ovo sve probati da smiri, jer kada Kosovo za neki mjesec i kusur proglasi nezavisnost, doci ce do slicnog sindroma, (od jeza_u_ledja sam kupio interesantnu sintagmu "desavanje naroda").

U Kosovskom slucaju mozda jos i izrazenije. Cilj ce biti da se omete da se dese istovremeno 2 desavanja naroda da ne bi doslo do rezonancije i destabiliteta balkana. Ovo kratkorocno.
Dugorocno, Dodo, Kostunica i ostala klika iza kojih u daljini stoji brutalni bivsi KGB spijun su bacili rukavicu u lice EU, i to jos mnogo ranije, kada je srusen Ahtisarijev plan. Sada se sukob kristalizuje i vidjecemo kakav odgovor ima EU na ovo.

Za BIH se ne brinite, ali sve ce ici malo sporije nego sto bi trebalo prema konacnom stanju, vjecne ravnoteze.

Neka igre pocnu.

PS:
Pozeljni komentari na razvoj situacije poslije povlacenja SNSD-a i ostalih strana koje mu daju podrsku iz vlasti.
bosank_a

Post by bosank_a »

Da oba su clana predsjednistva odgovorila na provokacije, ali jedan kako treba.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je kazao:

„Koštunici bi bilo bolje da se bavi pitanjima koja su mu posao, odnosno budućnošću Srbije i njenih građana, odnosno svojom zemljom, a da prste drži dalje od BiH, jer bi mogao dobiti i po prstima i po nosu"

Trebamo biti ponosni da imamo takvog prijedsjednika :)
Maraschino

Post by Maraschino »

Ja bih Kostunici uveo embargo na municiju za onaj kalasnjikov iznad Sarajeva :oops:

Ej Kostunjicavi, nije ti RS pokrajina u sastavu Srbije pa da je branis. :?

Sa druge strane , kada god ste podrzavali Srbe van Srbije , njih sve manje kao i Srbije.
seiko22

Post by seiko22 »

bosank_a wrote:
seiko22 wrote:

Najbolji je!
Sa cobanima se i ne razgovara diplomatski :lol:
Diplomato, ako sa "cobanom" pricas "cobanski", dal si ti "diplomata"?? 8-)
mostarac

Post by mostarac »

illuminated wrote:Ma ne brinite se. Nema nista od toga. Ovo ce nas malo usporiti, ali sta je tu je.
U situaciji kad smo pod poluprotektoratom, kad je cijeli balkan pokriven NATOm, te neke prijetnje su za malu djecu.
Zvanicna srpska politika vec 20 godina prica neku pricu o eventualnoj destabilizaciji necega, recimo Kosova u slucaju proglasenja nezavisnosti, sada BiH usljed Lajcakovih mjera itd. Jedina veca glupost od toga je moguca
"vojna" reakcija na Kosovu itd.

Ovo je s jedne strane i pozitivno. A evo i kako. Iako to i mala djeca znaju ko je neprijatelj ove drzave, sada je doslo do kristalizacije. Mozda i do najvece do sada. Do otvorenog sukoba. Ima jos jedan momenat.
Dodik zna da mu je odzvonilo. I Ivanicu isto tako. Ivanic ima finu optuznicu za zloupotrbu polozaja u Srpskim sumama i jos za pokusaj davanja mita(poklona) tuziocu. On je gotov. Jedan od likova koji ce da zagine na kraju filma. Do sada umjeren, pragmatican politicar izasao je sa inicijativom za ukidanje bonskih ovlastenja. (http://www.oslobodjenja.ba , tekst Faruka Borica).

Dalje. Dodo je obecavao kule i gradove. Referendum, ekonomski prosperitet, ali od svega toga vraca dugove rafinerije koji su stotine miliona dolara, poklonio jednu a hoce i drugu termoelektranu, totalno srusio povjerenje u banjalucku berzu, niko nece da mu gradi "entitetski" autoput (Strabag npr nece...)..prica o nekim budalastinama kao sto je uvezivanje elektroenergetskog sistema sa srbijom, itd.

I doslo je vrijeme da se kaze CAR JE GO, a vlast slatka.
I Dodo je izabro put koji ce na kratke staze dati rezultat, dugorocno je naravno poguban. Narod je govedo. To se jos jednom pokazuje tacno. Dodi nije vise cilj nista drugo nego da udje u guslarske legende, i da na oprostaju jos jednom zada posljednji udarac Bosni i Hercegovini.

Komentar Lajcaka na izjavu Kostunice je bio da laze! Mislim da je to ponizenje za jednog drzavnika kojem je to upuceno (nezavisno iz koje zemlje dolazi).

Mislim da ce Lajcak ovo sve probati da smiri, jer kada Kosovo za neki mjesec i kusur proglasi nezavisnost, doci ce do slicnog sindroma, (od jeza_u_ledja sam kupio interesantnu sintagmu "desavanje naroda").

U Kosovskom slucaju mozda jos i izrazenije. Cilj ce biti da se omete da se dese istovremeno 2 desavanja naroda da ne bi doslo do rezonancije i destabiliteta balkana. Ovo kratkorocno.
Dugorocno, Dodo, Kostunica i ostala klika iza kojih u daljini stoji brutalni bivsi KGB spijun su bacili rukavicu u lice EU, i to jos mnogo ranije, kada je srusen Ahtisarijev plan. Sada se sukob kristalizuje i vidjecemo kakav odgovor ima EU na ovo.

Za BIH se ne brinite, ali sve ce ici malo sporije nego sto bi trebalo prema konacnom stanju, vjecne ravnoteze.

Neka igre pocnu.

PS:
Pozeljni komentari na razvoj situacije poslije povlacenja SNSD-a i ostalih strana koje mu daju podrsku iz vlasti.
Biti politicar u RS-u danas nije lako, jer prije ili kasnije morace popustiti. Oni ako izadju iz vlasti raspisace se novi izbori, a onda ce opet oni dobiti. medjunarodna zajednica im nece pristati na njihove zahtjeve i morace da sporvedu zahtjeve medjunarodne zajednice. S druge strane ukoliko popuste njihovi glasaci, koji su tradicionalno miroljubivo i nenasilno opredjeljeni :D ce da im skinu skalp i politicari iz RS bi sad najradije sve potpisali sta im se nudi, ali ne smiju. Mnogo su srali i sad ako odstupe mogli bi po starom dobrom obicaju biti skraceni za glavu, obzirom da nas istorija uci da je malo koji vidjeniji srpski vladar umro prirodnom smrcu. Oni sad imaju jedini put da idu do kraja, a znaju da taj put je put u nestanak. Znaju da su toliko srali da povratka nazad nema, a naprijed idu pred mitraljeska gnijezda. Oni se jedino mole da mitraljez sto kasnije zapuca, a svjesni su da ce zapucat kad tad. Taj mitraljez je medjunarodna zajednica. U svemu tome povuci ce sa sobom i jedan dio svojih bosnjackih pandana, dok se hrvati u ovom svemu ponasaju totalno neutralno i njihovi chobani ce ovaj put ostati neokrznuti.
Dodik bi sad najradije da se vrati godinu i po dana unazad i da moze da prica sasvim drugu pricu, ali on je toliko toga izbljuvao da on vise nije u stanju okrenuti politicku plocu i potpisati bilo sta i de facto je sam sebi svezao ruke i jurisa u svoj nestanak. Sa njim nece nestati i republika srpska, ali ce sigurno doci poslusniji ljudi koji ce korak po korak istu dobro uzdrmati, a nakon duzeg perioda i ukinuti, tj. dovesti je do besmisla postojanja. Ova druga faza ukidanja je malo duzi proces, a pocece sa usvajanjem aprilskih ustavnih amandmana i odvijace se u nekoliko podfaza promjena ustava, dok RS ne postane kulturna zajednica, ako i takva bude postojala. Danas Dodik ne bi bio u stanju potpisati aprilske amandmane jer jednostavno bi ga ubili, a prije ili kasnije ce se isti morati izglasati i postepeno korak po korak ukidati se RS, ministarstvo po ministarstvo, institucija po institucija. To ce uraditi poslusniji od Dodika, a Dodik ce tad vec biti u politickoj penziji ili pod zemljom. Najbolje sto mu se moze desiti po njega samog u ovom trenutku je to da ga Lajcak smjeni i licno mislim da to Dodik i prizeljkuje i to je jedini nacin da se on izvuce, ali ima sva vojska da mu izgine.
Post Reply