DO KADA TRPITI G. PARAVCA!

daduli_sa

#1 DO KADA TRPITI G. PARAVCA!

Post by daduli_sa »

Naletih na clanak o "aktivnosti" naseg predsjednika gospodina Paravca :roll:
Zaiste se pitam do kada cemo mi trpiti mediokritete koji nam sjede na politickim funkcijama i finansiraju se iz nasih dzepova a za uzvrat nam piju krv na slamcicu?! Sta ga boli briga ko je sta ratificirao, prima lovu kao drzavni cinovnik, ne potrckalo kratko_trajuce RS! :x

"12.12.2005 - Paravac podnio zahtjev Ustavnom sudu BiH zbog tužbe protiv SCG-a
Sarajevo • Fena

Član Predsjedništva BiH Borislav Paravac podnio je Ustavnom sudu zahtjev za rješavanje spora između Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Paravac navodi da je Ustav BiH prekršen u postupku pokretanja tužbe BiH protiv Srbije i Crne Gore pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu za kršenja Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida. Tužba koju je 1993. podnijela tadašnja Republika Bosna i Hercegovina, kako se navodi u saopćenju iz Paravčevog kabita, nikada nije ratificirana od državnih institucija. Iza te tužbe ne stoji Republika Srpska ni srpski narod i ona je stoga nelagalna i nelegitimna, stoji u saopćenju."
:x

A mozda postoji i predstavnika srpskog naroda koji bi zeljeli da SCG plati odstetu i za njihova dobra koja su stradala u gradovima koja eto nisu imala "srece i nafake" da dodju pod kontrolu Paravcu i slicnima!
edu

Post by edu »

to mu je odgovor na zahtjev onog klempe za provjeru ustavnosti republike srpske...

problem je sto jadan narod trpi..a njih dvojica ce opet i zajedno iftariti i zajedno bozic docekivati...
danas

Post by danas »

a sto ovo "G. Paravca"?
cuj G.? :? :lol:
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

danas wrote:a sto ovo "G. Paravca"?
cuj G.? :? :lol:
To je i moje pitanje... Cuj Paravac i G. ?? :lol: :lol: :lol: Pa to nemoze nikako :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

To G. u naslovu je radi neke "neutralnosti" autora teme... ako je to ikako moguce jer ko normalan moze biti neutralan kod ovakve provale dana!? :-)
rumenko

Post by rumenko »

mislio je na Govno Paravac...
rumenko

Post by rumenko »

rumenko, pazi na rjecnik!

mod.
Prenj

Post by Prenj »

rumenko wrote:...
Ti ko da si na SerbianCafeu :(
simster

#9 Re: DO KADA TRPITI G. PARAVCA!

Post by simster »

daduli_sa wrote:Naletih na clanak o "aktivnosti" naseg predsjednika gospodina Paravca :roll:
Zaiste se pitam do kada cemo mi trpiti mediokritete koji nam sjede na politickim funkcijama i finansiraju se iz nasih dzepova a za uzvrat nam piju krv na slamcicu?! Sta ga boli briga ko je sta ratificirao, prima lovu kao drzavni cinovnik, ne potrckalo kratko_trajuce RS! :x

"12.12.2005 - Paravac podnio zahtjev Ustavnom sudu BiH zbog tužbe protiv SCG-a
Sarajevo • Fena

Član Predsjedništva BiH Borislav Paravac podnio je Ustavnom sudu zahtjev za rješavanje spora između Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Paravac navodi da je Ustav BiH prekršen u postupku pokretanja tužbe BiH protiv Srbije i Crne Gore pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu za kršenja Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida. Tužba koju je 1993. podnijela tadašnja Republika Bosna i Hercegovina, kako se navodi u saopćenju iz Paravčevog kabita, nikada nije ratificirana od državnih institucija. Iza te tužbe ne stoji Republika Srpska ni srpski narod i ona je stoga nelagalna i nelegitimna, stoji u saopćenju."
:x

A mozda postoji i predstavnika srpskog naroda koji bi zeljeli da SCG plati odstetu i za njihova dobra koja su stradala u gradovima koja eto nisu imala "srece i nafake" da dodju pod kontrolu Paravcu i slicnima!
srbija nema para da placa odstetu, takav zahtjev mogu uputiti samo debili ili muslimanski fanatici.

bosna ima korist od ekonomske saradnje sa srbijom ali muslimanski ektremisti koji traze moralnu satisfakciju u ovoj kretenskoj tuzbi toga nisu svjesni ili su savjesni ali im nacionalisticki ekstremizam i fanatizam ne dozvoljava da se ponasaju u skladu interesa vlastite zemlje i svojih pokoljenja.
danas

Post by danas »

evo :D sve nam je simster :D objasnio :D :lol: :lol: :lol:
Šandor

Post by Šandor »

"DO KADA TRPITI G. PARAVCA!"

Do infarkta. :bih: :dance:
daduli_sa

#12 Re: DO KADA TRPITI G. PARAVCA!

Post by daduli_sa »

simster wrote:
... se ponasaju u skladu interesa vlastite zemlje i svojih pokoljenja...
Jedini dio gdje se covjek moze sloziti sa tobom - upravo radi buducih pokoljenja!

A da ne bude zabune - necemo mi ni u slucaju da presuda bude pozitivna dobiti puno para - bijeda je bijeda, pare nisu ni bitne, BITNO je da u (h)istoriji ostane zabiljezeno da je izvrsena agresija od strane SCG , da ta buduca pokoljenja sa one strane Drine ne dodju opet u neko dogledno vrijeme na ideju da se igraju rata na tudjoj teritoriji. Pri tome vodjeni motom - "ako sta usicarimo, dobro i jeste, ako ne, nikom nista, svakako se nama sve oprasta". Moglo jednom - drugi put nadam se ne! Zato - tuzba treba da ide dalje!
dizZaster

Post by dizZaster »

tuzba je pravosnazna :D Po pitanju tuzbe ni Paravac ni genocidna tvorevina
nemaju legitimitet za osporavanje :D
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

Da su Tihic i Softic ukjlucili i zahtjev da se poniste ratni ciljevi agresora u okviru Tuzbe, sto su morali uciniti, tuzena strana nebi imala pravo zahtjevati ukidanje Tuzbe. Ovako, posto genocidna tvorevina nije tuzena strana, ona potpuno legalno moze zahtjevati ukidanje Tuzbe.

Sada sami procjenite ko je opasniji u agresiji na Republiku BiH, agresor ili izdajnici.
mostarac

Post by mostarac »

E. Jaganjac wrote:Da su Tihic i Softic ukjlucili i zahtjev da se poniste ratni ciljevi agresora u okviru Tuzbe, sto su morali uciniti, tuzena strana nebi imala pravo zahtjevati ukidanje Tuzbe. Ovako, posto genocidna tvorevina nije tuzena strana, ona potpuno legalno moze zahtjevati ukidanje Tuzbe.

Sada sami procjenite ko je opasniji u agresiji na Republiku BiH, agresor ili izdajnici.
a to ti ko inzinjer pravo dobro znas :D

Mislim ne branim ja klempu, daleko od toga gluho bilo, ali i ti pricas i prenosis neciju tudju pamet.

da su to tako postavili, onda bi postojala osnova da se rat proglasi gradjanskim, jer pola drzave u sustini tuzi drugu polu. Jebote pa tu bi cak i ja mogao poderat svakog advokata, ali ti ne vidis dalje od nosa i samo ti je cilj da nesto sikces i da u svakoj recenici ubacis obaveznu rijec izdajnici.
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

umro je mostar wrote:
E. Jaganjac wrote:Da su Tihic i Softic ukjlucili i zahtjev da se poniste ratni ciljevi agresora u okviru Tuzbe, sto su morali uciniti, tuzena strana nebi imala pravo zahtjevati ukidanje Tuzbe. Ovako, posto genocidna tvorevina nije tuzena strana, ona potpuno legalno moze zahtjevati ukidanje Tuzbe.

Mislim ne branim ja klempu, daleko od toga gluho bilo, ali i ti pricas i prenosis neciju tudju pamet.

da su to tako postavili, onda bi postojala osnova da se rat proglasi gradjanskim, jer pola drzave u sustini tuzi drugu polu. Jebote pa tu bi cak i ja mogao poderat svakog advokata, ali ti ne vidis dalje od nosa i samo ti je cilj da nesto sikces i da u svakoj recenici ubacis obaveznu rijec izdajnici.
"Ko god pita ja mu dam"

nemoj se trzati, necu ti je ja ukinuti, to ce uraditi drugi. Mirno spavaj, rata nece biti...Za rat je potrebno dvoje, a mi imamo samo cetnike.

Ratni cilj agresora (SCG) je bio rusenje Ustava Republike BiH, okupacija citave RBiH (a na kraju se zadovoljuo sa pola) i pripajanje Srbiji (plan RAM). Tuzena strana je agresor SCG, a u zahtjev Tuzbe je moralo biti ukljuceno i ponistenje ratnih ciljeva agresora, koji su ostvareni (tzv RS). Samim time je RS predmet tuzbe i kao takva nebi imal pravo podnosti zahtjev za ukidanje Tuzbe.

Tako posto se sudilo za holokaust nacistima u Ninbergu, njihovo zivotno djelo Treci Rajh nije legalizovan, kako bi to zelio "ko god pita ja mu dam", vec je ukinut.. Tako kada se sudi ratnim zlocincima za genocid u Republici BiH i njihovo zivotno djelo tzv RS mora biti ukinuta-(da nema izdajnika to bi bio logican slijed dogadjaja).
mostarac

Post by mostarac »

E. Jaganjac wrote:
umro je mostar wrote:

"Ko god pita ja mu dam"

nemoj se trzati, necu ti je ja ukinuti, to ce uraditi drugi. Mirno spavaj, rata nece biti...Za rat je potrebno dvoje, a mi imamo samo cetnike.

Ratni cilj agresora (SCG) je bio rusenje Ustava Republike BiH, okupacija citave RBiH (a na kraju se zadovoljuo sa pola) i pripajanje Srbiji (plan RAM). Tuzena strana je agresor SCG, a u zahtjev Tuzbe je moralo biti ukljuceno i ponistenje ratnih ciljeva agresora, koji su ostvareni (tzv RS). Samim time je RS predmet tuzbe i kao takva nebi imal pravo podnosti zahtjev za ukidanje Tuzbe.

Tako posto se sudilo za holokaust nacistima u Ninbergu, njihovo zivotno djelo Treci Rajh nije legalizovan, kako bi to zelio "ko god pita ja mu dam", vec je ukinut.. Tako kada se sudi ratnim zlocincima za genocid u Republici BiH i njihovo zivotno djelo tzv RS mora biti ukinuta-(da nema izdajnika to bi bio logican slijed dogadjaja).
Treci Reich bi bio itekako legalizovan da nije vojno porazen, medjutim RS nije vojno porazena i tu je problem,a ti mashi ustavima koliko hoces. A dijete je u stanju dokazati da ukoliko RS postane predmet tuzbe da ce se poceti govoriti samo o bosanskoj komponenti agresije (tj. separatistima) a onda idemo u zakljucak da je ovde bio gradjanski rat, a tek smo onda najebali.
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

umro je mostar wrote:
E. Jaganjac wrote:
umro je mostar wrote: a to ti ko inzinjer pravo dobro znas :D

"Ko god pita ja mu dam"

Treci Reich bi bio itekako legalizovan da nije vojno porazen, medjutim RS nije vojno porazena i tu je problem,a ti mashi ustavima koliko hoces. A dijete je u stanju dokazati da ukoliko RS postane predmet tuzbe da ce se poceti govoriti samo o bosanskoj komponenti agresije (tj. separatistima) a onda idemo u zakljucak da je ovde bio gradjanski rat, a tek smo onda najebali.

Ljudi koji znaju svoju profesiju znaju da nije bitno sta ce se govoriti i sta velikosrbi HOCE, to je JAKO bitno samo tebi. Oni gledaju u dokaze, a dokaza je mali milion da je Srbija izvrsila agresiju na Republiku BiH.
mostarac

Post by mostarac »

isto tako postoji mali milion dokaza za pravednije rjesevanja engleskih problema sa skotskom i irskom pa se ne rjesavaju, ili spanskih sa katalonijom i baskijom, a sad ti razmisli zasto je to tako.
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

umro je mostar wrote:isto tako postoji mali milion dokaza za pravednije rjesevanja engleskih problema sa skotskom i irskom pa se ne rjesavaju, ili spanskih sa katalonijom i baskijom, a sad ti razmisli zasto je to tako.
Nije bas tako

Skotska i Irska su bile tamo cak i prije Velike Britanije. zato i imaju svoje male autonomije, parlamente i td.
genocidna tvorevina nikada nije postojal na tlu bosne, a stvorena je genocidom i izdajom, i odrzava se zahvaljujuci (izmedju ostalog) i "razumjevanju" radodajki poput tebe.
Panta Rei

Post by Panta Rei »

Kurtalisat ćemo se Paravca iduće godine na izborima, ali će nam doći novi SDS-ov krmak. (Oprostite što im ovako tepam.)
:P
Fair_Life

#22 Re: DO KADA TRPITI G. PARAVCA!

Post by Fair_Life »

simster wrote:srbija nema para da placa odstetu, takav zahtjev mogu uputiti samo debili ili muslimanski fanatici.

(...)
Znas li ti plivati?
tbaharis

Post by tbaharis »

sve dok je klempe nema nama napredka, dok on cunja po islamskim konferencijama nama se o glavi radi.

P.S. kazu da je u bolnici, upo mu mobitel u uho :D
meskox

Post by meskox »

srbija nema para da placa odstetu, takav zahtjev mogu uputiti samo debili ili muslimanski fanatici.

bosna ima korist od ekonomske saradnje sa srbijom ali muslimanski ektremisti koji traze moralnu satisfakciju u ovoj kretenskoj tuzbi toga nisu svjesni ili su savjesni ali im nacionalisticki ekstremizam i fanatizam ne dozvoljava da se ponasaju u skladu interesa vlastite zemlje i svojih pokoljenja.

a sto nam se neko napalio na ovu temu,
placace jarane i te kako odradice nekako mozda guzicom ako nista,
Panta Rei

Post by Panta Rei »

meskox wrote:srbija nema para da placa odstetu, takav zahtjev mogu uputiti samo debili ili muslimanski fanatici.

a sto nam se neko napalio na ovu temu,
placace jarane i te kako odradice nekako mozda guzicom ako nista,
Sve se da dogovoriti i srediti. Bitno je da dobijemo presudu, a za odštetu ćemo lako.
:-)
Post Reply