Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ove noci moj grad gleda kraj
sakri djelic koji volis u njedrima ga sacuvaj
jer suza sama necuva dusu tvoga
Sarajeva
I gdje da odem da opet budem ja
iza duge nisu boje samo dan i prasina
a svako zrno kaze zna gdje je dusa Sarajeva
Ref.
Moja gimnazija, tvoja Lenjinova
korak napola blato zadrza
nijednog razloga za moga Saleta
bjezi istina a dusa zaspala
Ove noci moj grad gubi san
cuvaj miris svoj u kosi da nas grije sutradan
jer tvoj svaki pokret zna gdje je dusa Sarajeva
Ove noci moj grad gubi sjaj
al' nije tuga sve sto vidis
topla je noc tvoj zagrljaj
a svaka suza kaze zna gdje je dusa Sarajeva
Ref.
A dusa zaspala...
žišslo mi ga
Oci moje lijepe.... Al vas volim ovako vidjet.... tebe Muha, i Havanu... kada sam mrtav pijan... legnete mi k'o budali samar.. i na ovoj - i na svakoj drugoj temi.
Htio sam, nane mi rahmetli, al' ne mogu da je nadjem -Sarajevo spava, a budna mu raja.... Moze li neko?!
(P.S. A ove misheve, sto im je nesto kao grbavo, sto ih nesto u Sarajevu zulja... Evo jedan vruc u ruku..taze!)
Last edited by Chisum on 12/12/2010 08:41, edited 2 times in total.
popajic wrote:
Nije ni glupo
Ma, kakvo crno bratstvo i jedinstvo !?
Danas je "bratstvo" po jednoj sasvim drugoj liniji .Po cisto ljudskoj svakako ne.
A rat sazivaju uglavnom oni koji ce nekom drugom montirati pusku u ruke. Sami ce se pozabaviti pribavljanjem materijalnih dobara za vlastita pokoljenja...da zive u rahatluku dok narod krvari.
Na Balkanu se ljudi nisu nikad razilazili kao ljudi.
A razilazenje u nasoj situaciji bi bila i linija manjeg otpora i ispunjenje fasizoidnih ideja zacetih u perfidnim,srednjovjekovno funkcionirajucim glavusama.
Nauciti respektovati razlicitosti je tezi put koji bi donio prosperitet svakom osim etnickim bajraktarima , jer bi u tom slucaju i oni postali dio naroda - a to im nikako nije cilj.ONI su kategorija uber alles.
ONI sve nas diskriminiraju.
...
A rat sazivaju uglavnom oni koji ce nekom drugom montirati pusku u ruke. Sami ce se pozabaviti pribavljanjem materijalnih dobara za vlastita pokoljenja...da zive u rahatluku dok narod krvari.
... ovdje bismo se opet mogli vratiti na onaj @felipe-ov post. Koji 'oni' ?! Mi uvijek nekako imamo neke 'njih', koji, eto, hoce da nam pokvare idilu.
... mislim, opet cu reci : ne podrzavam nacionalne torove, kao ni ti. Razlika izmedju tvog i mog posmatranja stvari je samo tu,da ja akceptiram njihovo postojanje, da sam svjesna da su oni tu i da ce se nikad ili ni tad tek tako rasprsiti, istopiti, nestati ... pa svoja razmisljanja prilagodjavam stvarnom stanju stvari, iskljucujuci pri tom tu neku svoju idealnu sliku.
Kad shvatimo da svako ima svoje razloge, onda je lakse ophoditi se sa realnoscu.
... razloge, koji meni mogu biti neshvatljivi, ali - razloge !
Ne razumijem ja ni vjerske fanatike, npr. Nikad mi nece biti jasno, sta se to desava u glavi jednog vehabije. Ali moram uzeti u obzir da je on tu, i da je iz nekog, njemu znanog razloga - to sto jeste.
hmmm ...
Last edited by Zlata M. on 12/12/2010 09:28, edited 1 time in total.
Chisum wrote:
Oci moje lijepe.... Al vas volim ovako vidjet.... tebe Muha, i Havanu... kada sam mrtav pijan... legnete mi k'o budali samar.. i na ovoj - i na svakoj drugoj temi.
Htio sam, nane mi rahmetli, al' ne mogu da je nadjem -Sarajevo spava, a budna mu raja.... Moze li neko?!
(P.S. A ove misheve, sto im je nesto kao grbavo, sto ih nesto u Sarajevu zulja... Evo jedan vruc u ruku..taze!)
samo da dodam
-pridružujem se ponudi u zadnjoj recenici
-nikad oni ljubav prema ovom gradu nece skontat njihov a ne naš problem
Zbog stalnih napada na Sarajevo, pametno se podjestiti sta je tvorac PC govorio jer ocigledno postoji zabluda u glavama PC pucanstva, da je tvorac PC, PIŠAKOPIJAČ, ljubitelj tonskih glazbenih skladbi sa instrumenta navrat nanos napravljenog instrumenta zvanog gusle, etalon za Boziju nesmotrenost, fenomen kad lijecnik postane pacijent,..
Naziv ove teme sadrzi bezbotrebni prijedlig 'U', na medijskoj vjetrometini se desava DISKRIMINACIJA SARAJEVA!
No, sta je ljubitelj dobre kapljice Pišake odnosno Urina govorio:
“Srpska strana u BiH, Predsjedništvo, Vlada, Savjet za nacionalnu bezbjednost koji smo formirali donijela je strateške prioritete srpskog naroda, odnosno strateške ciljeve srpskog naroda, od kojih je prvi strateški cilj razdvajanje od druge dvije nacionalne zajednice, državno razdvajanje. …
Peti strateški cilj je podjela grada Sarajeva na srpski i muslimanski dio i uspostavljanje u svakom od ova dva dijela efektivne državne vlasti te konstitutivne države. …
“Mi danas kontrolišemo cijelu svoju teritoriju, možda kontrolišemo i ponešto teritorije koja bi pripala ili koja će pripasti ako pogodbi bude pripasti drugim nacionalnim zajednicama, ali se tokom rata iz razloga bezbjednosti te teritorije ne mogu ustupati, one se mogu ustupiti jedino nakon garantovanog mira i garantovanih granica od strane međunarodne zajednice.”
Naravno protiv sebe imamo velike sile. Ali još uvijek te sile će se prilagođavati sili srpskog naroda, odnosno njegove težnje da živi u svojoj državi, odnosno u savezu država, odnosno da živi onako kako hoće.
Šta ćemo mi raditi ako dobijemo državu u kojoj smo manjina. Šta ćemo raditi ako zbog jednog potoka ili jedne, jednog brda golog izginemo i opet dobijemo neprijatelja u svoju državu na taj način. ... Evropa ne želi i ne smije da dozvoli islamsku državu ovde,to je naš najveći problem.
Oni žele nas i Hrvate da zadrže u jednoj unitarnoj Bosni da mi kontrolišemo Muslimane a mi Muslimane kontrolisati ne možemo u toj unitarnoj državi.
Mi dobro znamo gdje dođe fundamentalizam da se tu više živjeti ne može, nema tolerancije, oni se natalitetom učetvorostručuju, a mi Srbi nismo tome dorasli, ne da samo mi Srbi nismo tome dorasli, čak ni Hrišćani u Libanu nisu dorasli tim orijentalnim mentalitetima koje daje Islam. ...
Ni Srbi ni Hrvati zajedno natalitetom ne mogu da kontrolišu prodor Islama u Evropu, jer za 5-6 godina bi u unitarnoj Bosni Muslimana bilo preko 51%. ...
Ako oni dakle neće nikakvu islamsku državu na Balkanu, onda je još manje vjerovatno da hoće čistu islamsku državu, dakle islamski kanton, muslimanski kanton na području Bosne. ... da je ovaj sukob podjaren da bi nestali Muslimani.
Mislim da ne treba govoriti o opredjeljenju da li mi svi želimo da živimo u jednoj državi. ... Ja lično smatram da je Srpska Republika BiH privremena država sve do onog momenta dok ne budemo u situaciji da se sve srpske zemlje ujedine. Ako imaju pravo Nijemci i drugi, zašto to ne bi imali i Srbi. ...
Mi možemo sa jednom državom, kao što je Savezna Republika Jugoslavija, da uspostavimo najčvršće veze onoliko koliko je moguće njima da to uradimo. ... Nije ovo samo dogovor samo između nas, nego je dogovor i između nas i Srbije, i između nas i Krajine itd
Još oni nama nisu priznali granice Republike Srpske, Goražde je naše, možda ćemo morati praviti neke ustupke u samom dijelu Sarajeva da bi Goražde ostalo naše, jer značaj Drine za Republiku Srpsku i za srpski narod je ogroman i konačno jedan od strateških ciljeva da Drina ne bude granica, to smo donijeli ovdje u ovoj Skupštini.
Smanjićemo svoju teritoriju, smanjili smo je, ali hoćemo da to bude za sva vremena naša, da u njoj organizujemo jedno slobodno demokratsko društvo, privredu, prosvjetu, informisanje, procvat srpskog društva.
Nije Sarajevo u muslimanskoj državi, nego je Sarajevo u srpskoj državi, jer je sve okolo srpsko. I sve zadržavamo. ...
Ako bude puštena ijedna stopa na neku silu njihovu mi ćemo završiti posao. ... Sarajevo ima više šansi da postane kompletno srpsko nego da postane muslimansko. A najrealnija je šansa da se Sarajevo podijeli i da se stvore dva grada.” ... “sve što je srpsko u Sarajevu zadržaćemo.
Jer nama Sarajevo integriše istočnu Hercegovinu, Staru Hercegovinu i Romaniju ... Romanija ima svoju čaršiju u Sarajevu. I tako će i ostati. ... Gradićemo policentrični razvoj i za takav razvoj nama je Srpsko Sarajevo od neprocjenjive važnosti i nećemo ga dati.
Ukupna srpska nacija treba da se integriše oko nekoliko svojih stvorišta, prije svega oko Beograd pa onda oko nekih čvorova policentričnog razvoja u RS.
Zaista 'apsurd', sto je Bosna i Hercegovina izrazila zelju da ne ostane u Srboslaviji
slobodni armirach wrote:Zbog stalnih napada na Sarajevo, pametno se podjestiti sta je tvorac PC govorio jer ocigledno postoji zabluda u glavama PC pucanstva, da je tvorac PC, PIŠAKOPIJAČ, ljubitelj tonskih glazbenih skladbi sa instrumenta navrat nanos napravljenog instrumenta zvanog gusle, etalon za Boziju nesmotrenost, fenomen kad lijecnik postane pacijent,..
Naziv ove teme sadrzi bezbotrebni prijedlig 'U', na medijskoj vjetrometini se desava DISKRIMINACIJA SARAJEVA!
No, sta je ljubitelj dobre kapljice Pišake odnosno Urina govorio:
“Srpska strana u BiH, Predsjedništvo, Vlada, Savjet za nacionalnu bezbjednost koji smo formirali donijela je strateške prioritete srpskog naroda, odnosno strateške ciljeve srpskog naroda, od kojih je prvi strateški cilj razdvajanje od druge dvije nacionalne zajednice, državno razdvajanje. …
Peti strateški cilj je podjela grada Sarajeva na srpski i muslimanski dio i uspostavljanje u svakom od ova dva dijela efektivne državne vlasti te konstitutivne države. …
“Mi danas kontrolišemo cijelu svoju teritoriju, možda kontrolišemo i ponešto teritorije koja bi pripala ili koja će pripasti ako pogodbi bude pripasti drugim nacionalnim zajednicama, ali se tokom rata iz razloga bezbjednosti te teritorije ne mogu ustupati, one se mogu ustupiti jedino nakon garantovanog mira i garantovanih granica od strane međunarodne zajednice.”
Naravno protiv sebe imamo velike sile. Ali još uvijek te sile će se prilagođavati sili srpskog naroda, odnosno njegove težnje da živi u svojoj državi, odnosno u savezu država, odnosno da živi onako kako hoće.
Šta ćemo mi raditi ako dobijemo državu u kojoj smo manjina. Šta ćemo raditi ako zbog jednog potoka ili jedne, jednog brda golog izginemo i opet dobijemo neprijatelja u svoju državu na taj način. ... Evropa ne želi i ne smije da dozvoli islamsku državu ovde,to je naš najveći problem.
Oni žele nas i Hrvate da zadrže u jednoj unitarnoj Bosni da mi kontrolišemo Muslimane a mi Muslimane kontrolisati ne možemo u toj unitarnoj državi.
Mi dobro znamo gdje dođe fundamentalizam da se tu više živjeti ne može, nema tolerancije, oni se natalitetom učetvorostručuju, a mi Srbi nismo tome dorasli, ne da samo mi Srbi nismo tome dorasli, čak ni Hrišćani u Libanu nisu dorasli tim orijentalnim mentalitetima koje daje Islam. ...
Ni Srbi ni Hrvati zajedno natalitetom ne mogu da kontrolišu prodor Islama u Evropu, jer za 5-6 godina bi u unitarnoj Bosni Muslimana bilo preko 51%. ...
Ako oni dakle neće nikakvu islamsku državu na Balkanu, onda je još manje vjerovatno da hoće čistu islamsku državu, dakle islamski kanton, muslimanski kanton na području Bosne. ... da je ovaj sukob podjaren da bi nestali Muslimani.
Mislim da ne treba govoriti o opredjeljenju da li mi svi želimo da živimo u jednoj državi. ... Ja lično smatram da je Srpska Republika BiH privremena država sve do onog momenta dok ne budemo u situaciji da se sve srpske zemlje ujedine. Ako imaju pravo Nijemci i drugi, zašto to ne bi imali i Srbi. ...
Mi možemo sa jednom državom, kao što je Savezna Republika Jugoslavija, da uspostavimo najčvršće veze onoliko koliko je moguće njima da to uradimo. ... Nije ovo samo dogovor samo između nas, nego je dogovor i između nas i Srbije, i između nas i Krajine itd
Još oni nama nisu priznali granice Republike Srpske, Goražde je naše, možda ćemo morati praviti neke ustupke u samom dijelu Sarajeva da bi Goražde ostalo naše, jer značaj Drine za Republiku Srpsku i za srpski narod je ogroman i konačno jedan od strateških ciljeva da Drina ne bude granica, to smo donijeli ovdje u ovoj Skupštini.
Smanjićemo svoju teritoriju, smanjili smo je, ali hoćemo da to bude za sva vremena naša, da u njoj organizujemo jedno slobodno demokratsko društvo, privredu, prosvjetu, informisanje, procvat srpskog društva.
Nije Sarajevo u muslimanskoj državi, nego je Sarajevo u srpskoj državi, jer je sve okolo srpsko. I sve zadržavamo. ...
Ako bude puštena ijedna stopa na neku silu njihovu mi ćemo završiti posao. ... Sarajevo ima više šansi da postane kompletno srpsko nego da postane muslimansko. A najrealnija je šansa da se Sarajevo podijeli i da se stvore dva grada.” ... “sve što je srpsko u Sarajevu zadržaćemo.
Jer nama Sarajevo integriše istočnu Hercegovinu, Staru Hercegovinu i Romaniju ... Romanija ima svoju čaršiju u Sarajevu. I tako će i ostati. ... Gradićemo policentrični razvoj i za takav razvoj nama je Srpsko Sarajevo od neprocjenjive važnosti i nećemo ga dati.
Ukupna srpska nacija treba da se integriše oko nekoliko svojih stvorišta, prije svega oko Beograd pa onda oko nekih čvorova policentričnog razvoja u RS.
Zaista 'apsurd', sto je Bosna i Hercegovina izrazila zelju da ne ostane u Srboslaviji
Ja ostari a nijesam nista naucio ,zato molim vas obnjasnite mi neke stvari !!
iz koje je ovo godine??
dok ne budemo u situaciji da se sve srpske zemlje ujedine
Pa razmislila, @Pipi.
Ja govorim o vremenu nakon sto se sve desilo.
Neda Amerika islamsku državicu u Evropi, pa se ne možemo razdvojiti i sve da Bošnjaci hoće da se po Karadžićevom receptu iz 1992. razdvoje od ostala dva-tri naroda!
Ove noci moj grad gleda kraj
sakri djelic koji volis u njedrima ga sacuvaj
jer suza sama necuva dusu tvoga
Sarajeva
I gdje da odem da opet budem ja
iza duge nisu boje samo dan i prasina
a svako zrno kaze zna gdje je dusa Sarajeva
Ref.
Moja gimnazija, tvoja Lenjinova
korak napola blato zadrza
nijednog razloga za moga Saleta
bjezi istina a dusa zaspala
Ove noci moj grad gubi san
cuvaj miris svoj u kosi da nas grije sutradan
jer tvoj svaki pokret zna gdje je dusa Sarajeva
Ove noci moj grad gubi sjaj
al' nije tuga sve sto vidis
topla je noc tvoj zagrljaj
a svaka suza kaze zna gdje je dusa Sarajeva
Ref.
A dusa zaspala...
žišslo mi ga
..padne li ikome na pamet da je i taj sto pjeva , sve mazeci se i tepajuci...nagulio...
A i taj Sale iz pjesme je vjerovatno ...ili je zarad mimikrije i kamuflaze uzeo nadimak Saki ,posto pomalo ipak asocira na Safet...
...jbte muha ,jadni su ti komentari na ovoj temi ...svedeni na obicna satro proseravanja..
Sta ocekivati od ove djece ,ako ti ne vidis razliku (ili neces da je vidis).. u onom nekadasnjem i ovom federalnom...ne pomazes im da stvari sagledaju onakvim kakve su , a to je jako vazno ako se zeli koliko toliko stvari vratiti u normalu..
..padne li ikome na pamet da je i taj sto pjeva , sve mazeci se i tepajuci...nagulio...
A i taj Sale iz pjesme je vjerovatno ...ili je zarad mimikrije i kamuflaze uzeo nadimak Saki ,posto pomalo ipak asocira na Safet...
...jbte muha ,jadni su ti komentari na ovoj temi ...svedeni na obicna satro proseravanja..
Sta ocekivati od ove djece ,ako ti ne vidis razliku (ili neces da je vidis).. u onom nekadasnjem i ovom federalnom...ne pomazes im da stvari sagledaju onakvim kakve su , a to je jako vazno ako se zeli koliko toliko stvari vratiti u normalu..
prihvacam
samo mi cire šta nije tacno
a što se djece tice zar nije bolje da istinu znaju--bar su mene vazda tako ucili--sinak,bolje i ružna istina nego lijepa laž
ps. http://hr.wikipedia.org/wiki/Republika_Srpska
Bosanski Srbi su se u političkom smislu počeli organizirati 24. listopada 1991. kada su osnovali Skupštinu srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. 21. studenoga 1991. godine skupština je objavila da sve općine, mjesne zajednice, i naseljena mjesta gdje je više od 50% stanovnika glasalo da Bosna i Hercegovina ostane u Jugoslaviji, postaju dijelom "srpskih autonomnih oblasti". Republika Srpska Bosna i Hercegovina proglašena je 9. siječnja 1992.,[2] dok je 28. veljače donijet Ustav Republike Srpske Bosne i Hercegovine, u kojem je pisalo da teritorij ove republike obuhvaća srpske autonomne oblasti, općine i druge srpske etničke entitete u Bosni i Hercegovini. Republika je proglašena dijelom jugoslavenske federalne države.
Kada je Bosna i Hercegovina 5. travnja 1992. godine proglasila neovisnost, Srpska Republika Bosna i Hercegovina proglašava 7. travnja 1992. godine odvajanje od Bosne i Hercegovine i ostanak u Jugoslaviji. Ipak, kada su Srbija i Crna Gora kao jedine de facto preostale jugoslavenske republike, 27. travnja 1992. godine proglasili Saveznu Republiku Jugoslaviju, Republika Srpska i Republika Srpska Krajina su same po sebi izdvojene iz granica federacije, iako sve do 1995. godine to nisu priznale.
Ime republike je promijenjeno u Republika Srpska 12. kolovoza 1992. godine. Nastala je na zločinu u Srebrenici gdje je pobijeno više tisuća stanovnika Srebrenice i okolnih sela, od strane ratnog zločinca Ratka Mladića, uz "blagoslov" današnjeg haškog zatvorenika i ratnog zločinca Radovana Karadžića. Etničkim čišćenjem sa njezina teritorija protjerano je nekoliko stotina tisuća Hrvata i Bošnjaka.
Last edited by muha_sa on 12/12/2010 14:13, edited 1 time in total.
@muha
...Ime republike je promijenjeno u Republika Srpska 12. kolovoza 1992. godine. Nastala je na zločinu u Srebrenici gdje je pobijeno više tisuća stanovnika Srebrenice i okolnih sela, od strane ratnog zločinca Ratka Mladića, uz "blagoslov" današnjeg haškog zatvorenika i ratnog zločinca Radovana Karadžića. Etničkim čišćenjem sa njezina teritorija protjerano je nekoliko stotina tisuća Hrvata i Bošnjaka.
Tacno...uz "male" ispravke - agresorske horde jesu 1992 samoproglasile RS.Te iste horde su napravile spomenute zlocine 1995 i te iste godine je nas predsjednik predsjednistva svojim potpisom u Daytonu - ozvanicio RS kao legalnu tvorevinu.
Ucini mi se da smo otisli u off topic, ipak nismo...sve je povezano !
prihvacam
samo mi cire šta nije tacno
a što se djece tice zar nije bolje da istinu znaju--bar su mene vazda tako ucili--sinak,bolje i ružna istina nego lijepa laž
ps. http://hr.wikipedia.org/wiki/Republika_Srpska
Bosanski Srbi su se u političkom smislu počeli organizirati 24. listopada 1991. kada su osnovali Skupštinu srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. 21. studenoga 1991. godine skupština je objavila da sve općine, mjesne zajednice, i naseljena mjesta gdje je više od 50% stanovnika glasalo da Bosna i Hercegovina ostane u Jugoslaviji, postaju dijelom "srpskih autonomnih oblasti". Republika Srpska Bosna i Hercegovina proglašena je 9. siječnja 1992.,[2] dok je 28. veljače donijet Ustav Republike Srpske Bosne i Hercegovine, u kojem je pisalo da teritorij ove republike obuhvaća srpske autonomne oblasti, općine i druge srpske etničke entitete u Bosni i Hercegovini. Republika je proglašena dijelom jugoslavenske federalne države.
Kada je Bosna i Hercegovina 5. travnja 1992. godine proglasila neovisnost, Srpska Republika Bosna i Hercegovina proglašava 7. travnja 1992. godine odvajanje od Bosne i Hercegovine i ostanak u Jugoslaviji. Ipak, kada su Srbija i Crna Gora kao jedine de facto preostale jugoslavenske republike, 27. travnja 1992. godine proglasili Saveznu Republiku Jugoslaviju, Republika Srpska i Republika Srpska Krajina su same po sebi izdvojene iz granica federacije, iako sve do 1995. godine to nisu priznale.
Ime republike je promijenjeno u Republika Srpska 12. kolovoza 1992. godine. Nastala je na zločinu u Srebrenici gdje je pobijeno više tisuća stanovnika Srebrenice i okolnih sela, od strane ratnog zločinca Ratka Mladića, uz "blagoslov" današnjeg haškog zatvorenika i ratnog zločinca Radovana Karadžića. Etničkim čišćenjem sa njezina teritorija protjerano je nekoliko stotina tisuća Hrvata i Bošnjaka.
Pa da ti ''knernem kad vec tašpi''...
hr.wikipedia.org/wiki
Dosta šturo i subjektivno pojašnjenje etničkih sukoba koji su se ovdje desili. I ako je to ''istina'' po kojoj ti i slični učite djecu,neka im je Bog na pomoći..
Ljebo da ih stišpu na miru ,dobro bi im došlo , možda i progledaju..
Grehota je da na djeci ''liječimo'' sopstvene frustracija...
Baltazar-x wrote:
hr.wikipedia.org/wiki
Dosta šturo i subjektivno pojašnjenje etničkih sukoba koji su se ovdje desili. I ako je to ''istina'' po kojoj ti i slični učite djecu,neka im je Bog na pomoći..
a čuj, šturo? imaš milion 'aških presuda sa detaljnim objašnjenjima ako ti je do detalja. i objektivnosti...
ah da, cijeli svijet protiv Srba... šajze, uvijek čovjeka argumentovano potučete...
Baltazar-x wrote:
hr.wikipedia.org/wiki
a čuj, šturo? imaš milion 'aških presuda sa detaljnim objašnjenjima ako ti je do detalja. i objektivnosti...
ah da, cijeli svijet protiv Srba... šajze, uvijek čovjeka argumentovano potučete...
A haške istine...Uvjek zaboravim..
Bojim se da ste prenebregnuli cinjenicu,da vi ovdje ne živite sa sudijom Robinsonom nego sa Srbima i Hrvatima..Možda bi bilo bolje da poslušate njih šta kažu ,nego njega...Čovjek je profesionalac , radi za pare...a pare uglavnom daju Ameri , svjetski uzor pravde i čestitosti..
Pitam se koji će Muhini argumenti biti, kada je sarajevska multietnicnost u pitanju (vracam se na temu)... kada ( ako se ovaj trend iseljavanja nebosnjaka iz SA nastavi)..u SA od Srba ostanu samo zaposleni u državnim organima i ovih par Srba sto igraju u Želji...
O kakvoj BiH tada možemo pričati..?
Kakva je to visenacionalna država u kojoj će joj glavni grad biti naseljen samo jednim narodom koji u njoj živi..
Ima li igdje takav primjer..
Baltazar-x wrote:
hr.wikipedia.org/wiki
Bojim se da ste prenebregnuli cinjenicu,da vi ovdje ne živite sa sudijom Robinsonom nego sa Srbima i Hrvatima..Možda bi bilo bolje da poslušate njih šta kažu nego njega...Čovjek je profesionalac , radi za pare...a pare uglavnom daju Ameri , svjetski uzor pravde i čestitosti..
Pitam se koji će Muhini argumenti biti, kada je sarajevska multietnicnost u pitanju (vracam se na temu)... kada ( ako se ovaj trend iseljavanja nebosnjaka iz SA nastavi)..u SA od Srba ostanu samo zaposleni u državnim organima i ovih par Srba sto igraju u Želji...
ne bih više s tobom jer si ocito mlad te neke cinjenice ne znaš il ne želiš da znaš
-šta ono bi prilikom reintegracije okupiranih SA.opština
-gdje odoše stanovnici Grbavice,Ilidže-Osjeka,Blašuja-Hadžica-Vogošce-Semizovca-Ilijaša-Podlugova.....
-znaš li ti da se sve i jedan stan predratnim stanovnicima vratio i da su skoro sve i jedan prodat
-znaš li da se mom poznaniku stan vratio,adaptiro i on isti dan taj stan tuhno--isti stan koji je on svojom rukom, prilikom odlaska, zapalio.
-jel istina da je vecina stanova na Grbavici zapaljena prilikom napuštanja Grbavice--to ti ocito ne znaš
-ima toga još al ne bih---meni forum dodje da prekratim penzionerske dane
ps---i nemoj prepravljat naslov teme ne treba pisat to--to se zna da sam oduševljen Sarajevom i da sam spreman i poginut za svoj grad.
Baltazar-x wrote:
Bojim se da ste prenebregnuli cinjenicu,da vi ovdje ne živite sa sudijom Robinsonom nego sa Srbima i Hrvatima..Možda bi bilo bolje da poslušate njih šta kažu ,nego njega...Čovjek je profesionalac , radi za pare...a pare uglavnom daju Ameri , svjetski uzor pravde i čestitosti..
Kakva je to visenacionalna država u kojoj će joj glavni grad biti naseljen samo jednim narodom koji u njoj živi..
da, da, ugroženost Srba... kao i uvijek
ako je čovjek profesionalac onda radi svoj posao dosljedno. to je profesionalizam, bez obzira ko ga plaća i koliko ga plaća. kontaš?
pošto vidim da si kontradiktoran sam sebi evo ti jedan jednostavan primjer: neki fudbaler se naljuti što mu platu snize u klubu i on kaže: ja sam profesionalac, igraću najbolje što znam i trudiću se da dam sve od sebe, bez obzira na novac...
biće da su Amerikanci izmišljali činjenice po presudama... ah, pogodi još nešto, suđenja u Haagu su JAVNA... bujrum, demantuj činjenice
Baltazar-x wrote:
Imas li ti neki statisticki podatak oko ovog iseljavanja nebosnjaka iz Sarajeva... Znaci negdje napismeno da pise "u 2007,08,09..godine se iselilo toliko i toliko tih i tih..."???
Jel te ljude iko tjera???
Znas kako je to... Evo ti moj primjer: Apsolvent sam na faxu i kontam da cu ga za godinu zavrsiti (mislim diplomirati)... Da sam bio malo manje lijen do sada, vec sam mogao i staz odraditi... Eh sad, trebam ja reci da su za to krivi profesori jer ja jos nisam zavrsio, i da se iz nekog revolta sad prebacim na neki drugi fax... Sam sam kriv sto sam zakocio sa ispitima i sad trebam krivicu traziti u drugima...
@baltazar x,
...
Uh, mijesas kruske i jabuke !
Nema takvog primjera, kao sto nije bilo ni ovako poganog rata nakon 1945.
Imam mnogo zamjerki na sadasnje Rajvosa, ALI ne zaboravljam ( a ne bi ni ti trebao !) na proglas haskog osudjenika Krajisnika, kojim je trazio da se svi "pravi" Srbi isele iz Sarajeva.Neiseljeni su za "junacine" sa brda postali Alijini Srbi.A "pravi" se nakon rokanja vratise da grade jos ljepse i starije istocno Sarajevo.
Jebem mu misa, mislio sam da smo bar osnovne stvari savladali
dakle samo da se ope' podsjetimo e sad valjda ocekuju da im damo po milion svakome i stan od 200 kvadrata nedje oko zapaljene gume pa da sarajevo ope' bude bez diskriminacije
kako tesko pada shvatanje da zivot u cajnicu i gackom nije ni priblizno lijep kao onaj u seheru al hajd oni su ih birali,oni su ih slusali,oni ih i danas slusaju...zato opet ponavljam slusajte ih i dalje i svi za beograd
a moraš priznati da je krajišniku ona fora sa iseljavanjem srba u toku reintegracije bila fenomenalna - a tek osnivanje istočnog sarajeva, da ne pričam..
ma treba podržati sve srpske fasisticke lidere od karadžića do dodika, koga oni povedu put u uspjeh i ekonomski napredak mu je zagarantovan