Dino Merlin vrijedja muslimane
- Karadoz
#1 Dino Merlin vrijedja muslimane
NBS je samo uputila javni apel autoru i izvođaču pjesme Edinu Dervišhalidoviću (Merlinu) da obustavi emitiranje spota i uvidi grešku koju je počinio autor spota.
SARAJEVO - Narodna bošnjaka stranka (NBS) priopćila je danas kako nije tražila zabranu emitiranja spota Dine Merlina za pjesmu Dabogda, kako su izvjestili neki mediji.
NBS je samo uputila javni apel autoru i izvođaču pjesme Edinu Dervišhalidoviću (Merlinu) da obustavi emitiranje spota i uvidi grešku koju je počinio autor spota.
"S obzirom na izjavu Dine Merlina «kako nema komentar», smatramo da je on taj apel ignorirao, pa ćemo stoga biti prinuđeni obratiti se Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) da iznese svoj stav o odgovornosti medija koji emitiraju ovaj uvrijedljivi spot" ističe u priopćenju predsjednik NBS Nedžad Latić.
NBS ostaje pri uvjerenju da je to uvredljiv spot za muslimane vjernike i da ga kao takvog treba bojkotirati.
POdsjećamo NBS je jučer izdala priopćenje u kojem ova stranka ističe kako smatra neprimjerenim spot Dine Merlina sa pjesmom Dabogda u kojem lik imama sa ahmedijom pleše na način nedostojan takve vjerske titule.
"Kontekst pjesme u kojoj se spominje Allahovo ime, ne ostavlja mjesta nikakvoj umjetničkoj fikciji ili aluziji, osim da plesač sa ahmedijom na glavi, uz dvojicu drugih kršćanskih svećenika, predstavlja islamskog svećenika", rečeno je u spriopćenju NBS-a, koje je potpisao njen predsjednik Nedžad Latić.
Nije stvar samo napraviti p[jesmu nego je i marketinski odraditi.. Dino je to uradio u svom stilu sto znaci prilagodjen vremenu, uvjeravam vas da ce pjesma postatio jit u Srbiji dok ne trepnete okom.. samo zato sto je Bosnjaci "ne vole" ..
SARAJEVO - Narodna bošnjaka stranka (NBS) priopćila je danas kako nije tražila zabranu emitiranja spota Dine Merlina za pjesmu Dabogda, kako su izvjestili neki mediji.
"S obzirom na izjavu Dine Merlina «kako nema komentar», smatramo da je on taj apel ignorirao, pa ćemo stoga biti prinuđeni obratiti se Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) da iznese svoj stav o odgovornosti medija koji emitiraju ovaj uvrijedljivi spot" ističe u priopćenju predsjednik NBS Nedžad Latić.
NBS ostaje pri uvjerenju da je to uvredljiv spot za muslimane vjernike i da ga kao takvog treba bojkotirati.
POdsjećamo NBS je jučer izdala priopćenje u kojem ova stranka ističe kako smatra neprimjerenim spot Dine Merlina sa pjesmom Dabogda u kojem lik imama sa ahmedijom pleše na način nedostojan takve vjerske titule.
"Kontekst pjesme u kojoj se spominje Allahovo ime, ne ostavlja mjesta nikakvoj umjetničkoj fikciji ili aluziji, osim da plesač sa ahmedijom na glavi, uz dvojicu drugih kršćanskih svećenika, predstavlja islamskog svećenika", rečeno je u spriopćenju NBS-a, koje je potpisao njen predsjednik Nedžad Latić.
Nije stvar samo napraviti p[jesmu nego je i marketinski odraditi.. Dino je to uradio u svom stilu sto znaci prilagodjen vremenu, uvjeravam vas da ce pjesma postatio jit u Srbiji dok ne trepnete okom.. samo zato sto je Bosnjaci "ne vole" ..
-
JMJ
#2 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
MENE, Boga mi, ne vrijedja Dino
MENE vrijedja Ceric, Latic i ostala klika kojima je Islam profesija, pa MENE zloupotrbljava za svoje nakaradne ciljeve, dok me ne dokusuri, on, a ne tamo neki cetnici i ustase.
Laticu, znas ti kako se te stvari rade, ako te neko uvrijedio i povrijedio, na Sud s njim, pusti, ba, MENE, nemam JA nista sa tim.
MENE vrijedja Ceric, Latic i ostala klika kojima je Islam profesija, pa MENE zloupotrbljava za svoje nakaradne ciljeve, dok me ne dokusuri, on, a ne tamo neki cetnici i ustase.
Laticu, znas ti kako se te stvari rade, ako te neko uvrijedio i povrijedio, na Sud s njim, pusti, ba, MENE, nemam JA nista sa tim.
- pike
#3 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Joj zar Latic i kompanija, u toj nazovi stranci, nemaju nista pametnije da rade. Imaju li neki plan kako konstruktivno ispuniti dan ili se samo bave budalastinama? Vrijedjal' Latica sto ljudi nemaju sta jest, sto se ljudi ubijaju po gradu ko na divljem zapadu ili mu je bas spot dine zapo za oko. Koji kreten jebo te.
@ autor teme,...meni je vise zapelo za oko ovo sto se imbecili iz stranke bave ovakvim budalastinama, a ja da sam na Dininom mjestu isto nebi imao komentara na ovakvu glupost.
@ autor teme,...meni je vise zapelo za oko ovo sto se imbecili iz stranke bave ovakvim budalastinama, a ja da sam na Dininom mjestu isto nebi imao komentara na ovakvu glupost.
- kanada71
#4 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
U Kanadi smo vec poceli kampanju protiv ovog albuma i seoske mlade Dine, koji bi za pare pjevao i sa Arkanom ako bi to pomoglo prodaju CD-a u Srbiji. Jedno rjesenje nam je palo napamet koje moze da zvuci nelogicno, ali... Cim izadje u prodaju album treba skinuti i postaviti na internet za besplatan download i to na sto vise mjesta. Kada nekome na Balkanu kazes nemoj to, on ce bas htjeti to (o bilo cemu da se radi). Zato, ako kazete Balkancima nemojte kupovat Dinin album....dobit cete upravo kontra efekat. Ali ako 80, 90% pa i vise ljudi dobije album besplatno, Dini profit ce biti mali. 
- pike
#5 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Nadam se da se radi o sarkazmukanada71 wrote:U Kanadi smo vec poceli kampanju protiv ovog albuma i seoske mlade Dine, koji bi za pare pjevao i sa Arkanom ako bi to pomoglo prodaju CD-a u Srbiji. Jedno rjesenje nam je palo napamet koje moze da zvuci nelogicno, ali... Cim izadje u prodaju album treba skinuti i postaviti na internet za besplatan download i to na sto vise mjesta. Kada nekome na Balkanu kazes nemoj to, on ce bas htjeti to (o bilo cemu da se radi). Zato, ako kazete Balkancima nemojte kupovat Dinin album....dobit cete upravo kontra efekat. Ali ako 80, 90% pa i vise ljudi dobije album besplatno, Dini profit ce biti mali.
-
Umjetnik a
#6 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
hahhaha
od svih političara oni uhvatili dinu
od svih političara oni uhvatili dinu
-
nigdje.nikog
#7 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
U ovom spotu se ne ismijava samo Hodza.
Kolko se sjecam sa hodzom su zaigrali i fratar i pop.
A tek koja sprdnja sa dimnjacarima...
Treba ovo zabraniti
Treba ovo zabraniti
- ProbuseniDolar
#8 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
JMJ wrote:MENE, Boga mi, ne vrijedja Dino
- olduser
#9 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
mater im, nek idu rjesavat bitnije probleme, oni se uhvatili spota...
- stulic
#10 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Naprotiv, treba se jos vise sa njima sprdati. Mislim ako cemo zabraniti spot jer nekog vrijedja, zasto onda nebi zabranili i praktikovanje religija jer svojim primitivnim i radikalnim pogledima na svijet i zivot vrijedjaju druge.nigdje.nikog wrote:U ovom spotu se ne ismijava samo Hodza.
Treba ovo zabraniti
Posto necemo povrat u komunisticko doba, necemo braniti ni spotove, knjige, crteze i karikature.
- Karadoz
#11 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Po meni apsolutno nema poblma u sotu, problem je u mentalnom sklopu Dine alias Merlina koji se do juce deklarisao kao veliki MUSLIMAN bas sa svim velikim slovima.. da bi onda uradio ono sto nikako nije smio, posto je vjerski veoma dobro potkovan.
Znaci ovdje samo mozemo raspravljati o karakteru "Melina"a nikako o spotu ... recimo da je on u okviru dovoljene umjetnicke keativnosti, s tim da neko ko se ocituje kao veliki vijernik to sei nije smio dopustti, ali time s eopet vracamo na karakter autora...
Znaci ovdje samo mozemo raspravljati o karakteru "Melina"a nikako o spotu ... recimo da je on u okviru dovoljene umjetnicke keativnosti, s tim da neko ko se ocituje kao veliki vijernik to sei nije smio dopustti, ali time s eopet vracamo na karakter autora...
-
nigdje.nikog
#12 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
E jebiga, nisam vjerovao da ima ovakvih bukvalista na forumu.stulic wrote:Naprotiv, treba se jos vise sa njima sprdati. Mislim ako cemo zabraniti spot jer nekog vrijedja, zasto onda nebi zabranili i praktikovanje religija jer svojim primitivnim i radikalnim pogledima na svijet i zivot vrijedjaju druge.nigdje.nikog wrote:U ovom spotu se ne ismijava samo Hodza.
Treba ovo zabraniti
Posto necemo povrat u komunisticko doba, necemo braniti ni spotove, knjige, crteze i karikature.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#13 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
kanada71 wrote:U Kanadi smo vec poceli kampanju protiv ovog albuma i seoske mlade Dine, koji bi za pare pjevao i sa Arkanom ako bi to pomoglo prodaju CD-a u Srbiji. Jedno rjesenje nam je palo napamet koje moze da zvuci nelogicno, ali... Cim izadje u prodaju album treba skinuti i postaviti na internet za besplatan download i to na sto vise mjesta. Kada nekome na Balkanu kazes nemoj to, on ce bas htjeti to (o bilo cemu da se radi). Zato, ako kazete Balkancima nemojte kupovat Dinin album....dobit cete upravo kontra efekat. Ali ako 80, 90% pa i vise ljudi dobije album besplatno, Dini profit ce biti mali.
Ja mislim bas suprotno, skino sam (vec je postavljen na sa-x bar 4x) album i vidim da je OK i da vrijedi kupiti.
Da je bilo srece da Dino prezentira Bosnu na Evroviziji, bili bi prvi.
A ono sto hodza, pop i svestenik plesu limbo je bas pozitivno. Promjenila bi se i slika o islamu (evropskom , bosanskom).
Samo zbog spota vrijedi kupit CD. Jos ako stavi Video-Spot kao bonus, moze se onda i raji poklanjat.
Kad se hodza vec moze ozenit i djecu pravit sta fali ako plese..
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Prekjuce je Barbarez osvojio 3 mjesto u auto-fudbalu*, na prvom evropskom prvenstvu, svi drugi su doveli polunage djevojke ili oskudno obucene,
pored njega je bila (valjda bosanka) djevojka u bosanskoj narodnoj nosnji, sad jos samo fali da se i Barbarez pocne kritikovat jer je
djevojku u nosnji stavio u isti red ko one "golisave"

da je samo malo agresivnije vozio, pobjedio bi, cak mu je ostalo citavo auto u rezervi.
Cudi me da nema teme, ili ima neki lijevi naslov
-
zlajo
#14 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Spot je dosta dobro napravljen i ne vrijeda nikoga,osim one koji su ograniceni.Njih ce ionako uvijek nesto vrijedati,sto vise govori o vlastitoj ogranicenosti.BiH je imala jedan slobodan pristup religiji,i bilo bi dobro za nju da tako i ostane.Oni koji danas osuduju taj spot,sutra ce traziti jos vece kazne u "ime visih ciljeva".Mozda je to i cilj tih, koji osuduju ovaj spot.
- Karadoz
#15 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Po meni apsolutno nema poblma u sotu, problem je u mentalnom sklopu Dine alias Merlina koji se do juce deklarisao kao veliki MUSLIMAN bas sa svim velikim slovima.. da bi onda uradio ono sto nikako nije smio, posto je vjerski veoma dobro potkovan.zlajo wrote:Spot je dosta dobro napravljen i ne vrijeda nikoga,osim one koji su ograniceni.Njih ce ionako uvijek nesto vrijedati,sto vise govori o vlastitoj ogranicenosti.BiH je imala jedan slobodan pristup religiji,i bilo bi dobro za nju da tako i ostane.Oni koji danas osuduju taj spot,sutra ce traziti jos vece kazne u "ime visih ciljeva".Mozda je to i cilj tih, koji osuduju ovaj spot.
- kirby
#16 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Karadoz wrote:Po meni apsolutno nema poblma u sotu, problem je u mentalnom sklopu Dine alias Merlina koji se do juce deklarisao kao veliki MUSLIMAN bas sa svim velikim slovima.. da bi onda uradio ono sto nikako nije smio, posto je vjerski veoma dobro potkovan.zlajo wrote:Spot je dosta dobro napravljen i ne vrijeda nikoga,osim one koji su ograniceni.Njih ce ionako uvijek nesto vrijedati,sto vise govori o vlastitoj ogranicenosti.BiH je imala jedan slobodan pristup religiji,i bilo bi dobro za nju da tako i ostane.Oni koji danas osuduju taj spot,sutra ce traziti jos vece kazne u "ime visih ciljeva".Mozda je to i cilj tih, koji osuduju ovaj spot.
a sto bi mi trebali raspravljati o karakteru autora?
-
in33sa
#17 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Ova i slicne teme samo dokazuju kakva je palanka i selendra Sarajevo postalo.
- stulic
#18 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Bila je teme uz live komentare: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=51246topcam wrote:kanada71 wrote:U Kanadi smo vec poceli kampanju protiv ovog albuma i seoske mlade Dine, koji bi za pare pjevao i sa Arkanom ako bi to pomoglo prodaju CD-a u Srbiji. Jedno rjesenje nam je palo napamet koje moze da zvuci nelogicno, ali... Cim izadje u prodaju album treba skinuti i postaviti na internet za besplatan download i to na sto vise mjesta. Kada nekome na Balkanu kazes nemoj to, on ce bas htjeti to (o bilo cemu da se radi). Zato, ako kazete Balkancima nemojte kupovat Dinin album....dobit cete upravo kontra efekat. Ali ako 80, 90% pa i vise ljudi dobije album besplatno, Dini profit ce biti mali.
Ja mislim bas suprotno, skino sam (vec je postavljen na sa-x bar 4x) album i vidim da je OK i da vrijedi kupiti.
Da je bilo srece da Dino prezentira Bosnu na Evroviziji, bili bi prvi.
A ono sto hodza, pop i svestenik plesu limbo je bas pozitivno. Promjenila bi se i slika o islamu (evropskom , bosanskom).
Samo zbog spota vrijedi kupit CD. Jos ako stavi Video-Spot kao bonus, moze se onda i raji poklanjat.
Kad se hodza vec moze ozenit i djecu pravit sta fali ako plese..
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Prekjuce je Barbarez osvojio 3 mjesto u auto-fudbalu*, na prvom evropskom prvenstvu, svi drugi su doveli polunage djevojke ili oskudno obucene,
pored njega je bila (valjda bosanka) djevojka u bosanskoj narodnoj nosnji, sad jos samo fali da se i Barbarez pocne kritikovat jer je
djevojku u nosnji stavio u isti red ko one "golisave"
da je samo malo agresivnije vozio, pobjedio bi, cak mu je ostalo citavo auto u rezervi.
Cudi me da nema teme, ili ima neki lijevi naslov![]()
- Karadoz
#19 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Preskoci temu i zivi zivot daljekirby wrote:Karadoz wrote:Po meni apsolutno nema poblma u sotu, problem je u mentalnom sklopu Dine alias Merlina koji se do juce deklarisao kao veliki MUSLIMAN bas sa svim velikim slovima.. da bi onda uradio ono sto nikako nije smio, posto je vjerski veoma dobro potkovan.zlajo wrote:Spot je dosta dobro napravljen i ne vrijeda nikoga,osim one koji su ograniceni.Njih ce ionako uvijek nesto vrijedati,sto vise govori o vlastitoj ogranicenosti.BiH je imala jedan slobodan pristup religiji,i bilo bi dobro za nju da tako i ostane.Oni koji danas osuduju taj spot,sutra ce traziti jos vece kazne u "ime visih ciljeva".Mozda je to i cilj tih, koji osuduju ovaj spot.
a sto bi mi trebali raspravljati o karakteru autora?![]()
- sekiracija
#20 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Dino ,necemo tako

-
sefik-beg
#21 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Pa ljudi, pa mozete li samo malo vise razmisljati.. samo procitajte pjesme..."Boze daj mi Ti, od svoje milosti, a ne onako kako sam zasluzio", on jest musliman jer nije idealista... ima u pjesmi ispocetka "ideali sto vremenom prijete da izblijede", apelira na stanje muslimana u svijetu.Bezbroj puta je citirao rahmetli Aliju Izetbegovica "Islam je savrsen, ali muslimani nisu".Gleda svaki dan kako se shiti i suniti ubijaju, kako svako malo neki islamski fundamentalista ubija nevine ljude u srcu Londona, kako muslimani zaostaju za ostatkom svijeta, a to vjerovatno predstavljaju oni popovi tj. muslimani su u podredjenom polozaju. Sve je to metafora, prestanite razmisljati tako povrsno vise..
Ljudi, odgovori su tu , samo ih treba potraziti.
Albert Einstein je rekao jednom:"Ja nisam nesto posebno pametan, samo duze rjesavam problem", mnogi ovdje bi trebali da se pocnu toga pridrzavati...
a do tad naprijed Dino
Albert Einstein je rekao jednom:"Ja nisam nesto posebno pametan, samo duze rjesavam problem", mnogi ovdje bi trebali da se pocnu toga pridrzavati...
a do tad naprijed Dino
- Karadoz
#22 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
."Boze daj mi Ti, od svoje milosti, a ne onako kako sam zasluzio", on jest musliman jer nije idealistasefik-beg wrote:Pa ljudi, pa mozete li samo malo vise razmisljati.. samo procitajte pjesme..."Boze daj mi Ti, od svoje milosti, a ne onako kako sam zasluzio", on jest musliman jer nije idealista... ima u pjesmi ispocetka "ideali sto vremenom prijete da izblijede", apelira na stanje muslimana u svijetu.Bezbroj puta je citirao rahmetli Aliju Izetbegovica "Islam je savrsen, ali muslimani nisu".Gleda svaki dan kako se shiti i suniti ubijaju, kako svako malo neki islamski fundamentalista ubija nevine ljude u srcu Londona, kako muslimani zaostaju za ostatkom svijeta, a to vjerovatno predstavljaju oni popovi tj. muslimani su u podredjenom polozaju. Sve je to metafora, prestanite razmisljati tako povrsno vise..
a do tad naprijed Dino
Kakve veze ovo ima sa islamom .. on trazi ono sto nije zasluzio, navedi izvod iz kur'ana gdje je to pozitivno?
-
sefik-beg
#23 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
znaci jos jednom naglasavam ljudi, pa mozete li samo malo vise razmisljatiKaradoz wrote:."Boze daj mi Ti, od svoje milosti, a ne onako kako sam zasluzio", on jest musliman jer nije idealistasefik-beg wrote:Pa ljudi, pa mozete li samo malo vise razmisljati.. samo procitajte pjesme..."Boze daj mi Ti, od svoje milosti, a ne onako kako sam zasluzio", on jest musliman jer nije idealista... ima u pjesmi ispocetka "ideali sto vremenom prijete da izblijede", apelira na stanje muslimana u svijetu.Bezbroj puta je citirao rahmetli Aliju Izetbegovica "Islam je savrsen, ali muslimani nisu".Gleda svaki dan kako se shiti i suniti ubijaju, kako svako malo neki islamski fundamentalista ubija nevine ljude u srcu Londona, kako muslimani zaostaju za ostatkom svijeta, a to vjerovatno predstavljaju oni popovi tj. muslimani su u podredjenom polozaju. Sve je to metafora, prestanite razmisljati tako povrsno vise..
a do tad naprijed Dino[/size]
Kakve veze ovo ima sa islamom .. on trazi ono sto nije zasluzio, navedi izvod iz kur'ana gdje je to pozitivno?
-
sefik-beg
#24 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
"navedi izvod iz kur'ana gdje je to pozitivno?", ovo je imperativ i ne stavljas tu upitnik vec uzvicnik molio bih lijepo 
a evo i iz Kur-ana pasa moj solidni ,sjeti se onih dana iz mekteba(ako si isao): sta ono ucis prije svake sure ?
:
U ime Allaha milostivog i samilosnog (a molim te me nemoj tjerati da ti i ovo jos objasnjavam)
i kazu buducnost lezi na mladima...

a evo i iz Kur-ana pasa moj solidni ,sjeti se onih dana iz mekteba(ako si isao): sta ono ucis prije svake sure ?
U ime Allaha milostivog i samilosnog (a molim te me nemoj tjerati da ti i ovo jos objasnjavam)
i kazu buducnost lezi na mladima...
-
Hendrix
#25 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Nema se ovde šta raspravljati , Koševo će opet biti puno fanatičnih sljedbenika Merlina i još toliko ljudi koji će doći "jer će biti puno raje", CD će ga imati u emisiji pa ćemo se malo hvaliti , pa će Hayat opalit po ekskluzivnim razgovorima sa ovim filozofom , svi će ući u ekstazu jer zaboga, pa Merlin ima novi album!!!
Ipak moram mu čestitati na fenomenalnom biznis potezu , on ne mora ništa ni izdati čitava BiH se na noge digne , ima marketing ko niko kod nas i tako mu i uspjeva da proda ona sranja kao što je "Burek".
Ipak moram mu čestitati na fenomenalnom biznis potezu , on ne mora ništa ni izdati čitava BiH se na noge digne , ima marketing ko niko kod nas i tako mu i uspjeva da proda ona sranja kao što je "Burek".