Desnica Radivojevic SDA

braco3

#26 Re: Desnica Radivojevic SDA

Post by braco3 »

Image
Desnica je ovaj žuti.. :)
nellington

#27 Re: Desnica Radivojevic SDA

Post by nellington »

willson wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
willson wrote: Ja pa ni ja nemam prezime na ic . :D Svaki Srbin bez ic je Vlah :D
Je li to naučno dokazano da je svaki Srbin u BiH, a koji ima prezime bez ić, ustvari Vlah?
Gdje je @Goran_35 da ovo potvrdi ili demantuje?
:D
Vjeruj meni to se zna da svima nama kojima su pretci dovedeni iz Vlaske i Karavlaske poslije poraza Vlade Drakule ( Tepesa ) jer su bili njegovi vojnici i par excellence ratnic da cuvaju Krajnu od stranih napad i ostala nam ta prezimena i starij su skloni malo cudnim imenima ono neuobicajenim :D :thumbup: I obaveza brada :lol:
A zato Babi Papuška ima bradu :lol: :lol: :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#28 Re: Desnica Radivojevic SDA

Post by PipiDugaDevetka »

willson wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
willson wrote: Ja pa ni ja nemam prezime na ic . :D Svaki Srbin bez ic je Vlah :D
Je li to naučno dokazano da je svaki Srbin u BiH, a koji ima prezime bez ić, ustvari Vlah?
Vjeruj meni to se zna da svima nama kojima su pretci dovedeni iz Vlaske i Karavlaske poslije poraza Vlade Drakule ( Tepesa ) jer su bili njegovi vojnici i par excellence ratnic da cuvaju Krajnu od stranih napad i ostala nam ta prezimena i starij su skloni malo cudnim imenima ono neuobicajenim :D :thumbup: I obaveza brada :lol:
Hvala na informacijama, ovo potpuno mijenja stvar i probleme sa Dodikom i njegovim dodikovanjem. Kamufliran je, ustvari, on! Šta li na vlaškom znači riječ ''dodik/dodig''?
nellington

#29 Re: Desnica Radivojevic SDA

Post by nellington »

PipiDugaDevetka wrote: Hvala na informacijama, ovo potpuno mijenja stvar i probleme sa Dodikom i njegovim dodikovanjem. Kamufliran je, ustvari, on! Šta li na vlaškom znači riječ ''dodik/dodig''?
prezime Dodig izrazito je stočarsko prezime aromunsko-vlaškog porijekla, nastalo od imenice dodig/dodigalac koje su u značenju "doseljenik"
nellington

#30 Re: Desnica Radivojevic SDA

Post by nellington »

willson wrote:
nellington wrote:?
A zato Babi Papuška ima bradu :lol: :lol: :lol:
[/quote]
Svakome revolucionaru i ustaniku brada je sastavni dio imidza ,
Da je Tito imao bradu a ne bio onako uredno izbrijan pravio bio on Bihacku Republiku jos u Julu '41. :D[/quote]

Zato je Draža u selu Ba napravio sve i svašta :lol: sve sa bradom :lol:

Jah, imam i ja ovu lenjinovsko-marksovsku bradu (što bi Babi rekao: brada razočaranja), ali nije ni Che sam digao revoluciju, pa neću ni ja :(
bicebolje

#31 Re: Desnica Radivojevic SDA

Post by bicebolje »

Image

Sulejman Spaho
Sulejman Spaho, potomak jednog od najznačajnijih bosanskih političara prošlog vijeka, u Narodnoj skupštini Srbije je poslanik Srpske radikalne stranke. Kada je izabran u Skupštinu, za Dane je izjavio: "Biti poslanik je ponos za svakog čoveka, a posebno kada ste poslanik Srpske radikalne stranke." Ne čudi ako se zna da je Spaho deklarirani četnik koji je tokom proteklog rata bio na ratištima u Hrvatskoj, a vjerni je saputnik haškog optuženika Vojislava Šešelja. Na posljednjoj skupštini Narodne skupštine, održanoj prije nekoliko dana, Spaho je ovako govorio: "(...) Radovan Karadžić je uhapšen, ali, verujte mi, čovek koliko god je branio svoj narod, branio je takođe i one građane koji su druge veroispovesti, tj. islamske. (...) Radovan Karadžić će se u Haagu odbraniti sigurno, kao što će se odbraniti i kao što se već odbranio dr. Vojislav Šešelj. (...) To što je bilo, bilo je, ali mi tražimo odgovor na pitanje zašto je Radovan Karadžić uhapšen. Posle svega onoga što se dešavalo u Haškom tribunalu, tj. sramnih presuda Naseru Oriću i Ramušu Haradinaju..."

Ovo je zaista zanimljivo!
Mozda pitanje zvuci degutantno, ali, sta ce jedan Bošnjak u SRS i sta mislite o njemu? :-) :? :shock:
braco3

#32 Re: Desnica Radivojevic SDA

Post by braco3 »

bicebolje wrote:Image

Sulejman Spaho
Sulejman Spaho, potomak jednog od najznačajnijih bosanskih političara prošlog vijeka, u Narodnoj skupštini Srbije je poslanik Srpske radikalne stranke. Kada je izabran u Skupštinu, za Dane je izjavio: "Biti poslanik je ponos za svakog čoveka, a posebno kada ste poslanik Srpske radikalne stranke." Ne čudi ako se zna da je Spaho deklarirani četnik koji je tokom proteklog rata bio na ratištima u Hrvatskoj, a vjerni je saputnik haškog optuženika Vojislava Šešelja. Na posljednjoj skupštini Narodne skupštine, održanoj prije nekoliko dana, Spaho je ovako govorio: "(...) Radovan Karadžić je uhapšen, ali, verujte mi, čovek koliko god je branio svoj narod, branio je takođe i one građane koji su druge veroispovesti, tj. islamske. (...) Radovan Karadžić će se u Haagu odbraniti sigurno, kao što će se odbraniti i kao što se već odbranio dr. Vojislav Šešelj. (...) To što je bilo, bilo je, ali mi tražimo odgovor na pitanje zašto je Radovan Karadžić uhapšen. Posle svega onoga što se dešavalo u Haškom tribunalu, tj. sramnih presuda Naseru Oriću i Ramušu Haradinaju..."

Ovo je zaista zanimljivo!

Mozda pitanje zvuci degutantno, ali, sta ce jedan Bošnjak u SRS i sta mislite o njemu? :-) :? :shock:
I on Vlah... :-D (nema ''ić'')..da je Srbin prezivao bi se Spahić :lol:
braco3

#33 Re: Desnica Radivojevic SDA

Post by braco3 »

willson wrote:Neznam kako ovo da kazem a moze biti da je covjek preobracenjak pa pokusava da se vrati veri pradedovskoj . :run: :run: :run: :run:
Ne bježi, a da to malo ne elaboriraš.. :D
Hipatija

#34 Re: Desnica Radivojevic SDA

Post by Hipatija »

@ willson, onda si ti kamuflirani wehabija ( il je bilo il će bit).
Last edited by Hipatija on 02/01/2011 14:42, edited 1 time in total.
nellington

#35 Re: Desnica Radivojevic SDA

Post by nellington »

willson wrote:

Jah, imam i ja ovu lenjinovsko-marksovsku bradu (što bi Babi rekao: brada razočaranja), ali nije ni Che sam digao revoluciju, pa neću ni ja :(
Ni Draza nije imao bradu dok se nije odmetnuo u ustanike i dokopao se Ravne Gore, :run:
Ja ti imam bradu ko moj djedo onako uredno podsisanu samo do prsa. :D[/quote]

Onda ti izgledaš Amerima k'o terorista, još kad kažeš da si iz Baznija... :lol: Šta zna Amer šta je brada zvanja, brada klanja, brada razočaranja :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#36 Re: Desnica Radivojevic SDA

Post by PipiDugaDevetka »

nellington wrote:
willson wrote:

Ni Draza nije imao bradu dok se nije odmetnuo u ustanike i dokopao se Ravne Gore, :run:
Ja ti imam bradu ko moj djedo onako uredno podsisanu samo do prsa. :D
Onda ti izgledaš Amerima k'o terorista, još kad kažeš da si iz Baznija... :lol: Šta zna Amer šta je brada zvanja, brada klanja, brada razočaranja :lol:
Uh, ne staj @willsonu na muku dosta mu je kanadskog ''bijelog sranja'' i propitivanja imigracionih službi. Jesi li ti u Kanadi, @willsone?
Last edited by PipiDugaDevetka on 02/01/2011 14:46, edited 1 time in total.
Post Reply