Oni pripadaju Srbiji i za mene su Srbijanci. Nek se preseli u Bosnu i uzmu pasoš. Biće Bosanci.Kolt12 wrote:Bosnjaci Sandzaka su historijski Bosanci, silom, tacnije mirovnim sporazumom nakon balkanskih ratova, otkinuti od matice Bosne, kojoj su puno vise vremenski pripadali nego i Srbiji i Crnoj Gori zajedno i to ne samo u doba osmanske okupacije, nego i u srednjevjekovnoj Bosni. Ne zaboravi, Kotromanici su naprasili Dusana "Silnog" i srusili crkvu koja je sluzila za zapisavanje teritorije, koju je podigao u to doba Rastko Nemanja ("Sveti Savo") upravo na prostoru danasnjeg Sandzaka.Revoltage wrote:Želim im sve najbolje na tome, iskreno. Neka svoja prava ne traže samo po Bosni. To su Srbijanci, a ne Bosanci. Da se razumijemo.
Uglavnom ti o tome ne odlucujes, niti nas tangira tvoje misljenje, a pogotovo te necemo pitati o tome. Bosnjaci Bosne nemaju dileme sto se tice njihove bosnjacko-bosanske brace sa Sandzaka i tu je stvar vrlo jasna, bez potrebe za bilo kakvkom raspravom.
Dešavanja u Sandžaku
-
Revoltage
#276 Re: Dešavanja u Sandžaku
- Maverick78
#277 Re: Dešavanja u Sandžaku
Pipi ne obecavam, jer to vecinom nije u carsiji, vec u selima ili po planinama svugdje po Opstini, a nije bas toliko pristupacno. Probacu ako nadjem vremena u svakom slucaju.PipiDugaDevetka wrote:USLIKAJ koji stećak na Sandžaku, pa postavi ovdje, nebilo ti zapovijeđeno. To su neumitni dokazi Bosne, Bošnjaka=Bošnjana. Nema na njima prikaza anđela, svetaca,,...i ostalog šta je u Evropi tog doba preovladavalo na freskama i sličnim spomenicima. Samo ponos i radost života je prikazana na njima.Maverick78 wrote:
@pipi, stecaka ima i u okolici Prijepolja, a neki su bili i u Gostunu (selo juzno od Prijepolja prema Bijelom Polju), ali su unisteni. Ima ih u i oko drugih gradova u Sandzaku, tacnije po cjelom Sandzaku se mogu naci.
STEĆCI SU MEĐE BOSNE U SANDŽAKU
Sandzak-x: Na koliko lokacija u Sandžaku ste pronašli tragove stećaka i gdje?
Sulejman Aličković: Ovdje je veoma interesantno da naše svako selo ima svoje staro selo. Baš u tom djelu starog sela nalaze se nekropole sa stećcima. Obišao sam skoro sva sela u Tutinskoj opštini, jer nju niko nije istraživao, mnogo vremena i pješačenja je bilo potrebno. Nekada se moralo ići po šumama u kojima se krije tajna i mnoge druge lokacije. Inače na svim teitorijama opština Sandžaka postoje stećci od Priboja, Prijepolja, Nove Varoši, Sjenice, Novog Pazara, Tutina, Rožaja, Berana, Plava, Bijelog Polja, Gusinja, Brodareva, Pljevalja.
Inače sam lično obišao sljedeće lokacije planina Veprnja u Blizini Ribarića, Preslo,Culije, Mojstir, Karadže, Kelepolje, Crniš, Vrapce, Dedilovo, Goševo, Jablanica, Vrba, Draga, Špiljani, Maljevci, Kominje, Paljevo, Biohane, Kocarnik, Vele Polje, Žirče, Kovače, Raduhovce, Orlje, Konice, Melaje, Boroštica, Đerekare, Ugo, Detane, Godovo, Izrok, Aljinovići, Rudja, Cukote,Gurdijelje, Crnoce, Ljeskova, Jarebica, Bujkovice, Raduša, Vrujci, Župa, Lukavica, Pruzanj.
Stećci su uništeni po riječima mještana Gostun, Dučevo, Banočica, Janca,Bijele vode, Naboje, Biševo, Radmanci, Petrova crkva kod Novog Pazara, Donja Vapa, na putu Čitluik-Cetanoviće,Tuzinje itd.
http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=40976
Po tome su Bošnjaci=Bošnjani prepoznatljivi. Čuvati ih k'o zjenice očiju svojih. Svaki kaam.
@Revoltage, gradjani Srbije su Srbi, tako je kako je. Nema Srbijanski, to vi u Bosni mozda mislite.... meni stoji da imam srpsko drzavljanstvo, znaci ne srbijansko, nema tu Srbijanci, nego Srbi. Hebiga kad je drzava fasisticka, sta drugo tu ocekivati od fasista
-
Kolt12
#278 Re: Dešavanja u Sandžaku
Heh, nisi ti ni musliman, ni "Musliman", nego provokator koji bi unosio nejedinstvo medju Bosnjake.Revoltage wrote: IZ treba da se okrene svim Muslimanima u Bosni, a ne samo Bošnjacima. Biće nas par stotinjak hiljada Muslimana koji nismo Bošnjaci. Umjesto da ujedinjuju Muslimane i kažu mi smo svi Muslimani nebitnom kojem narodu ili naciji pripadali oni kažu Bitno je biti Bosnjak. Pa kome ja plaćam dzematluk? Sandzaklijama?
- Akadi
#279 Re: Dešavanja u Sandžaku
Haj razguli sa ove teme Tita ti...Revoltage wrote:Oni pripadaju Srbiji i za mene su Srbijanci. Nek se preseli u Bosnu i uzmu pasoš. Biće Bosanci.
- SkyLimit
#280 Re: Dešavanja u Sandžaku
Čitam citate Muftije Zokorlića,i baš ima pametnih.
Inače,bio sam dugo pasivan prema Bošnjacima Sandžaka,a sada mislim da je potrebno stvarati čvršće veze sa njima u budućnosti.
Citati:
-“Ma koliko puta Drina bila krvava, ma koliko bila valovita i ma koliko bila hladna i duboka – sva je sitna za naše nacionalno jedinstvo! Mi smo jedan narod: Bošnjaci Bosne, Sandžaka, Kosova, Crne Gore, Makedonije...“
-"Nemojte miješati prljavo i čisto! Kad god pomiješate prljavo i čisto - uvijek dobijete prljavo, a nikada čisto."
-„Ovaj narod je čudo po svom opstanku. Po svim pravilima fizike i hemije, nas je trebalo da nema!“
-„Sjediš u kući, uz čaj i cigaru, kroz dim tračariš, non-stop nešto kritikuješ i sve ti je kriv neko drugi i imaš vremena da prečešljavaš ko sve ne valja – a nikako da dođeš do tebe, jer 'jedino ti valjaš'. Šta očekuješ od takvog jeftinog života!?“
-"Kad naiđete na čovjeka koji ne zna s Vama normalno pričati, nego je nervozan, isključiv, galami, diže ton, nikako da ponudi argument za ono što priča, nastoji da Vas podizanjem tona, galamom ili upotrebom sile ili huje nadvlada, ZNAJTE DA NIJE U PRAVU."
-"Kad vratite 300 džamija porušenih u Beogradu, pristat ću da sjedište Islamske zajednice bude u Beogradu."
-"Ako su ukućani nesigurni u sopstvenoj kući, takvoj kući nema spasa! Isto je i sa državom čiji su građani nesigurni i u strahu od nje.”
-„Da bi pao na zemlju sa bilo koje visine, dovoljno ti je da se prepustiš. Ali, da bi ustao, potrebna ti je snaga, pokret, trzaj, mišići, neka energija koja će te podizati prema gore.“
-„Mi Bošnjaci smo zadnji narod koji se bilo kome mora pravdati! I nećemo se pravdati. Čim se počnemo pravdati, krivi smo.“
-"Srpskom narodu nisu opasnost bošnjački, ni turski, ni albanski narod. Srpskom narodu su opasnost oni sami, odnosno njihove političke i intelektualne vođe... Mi govorimo istinu, a istina nikom nije opasnost."
-"Znaj da zlo neće nestati ako samo glavu okreneš."
-"Nema izvinjenja ako poslije grube izjave kažete: 'Žao mi je ako ste to i to razumjeli kao uvredu.' Nije problem u tome šta smo mi razumjeli, nego šta ste vi rekli!"
-„Poslije Srebrenice, poslije Sjeverina, poslije otmice u Štrpcima – niko nema pravo nama držati moralnu lekciju!“
Inače,bio sam dugo pasivan prema Bošnjacima Sandžaka,a sada mislim da je potrebno stvarati čvršće veze sa njima u budućnosti.
Citati:
-“Ma koliko puta Drina bila krvava, ma koliko bila valovita i ma koliko bila hladna i duboka – sva je sitna za naše nacionalno jedinstvo! Mi smo jedan narod: Bošnjaci Bosne, Sandžaka, Kosova, Crne Gore, Makedonije...“
-"Nemojte miješati prljavo i čisto! Kad god pomiješate prljavo i čisto - uvijek dobijete prljavo, a nikada čisto."
-„Ovaj narod je čudo po svom opstanku. Po svim pravilima fizike i hemije, nas je trebalo da nema!“
-„Sjediš u kući, uz čaj i cigaru, kroz dim tračariš, non-stop nešto kritikuješ i sve ti je kriv neko drugi i imaš vremena da prečešljavaš ko sve ne valja – a nikako da dođeš do tebe, jer 'jedino ti valjaš'. Šta očekuješ od takvog jeftinog života!?“
-"Kad naiđete na čovjeka koji ne zna s Vama normalno pričati, nego je nervozan, isključiv, galami, diže ton, nikako da ponudi argument za ono što priča, nastoji da Vas podizanjem tona, galamom ili upotrebom sile ili huje nadvlada, ZNAJTE DA NIJE U PRAVU."
-"Kad vratite 300 džamija porušenih u Beogradu, pristat ću da sjedište Islamske zajednice bude u Beogradu."
-"Ako su ukućani nesigurni u sopstvenoj kući, takvoj kući nema spasa! Isto je i sa državom čiji su građani nesigurni i u strahu od nje.”
-„Da bi pao na zemlju sa bilo koje visine, dovoljno ti je da se prepustiš. Ali, da bi ustao, potrebna ti je snaga, pokret, trzaj, mišići, neka energija koja će te podizati prema gore.“
-„Mi Bošnjaci smo zadnji narod koji se bilo kome mora pravdati! I nećemo se pravdati. Čim se počnemo pravdati, krivi smo.“
-"Srpskom narodu nisu opasnost bošnjački, ni turski, ni albanski narod. Srpskom narodu su opasnost oni sami, odnosno njihove političke i intelektualne vođe... Mi govorimo istinu, a istina nikom nije opasnost."
-"Nema izvinjenja ako poslije grube izjave kažete: 'Žao mi je ako ste to i to razumjeli kao uvredu.' Nije problem u tome šta smo mi razumjeli, nego šta ste vi rekli!"
-„Poslije Srebrenice, poslije Sjeverina, poslije otmice u Štrpcima – niko nema pravo nama držati moralnu lekciju!“
Last edited by SkyLimit on 06/12/2012 17:58, edited 1 time in total.
-
Kolt12
#281 Re: Dešavanja u Sandžaku
Bolje da si mu rekao Draze ti.Akadi wrote:Haj razguli sa ove teme Tita ti...Revoltage wrote:Oni pripadaju Srbiji i za mene su Srbijanci. Nek se preseli u Bosnu i uzmu pasoš. Biće Bosanci.
-
Revoltage
#282 Re: Dešavanja u Sandžaku
Ja sam Musliman ponosni, više nego što ti misliš i umijes da znaš. Volim svoju državu, a ne volim da se neko snjom igra kako mu se digne. Za mene je svaki Musliman isti tj. onako kako nam je propisano Kur'anom. IZ to ne tangira.Kolt12 wrote:Heh, nisi ti ni musliman, ni "Musliman", nego provokator koji bi unosio nejedinstvo medju Bosnjake.Revoltage wrote: IZ treba da se okrene svim Muslimanima u Bosni, a ne samo Bošnjacima. Biće nas par stotinjak hiljada Muslimana koji nismo Bošnjaci. Umjesto da ujedinjuju Muslimane i kažu mi smo svi Muslimani nebitnom kojem narodu ili naciji pripadali oni kažu Bitno je biti Bosnjak. Pa kome ja plaćam dzematluk? Sandzaklijama?
- medo28
#283 Re: Dešavanja u Sandžaku
Svaka ti čast samo ovdje se priča o politici i Sandžaku a ne o religiji... a tu državu što voliš drži muftija Zukorlić na ledjima svjesno ili nesvjesno jer da nema Sandžaka RS nebi više bila dio BIH, razlog zašto medjunarodna zajednica (zasad) ne podržava odcepljenja/pripajanja RS te drugih pomjena granica je strah od domino efekta - Sandžak prvi, onda idu albanci u CG i Makedoniji... možda i Vojvodina itd.Revoltage wrote:
Ja sam Musliman ponosni, više nego što ti misliš i umijes da znaš. Volim svoju državu, a ne volim da se neko snjom igra kako mu se digne. Za mene je svaki Musliman isti tj. onako kako nam je propisano Kur'anom. IZ to ne tangira.Kolt12 wrote:Heh, nisi ti ni musliman, ni "Musliman", nego provokator koji bi unosio nejedinstvo medju Bosnjake.Revoltage wrote: IZ treba da se okrene svim Muslimanima u Bosni, a ne samo Bošnjacima. Biće nas par stotinjak hiljada Muslimana koji nismo Bošnjaci. Umjesto da ujedinjuju Muslimane i kažu mi smo svi Muslimani nebitnom kojem narodu ili naciji pripadali oni kažu Bitno je biti Bosnjak. Pa kome ja plaćam dzematluk? Sandzaklijama?
- AliceInChains
#284 Re: Dešavanja u Sandžaku
Sto to nas i Bosnjake Sandzaka treba zanimati, sta ti licno o njima mislis? Oni su BOSNJACI, jer se tako osjecaju, i zato sto se kao takvi izjasnjavaju. Ko si ti, da im to osporavas? Nemanja?Revoltage wrote:Oni pripadaju Srbiji i za mene su Srbijanci. Nek se preseli u Bosnu i uzmu pasoš. Biće Bosanci.Kolt12 wrote:Bosnjaci Sandzaka su historijski Bosanci, silom, tacnije mirovnim sporazumom nakon balkanskih ratova, otkinuti od matice Bosne, kojoj su puno vise vremenski pripadali nego i Srbiji i Crnoj Gori zajedno i to ne samo u doba osmanske okupacije, nego i u srednjevjekovnoj Bosni. Ne zaboravi, Kotromanici su naprasili Dusana "Silnog" i srusili crkvu koja je sluzila za zapisavanje teritorije, koju je podigao u to doba Rastko Nemanja ("Sveti Savo") upravo na prostoru danasnjeg Sandzaka.Revoltage wrote:Želim im sve najbolje na tome, iskreno. Neka svoja prava ne traže samo po Bosni. To su Srbijanci, a ne Bosanci. Da se razumijemo.
Uglavnom ti o tome ne odlucujes, niti nas tangira tvoje misljenje, a pogotovo te necemo pitati o tome. Bosnjaci Bosne nemaju dileme sto se tice njihove bosnjacko-bosanske brace sa Sandzaka i tu je stvar vrlo jasna, bez potrebe za bilo kakvkom raspravom.
- Shahab
#285 Re: Dešavanja u Sandžaku
Muftija je pravi lider sa karizmom i britkim i decidnim mislima...Pravi lider ne samo za Sandžak nego i za Bosnu i Hercegovinu...SkyLimit wrote:Čitam citate Muftije Zokorlića,i baš ima pametnih.
Citati:
- Akadi
#286 Re: Dešavanja u Sandžaku
On je "Musliman", al onaj pravi.AliceInChains wrote:Sto to nas i Bosnjake Sandzaka treba zanimati, sta ti licno o njima mislis? Oni su BOSNJACI, jer se tako osjecaju, i zato sto se kao takvi izjasnjavaju. Ko si ti, da im to osporavas? Nemanja?
- MojneBaKofrcenje
#287 Re: Dešavanja u Sandžaku
Ma Revoltage je Srpski Musliman kao onaj Jusufspahic
A za Muftiju imam ovo reci:
Muftija do Tokija !!

Muftija do Tokija !!
-
Kolt12
#288 Re: Dešavanja u Sandžaku
Ne priznajem ni jedno slovo iz te vaše deklaracije!SkyLimit wrote:Čitam citate Muftije Zokorlića,i baš ima pametnih.
- MojneBaKofrcenje
-
Propast i katastrofa
#290 Re: Dešavanja u Sandžaku
Vodi ga kuciMojneBaKofrcenje wrote:Ma Revoltage je Srpski Musliman kao onaj Jusufspahic![]()
Muftija do Tokija !!![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#291 Re: Dešavanja u Sandžaku
Muftija Zukorlić = ZMAJ OD SANDŽAKA!
-
theTruePath
#292 Re: Dešavanja u Sandžaku
Muftija je legenda 
-
Propast i katastrofa
#293 Re: Dešavanja u Sandžaku
Hodza kojim se odusevljavate je proizvod Srbijanskih tajnih sluzbi, takav zakljucak se nudi iz njegovog ponasanja.
A vi nastavite da se odusevljavate hodzama, Cericem, Zukorlicem...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#294 Re: Dešavanja u Sandžaku
Legende su uglavnom mrtvi ljudi. Mora se naglasiti da se radi o ŽIVOJ LEGENDI.theTruePath wrote:Muftija je legenda![]()
-
theTruePath
#295 Re: Dešavanja u Sandžaku
Za tebe cim neko nosi ahmediju ne valja,e pa prosla su ta vremena jaranePropast i katastrofa wrote:Hodza kojim se odusevljavate je proizvod Srbijanskih tajnih sluzbi, takav zakljucak se nudi iz njegovog ponasanja.
- PipiDugaDevetka
#296 Re: Dešavanja u Sandžaku
Propast i katastrofa wrote:Hodza kojim se odusevljavate je proizvod Srbijanskih tajnih sluzbi, takav zakljucak se nudi iz njegovog ponasanja.
A vi nastavite da se odusevljavate hodzama, Cericem, Zukorlicem...![]()
Paranoja!
-
Propast i katastrofa
#297 Re: Dešavanja u Sandžaku
De mi reci koliki dio muslimana u Sandzaku ga podrzava? Toliko.PipiDugaDevetka wrote:Propast i katastrofa wrote:Hodza kojim se odusevljavate je proizvod Srbijanskih tajnih sluzbi, takav zakljucak se nudi iz njegovog ponasanja.
A vi nastavite da se odusevljavate hodzama, Cericem, Zukorlicem...![]()
Paranoja!
tebi i drzavi Srbiji valja ocigledno. Njima je i jos lakse dok je takvih ko ti. Idealno.theTruePath wrote: Za tebe cim neko nosi ahmediju ne valja,e pa prosla su ta vremena jarane
-
theTruePath
#298 Re: Dešavanja u Sandžaku
Bosnjaci ga podrzavaju.Srpski muslimani nas ne zanimajuDe mi reci koliki dio muslimana u Sandzaku ga podrzava? Toliko.
- PipiDugaDevetka
#299 Re: Dešavanja u Sandžaku
Golema većina podržava akcije muftije Zukorlića. Je li tako @Maverick, ti si tamo na ''fejs of d plejs''?Propast i katastrofa wrote: De mi reci koliki dio muslimana u Sandzaku ga podrzava? Toliko.
-
Propast i katastrofa
#300 Re: Dešavanja u Sandžaku
Stani malo jarane, ti se ono zalazes za "jedinstvo Bosnjaka"...theTruePath wrote:Bosnjaci ga podrzavaju.Srpski muslimani nas ne zanimajuDe mi reci koliki dio muslimana u Sandzaku ga podrzava? Toliko.
U BiH su ti svi muslimani Bosnjaci, a u Sandzaku samo oni, i to manjina, koja podrzava samodopadljivog hodzu?