DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
- quasar
#1576 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Izvini, kome ja konkretno trebam biti zahvalan i za sto tacno? Meni nije jasno, pa bih molio da se pojasni.
I takodjer, da mi se pojasni kakve veze to ima sa arapskim svijetom.
- psydelija
#1577 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
zar ovo vec nije vidjeno i u bih 92-ge? zar nisu rs, hb i abdicevci ustali protiv centralne vlasti u sarajevu?!madner wrote:Ovo je klasicni ustanak jednog dijela Libije protiv centralne vlasti. Naravno da ce ustanici imati pozitivno misljenje o NATO snagama bez kojih bi davno izgubili.
ps: u libiji kao i svuda gde postoji iole kakav interes (novi primer je obala slonovace-kakao, rudna bogatstva) tu idu varvari predvodjeni amerikom, ne da bi pomogli "pobunjenicima" i "obespravljenom" narodu, vec samo da bi u podeli kolaca bili glavni!!!
ps: sve dok to ne shvatis, znaj da nemas suverenitet nad svojim mislima!
- jeza u ledja
#1578 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Budi zahvalan borcima ARBiH, a ostalo je manje-vise nebitno i cao.quasar wrote:Izvini, kome ja konkretno trebam biti zahvalan i za sto tacno? Meni nije jasno, pa bih molio da se pojasni.
Ne da mi se vise natezat.
- psydelija
#1579 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
@jez ga u ledja,
nato pomogo bih?!
nadam se da se salis, a ako se ne salis znaj da nisi sam, puno je naslova "nato pomogao bih" bilo u udzbenicima istorije od 5-8 razreda, ministrarstva prosvete srbije..izdanja od 1992-2002 g.
dalje, da je nato stvarno hteo da pomogne bih uradio bi sledece:
- sa zavrsetkom rata u zalivu, nato snage su bile u pripravnosti i umesto da reaguju odlucno na srpske trupe, oni su dozvolili /svesno/ da situacija izmakne kontroli, narocito u bih, ali i u hrvatskoj.
znaci, nato je trebao tada jos 1991 da dejstvuje!
- druga vazna stvar, bih je kao i hr vec tada bila medj.priznata.., nato i un umesto da se ukljuce u sukob i zastite svoje najmladje clanice od pobesnele sicg (jna), oni naprotiv udaraju embargo na oruzje abih!
- treca stvar je uloga un-a i nato-a u genocidu u srebrenici...
... i tako u nedogled!!! znaci, nato (usa) je pomogao hrvatsku, a bih se zbog hrvatskih nacionalnih interesa malo ogrebala tada, ali generalno je nato (usa) odmogao bih, ili "pomagao" ali neiskreno!
nato pomogo bih?!
nadam se da se salis, a ako se ne salis znaj da nisi sam, puno je naslova "nato pomogao bih" bilo u udzbenicima istorije od 5-8 razreda, ministrarstva prosvete srbije..izdanja od 1992-2002 g.
dalje, da je nato stvarno hteo da pomogne bih uradio bi sledece:
- sa zavrsetkom rata u zalivu, nato snage su bile u pripravnosti i umesto da reaguju odlucno na srpske trupe, oni su dozvolili /svesno/ da situacija izmakne kontroli, narocito u bih, ali i u hrvatskoj.
znaci, nato je trebao tada jos 1991 da dejstvuje!
- druga vazna stvar, bih je kao i hr vec tada bila medj.priznata.., nato i un umesto da se ukljuce u sukob i zastite svoje najmladje clanice od pobesnele sicg (jna), oni naprotiv udaraju embargo na oruzje abih!
- treca stvar je uloga un-a i nato-a u genocidu u srebrenici...
... i tako u nedogled!!! znaci, nato (usa) je pomogao hrvatsku, a bih se zbog hrvatskih nacionalnih interesa malo ogrebala tada, ali generalno je nato (usa) odmogao bih, ili "pomagao" ali neiskreno!
- quasar
#1580 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
A ako sam i ja bio jedan od njih, kome onda da budem zahvalan? I opet kakve veze to ima sa NATO, i sa arapima?jeza u ledja wrote:Budi zahvalan borcima ARBiH, a ostalo je manje-vise nebitno i cao.quasar wrote:Izvini, kome ja konkretno trebam biti zahvalan i za sto tacno? Meni nije jasno, pa bih molio da se pojasni.
- Murat Sabanovic
#1581 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
nema se tu sta pricati...zapad zbacuje diktatore..sarkozy hoce naftu, a i predsjednicki izbori su 2012. sarkosy mora pokazati da je on "l' homme de la situation"... i da francuska ne zeli izgubiti dominaciju u sjevernijem djelu africkog kontinenta...Hemel wrote:sto se ti nocas isprica murate...Murat Sabanovic wrote:quasar wrote:![]()
![]()
@jeza
klinac bi nato bombardovao da srbi nisu vezali francuske vojnike. tek nakon tog dogadjaja ,chirac pozova clintona na vojnu intervenciju..
-
zonbirile
#1582 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
----------------------------------------------psydelija wrote:zar ovo vec nije vidjeno i u bih 92-ge? zar nisu rs, hb i abdicevci ustali protiv centralne vlasti u sarajevu?!madner wrote:Ovo je klasicni ustanak jednog dijela Libije protiv centralne vlasti. Naravno da ce ustanici imati pozitivno misljenje o NATO snagama bez kojih bi davno izgubili.
ps: u libiji kao i svuda gde postoji iole kakav interes (novi primer je obala slonovace-kakao, rudna bogatstva) tu idu varvari predvodjeni amerikom, ne da bi pomogli "pobunjenicima" i "obespravljenom" narodu, vec samo da bi u podeli kolaca bili glavni!!!
ps: sve dok to ne shvatis, znaj da nemas suverenitet nad svojim mislima!
ti za početak moraš shvatiti da malo znaš da bi dijelio ostalima lekcije.Za početak shvati da je INTERES univerzalan,pa sljedbeno tome 50% BNP je Juga ostvarivala u namjenskoj industriji prodavajući hajvanima oružje i municiju.U iransko-iračkom ratu sa 400 000 mrtvih i 700 000 ranjenih,Bosna je prodavala pretisove granate obadvoma,dnevnopolitički rečeno,braći muslimanima.I Unitic niče na dobiti od toga i sličnih poslova,pročitaj i slične teme o namjenskoj industriji i želji za njenom relativizacijom.Jebi ga 30.000 ljudi bez posla,što će proizvoditi za ostavljanje ljudi bez glave,bože moj,oni bi da rade,proizvode.Zato momak shvati u baru ušao najjači krokodil i istisnuo gage iz igre.Pa koji samo odron i plač za ne Libijom i stradanjem ljudi,nego za izgubljenim poslom.Ima li tu interesa?
- jeza u ledja
#1583 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Budi zahvalan sto su na kraju Amerikanci stali na nasu stranu. Kakve to veze ima sa NATO i sa arapima? Pa nikakve, osim sto NATO trenutno bombarduje jednu arapsku zemlju...quasar wrote:A ako sam i ja bio jedan od njih, kome onda da budem zahvalan? I opet kakve veze to ima sa NATO, i sa arapima?jeza u ledja wrote:Budi zahvalan borcima ARBiH, a ostalo je manje-vise nebitno i cao.quasar wrote:Izvini, kome ja konkretno trebam biti zahvalan i za sto tacno? Meni nije jasno, pa bih molio da se pojasni.
- quasar
#1584 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Ma sta da budem zahvalan? Bolan tada smo se svi vec bili oprostili od zivota, bez iluzija da cemo prezivjeti, samo se ne zna kad nam je sahrana/dzenaza. Meni je bolan bilo svejedno jel se bijem sa dvojicom ili sa petoricom. Mozda su i trebali, pa da lijepo bude jasno da im smetamo kao narod. Ovako ostavili nam nemoc i frustracije, bez mogucnosti da apsolutno ikad vise imamo BiH kao suverenu drzavu.jeza u ledja wrote: Budi zahvalan sto su na kraju Amerikanci stali na nasu stranu. Kakve to veze ima sa NATO i sa arapima? Pa nikakve, osim sto NATO trenutno bombarduje jednu arapsku zemlju...
Sta kome da budem zahvalan, pizda im materina, sta su cekali 4 godine...sto nas nisu onda pustili do kraja. Sta sam ja radio 4 godine po blatu i sumama i sad ja da budem njima zahvalan? Kako to mozes reci, ba kako te nije stid!?
Eno srba tamo, pa nek im oni zahvalni budu, dobili su republiku od njih, na pravdi boga, a znas kad bi je imali drugacije?
Ti ces svakakvu budalastinu izvaliti samo da kontriras i da si najpametniji.
- jeza u ledja
#1585 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Kakvo kontriranje bolan? Kome sam kontrirao? Tebi? Jesam tebi sta rekao? Jel ti mene vuces za jezik ili ja tebe?quasar wrote:Ma sta da budem zahvalan? Bolan tada smo se svi vec bili oprostili od zivota, bez iluzija da cemo prezivjeti, samo se ne zna kad nam je sahrana/dzenaza. Meni je bolan bilo svejedno jel se bijem sa dvojicom ili sa petoricom. Mozda su i trebali, pa da lijepo bude jasno da im smetamo kao narod. Ovako ostavili nam nemoc i frustracije, bez mogucnosti da apsolutno ikad vise imamo BiH kao suverenu drzavu.jeza u ledja wrote: Budi zahvalan sto su na kraju Amerikanci stali na nasu stranu. Kakve to veze ima sa NATO i sa arapima? Pa nikakve, osim sto NATO trenutno bombarduje jednu arapsku zemlju...
Sta kome da budem zahvalan, pizda im materina, sta su cekali 4 godine...sto nas nisu onda pustili do kraja. Sta sam ja radio 4 godine po blatu i sumama i sad ja da budem njima zahvalan? Kako to mozes reci, ba kako te nije stid!?
Eno srba tamo, pa nek im oni zahvalni budu, dobili su republiku od njih, na pravdi boga, a znas kad bi je imali drugacije?
Ti ces svakakvu budalastinu izvaliti samo da kontriras i da si najpametniji.
Prvo sam ti napisao da trebas biti zahvalan borcima, da je sve ostalo manje vazno. TO je prvo i osnovno.
Kada si nastavio gnjaviti, odnosno htio si da ti napisem to sto sam napisao, a to je da trebas biti zahvalan i silama koje su jace od nas , tada sam ti napisao da su to sile koje su STALE NA NASU STRANU. To ako neces, ne zelis, ne mozes, nisi sposoban, inteligentan, sta god, da shvatis TO NIJE MOJ PROBLEM. Cetiri godine su cekali, big deal, mogli su cekati jos 20 godina, mogli su i nas bombama zasuti. Mogli su napraviti pricu o talibanima u Bosni, kurcima palcima. Sta je neko duzan da nam pomaze? Nema te pravde u svijetu. "Dobili su republiku na pravdi boga???" VEC SU IMALI REPUBLIKU. VEC SU IMALI 75 POSTO RBIH. Vec su pobili onoliki narod. Sta je trebalo, i Bihac da padne mozda? Kome da budes zahvalan, budi zahvalan Bogu sto je na nasoj strani.
Cuj da me ne bude stid? Uh uh, velike rijeci. Najlakse srat po svemu i svacemu. Najlakse laprdat o bjelosvjetskom zlu, velikim mocnicima i zalit se bogu i narodu.
Sujetan si pravo i ne mogu se s tobom natezat vise. Cuj kako me nije stid?
-
KillerBee600
#1586 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Sjajan kratki film o dešavanjima u Iraku sa prijevodom na Bosanski.
-
studenat
#1587 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Kontrola porasta svjetskog stanovništva i masovni genocid po volji NWO
Visoki dužnosnik ministarstva vanjskih poslova SAD, Thomas Enders, izjavio je 1979. godine:
„... Moramo smanjiti prirast stanovništva. Ili će to narod učiniti po našim, lijepim i čistim metodama, ili će imati nered kakav danas imamo u El Slavadoru, Iranu i Beirutu. Kada porast stanovništva izmakne kontroli, potrebna je autoritarna vlast, čak fašizam, da ga se smanji. Građanski rat može biti od pomoći, ali bi morao biti znatno sveobuhvatniji. Da biste broj stanovnika smanjili brzo, morate sve muškarce izvući u rat i ubiti znatan broj žena sposobnih za rađanje, t.j. onih u doba plodnosti“.
Masonerija rješenje “problema“ vidi u masovnom genocidu kojim bi se za početak s lica Zemlje izbrisalo 500 milijuna stanovnika do 2010. godine. Taj projekt je nazvan “Global 2000“, a aktiviran je širenjem virusa Side (AIDS) u Africi i Brazilu. Projekt Global 2000 prihvatio je bio am. predsjednik James Jimmy Carter kao službenu američku politiku, a taj projekt je izašao iz laboratorija “Instituta Tavistock za ljudske odnose“ kojega financira anglo-američka masonerija. Isti institut se bavi i manipulacijama ljudske svijesti kroz medijsku propagandu i povećanjem praga ljudske tolerancije prema nasilju i nemoralnim opačinama u društvu, bez obzira na religijske i moralne vrijednosti i etiku, a kroz propagandu u liberalnim mas-medijima. Radi se o vojnoj tehnici psihološkog ratovanja koje je utemeljitelj instituta Tavistock, John Rawlings Reese, primijenio nakon Drugog svjetskog rata odnosno nakon 1945. godine na civilna društva, prvo u Sjedinjenim Američkim Državama, a nakon 2000. godine i u Republici Hrvatskoj. Rockefelleri su naravno Reesu i njegovu institutu Tavistock dali ogromne donacije za razvoj u sklopu Harvardskog istraživačkog projekta. (Mnogi bivši jugo-komunisti su se hvalisali kako su bili stipendisti sveučilišta Harvard iz SAD).
Godine 1974. je predsjednik Ford učinio dokument Henrya Alfreda Kissingera pod nazivom “National Security Study Memorandum 200“, skraćeno “NSSM 200“, službenom američkom vanjskom politikom, koja se neslužbeno zove “hrana kao oružje“, a predviđa silom i istrebljenjem smanjiti broj stanovnika na Zemlji, posebno u nezavisnim državama koje su bogate prirodnim resursima, jer porast broja stanovnika u takvim zemljama, kao na pr. u zemljama u razvoju Mexicu, ili u Brazilu, Iranu, Indoneziji, Kolumbiji, Nigeriji i dr. dovodi do poskupljenja resursa odnosno njihovih prirodnih bogatstava, na pr. nafte i plina jer vlade tih zemalja moraju poskupjeti prodaju svojih resursa kako bi mogle nabaviti sredstva za hranu za svoje povećano stanovništvo, i za dodatnu izgradnju domaće poljoprivrede, a što je jako skupo, posebno melioracijski sustavi navodnjavanja, stoga povećaju cijene svojih reursa koje prodaju na slobodnom tržištu, najviše Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i drugim najrazvijenijiim industrijskim zemljama svijeta odnosno vlasnicima krupnoga kapitala kojima to ne odgovara jer onda im se smanjuje profit jer moraju skuplje kupovati prirodne resurse. Henry Kissinger je 24. travnja 1974. godine konstatirao:
„Posljedice svjetskog porasta stanovništva po sigurnost Sjedinjenih Američkih Država i njihove interese u drugim zemljama.“
Za smanjenje broja svjetskog stanovništva koristi se, ili neki totalitarni režim, kao na pr. korumpirani komunistički kineski režim (masoni, znani još i kao liberali, su odlično znali kooperirati sa fašistima i komunistima, sjetimo se Münchenskog sporazuma s Hitlerom 1938. ili sa Staljinom u Jalti 1945. godine), ili masonerija koristi ratove, izazivanje ratova, zatim, viruse tipa ptičje i svinjske gripe ili virus Side koji je stvoren u laboratoriju, i kontracepcijske pilule za sprečavanje začeća, tzv. anti-baby-pilule čiji je razvoj financiran novcem Rockefellerove Zaklade, a kako bi društvo prihvatilo u biti ubojstva nerođene djece, pobrinuo se britanski Institut Tavistock za ljudske odnose koji je, poglavito ženama na Zapadu isprao mozgove, i uvjerio ih da anti-baby-pilule povećavaju žensku emancipaciju jer ženu čini neovisnom o muškarcu odnosno ona moža sama kontrolirati začeće; taj genocid je nazvan “sloboda izbora“, i to je bilo šezdesetih godina 20. st. kada je pilula zajedno s popratnom medijskom propagandom lansirana, a danas imamo na Zapadu tendenciju izumiranja stanovnika zbog većeg mortaliteta od rođenih osoba, kao i smanjenja broja djece, u prosjeku jedno dijete roditelja na Zapadu jer veći broj djece se regulira kroz pilulu, upravo onako kako je Rockefeller i želio i htio, tako da nesvjesno, svaka žena nosi Rockefellera u svom srcu odnosno u sebi, a da to u biti ne zna. Čak ni George Orwel ne bi smislio bolji smokvin list za genocid od “slobode izbora“ i “održiva razvoja“.
Program NSSM 200 kaže da se „mora postići proboj u ključnim problemima koji koče postizanje ciljeva kontrole plodnosti. Primjerice, razvoj jednostavnijih i učinkovitijih metoda kontracepcije“.
Eto, tako se Henry Kissinger bavio kontracepcijom, zatim je sa položaja ministra vanjskih poslova SAD i savjetnika za nacionalnu sigurnost am. predsjednika (funkcija združena pod njegovom palicom) raspalio 1974. izraelsko-arpski rat kojim je povećao cijenu nafte u korist vlasnika krupnoga kapitala, i nakon toga dobio Nobelovu nagradu za mir (ovaj je svijet zaista ciničan skroz, ne samo zločinački), a 1989. i poslije se zalagao za podjelu Bosne i Hercegovine.
Kad se nešto po programu NSSM 200 želi postići, putem medijske propagande počinje hajka da nešto treba “liberalizirati“.
Ted Turner, super-bogataš, tycoon, vlasnik i osnivač Cable News Network, kabelske televizije vijesti CNN, najsnažnijeg i najubojitijeg masonskog medija u svijetu koji cenzurira i manipulira bolje nego Lenjinova i Goebbelsova propaganda zajedno, također je pristaša smanjenja broja stanovnika na svijetu.
Visoki dužnosnik ministarstva vanjskih poslova SAD, Thomas Enders, izjavio je 1979. godine:
„... Moramo smanjiti prirast stanovništva. Ili će to narod učiniti po našim, lijepim i čistim metodama, ili će imati nered kakav danas imamo u El Slavadoru, Iranu i Beirutu. Kada porast stanovništva izmakne kontroli, potrebna je autoritarna vlast, čak fašizam, da ga se smanji. Građanski rat može biti od pomoći, ali bi morao biti znatno sveobuhvatniji. Da biste broj stanovnika smanjili brzo, morate sve muškarce izvući u rat i ubiti znatan broj žena sposobnih za rađanje, t.j. onih u doba plodnosti“.
Masonerija rješenje “problema“ vidi u masovnom genocidu kojim bi se za početak s lica Zemlje izbrisalo 500 milijuna stanovnika do 2010. godine. Taj projekt je nazvan “Global 2000“, a aktiviran je širenjem virusa Side (AIDS) u Africi i Brazilu. Projekt Global 2000 prihvatio je bio am. predsjednik James Jimmy Carter kao službenu američku politiku, a taj projekt je izašao iz laboratorija “Instituta Tavistock za ljudske odnose“ kojega financira anglo-američka masonerija. Isti institut se bavi i manipulacijama ljudske svijesti kroz medijsku propagandu i povećanjem praga ljudske tolerancije prema nasilju i nemoralnim opačinama u društvu, bez obzira na religijske i moralne vrijednosti i etiku, a kroz propagandu u liberalnim mas-medijima. Radi se o vojnoj tehnici psihološkog ratovanja koje je utemeljitelj instituta Tavistock, John Rawlings Reese, primijenio nakon Drugog svjetskog rata odnosno nakon 1945. godine na civilna društva, prvo u Sjedinjenim Američkim Državama, a nakon 2000. godine i u Republici Hrvatskoj. Rockefelleri su naravno Reesu i njegovu institutu Tavistock dali ogromne donacije za razvoj u sklopu Harvardskog istraživačkog projekta. (Mnogi bivši jugo-komunisti su se hvalisali kako su bili stipendisti sveučilišta Harvard iz SAD).
Godine 1974. je predsjednik Ford učinio dokument Henrya Alfreda Kissingera pod nazivom “National Security Study Memorandum 200“, skraćeno “NSSM 200“, službenom američkom vanjskom politikom, koja se neslužbeno zove “hrana kao oružje“, a predviđa silom i istrebljenjem smanjiti broj stanovnika na Zemlji, posebno u nezavisnim državama koje su bogate prirodnim resursima, jer porast broja stanovnika u takvim zemljama, kao na pr. u zemljama u razvoju Mexicu, ili u Brazilu, Iranu, Indoneziji, Kolumbiji, Nigeriji i dr. dovodi do poskupljenja resursa odnosno njihovih prirodnih bogatstava, na pr. nafte i plina jer vlade tih zemalja moraju poskupjeti prodaju svojih resursa kako bi mogle nabaviti sredstva za hranu za svoje povećano stanovništvo, i za dodatnu izgradnju domaće poljoprivrede, a što je jako skupo, posebno melioracijski sustavi navodnjavanja, stoga povećaju cijene svojih reursa koje prodaju na slobodnom tržištu, najviše Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i drugim najrazvijenijiim industrijskim zemljama svijeta odnosno vlasnicima krupnoga kapitala kojima to ne odgovara jer onda im se smanjuje profit jer moraju skuplje kupovati prirodne resurse. Henry Kissinger je 24. travnja 1974. godine konstatirao:
„Posljedice svjetskog porasta stanovništva po sigurnost Sjedinjenih Američkih Država i njihove interese u drugim zemljama.“
Za smanjenje broja svjetskog stanovništva koristi se, ili neki totalitarni režim, kao na pr. korumpirani komunistički kineski režim (masoni, znani još i kao liberali, su odlično znali kooperirati sa fašistima i komunistima, sjetimo se Münchenskog sporazuma s Hitlerom 1938. ili sa Staljinom u Jalti 1945. godine), ili masonerija koristi ratove, izazivanje ratova, zatim, viruse tipa ptičje i svinjske gripe ili virus Side koji je stvoren u laboratoriju, i kontracepcijske pilule za sprečavanje začeća, tzv. anti-baby-pilule čiji je razvoj financiran novcem Rockefellerove Zaklade, a kako bi društvo prihvatilo u biti ubojstva nerođene djece, pobrinuo se britanski Institut Tavistock za ljudske odnose koji je, poglavito ženama na Zapadu isprao mozgove, i uvjerio ih da anti-baby-pilule povećavaju žensku emancipaciju jer ženu čini neovisnom o muškarcu odnosno ona moža sama kontrolirati začeće; taj genocid je nazvan “sloboda izbora“, i to je bilo šezdesetih godina 20. st. kada je pilula zajedno s popratnom medijskom propagandom lansirana, a danas imamo na Zapadu tendenciju izumiranja stanovnika zbog većeg mortaliteta od rođenih osoba, kao i smanjenja broja djece, u prosjeku jedno dijete roditelja na Zapadu jer veći broj djece se regulira kroz pilulu, upravo onako kako je Rockefeller i želio i htio, tako da nesvjesno, svaka žena nosi Rockefellera u svom srcu odnosno u sebi, a da to u biti ne zna. Čak ni George Orwel ne bi smislio bolji smokvin list za genocid od “slobode izbora“ i “održiva razvoja“.
Program NSSM 200 kaže da se „mora postići proboj u ključnim problemima koji koče postizanje ciljeva kontrole plodnosti. Primjerice, razvoj jednostavnijih i učinkovitijih metoda kontracepcije“.
Eto, tako se Henry Kissinger bavio kontracepcijom, zatim je sa položaja ministra vanjskih poslova SAD i savjetnika za nacionalnu sigurnost am. predsjednika (funkcija združena pod njegovom palicom) raspalio 1974. izraelsko-arpski rat kojim je povećao cijenu nafte u korist vlasnika krupnoga kapitala, i nakon toga dobio Nobelovu nagradu za mir (ovaj je svijet zaista ciničan skroz, ne samo zločinački), a 1989. i poslije se zalagao za podjelu Bosne i Hercegovine.
Kad se nešto po programu NSSM 200 želi postići, putem medijske propagande počinje hajka da nešto treba “liberalizirati“.
Ted Turner, super-bogataš, tycoon, vlasnik i osnivač Cable News Network, kabelske televizije vijesti CNN, najsnažnijeg i najubojitijeg masonskog medija u svijetu koji cenzurira i manipulira bolje nego Lenjinova i Goebbelsova propaganda zajedno, također je pristaša smanjenja broja stanovnika na svijetu.
- jeza u ledja
#1588 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Ja nesto idiotskije od ovog iznad nisam dugo procitao. Jel ovo dio iz one knjige hrvatskog pisca koja je neki dan promovisana u Sarajevu? Kakav zombi trebas biti da vjerujes ovakvim stvarima?
Kontracepcijske pilule naziva genocidnim? Kakav idiot.
Kao ubijanje djece je promovisano zenama kao emancipacija. Znaci zene su glupe pa im se ubijanje njihove djece moze predstaviti kao emancipacija?
Od kad je svijeta i vijeka ljudi se bore sa kontracepcijom samo sto do debil pisac ne konta jer je neobrazovan, a vidim ismijava i Harvard, kompleks je cudo.
I kada nekog citira, tipa "Thomas Enders je izjavio to i to" (gdje i kad? izvor, knjiga, clanak, stranica, izdavac, godina izdavanja? tv stanica, radio??) Isto vazi i za izjavu Kissingera. Isto vazi i za "usvajanje necega kao zvanicne politike SAD od strane Cartera".
Neobrazovanost je zlo, a glupost je neunistiva.
Kontracepcijske pilule naziva genocidnim? Kakav idiot.
Kao ubijanje djece je promovisano zenama kao emancipacija. Znaci zene su glupe pa im se ubijanje njihove djece moze predstaviti kao emancipacija?
I kada nekog citira, tipa "Thomas Enders je izjavio to i to" (gdje i kad? izvor, knjiga, clanak, stranica, izdavac, godina izdavanja? tv stanica, radio??) Isto vazi i za izjavu Kissingera. Isto vazi i za "usvajanje necega kao zvanicne politike SAD od strane Cartera".
Neobrazovanost je zlo, a glupost je neunistiva.
- NIN
#1590 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Postoji nesto sto se zove demografska tranzicija koja je direktno odgovorna za prirast stanovnistva u odredjenom drustvu. Kroz ovu tranziciju prosle su sve zemlje u kojima se desila industrijska revolucija, prije stotinu i vise godina i u njima je danasnji prirast stanovnistva oko i ispod nule. Visok natalitet je i dalje prisutan u zemljama u kojima se ova tranzicija jos uvijek nije desila, a to su prvenstveno zemlje Afrike i jugozapadne Azije iliti Bliskog Istoka. Ratovi kao populacioni faktor imaju sasvim suprotan, pozitivan efekt i on se moze uociti tek poslije sukoba kada u pravilu dolazi do populacionog buma kao ekonomskog odgovora koji se ogleda u reproduktivnoj strategiji stanovnistva baziranoj na kvantitetu potomstva, dakle, gdje se ulaze u veci broj potomaka nego obicno.
Ukratko, gdje su ratovi tu je ekonomija narusena, a gdje je ekonomija narusena tu je veci natalitet.
I, kao odgovor na ovaj gore tekst bih rekao, da bi zaista smanjili prirast stanovnistva onda situranija drustva trebaju uloziti u ekonomiju onih tehnoloski siromasnijih drustava, a ne ih zvati u rat ili odrzavati ih ekonomski nemocnima jer je to upravo kontraproduktivno od onoga sto se zeli postici.
I da, ko god je pisao ovaj gorepostavljeni tekst je klasicni primjerak idiota!
Ukratko, gdje su ratovi tu je ekonomija narusena, a gdje je ekonomija narusena tu je veci natalitet.
I, kao odgovor na ovaj gore tekst bih rekao, da bi zaista smanjili prirast stanovnistva onda situranija drustva trebaju uloziti u ekonomiju onih tehnoloski siromasnijih drustava, a ne ih zvati u rat ili odrzavati ih ekonomski nemocnima jer je to upravo kontraproduktivno od onoga sto se zeli postici.
I da, ko god je pisao ovaj gorepostavljeni tekst je klasicni primjerak idiota!
- Bosnolog
#1591 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Naucili ubijati po Bosni,Kosovu i Hrvatskoj a jos usput bivaju dobro placeni.Za njih su svi jednaki u Libiji koga got ubju to je uspjeh vazno je da ubijaju,.Ovim ce samo da dopune sliku koju su o sebi stvorili devedesetih godina,......Iza ovog angazovanja srpskih placenika i ubica iz Srbije,Hrvatske i Bosne zasigurno stoji srbijaska politika nisu ovi placenici tek tako otisli tamo kod Gadafija....Srbija ima veliki interes da Diktatorsko pseto Gadafi ostane na vlasti po svaku cijenu,.....
Zaduzio ih je Gadafi to zna najbolje Tadic,jos dok je MIlosevic ubijao i bio pod sankcijama,.....Pored Sadama Huseina ovaj Diktator im je takode bio saveznik u velikosrpskim rabotama i pohodima,....
Zaduzio ih je Gadafi to zna najbolje Tadic,jos dok je MIlosevic ubijao i bio pod sankcijama,.....Pored Sadama Huseina ovaj Diktator im je takode bio saveznik u velikosrpskim rabotama i pohodima,....
Libijski pobunjenici: "Piloti Srbi su oslonac Gadafijevih trupa"
09. 04. 2011. • 16:18 A. K.
Fatima Mahmud, član pobunjeničkog Libijskog nacionalnog veća, tvrdi da se u sastavu Gadafijevih vazdušnih snaga bore srpski dobrovoljci.
Ona dodaje da su srpski plaćenici, uz one iz Hrvatske i Bosne, oslonac ofanzive vlade u Tripoliju.
- Žalosno je i što je Srbija, koja je kao i sve druge države bivše Jugoslavije bila veliki prijatelj Libije, do uvođenja embarga danonoćno slala Gadafiju naoružanje za ubijanje naroda. A da ne govorimo o plaćenicima sa područja bivše Jugoslavije, iz Srbije, Hrvatske i BiH, koji danas čine Gadafijeve poslušne i dobro plaćene ubice - navodi Fatima u razgovoru za zagrebački "Večernji list".
Fatima Mahmud, književnica i aktivistkinja koja je godinama bila mučena u Gadafijevim zatvorima, dodaje da takvi podaci sa terena ne čude jer plaćenici sa "područja bivše Jugoslavije imaju iskustva u ratovanju".
- Gadafi ima novac i nije mu problem da plati bilo kojeg plaćenika kako bi za njega ubijao i kupio mu još koji dan na vlasti. Ne brinite se, čim se malo smiri situacija na bojištu, napravićemo evidenciju o plaćenicima u Gadafijevim redovima koju ćemo pokazati javnosti. Zasad već imamo dosta takvih podataka jer je na terenu mnogo poginulih Gadafijevih boraca. Objavićemo popis svih poginulih osoba sa područja bivše Jugoslavije.
Ona kaže da se plaćenici iz Hrvatske i BiH bore na terenu uz plaćenike iz afričkih zemalja, dok su oni iz Srbije većinom u avijaciji.
- Gadafi je poslije raspada Jugoslavije stao na stranu Slobodana Miloševića i pomagao mu na sve načine da ostane na vlasti, a najviše finansijski. Osim toga, kolika je njihova veza govori i činjenica da Srbija do danas nije javno definisala svoj stav prema situaciji u Libiji.
Fatima Mahmud naglašava da će angažovanje stranih plaćenika kasnije sigurno uticati na političke odnose, kako ona kaže - demokratske Libije i tih država.
- arzuhal
#1592 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Šta ka'e NATO, hoćel uvest zabranu letova nad Izraelom i pojasom Gaze? Da civili ne stradaju? Ili makar da se Francuzi uključe, imal šta?
- glade
#1593 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Ma ja. Nakon 4 godine su nam pomogli. Nije to zato sto im je trebalo toliko rata kako:jeza u ledja wrote:Kakvo kontriranje bolan? Kome sam kontrirao? Tebi? Jesam tebi sta rekao? Jel ti mene vuces za jezik ili ja tebe?
Prvo sam ti napisao da trebas biti zahvalan borcima, da je sve ostalo manje vazno. TO je prvo i osnovno.
Kada si nastavio gnjaviti, odnosno htio si da ti napisem to sto sam napisao, a to je da trebas biti zahvalan i silama koje su jace od nas , tada sam ti napisao da su to sile koje su STALE NA NASU STRANU. To ako neces, ne zelis, ne mozes, nisi sposoban, inteligentan, sta god, da shvatis TO NIJE MOJ PROBLEM. Cetiri godine su cekali, big deal, mogli su cekati jos 20 godina, mogli su i nas bombama zasuti. Mogli su napraviti pricu o talibanima u Bosni, kurcima palcima. Sta je neko duzan da nam pomaze? Nema te pravde u svijetu. "Dobili su republiku na pravdi boga???" VEC SU IMALI REPUBLIKU. VEC SU IMALI 75 POSTO RBIH. Vec su pobili onoliki narod. Sta je trebalo, i Bihac da padne mozda? Kome da budes zahvalan, budi zahvalan Bogu sto je na nasoj strani.
Cuj da me ne bude stid? Uh uh, velike rijeci. Najlakse srat po svemu i svacemu. Najlakse laprdat o bjelosvjetskom zlu, velikim mocnicima i zalit se bogu i narodu.
Sujetan si pravo i ne mogu se s tobom natezat vise. Cuj kako me nije stid?
1. ovdje vise nikad ne bi bilo povjerenja izmedju naroda
2. bi toliko usli u nacionalizam da bi konstantno birali nazadnu politiku kojekakvih radikalista
3. konstantno zvali MZ da nam pomogne, a oni ko mesije dodjose, vidjose, odnesose
Ma jok. Amerima je ipak samo 4 godine trebalo da skontaju da je jedan narod na ivici nestanka. Hej, sta je 4 godine granata k'o kise. Zamisli da je 20.
- jeza u ledja
#1594 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Pa zamisli da je 20. Zamisli da je nikako.
U Darfuru pobise onoliki narod i nista. Ruanda, Kongo, boga pitaj koliko zemalja da sad ne nabrajamo. Koga boli lijevo uvo...
Inace, posto smo vec spominjali Obalu Slonovace. Moze se komotno povuci paralela sa Libijom - i tamo je u pitanju diktator koji nece da sidje sa vlasti, i tamo su vojno intervenisali Francuzi i koga ovdje boli neka stvar za njima? Nije u pitanju nafta, jesu u pitanju drugi resursi - kakao, ali nisu nam interesantni. No kad je u pitanju Libija, jebiga ipak su to braca Arapi, ipak su muslimani i ipak se radi o nafti. Malo je tesko sklopiti pricu o bjelosvjetskoj zavjeri i americkim bankama , a da pricamo samo o kakau.
Da ne spominjemo interesantnu cinjenicu da Francuzi (i Zapad) podrzavaju opozicionog lidera (Allasane Ouatara) koji je usput da kazemo - musliman, i iza kojeg stoji sjever zemlje, koji je muslimanski. Naspram Gbagba, koji je pak krscanin.
Dakle, prica da Zapad SAMO intervenise kad treba mlavit muslimane - nije tacna. Kao sto nije tacno ni da se intervenise samo kad je u pitanju nafta.
No jebiga to se ne uklapa u cijelu pricu koju neki tako rado promovisu.
Jedino oko cega cemo se svi sloziti je da Zapad intervenise (trosi ljudstvo i pare) samo kad je to u njihovom interesu, u vecini slucajeva - ekonomskom interesu, sto je po meni i normalno, kao sto je i normalno da mnogi nasi ljudi imaju Libiju u fokusu cisto radi ekonomskog interesa.
U Darfuru pobise onoliki narod i nista. Ruanda, Kongo, boga pitaj koliko zemalja da sad ne nabrajamo. Koga boli lijevo uvo...
Inace, posto smo vec spominjali Obalu Slonovace. Moze se komotno povuci paralela sa Libijom - i tamo je u pitanju diktator koji nece da sidje sa vlasti, i tamo su vojno intervenisali Francuzi i koga ovdje boli neka stvar za njima? Nije u pitanju nafta, jesu u pitanju drugi resursi - kakao, ali nisu nam interesantni. No kad je u pitanju Libija, jebiga ipak su to braca Arapi, ipak su muslimani i ipak se radi o nafti. Malo je tesko sklopiti pricu o bjelosvjetskoj zavjeri i americkim bankama , a da pricamo samo o kakau.
Da ne spominjemo interesantnu cinjenicu da Francuzi (i Zapad) podrzavaju opozicionog lidera (Allasane Ouatara) koji je usput da kazemo - musliman, i iza kojeg stoji sjever zemlje, koji je muslimanski. Naspram Gbagba, koji je pak krscanin.
Dakle, prica da Zapad SAMO intervenise kad treba mlavit muslimane - nije tacna. Kao sto nije tacno ni da se intervenise samo kad je u pitanju nafta.
Jedino oko cega cemo se svi sloziti je da Zapad intervenise (trosi ljudstvo i pare) samo kad je to u njihovom interesu, u vecini slucajeva - ekonomskom interesu, sto je po meni i normalno, kao sto je i normalno da mnogi nasi ljudi imaju Libiju u fokusu cisto radi ekonomskog interesa.
- glade
#1595 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
1. ako si ovdje mislio na mene cisto da se zna... mene kao ateistu apsolutno ne zanima ko je koje vjere i daleko od toga da su mi arapi bracajeza u ledja wrote:Pa zamisli da je 20. Zamisli da je nikako.
2. eh vidis... ovo si dobro rekao... intervenisu gdje i kada je njima u interesu... ali nemoj onda zivota ti pucati price kako su oni aman zaman neki spasioci bosne 95...
3. to jeste normalno (nazalost)... ali ono sto se njima najvise zamjera je njihova prica kako su oni tu da uvedu demokratiju, oslobode jadni napaceni narod libije/iraka/afganistana/kube itd... jedino je vise iritantno od toga kada neko u to fakat vjeruje
-
Trebam te
#1596 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Zapad najvise mlati muslimane,jeza u ledja wrote:Pa zamisli da je 20. Zamisli da je nikako.
,
-
zonbirile
#1597 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
------------------------------------------Trebam te wrote:Zapad najvise mlati muslimane,jeza u ledja wrote:Pa zamisli da je 20. Zamisli da je nikako.
Jedino oko cega cemo se svi sloziti je da Zapad intervenise (trosi ljudstvo i pare) samo kad je to u njihovom interesu, u vecini slucajeva - ekonomskom interesu, sto je po meni i normalno, kao sto je i normalno da mnogi nasi ljudi imaju Libiju u fokusu cisto radi ekonomskog interesa...ne vjerujem da podrzavaju Obalu Slonovace a da nemaju jos neki extra skriven plan,
![]()
![]()
,
šta smo ih mi pobili u doba miroljubive koegzistencije,iihaajjj
- jeza u ledja
#1598 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Nisam mislio konkretno na tebe.glade wrote: 1. ako si ovdje mislio na mene cisto da se zna... mene kao ateistu apsolutno ne zanima ko je koje vjere i daleko od toga da su mi arapi braca
2. eh vidis... ovo si dobro rekao... intervenisu gdje i kada je njima u interesu... ali nemoj onda zivota ti pucati price kako su oni aman zaman neki spasioci bosne 95...
3. to jeste normalno (nazalost)... ali ono sto se njima najvise zamjera je njihova prica kako su oni tu da uvedu demokratiju, oslobode jadni napaceni narod libije/iraka/afganistana/kube itd... jedino je vise iritantno od toga kada neko u to fakat vjeruje
Za ovo drugo dvoje - da, intervenisu uglavnom kad im je u interesu, ali taj interes nije uvijek primarno ekonomski. Sumnjam da su u BiH ili na Kosovu imali ekonomski interes, mislim da je bio u pitanju vise strateski interes suzbijanja Srbije, odnosno posljednjeg bastiona uticaja Rusije u istocnoj Evropi. Dakle, to ne mijenja cinjenicu da su oni nama vojno pomogli 95e. Nisam ih nazvao 'spasiocima' Bosne.
Uostalom, zar se ne mogu interesi velikih poklapati sa interesima onih gdje ovi intervenisu?
Sto se tice 'uvodjenja demokracije', mnogi ce ti reci da je i to dio ekonomskog interesa, jer demokratija, pogotovo ona liberalna, podstice razvoj slobodnog trzista, odnosno protoka kapitala. Tako bi, ako bi pojednostavili, ispalo da se spaja ugodno s korisnim.
(Mada, i to je diskutabilno jer nekim velikim kapitalistickim igracima vise odgovaraju diktatori nego demokratija.)
Inace, americki predsjednici ili politicari ce reci jednostavno da "je u americkom interesu promicanje slobode i demokratije u svijetu", u smislu da je to sistem u kojem dugorocno svi dobijaju, valjda, pa ti sad vidi.
- spreca
#1599 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Sta ,jos nije zavladalo blago stanje

-
simpozijum delirijum
#1600 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
vidimo na primjeru ovih revolucija medju Arapima odvratno licemerje zapada , pobise narod u Bahreinu ,i u Siriji , S. Arabija takodjer hapsi opozicionare , i ubija ih , USA suti kao i Francuzi i Englezi ,
ali zapadu je problem Gadafi i Libija
zasto ?
zato sto Kina ima oko 5 milijardi dolara investicija u naftna polja , kao i u Iranu jos vise
ovo je novi hladni rat izmedju zapada i Kineza
vjerujem da ce Kinezi pobijediti sa lakocom u ovoj krvavoj borbi za resurse
za sada zapadnjaci pokusavaju golom silom da odbiju Kineze i presjeku im dotok nafte i gasa
Kineski i Ruski predsjednici i ministri su nedavno imali sastanak iza zatvorenih vrata
ocekujmo jos mnogo nevinih zrtava u zemljama trecega svijeta u sukobu giganata i na pocetku III SVJETSKOGA RATA

ali zapadu je problem Gadafi i Libija
zasto ?
zato sto Kina ima oko 5 milijardi dolara investicija u naftna polja , kao i u Iranu jos vise
ovo je novi hladni rat izmedju zapada i Kineza
vjerujem da ce Kinezi pobijediti sa lakocom u ovoj krvavoj borbi za resurse
za sada zapadnjaci pokusavaju golom silom da odbiju Kineze i presjeku im dotok nafte i gasa
Kineski i Ruski predsjednici i ministri su nedavno imali sastanak iza zatvorenih vrata
ocekujmo jos mnogo nevinih zrtava u zemljama trecega svijeta u sukobu giganata i na pocetku III SVJETSKOGA RATA