Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
satale
#726 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ovako se to radi kulturno za sutra spremni???
www.youtube.com/watch?v=wEKviJYIlJ4
www.youtube.com/watch?v=wEKviJYIlJ4
Last edited by satale on 05/02/2014 22:39, edited 1 time in total.
-
Aspekt
#727 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
@Michio Kaku &
@ Breathless
Svaka cast
@ Breathless
-
Nokian808
#728 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nisu tu da podjebavaju već po dužnost...ljudi treba da shvate da koliko god ljudi prezirali ovu nakaradu od države uvijek ima onih 10% kojima po raznim osnovama ne odgovara nikakva promjena jer su oni ili njihovi bližnji u vrhu ove pijavice zvane država i njima je dobro,a dodaj na to još 20-30% onih koji baš nisu sretni stanjem ali ipak rade u državnim organima i plaše se promjene jer ipak imaju siguran posao a i plata je solidna s obzirom koliko malo rade...Aspekt wrote:Arteta i ovaj Great Cornholio ....su tu da samo podjebavaju . Odvratne nistarije koje treba zaobici . Motive ih ne znam .
Nije bitno SDA ili SDP to su sve ista govna - samo povući vodu da govno ode...
-
Eniac
#729 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Drugi post Michio Kaku (prvi je o gluposti zvanoj mirne demonstracije) koji bih i ja potpisao.Michio Kaku wrote:meni se čini da smo danas u još goroj poziciji nego za vrijeme husinske bune. razlog je to što više ne vjerujemo da je alternativa kapitalizmu moguća. komunizam iz 20 vijeka je bio katastrofa i sad ljudi na samo pominjanje riječi komunizam dobiju alergiju - da ne pričam kako zvanična neoliberalna ideologija vješto spinuje svaku krizu da čak i poslije 20+ godina za sve krivi ili 50 godina vlasti komunista ili činjenicu da su komunisti postali "demokrate" i nacionalisti da bi ostali na vlasti.Breathless wrote:Pratim temu i tako me iziritirao taj "glas razuma" da ne mogu da se ne javim i izrazim svoje zgrazanje. Tako je ocigledno kojoj klasi pripada i cije interese brani, a sva ta drustvena neosjetljivost dobro pokazuje da se nasao u prirodnom okruzenju.VjecitiStudent wrote:Na koga ti nikada ne bi, to nam je jasno.
Ovo sto se danas desilo u Tuzli, jeste jedan korak dalje u pozicioniranju drustvenih snaga u BiH, dvije strane su se jasno izdiferencireale i nema dileme ni oko konacnog ishoda tog sukoba. Vlast koja poseze za ovako otvorenim i brutalnim nasiljem nad najnemocnijima, nije dugog vijeka. To pokazuje svaki primjer iz historije. Svako skretanje pitanja sa klasnog, ekonomskog, na ono nacionalno sluzi u svrhu odbrane onih koji su opljackali ovaj narod i gurnuli zemlju u bezdan, ciju prirodu smo danas vidjeli. Isti ti na jednoj te istoj matrici pljackaju i preko noci postaju miloneri, dok stado gleda na ono komsijsko zaboravljajuci da je cobanin cobanin i da ih svakako sisa. O historijskim aluzijama ne treba ni govoriti, a pozicija rezima koji opljackaju i gurnu svoj narod u najekstremnije siromastvo, pa onda salju golu silu da se najsvirepije obracunava s najslabijim kada se krenu voditi zakonom praznog zeludca, sasvim je jasna. I treba znati da ovo nje nista sta se jos moze ocekivati od jedne krajnje otudjene vlasti i njenih tajkunskih elita. Svi koji hoce nauciti nesto o prirodi ovakvih sukoba, neka samo pogledaju unatrag, ne dalje, vec u proslost Tuzle i prisjete se Husina drugih herojskih dijela radnicke klase u borbi protiv eksploatatora. Historijske okolnosti i snage koje biju bitku se nisu promijenile. Ljudi su gladni, opljackani i gurnuti u najekstremnije siromastvo, danas, u 2014. godini umiru od najbezazlenijih bolesti, jer ne mogu da se lijece, za oboljelu djecu i druge oboljele se skuplja sadaka, sto nema nigdje, ni u jednoj zemlju na Kugli zemaljsko,j kompletno drustvo se raspada, a po vecini pokazatelja, ne sto smo zemlja sa evropskog dna, vec smo se poceli priblizavati i africkom dnu, ali to oni koji su uzjahali ovaj narod od svoje obijesti ne vide i nece da vide. I ovdje vladajuci polazu pravo na vjecnost. Predani najluksuznijem zivotu koji im je omogucila sveopsta pljacka provoddjena od 90-ih do danas, potpuni su slijepci i misle njihovo nece nikad proci, a svakom i najnepronicljivijem posmatracu je jasno da je Bosna bure baruta koje u svakom trenutku moze da eksplodira, a onda ce biti kom opanci, kom obojci i ovaj scenarij u kome nista, pa ni tajkunska imovina nece biti nedodirljiva, bojim se nije daleko. Ovo sto ljudi koji su nosioci istinskog bunta trebaju paziti, jeste da im borbu za koricu hljeba i dostojan zivot ne ukradu rezimske stetocine poput kojekakvih nevladinih organizacija, koje su to do sada uvijek radile, cim bi se pojavio bilo kakav pokret za promjenom, i podvale im svoju pricu o demokratiji i drustvenom dijalogu. Opste je mjesto da su kroz cijelu historiju odnosi izmedju klasa otvorena borba, a ne dijalog, a mi evo vec 20 i vise godina slusamo pricu o dijalogu i pozivanje na dijalog od strane raznoraznih nevladinih organizacija i sindikata, a kome to sluzi, najbolje pokazuje to gdje smo danas stigli.
te nevladine organizacije koje spominješ, čija uloga je da nam serviraju razloge i rješenje naših problema iz neoliberalne kuhinje, služe u tu svrhu - da ne pomislimo kako je jedino novi oblik komunizma alternativa tim njihovim pseudo rješenjima.
-
sabahudinrutenka
#730 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
boli ovog palerma kurac ba covjek zaposljen i boli ga libo a nas 107 hiljada sto smo gladni bolesni i sve libo nam d a glabamo sta ocemo koji on ima posao a nas ko jebepalermo wrote:Nisam na jaslama,ali nebitno.nightvision wrote:Po tebi protesti protiv katastrofalne ekonomske situacije, protiv kriminalne privatizacije, protiv sveprisutne i ocigledne korupcije drzavnih sluzbenika, protiv rekordne nezaposlenosti - nisu vrijedni da se izadje na njih? Na kojim si ti drzavnim jaslama pa imas obraza izjaviti ovako nesto?palermo wrote: Bez uvrede, ali ovo što si napisao je jedan vrlo šuplja priča. Za mene,da se ogradim na početku
jesi li spreman da izađen na proteste u kojima će se jasno zalagati za redefiniranje dejtonskog sporazuma i kreiranje normalne države. Ja bih izašao na takve proteste, na ove, uz dužno poštovanje svih koji su bili na protestima, uz poštovanje sve njihove muke (većine od njih) ne bih, ne vidim ni jasan cilj, niti jasno artikulirane zahtjeve.
Ne, ne vidim nikakav smisao protesta koje u sebi nemaju ni trunku realnosti, niti konkretnosti. Evo da te upitam, šta bi
ti smatrao uspjehom ovih protesta.
- Arteta
#731 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Bio sam na licu mjesta, valjda sam vise vidio nego na prvoj stranici sto se moze vidjeti.Janjicar wrote:Pricas na temi o temi a da prvu stranicu nisi otvorio ?Arteta wrote:@Janjicar i Aspekt, da li ste vi bili danas na protestima? i gdje ste stajali ako nije problem odgovoriti?
Kako da se ja sad upustim u raspravu s tobom ?
Odmah si neozbiljan od pocetka...
- biske
#732 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
a za koga si navijao?Arteta wrote:Bio sam na licu mjesta, valjda sam vise vidio nego na prvoj stranici sto se moze vidjeti.Janjicar wrote:Pricas na temi o temi a da prvu stranicu nisi otvorio ?Arteta wrote:@Janjicar i Aspekt, da li ste vi bili danas na protestima? i gdje ste stajali ako nije problem odgovoriti?
a) raju
b) muriju
c) vladu
-
mali_balon
#733 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ne kontam u cemu je problem, policija je tu da marise a ne da donosi kafu i sendvice. Protesti su eskalirali postali naslini i pendreci izasli, sve po zakonu. Vlast ima policiju da je brani i da marise neposlunike, e sad koga ima vise i ko je organizovaniji taj ce "pobjediti".
Vec sam rekao kada neki pojedinac ili organizacija digne bunu sa jasno definisanim ciljevima onda ce doci do neke "revolucije" sve dok se neko takav ne pojavi ovo ce biti sporadicni incidenti i morat ce se cekati izbori da se smjeni vlast.
Vec sam rekao kada neki pojedinac ili organizacija digne bunu sa jasno definisanim ciljevima onda ce doci do neke "revolucije" sve dok se neko takav ne pojavi ovo ce biti sporadicni incidenti i morat ce se cekati izbori da se smjeni vlast.
- madner
#734 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nije valjda Mirnes kriv?biske wrote:čekam te pola dana samo da te napomenem: ivu andrića pripremi za picija!madner wrote:
Hapsenje i pokretanje postupaka protiv ljudi koji su izvrsili ove privatizacije.
Da se malo dohavizaju, kada kradu da bar kazne one sto su previse glupi da to urade bez dokaza.
-
Great Cornholio
#735 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Jednog dana došao je u borbama vođen, da zapali i poruši mesto gdje je rođen.Michio Kaku wrote:
postoji i nasilje koje je svakodnevno neophodno kako bi se sistem održao. u odnosu na to, bunt na ulicama je ništa.
jako poučna pjesma, govori o opasnosti kojima se čovjek izlaže kad je vođen iracionalnim strastima
-
palermo
#736 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pa ne baš, žao mi je svakog ko nema posla, i svakome pomogne koliko sam u mogućnosti. Al i to je nebitno.sabahudinrutenka wrote:
boli ovog palerma kurac ba covjek zaposljen i boli ga libo a nas 107 hiljada sto smo gladni bolesni i sve libo nam d a glabamo sta ocemo koji on ima posao a nas ko jebe
Misliš da ćeš imati posao nakon protesta ?
- shibonja
#737 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
+1Aspekt wrote:Arteta i ovaj Great Cornholio ....su tu da samo podjebavaju . Odvratne nistarije koje treba zaobici . Motive ih ne znam .
- biske
#738 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
prvi se oglasiomadner wrote:Nije valjda Mirnes kriv?biske wrote:čekam te pola dana samo da te napomenem: ivu andrića pripremi za picija!madner wrote:
Hapsenje i pokretanje postupaka protiv ljudi koji su izvrsili ove privatizacije.
Da se malo dohavizaju, kada kradu da bar kazne one sto su previse glupi da to urade bez dokaza.
http://www.klix.ba/forum/demonstracije- ... 2#p9677552
- agnostic_front
#739 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pa de nam malo opiši vrijeme Husinske bune, kako si je ti lično doživio, šta su raja tad pričala.Michio Kaku wrote:meni se čini da smo danas u još goroj poziciji nego za vrijeme husinske bune. razlog je to što više ne vjerujemo da je alternativa kapitalizmu moguća. komunizam iz 20 vijeka je bio katastrofa i sad ljudi na samo pominjanje riječi komunizam dobiju alergiju - da ne pričam kako zvanična neoliberalna ideologija vješto spinuje svaku krizu da čak i poslije 20+ godina za sve krivi ili 50 godina vlasti komunista ili činjenicu da su komunisti postali "demokrate" i nacionalisti da bi ostali na vlasti.Breathless wrote:Pratim temu i tako me iziritirao taj "glas razuma" da ne mogu da se ne javim i izrazim svoje zgrazanje. Tako je ocigledno kojoj klasi pripada i cije interese brani, a sva ta drustvena neosjetljivost dobro pokazuje da se nasao u prirodnom okruzenju.VjecitiStudent wrote:Na koga ti nikada ne bi, to nam je jasno.
Ovo sto se danas desilo u Tuzli, jeste jedan korak dalje u pozicioniranju drustvenih snaga u BiH, dvije strane su se jasno izdiferencireale i nema dileme ni oko konacnog ishoda tog sukoba. Vlast koja poseze za ovako otvorenim i brutalnim nasiljem nad najnemocnijima, nije dugog vijeka. To pokazuje svaki primjer iz historije. Svako skretanje pitanja sa klasnog, ekonomskog, na ono nacionalno sluzi u svrhu odbrane onih koji su opljackali ovaj narod i gurnuli zemlju u bezdan, ciju prirodu smo danas vidjeli. Isti ti na jednoj te istoj matrici pljackaju i preko noci postaju miloneri, dok stado gleda na ono komsijsko zaboravljajuci da je cobanin cobanin i da ih svakako sisa. O historijskim aluzijama ne treba ni govoriti, a pozicija rezima koji opljackaju i gurnu svoj narod u najekstremnije siromastvo, pa onda salju golu silu da se najsvirepije obracunava s najslabijim kada se krenu voditi zakonom praznog zeludca, sasvim je jasna. I treba znati da ovo nje nista sta se jos moze ocekivati od jedne krajnje otudjene vlasti i njenih tajkunskih elita. Svi koji hoce nauciti nesto o prirodi ovakvih sukoba, neka samo pogledaju unatrag, ne dalje, vec u proslost Tuzle i prisjete se Husina drugih herojskih dijela radnicke klase u borbi protiv eksploatatora. Historijske okolnosti i snage koje biju bitku se nisu promijenile. Ljudi su gladni, opljackani i gurnuti u najekstremnije siromastvo, danas, u 2014. godini umiru od najbezazlenijih bolesti, jer ne mogu da se lijece, za oboljelu djecu i druge oboljele se skuplja sadaka, sto nema nigdje, ni u jednoj zemlju na Kugli zemaljsko,j kompletno drustvo se raspada, a po vecini pokazatelja, ne sto smo zemlja sa evropskog dna, vec smo se poceli priblizavati i africkom dnu, ali to oni koji su uzjahali ovaj narod od svoje obijesti ne vide i nece da vide. I ovdje vladajuci polazu pravo na vjecnost. Predani najluksuznijem zivotu koji im je omogucila sveopsta pljacka provoddjena od 90-ih do danas, potpuni su slijepci i misle njihovo nece nikad proci, a svakom i najnepronicljivijem posmatracu je jasno da je Bosna bure baruta koje u svakom trenutku moze da eksplodira, a onda ce biti kom opanci, kom obojci i ovaj scenarij u kome nista, pa ni tajkunska imovina nece biti nedodirljiva, bojim se nije daleko. Ovo sto ljudi koji su nosioci istinskog bunta trebaju paziti, jeste da im borbu za koricu hljeba i dostojan zivot ne ukradu rezimske stetocine poput kojekakvih nevladinih organizacija, koje su to do sada uvijek radile, cim bi se pojavio bilo kakav pokret za promjenom, i podvale im svoju pricu o demokratiji i drustvenom dijalogu. Opste je mjesto da su kroz cijelu historiju odnosi izmedju klasa otvorena borba, a ne dijalog, a mi evo vec 20 i vise godina slusamo pricu o dijalogu i pozivanje na dijalog od strane raznoraznih nevladinih organizacija i sindikata, a kome to sluzi, najbolje pokazuje to gdje smo danas stigli.
te nevladine organizacije koje spominješ, čija uloga je da nam serviraju razloge i rješenje naših problema iz neoliberalne kuhinje, služe u tu svrhu - da ne pomislimo kako je jedino novi oblik komunizma alternativa tim njihovim pseudo rješenjima.
Mene recimo zanima kako ste tad prali veš, je li na ruke ili ste imali neke mašine?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Janjicar
#740 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Svaka cast sutra se vidimo aBd jer poslije ispita dolazim aBdArteta wrote:Bio sam na licu mjesta, valjda sam vise vidio nego na prvoj stranici sto se moze vidjeti.Janjicar wrote:Pricas na temi o temi a da prvu stranicu nisi otvorio ?Arteta wrote:@Janjicar i Aspekt, da li ste vi bili danas na protestima? i gdje ste stajali ako nije problem odgovoriti?
A na prvoj stranici sam napisao odmah drugi post da nisam bio u prilici da dodjem
-
Eniac
#741 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Vecini odgovara ovakva drzava kakva je. Ljudi imaju panican strah od uvodjenja reda. Jer, morali bi raditi i postovati taj red.Nokian808 wrote:Nisu tu da podjebavaju već po dužnost...ljudi treba da shvate da koliko god ljudi prezirali ovu nakaradu od države uvijek ima onih 10% kojima po raznim osnovama ne odgovara nikakva promjena jer su oni ili njihovi bližnji u vrhu ove pijavice zvane država i njima je dobro,a dodaj na to još 20-30% onih koji baš nisu sretni stanjem ali ipak rade u državnim organima i plaše se promjene jer ipak imaju siguran posao a i plata je solidna s obzirom koliko malo rade...Aspekt wrote:Arteta i ovaj Great Cornholio ....su tu da samo podjebavaju . Odvratne nistarije koje treba zaobici . Motive ih ne znam .
Nije bitno SDA ili SDP to su sve ista govna - samo povući vodu da govno ode...
Jeste da svako psuje rodbinu nekome ko ima stelu, ali svako od tih koji psuju traze na svaki nacin da i oni "preko reda" dodju do necega. Zamisli banalno cekanje kod doktora. Nekada cu uci 7. nekada 10. ali kod doktora kojeg znam uci cu prvi. A kada bih kod svakog morao cekati red pa uci svaki put 5. ili 6? I onda bolje neka ima stela jer cu ih i ja kada mogu iskoristiti.
Ima izreka koja kaze da ljudi imaju drzavu kakvu zasluzuju. Nije tacno, mi imamo drzavu kakvu u stvari zelimo.
Last edited by Eniac on 05/02/2014 22:45, edited 2 times in total.
- agnostic_front
#742 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pa de nam malo opiši vrijeme Husinske bune, kako si je ti lično doživio, šta su raja tad pričala.Michio Kaku wrote:meni se čini da smo danas u još goroj poziciji nego za vrijeme husinske bune. razlog je to što više ne vjerujemo da je alternativa kapitalizmu moguća. komunizam iz 20 vijeka je bio katastrofa i sad ljudi na samo pominjanje riječi komunizam dobiju alergiju - da ne pričam kako zvanična neoliberalna ideologija vješto spinuje svaku krizu da čak i poslije 20+ godina za sve krivi ili 50 godina vlasti komunista ili činjenicu da su komunisti postali "demokrate" i nacionalisti da bi ostali na vlasti.Breathless wrote:Pratim temu i tako me iziritirao taj "glas razuma" da ne mogu da se ne javim i izrazim svoje zgrazanje. Tako je ocigledno kojoj klasi pripada i cije interese brani, a sva ta drustvena neosjetljivost dobro pokazuje da se nasao u prirodnom okruzenju.VjecitiStudent wrote:Na koga ti nikada ne bi, to nam je jasno.
Mene recimo zanima kako ste tad prali veš, je li na ruke ili ste imali neke mašine?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Aspekt
#743 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Eniac
Ima istine ali ima i izuzetaka od tvog pravila . Georg Washington , Charles de Gole ...Allende , Che Gevara ima ih josOdlican. Istorija nas uci da bi trebalo poslije revolucije ili bunta, kada revolucionari pobijede, lijepo zamoliti vodje revolucije da se maknu. Dati im priznanja, ordene, ugodan zivot i da se ne pojavljuju vise na politickoj i drustvenoj sceni. Ako ne pristanu, rijesiti ih se. Razlog je, a to nas istorija takodje uci, sto su u skoro svim revolucijama vodje revolucija nakon pobjede postajali diktatori.
-
nightvision
#744 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Svjestan si da sve do jedna vlada pred izbore obecava otvaranje radnih mjesta, borbu protiv kriminala (korupcija je vid kriminala) itd itd.. kako bi bilo za pocetak da pocnu ispunjavati ta obecanja, da pocnu raditi svoj posao za koji su placeni i zaradjivati tu platu. Licemjerno je svu krivicu prebacivati s jednih na druge a poslije na drugi ili treci entitet. Ta prica ih odrzava na vlasti. ekonomija bi mogla funkcionisati daleko bolje cak i sa ovakvim drzavnim uredjenjem, ali to vlastodrzcima nije u interesu jer opstaju na vlasti samo zato sto postoje ovce koje glasaju za njih. Niti jedna vlast do sada nije imala sluha za probleme gradjana, ponasaju se kao da se nezaposlenost od 50% dogadja negdje drugo. Zato je svrha protesta da vlastima ukaze na te probleme, cak i na ovakav nacin, jer su na sve druge bih politicari slijepi. Svrha je da ih se natjera raditi, ne da ih se smijeni. Najlakse je odstupiti. Treba ih pozvati na odgovornost za njihov nerad. To je svrha protesta.palermo wrote:Ali kakav je to zahtjev ? Da im netko obezbijedi posao i normalan život ?'??.....Kako se taj zahtjev može ispuniti, mislim šta će se smatrati uspjehom ovih demonstracija ? (ako su to zahtjevi )nightvision wrote:
zahtjevi radnika su da im se obezbjedi posao i normalan zivot, to je otprilike ono sto je svaka vlada do sad obecavala a nije ispunila. tako da... ovde je rijec o puno vecim stvarima nego su to samo problemi polihema, dite i drugih unistenih preduzeca. ovde se rado pola miliona nezaposlenih, od kojih je cak jedna petina u BiH. gledaj malo sire, nemoj imati tako ogranicen horizont. narod je danas u tuzli digao glas protiv ove ocajne ekonomske situacije. neko radi besposlenosti, neko radi lose i kriminalne privatizacije, neko zato sto nije primio platu dvije godine... ali su se ujednili, i to je ono sto trebas da vidis, i da podrzis, ako si imalo pametan, a ne da trazis dlaku u jajetu.
- Arteta
#745 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Za Radnike naravno, ali oni koje oni nazivaju djecurlijom su njima najvecu mrlju danas nanijeli.biske wrote: a za koga si navijao?
a) raju
b) muriju
c) vladu
-
Great Cornholio
#746 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Jah, Bože na hajr 
-
Max Bunker
#747 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Stanje je dijagnosticirano (siromastvo, korupcija itd.). Lijek je promjena, bilo revolucijom ili izborima. Cilj je bolja buducnost i eliminacija navedenog stanja. Ovo danas je kontura KRITICNE MASE, kojoj treba plan sta ako i kada sruse vlast i trebaju im lideri. Ova revolucija, kao takva, bez plana i bez lidera moze dobiti borbu ali ne i rat jer nece ostvariti svoj cilj. Sve moguce demonstracije, koje su od 1995.godine do danas odrzane u ovoj drzavi, odrzane su upravo bez (jakog)vodstva i bez ideje "Sta ako uspije?!" i zato i jesu sve trajale od 2 sata do 2 dana i kraj. Sutra vec budu zaboravljene, tako da ovo sto palermo prica, uopste nije glupost vec realnost.nightvision wrote:Po tebi protesti protiv katastrofalne ekonomske situacije, protiv kriminalne privatizacije, protiv sveprisutne i ocigledne korupcije drzavnih sluzbenika, protiv rekordne nezaposlenosti - nisu vrijedni da se izadje na njih? Na kojim si ti drzavnim jaslama pa imas obraza izjaviti ovako nesto?palermo wrote: Bez uvrede, ali ovo što si napisao je jedan vrlo šuplja priča. Za mene,da se ogradim na početku
jesi li spreman da izađen na proteste u kojima će se jasno zalagati za redefiniranje dejtonskog sporazuma i kreiranje normalne države. Ja bih izašao na takve proteste, na ove, uz dužno poštovanje svih koji su bili na protestima, uz poštovanje sve njihove muke (većine od njih) ne bih, ne vidim ni jasan cilj, niti jasno artikulirane zahtjeve.
- webby-x
#748 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Jeste, bez te "dječurlije" su u dogovoru sa VladomArteta wrote:Za Radnike naravno, ali oni koje oni nazivaju djecurlijom su njima najvecu mrlju danas nanijeli.
ostvarivali svoje zahtjeve. Nema ništa do agresivnih
prosvjeda. Tuzla, svaka čast.
-
Eniac
#749 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nisu ni oni bili bas cvjecke (osim mozda Aljendea), ali neki su bili mnogo blazi od ovih poznatih, a Ce Gevara je ubijen na vrijeme da bi se pokvario. Vlast opija, rijetki joj se mogu oduprijeti, pa mnogi koji zele da sacuvaju integritet radije bjeze od iskusenja. A oni koji pokrecu revolucije pokrecu ih, pored borbe za bolji zivot, i za to da bi oni bili vlast. Nije to nisa strasno, to je prirodno, ali bas zato sto je prirodno treba napraviti mehanizam koji ce tu prirodnu pojavu regulisati.Aspekt wrote:Eniac
Ima istine ali ima i izuzetaka od tvog pravila . Georg Washington , Charles de Gole ...Allende , Che Gevara ima ih josOdlican. Istorija nas uci da bi trebalo poslije revolucije ili bunta, kada revolucionari pobijede, lijepo zamoliti vodje revolucije da se maknu. Dati im priznanja, ordene, ugodan zivot i da se ne pojavljuju vise na politickoj i drustvenoj sceni. Ako ne pristanu, rijesiti ih se. Razlog je, a to nas istorija takodje uci, sto su u skoro svim revolucijama vodje revolucija nakon pobjede postajali diktatori.
-
VjecitiStudent
#750 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Citat?saabsa wrote:Sjeti se sam kad si bio aktuelan na navijackim temama (i ako ti tamo nije bilo mjesto)VjecitiStudent wrote:Citat?saabsa wrote:@vjecitistudent
Koliko se sjecam ne tako davno si zagovarao da se policiji da pendrek u ruke i vise ovlasti ,kako se samo prica okrenu . Kako ti kazes policija nikad nije nikog neduznog ispendrecila.