shalla wrote:Drug, jebem ja majku i svim političarima, to znaju svi koji me poznaju, uopšte nisam neka uhljebljena osoba i mene pogađa stanje u državi, možda ne direktno mene jer sam hvala Bogu zaposlen ali imam u svojojo porodici nezaposlenih ljudi, rođaka i rodica sa fakultetskim diplomama koji sjede kući jer ne mogu da nađu posao ali ova kategorija ljudi, obuhvaćena u boldiranom dijelu NIJE TA KOJA JE PALILA, KOJA BI PALILA i KOJA ĆE PALITI, zato sam toliko iznerviran.
Evo, maloprije pričam sa jednom ženom (radila je na jako istaknutom mjestu u jednoj budžetskoj firmi pa je podnijela prijavu protiv nekih ljudi zbog nekih neregularnosti pa je naravno poslije toga dobila nogu) i kaže ona ja sam već mjesecima za to da se nešto pokrene, da ljudi izađu na ulice, urade u svojim firmama ono što sam ja (prijave odgovorne za kriminal, korupciju) i jučer sam među prvima bila gore ali me duša boli kad vidim u šta se ono jučer pretvorilo, onaj vandalizam nikako nije rješenje, čak naprotiv, samo će se napraviti kontraefekat...
Ma znam prijatelju, ali kako rijesiti situaciju, kako? I ja sam po prirodi miroljubiv i stvarno ne zelim nikome da se bilo sta desi.
ali...sve smo pokusali.
Biraj nove stranke - birali.
Mirni protesti - ok, probali i to.
Sutite bice bolje, ajd ok cekat cemo.
Vidis da ne ide. Odnosno ide, krpimo se nekako, ali to nije zivot jbt. Ko god je bio vani vidio je kako ljudi zive. Opusteno, uzivaju u zivotu, a kod nas cim udjes u tramvaj odmah te pukne bh realnost.
Ja ne kazem da ce i ovo rijesiti stvari, normalno da zapaljena zgrada nista ne rjesava, ali sigurno salje upozorenje strankama da krenu da rade svoj posao vise, dosta je bilo guzeljanja i uzimanja para sa budzeta.
Ponavljam meni je zao te zgrade, stvari, ljudi, policije meni je tih ljudi zao, ali stagniramo evo 15 godina, ne micemo se. Ljudi su toliko isfrustrirani, puni mrznje da je ovo i dobro proslo sto je stalo na ovome.
Zato kazem, nama nekima ovdje je dobro, jbg radi se, zaradi se, ali kad vidis da ljudi jedan hljeb razvuku na 4 dana, smuci ti se jbt zeludac te zaboli. I to ljudi koji su radili po 40 godina, izgradili ovu drzavu i niko ih ne ferma ni 2%.
Mi imamo mafiju na vlasti. Kontrolisu medije, kontrolisu tokove novca, donose zakone kakve hoce, povecavaju platu, zaposljavaju, uzimaju mito itd. - pa to je mafija, to nije vlast.