VjecitiStudent wrote:Opetja033 wrote:
Na jadan nacin pokusavate da prisvojite ove demonstracije (a nisi jedini) kao neki antiglobalisticki pokret.
Izgleda da si jučer bio svo vrijeme tamo.
Je li ijednom palo na pamet da su ovakve demonstracije organizovali upravo oni protiv kojih se jučer demonstriralo?
Iskreno - nema sanse. Ovo su prve demonstracije u skorije vrijeme iza kojih nisu stajali Brkan, Fedja i ostali profesionalni revolucionari i zbog toga je narod izasao na ulice. Uvjeren sam da se radilo o spontanim demonstracijama koje su izmakle kontroli.
Ono sto je meni fascinantno jeste da policija nije djelovala zadnjih par sati. Ama bas nikako - sve dok se nisu sukobi nastavili u ulici Kosevo i BBI (vec sam bio otisao, za ovo zadnje sam cuo). Neki razlog ima, koji ne znam. Mada mogu sumnjati u to da su vlastodrsci zeljeli da stvari teku tokom kojim teku jer ce onda imati argumente u svojim rukama i jer ce doci do razdora medju narodom.
Ne tvrdim da su iscenirali sve, naprotiv - siguran sam da nisu. Ali vjerujem da su iskoristili priliku koja im se ukazala. I da zbog toga nisu dali policiji odrijesene ruke.
Prica koju ti i @Banksy forsirate o navijacima takodje nije na mjestu. Ne kazem da nije bilo pripadnika navijackih grupa ali nije se dolazilo organizovano i niko ih nije zvao. Ovo ti odgovorno tvrdim. Jucer sam prepoznao nekih 30-tak ljudi na protestima koji su iz navijackog miljea i opet ti se mogu zakleti da NIKO, nijedna jedina osoba od tih 30 NIJE usao u Vladu KS niti palio bilo sta. Ne trebas biti Einstein da bi shvatio ko je bio glavna meta tih ljudi na tom mjestu. Nije zgrada Vlade KS sama po sebi a pogotovo ne zgrada Predsjednistva.
Apsolutna vecina od tih 30-tak ljudi je vec bila otisla kada je Predsjednistvo pocelo goriti. Ovi sto su ostali su sve to promatrali sa strane, poprilicno udaljeni.
Niste u tom svijetu i ne znate kako stvari funkcionisu, ne krivim vas naravno zbog toga ali nemojte besmislice govoriti (uz duzno postovanje).