Dokaze su oni na vrijeme sklonili, sjećate li se suđenja Brankoviću?madner wrote:Ovo neki PSTP drma raju, pa su malo u šoku.
Rata od ovog neće biti, biće nam svima samo bolje.
Što se tiče uništavanja dokaza: broj osudjenih za korupciju u zadnje tri godine: 0.
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
VjecitiStudent
#5876 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- _mufljuz_
#5877 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ne znam samo za sta su se stekovali dokazi koji su ionako bili nepotrebni jer niko kurcem nije mrdno za istemadner wrote:Ovo neki PSTP drma raju, pa su malo u šoku.
Što se tiče uništavanja dokaza: broj osudjenih za korupciju u zadnje tri godine: 0.
sad odjednom svi brinu
- salik79
#5878 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Genije wrote:
šta treba
da kao pravi PTSPovac
odem i porafalam ovu lopovsku bagru na vlasti
lahko je biti budala koja ruši i ubija
teško je biti pametan i konstruktivan
To su trebali uraditi oni koji su zbog lopovsko-hohstaplerske bagre digli na sebe ruku...Da su to uradili, danas bi ulice i trgovi nosili njihova imena.
- salik79
#5879 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Svakako je bilo sve po zakonu...Koji su sami sebi izglasali.VjecitiStudent wrote:Dokaze su oni na vrijeme sklonili, sjećate li se suđenja Brankoviću?madner wrote:Ovo neki PSTP drma raju, pa su malo u šoku.
- madner
#5880 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nebitno, motivisan tuzioc ga je mogao osuditi.VjecitiStudent wrote:Dokaze su oni na vrijeme sklonili, sjećate li se suđenja Brankoviću?madner wrote:Ovo neki PSTP drma raju, pa su malo u šoku.
Poenta je da nema razloga da uništavaju jebene dokaze kada ih dosad niko nije ni tražio.
- bingov buraz
#5881 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pasiflora wrote:One male kriminalce koji su sinoc na FTV dnevniku prikazani ispred zgrade Predsjednistva kako razbijaju policijske automobile i domahuju policiji treba nogama gaziti!!! Sve je vise nego izmaklo komtroli i kao sto neko rece - oni koji su zaista u problemu su otisli kada su vidjeli u kojem pravcu sve ide... Jedina dobra stvar jucerasnjeg uzasa je da su se politicari prepali. To je itekako dobro!
Nego, da li je iko primijetio vatrogasce? Znate li da ti ljudi imaju opremu staru 20 ili 30 godina? Znate li da im je sva oprema (na kamionima i ona koju nose na sebi) prastara? Ovo znam iz prve ruke. Oni zapravo nisu imali cime ugasiti pozare u zgradama. Kada se javio vatrogasac u dnevnik, doslo mi je da placem... onim politickim smradovima bi bilo bolje da su, umjesto u svoj vozni park, ulagali u vatrogasnu brigadu. Tuga i sramota sto su vatrogasci bili u, nadoslovnije, smrtnoj opasnosti za vrijeme gasenja pozara zbog prastare opreme.
Sad svi mi treba da izvazemo u svojoj glavi da li su bolje demonstracije meditacijom (kojima se otudjena elita ismijava i za vrijeme protesta chataju na fejsu koliko ih se boje) ili prave pravcate demonstracije od kojih ce im se guzovi sasrati ali cija je nuspojava paljevina i pljacka svagdje u svijetu pa tako i kod nas.
-
VjecitiStudent
#5882 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
U ključnom trenutku jučer, kada bez ikakvog razloga je stigla naredba o povlačenju, nikakve prekomjerne upotrebe sile nema.Creasy wrote:Pa i oni nekome odgovaraju za naredbe koje izdaju. A pročitaj izjavu ministra sigurnosti od prekjuče.VjecitiStudent wrote:
Možda griješim, no čini mi se da kantonalnom policijom ne zapovijeda ministar sigurnosti.
A zgradu Kantona, s lakoćom je jučer desetak vas moglo iznutra odbraniti. Balavurdija se sa prozora mogla malim prstom skidati.
Zašto nije?
Last edited by VjecitiStudent on 08/02/2014 08:46, edited 1 time in total.
-
BlueBosnia
#5883 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ne znam što se svi iščuđavaju ovoj paljevini zgrada institucija. Pa ovi političari godinama , čim sjednu u bilo kakvu fotelju u javnom sektoru, ponašaju se kao da im je ono čime upravljaju babovina. I tako iz godine u godinu. Pa sam i sama došla u stanje da više ustanovu u kojoj radim 30 godina ne smatram svojom drugom kućom( a učilo me drugačije, ponašala sa godinama tako). Ova djeca ništa od toga što su zapalila ne smatraju SVOJIM već NJIHOVIM, a i lijepo bilo vidjeti strah u političarskim očima
Jer dok smo mirno protestovali, štrajkovali glađu, spavali pred institucijama oni su nam se smijali u facu. I još gore, ponašali se kao da ne postojimo.
Last edited by BlueBosnia on 08/02/2014 08:49, edited 1 time in total.
- madner
#5884 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Prekosutra, kada dodje sljedeća vlada, će bar malo razmišljati o potrebi gradjana.Genije wrote:ja ne tvrdim da će od tog biti ratamadner wrote:Ovo neki PSTP drma raju, pa su malo u šoku.
a evi ti mi objasni kako će nam od paljevine zgrada i razbijanja glava biti bolje
-
45cents
#5885 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ne brinu, nego neke stvari nisu logične..._mufljuz_ wrote:ne znam samo za sta su se stekovali dokazi koji su ionako bili nepotrebni jer niko kurcem nije mrdno za istemadner wrote:Ovo neki PSTP drma raju, pa su malo u šoku.
sad odjednom svi brinu
Pokrenute su demonstracije da "bude bolje", da se vlast promijeni, uozbilji, itd. I sve je to OK - možemo zamisliti da će se to čak i desiti (nije nemoguće).
Istovremeno sa usvajanjem Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine, bilo je logično očekivati da će se desiti neke provjere u skorijoj budućnosti (plus efekti tekuće "revolicije", ili kako to Radončić naziva "bunt gladnog naroda").
Dakle, u svijetlu budućnost idemo "razrahaćeni" od sve dokumentacije koja je mnogima trebala biti dokaz za trajno uklanjanje - ne samo iz fotelje, već i iz katastra.
Ali ako je to bio cilj, onda dobro... Ne treba ljude obeshrabrivati da popale još više.
Last edited by 45cents on 08/02/2014 08:48, edited 1 time in total.
- Pasiflora
#5886 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Zanimljivo kako nisi komentirao/la ovaj dio za vatrogasceneregistrovani wrote:govoriš da su ljudi huligani koji su zapalili par policijskih auta a onda govoriš da je dobro što su se političari prepali..ne kontam ..Pasiflora wrote:One male kriminalce koji su sinoc na FTV dnevniku prikazani ispred zgrade Predsjednistva kako razbijaju policijske automobile i domahuju policiji treba nogama gaziti!!! Sve je vise nego izmaklo komtroli i kao sto neko rece - oni koji su zaista u problemu su otisli kada su vidjeli u kojem pravcu sve ide... Jedina dobra stvar jucerasnjeg uzasa je da su se politicari prepali. To je itekako dobro!
Nego, da li je iko primijetio vatrogasce? Znate li da ti ljudi imaju opremu staru 20 ili 30 godina? Znate li da im je sva oprema (na kamionima i ona koju nose na sebi) prastara? Ovo znam iz prve ruke. Oni zapravo nisu imali cime ugasiti pozare u zgradama. Kada se javio vatrogasac u dnevnik, doslo mi je da placem... onim politickim smradovima bi bilo bolje da su, umjesto u svoj vozni park, ulagali u vatrogasnu brigadu. Tuga i sramota sto su vatrogasci bili u, nadoslovnije, smrtnoj opasnosti za vrijeme gasenja pozara zbog prastare opreme.![]()
kako je i šta trebalo poduzeti da se političari prepadnu ? praviti galamu zviždaljkama, lupati lončićima i šerpama ?
Jucer poslijepodne su meni bliske zenske 2 osobe krenule kuci i prolazeci pored Ali-pasine dzamije bile izlozene kamenovanju, kao i ostali ljudi koji su prolazili tuda. Znaci gađajuci policijska vozila, delikventi nisu obratili paznju da gađaju i prolaznike... Doslovno su se ljudi trceci razbjezali.
A ako si gledao/la sinoc onaj snimak na FTV, nema ti sta objasnjavati. I dalje tvrdim da je super sto su se politicari prepali, ali također da je ono bio vandalizam najgore vrste!
- Paranoid
#5887 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Dobro rečeno!BlueBosnia wrote:Ne znam što se svi iščuđavaju ovoj paljevini zgrada institucija. Pa ovi političari godinama , čim sjednu u bilo kakvu fotelju u javnom sektoru, ponašaju se kao da im je ono čime upravljaju babovina. I tako iz godine u godinu. Pa sam i sama došla u stanje da više ustanovu u kojoj radim 30 godina ne smatram svojom drugom kućom( a učilo me drugačije, ponašala sa godinama tako). Ova djeca ništa od toga što su zapalila ne smatraju SVOJIM već NJIHOVIM, a i lijepo bilo vidjeti strah u političarskim očimaJer dok smo mirno protestovali, štrakovali glađu, spavali pred institucijama oni su nam se smijali u facu. I još gore, ponašali se kao da ne postojimo.
- Creasy
#5888 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ne znam. Dobro pitanje.VjecitiStudent wrote: U ključnom trenutku jučer, kada bez ikakvog razloga je stigla naredba o povlačenju, nikakve prekomjerne upotrebe sile nema.
A zgradu Kantona, s lakoćom je jučer desetak vas moglo iznutra odbraniti. Balavurdija se sa prozora mogla malim prstom skidati.
Zašto nije?
- Havatar
#5889 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
StupskaBitanga wrote:sa druge temeMister Yes wrote:Možda se bezveze trudim jer svakako nećemo dugo čekati to finale ali evo. Da bi se trenutno državno uređenje promjenilo potrebno je izazvati haos, nerede, vanredno stanje i građanski rat. Dosadašnji mirovni sporazum prestaje da važi jer je prekršen. Međunarodna zajednica se pojavljuje kao moderator i dolazi do novog mirovnog sporazuma i novog državnog uređenja.vaučer wrote:Možda sam kratkovidan ali ne vidim uzročno posljedični niz.
Možda da malo objasniš?
Prije dva dana policija u Tuzli je bila brutalna. Taman toliko da neredi postanu masovni. Ali danas su se samo sklonili i pustili demontrante da pale zgrade ne u jednom gradu već u svim gradovima u kojima je bilo nereda. Zar ni u jednom gradu da spriječe paljevinu? Neredi su i u Brčko distriktu i Mostaru što je posebno bitno za buduće događaje. Zgrada predsjedništva više nije sigurna za Srpskog člana predsjedništva. Srbi su već napustili parlament a blokiran je i dom naroda. Za nekoliko dana sastanak imaju Dodik, Bosić i Vučić. EU parlament izglasava interesantne rezolucije o BiH.
Odavno se ja pitam o čemu oni zaista pričaju na tim Sejdić Finci pregovorima do kasno u noć danima.
Ući ćemo mi u EU. Samo ne sa ovim današnjim granicama nažalost.
- starii
#5890 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

u tuzli unisten maticni ured

Last edited by starii on 08/02/2014 08:54, edited 1 time in total.
- _mufljuz_
#5891 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
a takvih je po nekim informacijama bio citav divizion - hej citava divizija ARBIH sama sebi presudilasalik79 wrote:Genije wrote:
šta treba
da kao pravi PTSPovac
To su trebali uraditi oni koji su zbog lopovsko-hohstaplerske bagre digli na sebe ruku...Da su to uradili, danas bi ulice i trgovi nosili njihova imena.
-
doktor78
#5892 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pasiflora wrote:
Nego, da li je iko primijetio vatrogasce? Znate li da ti ljudi imaju opremu staru 20 ili 30 godina? Znate li da im je sva oprema (na kamionima i ona koju nose na sebi) prastara? Ovo znam iz prve ruke. Oni zapravo nisu imali cime ugasiti pozare u zgradama. Kada se javio vatrogasac u dnevnik, doslo mi je da placem... onim politickim smradovima bi bilo bolje da su, umjesto u svoj vozni park, ulagali u vatrogasnu brigadu. Tuga i sramota sto su vatrogasci bili u, nadoslovnije, smrtnoj opasnosti za vrijeme gasenja pozara zbog prastare opreme.
-
Basvod
#5893 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Jos samo kad bi se znalo zbog cega su gradjani juce protestvovali.madner wrote:Prekosutra, kada dodje sljedeća vlada, će bar malo razmišljati o potrebi gradjana.Genije wrote:ja ne tvrdim da će od tog biti ratamadner wrote:Ovo neki PSTP drma raju, pa su malo u šoku.
a evi ti mi objasni kako će nam od paljevine zgrada i razbijanja glava biti bolje
-
VjecitiStudent
#5894 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ali zato Bakir i kompanija uredno mijenjaju Audije ...doktor78 wrote: Nego, da li je iko primijetio vatrogasce? Znate li da ti ljudi imaju opremu staru 20 ili 30 godina? Znate li da im je sva oprema (na kamionima i ona koju nose na sebi) prastara? Ovo znam iz prve ruke. Oni zapravo nisu imali cime ugasiti pozare u zgradama. Kada se javio vatrogasac u dnevnik, doslo mi je da placem... onim politickim smradovima bi bilo bolje da su, umjesto u svoj vozni park, ulagali u vatrogasnu brigadu. Tuga i sramota sto su vatrogasci bili u, nadoslovnije, smrtnoj opasnosti za vrijeme gasenja pozara zbog prastare opreme.
-
kakavdanakneiskustvu
#5895 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Drvosjeca iz Dejcica wrote:E moj druže. I ko je kriv za to? Biće opet narod i huligani. Javašluk i vlast u posljednjih 17. godina. Meni je samo krivo što se policija, ili barem dio nje, nije solidarisao sa demonstrantima...vjerujem da bi se masa tada dala kontrolisati. Nadam se da će se kolege brzo oporaviti i tražiti od nekih drugih vlasti bolju opremu i neke moralnije policajce.Creasy wrote:matematicar_teski wrote:pitanje za policajca sa nickom c, halali zaboravio sam tacno kako ide . Da li MUP KS ima vodene topeve, i zasto ih niste koristli?
Nemamo nijedan vodeni top. MUP KS je više puta upozorio Vladu KS da je vodeni top neophodan, međutim nikad nisu pronađena sredstva za kupovinu istog...
Ne možeš se pridružiti demonstrantima koji nemaju jasne i konkretne ciljeve. Demonstranti su juče otišli nakon sat vremena, a ostali su maloumni kreteni, odnosno vandali. Zar s njima da se solidarišemo?
tačno,kako se pridružiti onima koji sa sobom nose kamenje u ruksacima i džepovima,koji su došli da uništavaju,ubijaju,pale,kradu?
- starii
#5896 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

sta li im je govornica smetala....
-
kakavdanakneiskustvu
#5897 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dopuštam da sam u krivu, ali zar je moguće da su svugdje ostali samo huligani, od Bihaća, Zenice, Tuzle, Mostara i Sarajeva?Creasy wrote:
Ne možeš se pridružiti demonstrantima koji nemaju jasne i konkretne ciljeve. Demonstranti su juče otišli nakon sat vremena, a ostali su maloumni kreteni, odnosno vandali. Zar s njima da se solidarišemo?
u zenici jesu
-
Basvod
#5898 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Vandalima su govornice uvijek bile zanimljive...starii wrote:
sta li im je govornica smetala....
- McMoy
#5899 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Basvod wrote:Jos samo kad bi se znalo zbog cega su gradjani juce protestvovali.madner wrote:
Prekosutra, kada dodje sljedeća vlada, će bar malo razmišljati o potrebi gradjana.
Kako sam ja nezvanično obaviješten, valjda zbog prečestih, ničim izazvanih, hakerskih napada na klix.
- salik79
#5900 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Eh, to je tuga. Najbolji sinovi ove zemlje su pod zemljom, radi kleptomanske bande i nepravde. Njih vise ne mozemo vratiti, sve ostalo se da i popraviti i napraviti._mufljuz_ wrote:a takvih je po nekim informacijama bio citav divizion - hej citava divizija ARBIH sama sebi presudilasalik79 wrote:Genije wrote:
šta treba
da kao pravi PTSPovac