Ocigledno ne znas razliku,ali nema veze skontati ces jednog dana...escobar__ wrote:Vidim briga za Arhiv BiH. Gdje je briga za Zemaljski muzej, je l' ono isti zatvoren već godinu dana? Jeste mi fini u p.... materinu.
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
1bosna
#4826 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
Itakoto
#4827 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Sto? Malo koverata danas bilo od premlacenih "huligana".julisiz es grant wrote:Dođi da ti pokažem.Itakoto wrote:
Vidi, vidi sto te je pogodilo. Ma vi ste inace postene duse... da mi je samo znati kako li si ga dobio. "doktore".
-
x_lecter
#4828 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
imam i ja prangiju od 20 cm al zene ne daju picke .... kontas poentu?julisiz es grant wrote:Koliko znam čitav je, a ono što je spaljeno, više mu povratka nema.escobar__ wrote:Vidim briga za Arhiv BiH. Gdje je briga za Zemaljski muzej, je l' ono isti zatvoren već godinu dana? Jeste mi fini u p.... materinu.
- O'zone
- Globalni moderator
#4829 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Čisto da ponovim za one koji tvrde da je sve izgorjeloO'zone wrote:Dževad Bećirević, načelnik općine Centar u Sarajevu kazao je za Radio Antenu da je gotovo cijela zgrada Općine izgorjela.
Dževad Bećirević: Sačuvane su matične knjige u Općini Centar
"Gotovo cijela Općina centar je izgorjela. Matične knjige su sačuvane, kao i arhiv
-
hAZNADAR
#4830 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Hebo arhivu, hebo zgrade, stakla, auta,.... sto bi bio fin svijet kada bi tako svi rezonovali,... ma hebo i vase bubrege ako ih policija odbije - koja korist drustvu od njih? Druge sa takvima nema.rokan wrote:
unistene generacije i generacije, demografija katastrofa ali to budzetske licemjerne debelokosce ne zanima. oni placu za arhivom za koji do danas nisu ni znali, ni gdje je ni sta sve tu ima. olos.
-
radostan dan
#4831 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
svijet je zaista otišao u 3 mičke paterine.Situacija se smirila kad je pao mrak jer je policija čekala da padne, i onda zamolila medije da im malo zablokiraju kamere.
u moje vrijeme navijači, demonstranti i ini su čekali noć da budu -komotniji-, danas to čeka policija, da se razmaše.
globalizacijo, što učini...
Last edited by radostan dan on 07/02/2014 21:19, edited 1 time in total.
-
lajk
#4832 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
mene boli briga,ono iskreno
- Drvosjeca iz Dejcica
#4833 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Zatvoren već godinu dana, eksponati propadaju...haman isto kao da je zapaljen i nikog od vas režimskih kerova nije bilo briga a sada arhiv koji je btw. arhiviran u digitalnom formatu koristite ako argument protiv protestanata.julisiz es grant wrote:Koliko znam čitav je, a ono što je spaljeno, više mu povratka nema.escobar__ wrote:Vidim briga za Arhiv BiH. Gdje je briga za Zemaljski muzej, je l' ono isti zatvoren već godinu dana? Jeste mi fini u p.... materinu.
- O'zone
- Globalni moderator
#4834 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Isto kao i u muzejExNihilo wrote:Je li iko ikada, ovdje, ušao u taj arhiv?escobar__ wrote:Vidim briga za Arhiv BiH. Gdje je briga za Zemaljski muzej, je l' ono isti zatvoren već godinu dana? Jeste mi fini u p.... materinu.
- iPod
#4835 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Upravo tako, uspjeli su već zamijeniti teze!JThomas wrote:briga je samo za fotelje i da se zamijene teze da je vlast žrtva. vidjećemo je li riječ o dezinformaciji k'o što ih je bilo više juče i danas.escobar__ wrote:Vidim briga za Arhiv BiH. Gdje je briga za Zemaljski muzej, je l' ono isti zatvoren već godinu dana? Jeste mi fini u p.... materinu.
-
LSD
#4836 Re: Demonstracije u Tuzli
pogrešan ugao posmatranja i pogrešno adresiranjeBetter Man wrote:Samo teski maloumi necivilizovani barbari mogu zapiliti arhiv i gradju od neprocjenjive vrijednosti! Odgovorne treba uhapsiti i na dozivotnu robiju! Najmanje je na protestima bilo obespravljenih, najvise maloljetnih balavundera kojima se j..e za sve zivo i koje nije briga hoce li ko stradati! Policija je katastrofalno reagovala i zato neko mora podnijeti ostavku! Zgrade su se morale osigurati na nacin da se dovuku vatrogasna kola sa vodenim topovima i da na svaki pokusaj nasilnog ulaska i paljenja odgovori bodenim topovima rastjera bagra id bslavurdije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#4837 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
jesam, zaradila samItakoto wrote: Ma eto nek' ste vi zaradili. Vecina vas prozvanih je bila i protiv nenasilnih demonstracija. Sirile su se price o jacanju RS, stvaranju 3. entiteta, pljackanju prije nego sto ga je i bilo i to samo sa jednim, vama poznatim ciljem.
i moji roditelji su zaradjivali i od njihovih para se ovo gradilo, a ne samo od ovih jalijasa
trebali su prvo svoje kuce zapaliti ako im je babovina toliko mrska
jel uopste znas cija je zgrada Vlade TK npr? naravno da ne znas, zaboli tebe, bitno da se pali
a ovo je sad bas naskodilo RS-u, eno ih sve se isprepadali
cudi me da nisu organizovali proslave sirom RS-a
-
1bosna
#4838 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pa u arhiv se ne ulazi glupane...ExNihilo wrote:Je li iko ikada, ovdje, ušao u taj arhiv?escobar__ wrote:Vidim briga za Arhiv BiH. Gdje je briga za Zemaljski muzej, je l' ono isti zatvoren već godinu dana? Jeste mi fini u p.... materinu.
- p206
#4839 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ovo prikazivanje prikaza po tv stanicama može izazvati samo još veći revolt ljudi
to je toliko peksinavo da ga je grehota govnjivom motkom dotaći
-
splinter
#4840 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Žao mi je arhiva i zapaljenih dokumenata, ničega ostalog mi nije žao.
Postavljamo stvari iz idealne situacije, isto ko da je grom opalio iz vedra neba i spržio ovo što je sprženo.
Mi ne znamo šta nas sutra čeka,
Godinama se najavljuju socijalni bunt, nemiri, borba za preživljavanje, borba za koru kruha a kada se to desi mi ostanemo sjebani, kao da živimo u Chicagu a ne u Sa. Žalimo za ovim što se desilo danas, osuđujemo djecu od 14-15 god.
Al ta djeca su plod svih ovih godina, ko smije da preuzme odgovornost??
Opet dobro je, nije pala mrtva glava, al ja opet kažem ne znamo šta nas čeka u periodu koji dolazi, možda će današnji dan sutra biti opisan kao dobra stara vremena . . .
Postavljamo stvari iz idealne situacije, isto ko da je grom opalio iz vedra neba i spržio ovo što je sprženo.
Mi ne znamo šta nas sutra čeka,
Godinama se najavljuju socijalni bunt, nemiri, borba za preživljavanje, borba za koru kruha a kada se to desi mi ostanemo sjebani, kao da živimo u Chicagu a ne u Sa. Žalimo za ovim što se desilo danas, osuđujemo djecu od 14-15 god.
Al ta djeca su plod svih ovih godina, ko smije da preuzme odgovornost??
Opet dobro je, nije pala mrtva glava, al ja opet kažem ne znamo šta nas čeka u periodu koji dolazi, možda će današnji dan sutra biti opisan kao dobra stara vremena . . .
- ExNihilo
#4841 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nego, spašavajte Hagadu, da ne bude preživjela Hitlera i Karadžića, a ne može proteste. 
-
julisiz es grant
#4842 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
U arhiv ulaze istraživači, sa posebnom dozvolom.O'zone wrote:Isto kao i u muzejExNihilo wrote:Je li iko ikada, ovdje, ušao u taj arhiv?escobar__ wrote:Vidim briga za Arhiv BiH. Gdje je briga za Zemaljski muzej, je l' ono isti zatvoren već godinu dana? Jeste mi fini u p.... materinu.
Nisam zato ušao, ali sam pročitao mnoštvo istorijskih knjiga i publicistike koja je koristila građu tog arhiva.
Sad, što je napisano, napisano je.
-
Great Cornholio
#4843 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Djeco, prekinite sa nasiljem, valja vam u ponedeljak u školux_lecter wrote:Narode prekini sa nasiljem i napusti mjesto događaja.
![]()
![]()
Kako ono kažu " Na vlastitom iskustvu se najbolje uči, samo je školarina skupa".
- JohnnyS
#4844 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
webby-x wrote:Kaže Lagumdžija da su ovi prosvjedi ustvari za Treći entitet.
I to on ozbiljan to izjavljuje. Kakav genijalac.
Nikšić kaže da su trebali donijeti zabranu okupljanja.
Kakvu dobru Zapadnu Njemačku napravi ova crvena
buržoazija.
U Bihaću se Treći entitet gradi...
- Drvosjeca iz Dejcica
#4845 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Čuj...zar to nije ono gdje platiš kartu pa razlegedaš okolo?1bosna wrote:Pa u arhiv se ne ulazi glupane...ExNihilo wrote:Je li iko ikada, ovdje, ušao u taj arhiv?escobar__ wrote:Vidim briga za Arhiv BiH. Gdje je briga za Zemaljski muzej, je l' ono isti zatvoren već godinu dana? Jeste mi fini u p.... materinu.
- asurbanipal
#4846 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
matematicar_teski wrote:Ko je zabranio policiji da mlati u 3 sata danas, zasto se cekalo sa FUP-om do 5 sati ? Ljudi su zapalili grad, to ni mladic i karadzic nisu uspjeli.
Ko je prodao gradjane sarajeva ?
Očito je da je ovaj forum produžena ruka politike Fahrudina Radončića i SBB-a. Samo da mi je znati za koliko su skinuli gaće.
-
StupskaBitanga
#4847 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ovo se sutra nastavlja
-
zavrzlama
#4848 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Protesti DA ali smisljeni....npr. ako palis,onda palis privatne vile politicara,njihova vozila....paliti simbole drzave BIH i institucije je glupost...Gledam danas u Tuzli gori zgarda vlade,pa ako i smijenimo ovu lopovsku vlast, u koju ce zgradu se smjestiti postena vlast...nego treba traziti zamrzavanje i oduzimanje pokradenog od politicara i tajkuna,pa tim parama napraviti jos bolju zgradu za postene politicare a staru pretvoriti u stanove i podijeliti sirotinji koji zive u limenim barakama..
jebes smjene ako smijenjenom ne oduzmes lopovski stecenu imovinu ,jer ce i posteni koji naslijedi bivseg nepostenog nakon nekog vremena krenut istim stopama kad skonta da nema zatvora ni oduzimanja ukradenog...
pod hitno krenut u politicko opismjenjivanje vodja demonstarcija..
jebes smjene ako smijenjenom ne oduzmes lopovski stecenu imovinu ,jer ce i posteni koji naslijedi bivseg nepostenog nakon nekog vremena krenut istim stopama kad skonta da nema zatvora ni oduzimanja ukradenog...
pod hitno krenut u politicko opismjenjivanje vodja demonstarcija..
Last edited by zavrzlama on 07/02/2014 21:25, edited 1 time in total.
-
Basvod
#4849 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pa nisu pali sa Marsa.p206 wrote:ovo prikazivanje prikaza po tv stanicama može izazvati samo još veći revolt ljudi
Sto ste glasali za njih?
- p206
#4850 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
da se bolje vidiDrvosjeca iz Dejcica wrote:Zatvoren već godinu dana, eksponati propadaju...haman isto kao da je zapaljen i nikog od vas režimskih kerova nije bilo briga a sada arhiv koji je btw. arhiviran u digitalnom formatu koristite ako argument protiv protestanata.julisiz es grant wrote:Koliko znam čitav je, a ono što je spaljeno, više mu povratka nema.escobar__ wrote:Vidim briga za Arhiv BiH. Gdje je briga za Zemaljski muzej, je l' ono isti zatvoren već godinu dana? Jeste mi fini u p.... materinu.