Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

VjecitiStudent

#4676 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

shminka wrote:
O'zone wrote:Na ovim snimcima mi je policija legendarna.

Uzvraćaju kamenicima kao da su se sastale dvije navijačke skupine pa et nako se leše

Koliko je raje najebalo tako danas i onda citam murija nevine zrtve i slicno

A ko je danas bio ispred Vlade KS, moga je da vidi da je murija prva pregazila sve tamo oko dva sata i onda je krenuo haos
Haos je nastao tek nakon što se murija povukla. Prije toga, značajne tuče jedva da je bilo.
weredsf

#4677 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

O'zone wrote:Na ovim snimcima mi je policija legendarna.

Uzvraćaju kamenicima kao da su se sastale dvije navijačke skupine pa et nako se leše

Da je Lukac angazovao svoje specijalce na vrijeme ne bi nista od ovoga bilo, par metaka i ova balavurdija bi se razbjezala i vratila u skolu
bude

#4678 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by bude »

neko je pitao za ovog fahraonovog pulena
http://www.javno.ba/bih/devad-rado-posl ... fiter.html
JThomas

#4679 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by JThomas »

armin071 wrote:
I sta ce mu ?? Lici li ti ovaj lik na nekog intelektualca ili covjeka koji je izasao na ulicu sto mu djeca nemaju sta da jedu? Njemu je ba svejedno isto ko i masi njih danas. On je klasican produkt poremecenog sistema vrijednosti i bezvlasca, korupcije i anarhije koja vlada u BiH. Pa kad ti ratni zlocinci dobiju par godina zbog ubijanja i silovanja sta mislis koliko ce on dobiti (ako uopste ista i dobije)?
dobiće bar batine. a nije morao da mu nije bilo najvažnije pohvaliti se na društvenim mrežama :D
x_lecter

#4680 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by x_lecter »

1. Koji god dokaz bude potreban da se neko od funkcionera sruši - IZGORIO U DEMONSTRACIJAMA !!!
2. Kroz par mjeseci pratite javne nabavke ... tek ce sad hajrovati i bogatiti se oni protiv kojih se protestuje !!!
tataćusak

#4681 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by tataćusak »

Lakat Jebić wrote: na malog :D
Ja kontam misliš na mene več počeo po googletu da tražim kad su nastali, broj članova isl. :-D
armin071

#4682 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by armin071 »

O'zone wrote:

Code: Select all

http://www.s o u r c e.ba/clanak/1843867180847/vijesti/Pogledajte%20odu%C5%A1evljenje%20Tuzlaka%20kada%20su%20policajci%20spustili%20%C5%A1titove
ovo je dirljivo
A ovaj "dupli" komentar ispod videa izaziva suze u ocima:D
hAZNADAR

#4683 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by hAZNADAR »

charrrmed wrote:
rokan wrote:
Basvod wrote:
Jesi li sit sad kad je izgorio arhiv?
Nista se sa ovim nije postiglo niti ce se postici, nista.
puno mi je srce kad vidim kako su se sasrali ovi paraziti i dzukele sa budzeta, kad vidim zlogumdziju kako place, izmetbegovica kako cvili. odmah ne moram jesti 5 dana. :wink: isto tako jedva cekam da vidim i ostale "lidere sedmorke" a za arhiv me zaboli kurac, bas kao sto i drzavu zaboli kurac za mene.
kakvo razmisljanje :-)
Neces probuditi razum, moral, logiku,.. kolutajuci ocima,... I taj i onaj sto vice pali sve,... samo se mogu ponositi time i misliti kako je drzava duzna da ih miluje a oni da je ne grade. Pendrek, pendrek,.. nista drugo. Zaboli i policiju kurac za njihovim bubrezima kao njih za arhivom i drustvenom imovinom.
Alfons Kauders

#4684 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

na ftv ide bingo

hajde barem nesto dobro - ftv je konacno odlucila da se prestane pretvarati da je ozbiljna kuca...
Janjicar

#4685 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Alfons Kauders wrote:
yugi wrote:Veli naš faraon Tuzlanski Jasmin kako je Tuzla danas napadnuta :-) Pita novinar a ko ju je napao on poče neke floskule da frljata :-)
pa druze kad neko napravi 30 miliona stete u gradu s godisnjim budzetom od 40 miliona, kako bi to trebao nazvati?
380 miliona KM je budzet TK aj zdravo...
shminka

#4686 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by shminka »

VjecitiStudent wrote:
Haos je nastao tek nakon što se murija povukla. Prije toga, značajne tuče jedva da je bilo.

Ma ja znam da sam vidio da je murija prva pregazila sve i to kad su drzali kordon ondje odmah kod glavne ulice kod stanice.Na ovom klipu se to vidi

http://www.sour.ce.ba/clanak/2127093180 ... ajcitaniji
StupskaBitanga

#4687 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

Alfons Kauders wrote:na ftv ide bingo

hajde barem nesto dobro - ftv je konacno odlucila da se prestane pretvarati da je ozbiljna kuca...
glavni gosti u Dnevniku reis u ulema i kardinal Puljić
JThomas

#4688 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by JThomas »

x_lecter wrote:1. Koji god dokaz bude potreban da se neko od funkcionera sruši - IZGORIO U DEMONSTRACIJAMA !!!
2. Kroz par mjeseci pratite javne nabavke ... tek ce sad hajrovati i bogatiti se oni protiv kojih se protestuje !!!
a dosad su ih rušili, ono intenzivno, svaki dan je poneki završavao u zatvoru... :D

providan si.
Havatar

#4689 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Havatar »

Banksy wrote:
Havatar wrote:
Banksy wrote:
Ukratko, ojađeni narod u Tz opravdano krenuo, SDP policija proklizala i prenasilno odgovorila, javnost ih oštro kritikovala, Fahro vidio priliku da se politički okoristi pa stao uz demonstrante, SDP i SDA poslali plaćenike da preokrenu demonstracije u naslije, Pećanac (saveznik SDA) policiju povukao i pustio plaćene huligane da polupaju grad i pretvorio policiju i vlast u žrtve, na koncu SDP i SDA se donekle iščupali iz vrlo opasne situacije, Fahro donekle poentirao ...
sve dalje ovisi o tužilaštvima i pritisku MZ ...
Nisu SDP i SDA poslali placenike vec su to oni koji su placeni spolja da izvrse pritisak na bosnjacke politicare da pristanu na Coviceve ucjene.
:lol: :lol: :lol:

Iščupali ste se danas vješto, čestitam ... Istina, preko naših leđa, ali ipak iščupali.
Znaci i ti ko ono udruzenje boraca iz Tuzle vjerujes samo Radoncicu :lol:
kamen spoticanja

#4690 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kamen spoticanja »

ExNihilo wrote:
kamen spoticanja wrote: naravno...jer od sinosnjeg " svi na proteste" do vecerasnjeg "treba im jebat mamu balavu svima" ,proslo je 24h...
doduse jesu kornjace fasovale danas...ali ne sekiram se...naplatit ce ovo oni jos sutra s kamatama :wink:
Je li to insajderska? :D
jasta je...sinoc sam bio sretan i srce mi je bilo ko vlasic...a danas sam stajao ispred svoje radnje i cekao nekog hashishara s odmuta da krene prema objektu i da padne mrtva glava...
i nisam bio jedini...kazem ti momentum se okrenuo na pogresnu stranu
Alfons Kauders

#4691 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

x_lecter wrote:1. Koji god dokaz bude potreban da se neko od funkcionera sruši - IZGORIO U DEMONSTRACIJAMA !!!
:thumbup:

zalosno i istinito
nekoeko

#4692 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by nekoeko »

Medjunardnoj zajednici nije stalo da rijesi situaciju, ustav se mora promjeniti, a to se tesko ikad moze postici. Treba pokrenuti vanredne izbore za pocetak.
red evil

#4693 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by red evil »

Lakat Jebić wrote:
tataćusak wrote:Što ste udarili na malca što je zapalio SDA i HDZ, što se ne zapitate odakle im te kancelarije ko im plaća grijanje, struju i slično. Šta je ba ljudi jeste li se to prepali da će se prestati plaćati komisije za ovo-komisije za ono.
moze se komplet forum na meni izredat ako ovaj zna ista o SDA-u i HDZ-u osim da su stranke
Nemoj poslije reći da nisi rek'o :D

Hoče li sutra biti ovih protesta? Ako ništa barem je zanimljivo, ima se šta gledat :D
KAMI666

#4694 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by KAMI666 »

madesa wrote:
u sarajevu se ne govori babo seljak idi u gorazde seljacino i stavi to na glavu i suti
U Sarajevu je kultura na nivou, ali ne i takva kava iz tvojih usta izlazi, mozda tebi bolje ulazi nego sto izlazi :D A da li se kaze " bulja" u Sarajevu, eto tebe da tebe citiram? Ti ces meni reci sta i kako se sta kaze i kako cu sta reci. Koji si ti propalitet :-) ti
Idi dalje, ne pricam sa olosima i kradljivcima naroda, kakav ti je i babo. Ides na ignore :)
rokan

#4695 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by rokan »

hAZNADAR wrote:
Neces probuditi razum, moral, logiku,.. kolutajuci ocima,... I taj i onaj sto vice pali sve,... samo se mogu ponositi time i misliti kako je drzava duzna da ih miluje a oni da je ne grade. Pendrek, pendrek,.. nista drugo. Zaboli i policiju kurac za njihovim bubrezima kao njih za arhivom i drustvenom imovinom.
nema razuma kad se boris za golo prezivljavanje, tad postajes zvijer. nije drzava duzna da me miluje, niti to trazim. trazim samo da me drzava tretira kao svog gradjanina, ravnopravno sa svima, nista vise-nista manje.
_mufljuz_

#4696 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by _mufljuz_ »

a namirivanje stete da direktno ide od budzetlijskih sisojeda i sisodoja - lijepo % od plate i zdravo....

red je da i oni koju turu zavrnu ha ja
prezimenko

#4697 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by prezimenko »

Ne kontam zasto paliti drzavne zgrade koje su vlasnistvo naroda.
Kad se vec pali radi korupcije, mita i profitera zar nije logicno paliti kuce politicara stecene na sumnjiv nacin ili centrale stranaka kao u Mostaru
Alfons Kauders

#4698 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

rokan wrote:
hAZNADAR wrote:
nema razuma kad se boris za golo prezivljavanje, tad postajes zvijer. nije drzava duzna da me miluje, niti to trazim. trazim samo da me drzava tretira kao svog gradjanina, ravnopravno sa svima, nista vise-nista manje.
znaci onaj s windowsfonom :D se borio za puko prezivljavanje? :D
StupskaBitanga

#4699 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

Sta je sutra na repertoaru
Alfons Kauders

#4700 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

_mufljuz_ wrote:a namirivanje stete da direktno ide od budzetlijskih sisojeda i sisodoja - lijepo % od plate i zdravo....

red je da i oni koju turu zavrnu ha ja
10%

i kad se sve isplati jos 5%
Locked