Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

pink floydd

#3651 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by pink floydd »

Sad ce da se odroni 70 % "demonstranata" sa torbama i sveskama u njima, gladni ko iz kucanije....kad jedu pocet ce na fb da kace slike, statuse i pjesme od frenkija :D zalosno je na sta se svela ova revolucija. Treba mijenjati i skinuti ovu bagru iz fotelja ali sabura malo brate ne bi bilo na odmet, ova kolicina nasilja i demoliranja nije potrebna. Pokazalo nam se dosad da milom ništa ne možemo promijeniti, ali bome ni ovolika sila nece puno uraditi.

Pored svega najžallosnije je to kad (ako) se ova vlast smijeni, ko će doći na njihovo mjesto ? Bolji sigurno neće.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3652 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Velkoski »

Black111 wrote:A jada i policije. :-) Bio sam u gradu i istina je da je rijec ugl. o balavcima koji razbijaju i unistavaju i to samo da bi razbijali i unistavali. Jos jednom ponavljam, rijec je uglavnom o djeci i takvi popalise pola drzave. :lol:

AKO NITI DNAO ANARKIJA
bull21

#3653 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by bull21 »

I jopet se Cpbi nađoše uvrijeđenim i pod paljbom. Pa da je vic, ne bi bilo smješno!
Black111

#3654 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Black111 »

Hafis wrote: Ovo u Mostaru može biti jako opasno.
Da.
Drvosjeca iz Dejcica

#3655 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Evo stigla ATJ jedinica SIPA-e.
Havatar

#3656 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Havatar »

howdy wrote:
Herr Flick wrote:
gidra wrote:Nabijem na onu stvar sve vas koji podržavate proteste na ovaj način. Raznorazni šljam, huligani i dječurlija pale grad mamu im jebem.
Podržavam proteste, ali ne na ovaj način.
Idi onda ti pred vladu ispijaj kafu junačino :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Jos bolje, nek izadje pred ovu veselu druzinu sa megafonom pa im ovo kaze u ochi....
internet herojchina :D :D :D
A sto ti nisi tamo nego huskas preko interneta :?: Internet herojcina :lol:
Cherry-Cherry

#3657 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Cherry-Cherry »

Šta ovo kažu, pljačka se BBI :-)
Itakoto

#3658 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Itakoto »

strong69 wrote:
julisiz es grant wrote:
strong69 wrote:http://www.dw.de/sorensen-sami-sebi-nam ... a-17085401

Koliko su nam politicari nanijeli stete ovo sto se danas unistava (ne opravdavam) nece iznositi ni 1% ukupne stete. Nabijem ih na kurac. I za gubitak IPA fondova i za kasnjenje isplate penzionerima, poljoprivrednicima, nastavnicima i majkama porodiljama i za 10 kantona i za 300 ministara i za MMF kredite i za nelikvidnost firmi i zatvaranje fabrika i za Damira Cardzica i 15 vlada u jednom mandatu...
I sve će se to sada promijeniti. Vuuupiii!
Ocito ne znas sta znaci kada zaradis novac, prodas proizvod i cekas subvenciju od drzave a nema je jer im je vaznije da podijele plate.

Ocito ne znas da su bankarskom sektoru dopustili da se ponasa kako hoce i da banke NE DAJU kredite privredi bez HIPOTEKE u omjeru 1:2 ili 1:3 i da smo gubitkom IPA fondova izgubili mogucnost dobijanja bespovratnih sredstava.

A znas li zasto smo izgubili IPA fondove? Znas li koliko majke u Ze Do kantonu cekaju na ostvarivanje svojih prava i koliko poljoprivrednici cekaju na svoj zaradeni novac? 270 dana.

Ne vjerujem da ce se stanje promijeniti jer demonstranti nemaju definisane zahtjeve i ciljeve. Ne podrzavam i ne opravdavam unistavanje imovine ali ovo je prevrsilo svaku mjeru i ne cudi me ova reakcija ljudi. Tacno je i to da da su najagresivniji klinci ali i to je posljedica ovog pisljivog drustva i vodenja politike. Nisu ti klinci pali s neba. Stvorilo je ih je ovo drustvo i ova politika.
Ma boli njega neka stvar sto ti njemu pises. Dingospo je doktor i sad je prpa sta ce biti sa radnim mjestom. A to sto 99% djece u BIH nema buducnosti je kolateralna steta. Vazno je da je njegovo osigurano.
Last edited by Itakoto on 07/02/2014 17:30, edited 1 time in total.
kokakolas

#3659 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kokakolas »

Meni je srce ko Jahorina danas. A vi 'moralisti' crknite od muke.
Logovan

#3660 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Logovan »

plain vanilla wrote:gdje cetnici stadose, tu oni produzise
Stavljaš četnike u istu rečenicu sa našim ljudima. Bravo, bravo. Svaka čast. :thumbup: :run:
1921

#3661 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by 1921 »

insaneinthebrain wrote:
s@mson wrote:Pale MOJ grad i MOJU drzavu, balavci od 15 godina nemaju pravo na to...
a ovi unutra sto MOJ grad i MOJU drzavu kradu godinama i sto ne rade nista. za to imaju pravo :oops:
ALI ONI SU OD TE KRADJE NAPRAVILI SEBI VILE KOJE NIKO NE DIRA I NE RUSI!!! RUSE ZGRADE JEBENE ZA KOJE BAKIRA I OSTALE LOPOVE BOLI KURAC! KAKO CE NAM BITI BOLJE AKO NEKO ZAPALI JEBENU ZGRADU, KAKO?!? KAKO CE NAM BITI BOLJE AKO MAJMUN OPLJACKA TRAFIKU, PRODAVNICU?!? STO NIKO NE PALI PROSTORIJE STRANAKA??? PALITE BUDALE, DOVRSAVAJTE POSAO KOJI SU CETNICI ZAPOCELI...
iPod

#3662 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by iPod »

Zašto Zeljković ne podsnese ostavku?
howdy

#3663 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by howdy »

BegA_ wrote:
LSD wrote:
s@mson wrote:Pale MOJ grad i MOJU drzavu, balavci od 15 godina nemaju pravo na to...
a treba si izaci tim "balavcima" na crtu danas, a ne sad kukati po forumu i prosipati naknadnu pamet ;-)
Halo bolan jesi normalan te zgrade je zapalilo par hiljada "ljudi" ,a sta je sa nama ostalim tacnije 400 i kusur hiljada koji su protiv paljenja i rusenja grada(na Sarajevo mislim) ? I mi smo ovo napravili i necemo da rusimo ! Ukljuci TVSA i slusaj reakcije gradjana , 98% ne podrzava ovo ![/quote]

tih 98% su dokone budzetlije :lol:
Zatamnjena stakla

#3664 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Zatamnjena stakla »

Cherry-Cherry wrote:Šta ovo kažu, pljačka se BBI :-)
samo pljačkaj :lol:
House

#3665 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by House »

Odoše Bakirovi seFovi :lol:
LSD

#3666 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by LSD »

s@mson wrote:
LSD wrote:
nema tu ništa TVOJE, sve je NAŠE, državno.....nije ti to babovina, ako si sin nekog guzonje funkcionera ili kantonalnog ministra koji je umislio da je ovo njegova babovina.

a treba si izaci tim "balavcima" na crtu danas, a ne sad kukati po forumu i prosipati naknadnu pamet ;-)
MOJ grad, MOJA drzava,nemam druge, za nju sam se borio, krv prolio i sad ce balavci da je ruse i pale, malo morgen...
A di sam treba ili sam trebao o tome suditi ne mozes...
šuplju valjaš, a to je naknadna pamet ;-) i ovaj pokušaj stavljanja sebe u fokus zbivanja sa tim prisvojnim zamjenicama MOJ,MOJE :lol: :lol: pa ko si jbt :shock: hu is ju :?

da ti odgovori: Ti si apsolutno nebitan faktor u ovim demonstracijama 8-) .....gdje si danas da staneš na crtu tim balavcima ;-)
Last edited by LSD on 07/02/2014 17:32, edited 1 time in total.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#3667 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Picajzla »

Great Cornholio wrote:
Havatar wrote:
julisiz es grant wrote:Protesti širom BiH?
Vidim u RS-u se digli na sve strane...hau jes nou.
Eee, moji Bošnjaci, konjine moje...
:thumbup:
Srbi su se urazumili, valjda su vidjeli da nikad od ovakvih "revolucija" nije bilo vajde.

Svaka im čast, bolje i malo gladan biti nego rušiti samog sebe i ono što si sam stvorio :bih:
:lol: :lol: :lol:
Hedg

#3668 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Hedg »

samo da nabijem na neku stvar ove koji brane muriju smrdljivu, dabogda vam oni u kuci svake noci bili

branite muriju koja iza ledja krije malog delalica i ostale bandite u gradu, jebali vas oni u cmar ssve
zenny

#3669 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by zenny »

hebem ti nakaradne generacije i dokazivanje u masi.. sta radite debili?! ovo je strasno gledat vise...
kamen spoticanja

#3670 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kamen spoticanja »

howdy wrote: drug, pusku u ruke i idi brani...
junache ako neko pipne moju imovinu ja cu je braniti puskom :wink: ne daj Boze da su one skode koje su danas zapalili i gurnuli u rijeku u zenici bile moje...ne daj Boze...
Arsene Wenger

#3671 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Arsene Wenger »

Vidim niko ne spominje kampanju koju je vodi ovaj portal zadnjih par dana u promoviranju "protesta", kao uostalom i drugi portali i mediji. Neka vam svima ovo služi na čast, nadam se da ćete sada shvatiti kolika je odgovornost medija.
Nadam se da će policija konačno upotrijebiti silu kako bi zaustavila ovu bandu huligana dok nisu popalili i porušili čitav grad i završili posao koji su prije radili četnici.
Podržavam protest kao metod pritiska na vlast, ali paljenje i uništavanje imovine koja pripada svima nama... :?
I za kraj, razočaran sam u policiju i bezbjednosne strukture, pokazali su da nisu u stanju zaustaviti bandu od 500 huligana da uništavaju vitalne organe države, šta bi tek bilo da se zarati...bruka.
insaneinthebrain

#3672 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by insaneinthebrain »

1921 wrote:
insaneinthebrain wrote:
a ovi unutra sto MOJ grad i MOJU drzavu kradu godinama i sto ne rade nista. za to imaju pravo :oops:
ALI ONI SU OD TE KRADJE NAPRAVILI SEBI VILE KOJE NIKO NE DIRA I NE RUSI!!! RUSE ZGRADE JEBENE ZA KOJE BAKIRA I OSTALE LOPOVE BOLI KURAC! KAKO CE NAM BITI BOLJE AKO NEKO ZAPALI JEBENU ZGRADU, KAKO?!? KAKO CE NAM BITI BOLJE AKO MAJMUN OPLJACKA TRAFIKU, PRODAVNICU?!? STO NIKO NE PALI PROSTORIJE STRANAKA??? PALITE BUDALE, DOVRSAVAJTE POSAO KOJI SU CETNICI ZAPOCELI...
ugasi caps lock kad ne znas komunicirati
Great Cornholio

#3673 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Šta misliš šta je manje zlo, zadužiti se kod MMF-a ili spaliti 10 zgrada?

Ja mislim ovo drugo zato biram paljenje zgrada u cilju promjene vlasti i sistema u kojem živimo.
Zaduživanje kod MMF-a nam ne gine, a i moraće se smanjiti plate svim budžetskim korisnicima, penzije, invalidnine, itd.

Al eto, nije prvi put da kod nas narod krene da ruši svoju Državu kad im neko obeća da će poslije toga jesti "zlatnim kašikama" :bih:
charrrmed

#3674 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by charrrmed »

Zatamnjena stakla wrote:
Koliko ti imas godina, 15?
Ripicipi

#3675 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Ripicipi »

Zatamnjena stakla wrote:
Lako je SRAT iz Amsterdama :roll:
Locked