Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

fatamorgana

#3601 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by fatamorgana »

Paranoid wrote:
elma89_ wrote:Sad je jasno cije je maslo:
"Borci iz Tuzle: Vjerujemo jedino Radončiću!"
spinuješ bezveze..Radončić je na tapeti kao i svi drugi kriminalci..
Elma je onaj thruepath što stalno zakuhava ... I to iz ŠveCke, :wink:
vatrogasac

#3602 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by vatrogasac »

Breathless wrote:Ima li kakve fetve od Rijaseta? Je li haram dizati ruku na vladara, pa makar bio i nepravedan? :lol: :lol: :lol:
Razlozi za izražavanje nezadovoljstva prisutni su već duži period i vlasti, sadašnje i prethodne, ne mogu pobjeći od svoje odgovornosti za stanje u kojem se nalazi bosanskohercegovačko društvo. Za ukupno stanje u društvu i državi imaju odgovornost i kreatori ustavno-pravnog uređenja Bosne i Hercegovine, koje omogućava protivnicima napretka ove države da blokiraju normalan razvoj društva.

Pozivamo građane da ne posežu za nasiljem i da u svojim legitimnim zahtjevima za boljim stanjem u društvu koriste isključivo zakonom predviđena sredstva. Pozivamo sve činioce pravno-političkog sistema da pokažu primjerenu odgovornost i zajedničkim snagama rade na rješavanju nezadovoljavajućeg stanja u bosanskohercegovačkom društvu, kaže se u saopćenju Kabineta Reisu-l-uleme.

http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=457
muhafuca

#3603 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by muhafuca »

ma kakvi zahtjevi - treba ovo od danas sve nastaviti par dana

bez ikakvih zahtjeva - samo da im se pokaze kako je kad narod poludi

pak nek se onda nakon toga skupe i nek sami skontaju sta narod hoce

cuj zahtjevi ako - nekom nije jasno sta se u ovoj zemlji treba popraviti i normalizirati

do danas - nece mu nikad biti jasno

u Zenici je danas predobro bilo
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3604 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Jimmy McNulty »

PolicajacZagreb wrote:narod netreba na policiji ispoljevati svoj gnjev i policajci su obicni ljudi koji imaju djecu zene porodice... kako je njihovim majkama djeci kad se pitaju dali ce se vratiti njihov otac muz sin kuci
Sve dok oni idu na te ljude štiteći one koji su tim ljudima zagorčali život ići će ljudi i na njih. Danas su drotovi u Zenici pokušali silu provodit, kad ih je raja za pola minute pregazila odstupili su i spustili opremu.
charrrmed

#3605 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by charrrmed »

Logovan wrote:Image

Gasi li ovo iko? Ili i dalje ne dozvoljavaju vatrogascima da prodju?
s@mson

#3606 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by s@mson »

insaneinthebrain wrote:
s@mson wrote:Pale MOJ grad i MOJU drzavu, balavci od 15 godina nemaju pravo na to...
a ovi unutra sto MOJ grad i MOJU drzavu kradu godinama i sto ne rade nista. za to imaju pravo :oops:
TI si ga izabrao, SHVATI JEDNOM...
julisiz es grant

#3607 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by julisiz es grant »

Great Cornholio wrote:
Havatar wrote:
julisiz es grant wrote:Protesti širom BiH?
Vidim u RS-u se digli na sve strane...hau jes nou.
Eee, moji Bošnjaci, konjine moje...
:thumbup:
Srbi su se urazumili, valjda su vidjeli da nikad od ovakvih "revolucija" nije bilo vajde.

Svaka im čast, bolje i malo gladan biti nego rušiti samog sebe i ono što si sam stvorio :bih:
Srbi kada su mijenjali vlade uvijek su skidali glave vladarima (i figurativno, a još češće stvarno). Znaju oni kako treba.
howdy

#3608 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by howdy »

Great Cornholio wrote:
Havatar wrote:
Srbi su se urazumili, valjda su vidjeli da nikad od ovakvih "revolucija" nije bilo vajde.

Svaka im čast, bolje i malo gladan biti nego rušiti samog sebe i ono što si sam stvorio :bih:
jarane, vakat je da ti preselis u srbiju, prestonicu razuma :D
Breathless

#3609 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Breathless »

plain vanilla wrote:gdje cetnici stadose, tu oni produzise
aferim

Jeste, gladni narod je unistio i opljackao kompletnu privredu SRBiH, unistili do temelja svaki segment drustva, korupciju i krimilal postavili na najvise mjesto na skali vrijednosti, otjerali narod u bijedu i glad i od sebe i svojih nacinili multimilonere koji su rame uz rame sa svjetskim.

Fuj, kakvo odvratno licemjerje!
LSD

#3610 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by LSD »

s@mson wrote:Pale MOJ grad i MOJU drzavu, balavci od 15 godina nemaju pravo na to...
nema tu ništa TVOJE, sve je NAŠE, državno.....nije ti to babovina, ako si sin nekog guzonje funkcionera ili kantonalnog ministra koji je umislio da je ovo njegova babovina.

a treba si izaci tim "balavcima" na crtu danas, a ne sad kukati po forumu i prosipati naknadnu pamet ;-)
elma89_

#3611 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by elma89_ »

JThomas wrote:
elma89_ wrote:
ultima_palabra wrote:Gori zgrada HNK u Mostaru... protesti su poprimili multietnički karakter :thumbup:
BOSNJACI cine nekih 40% u Mostaru,i oni i protestuju
ti iz švedske znaš ko protestuje u mostaru? :D
Jasno je i na mjesecu ko protestuje u Mostaru ;) ako je multikulti,onda ce biti istih protesta i u gradovima koji nemaju ni 10% bosnjaka
p206

#3612 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by p206 »

Great Cornholio wrote:
Havatar wrote:

dalje nisam čitao
Drvosjeca iz Dejcica

#3613 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Great Cornholio wrote:
Havatar wrote:

Šta misliš šta je manje zlo, zadužiti se kod MMF-a ili spaliti 10 zgrada?

Ja mislim ovo drugo zato biram paljenje zgrada u cilju promjene vlasti i sistema u kojem živimo.
BegA_

#3614 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by BegA_ »

LSD wrote:
nema tu ništa TVOJE, sve je NAŠE, državno.....nije ti to babovina, ako si sin nekog guzonje funkcionera ili kantonalnog ministra koji je umislio da je ovo njegova babovina.

a treba si izaci tim "balavcima" na crtu danas, a ne sad kukati po forumu i prosipati naknadnu pamet ;-)
:thumbup: :thumbup:
casica

#3615 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by casica »

hrasno38 wrote:sad sam dosao sa epicentra zbivanja u Sarajevu i hebem sve one koji kazu da ovo ovako treba. Zapamtite nema niti jedan onaj koji pali i rusi u Sarajevo da je stariji od 20 godina. Predsjednistvo nisu zapalili ni cetnici a zaplili su ovi maloumnici. Ovo nema veze sa "boljim sutra". Ovo je defintivno dirigovano da bog kaze. Protesti protiv ljudi koji su nas unistili uvijek i do kraja ali rusenje svojih gradova nikada. Sad sam definitvno za to da policija primjeni maksimalnu silu.
Otisao sam na demonstracije sa istim ciljem koji nas sve tisti ali kad sam vidio sta se u stvari desava sve mi se zgadilo. Koja je vikendica ili hacijenda od ovih lopova zaplatila. Umjesto da odu na Poljine oni pale istoriju Sarajeva i to ponavljam ne demostranti nego huligani koji bukvalno uzivaju u ovome.
KopijaBad

#3616 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by KopijaBad »

Nisam se nadao da cu ovo ikada docekati,ali narodu je pun kurac vise svega.Toliko bijesa se nakupilo da jednostavno sada ide sve u picku materinu.
Kao apokalipsa
iPod

#3618 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by iPod »

Great Cornholio wrote:
Havatar wrote:

Kako da ne, niste uspjeli razvodniti ovaj topic glupim opravdanjima upotrebe sile, pa sada igrate na kartu nacionalnog ključa?
House

#3619 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by House »

Logovan wrote:Image

divno
Havatar

#3620 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Havatar »

JohnnyS wrote:Živo me zanima, kakvi će biti rezultati izbora nakon ovih protesta. Pretpostavljam isti kao što bi bili da protesta nije bilo.
Stranke koje su spremne da pristanu na treci entitet ( DF i SBB) su poslije ovih protesta sigurna vlast a Bosnjaci u Bosni su sebi osigurali status Palestine u Evropi.
staradis

#3621 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by staradis »

Drzim fige da ce Poljine izgoriti :sax:
strong69

#3622 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by strong69 »

julisiz es grant wrote:
strong69 wrote:http://www.dw.de/sorensen-sami-sebi-nam ... a-17085401

Koliko su nam politicari nanijeli stete ovo sto se danas unistava (ne opravdavam) nece iznositi ni 1% ukupne stete. Nabijem ih na kurac. I za gubitak IPA fondova i za kasnjenje isplate penzionerima, poljoprivrednicima, nastavnicima i majkama porodiljama i za 10 kantona i za 300 ministara i za MMF kredite i za nelikvidnost firmi i zatvaranje fabrika i za Damira Cardzica i 15 vlada u jednom mandatu...
I sve će se to sada promijeniti. Vuuupiii!
Ocito ne znas sta znaci kada zaradis novac, prodas proizvod i cekas subvenciju od drzave a nema je jer im je vaznije da podijele plate.

Ocito ne znas da su bankarskom sektoru dopustili da se ponasa kako hoce i da banke NE DAJU kredite privredi bez HIPOTEKE u omjeru 1:2 ili 1:3 i da smo gubitkom IPA fondova izgubili mogucnost dobijanja bespovratnih sredstava.

A znas li zasto smo izgubili IPA fondove? Znas li koliko majke u Ze Do kantonu cekaju na ostvarivanje svojih prava i koliko poljoprivrednici cekaju na svoj zaradeni novac? 270 dana.

Ne vjerujem da ce se stanje promijeniti jer demonstranti nemaju definisane zahtjeve i ciljeve. Ne podrzavam i ne opravdavam unistavanje imovine ali ovo je prevrsilo svaku mjeru i ne cudi me ova reakcija ljudi. Tacno je i to da da su najagresivniji klinci ali i to je posljedica ovog pisljivog drustva i vodenja politike. Nisu ti klinci pali s neba. Stvorilo je ih je ovo drustvo i ova politika.
howdy

#3623 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by howdy »

stvarno ne mogu da vjerujem kakvih naprdjivaca, moralista i iskoristenih kondoma ima na ovom forumu

rushi govna narode
Drvosjeca iz Dejcica

#3624 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Havatar wrote:
JohnnyS wrote:Živo me zanima, kakvi će biti rezultati izbora nakon ovih protesta. Pretpostavljam isti kao što bi bili da protesta nije bilo.
Stranke koje su spremne da pristanu na treci entitet ( DF i SBB) su poslije ovih protesta sigurna vlast a Bosnjaci u Bosni su sebi osigurali status Palestine u Evropi.
:lol: :lol: :lol: :lol: E svašta.
elma89_

#3625 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by elma89_ »

Havatar wrote:
A i zasluzuju status Palestine ako izaberu to
Locked