Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

guber90

#2426 Re: Demonstracije u Tuzli

Post by guber90 »

insomnia78 wrote: Znam ja gdje se ide, imas vala masu blizis orjentira, na to sam mislio

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
insomnia78 wrote: Gimnazija je od zgrade opstine stotinjak metara

Gimnazija ISMET MUJEZINOVIC.
StupskaBitanga

#2427 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

U cijelom ovom haosu u državi u Dnevniku FTV komentare daje Amir Zukić i prilog sa govorom Eseda Radeljaša iz Doma naroda
Jel meni to jedinom nenormalno ili?
hAZNADAR

#2428 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by hAZNADAR »

VjecitiStudent wrote:

Da karikiramo do kosti:

Kakva su do sada ONI vlast bila, nasljednike možemo komotno i lutrijom birati, ništa manje stručni biti neće. Što je sigurno, ovakve lopove teško da možemo dobiti, jer za ovakve lopovluke je potrebna dobro uigrana mafija.

A čim bude manje krađe, para će biti više. Pa ćemo onda vidjeti kako dalje.
Mislis da ce manje plate politicarima pomoci armiji nezaposlenih?
insomnia78

#2429 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by insomnia78 »

guber90 wrote:
insomnia78 wrote: Znam ja gdje se ide, imas vala masu blizis orjentira, na to sam mislio

Ovaj drugi citat nisam ja napiso

It_is_a_Leclerc

#2430 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by It_is_a_Leclerc »

Dakle, dragi građani, ovo su rekli vaši premijeri:

- Ti ljudi koji protestuju su, manje-više, huligani.
- U Sarajevu nema neisplaćenih plata, ni razloga da se protestuje.
- Ljudi koji su protestovali su kao rezervisti JNA koji žele izvršiti agresiju na Sarajevo.
gnjev

#2431 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by gnjev »

Grebo alkoholicar
lajkujMe

#2432 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by lajkujMe »

Ako se ako bog da nesto i desi i dodju pravi ljudi na kormilo, nista se nece desiti preko noci, za to je potrebno vremena i dobro vodstvo i ideje. Mi smo toliko u govnima da ne moze gore. Nemoze se nastaviti kako je dosada bilo, a ne moze se ni poceti po starom socijalistickom sistemu. Mene jedino ohrabljuje da znam da ima ponekih pojedinaca u drzavi koji ulazu i ne kradu pri tome.
captainjack

#2433 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by captainjack »

Last edited by captainjack on 06/02/2014 22:35, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#2434 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kamen spoticanja »

It_is_a_Leclerc wrote:Dakle, dragi građani, ovo su rekli vaši premijeri:

- Ljudi koji su protestovali su kao rezervisti JNA koji žele izvršiti agresiju na Sarajevo.
i jos su dodali da ce policija da marishe jos vise i jache a tuziteljstvo ce da hapsi
Janjicar

#2435 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Image
vivaldi

#2436 Re: Demonstracije u Tuzli

Post by vivaldi »

Pisistratus wrote:
Breathless wrote:
Da ovce jesmo, jesmo, ali ne mora znaciti. Ova zemlja ima i svoju svijetlu historiju, a danas joj je tim vise bliza, jer nema nikakvu drugu mogucnost. Bilo bi zanimljivo ispitati ili na ovoj temi ili otvoriti posebnu, sta ljudi zapravo ocekuju od drzave i zivota u ovoj zemlji. Jesu li to neke zakukuljene ideoloske apstrakcije ubacene u javni diskurs kroz ngo-ove, medije, djelovanje sindikata i politickih patrija, ili su to konkretne stvari, kao sto su obezbjedjenje materijalne baze pottebene za dostojanstven zivot, potpuna zdravstvena zastita za sve, jednake mogucnosti za sve, uklanjanje korupcije i nepotizma, oduzimanje opljackanog, povratak radnickog samoupravljanja... itd.

Ovo je država samo na papiru. Institucije koje su nekad predstavljale svjetionike pravde i funkcionalnosti, sada su ili truhle ili zamrle ili toliko iskvarene da od njih nikakve koristi nema. Svako vraćanje na staro nije rješenje, a pogotovo ne radničko samoupravljanje koje se pokazalo kao neuspješno i u bivšoj državi. Revolucija, protest, revolt, mora podrazumijevati i izgradnju potpuno novih institucija i koncepata koji će izroditi novu snagu i polet. Svako vraćanje na staro će samo štetiti svakom uspjehu protesta. Bilo kojeg.
:thumbup: :izet: :thumbup: :izet:
aewi

#2437 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by aewi »

It_is_a_Leclerc wrote:Dakle, dragi građani, ovo su rekli vaši premijeri:

Usudjuju se i drogirati od nasih para... :evil:
Ovom prilikom da pozdravim i Košarca....
Korisničkoime

#2439 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Korisničkoime »

Tyke wrote:Izmedju 18 i 19:30 bilo je gusto, policija je napadala sa svih strana. Stajali smo ispred zgrade Vlade TK i nabrijana atmosfera, ljudi psuju, prozivaju, zapaljene gume na cesti, kontejneri razbacani, ali onda, po ko zna koji put, par momcica (bas mladjih momaka) pocese kamenovati policiju, onda neko i koktele poce bacati i onda nastupi ponovo prava trka, ganjanje po ulicama, a policija jos i koristi prepolovljen (pa i vise od toga) broj ucesnika u protestima.

Sve ovo je tako neozbiljno, neorganizovano, pojedinci koriste priliku da se izivljavaju, a ''kornjace'' kad krenu udarati ne gledaju koga ce, pa onda jadna trudnica dobije pendrek onako slaba i nemocna, a ti ''revolucionari'' prvi pobjegnu.

Treba, pod hitno, imati nekoliko pametnih, sposobnih ljudi na visokim pozicijama ciji se glas cijeni i daleko cuje, koji ce povesti nas ostale.

Trebaju doci gradjani svih gradova u Tuzlu, i to odmah sutra i prekosutra, pa da nas je 15 ili 20 hiljada na ulici, ma i vise vala, da svi vide da smo ozbiljni, ujedinjeni i istrajni u svojim namjerama.
Treba iskoristiti ovu situaciju dok su jos svi zagrijani za promjene, jer ako ovo prokockamo kako onda sutra ponovo izaci na ulicu, kako!?
Trebamo napokon ujedinjeni smijeniti Vladu TK, pa kad smo ujedinjeni i ozbijni idemo u Sarajevo, cijela BiH da na jednom mjestu, ulazimo u parlament, zgradu Vlade KS, ma sve rusiti.

Negdje se mora poceti.
Ovo boldirano izvrsno rečeno, ima primjer onog lika u Sar koji se zgradio sa nekom ženom i još drugim čovjekom i pršće policiju suzavcem ovi krenu i prvi na udaru su ta žena i nedužan čovjek a "junačina" i "revolucionar" usput stara guzica a ne neki klinjo koji ne zna šta radi, sve se nogama u guzicu udara koliko bježi ali džaba stigoše ga.
Takvi postupci koji će i ovdje sigurno biti kvalificirani kao herojski u biti narušavaju i odvraćaju od stvarnih problema kojih većina ljudi ima koji su došli na te proteste.
Upravo fali neko ko se cijeni ko ima vjerodostojnost kod naroda i kome se vjeruje kako bi sve ovo pretočio u nešto konkretno bez nasilja da se sve ne bi svelo na malo ispuhivanja.
VjecitiStudent

#2440 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

hAZNADAR wrote:
VjecitiStudent wrote:

Da karikiramo do kosti:

Kakva su do sada ONI vlast bila, nasljednike možemo komotno i lutrijom birati, ništa manje stručni biti neće. Što je sigurno, ovakve lopove teško da možemo dobiti, jer za ovakve lopovluke je potrebna dobro uigrana mafija.

A čim bude manje krađe, para će biti više. Pa ćemo onda vidjeti kako dalje.
Mislis da ce manje plate politicarima pomoci armiji nezaposlenih?
Nisu samo jebene plate u pitanju, oni KRADU na svakom mogućem koraku, u svakom trenutku, na svaki mogući način, od sviju nas, jel to tebi uopšte jasno?
insomnia78

#2441 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by insomnia78 »

Janjicar wrote:Image
Fuj, otac ih jeb'o

friskyoreo

#2442 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by friskyoreo »

Evo policije lijepe nase, opet na djelu:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/poli ... 26151.aspx
mefistofilis

#2443 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by mefistofilis »

Havatar wrote:
hAZNADAR wrote:Nema nista od demonstracija i nazovi revolucije. Osim sto ce se mnogi tu malo istresti.

Iz prostog razloga sto je plafon svega galama, parole, drama, pokoja kamenica, uvrede,. kojih vidim ne fali ni ovdje na forumu. Taman da demonstranti i uspiju srusiti vladu - sta onda?

Koga postaviti, kako rasporediti ionako mali budzet(znamo zasto je mali jer je i do nas zar ne), i najbitnije - kako naci posao za nezaposlene gdje nema ni fabrika a niti postojece mogu bolje konkurisati svojom robom i povecati prodaju?

Nekada su revolucionari barem imali jasan cilj, jasan program i politiku, jasnu organizaciju, svoje ljude koji ce obnasati funkcije, sve spremno za preuzimanje vlasti,..... ovi sto demonstriraju u Tuzli nemaju nista od toga i sve ce se svesti na nered. Zao mi je ljudi koji su gladni i bez posla, ali ovo nije nacin da im se udovolji i pomogne,..

Jos jednom - niko od revolucionara nema pojma sta dalje i ako srusi vlast,.. kao sto ni na ovoj temi na forumu niko od simpatizera nema ni predstavu kako stvoriti pare i posao poslije rusenja sadasnje vlasti.

I jos nesto - ljevicar sam po politickom opredjeljenju ali ono nosanje titove slike u Tuzli i prizivanje socijalistickog sistema kontrolisane i planske ekonomije je budalestina.
:thumbup:
vama dvojici covjek sve i da objasni i detaljno obrazlozi vi biste rekli: ma ne valja to.
ti si haznadare poseban pacijent
guber90

#2444 Re: Demonstracije u Tuzli

Post by guber90 »

insomnia78 wrote:
guber90 wrote:

Ovaj drugi citat nisam ja napiso

JOck eto ja sam :D.

Image
Image
trcicu trceci

#2445 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by trcicu trceci »

korisnicko ime vjeciti student, po tome se vidi kako razmisljas nema potrebe dalje da diskutujes, izbacen si iz diskusije
MOSALJOZE

#2446 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by MOSALJOZE »

Kako ne zvanično saznaju :O svi zele čitanost
Butmiran

#2447 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Butmiran »

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hph ... 0054_n.jpg

Masovno kače raja ovu sliku po fejsu. Je li žena preminula ili ne?
insomnia78

#2448 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by insomnia78 »

Pa vidi sta si ti citiro, tog drugog mog nema uopste, samo njen
Nije ni bitno, do mene je :D
Ja otiso na "Mesa Selimovic"
Jbg, davno pravo sam ja sa skolama devero :D

VjecitiStudent

#2449 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

atorniji putnik wrote: vama dvojici covjek sve i da objasni i detaljno obrazlozi vi biste rekli: ma ne valja to.
ti si haznadare poseban pacijent
Nema ovdje nikakvih pacijenata, već samo vladinih podrepnih muha
insomnia78

#2450 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by insomnia78 »

Butmiran wrote:https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hph ... 0054_n.jpg

Masovno kače raja ovu sliku po fejsu. Je li žena preminula ili ne?
Nije, dezinformacija

Locked