Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

zobb

#1951 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by zobb »

LSD wrote:Ko stoji iza ovih demonstracija :? neko ih je morao kliknuti....15 godina ovaj narod mazositicki trpi svakojaki drek koji mu se istresa po glavi i uživa u sopstvenom mazohizmu....i sad 2014 odjednom poceo demonstrirati :lol: how yes no.
Prošli put je bio pokret Dosta, Grozd i slicni jebivjerti , pa se brzo provalilo ko ih je kliknuo.
Ja ba,potpuno se slazem. Bogami se ja nagleda ovih proljeca od 2011, eno sta uradise arapi, zalost pusta. Sila na silu i obratno. Dosta se ba ginulo. Ebemu misa,pa dosta mi bi policijskih racija i logora u fasistickim kazamtima iz 90. .
Razumijem bijes gradjana, hebaji ga,nema se i dogorilo do noktiju,ali ja vidim samo anarhiju i bezvlasce i onda jarane ocekuj od ovih demonstranata vlast,bolju?? Aha al u k..cu. Sve samo da se neko opet uhljebi opet ispocetka. Taki smo i to je tako.
insomnia78

#1952 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by insomnia78 »

Alfons Kauders wrote:
Havatar wrote:
VjecitiStudent wrote:Ama ljudi, ne trošite vrijeme na stranačke glasnogovornike, crveni i zeleni su se ujedinili na ovoj temi.
Cornoholio, havatar, hafis, trcicu, ... samo izviru.
Treba trositi vrijeme na vas koji mislite da su ovo spontani protesti i to u zemlji gdje su se dogodili DOSTA , "protesti za JMBG" ( ustvari protesti kojim je vrsen pritisak da se pristane na Dodikove ucjene ) i slicni "spontani protesti" :oops:
mozda jesu spontano poceli, ali nece tako i zavrsiti...

kada ftv izmislja mrtve, kad se jebivjetri dignu da zagovaraju ubijanje policajaca, kad lesinari poput ajanovica, radoncica, zukica i ostalih vide svoju priliku... e onda je jasno kako ce se sve zavrsiti...
Bravo

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
vatrogasac

#1953 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by vatrogasac »

„Tražio sam brata, da se maknemo sa protesta. Specijalci su prišli tržnom centru na Slatini, digao sam ruke u zrak, da me ne bi počeli tući. Onda mi je prišao specijalac , gurnuo me i rekao „Odbij!“. Ja sam mirno, ionako stojao, ruke držeći u zraku. Prišao mi je na 10 centimetara blizine , spustio sprej ,kao da ga krije. Onda me je poprskao u facu! Pozlilo mi je, jer mi je spalio lice. Nisam imao daha, te sam spustio se na zemlju. Nisam ništa vidio na oči. „- ispričao je Žilić.

Image

http://dosije.ba/nasilje-specijalaca-na ... rettyPhoto
snaga_znanja

#1954 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by snaga_znanja »

SDA je nakratko pokusao, ali SBB uzvraca udarac... :D
Saopćenje za javnost SBB BiH

Povodom izjave smijenjenog ministra sigurnosti Sadika Ahmetovića u kojoj on zbog opravdanih nemira u Tuzli optužuje ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića zato što Radončić traži odgovornost policajaca koji su upotrijebili silu, SBB saopćava da je Ahmetović zadnja osoba koja bilo kome može prigovarati na tobožnjoj nesposobnosti i neodgovornosti.

Za vrijeme Ahmetovićevog mandata, ugled Ministarstva sigurnosti potpuno je urušen. Poznata situacija kada je terorista Jašarević više od sat vremena slobodno pucao po Ambasadi SAD-a u Sarajevu, najbolje govori o sposobnosti neostvarenog Ahmetovića. Dodatna činjenica da je, po nalazu zvanične revizije, Ahmetović praktično krao budžetski novac i lažno prikazivao troškove po kojima je svaki dan više godina vozio po 295 km dnevno, dovoljno govori o kakvom se dušebrižniku radi.

Jedino gore od spomenutog je poznati seksualni delikt sa maloljetnicom nakon čega se Ahmetović, vjerujemo nakratko, teške krivične odgovornosti spasio samo zbog toga što je kao tadašnji ministar sigurnosti utjecao na istragu i rad agencija za provođenje zakona i tužiteljstva.

Ministar Radončić, kao u slučaju opravdanih protesta od prije nekoliko mjeseci ispred zgrade institucija BiH, čvrsto stoji pri stavu da kantonalne ili druge policije nad kojim Ministarstvo sigurnosti BiH inače i nema operativne kompetencije, ne smiju upotrebljavati silu protiv građana koji iskazuju bunt protiv nesposobne vlasti koja ih već godinama obespravljuje, pa i nesposobnosti stranke čiji je Ahmetović potpredsjednik.
Havatar

#1955 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Havatar »

hrastov žižak wrote:Treba trošiti vrijeme na Havatare koji podcjenjuju svoje sugrađane i misle da će trpit i kad im govna u usta trpaš?
Ne trebaju da trpe , ove godine su izbori pa neka kazne one koji su lose radili.
HM 2011

#1956 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by HM 2011 »

zobb wrote:
LSD wrote:Ko stoji iza ovih demonstracija :? neko ih je morao kliknuti....15 godina ovaj narod mazositicki trpi svakojaki drek koji mu se istresa po glavi i uživa u sopstvenom mazohizmu....i sad 2014 odjednom poceo demonstrirati :lol: how yes no.
Prošli put je bio pokret Dosta, Grozd i slicni jebivjerti , pa se brzo provalilo ko ih je kliknuo.
Ja ba,potpuno se slazem. Bogami se ja nagleda ovih proljeca od 2011, eno sta uradise arapi, zalost pusta. Sila na silu i obratno. Dosta se ba ginulo. Ebemu misa,pa dosta mi bi policijskih racija i logora u fasistickim kazamtima iz 90. .
Razumijem bijes gradjana, hebaji ga,nema se i dogorilo do noktiju,ali ja vidim samo anarhiju i bezvlasce i onda jarane ocekuj od ovih demonstranata vlast,bolju?? Aha al u k..cu. Sve samo da se neko opet uhljebi opet ispocetka. Taki smo i to je tako.
NIsmo svi takvi - samo je problem što bi nekog ko bi da radi proglasio za ludaka i budalu.

"nisam uvrijedjen rekao sam mi
da sam govorio za sebe bilo bi puno vise sam obrazovan od arapa da bi se isto ponovilo ovdje

tako da nemoj sam sebe uvrijediti"

Da ti roknu samo dvije, da neko, bilo ko zavitla pištoljem i isplai par hitaca u zrak - ja bih ti prvi uveo policijski sat i zabranio sve proteste do daljnjeg. To dalje za sobom povlači spiralu gubitka turističkih posjeta, generalno manji priliv u budget i veće sranje za sve nas. A svejedno dok traju protesti nema turizma i teško se ljudi dlučuju da budu turisti u to vrijeme.

Ne vrijeđam ja sebe - nego nekako se ne mogu oteti utisku kratke pameti.
Last edited by HM 2011 on 06/02/2014 18:37, edited 2 times in total.
SmokingMan

#1957 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by SmokingMan »

Opet će raja na birališta pohrliti,ko pčele na košnicu.
gnjev

#1958 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by gnjev »

Mozel ko da mi kaze zasto se prizeljkuje to ``proljece`` ? Taj sinonim nista dobro nije donio do sada cak sta vise unazadio je neke drzave za decenije .
trcicu trceci

#1959 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by trcicu trceci »

halo moderatori, ovaj mi dva dana psuje sve zivo, prijavljejem postove, sta cekate sa tim banovima ?
hrastov žižak

#1960 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by hrastov žižak »

Havatar wrote:
hrastov žižak wrote:Treba trošiti vrijeme na Havatare koji podcjenjuju svoje sugrađane i misle da će trpit i kad im govna u usta trpaš?
Ne trebaju da trpe , ove godine su izbori pa neka kazne one koji su lose radili.
Vlasti se smjenjuju godinama, pa opet se ništa ne popravlja. Treba đubrad da se napokon malo ukenjaju, da malo razmisle o tome jesu li nedodirljivi.
Sarah24

#1961 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Sarah24 »

Nije im dugo trebalo da svi iskoriste proteste za sebe, a male potrčke ( u vidu novinara, aktivista i sl) na sav glas odrađuju posao za njih ... kao što sam i sinoć rekla, kad ljudi shvate da su svi isti opametit će se ...
VjecitiStudent

#1962 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

z1xter wrote:Opet će raja na birališta pohrliti,ko pčele na košnicu.
Ako neće raja, likovi poput cornholia, havatara, hafisa, trcicu, ... hoće sigurno.
iPod

#1963 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by iPod »

Tuzla: Propali pregovori, demonstranti uzvikuju: "Bit će ovo nova Ukrajina!"

Code: Select all

http://brzevijesti.ba/clanak/5224/tuzla-propali-pregovori-demonstranti-uzvikuju-bit-ce-ovo-nova-ukrajina
snaga_znanja

#1964 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by snaga_znanja »

A evo i partizana... :D
Demokratska Fronta Bosne i Hercegovine poziva ministre unutrašnjih poslova i policijske komesare u Tuzli, Zenici, Bihaću i Sarajevu da svoje policijske snage pošalju u opljačkane fabrike poput „ Konjuha ", „ Dite", „ Polihema ", „ Krivaje " , „ Hidrogradnje " i brojna druga devastirana i uništena preduzeća, te da tamo izuzimaju dokumentaciju o kriminalnim radnjama i hapse odgovorne.

Izvadite napokon prašnjave predmete iz ladica i krenite u obračun sa sistemskim kriminalom i uništavanjem BH društva. Katastrofalne scene iz Tuzle, danas i iz drugih gradova u kojima gnjevni i razočarani borci, mladi, prevareni radnici i drugi građani pokušavaju otvoriti oči slijepcima na vlasti, liče na sve drugo osim na ono što su vlastodržci obećavali građanima.

Dugogodišnji kriminal, korupcija i pljačkaški kapitalizam koji stanuje u Bosni i Hercegovini nakon 1995. godine, su kad tad morali izazvati ovakvu reakciju obespravljenih građana. Odbijanje perjanica vladajućeg režima da izađu pred svoje građane i da pričaju sa njima, najbolje pokazuje o kakvoj bahatoj vlasti se radi.
Pozivamo sve, demonstrante kao i policajce koji su vjerovatno u najlošijem položaju od svih, da probaju iznaći MIRNO riješenje. Na vlastodržce više nećemo trošiti riječi.
p206

#1965 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by p206 »

.
Last edited by p206 on 06/02/2014 19:06, edited 1 time in total.
hopcup

#1966 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by hopcup »

Havatar wrote:
s koje si ti kruške pao pa još vjeruješ u to da izbori nešto mijenjaju :-)
guber90

#1967 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

vatrogasac wrote:
„Tražio sam brata, da se maknemo sa protesta. Specijalci su prišli tržnom centru na Slatini, digao sam ruke u zrak, da me ne bi počeli tući. Onda mi je prišao specijalac , gurnuo me i rekao „Odbij!“. Ja sam mirno, ionako stojao, ruke držeći u zraku. Prišao mi je na 10 centimetara blizine , spustio sprej ,kao da ga krije. Onda me je poprskao u facu! Pozlilo mi je, jer mi je spalio lice. Nisam imao daha, te sam spustio se na zemlju. Nisam ništa vidio na oči. „- ispričao je Žilić.

Image

http://dosije.ba/nasilje-specijalaca-na ... rettyPhoto
Da ubacimo ovdje i video koji dokazuje da je pricao istinu:
http://www.youtube.com/watch?v=XOUQxjPmz3s#t=36
Last edited by guber90 on 06/02/2014 18:37, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#1968 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

arshavin wrote:Zar je toliko tesko dati ostavku. :?
Sigurno da jeste, ali moraće, jer kako kažu oni "revolucionari" iz "Dubioze " Op, op, opa, dolazi Evropa, sad će da nas biju sile svjetske Milicije.

Vratismo se duboko unazad, uskoro će nam svima biti " Veži konja gdje ti aga kaže".

Što se nasukaste "revolucionari" moji dragi, al' sami ste sebi krivi, niste tukli kad je trebalo, sad je kasno, tuko ne tuko, isto dođe, "revolucionari" su krenuli da išćeraju pravdu.

i nek niko ne spominje Husinske rudare, oni nisu nikoga napadali, oni su štrajkovali i uzeli puške tek kad su na njih krenuli.

Sramota ste vi za te LJUDE, svi vi koji palite, kamenujete Policiju, hoćete da izazovete građanski rat, e pa onda će nam sigurno biti bolje.

Niste svjesni da činite veliko zlo, ali opet Bog je rekao da će biti sve gore i gore, da će zlo doživjeti kulminaciju kad On interveniše, pa da ja ne "glumim" Boga, ne živim u iluzijama da od mene nešto zavisi.

Ali vala neću ni podržati ove proteste, neću u njima učestvovati, neću napadati Policiju, neću da se borim na strani Zla!
Herr Flick

#1969 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Herr Flick »

gnjev wrote:Mozel ko da mi kaze zasto se prizeljkuje to ``proljece`` ? Taj sinonim nista dobro nije donio do sada cak sta vise unazadio je neke drzave za decenije .
Da si ti u situaciji da si 20 godina na birou i da nemas sta jesti ali bukvalno nemaš šta jesti da li ti pokusao donjeti to proljeće nadajuci se boljem ili bi idalje šutio,trpio i gladovao?
Havatar

#1970 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Havatar »

snaga_znanja wrote:A evo i partizana... :D
Demokratska Fronta Bosne i Hercegovine poziva ministre unutrašnjih poslova i policijske komesare u Tuzli, Zenici, Bihaću i Sarajevu da svoje policijske snage pošalju u opljačkane fabrike poput „ Konjuha ", „ Dite", „ Polihema ", „ Krivaje " , „ Hidrogradnje " i brojna druga devastirana i uništena preduzeća, te da tamo izuzimaju dokumentaciju o kriminalnim radnjama i hapse odgovorne.

Izvadite napokon prašnjave predmete iz ladica i krenite u obračun sa sistemskim kriminalom i uništavanjem BH društva. Katastrofalne scene iz Tuzle, danas i iz drugih gradova u kojima gnjevni i razočarani borci, mladi, prevareni radnici i drugi građani pokušavaju otvoriti oči slijepcima na vlasti, liče na sve drugo osim na ono što su vlastodržci obećavali građanima.

Dugogodišnji kriminal, korupcija i pljačkaški kapitalizam koji stanuje u Bosni i Hercegovini nakon 1995. godine, su kad tad morali izazvati ovakvu reakciju obespravljenih građana. Odbijanje perjanica vladajućeg režima da izađu pred svoje građane i da pričaju sa njima, najbolje pokazuje o kakvoj bahatoj vlasti se radi.
Pozivamo sve, demonstrante kao i policajce koji su vjerovatno u najlošijem položaju od svih, da probaju iznaći MIRNO riješenje. Na vlastodržce više nećemo trošiti riječi.
Niko ne smije da vas bije osim Zeljko po prstima :skoljka:
mrAdil

#1971 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by mrAdil »

Muhamed Velic ( Facebook 6.02.2014 18:10)

Trebalo bi proteste organizirati (i) u Briselu i Vašingtonu, jer tu su, ipak, glavni krivci što je u Bosni stanje kakvo jeste!
Za sutra pozivam sve Bošnjake, koji su vjernici a i one koji nisu (bilo bi dobro za njih), da se odazovemo Božijem pozivu i da lijepo klanjamo džumu namaz, pa da se onda raziđemo u miru i da idemo šta raditi, jer raditi (dobro i korisno, pa bilo šta) je farz, a činiti fesad/nered je haram - pa ko god ga činio, il' protestanti ili vlast.

Moj Allahu, podari mom narodu i mojoj domovini mir, sigurnost, lijepu opskrbu, dobru vlast i Svoje zadovoljstvo!

Amin.
rokan

#1972 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by rokan »

eno ide telop na bht: "u tuzli dramaticno, grad na ivici vanrednog stanja". :shock:
Great Cornholio

#1973 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

VjecitiStudent wrote:
z1xter wrote:Opet će raja na birališta pohrliti,ko pčele na košnicu.
Ako neće raja, likovi poput cornholia, havatara, hafisa, trcicu, ... hoće sigurno.
Da, i opet ću glasati za SDP i jasmina Imamovića, za FahrA sigurno neću !

Veća smo mi bijeda duhovno, nego materijalno!
kamen spoticanja

#1974 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kamen spoticanja »

Fahro kazu na putu za tuzlu...ako mu se dozvoli da progovori bilo kakav pamflet u stilu "niko ne smije da vas bije" , u najboljem slucaju od protesta nema nista...al to je u najboljem slucaju...a svakakvi drugi scenariji mi padaju na pamet
O'zone
Globalni moderator

#1975 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

snaga_znanja wrote:A evo i partizana... :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Upalili i oni nakon dugo verlganja da se malo okoriste o podršku narodu i traženje reakcije tužilaštva i policije
Locked